- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
malor
aktív tag
válasz
MataGyula #5837 üzenetére
Remélem mindenki úgy választ, hogy tudja mire fogja használni. Ilyen szempontból nem biztos, hogy mérvadó vagyok, mert a telefont még mindig leginkább arra használom, amire való (kommunikácó). Appok nem hoznak lázba vagy a játékok. Androidos MS Office (van egy jó Office 365 előfizetés több asztali gépre, tabletre és mobil gépre is használható megosztva akár) és Budapest menetrend app, amiket használok és frissítek Mobile1 marketről. Minden rendben velük, jól működnek. Saját céges e-mailek (2 fiók), Twitter és Linkedin szinkronizáva 24 órában. Felhőben még MS OneDrive van, ami BlackBerry app és szépen integrált a fájlkezelőbe.
A Blend elég hasznos szolgáltatás tud lenni. Ezzel gyakorlatilag a telefonon keresztül kommunikálsz pl. egy asztali gépen, sms, e-mail, BBM üzenetek. Olyannak jó, aki nem akarja a telefonját lesni és nyomkodni állandóan. Wifin keresztül kommunikál, így a telefon akárhol lehet, nem kell, hogy melletted legyen.
Kamerája átlagos dolgokra jó. Az N9-nél nem nevezném jobbnak, de kényelmesen leszedhető róla ugyan úgy Win7 alatt. Látja, felismeri és áttölthető minden gond nélkül.
Az aksi az gyenge pont. Nekem energitakarékos módban van (kijelző fényereje van látványosan visszavéve) non stop. Ha tudom mindig töltöm. Nem szabad hagyni lemerülni, mert azt nem szereti. Megszokható, de figyelni kell erre. Persze van pótakksim. Azt figyeltem meg, hogy a párom Huawei P7 töltőjét jobban szereti. Amikor nagy ritkán lemerült, azzal vissza tudtam hozni az akksit, miközben a saját töltőjével nem akarta tölteni. Ez lehet egyedi, de néha direkt a P7 töltőjét használom. Egyébként még mindig 100%-ra tölti fel.
Az N9 után direkt egy egyszerű és gesztusvezérelt rendszert akartam, amivel jól lehet kommunikálni üzleti/céges szempontok szerint. A BlackBerry Hub ebből a szempontból még elég egyedi és a fájlkezelése is jó erre.
Nem geek telefon, akinek ilyen ambíciói vannak, az messziről kerülje el.
-
emev
csendes tag
válasz
MataGyula #5585 üzenetére
Köszi, ma vissza is kaptam a telefont. Elég gyorsak voltak. Kevesebb, mint 1 hét alatt kész lett és úgy tűnik minden szempontból tökéletes volt a javítás.
Örülök, hogy te is így megszeretted az N9-et! A swype-ot még nem használtam, de ha ennyire dicséritek, akkor kipróbálom.
Hát igen...bárcsak újra előszednék a Maemo-t/MeeGo-t most miután a WP oda került, ahova való (bár 0 gyártási kapacitással nehéz lesz HW-t rakni alá)
@Lenry: Azt tudod, hogy a SwipeUI jogai maradtak teljes egészében a Nokiánál és a Microsoft csak használati jogot kapott hozzá, vagy eladták (bizonyos dolgokat ugye felhasználtak belőle az Asha és Lumia telefonokon)?
[ Szerkesztve ]
-
s3nsitivity
addikt
válasz
MataGyula #5585 üzenetére
A swype, illuminált állapotban engem sokszor mentett már meg.
Egyébként androidon is tökéletesen működik, igaz 200 ft-ba fáj..
AZ egyedüli bajom az N9-el a kijelző mérete, Note 2 meg Nexus 7 mellett nagyon kicsi mikor a kezembe veszem.Na meg az appok hiánya.. ezért lenne nagydurranás a Sailfish.
(#5586)
Szerintem igazán sose tartozott a Nokiához, hisz a Maemo meg az Intel os-éből(nem jut eszmebe a neve : Moblin) lett elkészítve.
Így csak a fele a nokiáé végülis."A Nokia visszalépését az Intel bejelentése követte az év szeptemberében."
Kettőjüké volt, de mind a ketten szarnak rá tehát.[ Szerkesztve ]
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
emev
csendes tag
válasz
MataGyula #5551 üzenetére
Elvittem az enyémet szervizbe kijelző cserére. Remélem jövő héten visszakapom (hiányzik
). Majd tudósítok, hogy mi az eredmény.
Nem tudom, hogy garancia nélkül mennyibe kerülne, de szerintem sokba, mert állítólag nagyon drága a kijelző és ezért nem tudják garanciális esetekben megrendelni és helyben javítani, hanem be kell küldeni a központi szervizbe az N9-eket. Ha te fizeted a javítást, akkor viszont megrendelik az LCD-t és a szervizpontban pár óra vagy 1 nap alatt megcsinálják.
Szerintem, ha zavarnak a csíkok és szeretsz barkácsolni, akkor inkább vegyél egy új kijelzőt az eBay-ről (kb. 15000-ért azonnal tudsz rendelni) és cseréld ki otthon.
Én amúgy imádom az N9-et, annak ellenére, hogy előtte és most amíg szervizben van, addig is fizikai billentyűzetes telefonom volt/van. Gyorsan megszoktam a touchscreent. Viszont egy N950-re én is beneveznék
-
gertitorpe
tag
válasz
MataGyula #5573 üzenetére
Semmi extra. Lesz tőle terminálod, meg 1-2 diagnosztikai tool.
Önmagában a fejlesztői mód aktiválása nem sok mindent ronthat el tudtommal. Más kérdés, hogy utána mit csinálsz a telón. Garis szervízelés előtt esetleg érdemes lehet kikapcsolni, nehogy abba kössenek bele... -
kerpok
tag
válasz
MataGyula #5553 üzenetére
Nokiaprogramok.hu - meego alkalmazások - cutetube... free
meg egy csomo egyéb más progi is!
hajrá!!!
[ Szerkesztve ]
-
emev
csendes tag
válasz
MataGyula #5549 üzenetére
Én az enyémet újonnan vettem kicsit több, mint 1 éve, de sajnos pár hónapja nálam is megjelentek ezek a csíkok (először az óra appban vettem észre). Ha jól emlékszem, mások is panaszkodtak már erre. Zavaró, de meg lehet szokni. Ha nem tudsz megbarátkozni vele, akkor kérd vissza a pénzedet az eladótól. Szerencsére nekem van még garanciám, úgyhogy hamarosan kicseréltetem.
Új hozzászólás Aktív témák
ma És az utolsó mohikán is egy személyben, hiszen nem kizárt, hogy a világ egyetlen kereskedelmi forgalomba került MeeGo rendszerű telefonjáról van szó.
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tudományos Pandémia Klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest