- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElFeo
tag
válasz
kuntics #5697 üzenetére
Szia!
Vicces, mert nálam is az N8-at váltotta.
Használsz mellete még más típusú készüléket is, esetleg?
Egyébként programokat a Nokia Áruházban találsz vagy a Warehouse telepítésével alternatív forrásból is tölthetsz le programokat és uggy e google segítségével is kereshetsz, és fájkezelőből telepíted az adott programot. -
kuntics
aktív tag
Üdv
Tegnap óta én is N9 tulaj vagyok,eddig nagyon tetszik a telefon.Egy "kissé" viseltes N8 helyére érkezett,de az N8 is megmard,felújításra vár.
A kérdésem az lenne,hogy N9re honnan lehet letölteni programokat?Sokat úgysem fogok használni,csak megnézném mik vannak rá.Úgyis csak telefonálásra meg emailekre használom majd,arra meg jók az alap progik is ahogy próbálgattam.
-
gertitorpe
tag
válasz
Arthuro_Adam #5695 üzenetére
Én kipróbáltam a Jollát, de végül kevésnek bizonyult a munkahelyi környezethez és a gyerekbetegségei is zavartak... Végül BB Q10-nél kötöttem ki, ami nagyon tetszik. Gyors és használható kis rendszert raktak össze a Kanadaiak. Sokban a Meegora emlékeztet.
-
icezozo
addikt
de jó látni,hogy ismét pörög a N9 fórum
N9 alternatíva lehet a BB OS10 azon belül is a Z10 vagy Z30 !
http://qwankido.hu/
-
konyi79
addikt
Szóval egyre megy, sajnos kukázták az egészet. Majdnem mind1 milyen okokat látunk bele, vagy mit gondolunk mi lett volna a jövőben ha marad. Lehet meghalt volna problémái miatt, lehet menet közben kiforrta volna nehézségeit.
Szerintem az érintőkijelzős telefonra kiadott legjobb ui-t kukázták ki, és ezt sajnálom legjobban. -
Just486
senior tag
válasz
konyi79 #5690 üzenetére
Értem én, de sajna nem lehet ennyire rugalmatlanul elválasztani a két dolgot. Ha valamire nem szeretnek programozni, akkor neked nem lesz mit használni. De a Symbian (mondjuk a v5 kivételével) elvitathatatlanul jól működött a saját környezetében.
Mindenesetre én a MeeGo leállítását jobban sajnálom, illetve azok véleményét osztom, akik szerint a Belle jó lett volna az alsó árszegmensbe, a Harmattan folytatásai pedig zászlóshajóknak. De ez már nem az a Nokia.
That unconquered country we call the future.
-
Zozzy
aktív tag
válasz
konyi79 #5690 üzenetére
Igen, de ha olyan bonyolult fejleszteni hozzá, hogy a programozók sírva menekülnek tőle, akkor a használati értéke fogja megsínyleni, mert csak a gyári alkalmazások ma már nem adnak el egy telefont.
Ennek ellenére fel tudnék sorolni jópár profin megalkotott programot N9-re. -
Just486
senior tag
válasz
konyi79 #5688 üzenetére
Nem szeretnék itt vitát (pláne nem hitvitát) szítani, de azért vannak tények amiket figyelmen kívül hagytál és amik felett érdemes nem átsiklani.
A Symbian ugye nagyon régi alapokon nyugszik, és az érintős korszakba is jelentős újítások nélkül lépett át. Nem amiatt volt cink venni, mert apunak is az volt, hanem mert nem lehetett programozni, és a rendszer nem volt képes fejlettebb hardvereket kezelni, nem tudott a korral haladni. Az iPhone előtti okostelós időkben még bőven megfelelt az s60v3 logikája és felépítése, mert az évtizedek alatt valóban kiforrt, billentyűs telókon jól működött. De aztán a Nokia 1:1 ezt a rendszert ültette át érintőképernyőre (s60v5), amin viszont a dolgok teljesen máshogy működnek, máshogy esnek kézre, más a logikus reakció. (Aztán minimális változtatásokkal jött a sym^3. de ezek egyike sem működött az újabb processzorokon, nem kezeltek nagyobb képernyőfelbontást, stb stb)
Ráadásul egy olyan elcseszett nyelven (Symbian C++) volt csak programozható (flash-en és java-n kívül), amit max a legelvetemültebb fejlesztők voltak hajlandóak használni. Erre jött megoldásként a Qt keretrendszer (Amit a Nokia meg is vásárolt a Trolltech-től) és a Belle. Itt kezdtek el a Symbian-ben is egységes rendszerelemeket használni, amiknek a nagy része ugye Qt Quick komponensekből állt. Ezzel megoldódott a programozhatóság is (Symbian C++ helyett gyakorlatilag a Qt lett a natív programnyelv), és a rendszer is jóval egységesebb lett. Csak itt már nagyon késő volt, és a rendszermag ugyan az maradt, csak telepítésre került a Qt.
És nagyjából itt jelent meg az N9, aminek a teljes rendszere a Qt Quick Components köré épült, és valódi natív programnyelvként használta a Qt-ot. Ezzel a lépéssel, meg azzal az összeszedettséggel, amivel kihasználták ezt a lehetőséget, több éves előnyre tettek szert a mobilpiacon, ami majdhogynem még máig is tart. Az iOS-t követve elsőként oldották meg azt, hogy a rendszer és a külsős alkalmazások ugyanazokból az "építőkövekből" állnak, szóval egységet képeznek. Csak ott volt további problémaként, hogy az N9 kernelje baromi régi. Hogy ez pontosan miért jelent bajt azt nem tudom, de azt igen, hogy több az N9-en dolgozó ember is panaszkodott rá a Maemo fórumon.
A Qt egyébként elérhető volt N900-ra is, tehát konkrétan volt a Nokiának 3 különböző platformja, amit ugyanazon a nyelven lehetett programozni,
És szerintem óriási tévedés az sokak részéről, hogy az N9 a rendszerével együtt azért került a süllyesztőbe, mert életképtelen lett volna a piacon, egyszerűen akkor a Nokiának már más hosszútávú tervei voltak. Aztán jött a mi szempontunkból számított hanyatlás, a Nokia eladja a Qt-ot a Digia-nak, jön a WP, stb stb...
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz
Just486 #5687 üzenetére
Symbiant nem is merném említeni ide egy lapon. Lehet savazni érte, de kurvára kiforratlan bármelyik szerintem használati érték szinten ahhoz képest. Otvar siri meg cortana stb, majd ha megy a hangtárcsázás pl úgy, mint egy sima symbianon, meg ha a hívó nevét hajlandó lesz valamelyik bemondani stb...
Állítom csak azért volt cink symbiant venni annak idején, mert apunak is az volt...
-
Just486
senior tag
Ha valakinek az "os design" vagy az "ux" jött be az n9-cen, annak nincs sok választása, wp vagy ios jöhet szóba. A sailfish nagyon próbálkozott a koncepció továbbvitelével, de még most sem nagyon tart sehol, a droid meg a legnagyobb hányás ami valaha létezett.. kb ott tart ameddig a symbian^3 is eljutott, de simán a belle mögött van (szigorúan os design terén, nem korszerűségben!). Bb-t nem használtam hosszabb ideig, de azalatt nem győzött meg.
-
konyi79
addikt
Gondolj bele, ha kb 1/10-ed annyi energiát tolnak az N9 rendszerének reszelgetésébe, majd beledobják egy L925 szerű minőségibb vázba...
Bár kár ilyenen mélázni is, ezt már rég megette a fene, bár azért a terméktámogatási ciklus ilyen módon lenyírása elég vérlázító. Eredetileg úgy rémlik 2015-ig ígérték annak ellenére tudott volt első-utolsó, támogatott lesz, azért is mertem megvenni (persze meg nem bántam). És már semmi. Itt nem frissítésekről stb beszélek, de lassan semmi API-ja nem kompatibilis vele, sehova nem tud bejelentkezni.
NNa fujj... -
Zozzy
aktív tag
válasz
konyi79 #5683 üzenetére
Van nálunk is Lumia a családban, úgy nagyjából el is voltam vele egész addig, míg egy sima hangrögzítő alkalmazásra nem lett hirtelen szükség. Lehet, hogy nem kerestem elég alaposan, de nonszensz, hogy nem találtam egyetlen olyat sem, amivel a felvett anyagot egyszerűen továbbítani lehetett volna akár e-mail mellékletben, akár simán csak rátenni a számítógépre. Persze van megoldás rá, de valami borzasztó körülményesen. Lenne még mit sorolnom, de fölösleges, nagyon sok hasznos dolog hiányzik a Lumiákból, ami az N9-ben alapból megvan.
-
gebro
aktív tag
Én addig használom az N9-emet amíg tudom, de én is gondban leszek, ha megadja magát.
A BB10 felé nézelődöm, de ahogy a fórumát olvasom, még ott is adódnak gondok. Bár inkább az app-okra és a gyenge akku teljesítményre panaszkodnak.Hát igen,az N9 tényleg nagyon jóra sikerült, legalábbis nekem nagyon bevált.
-
konyi79
addikt
Én lumiára váltottam, de mai napig nem bírom úgy szeretni, mint az N9-et. Reszelgetik egy ideje, de még mindig nincs ott szerintem, ahova egy év alatt eljutott a Meego. Ott világmegváltó ficsőr mikor kapuk egy értesítési területet, vagy hogy be lehet zárni lefelé húzással az alkalmazást (persze ehhez külön be kell lépni a futó alaklmazásokhoz). Ráadásul mivel ezek csak utánozzák az N9-et, nem is olyan jók. Az ébresztő felülete is inkább csak egy kínlódás a Meego után, fossák le a bokájukat, ha már kinyírták a rendszert a jó megoldásaikat nem másolták át egy az egyben.
-
Zozzy
aktív tag
válasz
konyi79 #5680 üzenetére
Meg-e? Már 3 is van.
Igaz abból egynek törött a kijelzője (a burkolat miatt vettem, meg ennek rossz az USB-je), a másiknak a SIM tálcája jár ki a helyéről (ezért vettem a törött kijelzőset, mondván a burkolata jó), de a harmadik még mindig szinte karcmetes. Amióta beszereztem egy iPad-et, már nincs is annyit nyúzva, úgyhogy szerintem elleszek még vele egy darabig. Ja, és még mindig nem igazán tudom, mi jöhetne szóba utódként. Szemezgetek a szifonokkal, mióta használom az iOS-t, de valamelyik nap majdnem hangosan felnyerítettem, mikor azt olvastam egy iPhone 6-ról találgató cikkben, hogy "ebben talán már benne lesz az NFC"...
-
Zozzy
aktív tag
Tudtok ajánlani megbízható és ügyes szakembert, aki vállalkozna az USB port kicserélésére? Alkatrészem van, de forrasztani nem tudok, meg nincs is mivel.
-
konyi79
addikt
válasz
gzbotii #5676 üzenetére
Akkuból mivel nehéz cserélni, és szétpattintástól mindig kopnak a ház rögzítő fülei, én csak gyárit ajánlanék.
Házzal megint az a baj, voltak korábban akik próbálkoztak utángyártottal, és nem igazán méretpontosak, meg a feliratok sem olyanok rajta. Mivel unibody, és bepattintva van a kijelző, elég pontosnak kellene lennie, szépen álljon benne a kijelző, ez nem volt többnél sem jó. Így minden gyáriből meg elég drágaHa viszont mégis szánnál rá annyit és érdekel megvan még nekem egy, ami semmit nem volt használva, 64Gb-os finn gyártmány verzió keress meg privátban.
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
Valaki tud ajanlani akut hozza? Az se gond, ha utangyartott, csak megbizhato legyen.
Es egy burkokat se artanaWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
tjokai
senior tag
Sziasztok
N9 térképet(GPS) frissítik még? Vagy már azzal is leálltak?[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
Thduil
csendes tag
Én itt vettem az N8-hoz érintőpanelt, gyári volt és olcsó!
Csak ajánlani tudom, szóltam hogy ha lenne ház akkor azt is vennék és így az eredeti 11.000 forintos házért csak 6500-at kértek volna el az ha együtt veszem a panellel.
http://www.szarvasgsm.hu/index.php?inc=product&ref=3405[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #5669 üzenetére
N9-el ha jól emlékszem
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
gzbotii
nagyúr
válasz
BobTail #5666 üzenetére
Engem is erdekelne. Nekem akumulator kellene bele, mert a mostani eleg hektikusan viselkedik. Neha 40% bezuhan es azt irja 5% van maskor meg egybol kikapcsol. Peddig a telefon azt irja ra, hogy allapota jo.
Meg egy burkolatot is vennek ra.Nekem is nagyon tetszik a keszulek, megjelenese ota vagytam ra, most anyum hasznalja de osztol szerintem visszaveszem masodlagos telefonnak es O megkapja a Nexust.
Amugy, te nem tudsz szerelni belsos forrasbol?
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
BobTail
őstag
Sziasztok!
Szeretném felújítani a régi N9-emet, hogy ne törött kijelzővel maradjon meg az utókornak. Van-e köztetetk olyan, aki internetről rendelt hozzá megbízható helyről alkatrészt? (a hely érdekelne ill. a tapasztalataitok, mert amiket én találtam, eléggé kétes eredetűek...)
-
Just486
senior tag
-
MAGUS7
tag
-
MAGUS7
tag
Sziasztok szervizbe adtam a 920-am és csere telefonnak kaptam 1 N9-et 2 hétre nagy örömömre mert régen ilyet szerettem volna,na szóval van valamilyen oldal ahonnan lehet letölteni rá programokat ? sajnos a gyári áruház ami rajt van nem akar működni rá megyek hogy letöltés felugrik 1 ablak hogy írjam be a jelszót de nem jelenik meg a billentyűzet és így sajnos nem tudok letölteni semmit sem.
[ Szerkesztve ]
iPhone4>Lumia 920>Lumia 930>Note7>S7Edge>HTC U11
-
válasz
gertitorpe #5657 üzenetére
Engem nagyon érdekel az egész Jolla jelenség, de sajnos ahhoz drága, hogy csak úgy kíváncsiságból megvegyem.
A Slime draws near! Command?
-
gertitorpe
tag
válasz
gertitorpe #5656 üzenetére
Szóval ha valakit érdekel
http://hardverapro.hu/apro/jolla_sailfish_mobil_gyartoi_garancia_2014_decemberig
-
gertitorpe
tag
Miért adom el: eddig is körülbelül fél évig használtam egy mobilt, utána mindig találtam valami mást amit ki akartam próbálni. Most egy Blackberry Q10-re fáj a fogam. A másik ok, hogy az én kezem elég kicsi és a Jolla 4.5 colja már egy kicsit sok az igazán kényelmes használathoz. Úgy vagyok vele, hogy most még viszonylag normális áron túl tudok adni rajta, aztán ha megunom a BB-t, akkor még mindig visszatérhetek rá
Milyen a telefon: remek koncepció, jó megvalósítás, szuper mérnökök vannak cégben. Kis cég, szóval a funkciókban még be kell érniük a nagy neveket, de jó uton haladnak rajta. A telefonhoz havonta jön ki frissítés és mindegyikkel jobb és jobb lesz a telefon. A teló sebességével sosem volt problémám, a rendszer nagyon jól gazdálkodik. A swipe kezelés nagyon ott van, nem tudnék már olyan OS-t használni amiben gombokat kell nyomogatni. Szóval teljesen rendben van a telefon. Mind tudjuk hogy az árából sokkal erősebb androidos vasakat lehet vásárolni, de a rendszer jelenlegi exkluzivitása miatt ez nem igazán számít. Kicsit olyan mint az iPhone esetén. Nem a vas számít, hanem az hogyan működik együtt az OS-el. Legszívesebben megtartanám a Blackberry mellé, de ezt sajnos ezt most nem engedhetem meg magamnak, de ha kijön az Androidos port akkor biztosan veszek majd egy olcsóbb droidot az OS miatt.
-
Lenry
félisten
válasz
gertitorpe #5653 üzenetére
miért adod el?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
gertitorpe #5653 üzenetére
Mi a véleményed róla?
-
gertitorpe
tag
Sziasztok!
A héten visszaér a Jollám a garanciális javításból (a rezgéssel voltak problémák) és el szándékozom adni. Első kézből, 2014 ~decemberig érvényes garanciával, karcmentes kijelzővel, megkímélt szinte újszerű állapotban. Dobozában tartozékokkal. Ha visszajött felteszem Hardverapróra képekkel, csak gondoltam ide előbb megírom hátha érdekel valakit
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #5650 üzenetére
Adnám a Nexust 4 meg 7-et ha egy Lumia 925/1520 készülékre feltolná a Nokia a MeeGo-t. Egy hónapot használtam de nekem nagyon bejött. Nem értem, miért dobta a WP-ért ezt a rendszert, mivel megjelenésekor simán verte. És ha még megélt volna 2-3 főverziót.
Lehet, veszek anyumnak egy másik készüléket és újra visszatérek hozzá
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Arthuro_Adam
őstag
Az újraindítás segített, szerencsére megy már nálam is
Minden apró hibától félek, mert nagyon nem szeretném lecserélni (bár az akksit muszáj lenne kicserélnem, mert már-már kezdi elveszteni a mobil mivoltát), mert már nem túl gyors, de még mindig nincs olyan rendszer a piacon, ami ezt megközelítené.
-
Lenry
félisten
válasz
Arthuro_Adam #5648 üzenetére
gond nélkül
próbáltad már újraindítani? nálam ez eddig minden rejtélyes hibát megoldott
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Nektek csatlakozik Google Talkhoz? Nekem két napja folyton hálózati hibát ír.
-
Thduil
csendes tag
Van valakinek ötlete hogy hogyan vegyem le a keretet az lcdről?
-
ku-cu
tag
válasz
krisztianAMG #5640 üzenetére
Egy fájlkezelővel (pl filebox) lehet szerintem.
-
gzbotii
nagyúr
Masnak is elofordult olyan bug, hogy folyton kidob a galeriabol? Nehan5 maskor 15 mp utan...
-
krisztianAMG
senior tag
Tényleg nem lehet BT-n zenét küldeni, vagy csak én nem akadtam rá?
-
falijja
őstag
Helló mindenki betört az n9 em kijelzője...először még volt benne kép de utánna már az is elment ....most viszont eladnám és nem tudom lementeni a képeket amik vannak rajta....ha rádugom a gépre akkor ugye ki kéne választan i azt hogy háttér tár de erre nincs lehetőségem próbáltam már suittal is de azzal sem ment mert ott is ki kellene választani....esetleg van rá valami megoldás hogy lementsem valahogy a képeimet és videóimat ....? válaszokat előre is köszi...
-
Arthuro_Adam
őstag
Tudtuk olyan megbízható szervízt ajánlani, ahol kicserélik az akksit? Ha kell be tudom szerezni neten.
Köszi.
-
NokiaN9
újonc
Egy lépés affelé, hogy a SIM a ludas: adapterrel áttéve a régi 6120-amba, nem tudom, hogy ennek hatására-e de azt is porig merítette. (Elég fura lenne a véletlenek egybeesése, főleg úgy, hogy azóta az N9 nem merül látványosan). Holnap jön egy 3. teszt egy 520-al, kíváncsi leszek a Lumia mit lép rá, ha azt is megeszi akkor 100% hogy megvan a hiba oka. Láttatok már ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
NokiaN9
újonc
válasz
gzbotii #5631 üzenetére
Bocsi, visszaolvasva rosszul fogalmaztam, nem a kikapcsolásig merítettem, csak olyan nem fordult elő hogy pl.: 40%-nál rádugtam volna a töltőre...Amúgy ilyen drasztikus változás gondolom még az általad említett esetben sem egyik napról a másikra következett volna be.
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz
NokiaN9 #5629 üzenetére
A li-ion aksik nem szeretik az extrém helyzeteket (értsd: teljes lemerülés és teljes töltöttség)
A legjobb nekik ha 15% már töltöre dugod és amikor feltöltődik akkor meg lehuzod és nem üll rajta sokat)When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
Egyébként, totál bejön a rendszer. Fél napig nyomkodtam és utána átraktam az S3-ból a SIM kártyát ebbe. 4 napja használom megelégedve. Persze, azért az S3 más kategória, erősebb HW.
Nagyon kár, hogy több ilyen rendszerű készülék nem leszAzért egy Lumia 925-1530 páros HW-rével kiadni egy MeeGo-s készüléket az ma is ütős lenne. WP-n, pl, még most sem használható annyira a FB mint itt. Ez azért gáz
és még sok olyan opció amit a MeeGo tud... És azzal a tengernyi Nokia alkalmazással (csak azokra gondolok amik a WP-n vannak), versenyképes rendszer lehetne. Nem piacvezető persze, de nem is egy halott rendszer (ha most nagyon gonosz lennék, akkor azt mondanám, hogy részesedésben is jobban állna mint egy másik mobil OS
)
Kár volt ennyire WP-only lenni, ez a rendszer többet érdemelt volna.
A Sailfish meg csak egy erőtlen próbálkozás eddig.A telefont eredetileg anyumnak szántam, de lehet végül megtartom, az S3 mellé
[ Szerkesztve ]
-
NokiaN9
újonc
Sziasztok!
Egyszerűen egyik napról a másikra megkergült 8 hónapja 0 percesként vásárolt és idáig szinte hibamentesen működő szeretett telefonom. Bekapcsolás után 3x is kéri a PIN kódot mire fel tud csatlakozni a hálózatra, ha kapok egy üzenetet úgy tűnik egyszerűen sok-sok percig nem tudja letölteni, mert megnyitni sem tudom és addig "folyamatosan kapom ugyanazt az SMS-t", de ami legaggasztóbb, hogy kb. még egy hete még 3-4 napig is elment egy töltéssel addig most már 1 nap után lemerül. Az akkumulátor állapota a készülék szerint jó. Én is mindig nagyon odafigyeltem a helyes használatra: soha nem használtam töltés közben, csakis lemerülés után mindig 100%-ig töltöttem. Kizártnak tartom tehát, hogy akksi ment volna tönkre ráadásul egyik napról a másikra.
Valaki tapasztalt már hasonlókat? Teljesen tanácstalan vagyok, mit lehetne csinálni vele? (Újraindítások, gyári visszaállítások hatástalanok) Szoftverfrissítés segíthet? Bocsi a regényért, de nagyon imádom ezt a gépet, így nagyon bosszant a dolog, minden segítséget szívesen fogadok![ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
Automatikusan nem csatlakozik a mar elmentett WiFi halozatokhoz?
Ingyenes FM radio nincs ra?
-
Just486
senior tag
válasz
gzbotii #5625 üzenetére
Battery Usage és BatteryGraph, nekem mindkettő állandóan telepítve van.
Ha tényleg nem piszkálom a telefont olyan 7-9 mA körül alakul a készenléti fogyasztás (kb 180 óra), ami jócskán túllépi a gyári specifikáció szerinti 3-4 mA-t (kb 400 óra), de azért azok mindig is híresen optimista adatok voltak, szóval én úgy gondolom, hogy egyik sem csökkenti jelentősen az üzemidőt.That unconquered country we call the future.
-
gzbotii
nagyúr
Autokorekt
Aha. Hat mindegy, BT athuztan az S3-amrol oket.
Masik, hogy kellene egy olyan akumlator figyelo app ami nem fut a hatterben es nem fogyaszt sokat. Csak azert, mert hosszu mindig belepni a beallitasokba megnezni, hogy is all az aku.
mas: FM radio nincs alapbol es letolteni is csak fizetoset lehet?
-
Lenry
félisten
válasz
gzbotii #5622 üzenetére
kamatokat?
ha a kontaktokra gondolsz, akkor azért, mert a Google lezárta az Exchangen keresztüli Sync hozzáférést, amin keresztül pl az N9 is kommunikálni tudna a Google-fiókoddal. azok az eszközök, amik a megszüntetéskor aktívak voltak, tovább használhatják, de új eszközt már nem tudsz hozzáadni.
-
-
gzbotii
nagyúr
Miert nem tudom importálni a google accountombol a kamatokat?
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Ennel a keszuleknel meg lehet nezni, hogy mikori es ami fontosabb, hogy hany ciklus van benne?
-
Just486
senior tag
Hát, nem hinném, hogy a Jolla és a szeretetszolgálat szoros együttműködésben lennének, szerintem az ő szempontjukból inkább egy olyan készülékre (vagyis inkább platformra) adták ki a Sailfish-t, ami piacképes és lehetőséget nyújt a terjeszkedésre.
A Maemo fórumon azt is mondták, hogy ők nem fognak kernelt írni az N9-hez, de szívesen segítenek, ha valaki belevág (nem volt valami sok jelentkező). Ez azért fontos, mert bár a mostani Sailfish még képes lenne eldöcögni a jelenlegi 2.6 -os Nemo kernelen, (a Sailfish, alapjait tekintve ugyebár egy Nemo Mobile mutáció, azt hiszem Nemo + Silica UI egészen pontosan, de ebben nem vagyok biztos) de már bejelentették, hogy valamelyik közelgő frissítésben olyan platformváltozások lesznek, amiknek alapkövetelménye a 3.5 -ös verziószámú kernel, ami - a fent leírtak miatt - még sehol nincs az N9 -re.
Aztán ott van még az is, hogy már a "közösségi port" -ban is egyre több megoldatlan probléma van, például a fogyasztók felé Sailfish 1.0 -ként (azaz első release verzióként) közölt Sailfish 1.0.4.20 rossz képernyőorientációval jelenik meg, de kb a kutya sem dolgozik a javításán. Az utolsó "hotfix" amit láttam, az Coderus munkája volt, és 1.0.2.5 alatt javítja a vezérlőmozdulatok tájolását.
-
Lenry
félisten
-
Lenry
félisten
nofene.
azért ez felcsillant egy nagyon halványka reményt az N9 portraGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
icezozo
addikt
válasz
Arthuro_Adam #5609 üzenetére
azért egy BB Z10-et próbálj ki !
( tiszta N9 feeling )http://qwankido.hu/
-
Just486
senior tag
válasz
Arthuro_Adam #5611 üzenetére
Csak olyankor jöttek rá meg az üzik, ha a weben nem voltam belépve, vagy néha még olyankor sem.
-
Just486
senior tag
válasz
Arthuro_Adam #5609 üzenetére
A twitter meg a facebook épít valami helyi adatbázist, ami képes eléggé megnőni, elvileg segít ha azt törlöd, de sajnos meg nem mondom hol vannak elásva.
Nekem a gtalk nem szinkronizál, meg a dropboxba úgy ahogy van nem tudok feltölteni, csak a fájlkezelőből. Amúgy nézegettem a Z10-et, elég komplikáltnak tűnik, cserébe viszont baromi olcsó, és jól frissítik, na meg a Sailfish is egyre használhatóbb lett ahogy telt az idő, lassan akár az is értelmes alternatíva lehet.
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
Just486 #5608 üzenetére
Tervem szerint csak jövőre lenne esedékes egy új telefon, de a legnagyobb baj az, hogy számomra ez a tökéletes rendszer. Munkahelyi teló egy WP-s, ami jobb, mint amire számítottam, de annyira nem tetszik. Van a családban egy Androidos táblagép, azt bírom a legkevésbé, és hamarosan veszek egy iPadet, szóval minden képviseltetve van
Ez az N9 pótolhatatlan, de sajnos kezd eljárni felette az idő, vannak appok, amik azért hiányoznak.
Facebook/Twitter amúgy szerintem belassult eléggé. Nekem Google, Skype, Facebook chat tökéletesen megy. Neked mik nem mennek?
Elég sokat fizetnék egy olyan telóért, amiben Swipe van, meg beépített chatek.
-
Just486
senior tag
válasz
Arthuro_Adam #5607 üzenetére
Sajnos ez már nekem is feltűnt régebb óta. Ugye a technológia fejlődése nem állt meg, a telefon szoftvere viszont nagyjából megmaradt olyannak, amilyennek 2011-ben megálmodták. Emiatt biztos egyre több, főleg webhez köthető szolgáltatásban lesz feltűnő a lemaradás. A beépített fiókok közül sem működik már az összes, stb.
A saját tartalmat kezelő alkalmazásoknak nem illene lassabban/rosszabbul működnie, maximum más telefonok mellett tűnhet lassabbnak.
Ha elkezd nagyon zavarni a dolog, váltani kell, mert jobb sajna már nem lesz a helyzet. Én a magam részéről megtartottam az N9-et (nem is tervezem eladni), és mellé vettem egy másik telót.
De azért persze vannak kivételek is, pl a mobilaréna fóruma sem tölt be rendesen nem-mobil nézetben. Egy ideig azt hittem, hogy mert régi a telefon, de igazából más rendszereken is szarul működik...
-
-
-
Hol lehetne megérdeklődni, hogy mennyi lenne egy új kijelző? Nokia szerviz foglalkozik még N9-cel?
[ Szerkesztve ]
A Slime draws near! Command?
Új hozzászólás Aktív témák
ma És az utolsó mohikán is egy személyben, hiszen nem kizárt, hogy a világ egyetlen kereskedelmi forgalomba került MeeGo rendszerű telefonjáról van szó.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tudományos Pandémia Klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest