- iOS alkalmazások
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Yettel topik
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
EndR
tag
Olyan "érdekes", hogy akinek N8-a van, az nem akarja/tudja lecserélni.
Ezt a telefont egyszerűen eltalálta a Nokia 5 éve!!!Én is követem rendszeresen az új mobilokat, de egyszerűen semmi alternatíva évek óta... (bár nem xenon vakus és android, de a Lenovo Vibe Shot-ra vagyok kíváncsi, más nem éri el az ingerküszöbömet.)
Ha tehetném (mint a PC-ben), inkább csak bővítenék picit a hardveren. -
dionaea
őstag
Én anno az n8 at egy az egyben (2 éve) elcseréltem egy arc S re. sajnos kellett az "okosabb" teló mert a céges levelezést nem tudtam felrakni az N8 ra csak elég érdekesen.
Nekem a droid vonal bejön. most SP m van ami fényképezés tekintetében hát khm.
Viszont win mobil nem kell. Drága S5 G3 ... ra meg nem tellik. Gondolkodtam egy sony dsc qx 10 ben de nagy volt a bizonytalanság, használatot tekintve.
Tegnap reggel kitaláltam nokia 801 de dobtam az ötletlett mert drága arra hogy csak fotózásra használjam. Így 8k ért egy N8 dobozzal mindennel, csak az állapot nem valami jó.
Hülyén hangzik,hogy egy telót vettem fotózásra. De nekem vannak rendes fényképező gépeim amiket nem szeretek magammal vinni. Ez meg pont elfér és mindenhová tudom vinni. nincs benne sim de nem is kell.Használt alkatrészek mennyire jók? A gyáriak drágák eléggé.
-
Tomcat
őstag
válasz
Francia91 #36395 üzenetére
Ezzel detto én is így vagyok. N8, 808PV után még ma is mindenen csak fintorgok és egyszerűen nem kell. Eddig jól elvoltam az N8+androidos tablet 3Gs tandem sim kombóval, de egyre inkább be kell látnom hogy 2015 van és sajnos akár tetszik vagy nem teszik de mostanra tényleg itt ideje továbblépni.
Ez van, el kell sajnos búcsúzni a Xenon vakutól meg a mert az újabb egyre laposabb telefonokban egyszerűen fizikai képtelenség lesz beletervezni az új készülékek házaiba.
-
Francia91
veterán
válasz
gyulavezir #36394 üzenetére
Nekem csak az az egyetlen nagy bajom van, hogy az N82 és N8 után kamerában nem vagyok hajlandó lentebb adni. Rendszeresen olvasom az új telefonok tesztjeit, de azt kell hogy mondjam, hiába vannak 16 meg 20 Mpixeles új telefonok, képminőségre szinte mind az N8 alatt van. Amelyik pedig véletlen megütné azt a szintet, abban meg LED villanó van, márpedig én Xenon nélkül sem tudnék már rendesen fotózni, nálam a Xenon is követelmény
-
Francia91
veterán
válasz
gyulavezir #36392 üzenetére
Én az 1020-as Lumiát elég jónak tartom, összeszerelésileg is, volt már a kezemben egy teljes napig, az alatt pozitív benyomást tett rám. Olyat is fogok majd venni, karácsonyra megajándékozom magamat vele
-
gyulavezir
aktív tag
Pár hónapja elkezdtem gondolkodni, lecserélem az N8-at és szerzek egy másik első telefont.
WP-t offoltam, mert minőségileg nem találtam megfelelő készüléket. Robotos telókat szintén, mert lassan egy-egy mini paksot kell magunkkal cipelni, hogy meghajtsuk azokat az erőműveket.
Kis érdekesség, hogy mi kell egy űrsikló vezérléséhez...
Végül is azt gondoltam, hogy BB lesz a nyerő. Ki is néztem a lehetséges utódokat és két versenyző maradt a végére, a Passport és a Z30. Annak rendje és módja szerint elkezdtem követni a megfelelő topikokat és azt kell mondjam:
beszerzem az összes gyári alkatrészt az N8-amhoz és soha de soha többet nem fogok ezzel a telefon kérdéssel foglalkozni, ha tönkremegy benne valami kicserélem és ezzel fogok telefonálni életem végéig... -
dionaea
őstag
Sziasztok
Ismét beléptem a klubba. Vettem egy n8 at. Nincs nagyon jó állapotban, de olcsó volt. Igaz nem is telefonálásra vettem, hanem inkább fotózásra. Tudtok infót, hogy hol lehet "olcsón" venni pár alkatrészt hozzá?
Alsó felső műanyag rész kellene nekem. -
Francia91
veterán
válasz
Freeman007 #36382 üzenetére
Nah, benyomtam az autópályát és fizetős utakat, 1 percen belül megtervezte a 630 km-es utat....
A Sygic a fizetős utak elkerülésével is megcsinálta 1 percen belül... Nah mindegy, ez volt a hiba -
Francia91
veterán
válasz
Freeman007 #36380 üzenetére
Hmmm... Majd csinálok neki vmit....
-
Freeman007
senior tag
válasz
Francia91 #36376 üzenetére
Felraktam Románia térképét, majd megkerestem Kolozsvárt és navigálás autóval-ra nyomtam... percekig semmi. Határ előtti utolsó kis falu pikkpakk (Gyulavári) megvolt. Határ utáni első falu (Gyulavarsánd - Varsand) 1 perc után kiírta hogy csak fizetős utat tud, mondom oké.. már ment is a navigáció (255 km).
Következőnek határtól távolabbi települést adtam meg (Nagypél - Pilu), kb 3-5 perc után (mikor már leállítottam volna) újra írta hogy csak fizetőset tud - jó.
Háát mocsok nagy kerülővel vinne (Varsand és Pilu között kb 3 km van). Gyulavarsándra pl Kecskemét - Békéscsabán keresztül. Nagypélre meg Kecskemét - Szeged - Röszke- Csóka (Coka) - Nagykikinda (Kikinda) - Arad - Nagypél rettentő sok kis falun keresztül (473 km).
Az útvonal leírás miatt többször is rákerestem a településre, másodjára mintha gyorsabb lett volna a tervezés.
3. próba: Arad, 2-3 perc lehetett (tipp), 416 km.
4. próba: Nagyvárad, 3 perc (mérve), Cegléd - Szolnok - Karcag - Berettyóújfalu - Sarkad (majdnem Gyula) - Szalonta - Tinca - Nagyvárad. 417 km. Olyan érthetetlen kunkorokat tesz bele, hogy nem igaz..
Most jut eszembe, hogy van quicksnapsMost újra végig kerestettem az útvonalakat.
Bocsi ha túlrészleteztem
Szerk: route settings: selections: faster route, avoid trafic: no, motorway: yes, tunnel: yes, ferry: yes, toll road: no (mégis azt ajánlotta), unpaved roads: yes, train ferry: no.
-
Francia91
veterán
A Terkepek-ben is probaltam, meg a Drive-ban is, mindkettonel gondolkozik 2-3 percig, aztan feladja
Ha pl Sopront teszem be uticelnak (300 km-re van tolem), akkor kb 1 percig gondolkozik, majd beadja az utvonalat, es mar navigal is
De ha pl Bixad-ot rakom be uticelnak, akkor gondolkozik neki, majd visszadob az aktualis pozicioba -
Francia91
veterán
Na én feladtam az Erdélyi útvonal beadását a Nokia Maps-nak... Tervezi, megy a folyamatjelző, aztán 2-3 perc után abbahagyja, útvonal nincs megtervezve...
Belföldre jó lesz ez, külföldre pedig marad a Sygic Aura a 2014-es térképekkel, Erdélybe úgyis ugyanaz az útvonal, mint 5 éve -
Elims
veterán
válasz
simongab #36370 üzenetére
Nekem meg pont nem.Iszonyat gyorsan talàlt jelet -mobilinternet kikapcsolva- és szépen,ùton,pontosan vezetett.
A lassù ùtvonaltervezés ùgye a kevés ram miatt van,de ha hosszù ùtvonalat adunk meg neki akkor egyértelmű.
Szerintem simàn hasznàlhatò.Igaz,jòpar évvel ezelőtt Ausztria nyuati végétől hazàig +80km-es kerülőt tervezett. :-/
-
simongab
senior tag
válasz
Francia91 #36369 üzenetére
Nekem nagyon szépen lejött a frissítés, már ki is próbáltam, nem láttam hogy változott volna bármi rajta. Viszont a műholdas pozicionálás mintha lassabb és pontatlanabb lenne, mint majd' 5 évvel ezelőtt. Endomondo használhatatlan
Valaki észrevette hogy kopott ez a képesség?
Valami rugó vagy fogaskerék kophatott el
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
gyulavezir #36367 üzenetére
Akkor türelmetlen voltam
Köszi!
A Sygic Aura olyan 20 s alatt kiszámolja az útvonalat, ami nekem kell majd Erdélyig
De mikor először terveztem a Nokia új térképével, még megtervezte, az útvonal tök ugyanaz volt, amit a Sygic számolt, így van alternatívám -
gyulavezir
aktív tag
válasz
Francia91 #36366 üzenetére
Letöltöttem a Románia térképet, címet ugyan nem tudok megadni, de ha kijelölöm a helyet, akkor elnavigál oda. Mondjuk piszok sokáig tervez, az tény.
Szerintem lassabb is lét a navi az új térképpel, nem tudom, hogy ezt tapasztalja-e még valaki és mintha a beviteli módban is lennének változások. Értem ez alatt, hogy ugye minden egyes újrahúzás után csak akkor látja a navigációval a névjegyeket, ha egyesével az új címeket megkeresteted vele a térképen és hozzáadod. Na most hiába próbáltam meg hozzáadni az eredetileg benne lévő címet, nem kereste meg, hanem kiírta, hogy nincs találat. Úgyhogy ki kellett törölnöm a városnevet és az irányítószámot és úgy ismét rákeresni és azután kiválasztani a megfelelő címet.
(érthetően mondtam el? Kv előtt vagyok még...) -
Francia91
veterán
Megnezne nekem valaki, hogy a Nokia Maps-szal tud-e tervezni utvonalat kulfoldre? Romaniaba peldaul
Mert hiaba utom be az uticelt, csak kiadja a nyilacskat, es csokolom, se utvonal, se duma. Ha viszont akarmilyen belfoldi telepulest adok meg, akkor egybol navigalna
Regebben beadta kulfoldi celoknal is a navigaciot, most nem sikerul... -
Silverr
aktív tag
Félreértettétek egymást úgy látom
-
attisx
addikt
válasz
Freeman007 #36362 üzenetére
Szoftveres. Legalábbis régebben volt valami rendszerfájl csere-berés okosság rootolt droidra, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy a Jelly Bean óta már ez sem működik...
-
H.Ezredes
őstag
Ti milyen ROM-ot használtok ? Nokia N8 Pro Edition V9 ki használja és milyen megelégedéssel ? A régi N8.-on V8 fut a mostanin a gyári és nyomkodom a kettőt egymás mellett és úgy nem veszem észre,h gyorsabb lenne az egyik a másiktól
(#36361) Francia91
Gyáritól miben különbözik úgy isten igazán ? gyorsabb nem fagy be ? elolvastam a leírását meg minden csak gyakorlatban olyantól szeretném leírva látni aki használja
-
Elims
veterán
válasz
Francia91 #36355 üzenetére
Gratulálok a géphez!!! :-)
Nagyon egyben van!
Bár a könyököt lecserélhetnéd és teljesen patent lenne.Nekem is volt egy ilyenem vmikor.Igaz,az egy "kissé" módosítva volt....Konkrétan csak a MZ feliratról látszott,hogy MZ.
Hirdetés útján vettem,a hirdetés szövege egyetlen mondat volt:
"ETZ 300cm3 végsebesség 195km/h."
Ment annyit. ;-) -
Tomcat
őstag
válasz
Macsek1988 #36332 üzenetére
Nem gondoltam volna hogy lesz még ilyen, de most jól meglepődtem. Fel is frissítettem a térképeimet én is a még mindig használt N8-amon. Remélem hogy nem egyedi jelenséggel állunk szemben és megtartják majd ezt "jó szokásként" a jövőben is.
-
TommyX_
őstag
válasz
gyulavezir #36351 üzenetére
Ha másra nem is, ismeretbővítésre volt jó a frissítés.
-
Francia91
veterán
válasz
gyulavezir #36345 üzenetére
Sepsibükszádon lesz a szállás kinti ismerősömnél, útba ejtjük a Fogarasokat is, Szent-Anna tavat, Esztelnek, meg még pár felé megyünk
A drágaságommal
-
akos3
addikt
válasz
Freeman007 #36353 üzenetére
Az összes frissítésére nyomtam
-
akos3
addikt
nah én is telepítettem majdnem 700megát frissítésnek
Bár eddig se volt gondom sose, de remélem most már minden ösvény rajta van. heheh
Múltkor kicsit beszéltünk a lelendő telefonokról. Samsung Galaxy S4 mini most nagyon megtetszett, és az ára ist űrhetű.
-
TommyX_
őstag
válasz
gyulavezir #36349 üzenetére
Ezt tudjuk, meg, hogy 2013 december 20.-án a szolgáltatás leállt.
-
gyulavezir
aktív tag
-
Freeman007
senior tag
válasz
gyulavezir #36345 üzenetére
Viber működik de csak csevegőként, hívás meg matrica nem. Mostanság a Slick-et használom csevegőre, ebből is a gmail-es részét. Elvileg tud még yahoo, icq, aim, msn, gtalk, jabber, facebook fiókokkal is működni, nem próbáltam.
attisx, Kobak77 köszönöm
Droidos telóval próbáltam, akkor azért nem ment. -
Kobak77
aktív tag
válasz
Freeman007 #36344 üzenetére
Android nem látja, WP nem látja, IOS a 8-as verzió óta szintén. A kulcsszó ad-hoc vs. infrastructure mód. Symbian csak ad-hoc-ot tud, a legtöbb rendszernek ez viszont nem ok. PC-nek, ill. rootolt androidnak, másik symbianos telónak viszont megfelel. Az IOS-re haragszom mert ha egyszer ment régebben, most miért lett nekik probléma az ad-hoc háló?
Szerk.: Látom AttisX közben megírta. Még annyit, hogy android viszont elvileg tudja modemként használni a telót a bluevpn progi segítségével. Ekkor az androidos eszköz a "kezdeményező", arra kell a bluevpn is. Viszont ez utóbbit én nem próbáltam.
-
attisx
addikt
válasz
Freeman007 #36344 üzenetére
Ha a másik eszköz androidos, akkor leginkább sehogy. a Symbian csak ad hoc wifit tud megosztani, ezt meg a droid nem támogatja.
gyulavezir, A fent említett JoikuSpottal (vagy van/volt még a kevésbé ismert EzSpot is) lehet mobilnetet wifin megosztani.
-
Freeman007
senior tag
Használ valaki joikuspot-ot? Hogy, mit kell beállítani, hogy lássa a másik készülék a hotspotot?
-
Francia91
veterán
Én arra tippelek, hogy jópár ember, aki maradt a Symbian-nál (C7, N8, PureView 808), felhozta, hogy a Nokia "örök" navigációval adta készüléket. És van is benne valami, nem nagy cucc symbian-ra továbbra is kiadni a friss térképeket. Itt is vannak, 2 évig csinálták
Ez most kapóra jött nekem, idén nyáron megyek ki motorral Erdélybe, mindenképpen a telefonom navigált volna, csak éppen a Sygic Aura-val, amin 2014-es a térkép. Az út nagy részét tudom fejből, de nem árt egy kis biztosíték
-
EndR
tag
válasz
Köszönet!!
-
T. I.
senior tag
válasz
Kösz az infó megosztását!
Respect Nokia! Így nekem is marad még jó darabig a drágaság.
Aztán a WP 10-től függ, lesz-e váltás. -
Francia91
veterán
válasz
Király!
Erren nem nagyon számítottam már... Csak 2 évet hagytak ki, no problem -
kpal
nagyúr
válasz
Köszi!
Én teljesen letettem róla, hogy minimum a térképek frissüljenek . Bár elég sokat bombáztam a Nokia FB oldalát , nem tudom ott látta-e valami illetékes .
Bár nem tudom most ez kinek lehet köszönni ,Nokia vagy MS
-
gatto_
senior tag
válasz
Erre nem sokan számítottunk az biztos.
-
Elims
veterán
válasz
Szia!
Köszönjük! :-)
-
Freeman007
senior tag
válasz
Köszönjük
-
TommyX_
őstag
válasz
gyulavezir #36334 üzenetére
Ha igen akarnák tényleg meg lehetne oldani a térképes dolgot.
Le kéne cserélni a Térképek-et Here-re, aztán mehetne a "folyamatos" térképfrissítés. -
gyulavezir
aktív tag
Akárki is tette fel a térképfrissítést, most megoldotta a telefonvásárlási problémámat!
Nagyon köszönöm!
Bízom benne, hogy ez egy apró, ámde annál lényegesebb lépés és nemsokára újabb frissítések és alkalmazások fognak jönni!
Hajrá Nokia! -
TommyX_
őstag
válasz
Kösz az infót, már tölti is.
-
Macsek1988
tag
Üdv!
Jelent meg új frissítés a térképekhez! Verzió: 00.02.54.223, dátum: 2015.02.26
-
kpal
nagyúr
válasz
Francia91 #36317 üzenetére
1020 nice
Én is kb. karácsony vagy jövő év elejére tervezem a váltást ,szintén Lumia . Aztán megint évekre letudva a telefon. N8 marad a családban.Van még egy tervem , felakarom újítani a Nokai 7650 telómat ,abból is van itthon 2db az egyik donor,csak ez -az hiányzik még hozzá.
-
akos3
addikt
Amugy ezeken milyen térkép van? Apple saját terméke? Viszont az jó hír hogy van offline benne, ezt nem tudtam
ez a wifi hiba viszont elég aggasztó a 4S-nél. most csak gyorsan átfutottam a hardveraprót és jópárnál írják. mi már :S A többi az még jó drága, pedig kivétlen az 5 jobb lenne habár nagyobb de még isAmuyg annál mia különbség az 5, 5C és 5s között? Bár ha iphone akkro ugy is 4S jön csak szóba..de érdekel ha már ennyire belementünk.
-
akos3
addikt
de válaszolok
a telefonok szépek, méretben is tökéletesek lennének (kivétel a 6), de vhogy az apple nem az esetem. Nem tudom megmondani. Biztos bennem van h pár éve a kiafazsagyerek mobil volt és ettől ellenszenves nekem, meg hogy maga a rendszer is nyomatja folyton h csak apple csak apple. bár ha sokat gondolkozok rajta akkor egy 4S már megfizethető lesz. (bár méretben lehet az 5 az már jobb lenne, hisz a 4S akkora majdnem mint az N8. bár az is mindig jo volt
szerk. ja igen az offline navigácioról megfeledkeztem
Pedig az sem utolsó. csak annyira rákoncentráltam a méretre és a kamerára... Amugy mi van ezekkel h a 4S-nél nem egynél olvasom, h wifi hibás?
-
EndR
tag
-
akos3
addikt
igen az még valóban szóba jön, meg a 920, bár az még régebbi.
Amugy vicc, hogy a tudás az a méretnövekedéssel együtt jár. nah mind1. most még sztem egy darabig nem aktuális azt meglátjuk nyár körül mi lesz.
Navonról mit lehet utdni, miért olcsobbak?sorry nem raktam offba
szerk ujra : Egyébként vicc h az LG G2 MINI 4,7" aa G3 MINI pedig 5" kihangsúlyoznám a mini szót
-
akos3
addikt
Nekem a xenon nem kritárium, de a kamera legyen jó. offline navigációt tudja és az említett méret a lényeg! ezek az 5 colos tepsik manapság. nonszensz. Hétvégén hirtelen megállok egy pofás kis telo melett, jo méretben. aztán látom mit is fogok: alcatel idol mini. ott vt mellett az idol mini 2 is de az már kicsit nagyobb vt elenben okosabb. Csak utánaolvastam és nem írtak a legjobbakat pedig uj ára 35 még megis érte vna csak ugy
-
EndR
tag
Az android-tól ódzkodok (tapasztalat a családból). Bár most, hogy a Here már ott is offline használható...
Az Fm-transzmitteres vágyaimat elengedtem, de a többi maradt: valóban jó kamera (dedikált gombbal), használható offline navigáció, bővíthető memória, lag-mentes működés, jó akku.
Ezt kitoltam egy mostanra szükségessé vált dual-sim elvárással is. Ezzel együtt gyakorlatilag 0 versenyző maradt...
Valóban magas a mérce az N8-al!Talán nyáron a Lenovo Vibe Shot, de én inkább WP-t választanék, ha lehetne...
(#36317) Francia91: Jó is lesz az!!!
Sajnos az én elvárásaimnak nem ok. (pedig sokáig szemeztem vele)
-
Francia91
veterán
Nekem meglesz az utódja, karácsony környékén egy Lumia 1020-as
(#36316) akos3
Xenon vaku, és normális szenzor nálam is alapfeltétel az N8-as (és N82-es) után
-
akos3
addikt
-
akos3
addikt
Nincs vkinek elfekvőben egy zöld alsó burkolat/kupak? pár százért megvenném
-
H.Ezredes
őstag
Még megpróbáltam kikapcs gombot nyomni 8mp-ig akkor reset és most úgy látszik,h jó 2 számról próbáltam és írta a neveket úgy,h lekopogom ez megoldódott
-
H.Ezredes
őstag
Sziasztok !
Valaki találkozott olyannal,hogy sim kártyáról rámásolom a telefonra a névjegyzékem de mikor hívnak csak szám jelenik még és senkihez nem ír nevet csak a számokat.... legújabb szoftverre frissítettem a telefont próbáltam gyári beállítások visszaállítását is sim kártya ki-be tegnap került hozzám ez az N8 előtte is N8-am volt és nem volt ilyen problémám....
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megjött végre a várva várt Nokia zászlóshajó, de vajon a megújult Symbian fel tudja-e venni a versenyt az egyre erősödő konkurenciával?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest