- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
matteo_szg #183 üzenetére
Nem, mert nem lehet kikapcsolni az automatikus szóközt. Így viszont csak lassít, nem pedig gyorsabb vele az írás. Ráadásul eléggé bután ajánlja fel a szavakat, a mesterséges inteligencia semmi jelét nem mutatja. Írtam nekik az automatikus szóköz miatt, de le se sz@rtak.
A Samsung billentyűzete viszont egy álom. A böngészőjük szintén ver mindenkit a mezőnyben, szóval lehet, hogy rááldozom a többletet és Samsungot veszek, az Asus meg így járt. Kicsit még amúgy is a bögyömben vannak a Padfone miatt. Úgy képzeld el, hogy imádtam mikor megvettem. Aztán minden frissítéssel egyre rosszabb lett. Pl a Whats next alkalmazás gyönyörű teedős alkalmazás a főképernyőre. És be lehetett kapcsolni, hogy zárt kijelzőn is látszódjon. Egy álom volt. Az 5.0-ás frissítéssel meg kivették a transzparens hátterét és fehér lett. Undorító lett. Kitakarta az asztal hátterét.
Aztán a bluetooth-t is tönkre tették, az autóban nem mutatta többé a zeneszámok ID tag-jét. Az értesítési led meg beragadt a telefonon. Töltés után zölden világított folyamatosan.
Ilyen hibákból volt egy csomó. És akkor az alkalmazásokat nem fejlesztik, hanem még ki is veszik. -
KengelRoland
aktív tag
válasz
matteo_szg #181 üzenetére
És szerinted az jó ötlet? Mert nekem és neked megvannak a jól bevált appjaink, amiket megvettünk.
De gondolod, hogy ha megveszi az egyszerű ember és látja, hogy semmi nincsen rajta, akkor az a kasszasiker felé viszi a telefont? Vagy azért maradnak az asus appok, csak opcionális lesz a letöltésük?Őszintén szólva a billentyűzet témában kényes vagyok. És most megszűnt az asus billentyűzet is meg a Swype keyboard is. Egy orosz hackercsapat billentyűzetét nem szívesen tenném fel.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
matteo_szg #179 üzenetére
3 éve jeleztem a hibát, a billentyűzetet pedig most vezették ki. Csakúgy mint a zenelejátszót. Mindkettő nagyon jó volt.
Amúgy tényleg szerethető telefonok. Gyorsak, kicsit egyediek. És ők még nem vették ki a hívásrögzítést 😊.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
matteo_szg #177 üzenetére
Örvendetes, bár nem pont a főverzió frissítésekre gondoltam, mert azt megkapták régen is. Inkább arra gondoltam, hogy a hibák javítása lassú.
Egyet említsek ami aktuális, a billentyűzetben a mai napig ott van a német karakter. Írtam nekik angolul, magyarul, videót készítettem a hibákról, nagy hálálkodás, de szarnak mindenbe.
Pedig világverő cuccaik lehetnének, de még azt a kevés vásárlójukat is elmarják maguktól, ami van. -
KengelRoland
aktív tag
válasz
matteo_szg #175 üzenetére
A Zenfone 4-et is csak pár hete árulják a Mediamarktban 😊. Neten persze lehetett kapni már fél éve Magyarországon hivatalos forrásból. Akkor a Zenfone 5 mikor jön vajon? Karácsonykor? Az Asus is le van kicsit maradva, a magyar forgalmazókról ne is beszéljünk.
Egyébként jó telefont csinál az Asus, csak hajlamos hamar hanyagolni őket. Az első 3 hónapban jönnek frissítések, aztán szép csendben elfelejtik a telefont. Ha oltári nagy hiba van vele, azt nagy duzzogva javítják, de nem lesz teljesen hibátlan mire kifut a széria. -
KengelRoland
aktív tag
válasz
Matutitu #172 üzenetére
Szerinted bárki itt a földön honnan tudhatná, hogy milyen képeket FOG készíteni egy olyan telefon, ami az országban sincsen?
Most rettenetesen oda-vissza van mindenki a P20 kamerájától, az állítólag veri az összes nagyágyút.
És most én is hadd kérdezzek valamit. Nekem jópár telefonom volt már és azt tapasztaltam, hogy általában úgy 100 ezer felett konkrétan bármelyik telefont veszi az ember, akkor az egyszerű hobbyfotózásra tökéletesen elég. Tehát mikor egymás mellé teszik a tesztfotókat, soha nem tudom megállapítani, hogy mi a különbség köztük. Élesek mint az állat, főleg a nappali képek, és éjszakai képeket is olyanokat lőnek, hogy csak lesek. Persze ezek kinagyítva szemcsések.
A kérdésem az lenne, hogy mégis mit vársz, mi az elvárásod egy akkora kameramodultól, ami kisebb mint a kisujjadon a köröm?
Én nem telefont javaslok neked, hanem azt javaslom, hogy nyisd ki a szemed a világra és láss. Nagyon fontos, ne nézd a világot, hanem lásd. Mert én azt érzem, hogy sok mindenről lemaradsz ezzel a tökéletesség hajszolással. És tegyük fel, hogy neked lesz a megyében a legtutibb kamerával szerelt mobilod. Mi a koncepció? Fotózol töksötétben mondjuk, majd kinagyítod ezerszeres nagyításra és számolgatod a pixeleket, majd felmordulsz, hogy ezerszeres nagyításban kissé akvarelles? Vagy mit szeretnél?Tessék. Az enyém filléres telefon és ilyen képet csonk este kilenc körül lakásban energiatakarékos izzónál. Ettől bármelyik ma kapható készülék jobbat fog készíteni.
-
KengelRoland
aktív tag
Csakhogy a hardver nem minden. Azt tudnod kell az Asus telefonokról, hogy a fejlesztőknek nagyon lassú a reakcióidejük a bug-okra. És természetesen ha javítják is, előbb a TW Taiwani verziót, aztán csak a semmirekellő európaiaknak. Ez heteket jelent eltolódásban. Onnan tudom, hogy jelenleg is Asus telefont nyúzok. Éppenséggel lehet szeretni, csak a használata után kézbe veszem a Samsungot és olyan, mintha Trabantból átülnék a Mercibe.
A mostani Asus telefonomon olyan bugok vannak, amik a kezdtekben is voltak, sose javították ki és nem is fogják. Mert ugye már több mint 4 éves technika. Az a politikájuk, hogy a Premier telefonok panaszait meghallgatják és az első fél évben foglalkoznak vele. Utána leszarják, mert kijön egy újabb modell és már azzal foglalkoznak.
És ez nem minden. Azt, hogy "A honlapon látott termék tájékoztató jellegű, a későbbi változtatások jogát előzetes bejelentések nélkül fenntartjuk" mondatot komolyan is veszik. Tehát 2014-ben én utánaolvastam, megnéztem, megnyomkodtam, kiválasztottam, megvettem. A vásárlás óta kijött 2 főverzió frissítés és azokat a fícsöröket kiszedték belőle, amiket imádtam. Kész. Volt, nincs. Aztán egy csomó gyári Asus alkalmazást kivettek, vagy nem frissíthető többé, csak az új Asus telefonokon. Rámegyek a Play Áruházba arra az appra, ami nekem gyárilag volt/van a telefonon és kiírja, hogy az alkalmazás nem kompatibilis a telefonnal...
Menjenek a fenébe.
De egyébként az is igaz, hogy bugok mindenhol vannak, pl a Samsungomban is vannak bugok. És bizonyos dolgokban többet is ad az Asus, mint a Samsung. És valahogy az Asus jobban van optimalizálva. Pl van fent video, hogy a Zenfone 4 megveri a Samsung S8-at. És ez az Asus is megveri sebességben a hasonló kaliberű Samsungomat. -
KengelRoland
aktív tag
válasz
Parallaxis #167 üzenetére
De jó lenne. Én is az esim-es óra miatt várom
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
Parallaxis #165 üzenetére
A proféta beszéljen belőled. Várom nagyon az e-simet. Látni már valami mozgolódást? Mert én még csak terveket olvastam fél éve.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
neoforce #151 üzenetére
Nekem egy A5 2016-om van
. Kb 40 ezret ha ér. Tapasztalataimat ez alapján írtam le. Az S8 a Xiaomi 5-el lett hasonlítva, mert kb egy idősíkban vannak.
Vitatkozni én sem akarok, csak annyit akarok kihozni ebből, hogy nem lehet jó az, ami nem működik, csak mindenféle hack-elésekkel meg mókolásokkal lehet bele életet verni. Kb mintha arról akarnál meggyőzni, hogy egy trabant, amibe utólag lett hebredálva elektromos ablakemelő, meg lángnyelveket tennél rá kívül, az kb egyenértékű egy közép kategóriás BMW-vel.
És ezt nem kell kimagyarázni azzal, hogy téged a fapados billentyűzet érdekel, meg a hiányos wifi szoftver, meg hasonló. -
KengelRoland
aktív tag
válasz
neoforce #138 üzenetére
Szóval nem.
Samsungnál lehet, így nincs az az idegesítő felugró ablak, ami akkor jön elő, ha olyan helyen vagyok, ahol korábban csatlakoztam egy hálózatra. Én a wifit soha nem kapcsolom ki, mert jártam úgy, hogy elfelejtettem otthon bekapcsolni, így vidáman elhasználtam youtube-ra a mobilnetemet. Ezt nem akarom töbször. Így bekapcsolva van a wifi állandóan. Így viszont bármerre járok (bank, tesco, stb) ahol ingyen wifit használtam, felugrik az ablak, hogy csatlakozzam, akkor is, ha nem akarok. Baromi idegesítő. A Samsungnál ezt ki lehet kapcsolni, ettől viszont az otthonira vidáman felmegy automatikusan. Ezt hívják felhasználói élménynek.0.44 W/kg (head) a Samsung S8 telefon sugárzása, 1.19 W/kg (head) a Xiaomi Redmi 5 pro sugárzása.
Ezt hívom felesleges kockázat csökkentésének.Xiaomi gyárilag rootolt, így nem megy rajtra az OTP Smart bank. Samsung nem rootolt, ezért megy.
Ezt hívom kényelemnek és biztonságnak.A Xiaomi gyári billentyűzete tud olyat, hogy kikapcsolható az automatikus szóköz a billentyűzeten? Amikor egyéb billentyűzeten swype módszerrel írok és a szótár nem ismeri egy szó ragozott alakját, akkor kézzel kell javítani. És baromi idegesítő, ha beírom az alap szót, de utána rögtön tesz egy szóközt a billentyűzet, így mindig vissza kell lépni, törölni, újra írni.
Samsungnál ez kikapcsolható, így gyorsabban írok hiba nélkül virtuális billentyűzeten, mint más a fizikai gombokon.
Ezt hívom a felhasználó igényeinek kielégítésének.A Xiaomi tud olyat, hogy a billentyűzeten megnyomod a vágólap gombot és látod az utolsó 10 tételt amit vágólapra tettél? Kevés billentyűzet tudja, és iszonyatos módon megkönnyíti a munkát.
Felhasználói élmény.Egy szónak is száz a vége, tény, hogy a Samsung drága telefon, de nem véletlenül. Még sose találkoztam inkompatibilitással, vagy olyan problémával, amit nem lehet megoldani gyári keretek között. Én pedig nem szeretek ismeretlen alkalmazásokat feltenni a telefonra.
Lehet, hogy számodra más dolgok fontosak, csak akkor ezt kell leírni, hogy "Az én igényeimnek megfelelő ár/érték arányt képvisel a Xiaomi", nem pedig azt, hogy a legjobb telefon.
Legolcsóbb az lehet, de nem véletlenül olcsó. Van rajta egy alap droid és mindent úgy kell beszerezni, hekkelgetni. Én inkább kifizetek érte 60 ezerrel többet, de ne legyen probléma. És legyen benne minden gyárilag, legyen biztonságos. -
KengelRoland
aktív tag
válasz
#16820480 #100 üzenetére
Hátha más nem érti a viccet
egy 35 980 km² területű sziget Kelet-Ázsiában, a Csendes-óceánon, nem messze Kína partjaitól. A sziget alkotja 99%-ban a Kínai Köztársaság területét. A Tajvan elnevezést gyakran használják a Kínai Köztársaság megnevezésére is, főleg az állam ENSZ-ből való kizárása óta.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
cezarlacrone #84 üzenetére
Ez hamarosan a dohányárunál is így lesz 😂
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
janeszgol #42 üzenetére
Hát nekem sem ez lesz a következő telefonom, az biztos. Lehet, hogy te nem villogsz telóval, de nagyon sokan még mindig villognak. Főleg itt a fórumon.
(#43) EclipseGT: Gondolom kikapcsolható vagy tanítható. Ez olyan dolog, hogy nappal is lenémíthatod a telefont és csodálkozol miért nem hív senki egész nap és este veszed észre, hogy le van némítva. Oda kell figyelni és kész. Viszont az embereknek gondolom max 15%-a dolgozik éjszaka, tehát az ötlet nagyon jó. Bár én eddig is rádugtam este és reggel vettem le. Két éves a telefonom és semennyit nem romlott az akku teljesítménye, pedig több mint egy évig kizárólag gyorstöltéssel használtam. Én nem vagyok ilyen mentálisan beteg akkufétises aki 40-80% között tartja az akku szintjét, mert valahol azt olvasta, hogy ez a tuti és azóta így él, hogy az akkut meg a SOT-ot figyelgeti. De ha ezzel az AI töltéssel még ettől is ritkábban kell akkut cserélnem, akkor az mindenképpen jó dolog.
-
KengelRoland
aktív tag
Igazából teljesen mindegy, minek hívják, de ez a "másolás" ez nem mostani keletű. Emlékezzünk vissza, az 50-es évek autói mind szappantartó formájúak voltak, a kilencvenes évek autói mind szögletesek voltak, 2005 körül minden autó bakancs formájú lett, vagy ugyanez megfigyelhető a ruházatban. Minden márka koptatott farmert gyártott, minden márka szakadt farmert gyártott, minden márka csípőnadrágot gyárt, egy időben volt az a harmónika gyűrés a nadrágokon, stb.
Inkább az a baj, hogy már kínjukban nem tudnak mit kitalálni a mobilgyártók, gondolom jövőre jön a 6 kamerával szerelt verzió. Miközben én teljesen vidáman elvagyok egy kamerával is. Az akku mérete alig alig akar változni, miközben már most is vannak az Asusnak 5000 mAh akkuval szerelt telefonjai. De semmi újdonság. Most kib@szásból megint hátra tették az ujjlenyomat olvasót. Egyszer ezt hagynak ki belőle, egyszer meg azt, így biztosítják azt, hogy jövőre megint újat vegyen az, akit könnyű becsapni, akik azzal villognak itt a PH-n, hogy ők megtehetik, hogy 3 havonta cserélnek telefont. Mintha én vagy bárki nem tehetném/nénk meg, hogy veszek 160 ezerért egy telefont, aztán 3 hónap múlva eladom 120-ért. Aztán rádob megint 40 ezret és megveszi a következő 160 ezres modelt.
De igen, közlöm a mayerekkel, én is megtehetem, nekem is van 3 havonta 40 ezer forintom, csak nekem eszem is van mellé és nem pótcselekvésként kell a mobil. Engem elaludt hajjal is szeretnek a lányok melós gúnyában, nekem nem kell menő tella a csajozáshoz. Halkan itt megjegyzem, hogy a nőknek aztán mondhatod milyen telefonod van, egyik se ért hozzá (és pont lesz@rja).
Összegzésképpen semmi újdonság nincsen ebben a telefonban, egyedül ez az AI hangerőfigyelés tetszik, ilyesmire régóta vágyom, ezeken a profilváltás sem segít, mert azt mindig elfelejtem kapcsolgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Táp ventilátor csere
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest