Hirdetés
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Csütörtökön mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
válasz
metalstorm
üzenetére
Viber sajna sose volt.
-
konyi79
addikt
Nekem is kellene küldenem szervízbe a 930-at, látva a hozzászólásokat neki is álltam beüzemelni

Megy ez még, amint bekapcsoltam egyből leszinkronizálta a leveleket.
Valahonnan szerválni kellene egy nano-micro sim adaptert...No meg a térképek... Nem tud bejelentkezni, le van lőve a szerver. Viszont így el sem indul az alkalmazás. Ötlet?
-
konyi79
addikt
válasz
coyote66
üzenetére
Az előtted szóló pont, még logout bejegyzés is született a projektből, csak sajnos az új rendszer miatt ez nem látszik már.
-
konyi79
addikt
Nemrég szervizes volt a lumia, nosztalgiáztam hát, nekem se ment a térkép. A pc suite leszedi ugyan rá a térképeket pc-ről, de bejelentkezés nélkül az alklmazás kifagy. Here fiókot nem ismeri, a nokia szervere meg le van kapcsolva már...
-
konyi79
addikt
válasz
krisztianAMG
üzenetére
-
konyi79
addikt
válasz
Stark555184
üzenetére

Egy hónapja húztam vele újra az enyém...Holnap este ha addig nem jön válasz mástól megnézem mivel megy, most nem vagyok otthon.
-
konyi79
addikt
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Biztonsági mentésbe NSU semmit nem ment, arra ott a Nokia suite, PC suite vagy OVI suite, nem is tudom melyik volt az utolsó.
Nekem a névjegyeket még visszaimportálja a google fiókból. -
konyi79
addikt
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Szerintem igen. Enyém is szarozott, helyretette.
-
konyi79
addikt
válasz
Stark555184
üzenetére
Progikat nem lesz egyszerű összeszedni rá, de megoldható. Ami meglepő, nemrég a térképek frissültek.
-
konyi79
addikt
válasz
Stark555184
üzenetére
NSU for retail nevű progit letöltöd, a telefont USB-n rádugod a gépre, majd azt az opciót választod: "a telefonom nem indul el vagy nem válaszol"
Nincs sok dolgod, végigvezet a program.
Teló legyen feltöltve.Rendes netnél csináld, elég nagy a csomag, amit leszed hozzá. Nagyobb, mint 2Gb
-
konyi79
addikt
válasz
Stark555184
üzenetére
próbáltad újrahúzni?
NSU retail a mostani is ismeri, próbáld meg vele! -
konyi79
addikt
válasz
Just486
üzenetére
Igen arra. Az elején a 0.xx verziók ingyenesek voltak, abból van lementve, de akkor még sokkal kevesebbet tudott. Nem emlékszem kellett-e fizetni mikor elérte az 1.0 verziót.
Ez egyébként érdekes dolog, nem tudom mit szólna a Nokia, ha írnék egy levelet valahol tegyék nekem elérhetővé a korábban vásárolt tartalmakat. -
konyi79
addikt
-
konyi79
addikt
válasz
Just486
üzenetére
Na ja, elég gáz de pont így érzek én is. A f***é nem csinálták tovább, simán bucira verhette volna a prémium szegmenst. A lumián van, hogy feladom már néha ha valamit állítani akarok, olyan benga az a része. Az értesítéseket meg ennyi idő után sem tudták olyan jól megoldani, pedig csak lemásolni kellett volna. A listák görgetése detto (képszélen)
És tényleg tiszta vicc: vettem egy Sony táblát a 4 éves (0. generációs) samu helyett, és mi a különbség?
Vékonyabb, meg valamivel gyorsabb. Belakva semmi más. -
konyi79
addikt
válasz
Just486
üzenetére
Teljesen egyet kell értsek veled.
A droid mobil eszköz létére nagyobb káosz, mint egy asztali win. Ehhez képest valóban egy álom az N9
Bár ez is eléggé kettős dolog. Egyrészt bármit veszel, ugyanazt kapod szinte, másrészt az is össze vissza működik.
Nekem is eléggé kényelmetlen volt az N9 után váltani, de sajnos be kell látni, giába volt megjelenésekor egy remek gyors OS, mai szemmel nézve pl L930 mellett borzalmasan lassú sajnos. -
konyi79
addikt
Én is elővettem a fiókból, napokban, és mivel nem indult a navi valamiért, nyomtam rajta egy NSU retailt (felismeri a legújabb)
Rendbe is tette, viszont nem megy az áruház. N9-et az opera store sem támogatja.
Van tippje valakinek, honnan lehet beszerezni az utolsó verziós alkalmazásokat?
-
konyi79
addikt
Én is inkább megtartottam, nem volt szívem eladni. Megmaradt flac lejátszónak.
-
konyi79
addikt
Szóval egyre megy, sajnos kukázták az egészet. Majdnem mind1 milyen okokat látunk bele, vagy mit gondolunk mi lett volna a jövőben ha marad. Lehet meghalt volna problémái miatt, lehet menet közben kiforrta volna nehézségeit.
Szerintem az érintőkijelzős telefonra kiadott legjobb ui-t kukázták ki, és ezt sajnálom legjobban. -
konyi79
addikt
válasz
Just486
üzenetére
Symbiant nem is merném említeni ide egy lapon. Lehet savazni érte, de kurvára kiforratlan bármelyik szerintem használati érték szinten ahhoz képest. Otvar siri meg cortana stb, majd ha megy a hangtárcsázás pl úgy, mint egy sima symbianon, meg ha a hívó nevét hajlandó lesz valamelyik bemondani stb...
Állítom csak azért volt cink symbiant venni annak idején, mert apunak is az volt...
-
konyi79
addikt
Gondolj bele, ha kb 1/10-ed annyi energiát tolnak az N9 rendszerének reszelgetésébe, majd beledobják egy L925 szerű minőségibb vázba...
Bár kár ilyenen mélázni is, ezt már rég megette a fene, bár azért a terméktámogatási ciklus ilyen módon lenyírása elég vérlázító. Eredetileg úgy rémlik 2015-ig ígérték annak ellenére tudott volt első-utolsó, támogatott lesz, azért is mertem megvenni (persze meg nem bántam). És már semmi. Itt nem frissítésekről stb beszélek, de lassan semmi API-ja nem kompatibilis vele, sehova nem tud bejelentkezni.
NNa fujj... -
konyi79
addikt
Én lumiára váltottam, de mai napig nem bírom úgy szeretni, mint az N9-et. Reszelgetik egy ideje, de még mindig nincs ott szerintem, ahova egy év alatt eljutott a Meego. Ott világmegváltó ficsőr mikor kapuk egy értesítési területet, vagy hogy be lehet zárni lefelé húzással az alkalmazást (persze ehhez külön be kell lépni a futó alaklmazásokhoz). Ráadásul mivel ezek csak utánozzák az N9-et, nem is olyan jók. Az ébresztő felülete is inkább csak egy kínlódás a Meego után, fossák le a bokájukat, ha már kinyírták a rendszert a jó megoldásaikat nem másolták át egy az egyben.
-
konyi79
addikt
válasz
gzbotii
üzenetére
Akkuból mivel nehéz cserélni, és szétpattintástól mindig kopnak a ház rögzítő fülei, én csak gyárit ajánlanék.
Házzal megint az a baj, voltak korábban akik próbálkoztak utángyártottal, és nem igazán méretpontosak, meg a feliratok sem olyanok rajta. Mivel unibody, és bepattintva van a kijelző, elég pontosnak kellene lennie, szépen álljon benne a kijelző, ez nem volt többnél sem jó. Így minden gyáriből meg elég drágaHa viszont mégis szánnál rá annyit és érdekel megvan még nekem egy, ami semmit nem volt használva, 64Gb-os finn gyártmány verzió keress meg privátban.
-
konyi79
addikt
Ha eltörik valamelyik rögzítőfület akkor nem áll rendesen, vagy 3-4 szerelés után kitágul.
Egyébként rendben kell lennie. -
konyi79
addikt
Óriási szerencsém volt, igazából a T/Nokia szervízén, meg a korrektségén múlott. Rövid idővel a garancia lejárta előtt bekerült javításra, és nem javították, cserélték. Gondolom nem volt már készleten 16Gb-os, így adtak 64-est.
(És még független is
) -
konyi79
addikt
Biztos lesz/van de azt lássuk be, ha csak azt nézem 1mag/1GHz - 2mag/1,5GHz nem igazán van értelme. Egy dolog demóztak ezt-azt az N9-en, de a rendszer teljes optimalizációját nem erre a hardverre végezték el. Erőből meg a legalább 3 éves hardver nem tudja megoldani mikor harmada sincs teljesítményre.
Szeressük így egyedinek az N9-et, a sailfish úgyis valami egész más... -
konyi79
addikt

Én már váltottam N9-925. Úgy látszik nem csak szerintem helyettesítő termék a 925. Bár én kényszerhelyzetben voltam. Mire megveszed, a 8.1 is kijön rá és tényleg lesz olyan jó mint egy N9.
(<=poén)
De a 208 nem tartalékolni való darab
-
konyi79
addikt
Szerintem azért, amiért az én N9-hez kapott WH-701-em nem szól a lumiámon. Nem kompatibilis a régi nokia cucc a WP érával.
Dobd ki a kukába a 208-at, vegyél helyette 701-et, az sokkal szebben szól. A 208 ahhoz képest dobozhangú, a 701 meg (fóleg flaccal) fantasztikus!Lassan visszakapom az n9-et, majd kipróbálom azért szól-e vele a 208...
-
konyi79
addikt
Hali!
Tudtok valami módot, kijelző nélkül hard resetet hogyan tudok nyomni az N9-en?
Életre akarom kelteni a töröttkémet, de nem akarom szervízbe bedobni így, túl sok minden van rajta... -
konyi79
addikt
Rossz bizony. De tuti hamar meg fog javulni.
Amit nagyon megszökik, arról nehezen szoktam váltani. Az N9-nél ez különösen nehezen megy. Most WP van helyette, ami ugyan kurva jó telefon, meg jó a rendszer, gyors és szép is.
De...
Az N9 attól, hogy okostelefon, megmaradt telefonnak. Elsősorban telefonnak. Gombja nincs, de rendkívül gyors és logikus kezelni, az ember keze alá dolgozik. WP-n ugyanazt elvégezni általában 2-3 művelettel mindig több. A hivásnaplóban pl ha rábökök egy névre nem hívja, teljesen feleslegesen beadja a kontakt adatlapját, majd onnan tudom hívni. Vagy N9 után borzasztó, hogy külön alkalmazások kezelik az ingyenes netes hívásokat, nem egy helyen vannak, mindig külön meg kell nyitni, ha skype-on akarok hívni valakit, és ott kikeresni. És sorolhatnám sokáig. Nem jobb az N9 egy új WP-től, de kezelhetőségben fényévekre van.
Emellett ahogy nézegetem a jollát, nem vagyok biztos benne, ezeket a dolgokat vitte tovább, szóval az N9 és szellemisége szépen kihal. Az a vicc az egészben, pár dolgot amit ez alapból tudott, pár most írt tesztben ujjongva ünnepelnek. Ilyen a koppintásos ébresztés, vagy az események kijelzése a készenléti kijelzőn. Utóbbi lesz az év eseménye WP-n, talán már október végén
Mindez SZERINTEM.
Kár kinyírták, itt üzenem ha kidobtak volna egy igazi utódot, akkor is azt vettem volna ha többért adják, mint egy i5s... -
konyi79
addikt
Jöhetne már az a jolla, meg az első tesztek.
Kezd beérni a telefon csere, és nem igazán látom az utódát. Lumia 925 és xperia Z1 tűnik esélyesnek, de az egyik WP, a másik droid...
Az egyik Fóflac-cal nem boldogul, a másikon készenlétben órát nem mutat. Összedobhatnának már a 2 éves N9 után végre megint egy használható telefont!
-
konyi79
addikt
válasz
Arthuro_Adam
üzenetére
Nekem megy a mai napig még a videohívás is gond nélkül. Bár többnyire wifin használom csak, 3G-n atomstabil jel kell hozzá. A telót többnyire viszont 2g-n használom, ott a gtalk/skype hívással nem szokott baj lenni.
Majd csak jkijön már a Jolla mobil...
-
konyi79
addikt
Ez elsősorban telefon, és amit szem előtt tartottak tervezés közben a felhasználói felület letisztultsága. Ha ezt valami sértette, azt elhagyták. Mint a widgetek. Ilyen rendszerek vannak már, nem másolni akartak valamit. Szóval ha neked ezek fontosak, androidot válassz.
Ez egy jó telefon, kiváló, sőt sokaknak a legjobb oprendszerrel, de valószínű nem te vagy a célközönsége. -
konyi79
addikt
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Sehogy?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
konyi79
addikt
Igazából az itteni szervízt nagyon sajnálom, de a Nokia már nem az a Nokia többé, aki megengedheti magának minden megyeszékhelyen legyen képviselete. Itt maximálisan jók voltak, le a kalappal. A T szervizesei viszont az N9-et nem bonthatják meg, el kell küldeniük a Nokia központi szervizébe. Róluk már lehetett hallani szépeket, és tessék. Bár nem hiszem el, olcsóbb egy panel, mint egy akku. Max több munkaóra számolható el rá.
-
konyi79
addikt
válasz
BobTail
üzenetére
Nálam is feldobta pár nappal ezelőtt, de azt hittem az eredetileg kiadott pc soft-hoz kell a nevéből ítélve, úgyhogy ki is nyomtam. Így utánaolvasva viszont érdekes lehet annak, aki 3g-t használ. Az fel is tűnt korábban 3g-n sokkal több a kapcsolódás ideje mint 2g-n hanghívás esetén. Sőt, néha hibára is futott. Igaz akku idő miatt én többnyire 2g-n használom.
Apropó, akkuidő:
Sajnos így másfél év után elkezdett gyengülni az akkum a mindennapos töltések után. Mivel az házilag nem cserélhető, így a Nokia (jó ha ti is tudjátok) arra a készülékkel együtt 2 év garanciát ad. El is küldtem szervízbe a T-n keresztül, mert a hivatalos szervíz sajna a hírös városban megszűnt. Erre ők, kicserélték az egész belét, és visszakaptam ugyanazzal az akkuval. Az új készüléket. Üzemidő továbbra is kb 13 óra, félóránként mail szinkronizálás (2fiók, csak fejlécek) és kb 45perc hanghívás. Mindez 2g-n.
?
Ti mire voksoltok, Lumia 925 vs jolla? -
konyi79
addikt
Én pont szeretném ha nem nagyon mennének messze az N9 méretétől. Nem akarok nagyobb telefont. szerintem ez egy komoly rés a piacon, komoly telefon 4 coll környékén. A samu az s3-s4 minivel mellélőtt, szóval ha egy ilyen üres helyen kezdene a Jolla, szerintem jobb eséllyel indulna. Jó, így is sokan vannak, aki N9 után várja az új oprendszert, de az kevés lesz belépőnek. Olyat kell adniuk, ami másnak nincs.
-
konyi79
addikt
Nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen lesz a Jolla első telefonja. Remélem nem szállnak el nagyon méretben se. Akkor meg lesz az N9 utóda nálam. Sokan várnának egy barátságos méretű, jól kezelhető minőségi telefont. Ha meg tuja a kilépett banda csinálni, a Nokia vezetői falnak mehetnek.
-
konyi79
addikt
Az N9 minden alkatrészére 2 év gari van de még az akkura is mivel nem cserélhető bontás nélkül. Más kérdés, hogy a t-ben beveszik ugyan, de küldik továbba nokiának. ez az egy teló, amit nem bonthatnak szét..
-
konyi79
addikt
Én megvettem még az első változatát, minőségen nem sokat változtat, de sokkal könnyebben paraméterezhető. Szóval valamire jó, de te döntsd el ér-e neked ez annyit.
Bobtail kollega alap kamera progival nyomta úgy tudom, csak élénkre állította a szineket.
Meg persze a ps utómunka is tudott javítani rajta. Ami még sokat javít, ha az ISO-t kézzel fix 100-ra érdemes állítani. Úgyis ha mobillal nem lehet ISO100-on kitartani mert bemozdul, el is lehet rakni mert nem érdemes ekkora szenzorral akkor fotózgatni. Meg persze a jó képhez kell egy jó téma. Ahooz meg nem volna baj ha tényleg jönne már a tavasz... -
konyi79
addikt
HTML5 támogatással bír, szóval nagyjából annyi videót visz mint a többi. Droidban sincs már flash...
-
konyi79
addikt
Gyári micro simed van, vagy te daraboltad méretre? A faragott kártyáknál szokott ilyet csinálni.
Update:
Ja bocs látom írtad...
Ha náluk vetted adnak, ha nem fizetős, hacsak van szervízben ismerős, vagy jó szándék legalább és hibásnak minősítik a kártyát. Sajnos a faragás szerződés szerint rongálásnak számít, az meg ugye a szolgáltatóé...Szóval kell egy kis szerencse neked most.
-
konyi79
addikt
Tény, vannak már sokkal gyorsabb készülékek a piacon, de még mindig simán vállalható a sebessége.
Mi még zavaró nekem, kihangosítva erősen korlátozott a használhatósága, nem is a hangereje, a mikrofon érzékenysége miatt. Igaz olyan nokiám nem sok volt még, amin ez jó volt. Nekem személy szerint hiányzik a mostanában oly divatos és egyre használhatóbb hangvezérlésnek az a verziója, amit a nokia annak idején hangtárcsázás néven vezetett be a symbian alapú telefonokba. Autóban nagyon jól jönne sokszor. -
konyi79
addikt
Ha ez lesz N9-re a pr1.4, úgy elfogadom.

-
konyi79
addikt
válasz
Jamesb2
üzenetére
Már eddig is részben meg volt oldva, csak a fejlesztőkön múlt, rendszerszinten portolják-e. Nyílván ha piacra be akarnak lépni a monopol uralkodók közé, érezték nagyot kell lépniük. Meg is tették. A kérdés az N9 már megjelenésekor is koros hardvere elég lesz-e alá.
Az is remek döntés szerintem így korábbi modellekre kiadva monitorozzák a piacot mi a vélemény róla, mennyire érdemes pénzt tolni bele.
Grat Jolla! -
konyi79
addikt
Tetszik az új jolla videó, erősen érezni benne az n9 örökségét.
-
konyi79
addikt
Az kemény. Az enyémben csak 120h hívás van..
Hogy bír ki neked ennyi beszélgetéssel egy napot? Nekem így bír ki egyet, este szoktam 40% körül járni normál esetben, pedig 2g-n megy, hacsak nem véletlen kell a net.
Nem tudom cserélik-e gariban, de ha akku hiba tuti megpróbálom 1 éves kora előtt. Régebben az akkura 6 hónapot adtak csak, remélem ez változott. -
konyi79
addikt
Nekem is van az akkuval bajom...
Van úgy hívás, vagy mail frissítés közben hirtelen ledobja magát 30-ról jellemzően 4-re (20 %alatt szinte csak ezt az értéket ismeri), majd észhez tér és vissza. Csak azt nem tudom, az akku fárad, vagy szoftosan hülye.
Januári a telóm, nem várnám 10 hónap után tőle, eddig bármelyik nokiám akkuja elment 3 évet nem kevesebbet használva. -
konyi79
addikt
Ha érdekel valakit a smartnews.hu-ra megcsinálta Salmi a magyar leírását annak, miképp tudunk kompatibilis droid alkalmazásokat futtatni N9-en!
Köszönjük neki. -
konyi79
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Futás, futópályák
- Építő/felújító topik
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

(<=