- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DuDieHUN
aktív tag
válasz
DuDieHUN #4789 üzenetére
képzeljétek, elvittem szervizbe a telefont aminek az egyetlen baja az volt, hogy halk a hangszórója, nagyon rendesek voltak a nokiánál, mondák, hogy 3 óra alatt kész van, ma érte mentem és elhoztam, de csak itthon próbáltam ki, és a következő hibákat produkálja:
- készenléti képernyő 5 másodperc után kikapcsol
- nem működik a dupla érintéses feloldás
- hívás, ébresztés esetén nem kapcsol be a képernyő, hanem sötét marad és csak a feloldó gomb benyomása után tudom felvenni...nagyon jó, hogy egy tökéletes telefont hagytam a szervizbe erre valamit elszórtak vele.... és persze holnap vihetem vissza és majd mehetek még egyszer érte
software-t újra is tettem, hátha megoldja de nem segített...
[ Szerkesztve ]
-
angyall
tag
Sziasztok!
Megéri ilyen telefont venni? Most egy Lumia 710-esem van, de kipróbálnám a MeeGo rendszert is, ilyenem még nem volt. iOS sem, de az nem is lesz!
Köszi a választ!!!
Motorola Edge 40 , IPad 2021, Baseus Bowie M2s
-
lajos82
tag
Sziasztok,
Sajnos betört a kijelző üvege, van esetleg infótok róla, hogy hol cserélik mondjuk nem 50k-ért?
Előre is köszi! -
DuDieHUN
aktív tag
köszi a válaszokat,
a telefon tartásán már javítottam mert nekem is feltűnt, de még így is halk
a sávosodással akkor viszont beviszem gariztatni
-
BobTail
őstag
válasz
DuDieHUN #4789 üzenetére
Már lassan másfél éve használom, és egy év után jöttem rá, hogy rosszul tartom a telefont a fülemnél, mert nekem is tök halknak tűnt... kicsit csalókás, hogy a legtetején van a hangszóró, én azt hittem, hogy ha a teteje a fülem közepénél van, tehát a hangszóró merőlegesen van a hallójáratomnál, akkor hallom a leghangosabban, de nem
amióta fentebb tartom, tehát majdnem az egész fülemre ráemelem a telefont, teljesen hangosan és tisztán hallom a másikat! Azt ajánlom neked, hogy te is próbálgasd, és biztos vagyok benne hogy megtalálod a megfelelő pozíciót
-
Lenry
félisten
válasz
giliczeb #4788 üzenetére
a főképernyőről eggyel jobbra lapozva látod a futó programokat, hosszan nyomva az egyikre be tudod azokat zárni. zárd be az Áruházat, és próbáld újra letölteni, amit szeretnél
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
DuDieHUN
aktív tag
nektek megfelelően hangos a hangszórója (mármint amelyikkel telefonáltok), nekem az eddigi telefonjaimat kb. 50%-on kellett használni, de ennél még a 100% is kevés sokszor
amoled beégés (sávok látszódnak) garanciálisan cserés?
-
giliczeb
csendes tag
Még egy kérdés...
a nokia áruházból töltöttem le egy két dolgot a telefonomra és a nokia netes honlapján azt jelzi h. letöltötte nálam viszont azt írja a telefonon h. várakozik.. de már 2-3napja.. mit tudok ilyenkor tenni? visszavonni hogy tudom, vagy meggyorsítani a folyamatot? kösziii
-
Lenry
félisten
(#4784) giliczeb
Fiókok - Hozzáad - Twitter
mod: válasz akart lenni
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
giliczeb
csendes tag
Sziasztok!
Nah az van, hogy Nokia Np-em van és hát 1 hónapja van meg kb a telefon és hát bénáztam vele egy kicsikét
az történt h. ahol van az időjárás meg a webinfo kitötröltem véletlenül a twittert és most az istenért se tudom visszahozni vmi ötlet??? kérlek segítsetek mert meghalok nélküle
-
Lenry
félisten
totálisan véletlenül nincs meg valakinek a Maemo Flasher-3.12.1 Tool for Harmattan for Windows nevű csodálat? Nokiáék voltak olyan kedvesek, hogy kilőtték az ezt tároló szervereket, és persze minden weboldal onnan linkelte.
[ Szerkesztve ]
-
domesz
aktív tag
Semmit
Annyi hogy ki kell húzni a kábelt 8mp-ig nyomni a bekapcs gombot majd visszadugni a kábelt.
Ezeket persze meg is csinálom.domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
domesz
aktív tag
válasz
csacsi67 #4777 üzenetére
Igen ezek már megvannak.
De nekem flash közbe előtt a kis boxba ezt írja ki: MCUSW flashing failed és hogy húzzam ki dugjam rá, megcsinálom megint tölt fölül és megint MCUSW flashing failed és ez ismétlődik...
domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
domesz
aktív tag
Na most reggel nekiálltam, utánaolvastam.
Nálam ugye alapból a DEAD phone USB flashing módba kell csinálnom.
Nyomok egy Open Productot: kiválasztom hogy RM-696
Aztán Flashing-Frimware Update katt Product Code és ezt dobja ki: "Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the Product, or the Product cannot be identified."Ez van fönt: Phoenix Service Software 2012.50.000.49146
Ötlet?
-
Just486
senior tag
Ilyenkor válik a gyakorlatban bosszantóvá, hogy a simtálcára nyomtatták a termékkódot.
That unconquered country we call the future.
-
Jamesb2
aktív tag
Az csak valami kód, nem a frissessége.
Nekem kallódik a gépen vagy 8 féle géphez való, egyiknek sem azonos a száma, de mind a legfrissebb.Viszont olyannal már találkoztam hogy kicserélték benne a SIM tartót, és nem az eredeti szám volt benne...
Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
-
domesz
aktív tag
Igen azt értem de amikor megvettem 403 volt rajta és ami rá való /vagyis a legfrissebb amit a NaviFirm enged/ az 001. És ezért azt nem engedi rátenni.
Ilyen a teló: RM696 NDT LTA CYAN 16GB /059K172/
Ezt tölti le: DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin
De ez van rajta: DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_403-OEM1-958_ARM.bin
És ezért nem engedi föltenni azt mivel csak ugyanolyat /403/ vagy frissebbet engedne.
EZ a problémám.
[ Szerkesztve ]
-
Jamesb2
aktív tag
Csak azt engedi ami rávaló. Tehát a product kódnak meg kell egyeznie.
A Phoenix-szel át lehetne írni, de asszem azzal is csak akkor ha megismeri a telefont bekapcsolt állapotban, tehát az eredeti firmet mindenképpen vissza kell csinálni.Szóval ha tiéd nem telenoros, akkor azzal nem megy. Bár nem tudom pontosan milyen...
Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
-
domesz
aktív tag
válasz
Jamesb2 #4759 üzenetére
Igen ezeken már túl vagyok.
Szóval a telefon be sem kapcsol/kapcsolt.
De a win felismerte de csak annyi hogy n9 /usb mód/Ekkor ugye utánaolvastam stb stb majd letöltöttem a legfrissebb hozzá tartozó szoftvert /NaviFirm+/ ugye leolvastam a sim tálcáról hogy pontosan milyen is.
Most nem otthon vagyok így pontosan nem tudom csak hogy a vége 001-volt de ugye ezt nem engedte felflashelni mert az enyémen 403! volt fent / csak ugye ugyanazt vagy frissebbet enged feltenni/, de ugye ezzel be sem kapcsolt /403/ /vagyis kép nem volt/Aztán próbaképpen letöltöttem egy telenoros legfrissebbet aminek szintén 403 volt a vége az elindult persze de a végén 1-2 hibát kiírt így nem lett jó.
Itt tartok most...
-
domesz
aktív tag
Hello!
Valaki ért itt kicsit komolyabban a telóhoz? /WinFlasher-ről lenne szó és a telóhoz tartozó szoftverről/
Úgy tűnik egyenlőre tégla lett a telefon.köszönöm
üdv.: Ddomesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
Lenry
félisten
értem, köszönöm a válaszokat.
NFC: de ha lenne is megfelelő banki háttér, akkor is: hogyan használom? valami app-al, vagy hová adom be a bankkártya adatait?
-
mokus8
tag
NFC-vel elvileg lehet fizetni, csak egyenlőre nagyon kevés helyen van bevezetve ez a rendszer. Elvileg még tesztelés alatt áll. Ha pedig PayPass-os bankkártyád van akkor azt is csak odaadod és odaérintik a leolvasóhoz. (viszont azt hiszem ez 5000 Ft-ig van korlátozva)
A rózsaszín csúszka az a rendszerhangokat szabályozza (videónézés/zenehallgatás/ébresztőóra...stb. hangereje), míg a kék a csengetés/üzenetjelzés hangereje.
-
lajos82
tag
1. Az NFC-hez kéne a magyar bankok együttműködése is, egyelőre erre sok kilátás nincs. Ha van mondjuk angol bankkártyád azzal összetudod buherálni az NFC-t, de én nem javaslom.
2. A kék, mint ahogy a felirat is mutatja a csengőhang hangereje, a másik az pedig minden más hangot szabályoz.
-
Lenry
félisten
erről a listáról eszembe jutott két kérdés, amik régóta motoszkálnak bennem:
1. lehet az NFC-vel fizetni valahogy? tudjátok, ez a PayPassos izé.
2. ha a rózsaszín csúszkával szabályzom a hangerőt, akkor mit csinál a kék, amibe a csengetés van írva?Jesszusom, ez a jpg de undorító
[ Szerkesztve ]
-
mokus8
tag
válasz
DuDieHUN #4750 üzenetére
Igazából én is ezen gondolkodtam, csak nem tudom, hogy a rendszer engedné-e a régebbi verziót felrakni. Ha más nem akkor egy teljes újratelepítés után feltehető rá szerintem. Egyébként ezt írták anno a PR1.3-ra:
"...a fejlesztők szerint mintegy ezer minőségi fejlesztéssel lepik meg a felhasználókat, ebbe beleértve az e-mail-kezelést, a Facebook és a Twitter integrációt is, a hivatalos tájékoztató szerint pedig a hálózati kapcsolatokat is komolyan érinti a frissítés. Az első tesztek szerint gyorsabb lesz a kamera, több beállítási lehetőséget is kap, a hangerőt megnövelték, az NFC hibáját javították, a videók lejátszását újabb kodekek segítik, valamint pontosabb a másol-beilleszt opció."
Pontosabban:
- A fájlfeltöltés a dedikált böngészőn keresztül történik.
- A videódekódolás javítva lett.
- Az UI simábbnak látszik, minden bizonnyal 40 fps-en megy.
- A hangos/utcai profil kapott egy ikont a készenléti képenyőn, illetve a status bar-on.
- A készülék vezeték nélküli megoldásai (főleg WiFi) fejlődtek, mivel a hatóköre kiterjedt. Ezen kívül a PR 1.2-höz képest több hálózatot is lát.
- Meg lett szüntetve a sok szeletből álló médiafájlok lejátszása közbeni szaggatása.
- Régebben volt egy olyan hiba, hogy az “Összes dal” listában akár ötször is képes volt mutatni egy zeneszámot. Most ez meg lett szüntetve a PR 1.3-mal.
- Több NFC-s lehetőség a Nokia C7-00-val.
- 0.1-es biztonsági rés befoltozásra került.
- A swipe jobb lett az RSS alkalmazásban.
- A “Fenix not responding” át lett írva “Mail not responding”-ra.
- A swipe billentyűzet újra normálisan működik.
- A böngészőnél a top oldalak nem laggolnak, amikor a kezdőképenyőre lépünk.
- A kamerában a fókuszálást mi is kiválaszthatjuk, illetve került egy a sötétben való fotózást segítő algoritmus a PR 1.3-ba.
- Megint új betűtípusok.
- A Nokia Maps gyorsabban pozícionál beltérben, mint régebben, pontosabban a PR 1.3 előtt.
- A twitter applikáció már támogatja az idővonalat, illetve csoportos beszélgetést.
- Az időjárás widget háttere a notifikációs képernyőn átlátszó, azonban az AccuWeather appjánál ez nincs így, mivel ott nem átlátszó.
- A Copy/Paste sokkal precízebb lett.
- A Nokia Music boltjában a fizetés közben előjövő bug javítva lett.
- Különböző kisebb módosítások történtek az alkalmazásikonoknál.
- Néhány alapértelmezett alkalmazás neve le lett fordítva különböző nyelvekre.
- A hangporfilok kiválasztása nem működik, ha bedugunk egy headsetet.
- A Lock Screen-en nem jelennek meg az elmulasztott események, nem fogadott hívások, ha csatlakoztatjuk az N9-et a TV-hez.
- A böngészőbe való begépelés során – ha azt swipe-pal csináljuk – akkor dinamikusan csökkennek a javaslatok.[ Szerkesztve ]
-
Zozzy
aktív tag
Nekem is az a tapasztalatom, hogy 1.2-vel fürgébb volt, bár az 1.3 nálam még mindig nem lett tisztán feltéve, csak frissítésként az 1.2-ről. Hetek kérdése, és újrahúzom, akkor majd beszámolok a tapasztalatokról.
Az akksival is van ugyanilyen gondom, az viszont szerintem nem szoftveres, legalábbis én amennyit használtam a telefont, lazán ki is nyíródhatott az akku tőle. -
mokus8
tag
Sajnos nekem egyre több a problémám az N9-el....PR 1.3 óta rettenetesen belassult. Rendszeresen beakad kép/videónézegetésnél, alkalmazások lassan indulnak el és sokszor be is fagynak, swipe-nál is csomószor beakad, hívásoknál sokszor nem hallanak, az akku hirtelen lecsökken egyik pillanatról a másikra ilyen 50%-ról 4%-ra és van hogy ki is kapcsol emiatt. Volt már rajta egy teljes rendszerfrissítés amire visszakerült a friss MeeGo PR 1.3-al, de ugyanolyan lassú pedig a FasterN9 is fent van...
Esküszöm PR 1.2-vel villámgyors volt a mostani állapothoz képest.....
Másnál is jelen vannak az imént leírt gondok? Tudtok erre valami megoldást? -
emev
csendes tag
-
tjokai
senior tag
Mitől lehet az, h ha valakit én hivok folyton panaszkodnak arra, h halk a telefonom alig hallanak engem, de én tökéletesen hallom a partnert....viszont ha engem hivnak, tökéletes a vonal mindkét irányba
Erre adjon valaki elfogadható választ
Természetesen N9-ről van szó
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
Hennet
aktív tag
Furcsa kérdés, de Nintendo DS emulátor van az N9-re?
"Ööü... Én meg már azt hittem, hogy mivan, pedig mégsem."
-
DuDieHUN
aktív tag
-
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen telóm aminek be van törve a kijelzője, semmi nem látszik rajta.
A gép felismeri, töltést veszi.
Akkor ezek szerint egy új kijelző-érintő megoldja a problémám igaz?
köszi
üdv.: Ddomesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
gzbotii
nagyúr
Amugy az eredeti modell fekete/cyan kek/pink szinben kaphato?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
lajos82
tag
válasz
Just486 #4733 üzenetére
Először is, engedd meg, hogy felhívjam a figyelmed az előző hozzászólásom irónia tartalmára.
Ezek után, ha mégis komolyra fordítanám a szót, ezt mondanám:
A.
Nézd én csak azt tudom mondani ami a cikkben is le van írva. Ott azt írják, hogy idézem "rather it only runs customized User Interface skins of MeeGo". Mivel még nem fogtam a kezembe, ezt cáfolni nem tudom, és láttam már fura dolgokat. Én csak mint érdekesség linkeltem replika témában.
B.
Sajnos nem mindenki annyira tájékozott mobilok terén mint te. És az N9 elég durván réteg telefon, nincs mindenkinél, ezért aztán sok embernek nincs fogalma arról, hogy milyen egy ilyen készülék kézbenfogva.
És sajnos végül, de nem utolsó sorban itthon egész bűnözői réteg él abból, hogy gagyi replikákat sóz ez emberekre irdatlan pénzekért.
A legutóbb egy kedves ismerősöm vett naivan 30 ezerért egy ájfón 4 replikát, és lett végtelenül szomorú, amikor rájött, hogy nem az. -
Just486
senior tag
válasz
lajos82 #4732 üzenetére
Jézusom, és mindezt egy (lassan erősen elméletileg) szakmai fórumon írod?
A,
Aki ezt a silány replikát összekeveri egy eredeti termékkel, azt nem tudom sajnálni, sőt egyenesen kinevetném.B,
Szó nincs arról, hogy ezen a szaron meego futna, vagy bármelyik oprendszert bootolná a 7 választható skinből. Ezek mind az MTK platformra húzott gagyi, használhatatlan, semmirekellő felületek.That unconquered country we call the future.
-
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Mennyire talalkoztatok ti replikakkal? Van egy elado N9 de feltunoen olcso. Holnap talakozom vele, kiderul mi az. De kivancsi vagyok nagyon.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
tjokai
senior tag
Ha eltávolitjuk a MicroUSB takaró fedelet, sokkal de sokkal szebben fog szólni az N9, teljesen sztereo hatása lesz....próbáljátok ki
Üdv!
-
xedos
addikt
Igaz eladtam, de még olvasom az infókat az N9-ről - letöltő progi (youtube és egyéb 40oldalról!
[link][ Szerkesztve ]
-
Just486
senior tag
válasz
falijja #4715 üzenetére
\etc\mce\mce.ini -ben kell átírni a modulok bekezdés alatt a "filter-brightness-als" paramétert "filter-brightness-simple" -re, aztán killall mce, vagy újraindítod a telót.
Ezt a filet csak rootként tudod módosítani, szóval kell hozzá nano is.Van egy baj is a dologgal, méghozzá az, hogy ilyenkor a minimum fényerő az lesz, ami a bekapcsolt fényérzékelővel a maximum automata érték a csúszka legalacsonyabb állásában.(hú de kacifántos lett ez, a lényeg, hogy az abszolút minimumot így nem tudod beállítani, mindig magasabb lesz a fényerő).
Továbbá tudsz kézzel beállítani értéket (0 és 255 között) a /sys/devices/omapdss/display0/backlight/display0 mappa brightness fájljában, de sajnos a túl alacsony értékeket a telefon rendre elfelejti, vagyis visszaállítja.
Ha nem zavar, hogy folyton magas a fényerő, és baromira merül a telefon (de miért ne zavarna?), akkor tökéletes megoldás az amit az első blokkban írtam.
That unconquered country we call the future.
-
falijja
őstag
valaki tud megoldást erre az auto fényerő kikapcsolására....?
-
konyi79
addikt
HTML5 támogatással bír, szóval nagyjából annyi videót visz mint a többi. Droidban sincs már flash...
-
tjokai
senior tag
Youtube-hoz nincs valami kodek-pack, vagy valami lejátszó? Mert igy nagy nulla, 10-ből kb 2 videót játszik le az N9. Meg böngészőben is ha videót akarok nézni, nem nyitja meg mert ezzel az eszközzel nem lehetséges
Üdv!
-
falijja
őstag
Hát nekem egy one x-em van ami nemes egyszerűséggel gatyára ver minden kijelzőt a mai mezőnyben.....de nekem nem tűnik katasztrófálisnak az n9 kijelzője ...inkább a kamera kicsit csalódás számomra de nem rossz az sem csak jobb ra számítottam...és még valami amit nem értek hogy miért állítja magától a fényerőt...ezt nem lehet kikapcsolni...?
[ Szerkesztve ]
-
Just486
senior tag
A mobiltelefonok - mondani sem kell - nagyon kompakt jószágok, ott jön ki belőlük a hang, ahol éppen ki talál.
A fülednél lévő hangszóró teljesítménye és spektruma még a beépített kihangosító hangszóró képességeihez képest is elenyésző, nem alkalmas ilyesmi feladatra.That unconquered country we call the future.
-
tjokai
senior tag
Hogyan tudom a névjegyzékből kiszedni a Facebook ismerőseimet? Minden egyes ismerősömet bevágott a telefonkönyvbe, akinek engedélyezve van a tel.száma facebookon
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
tjokai
senior tag
válasz
Just486 #4701 üzenetére
Pedig én úgy hallom, mintha a telefon alján lévő hangszóróból és a felső hangszóróból(ahonnan beszélgetés közben a beszéd hangot halljuk) is szólna a hang
Na mindegy, lehet süket vagyok
Talán majd más N9 tulajok megerősitenek ebben vagy engem, vagy téged
[ Szerkesztve ]
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
ma És az utolsó mohikán is egy személyben, hiszen nem kizárt, hogy a világ egyetlen kereskedelmi forgalomba került MeeGo rendszerű telefonjáról van szó.
- Egészséges életmód
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Milyen routert?
- Futás, futópályák
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Returnal (PS5)
- Hobby elektronika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest