- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
Nem jó,mert a ftp://ftp.zyxel-tech.de/NSA310/4.40/zypkg_22102013/ mappában lévő ZYPKGS -ba ha belenézel és a megnyitott folderbe is akkor ott csak a 2.77-es transmission van. Ezt bárki ellenőrizheti.
Először én is ész nélkül csak átmásoltam a fileokat aztán nem volt új transmission. Ezután körülnéztem és kiderült, hogy miért. Ezért irtam a javított útmutatót.
Üdv. -
Doky1988
senior tag
Nekem mobilxesek ennyit irtak:
Zyxel NSA310-s nas szerver nagyon megbízható és könnyen kelezhető szoftverrel van szerelve. Sajnosos a ventilátor miatt egy kicsit hangos aludni nem igazán lehet mellette.
Természetesen a ZyXel Nas-t megtalálja webáruházunkba is. http://www.mobilx.hu/szamitastechnika/halozat/nas-szerver/zyxel-nsa310-1-meghajtohelyes-nas-500gb-hdd-vel.html Legjobb tudomásom szerint a WD MyCloud Nas szerverét még Magyarországon nem lehet kapni.
-
Doky1988
senior tag
Akkor csak a ZyXel mellett maradok, jobban bejon mint a WD MyCloud.
Gyari ventillator nagyon hangos?
Mondjuk egy laptophoz hasonlitva? Az mellett siman alszom.Mert nalam 0-24be menne..
Gondolkodtam erosen a mycloudba a passziv hutes miatt de az meg nyaron a 40fokba nemtom h birna a kikepzest mikor a lakasba is 35fok van
-
8nemesis8
veterán
Nem vagyok otthon, este megmondom, de hasonló lehet az enyém is, azt tudom, hogy elég friss, de pontosan nem emlékszem így fejből!
zambozoli: Nálam nem számolta leállításnál a parkolást, ha jól rémlik.
Mióta beállítottam 1-szer nem parkolt, így már fasza lesz és ez már majd 1 napja lesz! -
zambozoli
aktív tag
Szia!
Őszintén szólva nem is néztem a gyártási időt, simán kikapcsoltam a fejpakolást miután végeztem a költöztetéssel. Érdekes ha leállítom sem növekszik a száma pedig akkor ki kellene raknia a parkolóba!
Vagy a leállításkorit nem számolja?A gyártási időt megnézem este. Most már rohadt kíváncsi vagyok, hogy mi van. Majdnem 50 ropit fizettem érte.
-
8nemesis8
veterán
Az még rosszabb.
Konkrétan elősegítik, hogy ne bírja ki?
Ha nem állítom át, akkor nálam 4 év alatt eléri ezt.
RED-nél mennyire lehet marketing az, hogy a korábbi WD-k 300 000-res értékét 600,000-re növelték!?
Így viszont, akkor ugye ennyi parkolással is 8 év, ami meg már nem lenne rossz. -
8nemesis8
veterán
Szerintem Red-re is ki lehet adni, vagy rosszul gondolom?
Pláne ha nálad disable.
Ezt te állítottad át?WD30EFRX-re állítgatták.
Ez alapján szerintem én is kikapcsolhatom. -
8nemesis8
veterán
Köszi! A link kellett csak, linuxban otthonosan mozgok valamennyire.
Köszi!Nálam ezt írja ki:
Idle3 timer set to 80 (0x50)Korábban írtad: [link]
Nálad disable-n van, ami 3720 lenne?Nálam vajon miért és honnan ez a 80-as érték?
A hexadecimális 0x50 is 80, tehát nem 8. Nem értem. Gyári bontatlan darab amit kaptam, mégis más mint nálatok mondjuk? -
8nemesis8
veterán
Akkor jó, nálam is 30perc, nem tudom még lehet fentebb veszem.
Amikor 0-volt defaultban és nem tudom hogyan, akkor pörgött iszonyat. 1 hétig ment úgy, mert nem láttam és nem néztem smart értékeket, akkor felment 900-ig, azóta pár nap alatt alig változott 30-40, bár lehet ez is sok, azt nem tudom!hzcs: Hiren's boot-ban nincs benne?
Nekem rémlik, mintha lenne, abból meg van boot cd vagy boot pendrive is dögivel a neten!
Azt hol látod, hogy 7 másodperc volt? Mennyire lőtted be végül? -
8nemesis8
veterán
Az nagyon jó érték!
Állítottál rajta vagy csak gyári állapotában bedobtad a NAS-ba?
NAS-nál az energiatakarékosság nálad hogyan néz ki?jozsi252: Merre vagy helyileg?
Amúgy a NAS szerintem arra való, hogy 24/7ben mennyen. Felesleg kapcsolgatni, mert a hdd-nek sem tesz túl jót szerintem, ha naponta akár többször is kapcsolgatva van, de ez csak tippem.
Időpontra kérhetsz egyébként kikapcsolást vagy újraindítást.
WOL-al fel lehet ébreszteni, tehát nem kell fizikailag sem kapcsolgatni ha nem akarod.
Egyébként meg ha a torrentet korlátozod amikor otthon vagy és dolgozol az is lehet megoldás. Ha nem foglalod a teljes sávszélességet le, attól még lehet jó a net! -
-
hzcs
senior tag
Backup planner is jó, de én a btsync-re gondoltam
Ki kell jelölni egy mappát, hogy mit szinkronizáljon, majd pc-n, tableten, vagy telefonon is meg lehet adni, és akkor ezek között szinkronizál. Bár őszintén szólva azt még nem próbáltam, hogy neten keresztül működik-e, csak helyi hálón. -
Köszönöm
De nem kellene mindent szinkronizálni, csak egy adott mappát, a többit felesleges. Az is megoldható?
A crontab micsoda?Vagy az is megoldás lenne számomra, ha azt meg tudnám oldani, hogy az asztali PC-m lévő HDD-re szinkronizálnék a NAS egyik mappáját. Tudom másolgassam időnként át, de jó lenne valahogy automatizálni.
-
A 320/325-össel meg lehet csinálani azt, hogy belerakok mondjuk egy 2 TB-s HDD-t, meg egy 1 TB-set és a 2 TB-sen lenne egy könyvtár, amit mindig backupolna az 1TB-sre.
Családi videókról képekről szeretnék folyamatosan biztonsági másolatot. Tehát a nagyra menteném le, a NAS pedig folyamatosan tükrözné az adott könyvtárat a kisebbre. Ez megoldható?A 320/325-ös tudja azt sebességben, mint a 310-es? Arra gondolok itt, hogy kb. 40MB/sec-kel lehet adatot mozgatni LAN-on keresztül.
-
8nemesis8
veterán
Alap.
Nekem is ez van, nem azért kérdezem.
Most ugye az ffp nekem egy pendriveon van, de praktikus lenne átrakni a hdd-ra akár, mondjuk akkor bukom azt, hogy lehúzom és minden gyári, nem?SSH is kell nekem.
Munkahelyen minden port tiltva van.
Úgy tudok torrentet irányítani, hogy nyitok egy ssh-t tunnel-el megoldottam, hogy itt localhost:9091es porton már el tudom érni a klienst...Tehát ffp-vel nincs bajom.
Más: 4.4es a firmware ami fent van nekem, érdemes frissíteni?
-
8nemesis8
veterán
-
8nemesis8
veterán
Köszi!
Nem gondoltam végig, hogy a samba aminek köszönhetően látszik...
Browsable az működik és gyorsan eltűntek a mappái, már csaka neve NSA310 látszódik.
Látszólag lm announce=false semmit nem csinált.
Azért is vártam eddig a válasszal hátha ennyire lassú lenne.
Köszi a segítséget.
Remélem sikerül még az eszköz nevét is eltüntetni!szuszinho: Nekem eddig sima 2,5"os hdd-el ment, energiatakarékosság és hang miatt, de most, hogy green árban van szinte vagyis kicsi a diff a redekkel, így beszereztem pár napja egy WD20EFRX-et.
Azaz 2TBos red.
Eddig szuper, halk és nagyon hűvösnek tűnik. -
Synaptic
senior tag
-
Synaptic
senior tag
-
BBalu
csendes tag
-
Anonymus23
veterán
Az stim, de számomra az tűnik ki, ahogy a TM betesz egy új mappát, annak a jogosultságai megint a régiek, és igazából ezzel van a bajom, hogy mindig állítgatni kell a jogosultságokat, holott ugyanezen a gépen, egy korábban telepített TM-el nem voltak ilyen gondjaim.
Erre a kérdésre nem találtam még megoldást. -
Anonymus23
veterán
Szia,
Most jutottam NAS közelbe, hogy meg tudjam nézni, többnyire ez látszik:
drwxr-xr-x 2 root root
drwxrwxrwx 2 root rootDe vannak ilyenek is:
-rw-r--r-- 1 root root
drwxrwxrwx 4 root rootDe akad 2 ilyen is:
drwxrwxrwx 14 admin everyoneSzóval vegyes mint a franciasaláta...
Az látszik, hogy nálad a végén everyone van, szóval valamit elállíthattam, vagy nem jól állítottam be.
Többször futtattam már chmod 777-t a mappán belül.Az segít vajon ha MC-vel chown paranccsal beállítom:
User pl admin
Group pl everyone
Kösz a segítséget!@Trabanti1:
Az SSH még mindig működik, SSH-n be tudsz lépni, ugyanúgy, ahogy a leírásban benne van, ugyanúgy kell most is belépni. -
kmarci25
veterán
Úgyis csak telón érném el innen. Ezért nem is rakom ki ezeket netre. Továbbra sem értem, mert ezzel a paranccsal megcsináltam a minidlna.conf-ot:
cat > /ffp/etc/minidlna.conf
beleírtam amit kell.
Akkor valamiért nem találja a megadott mappákat, amit nem értek, mert ott vannak, ezzel a névvel, ezzel az elérési útvonallal. -
Anonymus23
veterán
Mindenféle userrel:
Létrehoztam a NAS-on egy felhasználót a wines alap admin Anonymus23 névvel, és azzal osztottam meg a letöltési könyvtárat, beléptem Anonymus23-ként, nem működött.
Majd átállítottam adminos felhasználóra a beállításokat a NASban, és adminos felhasználóval léptem be, de akkor is semmi.
Ha a mappában létrehozok valamit az éppen aktuális felhasználóval, azt tudom törölni, áthelyezni, bármit, de amit a TM hoz létre mappákat és fájlokat, azokat csak és kizárólag SSH-n tudom rootként törölni/áthelyezni, meg persze a TM torrent törlése adattal együtt paranccsal.Mondjuk azt még nem próbáltam, hogy létrehozzak a NAS-ban egy root felhasználót, és azzal osszam meg a könyvtárat, hátha "be tudnám csapni" a NAS-.t, hogy ez a root az a root.
-
kmarci25
veterán
Ez nem az az útvonal ahol lenni kell a minidlna.conf -nak. Annak az az /ffp/etc-ben a helye. De ezt a hibaüzenet is pontosan mutatja.
Szóval a HDD gyökér könyvtárába kerüljön az /ffp/etc? Ha igen, akkor nagyon elnéztem a dolgokat...
Ezek a mappák egyáltalán léteznek? Pontosan itt.
Léteznek, pontosan itt. Ezért nem is értettem, de akkor javítom a minidlna.conf fájl "helyét". Köszi!
-
BBalu
csendes tag
Köszönöm a választ!
Rájöttem közben hogy csak én bénáztamMásik kérdésem, a NAS-on megy a plex, a nas ugye kábellel csatlakozik a hálózathoz, xboxon szeretnék filmet nézni ami wifis, a probléma az hogy nem tud csatlakozni az xbox a plexhez, viszont a laptop ami szintén wifis. tud a plexen át filmet lejátszani. A furcsa az, hogy ha az xboxot kábellel kötöm be akkor tökéletesen megy viszont nem látja a laptop megosztott tartalmát (ami számomra lényegtelen).
Nem szeretnék még egy kábelt mert macerás lenne, de úgy néz ki szükségszerű, xboxos fórumon is fogok érdeklődni, mert úgy rémlik volt már róla szó hogy az xbox wifije nagyon lassú, de gondoltam először itt kérdezek, hátha valakinek megy így.
-
BBalu
csendes tag
Hello!
Megcsináltam, úgy ahogy írtad, az ncore.sh tartalmát beillesztettem, hogy biztos ne az legyen a hiba, de a nohup parancs után ugyanaz a bajom mint taylor67-nek:
root@NSA310:~# nohup /bin/sh /ffp/tm/ncore.sh &
nohup: ignoring input and appending output to `nohup.out'
[6] 19828a nohup.out nem tartalmaz viszont semmi, csinál egy üres fájlt
mit csinálok rosszul?
-
mike784
tag
Igen. Leírom az elejéről mi a problémám hátha tudsz segíteni, hogy mit rontottam el.
Csatlakoztattam a hátlapi usb-n a külső winyót, A nas webes felületén létrehoztam egy usb kötetet, megosztottam. A Windows alól csatlakoztattam mint hálózati meghajtót így látom a TC-ben és tudok is rá másolni, mappát létrehozni. De amit létrehozok a Windowsba nem találom a Putty-val és fordítva. Pedig most már a Te segítségeddel elég jól elnavigálok a mappák között -
-
taylor67
csendes tag
-
mike784
tag
Köszi meg a türelmet is. De mint korábban írtam egyáltalán nem értek a linuxhoz (a Windows-t is csak nyomkodom
)
Na most megvannak a könyvtárak de a Windows alól nem látszik,root@NSA310:/e-data# cd e1e185bd6c50f74ecbed2ccee805728f
root@NSA310:/e-data/e1e185bd6c50f74ecbed2ccee805728f# cd 2Tb
root@NSA310:/e-data/e1e185bd6c50f74ecbed2ccee805728f/2Tb# cd torrent
root@NSA310:/e-data/e1e185bd6c50f74ecbed2ccee805728f/2Tb/torrent# -
mike784
tag
Köszi!
Most már csak az a bajom, hogy nem bírok belépni a mappákba, hogy létrehozzak másik mappákat.login as: root
root@192.168.1.202's password:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NSA310_ZyXEL NSA310, firmware V4.6 1(AFK.0) ==
root@NSA310:~# cd /e-data
root@NSA310:/e-data# ls -l
total 92
drwxrwxrwx 4 nobody root 16384 Nov 17 11:24 5035-8A2E
drwxrwxrwx 4 root root 73728 Aug 23 2012 c4f37ba1-f815-4a41-ba52-4607eb4285c0
drwxr-xr-x 3 root root 0 Nov 17 11:20 e1e185bd6c50f74ecbed2ccee805728f
drwxrwxrwx 5 root root 0 Nov 17 00:54 md0
drwxrwxrwx 2 root root 0 Nov 17 11:16 torrent
root@NSA310:/e-data# cd /c4f37ba1-f815-4a41-ba52-4607eb4285c0
-sh: cd: /c4f37ba1-f815-4a41-ba52-4607eb4285c0: No such file or directory
root@NSA310:/e-data# cd /e1e185bd6c50f74ecbed2ccee805728f
-sh: cd: /e1e185bd6c50f74ecbed2ccee805728f: No such file or directory -
mike784
tag
Köszönöm, kezdem érteni!
Ezekből most melyik az azonosító?login as: root
Access denied
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NSA310_ZyXEL NSA310, firmware V4.61(AFK.0) ==
root@NSA310:~# cd /e-data
root@NSA310:/e-data# ls -l
total 92
drwxrwxrwx 4 nobody root 16384 Nov 17 11:24 5035-8A2E
drwxrwxrwx 4 root root 73728 Aug 23 2012 c4f37ba1-f815-4a41-ba52-4607eb4285c0
drwxr-xr-x 3 root root 0 Nov 17 11:20 e1e185bd6c50f74ecbed2ccee805728f
drwxrwxrwx 5 root root 0 Nov 17 00:54 md0
drwxrwxrwx 2 root root 0 Nov 17 11:16 torrent
root@NSA310:/e-data#A torrent mappát már én hoztam létre de most újra formáztam és még mindig kiírja amit nem értek.
-
taylor67
csendes tag
Tök hülye vagyok a linuxhoz, tehát úgy csináltam, hogy Windows alól TC-ben létrehoztam egy szöveges fájlt ncore.sh névvel, majd bemásoltam ezt:
#/bin/shuntil false; do
curl --silent c.ncore.cc:2710 >/dev/null 2>&1
sleep 20
doneElmentés után Putty-al felmásoltam az ffp\tm mappába, majd beírtam ezeket a parancsokat:
nohup /bin/sh /ffp/tm/ncore.sh &
disown -h %1nohup után két entert nyomtam.
Az ncore.sh futtathatóvá tételéhez kell még tenni valamit? -
mike784
tag
Köszönöm de nekem ez sajnos nem mond semmit.
Kérlek ha tudod írd le, hogy mit hova írjak be, hogy működjön a dolog.
Eddig csak a remote gui-ba írtam be az elérési utakat (/e-data/md0/torrent/=Z:\torrent). De így nem működik, olyan mintha a meghajtó nem lenne csatlakoztatva de a windowsba látom. A Putty-val is be kéne valahova írni?
Illetve nem mountoltam a meghajtót (nem is tudnám) csak összedugtam és a nas felületén átneveztem meg megosztottam.
Nagyon megköszönöm ha segítesz! -
taylor67
csendes tag
Megcsináltam, itt az eredmény:
root@nas_taylor:~# nohup /bin/sh /ffp/tm/ncore.sh &
[1] 18105
root@nas_taylor:~# nohup: ignoring input and appending output to `nohup.out'[1]+ Done(2) nohup /bin/sh /ffp/tm/ncore.sh
root@nas_taylor:~# disown -h %1
-sh: disown: %1: no such job
root@nas_taylor:~#Jó így? Mit csináltunk most?
-
Zsadi
őstag
Elérem a Nas-t távolról, böngészhető a tartalom. Ftp keresztül is elérem, másolás simán megy.
Videólejátszás nem akaródzik menni, néztem itthonról, a saját gépemmel sem.Eléri, betallózható, lejátszásnál először codec-et kell telepíteni, majd a player ablakában ír ki hibát. (Itthon is, apámnál is ez volt), böngészőtől függetlenül.
-
Mazsika
őstag
Akkor hogyan nyilatkozol home kategoriaban? Illetve honnan tudod, hogy neked tobb tapasztalatod van? Több 10 ilyen router beuzemelese utan mar talon mondhatom, hogy van nekem is egy kis tapasztalatom. Illetve nalunk a gyarban, az ITsek is ahol lehet ilyet epitenek be, es dicserik ok is. Szoval annyira rossz csak nem lehet...
Szoval nyugodt szivvel ajanlom... -
-
Zsadi
őstag
Meg lehet engem győzni, ha arról van szó.
Lehet nekiesek a közeljövőben.
Eddig nem is nagyon foglalkoztam a TM-el. Így volt kényelemesebb bevallom, de amióta megvan a két pici gyermek, hátrébb szorultak már az ilyen kicsit macerásabb procedúrák a számítógép terén.
Anonymus23: Hagyom magam meggyőzni.
-
stickermajom
addikt
Szerintem inkább nézz valami thermal padot, vagy ilyen jellegű ragasztót a kevergetés helyett. (Előbbit itt az aprón is lehet kapni potom pénzért.)
Én egy Noiseblocker Blacksilent Pro-t néztem ki hozzá. Hasonló légszállítása van, 1800-at forog csak és 10,6 decibelre mondják a zajkibocsátását. Illetve gyárilag jár hozzá szilikon alátét. -
Mazsika
őstag
Olvastam korabban hogy kell, leirtad mar valakinek, de konkretan nem tudom. Ez a legkevesebb...
En ezt ugy kepzelem hogy telorol/tabletrol hozzaadom a torrentet, letolti, minidlna beolvassa majd nezem a dlna kepes hazimozin. Feleslegesen miert iktassakba be megegy lepest? Csak ennyi "hatranya" van a dolognak... -
Mazsika
őstag
Az a baj hogy csak annyi szokoz van a nevbe amennyit a torrent keszitoje belerak. Atnevezni meg nem szoktam, szoval kb egyszer belekerul es kesz, utana legkozelebb csak torlom. Nem szivesen iranyitgatnam jobbra-balra ennyit csak meg tud oldani?! De ezek szerint nagyok az igenyeim vele szembe.
Plex ezt vajon tudja?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest