- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- One UI zápor szórta meg Európát
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
gyulavezir #36198 üzenetére
Én még egyenlőre nem cserélem az N8-asomat, kb 2 hónapja vettem hozzá egy tartalék, eredeti gyári akkut hozzá
-
simongab
senior tag
válasz
gyulavezir #36198 üzenetére
Én most várok egy céges 530 ra, de egy Androidot 2 hónap (Alcatel Alpha) 2 hónap után eladtam. Nyeszlett volt és olyan kusza az android, hogy az én rendszerbe gondolkodó kis buksim nem bírta. Az 530 után én is írok egy pró kontra cuccot. Az igazság az hogy van egész intelligens W8 as navigáció...
-
gyulavezir
aktív tag
A helyzet az, hogy múlt héten beszereztem egy Nokia (mi mást?) Lumia 735-öt, hogy azzal fogom a továbbiakban az életemet tölteni. Most leírom nektek a legfőbb lépéseket, ha lecserélnétek az N8asotokat egy Lumia 735-re:
1, nagyon gyorsan verjétek ki a fejetekből
2, felejtsétek el
3, a 735-öt adjátok oda gyorsan ajándékba egy ellenségeteknek
4, higgyétek el, a világ legjobb telefonját használjátok!
5, vegyetek néhány tucat tartalék akksit és éljetek az N8-al boldogan.Nos öt egyszerű lépésben ennyi.
Ugyan nem kértétek, de elmondom a (szigorúan a saját, privát) véleményem erről a készülékről:
PRO
-szép kijelző
-a ledes vakut lehet zseblámpának használni
-dizájnos forma
-van rajta Nokia felirat
KONTRA
-nanosim kártya kell hozzá
-a telefon kialakítása olyan, hogy ha normális méretű felnőtt férfi tenyérrel rendelkezel, esélyed sincs biztonságosan tartani használat közben
-a ház abszolút műanyag a szó szoros és negatív értelmében (kissé csálé is alapból) és nem fekszik stabilan a sima felületen
-lényeges dolgok szinkronizálása (naptár, üzenetek, emailek) nehézkes
-a WP egészen élhető dolog, ha kizárólag csak a fácsén és különböző virtuális tereken szeretnéd tölteni a hátralévő életedet. Minden nagyon időigényes, ezerféle beállítási lehetőség és garantáltan többet nyomkodod onnantól a telefonodat
-viszont a telefon funkcióit igen nehézkes beállítani (némítás, rezgés kikapcs)
-bögésző IE azon kívűl, hogy gyors, bár gondolom ez a telefon hardvere miatt megy így, semmi pozitívumot nem tudok mondani. Kedvencek elérése és úgy általában, minden funkcióhoz minimum eggyel többször kell mindent megnyomni, mint az kényelmes lenne
-a kamera egy fos. Nincs fizikai gomb az exponáláshoz, a beállítások trék, alapból nincs portré verzó, úgyhogy mindenkinek világítani fog a szeme, akár tetszik, akár nem
-a navigáció gyors és naprakészek a térképek, de teljesen feleslegesen. A fizetős utakat ugyanúgy nem jelzi. A térképen a kijelölt pontokat nem tudod névjegyhez rendelni, csakis és kizárólag a címet, ami ugye nem feltétlenül azonos azzal a ponttal, amit el akarsz menteni.
-szövegbevitelhez csakis egyféle mód van, a teljes billentyűzet, ami nem mindenkinek a legjobb választás, főleg, ha kissé bumfordibb az ujjad. Alfanumerikus bevitelt, villámgyorsan tanuló T9-es szótárral el lehet felejteni
-telefonáláshoz a klasszikus számhoz-hozzárendelek-egy-számot módszer nincs
-névjegyekben keresés a tárcsázófelületen a gombok nyomkodásával szintén nincs, ha a névjegyekből akarsz valakit felhívni, annak úgy kell nekiállni, hogy a névjegyekből indulsz
-a telefon statisztikája szerint jelenleg az akksijának az átlagos merülési sebessége 6,36% óránként, matekozzatok!
-néhány eredeti Nokia kiegészítőt egyszerűen nem ismer fel: WH-701 füles felejtős, szintén Nokia CK-7W autós szettel nem működik stabilan, használat közben eldobálja a hálózatot, a hangminőség a beszélgetés idejével egyre romlik. A legutolsó húzás az az volt, hogy egyáltalán nem is kapcsolódott már hozzá
-csilliónyi app az áruházban (én nem tudtam őket sehogy rendszerbe szedni, mondjuk akár értékelés alapján), azt sem tudod melyikhez nyúlj, amelyik nem fizetős, az tuti tele van idegesítő reklámokkal, de mindegyik ezerrel zabálja az adatforgalmat
-a 735-ös fórumban esélyed sincs normális választ kapni a kérdésedre (ez nyilván nem a telefon hibája, hanem a használóit jellemzi) Ti sem vagytok itt néha egy matyóhímzés, de az ottani banda csapnivalóHát röviden, tömören ennyi, most újra húztam az N8at, ezúttal élesben a delighttal, megnézem mit mutat az életben :-), a 735öt eladom, és legközelebb akkor veszek telefont (Nokiát), ha megint telefonokat fognak gyártani és nem ilyen ipari hulladékokat.
Bocs, hogy ilyen sokat írtam és köszi, hogy elolvastátok -
Francia91
veterán
válasz
Freeman007 #36195 üzenetére
Miután leütöd, lehet választani, hogy milyen telefonokhoz való kell neked (van több lista, amelyikben az N8 van, azt válaszd
)
Én csak vizsszintesen (fektetve) használom, számomra kényelmes -
Francia91
veterán
válasz
Freeman007 #36193 üzenetére
Konkrétan ezt vettem!
Nekem tökéletesen megfelel, jó! -
Francia91
veterán
válasz
Freeman007 #36191 üzenetére
Más oldalon Lumia 600-ast is látok a kompatibilitás listában, az pedig 3,8"os kijelzőmérettel rendelkezik (az N8 pedig 3,5"). szerintem beleférne. De én egy olcsó kínai tartót vettem ebayről, szintén tapadókorongos kivitel. Fél éve használom rendszeresen, meg vagyok vele elégedve. kb 2000 ft volt
-
Freeman007
senior tag
Ilyet használ valaki? Jó az N8-hoz? A felsorolásnál az N8-at nem említik, de a 808-at igen.
-
Francia91
veterán
válasz
Freeman007 #36188 üzenetére
Kapcsolatkezelő
Kiiírja, hogy melyik progi használja a hláózatot -
Freeman007
senior tag
Létezik olyan progi ami figyeli, hogy melyik prog/app használ netet?
-
Freeman007
senior tag
válasz
Freeman007 #36184 üzenetére
Frissítettem pár dolgot, a nokia zene haszontalan dolog és nem lehet törölni.
-
Freeman007
senior tag
válasz
gyulavezir #36185 üzenetére
Semmit nem frissített. Sőt, most akartam az üzeneteket frissíteni, de bejelentkezés nélkül nem megy, az meg nem tudott kapcsolódni a szerverhez... Lehet, hogy lelőtték.
A névjegyzéket suittal szinkronizálom, a képeket nature vindózból másolom (nagy ritkán). Suittal üzeneteket vissza a telefonra szinkronizáció nekem nem megy (nem tudom, hogy lehet-e). A jegyzetekhez outlook kell - szörnyű megoldás, kár hogy nem tudja a suit.
Szerk.: zene szintén vindózból -
gyulavezir
aktív tag
válasz
Freeman007 #36184 üzenetére
És semmit nem frissített automatikusan?
Ha nem a suit-ot használod, akkor mivel szinkronizálod a telefont a számítógéppel? -
Freeman007
senior tag
válasz
Freeman007 #36178 üzenetére
No, rádugtam a telefont és 10 frissítést írt ki: colorizit, email és naptár frissítés, feltöltés skydrive-ba, javítás twitterhez, jav. üzenetekhez, keresés webeszköz, ms apps 2.01, nokia zene, új főképernyő webeszköz.
Meg a suithoz újabb verzió. -
Elims
veterán
Ebay-ről pàr Ft-ért!!Nehogy ennyiket adj érte!! Ne értsetek félre,nem maga az 1500Ft. sok,van amikor ettől több borravalòt ad az ember.
Simàn jò az ebay-es hulladék.Nekem is az van rajta 2 éve.Tükör fòlia.
Szétnézek itthon,ha talàlok,küldök neked is ingyen.
Vagy ha a tükör miatt gàzos akkor meg van sima,de az nagyobb telefonra valò.Esetleg ràszabnàd.Az sima,minőségéről nem tudok írni,nem pròbàltam,de ha fél évet elmenne (annyit biztos) màr akkor megérte. :-)
Szòal ne gondolkozz ilyen "nagy" szàmokban!! :-) -
T. I.
senior tag
Eléggé leharcolt lett a kijelzővédő fóliám, és most gondolkodóba estem, hogy egyáltalán invesztáljak-e még a telóba. Igazából jó lenne, de...
Jelenleg egy MyScreen protector típusú van rajta, ami 1500-ba került, és kb. 2 évig bírta (előtte a gyári ugyaneddig). Az edigitalban most is ugyanennyibe kerül, ha van.
Tudnátok esetleg valami más típust ajánlani? Ki milyet használ? Láttam neten 300Ft-ért, meg 500Ft-ért is, de persze webshopban, ahonnan 1000Ft a kiszállítási díj, vagy ha esetleg van üzlet, az is csak kint, BP peremén. -
Elims
veterán
válasz
gyulavezir #36177 üzenetére
Így van,àrtani nem àrt.Inkàbb rakd ùjra az a biztos.
Akkor csak az lesz rajta. -
Freeman007
senior tag
válasz
gyulavezir #36177 üzenetére
A suit csak ilyen vacak progikat pakol rá (legalábbis nekem ezeket akarta): colorizit, stb..
nem vagyok otthon, fejből nem tudom mindet, reggel megírom
Szerintem nem fontos újrarakni, de ártani nem árt... -
gyulavezir
aktív tag
válasz
Freeman007 #36176 üzenetére
De akkor szerinted is gyaluljam le a jelenlegi V9-et, hiszen arra ráfrissített a Suite?
-
Freeman007
senior tag
válasz
gyulavezir #36175 üzenetére
Szerintem lehet frissítés nélkül csatlakozni. Telo nélkül indítsd el, majd fent Eszközök -> Beállítások. Itt az Általános-t kiválasztod és a szoftverfrissítés alól kiveszed a pipát (ha van). Szinkronizációt szintén be tudod állítani, hogy hogy mikor szinkronizáljon. Nekem sipákolt, hogy vannak új programok, megnéztem, hogy mik - nem érdekesek, nem raktam fel.
-
gyulavezir
aktív tag
Akkor én mostanáig lehet, hogy tévedésben éltem, történt ugyanis a következő:
a nemrég delight-ra upgradelt telót rádugtam a számítógépemre, nokia suit egyből csatlakozott és már ment is a frissítés. Persze jól összeb@szott mindent, ami eddig volt a telón.
Most nézem, hogy annak idején ugyanezt csinálhatta azzal is, amit használok (V9), tehát akkor most amit igazából használok az egy Taylor ráfrissítve, tehát valszeg sz@rt sem ér...
Akkor most telót újra V9-re frissíteni és a Nokia Suiton letiltani a frissítéseket?
Egyáltalán lehet úgy csatlakozni a Suithoz, hogy ne frissítsen automatikusan?
Sajnálnám, ha nem lehetne, a névjegyeket, a teendőket, a képeket nagyon kényelmes, hogy egyből áthúzza...
Vagy van erre valami alternatíva??
Remélem nem túl kusza, amit leírtam és tudtok segíteni!
Előre is köszi! -
Freeman007
senior tag
Sziasztok.
Ebay-es hirdetésekben a fascias, fascia mit akar jelenteni? (fordítóval nem jutottam semmire)
Eredeti lenne vagy utángyártott? plKínaiból, UK-sból is láttam ilyet.
Más: én opera mobillal kezdtem, aztán mini, de hamar visszatértem a mobilra, számomra az teljes értékűbb.
-
Tomcat
őstag
válasz
gyulavezir #36167 üzenetére
N8-ra én is a Mobile-t használom. Bár az is igaz hogy N82-re még a mini-t használtam inkább, de az már jó régen volt.
-
attisx
addikt
válasz
-
Francia91
veterán
válasz
Én a Mobile-t használom évek óta, N82-esen és N8-ason is.
-
TommyX_
őstag
válasz
sgamez #36163 üzenetére
Valami flashelő program, gondolom a Phoenix program volt.
Ugyanezt a programot kell használnod a felélesztéshez is:
(Nokiaprogramok.hu-ról van ez-az írás)
" Telefont kikapcsolt állapotba dugjuk gépre!
USB kapcsolat helyett a No connection-t kell kiválasztani
open product, itt ki kell választani a telefonunknak megfelelő RM számot.
flash menu->firmware update, itt ugyanúgy érvényesek a fentebb írt szabályok (nincs downgade és nem szabad más RM számot választani), ez alapján válaszd ki a Produc kódot.
Pipáld ki a Dead phone USB flashing-et
Ha helyes a product kód akkor mehet a refurbish, illetve a flash (Egyszer meg fog állni és kéri, hogy nyomd meg a power gombot, tedd is meg, de csak rövid időre, -kevesebb mint 1 sec- semmiképpen sem addig, hogy bekapcsoljon.)
Ha minden simán megy akkor a teló frissítés végén újraindul és bekapcsol(ha nem akkor sem kell aggódni, akku ki majd be bekapcs és figyel. Ha jó Ok, ha nem újraflash, v. halott bb5 követése.)"
-
sgamez
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. N8 as telefont próbáltam volna magyarosítani valami flashelő progival, de megállt az egész. Azóta nemtudom bekapcsolni sem. Hqa hosszan nyomva tartom a bekapcsoló gombot akkor érződik hogy rezeg kettőt-hármat... Vissza lehet ezt még hozni valahogy?
-
simongab
senior tag
Szuper!
Nekem több mint 4 éve van meg, nyáron kicseréltem a felső műanyagot meg az akksit, tök jó. 2 hónapig használtam tartósan egy Alcatel alphát, gyönyörű telefon, de az androidot nem nekem találták ki...úgyhogy most vissza az N8 ra
Ami zavar, hogy nem tudok FB n képeket megosztani mivel a Nokia közösségek ki lett kapcsolva (csak nekem? ) és a FB sajnát alkalmazása (ami nemrég újult meg ) sem tölti fel a képet
Az áruházba meg nem tudok bejelentkezni. A régi alkalmazásokat sem látom....
Mit tegyek?
-
imi290
aktív tag
"A napokban fog megjönni a telefonom amit rendeltem"
4 éve hogy izgultam már
Most lesz 4 éve hogy nálam van a telefon.És még mindig az eredeti akkumulátorával üzemel.4 év után is .
-
Kobak77
aktív tag
válasz
gyulavezir #36154 üzenetére
Nézd meg a davi honlapját. Szerintem erre az tökéletes lenne. Úgy látod vele a NAS-on lévő filmeket, mintha pendrive-on, v. sd kártyán lenne. Rálépsz, kiválasztod, N8 lejátssza. Ha rá van kötve tv-re, akkor ott
.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
gyulavezir #36151 üzenetére
Ami biztos, hogy működik, ha a telefon a MÉDIASZERVER. Tehát erről továbbítod a cuccaidat (film/kép/zene) egy nagyobb megjelenítőre/lejátszóra. Az amit te írsz - azaz hogy a telefon a fogadó fél - nem tudom, hogy működik-e. Én nem hallottam még ilyen megoldásról.
NAS-al kapcsolatban: telepítsd fel a davi-t, ami egy webdav kliens. Erre be tudod állítani a NAS-odat, mint hálózati meghajtót. és sima filekezelőből fogsz tudni megnyitni a NAS-ról dolgokat.
-
Elims
veterán
válasz
gyulavezir #36151 üzenetére
Milyen eszközt keresel?
Nàlam ps3 és samsung tv hibàtlanul felismeri/làtja/lejàtsza.
Én biztos(!) vagyok benne,hogy a modem-eddel lesz gubanc. 99%-ra mondom,hogy abban kell àtàllítani vmit. -
gyulavezir
aktív tag
DLNA ügyileg vajon hogyan tudnám együttműködésre bírni a telómat?
NAS beizgatva, szükséges alkalmazás telepítve rá, routerrel összemadzagozva, N8-on is telepítettem a DLNA lejátszást, de nem találja az eszközt, hiába keresem.
Vajon hol rontottam el? -
Elims
veterán
válasz
gyulavezir #36147 üzenetére
Taylor oldalán le van írva.Most sajnos nem tudom linkelni,mert volt vmi változás az oldalán.
Olvass picit visszább,vki linkelte.
Megéri újrarakni mindent.Az a kristály tiszta Taylor rom szerintem atomstabil! :-)Ahogy Imi is írja,nagyon óvatosan a biztonsági mentéssel.Én talán csak a telefonkönyvet merném,de inkább azt sem.Memóriakártyára rámásolni és onnan olvastatnám be a telefonnal.
Taylor azt írja,hogy inkább semmit ne rakjunk így vissza. -
imi290
aktív tag
válasz
Az amúgy ha jól tudom,le is van írva Taylor oldalán,hogy nem tesz jót neki ha vissza állítod a régi dolgokat.Sajnos rá kell szánni egy kis időt.Múltkor nekem is úgy volt.Egy amit vissza tettem a telefon könyv és a jegyzetek,azok nem kavartak be
-
Tomcat
őstag
válasz
"Vagy ha csinálok egy biztonsági mentést és újrahúzom a telót és visszaállítom, az akkor jó lesz?"
Én egy ilyen esetnél kerültem idegtépő végtelen ciklusba. A végén skandináv ROM downgrade majd V9 upgrade lett a megoldás , és majd ezután minden egyes fontos cuccot egyesével visszapakolni.
Nekem a downgrade természetesen minden adatot visszaállíthatatlanul törölt a telefon memóriájából. -
gyulavezir
aktív tag
Hogyan tudom a telefonomon újratalapíteni a v9-et? úgy veszem észre, hogy az elmúlt pár hónapban nagyon lelassult. Mondjuk nyilván tettem érte, hiszen minden sz*rt felraktam rá, amit csak értem, és persze 90%-át egyből hajítottam is le róla, de mint látom megviselte a rendszert.
Csak simán nyomok egy formatot és vissza a taylort?
Ennyi?
Remélem nem kell előtte downgradelni...Ha újratelepítem, elvesznek:
- a térkép poi-k, útvonalak, stb?
- a "megtanult" szavak (mivel eléggé rákaptam az emailezésre a telóról, jó lenne, ha nem kellene megint mindent újra bepötyögnöm :-)
- böngésző jelszavak, oldalak, stbVagy ha csinálok egy biztonsági mentést és újrahúzom a telót és visszaállítom, az akkor jó lesz?
Előre is köszönöm!
-
Elims
veterán
válasz
gyulavezir #36142 üzenetére
Így rànézve nem lehet rossz. :-)
De a Taylor szerintem veri.Az az "üres",tiszta Taylor rom azokkal kényelmi dolgokkal megspékelve szerintem jobb.
Ha mégvki felrakja írjon kérem. Mondjuk én a Taylor-t akkor sem cserélném le,de szivesen olvasnék ròla. -
Anulu79
addikt
válasz
gyulavezir #36142 üzenetére
Link van hozzá?
-
gyulavezir
aktív tag
Egyéletem egyhalálom, énbiza felraktam a Delight N8 v6.4-et
hááááát
őszintén megmondom, kéne valaki, aki jobban ért hozzá, de szerintem kurvajó -
Elims
veterán
válasz
imi290 #36137 üzenetére
Rosszul kerested. De persze én nem mondom meg,hogy ki mit használjon.Csak próbálok tippet adni. ;-)
SimonGab: "szép, jó csilingel meg minden, de az igazi az N8"
:-)))))
Nem itt keresett a múltkor vki egy kamera modult?Láttam egy hirdetést a hardveraprón.Sim kártya lett beletörve az egyébként működő n8-ba.5e Ft-ért árulják.
Arra simán rámennék. -
simongab
senior tag
1 hónapig próbáltam egy Androidos cuccot, szép, jó csilingel meg minden, de az igazi az N8
Logikájában a Windows Phone áll a legközelebb az N8 hoz szerintem... Lehet egy 530 ast kipróbálok
-
imi290
aktív tag
Nekem valahogy akkor is drága.Egy 2012-ben kiadott telefonért valahogy nem tudnék kiadni 390 eurót,hirtelen ennyit dobott a kereső.
Ellentétben a Lumia telefonokkal,a 930 ami most a zászlóshajó 429 euró,és az 2014-es modell. Meg hardverileg sokkal erősebb.Nekem még az N8-ra Made in Finland van ráírva .Jó az alkatrészek tuti Kínában készültek,de akkor is.
-
gyulavezir
aktív tag
válasz
karldergroße #36134 üzenetére
így legyen!!!
-
Elims
veterán
válasz
karldergroße #36134 üzenetére
Isten szòljon belőled! :-)
BringasIsti: "...Én annyira nem tudom magam beleásni a dolgokba...így hát nem kísérletezek"
Pont ezért hasznàlnak olyan nagyon sokan android-ot. :-/
De így teljesen érthető. -
karldergroße
senior tag
válasz
gyulavezir #36133 üzenetére
Lehet makacskodni a BB-vel vagy a wp-vel, de jelenlegi állapotukban egyik sem versenyképes. Egy új és jó symbian lenne az. Adná az ég, hogy a Nokia - megszabadulván a microsofttól - újra kirukkoljon egy ilyennel az androiddal szemben... de azt hiszem, itt más (amerikai...hm...) erők is beszólnak majd a háttérben.
-
gyulavezir
aktív tag
waze nem fog menni, leálltak a fejlesztéssel. Ami a storeban van, az évekkel ezelőtti verzió és a térkép már nem kompatibilis vele.
A telefonváltásról esetleg tudakoljátok meg SymbianOS-t... Ő (is) a BBre voksolt és azt hiszem, ha végleg meghal az N8am, akkor én is arra fogok váltani. ;- -
karldergroße
senior tag
válasz
imi290 #36128 üzenetére
Én is gondolkodtam lumian, hogy nokiam legyen. A rendszer visszatartott tőle. Alapvető dolgok hiányoznak belőle, vagy nagyon kényelmetlenek. A WP-t topicokat olvasva az embernek elmegy a kedve. Az android számos hibája ellenére jóval közelebb áll a symbianhoz, főleg használhatóságban, mint a wp.
-
bringasisti
őstag
Hogy miért droid? Rém egyszerű a számomra. Mikor láttam hogy a böngészés a telon már igen karcsú akkor vettem egy Nexus 7 et. Mikor besz@rt vettem a Samut. Én annyira nem tudom magam beleásni a dolgokba hogy egyszerre több rendszerben otthon legyek, valamint megtetszett így hát nem kísérletezek
-
Elims
veterán
válasz
imi290 #36128 üzenetére
Vmelyik nap vettem egy eredeti sony(!) hdmi kábelt.A hátuljára az volt írva,hogy "made in china".
Sony-ról beszélünk. :-/
Lehet,hogy nagy része ott van összeszerelve viszont a minőség az nem kínai. :-)
Ez az "annyi pénz" meg már rég nem érvényes.Simán elérhető árban van egy sima iphone5 is.
Persze kinek mi tetszik. :-) -
Elims
veterán
válasz
bringasisti #36116 üzenetére
"Azt hiszem át kell gondolnom a dolgot mert valamit kell csinálni"
Csak azt nem értem,hogy ha feljön a telefonváltás akkor csak android jön szóba mindenhol. :-//
Ne érts félre,most ez nem konkrétan neked szól hanem úgy mkinek a nagyvilágba ( :-) ).
Olyan,hogy iphone miért nem kerül a képbe??Miért rögtön ez jön szóba?
Persze ezt most nem feltétlen azért kérdezem,hogy válaszoljatok rá csak ajánlom neked mint egy másik alternatívát. -
Anulu79
addikt
Most nézem, hogy erre is Waze a store-ban. Szerintem egy próbát megér ez is.
-
Anulu79
addikt
válasz
bringasisti #36124 üzenetére
Lehet, hogy bepróbálkozom akkor vele. Hátha találok valamit.
-
Anulu79
addikt
válasz
bringasisti #36121 üzenetére
Én a gyári google maps-et használom. De amikor Csehországba mentünk (nem én voltam a sofőr) akkor a Sygic.et használtuk oda vissza. Semmi probléma nem volt. Igaz szerintem kell egy kis idő amíg ezt a zagyva úgy rendszer bele teszik a navikba. Vagy próbáld ki még a Waze (ha jól írtam) nevezetűt. Ha jól ez az amit a felhasználók is tudnak "fejleszteni".
Az N8-ra nem lehet friss IGO-t felvrázsolni?
-
bringasisti
őstag
válasz
Anulu79 #36118 üzenetére
A Sony topikban találtam két srácot akik itt sokat voltak mikor még én is rendszeresen irkáltam. Kértem csak a fényképezőt mérjék össze. Szerintük az N8 főleg a vaku miatt a nyerő. A Note nekem kicsit nagy, az S5 amivel szemezek egy helyen 2 év gyári barival kínáljak 145 ért foglalkoztatja az agyamat. Az a gond hogy a droid tabra feltettem a Here navit hát nagyon nagy csalódás, a bétára frissítés nem érkezett úgyhogy a megváltozott körülményeket az sem kezeli
-
Anulu79
addikt
válasz
gyulavezir #36119 üzenetére
Igen teljesen tiszta volt. Meg ott próbálom nem is fogdosni. Akartam pár képet csinálni a szabadban, hogy biztosra menjek de elfelejtettem magammal vinni. Aztán már be volt sötétedve amikor haza értem. Az is lehet, hogy a fényviszony miatt volt a fátyol. Holnap kiderítem biztosra.
-
Anulu79
addikt
válasz
Nekem Note 3 van még amit használok. Számomra nagyon jó képeket tudok ezzel is lőni. Bár valami miatt most az N8 nekem olyan (mármint az általa készített fotó) mintha valami szürke fátyol lenne a képeken.
-
karldergroße
senior tag
válasz
Sok androidos telefonban van már elég jó fényképező. Lehet, hogy nem éri el a n8 színvonalát, de jók. Viszont használhatóság területén sajnos az n8 már csak elég komoly kompromisszumokkal viselhető el. Nekem c7-em volt, a mai napig megvan, kedvenc telefonom már mindig. Viszont napi szinten már nem használható.
-
bringasisti
őstag
Ez a telefon dolog egy nehéz kérdés. A kamera a hangminőség még mindig ott van. A böngészés viszont:-) Azt gondoltam hogy ha droidba lesz hasonló kamera váltok, de azt látom hogy ekkora érzékelő mint az N8 sose lesz droidban. Viszont a tabot nem tudom mindig a honom alatt hordani. Azt hiszem át kell gondolnom a dolgot mert valamit kell csinálni
-
imi290
aktív tag
válasz
bringasisti #36113 üzenetére
Azért is fontolgatom az új telefon vételt.Venni külön gps-t nem fogok,annyit nem használnám,de jó ha van.Azt hiszem 4 év használat után az N8 leszolgálta már magát,és csak másod telefon lenne.De még nem váltok
-
Francia91
veterán
válasz
bringasisti #36113 üzenetére
Eddig az N8-asommal navigaltam en is, kulfoldre is. Nokia Maps-on 2013.03-as, Sygic Aura-n 2013.04-es terkepeim vannak. Egyikre sem tudok frissebbet tenni sajnos... Tavasszal erik, hogy egy Lumia 1020-ast veszek, ennek az utodjakent, ez pedig megmarad tartaleknak az N82-esem mellé
. Eladni nem fogom, mert nagyon hozzam nott, meg az FM Transmitter meg most is kulonlegesseg benne
. Raadasul a kamera mind videoban, mind fenykepezes teren meg ma is boven megallja a helyet. Nem kell nekem 4K video, meg LED villanos kamera...
-
bringasisti
őstag
Ezzel gyakorlatilag bevégeztetett, ugyanis ha elmegyek az ország másik felébe és beleszaladok egy - két fizetősbe akkor a bünti drágább mint egy fizetős navi megvétele
-
gyulavezir
aktív tag
válasz
bringasisti #36109 üzenetére
2013 júliusi állapot.
és már nem is lesz frissebb.
-
imi290
aktív tag
válasz
bringasisti #36107 üzenetére
Nem naprakész,a Nokia N8 nem tudja sajnos.Esetleg ha van mobilneted,akkor olnine próbálj meg navigálni,bár nem hinném hogy az segítene.Sajnos frissítés már nem fog rá jönni.
-
Anulu79
addikt
válasz
bringasisti #36107 üzenetére
Ezt én is akartam kérdezni, hogy a térkép vajon mennyire napra kész.
-
bringasisti
őstag
Üdv. Azt szeretném tudni hogy a fizetős utakat a térkép a mostani állapotnak megfelelően szerintetek fogja kezelni? Próbáltam a frissítést de kiírta hogy minden rendben mármint szerintük
-
Elims
veterán
válasz
Francia91 #36104 üzenetére
Természetesen a sw update-tel is működik.De nem mindegy,hogy hogyan.
Ha csak a sw update-es n8-at hasznàlod nem veszel észre problémàt.Ha viszont mellé teszel egy refurbish-sel frissítettet észre fogod venni,hogy mi a különbség. ;-)Anulu: Az a jò! :-) Úgy tökéletesen csak a v9 van rajta kristàly tisztàn.
-
Francia91
veterán
Mikor eloszor tettem fel az N8-asomra a V9-et, SW Update-ra kattintottam, szepen felment, nem volt utana sem semmi anomalia. Jo esetben mukodni fog az ugy is, ha mar fent van. Ha hasznalat kozben nem vesz eszre hibat, akkor jo lesz az.
Csak akkor kellett Refurbish, mikor tok veletlen visszaflasheltem az eredeti Belle Refresh szoftvert, utana csak Refurbish-sal ment vissza a V9
-
Anulu79
addikt
SW update-re a telefonon. (Remélem, hogy jól csináltam!)
Először a skandináv rom-al próbálkoztam de a sok rengeteg sikertelen próbálkozás után (pedig már nem sok kellett hozzá, hogy végezzen a telepítéssel) úgy gondoltam, hogy megpróbálom a végleges rom-ot felrakni. Az egyik "hibaüzenetnél" megszakítottam a skandináv telepítését és utána elkezdtem a V9-et. Egyből felrakta. Phoenixből a 2011.24.002.46258-as verzióval csináltam. Hamar végzett. Még tesztelgetem, próbálgatom. De a frissítés után szinte minden hiányzó "dolog" meg lett a készüléken.
-
Elims
veterán
válasz
Freeman007 #36093 üzenetére
BUÉK!! :-)
Anulu: Hogyan ment föl a rom?
A sw update-re nyomtàl vagy a refurbish-re a phoenix-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megjött végre a várva várt Nokia zászlóshajó, de vajon a megújult Symbian fel tudja-e venni a versenyt az egyre erősödő konkurenciával?
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest