- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
-
törölt tag
Én nem használok Win -t, de sztem van az elképzelésben ráció. Ha a Win -re rakja, akkor az a Win futásakor működne. Ez viszont tudna bootolni, és keresni, amikor nem kell a gép. Bár sztem ez megoldható úgy is, hogy egy elsődleges bootnak beállított, külső meghajtóra van telepítve, aztán wol. Az más kérdés, hogy biztos nem csinálnék ilyet, közvetlen felügyelet nélkül.
-
kenyerr
tag
Egyelőre linkek nélkül tesztelem most és sehogy se akar stabilan működni. Nekem egyre gyanúsabb, hogy a cisco epc3925 a szűk keresztmetszet.
SMB-n innen letöltött fájlok közül viszi router újraindítás után a 70est (80 már laggolgat).
Szóval kiderült, hogy smb-n is viszi a bd 3d isokat csak újra kell indítani néha ezt a t-home os csodát.
(Egyébként nas-ról és pc-ről is ugyan úgy a 70eset bírta.) -
G@ß!
őstag
A linkelt találati lista első eleme... : "� OPERATING TEMPERATURE - 0C to +70C Standard, -20C to +85C Option"
Mondjuk én ezt úgy értelmeztem, hogy 0 és 70 fok közé kell esnie a hőmérsékletnek ahhoz, hogy normálisan működjön. Ebből nem tudom meg, hogy mi a maximális hőmérséklet, amin futhat a cpu...
-
G@ß!
őstag
"4 pines csatlakozója van?"
[link]
Köszi."Milyen ellenállást érdemes beletenni a körbe?"
[link]
Nem véletlen tettem fel a kérdést. Mivel bármilyen feszültségen nem indul el a ventillátor, ezért a tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.
De ha azt mondod, hogy 7V-on tutira elindul a ventillátor, akkor elhiszem, és olyan ellenállást veszek hozzá, ami megfelelő."Mi a maximális hőmérséklet, amin futhat a cpu?"
[link]
Lehet hogy velem van a baj, de így sem találtam meg. Valószínűleg ha ilyen könnyű lett volna, akkor nem kérdezem meg. Nem?
~70fokra tippelném első körben. -
Doky1988
senior tag
-
Akkor elmondom, hogy próbálom.
Gyári fut, Trnasmission GUI-val elérem. Ez a 2.82-es
Gyárit letiltom
NAS reboot (tesztelés miatt, hogy elindul-e)
Ezután a TM GUI-val nem érem el, csak ha SSH-n kiadom az ffp/start/transmission.sh start parancsot
Ekkor már a 2.83-as futSzóval reboot után szerintem nem indul el.
Vagy lehet, hogy a log file-t úgy másoljam ki, amikor rebootolom a NAS-t és nem indul el? Csak mert az előbbi képernyőfotó a gyári működő mellett készült.
Szerk.: LAN IP-n próbálom természetesen, nem kívülről
-
Nem, nem akarok figyelt mappát, nekem már ez is sok volt
Elvileg most megy a 2.83-as TM. Letesztelem, hogy reboot után automatikusan elindul-e.
Még felmerült egy kérdés: a torrent-eket hogyan tudom áttenni a 2.83-asba a 2.82-esből? Mert most mikor elindult a 2.83-as, teljesen üres volt a listám. Vagy azt most akkor buktam?
Reboot után nem indul újra a TM magától
Megpróbálom magamtól megtalálni a megoldást: chmod 777 /ffp/start/transmission.sh ?
-
-
Siker!
Köszönöm
Már csak azt kellene tudnom, hogy hogyan indítsam el a 2.83-as trandmissiont. Ha engedélyezem a NAS programcsomagjainál a webes felületen, akkor a 2.82-es indul el.
Másik kérdés: ha újraindítom a NAS-t, akkor automatikusan újra fog indulni a 2.83 transmission is?
-
zambozoli
aktív tag
Van egyébként érdemi különbség a 2.83 és a 2.4 között ami miatt érdemes lesz frissíteni, vagy ha jó a 2.83 hagyjam a frissítést?
Esetleg valami jó IPTV nincs a nasra? Múltkor ezt tettem fel, de alig játszott le valamit a TV, de laptopon sem volt sokkal jobba a helyzet.
Amit a netről le lehetett tölteni m3u fájlokat alig volt köztük egy-két használható. -
Megtennéd, hogy leírod, hogy milyen parancsokat adjak ki? Addig oké vagyok, hogy belépek SSH-n a NAS-ra
.
Előre is köszönöm
Ha programcsomagból van telepítve és frissítem "kézzel", abból nem lesz galiba?
Közben megtaláltam:
/ffp/start/transmission.sh stop
cd /ffp/pkg
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.83-arm-1.txz
funpkg -u Transmission-2.61-arm-1.txz
/ffp/start/transmission.sh startEz így jó?
-
Dupree
csendes tag
Megnéztem és szerintem képes a router a VPN-re legalábbis PPTP, L2TP, IPSec van benne és mind engedélyezve van. Ha azonban távolról kapcsolódni szeretnék a routerhez akkor viszont 800-as hiba kódot ír ki a windows.
Nem tudom mit nem állítottam be, vagy valamelyik is forwardolni kell pluszba? Bevallom nem értek ehhez. -
vanRobert
tag
Áááá, dehogy. Délután nézték a gyerkőcök a Thomast meg a Bob-t az volt furcsa, hogy rendszertelenül követték egymást. Aztán egyszer csak befigyelt Stephen Hawking egy univerzumról szóló előadása, amire megkérdezte a gyerek, hogy ki ez a bácsi és mit keres a Thomasban?
Na, az meg nagyon nem lenne jó, ha egyszer csak a Starship troopers szörnyei jönnének egy epizód Bob után... -
vanRobert
tag
Szia!
miniDLNA-t tettem fel, mert a NAS Twonkyja maga volt a apokalipszis. Seviio jó lenne (használtam PC-ről), de a 310S-re feltenni kicsit nehezebb a lehetetlennél.
Ugye az a cél, hogy a PC csak akkor menjen, ha nagyon kell, a NAS meg ugye ontja a filmeket oda, ahová csak kell. A jelszavazás meg arra kellene, hogy csak azt ossza, mit kell is. -
Dupree
csendes tag
Egy Linksys WRT160N-es router van és ha jól nézem akkor ez támogatja a VPN-t. Mi ennek a menete akkor a NAS felőli oldalon? Bocsi a sok kérdésére!
Plusz egy olyan kérdés hogy a világító kék ledet nem lehet kikapcsolni valahol?
Amúgy nem tudok a NAS-ra úgy gondolni mint egy számítógépre.
-
törölt tag
SGS2 -ben N -es wifi van, de max. 65Mb/s -t tud a modul. Gyakorlatban ebből 3-5MB/s -tud valós adatátvitelnél, nagy fájlok esetén. Ez webszerverről elég egy sd videóstream akadásmentes lejátszásához.
PC -n többször csináltam azt, hogy FTP másolás közben, VLC -vel megnyitottam a fájlt. Kiírta, hogy sérült, javítsa e. Válasz: nem, és indult a film. Ezt csak a hibás videófájl kezelés szempontjából írtam. A beletekerés valóban felejtős.
-
Snakeiboy
aktív tag
Ezzel azt akarod mondani hogy mindegy mit csinalok semmikep nem fog lealni a HDD????? akkor minek van ra opcio? Figy nem kezdek el vitatkozni mi a jobb, szamomra az a lenyeg hogy aljon le a nyuves hdd ha nem hasznalom es miert nem all le ha be van allitva? Ebben tudsz segitenni? Szeretnem ha lealna? A logolast kene az admin feluleten kikapcsolnom?
-
Snakeiboy
aktív tag
-
ddudas
tag
Kis kiegészítés: a root hub összes csatlakozójából vehető fel maximum 500 mA. Tehát ezt az 500 mA-t közösen használja minden a hub portjaira csatlakoztatott eszköz, plusz a hub saját tápellátása. Ráadásul konfigurációs fázisban max 100 mA-t vehet fel egy eszköz, és a venti nem fog kommunikálni a konfigurációs fázisában arról, mennyi áramra van szüksége, így jó eséllyel többet nem is fog kapni.
Ha van egy 3 pines ventillátor csatlakozó, akkor ne akarjunk USB-ről hajtani egyet. Ha a csatlakozó átszerelése gondot okoz, nem biztos, hogy érdemes egyáltalán szétszedni bármit is...
-
törölt tag
Ezt biztos Magyarul írtad, mert néhány szót értettem.
Mi az, hogy a "script alapján"? Abban vannak az adott eszközre vonatkozó adatok, amiket be kell írni a konfig fájlba és utána bemásolni? Mi az a strat, és mi az elérése? Vagy rosszul gondolom és teljesen más a módszer?
-
törölt tag
Nekem is egyre hangosabb a NAS. Gari már lejárt. Van egy Wintech EX-mob 49 -es külső táram, amiben odalett az elektronika. Ennek csavarozva van az oldala és van rajta egy 80 -as venti. Arra gondoltam, hogy vágok egy jó nagy lukat a NAS házának az oldalán és felcsavarozom rá a lemezt ventistől. A kérdés, hogy működés szmpontjából elég lenne, ha csak átraknám az eredeti csatlakozót, vagy kéne még vmi plusz elektronika az átmérő, fordulatszám, teljesítménykülönbség miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest