- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elims
veterán
-
Tomcat
őstag
válasz
dionaea #36514 üzenetére
Mintegy 4 éve én is vettem pár kínai utángyártott silány minőségű alsó-felső kupakot Az N8-aimra az ebay-ről szinte "gombokért", valamint az egyik ismerősömnek egy komplett ezüstre átépítő készletet minden alkatrésszel és szerszámokkal durván 20$-ért. Amikor megjött a csomag és kézbe vettem a kupakokat egyből látni lehetett hogy mindegyik silány "tejfölöspohár" jellegű vékony műanyag gyatra, már a kézbevételkor hámló festéssel, persze GSM antenna nélkül. A komplett átépítő ház is iszonyat gagyi hatást keltett, látszott hogy nem eredeti, ígynem lett arra rá átépítve a telefon.
Amikor a sajátjaimhoz kerestem kupakokat és érintőt akkor már inkább egy angol gsm shop bontott karcmentes vagy teljesen új termékét választottam még a magasasbb áron is. Sok a boltokból visszavett amúgy nem használt karcmentes N8-at bontottak szét 2-3 éve a GSM szervizek. Érdemes volt inkább azokból pótolni ha szükség volt rá. Itthon pl. a Jabil-nál is eladatlan készletek halmozódtak fel egy időben. Akinek volt kapcsolata az olcsón tudott onnan is szerezni alkatrészeket vagy akár teljesen új vagy "refurbished" N8-at is. -
akos3
addikt
válasz
dionaea #31625 üzenetére
igen, engem is bosszant, h itt nem lehet beállítani
Nem hinném, az sms se foglal többet arányaiban mint egy e-mail. Nem tom, akkor lehet Nálad is ilyen érthetetlen helyfoglalás van, mint nálam.
E-maileknél én azt csináltam, h mindenhol a minimumot állítottam be, feleslegesen ne tárolja. -
donceleger8
őstag
válasz
dionaea #31548 üzenetére
Szerintem meg nem halott. Teszteltük haver S2-esével, megnyitottunk pár oldalt és valóban gyorsabban nyitja meg az S2, de nem vészes! Sőt, ahhoz képest hogy abban több magos proci van, akkora különbséget nem látni.
Illetve nyilván nem mobilon akarok megnézni minden oldalt, arra viszont jó, hogy híreket olvassunk rajta, esetleg fórumozzunk. Igazából komolyabb oldalakat más mobilokon sem érdemes nézni.
Flash nem megy ez tény, de nem is akarok ilyeneket nézni. Illetve a youtube-ra van külön alkalmazás, amit szintén teszteltünk, a full hd-s videó ugyanolyan gyorsan és minőségben ment rajta.
Szóval teljesen jó és használható a net része is. -
janek69
senior tag
válasz
dionaea #31284 üzenetére
Szerinted a 10óra 30perc alatt 9% rossz készenlétben? Az 0.86%/óra, ami 116 óra készenlét,magyarul majdnem 5 nap. Kérdés milyen alkalmazások futnak nálad. Energy profilerrel nézd meg,hogy ha lenyomod pihenni és hagyod pár percet,akkor utána általában hány mA-t mutat a grafikon. Ha 3-5mA közt van legtöbbzsör,akkor OK,ha ennél több,akkor valami eszi az akksit.
-
-
janek69
senior tag
válasz
dionaea #31224 üzenetére
Na igen. Erre egy történet. Egyik ismerős régebben újságolta örömmel,hogy a régi Nokia helyett vett egy galaxy-t szerintem S2-t Aztán a múltkor mesélte,hogy konferenciára utazott külföldre,este beért a szállodába majd beállította ébreszteni a csodatelefont,talán 7-re,mert 8-ra ment. 7:55-körül felébredt és szőrnyűlködve látta,hogy 7:55 a samu meg le van fagyva. Erről ennyit. Éppen az jutott eszembe,hogy az egy dolog,hogy a nokia kikapcsolva is ébreszt,de az még akkor is ébreszt,ha lemerülés miatt kapcsolt ki magától. Na itt látszik az,hogy mit jelent az,amikor egy cég átgondoltan készít el valamilyen terméket. Hozzáteszem,hogy a kínai 2 kártyás kinézetre nokia klón 6000 ft-os telefonom ugyanígy képes ébreszteni.
-
-
imi290
aktív tag
válasz
dionaea #31007 üzenetére
Az olyan mint a JAVA a pc-n. Nem muszáj fel tenni,de néhány program azt használja szóval ha kell a progi,kell a QT is.Amúgy ha telepítesz sleeping screent-akkor az is felmegy vele együtt,én úgy tudom.Nekem legalábbis így volt,nem bajlódtam QT telepítéssel külön,csak feltettem a sleeping screent és a QT is fent volt.
-
Bitmill
csendes tag
válasz
dionaea #30958 üzenetére
SZUBJEKTÍV>>> Nokia navival külföldön, éjjel, hullafáradtan megérkezni egy idegen városba, számomra zéró idegeskedéssel jár.Ezt az iGO-ról már nem mondhatom el.
Persze én nem az általános magyar nyaralási mentalitással ("még az esti sörömet is előre lefoglaltam és kifizettem + megvettem/kinyomtattam az összes infót" ) rendelkezem. De két évvel ezelőtt például autóval bejártuk Bulgáriát. Nokia navi mindehol dobta a lehetőségeket zsákszámra az összes árkategóriából (hostel-5 csillagos hodály). Tavaly "csak" gyári, friss iGO-t vittünk Franciaországba. Mutatott 4-5 db négy és ötcsillagos szállodát. Kempinget keresni, akkor, amikor már mindketten kivagytok a vezetéstől, nem a legszebb pillanatai az életnek :-) Franciáknál, ahol délen nem igazán értik az angolt, meg pláne.Barátnőm kérdezte is, hogy mi ez a xar,hol van az,amit a bolgároknál használtunk...Google maps utóbbihoz szintén hasonlóan nagyot alkotott. A navigáció pontosságával szintén soha semmi problémánk nem akadt. <<<SZUBJEKTÍV -
Kobak77
aktív tag
válasz
dionaea #30958 üzenetére
A lényeg, hogy másban és máshogy téved az egyik, mint a másik. Végeredményben kb ugyanazt tudják.
Csináltam egyszer egy tesztet, D-Buda - É-Pest vonalon. Nokia számára kb. ismeretlen volt a pesti rakpart, az összes leágazásnál le akart róla hozni (ismerte, csak nem akart rá tervezni). IGO a rakparton szépen vitt végig. Aztán jött a Dózsa Gy. út és a Népfürdő utca. Itt meg ellenkezőjére fordult a helyzet, Nokia vitt szépen végig, látszott, hogy a Váci útra is erről fog rávinni. IGO viszont nem nyelte be, az összes leágazásnál le akart fordítani a Népfürdő útról.
Szóval nekem ez eléggé egyenlőnek tűnik. Itt jön képbe az, hogy nekem az IGO felülete nem nyerte el a tetszésemet, tehát szívesebben használom a Nokiáét. Nyilván más pontosan ugyanígy van az IGO-val. De ettől még jobb nem lesz az IGO.ui: Google Maps viszont csodásan leszerepelt. Többször előfordult, hogy navigálás közben megakadt, majd úgy is maradt. Újraindítás se segített. Pedig ugyanazon a készüléken, ugyanott, ugyanakkor az IGO simán átvette a szerepét és működött hiba nélkül. Szóval szerintem - az saját tapasztalataim alapján - a Google Maps használhatatlan. És akkor a netfüggéséről még szót se ejtettem.
-
schumy1
aktív tag
válasz
dionaea #30921 üzenetére
Na jó, engem is vitt már be a málnásba, sőt olyan is volt hogy 3 óra tökéletes navigálás után az istenért sem akarta arra menni amerről jöttünk, sőt körbe körbe navigált aminek az lett a vége hogy teló újraindít és arra navigált amerről jöttünk.
Én úgy érzem hogy nagy áttörés volt ez anno, és csak jobb lett és még jobb lesz. Egy biztos (szerintem), hogy külön navira nincs szükség, és ha már n8 akkor külön fényképezőre sincs, ezért mikor megvettem akkor el is adtam a gépemet. Minden álmom az volt hogy minden all in one legyen. -
Kobak77
aktív tag
válasz
dionaea #29671 üzenetére
Sajnos - legjobb tudomásom szerint - exchange fiókból csak egyet kezel. A gmail-ből viszont naptárat biztosan tud szinkronizálni (amennyiben exchange fiókként van felvéve!), névjegyeket felajánlotta, de én nem éltem vele, úgyhogy a működését nem tudom. De tekintve hogy a naptár kiválóan működik, mennie kéne annak is.
-
perge666
veterán
válasz
dionaea #29363 üzenetére
akos3
Mindkettőtökhöz szólnék
Teljes mértékben igazatok van!!!!!
SymbianOS kezdte el a sort,és annyit gondolkoztam hogy ide vezetett az egész
Holnap reggelig gondolkodok,de szerintem nem fogom lecserélni a jó kis N8-at.
Igaz hogy a régi programok megmaradnak,de az újakat senki se portolja át
Szerintem megvárom a jövő nyárt,vagy az év végét,addigra hátha olyan gondokkal fog küszködni hogy nem fogom sajnálni lecserélni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest