- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
soko70
aktív tag
Sziasztok, mától van zenfone 5 készülékem. Egyenlőre nem csalódtam, frankó. Többet tud mint gondoltam. De van még 13 napom, kihasználom.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
matteo_szg #183 üzenetére
Nem, mert nem lehet kikapcsolni az automatikus szóközt. Így viszont csak lassít, nem pedig gyorsabb vele az írás. Ráadásul eléggé bután ajánlja fel a szavakat, a mesterséges inteligencia semmi jelét nem mutatja. Írtam nekik az automatikus szóköz miatt, de le se sz@rtak.
A Samsung billentyűzete viszont egy álom. A böngészőjük szintén ver mindenkit a mezőnyben, szóval lehet, hogy rááldozom a többletet és Samsungot veszek, az Asus meg így járt. Kicsit még amúgy is a bögyömben vannak a Padfone miatt. Úgy képzeld el, hogy imádtam mikor megvettem. Aztán minden frissítéssel egyre rosszabb lett. Pl a Whats next alkalmazás gyönyörű teedős alkalmazás a főképernyőre. És be lehetett kapcsolni, hogy zárt kijelzőn is látszódjon. Egy álom volt. Az 5.0-ás frissítéssel meg kivették a transzparens hátterét és fehér lett. Undorító lett. Kitakarta az asztal hátterét.
Aztán a bluetooth-t is tönkre tették, az autóban nem mutatta többé a zeneszámok ID tag-jét. Az értesítési led meg beragadt a telefonon. Töltés után zölden világított folyamatosan.
Ilyen hibákból volt egy csomó. És akkor az alkalmazásokat nem fejlesztik, hanem még ki is veszik. -
matteo_szg
őstag
válasz
KengelRoland #182 üzenetére
Szerintem furcsa ötlet, hiszen a ZenUI a kezdetek óta a készülékekkel fejlődik. Valamiért ennél az típusnál pure Android lesz, de ez nem lesz általános új irány, marad a ZenUI továbbra is.
A Google keyboard nem elég jó amúgy? Tehát ami az alap rendszer része.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
matteo_szg #181 üzenetére
És szerinted az jó ötlet? Mert nekem és neked megvannak a jól bevált appjaink, amiket megvettünk.
De gondolod, hogy ha megveszi az egyszerű ember és látja, hogy semmi nincsen rajta, akkor az a kasszasiker felé viszi a telefont? Vagy azért maradnak az asus appok, csak opcionális lesz a letöltésük?Őszintén szólva a billentyűzet témában kényes vagyok. És most megszűnt az asus billentyűzet is meg a Swype keyboard is. Egy orosz hackercsapat billentyűzetét nem szívesen tenném fel.
-
matteo_szg
őstag
válasz
KengelRoland #180 üzenetére
Ugye van ez a tendencia, hogy legyen minél kevesebb bloatware a rendszerben. Illetve ne legyenek app duplikációk. Ez a ZenUI 5-ben a következő fokozatba lépett; illetve tök meglepő módon a ZenFone Max Pro pure Androiddal jön; még csak a ZenUI Launcher sem lesz rajta.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
matteo_szg #179 üzenetére
3 éve jeleztem a hibát, a billentyűzetet pedig most vezették ki. Csakúgy mint a zenelejátszót. Mindkettő nagyon jó volt.
Amúgy tényleg szerethető telefonok. Gyorsak, kicsit egyediek. És ők még nem vették ki a hívásrögzítést 😊.
-
matteo_szg
őstag
válasz
KengelRoland #178 üzenetére
Ennek is megvan már az oka -> váltás Google Keyboardra, a ZenFone 5-ökben már nem találod meg a ZenUI billentyűzetet.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
matteo_szg #177 üzenetére
Örvendetes, bár nem pont a főverzió frissítésekre gondoltam, mert azt megkapták régen is. Inkább arra gondoltam, hogy a hibák javítása lassú.
Egyet említsek ami aktuális, a billentyűzetben a mai napig ott van a német karakter. Írtam nekik angolul, magyarul, videót készítettem a hibákról, nagy hálálkodás, de szarnak mindenbe.
Pedig világverő cuccaik lehetnének, de még azt a kevés vásárlójukat is elmarják maguktól, ami van. -
matteo_szg
őstag
válasz
KengelRoland #176 üzenetére
A Media Marktos jelenlét nem igazán mérvadó most, a ZenFone 4 tavaly október óta elérhető hazánkban, ha jól emlékszem, MM Online-on is volt.
A ZenFone 5 Lite megjelenése a jövő hétre esedékes, a ZenFone 5 pedig május közepén várható. Le volt maradva az ASUS, de az 5. generációnál most időben van minden, végre.Ami a frissítéseket illeti, ez még a 2. generációra érvényes leginkább. A ZenFone 3-tól kezdve sokkal jobb a helyzet.
ZenFone 3 - Android 8.0
ZenFone 3 Deluxe - Android 8.0
ZenFone 3 Laser - Android 8.0
ZenFone 4 - Android 8.0
ZenFone 4 Pro - Android 8.0
ZenFone 3 Zoom - Android 8.0 áprilisbanÉs még frissülni fog pár régebbi készülék. Az 5-ös generációs 8.0-val jön, egyedül a Lite jelenik meg 7.1.1-gyel, de a nyáron az is befrissül 8.0-ra. Szóval jobb a helyzet, Google Security Patchekben is jól állnak a készülékek.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
matteo_szg #175 üzenetére
A Zenfone 4-et is csak pár hete árulják a Mediamarktban 😊. Neten persze lehetett kapni már fél éve Magyarországon hivatalos forrásból. Akkor a Zenfone 5 mikor jön vajon? Karácsonykor? Az Asus is le van kicsit maradva, a magyar forgalmazókról ne is beszéljünk.
Egyébként jó telefont csinál az Asus, csak hajlamos hamar hanyagolni őket. Az első 3 hónapban jönnek frissítések, aztán szép csendben elfelejtik a telefont. Ha oltári nagy hiba van vele, azt nagy duzzogva javítják, de nem lesz teljesen hibátlan mire kifut a széria. -
matteo_szg
őstag
válasz
Matutitu #174 üzenetére
Valóban jól megkaptad, kissé indokolatlanul...egyébként annyit pontosítanék, hogy a P20 Pro kamerájától van mindenki elájulva, a P20-szal kapcsolatban már nem igazán van örömködés.
Visszatérve a ZenFone 5-re, az első magyar teszt május közepén várható, illetve a készülék ott lesz az idei Veletech kiállításon, május 13-án Budapesten, a BOK csarnokban. Ki lehet majd próbálni, mit tud.
Ez persze nem jelenti azt, hogy áprilisban sehol nem lehet majd teszteket olvasni a készülékről, minden bizonnyal április második felében kikerülnek az első külföldi cikkek is. -
Matutitu
csendes tag
válasz
KengelRoland #173 üzenetére
Na most jól megkaptam...
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
Matutitu #172 üzenetére
Szerinted bárki itt a földön honnan tudhatná, hogy milyen képeket FOG készíteni egy olyan telefon, ami az országban sincsen?
Most rettenetesen oda-vissza van mindenki a P20 kamerájától, az állítólag veri az összes nagyágyút.
És most én is hadd kérdezzek valamit. Nekem jópár telefonom volt már és azt tapasztaltam, hogy általában úgy 100 ezer felett konkrétan bármelyik telefont veszi az ember, akkor az egyszerű hobbyfotózásra tökéletesen elég. Tehát mikor egymás mellé teszik a tesztfotókat, soha nem tudom megállapítani, hogy mi a különbség köztük. Élesek mint az állat, főleg a nappali képek, és éjszakai képeket is olyanokat lőnek, hogy csak lesek. Persze ezek kinagyítva szemcsések.
A kérdésem az lenne, hogy mégis mit vársz, mi az elvárásod egy akkora kameramodultól, ami kisebb mint a kisujjadon a köröm?
Én nem telefont javaslok neked, hanem azt javaslom, hogy nyisd ki a szemed a világra és láss. Nagyon fontos, ne nézd a világot, hanem lásd. Mert én azt érzem, hogy sok mindenről lemaradsz ezzel a tökéletesség hajszolással. És tegyük fel, hogy neked lesz a megyében a legtutibb kamerával szerelt mobilod. Mi a koncepció? Fotózol töksötétben mondjuk, majd kinagyítod ezerszeres nagyításra és számolgatod a pixeleket, majd felmordulsz, hogy ezerszeres nagyításban kissé akvarelles? Vagy mit szeretnél?Tessék. Az enyém filléres telefon és ilyen képet csonk este kilenc körül lakásban energiatakarékos izzónál. Ettől bármelyik ma kapható készülék jobbat fog készíteni.
-
Matutitu
csendes tag
Sziasztok. Az első 171 hozzászólástól függetlenül szeretnék segítséget kérni. Megnéztem számtalan youtube videót és próbáltam keresni releváns, részletes tesztet, de a kamera által készített képek minőségére vonatkozóan nem találtam sok mindent, pedig ez nekem szinte a legfontosabb. Jelenleg samsung s7 edgem van, amit s8-ra vagy asus 5z-re cserélnék. A fórum eddigi hozzászólásai alapján biztos vagyok benne, hogy az s8-at fogjátok javasolni, de ha nagyon objektíven nézitek, akkor megéri várni az asusra? Tud legalább olyan jó képeket csinálni, mint az egykori s7?
-
KengelRoland
aktív tag
Csakhogy a hardver nem minden. Azt tudnod kell az Asus telefonokról, hogy a fejlesztőknek nagyon lassú a reakcióidejük a bug-okra. És természetesen ha javítják is, előbb a TW Taiwani verziót, aztán csak a semmirekellő európaiaknak. Ez heteket jelent eltolódásban. Onnan tudom, hogy jelenleg is Asus telefont nyúzok. Éppenséggel lehet szeretni, csak a használata után kézbe veszem a Samsungot és olyan, mintha Trabantból átülnék a Mercibe.
A mostani Asus telefonomon olyan bugok vannak, amik a kezdtekben is voltak, sose javították ki és nem is fogják. Mert ugye már több mint 4 éves technika. Az a politikájuk, hogy a Premier telefonok panaszait meghallgatják és az első fél évben foglalkoznak vele. Utána leszarják, mert kijön egy újabb modell és már azzal foglalkoznak.
És ez nem minden. Azt, hogy "A honlapon látott termék tájékoztató jellegű, a későbbi változtatások jogát előzetes bejelentések nélkül fenntartjuk" mondatot komolyan is veszik. Tehát 2014-ben én utánaolvastam, megnéztem, megnyomkodtam, kiválasztottam, megvettem. A vásárlás óta kijött 2 főverzió frissítés és azokat a fícsöröket kiszedték belőle, amiket imádtam. Kész. Volt, nincs. Aztán egy csomó gyári Asus alkalmazást kivettek, vagy nem frissíthető többé, csak az új Asus telefonokon. Rámegyek a Play Áruházba arra az appra, ami nekem gyárilag volt/van a telefonon és kiírja, hogy az alkalmazás nem kompatibilis a telefonnal...
Menjenek a fenébe.
De egyébként az is igaz, hogy bugok mindenhol vannak, pl a Samsungomban is vannak bugok. És bizonyos dolgokban többet is ad az Asus, mint a Samsung. És valahogy az Asus jobban van optimalizálva. Pl van fent video, hogy a Zenfone 4 megveri a Samsung S8-at. És ez az Asus is megveri sebességben a hasonló kaliberű Samsungomat. -
metaboy
tag
Jaj de jó olvasni a fórumot. Ne vegyétek..attól lentebb megy az ára és én megvehetem olcsóbban
mert ez akárki akármit mond ilyen hardverrel igenis jó vétel...
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
Parallaxis #167 üzenetére
De jó lenne. Én is az esim-es óra miatt várom
-
Blizzardking
őstag
válasz
Parallaxis #167 üzenetére
Azt mondod, hogy lassan végre felzárkóznak azon kínai telefonok táborához, ahol több előfizetéssel is használható egy készülék? Na neee!
De akkor dual active nem nagyon lesz ugye? Vagy e-radio is lesz benne? -
Parallaxis
addikt
válasz
KengelRoland #166 üzenetére
Az Apple Wath 3 már e-SIM-es, gondolom felmérik a lehetőségeket, aztán a következő készülékkel már kihozzák.
Ha az Apple meglépi, akkor a szolgáltatók is azonnal bevezetik, mert nem akarnak kimaradni az iPhone értékesítésből, innentől meg úgyis beindul a szokásos másolás a többi gyártónál
.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
Parallaxis #165 üzenetére
A proféta beszéljen belőled. Várom nagyon az e-simet. Látni már valami mozgolódást? Mert én még csak terveket olvastam fél éve.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Blizzardking #163 üzenetére
Szerintem a dual sim fontosabb lenne.
Tekintve, hogy a következő iPhone-ban már valószínű nem is lesz hagyományos SIM, hanem E-SIM-re állnak át, ahogy lassan majd a többi gyártó is, így teljesen értelmetlen a felvetés, mert ahhoz elvileg annyi előfizetést kapcsolhatsz hozzá, amennyit akarsz.
Joey - arra próbáltam célozni, hogy a legtöbb szifon vevő azért vesz szifont mert ezt veszik a legtöbben.
Androidos készülékből többet vesznek, szóval ez az elképzelés messze nem állja meg a helyét.
Még az ár és a presztízs is max itthon, mert külföldön egy gyerek megveszi a zsebpénzéből, vagy apuci megkapja ingyen, vagy fillérekért a családi előfizus csomaghoz. -
joey04
titán
válasz
Blizzardking #163 üzenetére
Aha.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Parallaxis #162 üzenetére
Szerintem a dual sim fontosabb lenne. Aki kényszeresen arra vágyik hogy utánozzák, az vagy legyen egyéniség és érje el, vagy menjen el pszichológushoz. Az hogy vesz 24 havi hitelre egy "korszakalkotó" telefont, és kutyakakákkal pozőrködik, az egyhén szólva tüneti kezelés.
Joey - arra próbáltam célozni, hogy a legtöbb szifon vevő azért vesz szifont mert ezt veszik a legtöbben. Hát gratulálok
(Ezt hívják egyébként úgy hogy divat. )
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85> #161 üzenetére
És akkor szerinted ezt a technológiát berakták neked egy €812-os mobilba.
Tetszik vagy sem, de a válasz biza igen.
(Nem véletlen, hogy a hozzáértőbbek le vannak hidalva tőle.)Oké, szerintem itt hagyjuk abba.
Ok, mutass más eszközt, ami ekkora méretben megoldotta a real 3D-s valós idejű szkennelést, feldolgozást és megjelenítést.
Ha nem tudsz, akkor valóban hagyjuk abba, mert elfogytak az ellenérveid
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #159 üzenetére
"Ezt még 2017-ben is millió dolláros berendezésekkel és arcra/fejre ragasztott viszonyítási pontokkal tudták megoldani még Hollywoodban is."
És akkor szerinted ezt a technológiát berakták neked egy 1000$-os mobilba.
Oké, szerintem itt hagyjuk abba. -
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85> #133 üzenetére
Miért, melyik telóban van / volt még ilyen kamera?
A Nokia ezt már évekkel előbb elsütötte.
Oké, az arcfelismerést marha jól megoldották, de ez az arckövetősdi, mozgás utáni animálás nem igényel űrtechnikát.
Az, hogy egy layert ráraknak az arcodra, az nem nagy dolog, már a Facebook is régóta megoldotta. Ellenben az arcvonások, gesztusok követése megfelelő hardver nélkül nem megoldható (ez látszik az S9-nél is).
Mint ahogy régebben írtam, ezt egy alap webkamerával is megoldottad már a 2015-ös after effects-ben is.
Ezt még 2017-ben is millió dolláros berendezésekkel és arcra/fejre ragasztott viszonyítási pontokkal tudták megoldani még Hollywoodban is. Szóval elég nagy technológiai ugrás ez, még, ha a promóciójára használt kakimoji elég ostoba húzás volt.
Itt se kell más, csak egy előlapi kamera.
Meg egy dot projektor és egy nagy felbontású infra kamera és megfelelő számítási kapacitás
Ami döbbenetes volt, az inkább csak a marketing, meg a ferdítés, hogy ez csak az iX-en megoldható.
A 8-asban nincs meg a vas hozzá.
-
neoforce
aktív tag
válasz
KengelRoland #156 üzenetére
Probàllak de nemtudlak értelmezni,(most màr komolyan venni sem).Amennyiben érdekelnek a xiaomik akkor tàjékozodj róluk! Hogy ideböfögsz valami marhasàgot ...! Inkàbb engedjük el egymàst.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
neoforce #151 üzenetére
Nekem egy A5 2016-om van
. Kb 40 ezret ha ér. Tapasztalataimat ez alapján írtam le. Az S8 a Xiaomi 5-el lett hasonlítva, mert kb egy idősíkban vannak.
Vitatkozni én sem akarok, csak annyit akarok kihozni ebből, hogy nem lehet jó az, ami nem működik, csak mindenféle hack-elésekkel meg mókolásokkal lehet bele életet verni. Kb mintha arról akarnál meggyőzni, hogy egy trabant, amibe utólag lett hebredálva elektromos ablakemelő, meg lángnyelveket tennél rá kívül, az kb egyenértékű egy közép kategóriás BMW-vel.
És ezt nem kell kimagyarázni azzal, hogy téged a fapados billentyűzet érdekel, meg a hiányos wifi szoftver, meg hasonló. -
neoforce
aktív tag
Arrol nem beszélve hogy àràhoz kell mérni a dolgokat nem egymàshoz...!
-
neoforce
aktív tag
Igen talàn milliót nem de felhasznàloi élményröl beszélni teljessen felesleges,mert lehet ami neki élmény az nekem nem😁😁😁.Engem pl: tök bosszant megveszel újjonan egy 32gb samut és csak 18gb szabad hely van rajta(Valakinek ez élmény mert màr nem kell letölteni semmit ) Sok ilyen példàt lehetne irni.....és két hétig frissit folyamatossan azt plussz 8giga apot ami sok embernek meg nem kell...
-
joey04
titán
válasz
Blizzardking #139 üzenetére
He? Hogy jön össze a kettő? Fociban hűségesnek kell lenni a csapathoz, hiszen “nőt, kocsit cserélhetsz, klubot soha”. Viszont használati tárgyakból mindig a legjobb ajánlatot érdemes választani.
-
neoforce
aktív tag
válasz
KengelRoland #144 üzenetére
Márpedig azt állítom hogy 20-70k közt a Xiaomi a legjobb telefon!(Eddig is ezt állítottam nem azt hogy a legjobb telefon mindközül)
Erre megtalálsz egy 300e ft készülékkel hogy számodra az jobb pff!Millió mást tudnék mondani amit meg nemtud a Samsung...amit pl tud a Xiaomi(Ebbe felesleges is bele menni)
Nem is megyek bele a vitába mert látszik sosem volt kezedben Xiaomi(alap droid)..
Nekem azért volt egy pár Samsung a kezembe és még a 100E ft-os Samuknak is igen összekel szedni magát egy 60k-s Redmivel szembe.... -
tibcsi0407
félisten
válasz
Blizzardking #148 üzenetére
Hehe, akkor tudod miről beszélek.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Blizzardking #145 üzenetére
Nekem mérnökként más a helyzet. Jelenleg van munkám elég sok. Én magam kormánytól függetlenül dolgozom, de ki tudja mit hozna egy másik kormány. Visszajönne a jó öreg "Strabag mindent elvisz" időszak, mint 8 évvel ezelőtt, amikor megkaptam a BSc-t és elkezdtem dolgozni. Ott már a kivitelezésben maximum az alvállalkozó alvállalkozója lehettél úgy, hogy nagyon olcsón kellett dolgozni és a teljes összegből több évre több %-nyi garanciális visszatartás volt, amit majd vagy megkapsz, vagy nem, amikor lejár..
Ettől függetlenül nem jó, az sem, ami most megy. Erre is írtam, hogy itthon nincs aranyközépút. -
törölt tag
válasz
Blizzardking #145 üzenetére
Építs masszázs robotokat, probléma megoldva
-
Blizzardking
őstag
válasz
tibcsi0407 #142 üzenetére
Ha most választanék szakmát, és az országban akarnék maradni, én ilyen egészségüggyel kapcsolatos kiegészítő foglalkozást űznék, magán embereknek. Csontkovács, masszőr stb. Nemzeti Masszázs szalon csak nem lesz...
Betegek mindig lesznek, és egyre többen lesznek, ahogy állnak a dolgok. A lelkileg megnyomorított emberek előbb-utóbb testileg is megérzik, és nem biztos hogy a délpestibe akarnak menni. Illetve sok esetben nem is kell szakavatott orvos. Csak hát a műszaki dolgok érdekelnek, mindig is ez érdekelt, ez van. -
KengelRoland
aktív tag
válasz
neoforce #138 üzenetére
Szóval nem.
Samsungnál lehet, így nincs az az idegesítő felugró ablak, ami akkor jön elő, ha olyan helyen vagyok, ahol korábban csatlakoztam egy hálózatra. Én a wifit soha nem kapcsolom ki, mert jártam úgy, hogy elfelejtettem otthon bekapcsolni, így vidáman elhasználtam youtube-ra a mobilnetemet. Ezt nem akarom töbször. Így bekapcsolva van a wifi állandóan. Így viszont bármerre járok (bank, tesco, stb) ahol ingyen wifit használtam, felugrik az ablak, hogy csatlakozzam, akkor is, ha nem akarok. Baromi idegesítő. A Samsungnál ezt ki lehet kapcsolni, ettől viszont az otthonira vidáman felmegy automatikusan. Ezt hívják felhasználói élménynek.0.44 W/kg (head) a Samsung S8 telefon sugárzása, 1.19 W/kg (head) a Xiaomi Redmi 5 pro sugárzása.
Ezt hívom felesleges kockázat csökkentésének.Xiaomi gyárilag rootolt, így nem megy rajtra az OTP Smart bank. Samsung nem rootolt, ezért megy.
Ezt hívom kényelemnek és biztonságnak.A Xiaomi gyári billentyűzete tud olyat, hogy kikapcsolható az automatikus szóköz a billentyűzeten? Amikor egyéb billentyűzeten swype módszerrel írok és a szótár nem ismeri egy szó ragozott alakját, akkor kézzel kell javítani. És baromi idegesítő, ha beírom az alap szót, de utána rögtön tesz egy szóközt a billentyűzet, így mindig vissza kell lépni, törölni, újra írni.
Samsungnál ez kikapcsolható, így gyorsabban írok hiba nélkül virtuális billentyűzeten, mint más a fizikai gombokon.
Ezt hívom a felhasználó igényeinek kielégítésének.A Xiaomi tud olyat, hogy a billentyűzeten megnyomod a vágólap gombot és látod az utolsó 10 tételt amit vágólapra tettél? Kevés billentyűzet tudja, és iszonyatos módon megkönnyíti a munkát.
Felhasználói élmény.Egy szónak is száz a vége, tény, hogy a Samsung drága telefon, de nem véletlenül. Még sose találkoztam inkompatibilitással, vagy olyan problémával, amit nem lehet megoldani gyári keretek között. Én pedig nem szeretek ismeretlen alkalmazásokat feltenni a telefonra.
Lehet, hogy számodra más dolgok fontosak, csak akkor ezt kell leírni, hogy "Az én igényeimnek megfelelő ár/érték arányt képvisel a Xiaomi", nem pedig azt, hogy a legjobb telefon.
Legolcsóbb az lehet, de nem véletlenül olcsó. Van rajta egy alap droid és mindent úgy kell beszerezni, hekkelgetni. Én inkább kifizetek érte 60 ezerrel többet, de ne legyen probléma. És legyen benne minden gyárilag, legyen biztonságos. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Blizzardking #141 üzenetére
"aládpajszerol"
)
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Blizzardking #141 üzenetére
Elvek a magyar politikában? Ne viccelj.
Más lenne az, ha erről Norvégiában lenne vita egy fórumon, ahol ha kidobod a parlamentből a politikust, akkor elmegy takarítani és majdnem ugyanannyit keres, mint előtte.
De még ott is van korrupció. Ezt olyan norvég arc mesélte nekem, akinek ott night club-ja volt, míg el nem kezdte zavarni egy politikus köreit..
Itthon a dzsungel törvényei uralkodnak, ha nem jó oldalon állsz, akkor elpusztulhatsz. Ha olyan szférában dolgozol, ami politikafüggő.
De ugyanez volt a korábbi kormányok idején is, csak pepitában. Nincs aranyközépút sajnos. -
Blizzardking
őstag
válasz
szabi__memo #140 üzenetére
Igen, a nagy mögé állni, a nyertessel lenni az olyan biztonságos. Még akkor is, ha minden este bejön, és keményen alád pajszerol. Utána megnyugtat, hogy ő majd megvéd a veszélyektől, amik nélküle téged fenyegetnének. Ad egy mantrát amit mormolhatsz, és meg is vagy.
Az elv vajomiii? -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Blizzardking #139 üzenetére
És mennyi ilyen ember van Magyarországon. Gondolj a pártszimpátiára... arra mennek amerre a nyertes. Ha épp a nyilas akkor az ha kommunista akkor az. De akár áthelyezheted a jelenre is
-
neoforce
aktív tag
válasz
KengelRoland #137 üzenetére
Nem, àllitani csak akkor tudod ha fel vagy csatlakozva!miui 9nél! Vagy is lehet hogy ha ki lenne kapcsolva az auto connect akkor opcio lenne a bekapcsolàsa ..Nemtom
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #132 üzenetére
"Az S9-ben bemutatott ÖSSZES újdonság már látható volt más készülékben"
Miért, melyik telóban van / volt még ilyen kamera? Mert a legfőbb újítása épp ez.
Amúgy szerintem is a 10-re tartogatják a nagyobb dobást."Nem csak az volt másolás, ráadásul elég bénán sikerült nekik (megfelelő hardver nélkül elég suta a dolog)."
Igen, mert azon a hatalmas különbségen fog múlni, ami a két teló között van.
Talán 10-15%?"Érthető módon, mivel a mögötte lévő technológia döbbenetes"
Nem tudom, mi olyan döbbenetes benne. Oké, az arcfelismerést marha jól megoldották, de ez az arckövetősdi, mozgás utáni animálás nem igényel űrtechnikát.
Mint ahogy régebben írtam, ezt egy alap webkamerával is megoldottad már a 2015-ös after effects-ben is.
Itt se kell más, csak egy előlapi kamera.
Ami döbbenetes volt, az inkább csak a marketing, meg a ferdítés, hogy ez csak az iX-en megoldható. Hát nem, a 8-on is simán ott lehetett volna, csak akkor mivel adod el a X-et?
Egy sziget, meg egy áthelyezett kamera kevés lett volna a felárért... -
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85> #130 üzenetére
Csak a többi gyártónál senki nem tapsol
Itt sem a magas árnak tapsolnak (még külföldön sem).
Miért, mit ollóztak össze honnan?
Az S9-ben bemutatott ÖSSZES újdonság már látható volt más készülékben, szóval beleraktak egy kicsit gyorsabb vasat és összekapartak pár dolgot, ami másoknál már láttak. Látszik, hogy az S9 egy kényszerkészülék, mert nem fordítottak rá túl sok energiát a fejlesztésére, valószínű az S10-re tartalékolnak.
Remélem most nem az animoji-val akarsz jönni.
Nem csak az volt másolás, ráadásul elég bénán sikerült nekik (megfelelő hardver nélkül elég suta a dolog).
Samsungnál nem ez volt az egyik selling point. Nem úgy, mint almánál.
Érthető módon, mivel a mögötte lévő technológia döbbenetes (ha láttad már a Microsoft Kinect-jét, akkor tudod mekkora, nos azt a technológiát sürítették bele pár mm-be úgy, hogy még turbóztak is a tudásán).
A Samsung bárgyú megoldása említésre sem méltó mellette.A kakimoji meg azért kellett, mert az átlag felhasználót ez fogja meg, a fejlesztők meg szépen kitalálnak rá komolyabb megoldásokat is (elég sok a lehetőség benne).
-
csorbajeno
veterán
válasz
csakany2001 #23 üzenetére
Igen, azt én sem értem, hogy a PadFone vonalat miért állították le. Kicsit csiszoltak volna még rajta és lett volna rá vevő.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #127 üzenetére
"Pont ugyanolyan, csak más a háttérkép
"
Akkor elég csalóka, mert itt teljesen úgy látszik, mintha ott érne véget a kijelző. Még a sarka is le van kerekítve.
"Mert a Samsung és társai nem ugyanezt teszik..."
Csak a többi gyártónál senki nem tapsol, hogy "jajj, de jó, többet kell fizetnem, és ez milyen jó lesz nekem".
"Az innen-onnan összelegózott S9 hatalmas fejlesztés ugyebár."
Miért, mit ollóztak össze honnan? Remélem most nem az animoji-val akarsz jönni.
Samsungnál nem ez volt az egyik selling point. Nem úgy, mint almánál. -
Aprósólyom
addikt
XZ1 Compact árak pont nemrég estek picit. Hát az telefon kérem. 120e-130e HUF körül már lehet venni GSM boltban. Így számomra egyik sem tényező. Ahhoz képest, hogy mekkora a dönping a telefonok piacán, ráadásul az egyik kimutatás szerint csökkennek az eladások kinézetre, formára tucat telefon, ahhoz képet kicsit magas árral próbálkoznak. És így gyanítom nem is fognak az ASUS fanokon kívül komoly babért aratni.
Véleményem szerint ahhoz hogy nevet csináljonagának, ahhoz valami ütős, egyedi és hasznos designt kellene alkotnia.
De akcióban Black Friday-kor, féláron kiárusítással jó vételek lehetnek majd 55-70e HUF-ért. -
szabi__memo
nagyúr
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85> #125 üzenetére
Itt mobilarénán kicsit máshogy nézett ki
Pont ugyanolyan, csak más a háttérkép
Az egyetlen baki ott van a dologban, hogy almáéknál mostanában irreális áron kapsz egyre szarabb minőséget.
Mert a Samsung és társai nem ugyanezt teszik...
Az innen-onnan összelegózott S9 hatalmas fejlesztés ugyebár.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Blizzardking #122 üzenetére
Te vevőként annak örülsz, hogy kevesebb eladott darabszámmal a legnagyobb árbevételt csinálták?
Azt ugye tudod, hogy eladott készülékek számában megelőzték a Samsungot is az utóbbi negyedévben?
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #120 üzenetére
Itt mobilarénán kicsit máshogy nézett ki.
Ha olyan lesz, mint amit te linkeltél, akkor az tényleg ultra gáz.(#124) joey04: Az egyetlen baki ott van a dologban, hogy almáéknál mostanában irreális áron kapsz egyre szarabb minőséget.
Jelen esetben a plusz bevétel kb. csak a kp állományt duzzasztja tovább, a vevő meg kb. annyit lát, hogy az egekbe mennek az árak teljesen indokolatlanul.
De igazából ha a saját pénzetek ellenségei vagytok, akkor tapsoljatok neki nyugodtan. Sőt, én még meg is kérném az Apple-t a helyetekben, hogy a következő széria ne 380, hanem 580 ezer legyen, mert ha a cégnek jó, akkor nektek is jó.(#122) Blizzardking: Látod. Valaki akkor alszik nyugodtan, ha minél többet kifizethet valamire, és még örül is neki, ha a cég hülyére keresi magát rajta.
Perverz egy világban élünk basszus.
-
joey04
titán
válasz
Vevőként annak lehet örülni, hogy ha jól megy cégnek, akkor biztosítva látom a frissítéseket, a supportot, az esetlegesen szükséges szervizhátteret, valamint biztosíték valamilyen szinten arra is, hogy a jövőben is jó termékeket kapok, hiszen lesz pénz fejlesztésekre. A szakmai érveken felül pedig természetesen a jóleső kárörvendésnek is táptalaja a sikeres negyedév, ami láthatóan bosszantja a hatereket.
-
doooo
veterán
válasz
"Te vevőként annak örülsz, hogy kevesebb eladott darabszámmal a legnagyobb árbevételt csinálták?"
Te ezt nem értheted...
-
Blizzardking
őstag
válasz
Parallaxis #62 üzenetére
Te vevőként annak örülsz, hogy kevesebb eladott darabszámmal a legnagyobb árbevételt csinálták?
Szerintem írni kéne nekik egy petíciót hogy emeljenek árat.A készülékről; olvasva az Iphone-os cikkeket, kb semmire nem mondhatjuk hogy koppintás, ami normálisan működik. Úgyhogy várjunk még ezzel...
-
joey04
titán
válasz
Parallaxis #106 üzenetére
Apró bibi, hogy fordítva ülnek a lovon.
Nem a sziget lóg be, hanem a kijelzőt vitték fel, részben kitöltve a felső kávát, ezzel a státusz sort kitolva egy amúgy értéktelen területre, nagyobb képernyőfelületet szabaddá téve.
(Még mindig jobb, mint az LG ostoba plusz kijelzője felül.)Az más kérdés, hogy azoknál a kínai csodáknál tök értelmetlen a dolog, ahol amúgy is van alul káva, mert egyszerűbb lett volna megfordítani az egészet és felül hagyni azt a rész, ahol elfértek volna az érzékelők és kamerák. Ezeknél ez valóban csak ostoba divatmajmolás.
Na ilyen szépen összefoglalva még nem láttam a lényeget.
-
Ricardo
titán
válasz
Parallaxis #111 üzenetére
Az S8, és az S9 kijelző/előlap aránya is jobb kicsivel, mint amit az Apple a szigetes megoldással elért, így jelenleg visszalépés lenne ha átvennék.
Ha a következő iPhone már kisebb szigettel érkezik akkor akkor talán hozza ezt a számot, de addig a Samsung is tovább fejlődik.
Ettől eltekintve nem kizárt, hogy átveszik, de remélem nem lépnek erre az útra.
-
csongi
veterán
válasz
Parallaxis #112 üzenetére
Értem ebből a megközelítésből is.
Nem sok kedvem van matekozni, de kiszámolhatjuk a hasznos kijelző felületet szigetesen és sziget nélkül.
Úgy érzem nem lenne érdemleges változás, de lehet a tisztább látás végett megérné.
Szemre, a szigetes megoldásnál a középső rész mélyebben benyúlik, mint ha nem lenne sziget.
Szerintem a két kialakítás között 0,1-0,2cm2 lehet az eltérés.
Talán a FaceID szenzor lehet ami árnyalja képet, sajnos nem láttam még kiszedve, így nincs viszonyítási alapom mekkora lehet a helyigénye egy front kamera és stb szenzorhoz képest.
Elfogadom ha ez az eszköz több helyet foglal és ehhez képest lehet információs felületet nyerni a szigetekkel.
De a többi kínai majmolást már nem,....
A káva mentes kívánságok, hátha nyomást gyakorolnak a fejlesztésekre, és stagnál be a mobilágazat a már unalomig ismert megoldásokkal.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #111 üzenetére
Franc tudja. Ha jól rémlik, akkor épp a samsung-nak volt nemrég valami szabadalma a kijelző alatti szenzorokra. Ki tudja, mit hoznak ki belőle.
"de ez nem hiszem, hogy jövőre sorozatgyártásba kerülne."
Akkor valószínűleg marad valami S8/S9 féle design. Ebben azért elég egyediek az S6 óta. nem hiszem, hogy ennyire lekoppintanák az almát.
Mellesleg mivel ők gyártották a kijelzőt a X-be, valószínűleg már elég rég tudták, hogy fog kinézni.
Ha ezt a vonalat akarnák követni, már az S9 is ilyen lett volna."AZ LG megoldása pont olyan, mint az iPhone X-é (annyi különbséggel, hogy az G7-nél van alul káva, ami tök felesleges)."
Őőőő, nem egészen, mert ha úgy oldják meg, ahogy a fotón is volt, akkor az ég világon semmit nem fog kitakarni a notch. Se az appoknál, se a videóknál, stb.
Kb. olyan, mintha a káván lennének az értesítések.
Azért az egy kicsit másabb, és (szerintem) ízlésesebb is. -
Parallaxis
addikt
A kijelző túlnyúlása és az értesítő sáv méretének kompromisszumos méretmegoldásával, simán lehet sziget nélküli egybefüggő kijelző is.
A kamerákat, érzékelőket mégis hova tennéd?
Vagy hagysz akkora kávát, amiben ezek elférnek (lásd S9), vagy nem hagysz és akkor kell a sziget (iX).Egy 6"+ kijelzőknél mégis mekkora csoda felület nyerhető a két túlnyúlással?
Egy mobiltelefon kijelzőjén, ami elég kicsi, minden négyzetcenti számít.
Ha külön csak a két szigetet lehetne életre kelteni egy értesítés esetén, akkor látnám az értelmét, de sanszos, hogy az egész kijelzővel együtt éled.
Megoldható lenne, mivel OLED panel.
Talán most lehetett volna az Almát nem követni.
Nem az Apple-t követik, hanem az ostoba felhasználói kívánságokat.
Az Apple is azért hozta meg ezt a döntést, mert mára már elvárás a kávamentesség. -
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85> #107 üzenetére
akkora idióták nem lesznek, hogy ezt a bűn ronda valamit átvegyék.
Pedig át fogják, mert a felhasználói igény az ostoba kávanélküli design és ezt máshogy nem lehet megoldani komoly kompromisszumok nélkül.
Megoldás lenne az átlátszó kijelzőpanel, ami a szenzoroknál/kameráknál, ha szükséges átlátszóvá válik, de ez nem hiszem, hogy jövőre sorozatgyártásba kerülne.Erre talán az LG féle állítólagos megoldás a legjobb, amiről épp most jött cikk. Van sziget, de a hasznos tartalom alatta kezdődik. Nem zavar bele semmibe.
AZ LG megoldása pont olyan, mint az iPhone X-é (annyi különbséggel, hogy az G7-nél van alul káva, ami tök felesleges).
-
csongi
veterán
válasz
Ez csak nézőpont kérdése.
A kijelző túlnyúlása és az értesítő sáv méretének kompromisszumos méretmegoldásával, simán lehet sziget nélküli egybefüggő kijelző is. De a kijelző túlnyúlása csak egy magyarázat, amivel a dizájnt magyarázzák ki szerintem. Tulajdonképen mindent meg lehet magyarázni, pont mint az órajel korlátozásokkal, a felhasználói élmény érdekébe.Egy 6"+ kijelzőknél mégis mekkora csoda felület nyerhető a két túlnyúlással?
Akár %-an is meghatározható a szinte semmiSzerintem nem szép, illetve feleslegesen drágítja terméket a semmi. Egyediségről talán beszélhetnénk, ha korában nem jelent volna már meg.
Ha külön csak a két szigetet lehetne életre kelteni egy értesítés esetén, akkor látnám az értelmét, de sanszos, hogy az egész kijelzővel együtt éled. Talán filmezés, olvasás esetén lehet jó, ha az a felület életre kell értesítés esetén.
Akár egy egyszerű widgetbe is be lehet tenni az értesítéseket.
Persze majmolni felesleges
Sajnos nem mai keletű ez, csak most már nagyon szembe tűnő.
Talán most lehetett volna az Almát nem követni. Lassan csak ilyen kijelző jön, és sosem derül ki mennyire kelendő ez a megjelenés, vagy csak a kényszer miatt viszik, mert nagyon más nem lesz. -
<Lacy85>
addikt
válasz
"Nyugi, az S10 jövőre már szintén szigetes lesz"
Ja, meg iPhone 7 óta tűnik el a samukból is a jack dugó. Azóta csak 3 csúcstelefon jött ki, amiben van.
"Egyszerűen azért, mert ez a legjobb megoldás."
Ja. Ez aztán az. Sok dologban megy a samu az apple után, de szerencsére akkora idióták nem lesznek, hogy ezt a bűn ronda valamit átvegyék. Ez a szerep megmarad a kínaiaknak.
Erre talán az LG féle állítólagos megoldás a legjobb, amiről épp most jött cikk. Van sziget, de a hasznos tartalom alatta kezdődik. Nem zavar bele semmibe. Na arra azt mondom, okés.
-
Parallaxis
addikt
A Vivo apexet meg egy tudatlan banda csinalta
A Vivo Apex geek-ek által készült készülék geek-eknek.
Nem lesz belőle elterjedt megoldás, mert több sebből vérzik.
- a vibrációs hangkeltés minden csak nem jó megoldás, a Sharp is kisérletezett vele és bukás volt.
- A kijelző mögötti ujjlenyomat ellenőrzést nem divatból hagyják ki a normális gyártók, hanem azért, mert még nincs biztos megoldás rá (az, hogy 10-ből 2-szer működik, az nem elfogadható).
- a mechanikus működésű selfi kamera max annak jó, aki soha nem használja, mert aki igen, annak egy idő után hiányozni fog, mikor elromlikNo meg az egész balfékség, mert minden elfért volna abban a fél centis kávában, amit alul meghagytak.
Ennel meg a samsung ivelt kijelzoje is jobb.
Nyugi, az S10 jövőre már szintén szigetes lesz
Egyszerűen azért, mert ez a legjobb megoldás.A gond az, hogy sok okoska azt gondolja, hogy gáz a dolog, mert belelóg a kijelzőbe az érzékelők sora.
Apró bibi, hogy fordítva ülnek a lovon.
Nem a sziget lóg be, hanem a kijelzőt vitték fel, részben kitöltve a felső kávát, ezzel a státusz sort kitolva egy amúgy értéktelen területre, nagyobb képernyőfelületet szabaddá téve.
(Még mindig jobb, mint az LG ostoba plusz kijelzője felül.)Az más kérdés, hogy azoknál a kínai csodáknál tök értelmetlen a dolog, ahol amúgy is van alul káva, mert egyszerűbb lett volna megfordítani az egészet és felül hagyni azt a rész, ahol elfértek volna az érzékelők és kamerák. Ezeknél ez valóban csak ostoba divatmajmolás.
A szigetnek csak akkor van valós értelme, ha egyáltalán nincs körben káva és felül ezzel oldják meg szükséges érzékelők és kamerák sorát.
-
PELLE
tag
Soha nem vennék olyan márkától telefont, aki az iPhone-t koppintja. Először is, mert utálom az iPhone-t, másodszor, ha valaki másol valamit, ékes példája annak, hogy nincs egyénisége, ötlete, saját stílusa.
Valójában nem erről van szó, hanem a vevő igényéről. Egyrészt a vevő hülye akar lenni, ezért megkapja amit akar. A kemény paradicsom is a vevők igényei miatt készült. stb stb
-
csongi
veterán
"Az ASUS illetékesei szerint ez nem másolás, hanem a trendek követése, mert csak így lehet megoldani a dolgot. "
Szanalom mar tenyleg!
A Vivo apexet meg egy tudatlan banda csinalta, mert nekik senki sem szolt, hogy csak szigettel lehet megoldani.
Meg egy par evig szenvedhetunk mire kitakarodik a piacrol ez a baromsag.
Ennel meg a samsung ivelt kijelzoje is jobb. -
KengelRoland
aktív tag
válasz
#16820480 #100 üzenetére
Hátha más nem érti a viccet
egy 35 980 km² területű sziget Kelet-Ázsiában, a Csendes-óceánon, nem messze Kína partjaitól. A sziget alkotja 99%-ban a Kínai Köztársaság területét. A Tajvan elnevezést gyakran használják a Kínai Köztársaság megnevezésére is, főleg az állam ENSZ-ből való kizárása óta.
-
Krill77
őstag
Hihetetlen, hogy semmi újat nem tudnak kitalalni dizájnban. Pedig lehetne teljes kijelzos, a kamera pedig felcsapodna, amit 2 db befőttes gumi tartana. Lehetne választani hozzá hangeffektet a settingsben is.
-
törölt tag
válasz
Fitzgerald #98 üzenetére
Dehogy Kína
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Fitzgerald #98 üzenetére
Pontosan, de ezt mondd egy taiwan-inak is.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
tibcsi0407 #3 üzenetére
Taiwan Kína.
A 845-ös verzió jó lehet, ha multimédiában is sikerülne felnőniük a nagyokhoz. Mert az ehhez hasonló ajánlatok leginkább abban szoktak elmaradni az igazi csúcskészülékektől, így valójában csak kevesebbet kap az ember kevesebb pénzért, és nem ugyanannyit kevesebb pénzért.
-
blagolf
senior tag
Az a nevetséges betüremkedés.
Ha mással nem is tudják felhívni magukra figyelmet....
-
Magnat
veterán
Huhh, képes voltál így leírni ezt a szót, h lyesszus?
Nem vagyok nyelvtannáci, de azért ezen fennakadtam -
Mentolka
senior tag
Most komolyan emberek: kit érdekel, hogy melyik négyzetmillimétere hasonlít /(neadjúristen) ugyanolyan, mint valamelyik másik okostelefon??? [bár, ahogy elnézem, a legtöbben ezzel vannak elfoglalva]
Magamból kiindulva, soha nem adnék telefon készülékért 100ezer forintnál többet, de még azt is erősen meggondolnám. Ugyanakkor nagyon tetszik a teljes előlap képernyőként kihasználása. Most akkor nekem valószínűleg tökéletesen megfelelne ez a kamerásmobil. Még attól függetlenül is, hogy az LG G3, G4 után kényelmetlennek találom az oldalra helyezett gombokat.
-
haris
őstag
Ó srácok....
Mindenki jön itt a másolással, meg hogy miért nem egyedi stb.
Ma aki sokat akar eladni, az olyat próbál csinálni amit meg is vesz a nép.
Ha pedig szigetes kijelző meg 18/9 kialakítás kell, akkor azt csinál. Hasonlít az iphone-ra? Igen! Sokan pont ezért fogják megvenni. Pont olyan? Nem!
Sok gyártó próbált itt egyedit alkotni, láthatjuk hol vannak ezek a cuccok. Kb senki nem vette meg. (Legalább is nem elegen, mert akkor gyártanak most is)
LG flex széria, vagy g5 modulári, HTC one, Sony a baltával faragott dizajnnal stb
Kurva nagyot lehet bukni az egyediséggel. Viszont ha ügyesen másol és felül a hype-ra, az be is jöhet.
Jó, nem ezen a fórumon, hanem világszinten -
nuke7
veterán
végre egy használható méretű telefon... ja,várj...
-
Ruf
csendes tag
Eszemben sincs okoskodni, de az iPhone X előtt is már volt kijelzőbe nyúló megoldás... Ennyi erővel Ők is koppintottak??
/Essential Phone PH-1 néven/
https://mobilarena.hu/hir/ime_a_csucsmobil_az_android_atyjatol.html (lassan egy éves a cikk) -
KengelRoland
aktív tag
válasz
cezarlacrone #84 üzenetére
Ez hamarosan a dohányárunál is így lesz 😂
-
cezarlacrone
aktív tag
Lassan ott tartunk, ha nincs rajta logó meg nem mondod melyik márkáról van szó...külsőleg.
-
szekra
addikt
Formabontó és ötletes.
-
moleculez
veterán
válasz
matteo_szg #46 üzenetére
Na ezt örömmel hallom, a hsz-em csak részben volt irónikus tényleg kiváncsi voltam.
#80 Hangerő szabályzás. Teló egyedül a csendes szobában halkan csipog, énmeg lent vagyok a konyhában... -
Mr.Silkó
veterán
válasz
Matada2.3 #26 üzenetére
Szerintem meg pont ez a töltésszabályozás egy marhaság: mi van, ha valamiért a megszokottól eltérően kell elindulnod valahová az éjszaka közepén (orvosi ügyelet, randi, buli, stb.), és csutkára van merülve a telefonod, mert az AI úgy tippelte, hogy úgyse mész sehova hajnalban. Pff, kéne a francnak ez a funkció!
-
sutyi^
senior tag
Sorry félre olvastam a cikket, S636-os verziót olvastam 5Z modell számhoz.
Mondjuk a tényen nem változtat hogy 140e Ft-ért a sima Zenfone 5 nagyjából a duplája lesz árban RM Note 5 Pro-nak.
Redmi 5 Plus / Redmi Note 5 - 3/32GB - India 9999 rúpia - Itthon 48e Ft
Redmi Note 5 Pro - 4/64 - India 13999 rúpia - kb. 68e Ft
Redmi Note 5 Pro - 6/64 - India 16999 rúpia - kb. 82e Ft -
hajbel
addikt
Szerintem ez annyira nem jó ár. A OnePlus 6 valszeg jobb UI-al, kamerával lesz ennyi.
-
sutyi^
senior tag
Zenfone 5Z - 180e Ft? Na ne röhögtess már kérlek.
Ugyan ezt a hardvert egy nagyobb 4000mAh-s teleppel, Xiaomi nagyjából féláron kínálja. Kabaré...
-
<Lacy85>
addikt
-
Straw
senior tag
Egész egyszerűen nem értem hogy a baromságot miért kell másolni...
-
Fryskitt
addikt
"A frissítés a következő főverzióra garantált." - nekem ez a bajom. Tehát egy, maximum két évig van támogatás...
-
nickedez89
senior tag
Valamiért mindig szimpatizáltam a gyártóval, volt is pár cuccom tőlük (teló pont nem), de most zuhant néhány szintet nálam a mobilos részleg!🤔
-
stellaz
veterán
Jótól jót lopni nem akkora szégyen, mint valami rossz és felesleges dolgot átvenni, csak, hogy "megfeleljen a trendeknek".
-
aelod
veterán
Az ASUS illetékesei szerint ez nem másolás, hanem a trendek követése, mert csak így lehet megoldani a dolgot.
Nem egy lópikulát nem. Nem kell messze menni és ott a xiaomi megoldása a mi mix 2-ben. Nincs belógó fertelmes szenzor sziget mégis vékony a keret.. A lite verzió 6"-jába nem fért el egy 4e akku? Vagy akár nagyobb?
Az árazás viszont jó, kérdés mennyire lehet piaci rést találni az összelegózott (formavilág alma, ikonkészlet csangcsung) elemekkel. -
Parallaxis
addikt
Tök jó, de valóban jól működő verziót kétlem, hogy márciusban bemutatnak belőle.
Mellesleg a vibrációs hangkeltést már láttuk máshol és ott is pocsék volt.
A kijelzőbe épített ujjlenyomat érzékelés is még nagyon gyerekcipőben jár, nem véletlen, hogy a nagyobb gyártók nem adnak ki még ilyen megoldást (egy kis kínai cég megengedheti magának, hogy bukjon vele, egy Samsung nem).Szóval koncepciónak érdekes ez a készülék, de nekem nem kéne.
-
Quqesz
nagyúr
Csóró gyerek szifoniksze....
Az árazás jó(xiaomi mindég is más kategória lesz ebben a körben), a lite lett a legokosabban kialakítva/felvértezve. De ezt a szifonszigetet mi a reteknek kell erőltetni....ráadásul az a sok pötty a Z5 kijelző oldalán csak nem olyan, mint a samsung edge panel? Mind1 is, ezt most összelegózták és hogy el is tudják adni adtak neki egy elérhető árat is. De hogy a trendekre fogni.....🙄😉 de összességében nem lettek annyira rosszakSkyLine3000
Már rászartak és már vigyorog is... -
Hallosz
senior tag
Iiiigen, ez egy átmeneti készülék, - - átmenet a szerzett és a lopott között. És még ronda is.
Ilyenen sem lesz. -
Parallaxis
addikt
Te nagyon nem vagy képben
a sz@rimoji meg a szigetes kialakítás minden, csak nem másolni való.
Pedig másolják ezerrel, mint látod.
Bár az előbbit nem sok sikerrel, mert igyekeznek a hozzá való vasat lespórolni, így elég béna lesz a végeredmény (lásd S9-nél).meg is látszik az X eladásokon
Igen, kevesebbet adtak el belőle, mint amit az elemzők vártak, ellenben így is többet adtak el, mint a többi gyártó a saját flagshipjükből.
mert kevesebb eladott mobillal is nőtt a bevétel
A kevesebb eladott mobil is elég volt hozzá, hogy beelőzzék a Samsungot is, pedig az millió variánst árul
-
CSAVI38
tag
Erről a telefonról is írhatnátok, mert kb veri az egész idei mezőnyt, igaz ez még nem lesz kapható, de legalább már müködik.
Vivo Apex concept phone
[link] -
juuzer
addikt
Notch frizurát a népnek!
Btw ez pont, hogy az ASU- tól is szánalmas
-
judas13
veterán
Copyphone lenne de aztat mondták, hogy Nem, így hát mégsem!
Köszönjük Asus, hogy nem tartottak a trendel és ragaszkodtak az egyéni arculathoz!
Like! -
Benetnes
tag
Nevezhetik akárminek csak jó legyen az a készülék! Kb -30% az ára s9-hez képest és ha jól van optimalizálva nyerő lesz! Mindenki másol mindenkit ha ezzel megspóroltak egy tervezési folyamatos és az árán is látszik nekem belefér! Sőt a jelenlegi flagship telefonok ára mellett kifejezetten kellemes! Ennyiért az egy éves S8 vagy i7 van gyártói garanciával!
-
pit stop
addikt
Nem feltétlen az a trend szó szerint amit Apple csinál, hanem a kávátlanság - amit viszont máshogy jelen pillanatban nem tudnak megoldani (és az X-el szintén éllovas volt Apple persze).
Csak meg kell nézni itt a fórumot, ha valahol van pár mm káva előlapon, már hsz.-ek többsége rögtön arról szól, hogy leszakad user keze, hogy a kávát is cipelnie kell magávalKamerát persze lehetett volna máshogy rendezni.
Én ismerek Zenfone-t használó nagyon elégedett tulajt, de max. akkor fog újat venni, ha elromlik - nem kapott ezektől musthave érzést.
-
macskea
őstag
válasz
janeszgol #35 üzenetére
Egyébként nem is kellene, hogy trendet diktáljon, mert a sz@rimoji meg a szigetes kialakítás minden, csak nem másolni való. A faceID is erősen véleményes, meg is látszik az X eladásokon, én eddig mindössze egy embernél láttam X-et, régebben azért ennél dinamikusabban terjedtek a mobiljaik. Ezt támasztja alá az összes X kudarcot ecsetelő cikk is. Más kérdés, hogy anyagilag ebből is jól jöhettek ki, mert kevesebb eladott mobillal is nőtt a bevétel, azt meg már csak gondolom, hogy bőven fedezte a fejlesztés költségeit is. Szóval nem diktálna trendet az Apple, ha pont a konkurencia nem csinálná trendet még a félresiklásaikból is. Számomra teljességgel érthetetlen. Gondolom ez valami biztonsági játék lehet a részükről, hogy azok biztosan jobban tudják merre az arra, tiszta szerencse, hogy a jack maradt.
-
Ajjaj... perszagot érzek.
Egyébként a Zenfone-okkal eddig sem volt baj, azon kívül, hogy túlárazottak.
-
Ashitaka
tag
A Zenfone 5 lite még tetszik is,na de mi ez a méret?! Ezt vagy a csúcstelókból az egyiket igazán megcsinálhatták volna kisebbre és akkor tényleg kitűntek volna a konkurensek közül. Ilyen méretű telefonokkal már lassan Dunát lehet rekeszteni! De az árazás szerintem ezúttal legalább jól sikerült.
-
Részemről a kinézet mellékes, mert szépnek ítélem meg. Specifikáció nagyon rendben van. Nekem tetszik az egész konstrukció.
Bár a rendszer és az árazásra kíváncsi leszek. -
Button
aktív tag
Hát, lesülne a pofámról a bőr egy ilyen másolattal. Miért kellett ezt?
És miért nem védette le az Apple? Mindenki jobban járt volna.. -
batai15
félisten
Van itt minden mint a bucsuba... Samsung clock widget , iphone x, honor hátlap. Legalább a kamera sziget egyedi.
-
borand
aktív tag
19:9
nem másolás
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
janeszgol #42 üzenetére
Hát nekem sem ez lesz a következő telefonom, az biztos. Lehet, hogy te nem villogsz telóval, de nagyon sokan még mindig villognak. Főleg itt a fórumon.
(#43) EclipseGT: Gondolom kikapcsolható vagy tanítható. Ez olyan dolog, hogy nappal is lenémíthatod a telefont és csodálkozol miért nem hív senki egész nap és este veszed észre, hogy le van némítva. Oda kell figyelni és kész. Viszont az embereknek gondolom max 15%-a dolgozik éjszaka, tehát az ötlet nagyon jó. Bár én eddig is rádugtam este és reggel vettem le. Két éves a telefonom és semennyit nem romlott az akku teljesítménye, pedig több mint egy évig kizárólag gyorstöltéssel használtam. Én nem vagyok ilyen mentálisan beteg akkufétises aki 40-80% között tartja az akku szintjét, mert valahol azt olvasta, hogy ez a tuti és azóta így él, hogy az akkut meg a SOT-ot figyelgeti. De ha ezzel az AI töltéssel még ettől is ritkábban kell akkut cserélnem, akkor az mindenképpen jó dolog.
-
janeszgol
félisten
válasz
KengelRoland #39 üzenetére
Csak az a baj ezzel a beharapassal, hogy ezt nem lehet kidumalni. Eddig miert nem csinaltak ilyet? En nem villogok teloval es tokre nem erdekel ki mit gondol, mikor mit veszek ki a zsebembol. De ez a beharapas masolasa gaz. Komolyan mondom ez mar engem is zavar. Nem is veszek ilyen telot, csak miutan mar altalanossa valt ennek a masolasa, mint az eredeti iPhone copy vagy pl az iOS copy. Ma mar erre a kettore legyintenek. De ez a beharapas. Mindenki rohogott rajta mekkora tre, most meg mindenki masolja. Az iX-nek jol all (nekem eredetileg is bejott a telo). Nem arrol van szo, hogy szep-e vagy sem a masolat, hanem arrol, hogy ciki az egesz. Ilyet elo nem vennek a zsebembol, max az eredetit. Pedig nalam sokszor butatelo is van.
-
Ricardo
titán
Ez a teljes azonosság inkább visszatartó erő sokaknál, mint vonzó. Nekem sem jön be.
Nem értem ezt a mentalitást. "Lemásoljuk az almát, akkor is ha nem szép".
-
KengelRoland
aktív tag
Igazából teljesen mindegy, minek hívják, de ez a "másolás" ez nem mostani keletű. Emlékezzünk vissza, az 50-es évek autói mind szappantartó formájúak voltak, a kilencvenes évek autói mind szögletesek voltak, 2005 körül minden autó bakancs formájú lett, vagy ugyanez megfigyelhető a ruházatban. Minden márka koptatott farmert gyártott, minden márka szakadt farmert gyártott, minden márka csípőnadrágot gyárt, egy időben volt az a harmónika gyűrés a nadrágokon, stb.
Inkább az a baj, hogy már kínjukban nem tudnak mit kitalálni a mobilgyártók, gondolom jövőre jön a 6 kamerával szerelt verzió. Miközben én teljesen vidáman elvagyok egy kamerával is. Az akku mérete alig alig akar változni, miközben már most is vannak az Asusnak 5000 mAh akkuval szerelt telefonjai. De semmi újdonság. Most kib@szásból megint hátra tették az ujjlenyomat olvasót. Egyszer ezt hagynak ki belőle, egyszer meg azt, így biztosítják azt, hogy jövőre megint újat vegyen az, akit könnyű becsapni, akik azzal villognak itt a PH-n, hogy ők megtehetik, hogy 3 havonta cserélnek telefont. Mintha én vagy bárki nem tehetném/nénk meg, hogy veszek 160 ezerért egy telefont, aztán 3 hónap múlva eladom 120-ért. Aztán rádob megint 40 ezret és megveszi a következő 160 ezres modelt.
De igen, közlöm a mayerekkel, én is megtehetem, nekem is van 3 havonta 40 ezer forintom, csak nekem eszem is van mellé és nem pótcselekvésként kell a mobil. Engem elaludt hajjal is szeretnek a lányok melós gúnyában, nekem nem kell menő tella a csajozáshoz. Halkan itt megjegyzem, hogy a nőknek aztán mondhatod milyen telefonod van, egyik se ért hozzá (és pont lesz@rja).
Összegzésképpen semmi újdonság nincsen ebben a telefonban, egyedül ez az AI hangerőfigyelés tetszik, ilyesmire régóta vágyom, ezeken a profilváltás sem segít, mert azt mindig elfelejtem kapcsolgatni.
-
válasz
tibcsi0407 #3 üzenetére
Ez a design mindenhogy szánalmas, akárhogy csűrik-csavarják a szavakat, bár szerintem közelében nincs a Huawei Matebook X Pro-hoz vagy a Mi Notebook Air-hez képest.
-
kiezTe90
senior tag
Tök jó ez a mesterséges inteligencia a telefonokban, de rohadt kíváncsi lennék hogy megérti azt is hogy az ember 3 műszakozik?
Mert olyankor pl. reggel mikor hazajön akkor tölti, nem éjszaka.
Vagy lehet megzavarodik és feladja a küzdelmet. -
atike
nagyúr
Tényező mi?
A nevüket elég lesz elfogadtatni vagy a megítélésüket megváltoztatni... Nem ismerek embert akinek Asus telefon lenne a vágya...
-
janeszgol
félisten
A 2-es es 3-as szeria nekem tetszett. Az Asus lehetne a hivatalos Xiaomi potlek, mert nem rossz, amit csinalnak. Ez a sorozat is jonak nez ki. Viszont iPhone X masolatot sose vennek. Ez mar ciki. Ezen jogosan rohoghet az osszes iPhone-os. Meg hogy nem diktal trendet az Apple. Nem a sz'rt nem.
-
moleculez
veterán
Még mindig olyan 36758 app van telepítve alapból (legalább két rendszer optimalizálóval, ami egymásra károg)?
-
doooo
veterán
Ilyen erővel az előző években is tényező volt, nem változott semmi, max. a dizájn szaladt mellé jobban a kelleténél. Meg érdekes ez az új Samsung Experience-es felület... Érdekes olyan értelemben, hogy igazán nem voltak rászorulva, de úgy tűnik igyekeznek megszabadulni minden egyediségtől. Amiért kár.
-
fairi
őstag
Mikor fogja valamelyik gyártó megcsinálni, hogy alul semmi káva, max 1 mm, és felül lesz egy kis káva amin lesz a hangszóró, kamera és a szenzorok.
Ezen a zenphone-n is van egy felesleges holttér alul, és közben ezt a bevágás hülyeséget erőltetik. -
tixem
addikt
Tényező lesz az ASUS
Melyik univerzumban?
Cikket végigolvasva nem jön át a dolog. Az 5 ezzel a vassal több, mint vicces ezzel az árral. Kamerák papíron jól hangzanak aztán majd hozzák a szokásos asus minőséget.
Az pedig, hogy nem másolás hanem a trendek követése.... Hát.. Csoda, hogy nem omlott rátok a csarnok
Ekkora égbekiáltó bullshitet már rég nem hallottam
-
pit stop
addikt
Nem akarok kötözködni, de a hírek szerint Xperia z2c is azon az áron kezd, ahol 5z, és abban is 845 van
Akkorra pedig lejjebb is megy nyitó ára...Várjuk a teszteket, az dönt majd el mindent.
-
roli543
őstag
Komolyan.... 6.2 colos a kijelző? Ha igazan egyedi akart volna lenni, akkor ezt a designt alkalmazza 5.5. Colon es oda ver a konkurenciának a kompakt csúccsal. Alul van káva, akkor minek a sziget? Sajnos én is azt látom, hogy mindenki az Apple után megy, ha elismerik sokan, ha nem!!
-
Matada2.3
veterán
Az árak jók, viszont nem kínál semmi extrát számomra a Zenfone széria. Az "Ai" töltésszabályozás viszont egy tök jó dolog, és szívesen látnám másoknál is.
-
youngboy
senior tag
válasz
csakany2001 #23 üzenetére
Attól tartok, azok a megoldások érdekesek voltak, csak éppen nem fogytak eléggé.
-
jacis
nagyúr
Zenfone 5 tök jól sikerült.
Az új felület is egész kultúrált lett. Kár hogy csak ips a kijelző. -
csakany2001
senior tag
Pont az ASUS másol?
Voltak bőven jó egyedi megoldásaik, mint pl. a Padfone vonal szóval ők pont nem szorulnak rá.
Így csak egy telefon lett a sok közül ez a Zenfone 5 is, mondjuk az utolsó jó ASUS telefon talán a Zenfone 2 volt azóta csak mennek lefele. -
-
troviko
senior tag
Soha nem vennék olyan márkától telefont, aki az iPhone-t koppintja. Először is, mert utálom az iPhone-t, másodszor, ha valaki másol valamit, ékes példája annak, hogy nincs egyénisége, ötlete, saját stílusa.
-
Alert89
tag
A Zenfone 5 és 5 Lite egyáltalán nem jó árazású, a Xiaomi Redmi Note 5 Pro ugyanezt kínálja majd fele ennyiért, talán csak kamerában lesznek jobbak ezek az Asusok.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Zenfone 5 ismét??? Normálisak? Miért? Volt már Zenfone 5...
-
rajd
tag
Valójában ez a Leagoo S9-re, vagy egy Oukitel U18-ra hasonlít, mert a kijelző alján nekik nagyobb a káva, az Iphone-nak meg ugyanakkora mint a szélein. Na ez a legalja, amikor már egy kínai vasat koppintasz
-
youngboy
senior tag
A lite verziónál járva kezdtem örülni, hogy végre meglesz a Zenfone2-m utódja. A nagyobb tesó biztos, csak jobb lehet Aztán jött a fekete leves.
hybrid dual-sim, Iphone X betüremkedés.
Egyszerűen nem értem, mi értelme van ennek a kijelzőbe lógó résznek. Alig fér el ikon a két oldalon. Tényleg olyan borzasztó lenne, ha a kijelző 3mm-vel kisebb lenne?
Ujjlenyomat olvasót sem értem hátul. Ha kézbe veszem a telefont, akkor jó elöl is. Ha asztalon von, akkor csak elöl jó. Ugyanez a helyzet autós tartóban is.
A csillogós, ujjlenyomat és karcgyűjtő hátlapokat sem értem. Vagyek rá tokot? Nem szeretem. Meg ronda is. Meg minek a csinos hátlap, ha letakarom? Átlátszó tok? Az még rondább.
Ez a nyújtott képarány sem tudom, hogy mennyire fontos vagy előnyös.
FaceID meg kell a fenének.
De menjen mindenki az Apple után.Nem tudom eldönteni, hogy a gyártók gondolják úgy, hogy utánozni kell őket, mert azt hiszik ettől nagyok az eladásaik vagy a vásárlótömeg követi az Apple álltal diktált irányvonalat.
Mindenesetre nekem nagyon nem jön be ez az irány.
-
szubrutin
aktív tag
Azert nem olyan rosszak, olcsok, engem egy dolog erdekel, ip vedelem?
-
neoforce
aktív tag
Hàt azért a Zenfone 5 140k ért nemannyira jó vétel ! A Zenfone 5 z az màr inkàbb jobb àr! Màr aki ad ennyit telefonért!
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Szabcsizz #11 üzenetére
Én is megnyomkodtam egyet a napokban, őszintén megvallva ez a szenzorsziget még nem is volt annyira zavaró, mint amennyire a képek alapján gondoltam volna. Nem szép, de nem is zavaró, könnyen megszokható. A hátlap viszont azzal a kameraelrendezéssel (számomra) kritikán aluli. Azt is nagyon sokan koppintják sajnos, Asustól a Xiaomiig.
-
Ateszpapa
addikt
"Az ASUS illetékesei szerint ez nem másolás, hanem a trendek követése, mert csak így lehet megoldani a dolgot."
Tehát így nevezik a 2 gyártótól való lopást náluk.
Alul Galaxy S8 (9) felül iphone x. -
Szabcsizz
őstag
válasz
Juhaszatti #9 üzenetére
Elég off,és szubjektív de szerintem nagyon vagány az X,és iszonyat szép. Egyik hétvégén nyomkodtam,nekem leesett tőle az állam.
De ezek a koppintások iszonyú gázak. És sorra veszi át őket az összes gyártó... -
atosan
veterán
Az ár tényleg oké, a kinézet meg olyan amilyen, de...az akksi nem kicsi?
-
Juhaszatti
addikt
Szimpatikus mi mindent belepakoltak a csúcsba 180-ért, de ez a külső már az iPhone-nál is gáz volt, hát még lemásolni mennyire az..
-
törölt tag
válasz
Dr. 444Hertz #5 üzenetére
Eljutottunk oda, hogy a legeredetibb gyártó még a Samsung lesz. Azok után, hogy a 2000-es évek végén szétperelték a design lopások miatt
-
Szabcsizz
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #5 üzenetére
+1
Az időjárás widget szerintem mindent elárul..
Tiszta szégyen komolyan egy ekkora gyártótól.. -
SkyLine3000
addikt
Tehát elmondható, h a mostani "innovációk" mellett, úgy mint nyújtott kijelző, 20 darab kamera, a harmadik tényező, a még véletlen sem iphone koppintás betüremkedés és hátlapi szigetes, kamera dudor lett... Brávó!
Ha az apple rász@rna a kijelzőre, azt is mindenki koppintaná... -
-
Szabcsizz
őstag
Nem igaz,hogy ezek is másolják az X-et..
Öcsém.. -
tibcsi0407
félisten
Taiwan-i létükre a legkínaibbak, ha másolásról van szó.
-
törölt tag
Nem másolás, nyilván
És ezért lett a hátlapi kamera is szinte pont olyan, mint az iX
Trendek, azok a fránya trendek
-
Sebhelyes
senior tag
"ASUS illetékesei szerint ez nem másolás"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest