- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #2266 üzenetére
Putty belépsz majd mc
Keresd meg a "/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json" fájlt, és módosítsd("umask": 18,) ----> ("umask": 0,)
Mentsd el, majd keresd meg a "/ffp/start/transmission.sh" fájlt, és módosítsd:
(TRANSMISSION_HOME=/ffp/tm/.transmission-daemon)
(user=root)Mentsd ismét majd reboot.
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #2253 üzenetére
hoppá.találtam valamit még régebbi hozzá szólésból elmentve.
Belépsz puttyal ssh-n a nasra. (root + jelszó, amit megadtál mikor először beléptél ssh-ra ffp telepítésekor)
kiadod ezt a parancsot:chmod 777 /i-data/md0/video/download
értelem szerüen az utvonal a saját mappádra mutasson
Így mindenki mindent fog tudni csinálni ezzel a mappával, és tartalmával. -
Davcy
tag
válasz
spiky03 #2210 üzenetére
Köszi,
rendületlenül:
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.Köszi,
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #2192 üzenetére
a forumok azt irják álitsd le az ffp - ét.majd re start és ugy frissitsd.ha meg van ujra engedélyezed.Nálam még nem volt frissitéskor FFp. Igaz nem is volt szándékomban csak 1 rossz klikk volt.Az előző Fw is tökéletes volt nekem .de amugy is pendriven futtatom,Mert igy csak kiveszem ,be a másik és lehet kisérletezni.ha haza vágom csak csere a müködő FFP-re.
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #2161 üzenetére
Az FFP eltávolitás ha pendriven ven akkor kikapcs ,majd kihiz bekapcs.Ha merevlemezen van akkor az eddigi infokból ugy vettem ki egyszerüen le lehet tiltani ,ujra indit akkor nélküle bootol ,azaz fizikailag meg marad és csak az uninstall távolitja el aminek biztos feltétele ,hogy ne használja.
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #2159 üzenetére
Mint mondtuk már a dlinkes regisztráció DynDns-en fut. Tehát az alá írd be.
A frissítés 2-3 perc volt talán nálam. FW frissítés előtt a FFP doksija szerint, el kell távolítani az FFP-t úgy ahogy van (ergó a TM is repül, azaz áll.
De itt a fórumon írta kolléga, hogy Ő biza rátolta a működő FFP-re, és még most is él a NAS. Dönts belátásod szerint. -
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #2157 üzenetére
Nem a NAS kap új címet hanem a router. Ez pedig szolgáltató oldali beállítás. Úgy tudod kivédeni, hogy nem a NAS-ban állítod be, hanem a routerben (95. oldal lap aljától, illetve pontosan a 97.oldalon a Dyndns (ha még a dlinkes címed van) vagy 98. oldalon a No-ip) a DyDns szolgáltatást. Ezek után a NAS-ból töröld is ki a DyDns csomagot, a routerben a portforwardok maradnak! A kliens beállításokban sem változik semmi.
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #2145 üzenetére
Nah megnéztem, Serviio-val is ugyan ez a helyzet.
Mp4-be beletudok tekerni rendesen, meg ott működik a pause is, meg a stop, majd play és onnan folytatja, de ugyan ez mkv-nél nem működik. Annyi különbséggel, hogy ott van hangom is, míg az mp4-nél néma a film.
ACC hangot nem viszi át, ilyen hang van a mp4-ben, meg ilyen volt egy mkv-ban is és azt sem vitte át.Remélem ezeket a Twonky megoldja majd, mert kicsit fura dolgok ezek számámra. Az LG BD lejátszóval nem voltak ilyen problémák.
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #2128 üzenetére
És bele tekerni tudsz? Ez szerintem magától a lejátszótól is függ.Mert nálam az Lg tv ha pause ven pár perc után bontja a kapcsolatot és vissza tér a tv adás.de ha ujra rákeresek megkérdezi folytassa-e.És ugyanez van ha leállitom.Ez addig müködik amig ki nem kapcsolom a TV-t.Viszont a Plex az képes nézettként megjelölni a videokat-És onnan bármikor folytatható.
-
Joshi
titán
válasz
spiky03 #2128 üzenetére
TM, meg a megosztások, FFP, stb minden megmaradt különben nem mondanám, hozzáteszem hogy nekem NSA320 van.
Amikor megvettem a NAS-t akkor v4.40(AFO.0)-es firmware volt rajta majd ezt frissítettem V4.50(AFO.0) aztán nem olyan rég volt megint egy újabb frissítés ami V4.50(AFO.1)-re módosította a firmwaret. Hogy aztán most miket változtattak azt nem tudom én nem vettem észre semmi különöset.
Nálam a DLNA jól működik és az asztali lejátszóval is működik a pillanat állj és onnan indul el ahol megállítottam. -
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #2126 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a NAS milyen időközönként frissítené. Azért lenne jó a routerben beállítani ezt inkább. ott elvileg konfigolható, milyen időközönként frissítse.
DLNA-n ha nézel/tek filmet a NAS-ról, ott meglehet állítani a filmet?
Igen, le lehet állítani. Hogy a fw. frissítés megoldja-e nem tudom. Ki kell próbálni.
-
szjoci
őstag
válasz
spiky03 #2109 üzenetére
Vagy a www.noip.com is jó lehet, én ezt használom.
Üdv,
Joci -
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #2109 üzenetére
Ahogy Joshi is írja itt : https://www.dlinkddns.com/ beregisztrálod. Annyi, hogy a domain vége az az egy dlinkdns.com lehet.
Aztán az adatokat simán beírod a nas-ba a dyndns-hez. Elfogadja, frankón működik. Ezt is kipróbáltam.Fw frissítés előtt el kell távolítani az a FFP-t. Ez is egyértelműen le van írva a FFP manualjában. (De kb 5 perc alatt visszaállítható minden.) Nálam NSA320-on HDD-ről fut az ffp, ki sem próbáltam a pendrájvos megoldást. Erre valószínűleg a többiek pontosabb választ tudnak adni, hogy marad-e vagy sem
-
Joshi
titán
válasz
spiky03 #2109 üzenetére
Használd a dlinkddns.com-ot ez ugyan az mint a dindns csak ingyenes, a routerben is a dindns-t kell kiválasztani hozzá.
A firmware-t nyugodtan felteheted nem vesznek el a beállításaid.
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #2103 üzenetére
"Hol tudok regelni arra a Dyndns-re?"
Ennyire ne legyünk már töketlenek... dyndns.com
"A routerben hol tudom beállítani ezt a forwardot?"
Maunalja szerint Forwarding - Virtual server .
Valamint ugye azt az IP címet kell majd ott a routerben megadni ami a TM-ben is bevan álíltva?
Nem, a routerben a forwardingon kívül semmit nem kell megadni. Mint már írtam, a regisztrált domainnév alatt fogod elérni a nas-t. Így nem kell tudnod az ip-t.
Meg mivan akkor ha az változik? Akkor gondolom ott is át kell majd írni, hogy működjön.
Rosszul gondolod. Mivel névvel és jelszóval azonosít az oldal, a regisztrált domainhez automatikusan frissíti az új ip-t.
Ilyet kellene most is csinálnom, csak a TMben található ip címmel, meg a 9091-es porttal?
Igen, persze ennek a nas belső ip-címre kell mutatnia. Azaz fix -ipje legyen, vagy static DHCP-s címet kapjon. Ellenkező esetben sz@rt sem ér.
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #2101 üzenetére
Telepítsd, regisztrálj a Dyndns-en acc-ot. Ezeket add meg a NAS Dydns menüpontjában. A routeren forwardold a TM adminisztrációs portját a NAS belső címére. Így eléred a TM-et bárhonnét.
Ha a NAS tartalma is kell kívülről, nem csak a TM-et szeretnéd menedzselni, úgy azt én mindenképp VPN-en keresztül érném el. Akkor ez a VPN-es megoldás a nyerő.
Ebben az esetben, nem kell forwardolni a portot. Ekkor egy VPN-es csatlakozás után és persze ha megfelelően van beállítva minden, (szinte!) bárhonnét a belső hálódon találod magad.Persze lehet mindkettőt.
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #2094 üzenetére
Azt csináld amit mondtam ez előző hozzászólásban.
Ha nem otthon vagy nem adhatsz meg LAN-os címet (pl. 192.168.x.y) mivel az lokális címtartomány. Ez pedig a neten nem érvényes. Így marad a publikus címed + egy portforward a routerben. (pl: 84.18.25.143:9091) vagy a dyndns-es regisztrációval ellátott dinamikus cím: routerem.dyndns.org:9091.
Használhatsz VPN-t is, akkor maradhat a lokális, cím, de előtte VPN-en kell csatlakozni a routerhez.
Nem bántásból mondom, de mivel a fentiekkel is gondod adódott, ez a verzió 101%-ban kiesik.szerk: Első körben nézd meg, hogy a routered Dyndns-es képes-e. Ha nem, cumi van... Mert akkor kliens kell, ami meg csak gépen fut, azaz egy gépnek mindig mennie kellene.
Illetve nincs. Nekem NSA320-asom van, és van a NAS csomagjai között DyDNS kliens. A 310-ben nincs ilyen?
Programcsomag - Dydns. Ha van tedd fel. Dyndns.com -on regisztrálj egy acc-ot. Annak az adatait ebben a klilensben add meg, oszt csókolom.
Routerben a TM adminisztárciós portját forwardold be a NAS belső címére. És kész. Bárhonnét eléred. De ez csak a TM adminisztrációhozhoz, jó.A NAS tartalmát én nem tenném ki a netre, közvetlenül semmiképp. Azt már csak csakis VPN-en.
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #2064 üzenetére
üdv
Ha jol tudom az áthelyezés az csak a particios táblában irja át a fájl helyét,azaz fizikailag a tartalom a helyén marad.Viszont ha a gépedről való fájlkezelővel másolsz a nason belul akkor az adatok ugyanugy a gépen keresztül mennek.rögtön feleződik a sebesség is.Ezért alkalmazzák az mc progit,az a nason fut azon belül mozognak az adatok.Ha nem jól tudom fórum társaim ugyis ki igazitanak. -
tigrici
tag
válasz
spiky03 #2062 üzenetére
elvileg elkell távolitani az FFP sticket,lemezen pedig egyszerüen letiltani hogy ne fusson és ugy kell frissitést nyomni.Mármint a GUIT gondolod az androidra?mert a nason a torrent akkor megy ha be van kapcsolva.azaz ha akarod nonstop.Bár nálam amiota laptop van és csak addig fut a háttérben a gépen a Qtorrent az is bűven elég az arányhoz.Azért nem tudom hogyan lehet töredezetség menreni a nast.Erre valakinek ötlete?Vagy vindowsból simán hálózati meghajtóként?
-
kene84
aktív tag
válasz
spiky03 #2037 üzenetére
Nyugodtan adhatod meg a torrent fájlokat egymás után, mert úgyis 1-et hash-el csak egyszerre, a többi addig várakozni fog.
Az 5 megás letöltést stabilan adta?
Nekem van hogy eléri, de hamar visszamegy és inkább 3.5MB-al megy.
Lehet azért mert közben megy a feltöltés is és így már sok neki. -
tigrici
tag
válasz
spiky03 #1990 üzenetére
kicsit félre értettük egymást.a géped azért lassul be mert a média szervert nem a gépre kell telepiteni,hanem a nasra.Nálad mivel a gépen van és 1 hálozati meghajtót adtál neki meg.ha az nincs állandoan felcsatolva akkor valoszinüleg a Serviio nullázza az adatbázist mihelyt elveszik a kapcsolat.ezért a hálozat leterhelt mert állandóan probálkozik.Ha jól látom akkor Te a BD lejátszóval szertnél filmeket nézni DLNA kapcsolattal a Nasról.Ehez nem kell a laptop ,Ha mégis szeretnéd a laptopot is be vonni jobb a néró média home..Plex csak akkor jó ha a BD tudja a médiahivatkozást.
-
tigrici
tag
válasz
spiky03 #1987 üzenetére
én a Serviiot még nem probáltam,Plex viszont amig az adatbázist teljesen le nem rendezte használhatatlan volt.utána viszont OK.felirat szintén ok.Minidlna beállitási gond volt utána hazavágtam.de a leterhelést mire érted? lejátszáskor?Vagy amig csekkolja az adatbázist.Viszont meg oszthetnád a Serviio telepitési fogásait.
-
Kami11
őstag
válasz
spiky03 #1940 üzenetére
Dlna-hoz ajánlott a miniDLNA program telepítése, ezzel tuti lesz felirat.
Torrenthez a Tm. megfelelő választás, sokan használjuk megelégedéssel.
Ahhoz hogy távolról elérd kell egy pl. no-ips elérés és a használni kívánt programnak egy portforward a routerben.
Lassulás akkor következik be ha nem korlátozod le a le ill. feltöltést és full sávszéllel megy a torrent. Ez értelemszerű. -
-
Joshi
titán
válasz
spiky03 #1153 üzenetére
"Vezeték nélkül letölteni..."
Ezt nem igazán értem.Internetről letölteni a routeren keresztül lehet a Nas-ra, majd a Nas-on belül megosztani azokat a mappákat amelyeket el szeretnél érni a TV-ről.
A Nas-on van torrent kliens de sokkal jobb a Transmission amit ez alapján tudsz feltenni. -
Joshi
titán
válasz
spiky03 #1141 üzenetére
Pontosítsunk egy kicsit. Van egy Router amihez Ethernet kábellel csatlakozik a NAS majd a Routerből vagy Wifin vagy ugyancsak Ethernet kábelen csatlakozik valamilyen lejátszó eszköz mint pl asztali lejátszó vagy maga a TV. Itt most az internet sebességének nincs szerepe. A Wifi alkalmatlan lesz az 1080p filmekhez de kábelen menni fog minden gond nélkül.
-
Joshi
titán
válasz
spiky03 #1136 üzenetére
Jól gondolod. A Nas USB-je csak bemenetként szolgál tehát a Nas-on belüli vinyó nem látszik egy külső eszköznek mint háttértár.
(#1137) stube: próbáld meg a belső vinyós megoldást, sajnos a pendriveokra kényes a Nas.
-
Joshi
titán
válasz
spiky03 #1113 üzenetére
Nekem NSA320 van egy LG BD660-al de simán működik a megosztás a feliratokat beleértve.
Ha fontos számodra a Ki és Bekapcsolás NAS-on belül akkor vásárlás előtt tartsd szem előtt hogy az NSA310 csak kikapcsolni tudja magát a bekapcsolást csak Wol-al lehetséges de sokaknál nem működik megbízhatóan. Az NSA320 menüjében már ott van a bekapcsolás is viszont jóval drágább a kütyü.
(#1121) SPY0817: " ...viszont ha nem beépített a felirat akkor a DLNA nem viszi át az SRT-t..."
Ez így ebben a formában nem igaz ugyanis korábban már írtam hogy az LG BD660 simán kezeli a NSA320-ról az SRT feliratokat is. Nem hinném hogy ez is NSA320 sajátosság lenne én inkább asztali lejátszóra gyanakodnék vagy TV belső lejátszószoftverére. -
SPY0817
aktív tag
válasz
spiky03 #1116 üzenetére
Nem kell mennyen a laptop a letöltéshez viszont ha nem beépített a felirat akkor a DLNA nem viszi át az SRT-t olyankor én általában NASról laptoppal játszom le a dolgokat..
Nekem a samsung tv olyat csinál hogy néha kiköpi az mkvkat hogy ő ezt nem támogatja.. újraindítom a NAS-t és akkor semmi baja vele.. erre valami megoldás? Bár érdekes mert azt írták USBről lejátsza az mkvkat de DLNA ra nem támogatott, viszont hol támogatja hol nem.. mint írtam..
Nekem a kedvenc dolgom az a dropbox szinkronizáció.. bár baromi fapados a torrent kliens ami benne van de bárhol vagyok tudom kezelni legalábbis hozzáadni dolgokat.. mert dropboxba belerakom akkor át is húzza..
Ezt tudja a másik kliens? Egyedül ami a rossz hogy kerek 10 futhat egyszerre kevés olyan helyzet van hogy nem elég de meg esik..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest