- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
válasz
Parallaxis #112 üzenetére
Értem ebből a megközelítésből is.
Nem sok kedvem van matekozni, de kiszámolhatjuk a hasznos kijelző felületet szigetesen és sziget nélkül.
Úgy érzem nem lenne érdemleges változás, de lehet a tisztább látás végett megérné.
Szemre, a szigetes megoldásnál a középső rész mélyebben benyúlik, mint ha nem lenne sziget.
Szerintem a két kialakítás között 0,1-0,2cm2 lehet az eltérés.
Talán a FaceID szenzor lehet ami árnyalja képet, sajnos nem láttam még kiszedve, így nincs viszonyítási alapom mekkora lehet a helyigénye egy front kamera és stb szenzorhoz képest.
Elfogadom ha ez az eszköz több helyet foglal és ehhez képest lehet információs felületet nyerni a szigetekkel.
De a többi kínai majmolást már nem,....
A káva mentes kívánságok, hátha nyomást gyakorolnak a fejlesztésekre, és stagnál be a mobilágazat a már unalomig ismert megoldásokkal.
-
csongi
veterán
válasz
Parallaxis #106 üzenetére
Ez csak nézőpont kérdése.
A kijelző túlnyúlása és az értesítő sáv méretének kompromisszumos méretmegoldásával, simán lehet sziget nélküli egybefüggő kijelző is. De a kijelző túlnyúlása csak egy magyarázat, amivel a dizájnt magyarázzák ki szerintem. Tulajdonképen mindent meg lehet magyarázni, pont mint az órajel korlátozásokkal, a felhasználói élmény érdekébe.Egy 6"+ kijelzőknél mégis mekkora csoda felület nyerhető a két túlnyúlással?
Akár %-an is meghatározható a szinte semmiSzerintem nem szép, illetve feleslegesen drágítja terméket a semmi. Egyediségről talán beszélhetnénk, ha korában nem jelent volna már meg.
Ha külön csak a két szigetet lehetne életre kelteni egy értesítés esetén, akkor látnám az értelmét, de sanszos, hogy az egész kijelzővel együtt éled. Talán filmezés, olvasás esetén lehet jó, ha az a felület életre kell értesítés esetén.
Akár egy egyszerű widgetbe is be lehet tenni az értesítéseket.
Persze majmolni felesleges
Sajnos nem mai keletű ez, csak most már nagyon szembe tűnő.
Talán most lehetett volna az Almát nem követni. Lassan csak ilyen kijelző jön, és sosem derül ki mennyire kelendő ez a megjelenés, vagy csak a kényszer miatt viszik, mert nagyon más nem lesz. -
csongi
veterán
"Az ASUS illetékesei szerint ez nem másolás, hanem a trendek követése, mert csak így lehet megoldani a dolgot. "
Szanalom mar tenyleg!
A Vivo apexet meg egy tudatlan banda csinalta, mert nekik senki sem szolt, hogy csak szigettel lehet megoldani.
Meg egy par evig szenvedhetunk mire kitakarodik a piacrol ez a baromsag.
Ennel meg a samsung ivelt kijelzoje is jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest