-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sxxorp
őstag
válasz
kiro4444 #5006 üzenetére
Akksit még nem kell cserélnem egyelőre, stabilan 4 órás kijelzőidőm van,
valszeg pont a rootolás miatt. Így ebben nem tudok segíteni.
Ha 4.1-en vagy, annak rootolása zárt bootloader-rel is lehetséges, és kb 15-20 perc, pár lépés, keress rá XDA-n (->twerkmymoto: de főleg ez a hozzászólás: [link] ) -
sxxorp
őstag
válasz
kiro4444 #4948 üzenetére
Amit linkeltem pár perces meló... adb terminállal egy zip fájllal, és pár paranccsal.
kKonkrétan megnéztem Neked melyik üzenet a legsegítőkészebb: [link]
akár Google Fordítóval?Xposed: erre sem nagyon találok jó magyar forrást... bakker angol nélkül lassan felakaszthatja magát vki
Talán ez, de itt nincs a modulokról semmi, h miért is isteni az egész (jobban működő Greenify, wakelock-ok ellen Amplify, hardveres Play Pause Skip gombokra is van modul, Gravitybox minden tweakre...stb. stb.), meg persze valszeg frissebb linkek kellenek: [link]Pont az a lényeg, hogy egy root-olt, majd jól kigyomlált Stock ROM + az Xposed feleslegessé teszi a szinte mindig bug-os főzött ROM-okat, csak a kernelszintű moddolás nincs benne a zárt bootloader miatt.
-
sxxorp
őstag
válasz
kiro4444 #4946 üzenetére
XDA-n mennyire vagy otthon? Remélem tudsz angolul, rengeteg idő lenne lefordítani az összes Neked szükséges info-t... Annyit mondhatok, hogy baromira megéri. Érdemes a megfelelő xposed modulokra is vetned egy pillantást.
Van egy zárt bootloader-en működő root módszer, nekem tökéletesen bevált: [link]
Ugyanezen a fórumon, ha rákeresel a 'debloat' szóra értékes segítséget kapsz.
Pár hónapja ezen vagyok, csak a CyanogenMod csábít kizárólag. -
Halo
senior tag
válasz
kiro4444 #4916 üzenetére
bocs, közben lejárt.... szóval egy infocus m512 és moto x volt a résztvevő - minden átment, oda-vissza.
kép, mp3, könyv, avi -- minden játszott. az infocusban van egy gyári nfc alkalmazás, azon belül kiválaszthatod, hogy mit, s már lőheted is át - erről az oldalról talán kicsit egyszerűbb volt, mint az X-ről.
x-ről: cumó kikeres, mindkét teló képernyő lekapcsol, összeérint, felold, muxik. -
Schanyee
senior tag
válasz
kiro4444 #4913 üzenetére
Már rég próbáltam, ha jól emlékszem annyi volt hogy a megnyitott kép mellett összeérintettük a két telefont és nem kellett kiválasztani semmit se, tudta a dolgát magától. De csak próbaképp 1-szer használtam, nekem kb semmi haszna nem volt eddig,úgyhogy lehet rosszul emlékszem.
-
Halo
senior tag
válasz
kiro4444 #4907 üzenetére
azt hiszem a probléma megoldva!
szóval weboldal - facebúk - állapot - fényképfeltöltés - és itt jön a finomság!
filekezelő kiválaszt! nálunk az ES File Explorer a nyerő, ezzel tehát működött.
A filekezelőben pedig tessék átcammogni a memóriakártyára, s onnan kiválasztani a fényképet.úgy vettem észre, hogy a belső memóriába letöltött képeket vissza lehet tölteni fb-re, de az sd-ről nem.
próbáld ki az olx-es részét is, hogy előtte átmásolsz egy képet a belső memóriára, s onnan feltölteni, meg a filekezelőből sd-ről feltölteni.nem mondom, hogy mindig sikerült, mert belefutottam memóriahiányba, de bezártam mindent, s újrapróbálkozás után működött a dolog
fb trágya akkor se lesz a telóra felrakva
köszönöm mindenkinek a témában a visszajelzést!
ezt meg próbáljátok ki minél többen, hátha rájövünk egy atombiztos megoldásra -
-
-
MFalcon
tag
válasz
kiro4444 #4684 üzenetére
Közvetlen link
Pont ahogy írtad. Feltolod sdre a 'waze_3_7_9_907.apk' nevű filet, amit letöltöttél. Filekezelőben pedig rákattintasz és telepíted. Nem emlékszem már, hogy ezt a gyári filekezelő tudja-e. Én a telón is TC-t használok, ott működik.
Ha nem szoktál a play-en kívül máshonnan programokat telepíteni, akkor kezd azzal, hogy a settings/security & screen lock/ menüpontban kipipálod az Unknown sources pontot!
Így már biztos menni fog.
-
Gábor-KJ
őstag
-
Schanyee
senior tag
válasz
kiro4444 #4585 üzenetére
Skype-pal én is szívtam már párszor, de azt más telefonon is. Most legutóbb épp jó volt. Próbáld meg, hogy belépsz Skype-ba és ott feltolod a hangerőt, nekem olyan volt, hogy a hívás se mindig érkezett be, ha meg jött, akkor a kihangosítást nem tudta jól kezelni. Waze-t már rég nem használtam, mostanában csak BKV-zok, ott nem veszem sok hasznát
Smartactions-t is letiltottam kb 1 éve mikor megvettem a Tasker-t, akkor az volt a gondom, hogy nem tudtam 3-4 helyszínnél többet elmenteni.
-
Schanyee
senior tag
válasz
kiro4444 #4545 üzenetére
Sztem a GG az egy speciális bevonatot takar a kijelzőn. Ha az repedt akkor a kijelzőt kompletten cserélni kell, nem csak annyi hogy lekapod az üveget mint egy fóliát és ragasztasz újat. Az üveg igen szoros kapcsolatban van a mögötte lévő dolgokkal, ha le is tudnád szedni tuti tönkre menne az egész.
-
sxxorp
őstag
válasz
kiro4444 #4540 üzenetére
Nekem néhány hónapig a bolti fólia volt rajta, mikor rájöttem, h az információs ábrák (USB, SIM, gombok, stb. hol vannak) tök könnyen lejönnek, és jó masszívnak tűnt.
Tesztelésre is sor került, bringáról, a tokból aszfaltra esett arccal és csúszott egy jó adagon. Mikor felvettem, azt hittem a kijelzőnek vége... de csak a fólia gyűrődött fel úgy, mintha berepedt volna, a kijelzőn semmi! Egyedül pár kisebb karc jelzi az incidenst az alumíniumkeret egyik oldalán, de ettől csak még egyedibb lett nekem
Fólia kell. -
-
sxxorp
őstag
válasz
kiro4444 #4532 üzenetére
Schanyee:+1
Nekem is Nova, ingyenes elég:
- nem akad számottevően
- nekem 3 főképernyő bőven elég, ÉS körbelapozhatóak, nem csak oda-vissza!
- a csak oldalsó állítgatások helyett: Notification Toggles az értesítési sávban, néha akad, mert tökéletes prioritást root-tal kapna a folyamatok között
- leszedhettem fentről az idióta Google kereső-sort->plusz egy sor ikon: 5*4 egy oldalon!
- alul a dokkban van egy másik hatos ikonsorom, ez is lapozható jobbra-balra
- Circles tényleg problémás cucc
- a direkt GPS beállítás nem akkora gond, mióta lekapcsolja az Android, ha kilépsz a GPS-t használó programokból, egyszerűen nekem mindig GPS ONCleanmaster: nekem az nem Task killing-re van bakker, hanem főként a cache tisztításra, ami azért jól jön időnként.
-
Schanyee
senior tag
válasz
kiro4444 #4522 üzenetére
nekem a nova jobban bejött, balra is rakhatok cuccokat,a beállításokat én úgyis az értesítési oldalra rakom mindig. plusz sokkal folyamatosabb az egész, nem szokott megakadni a gyárival ellentétben, folyamatosabb. Nekem még sosem fagyott. ami hátránya hogy nincs a circles widget, amit én nem használtam mert túl sok helyet vett el a kijelzőből, meg a direkt gps állítás(a rendszer korlátai miatt a külső programok csak a beállítások megfelelő részébe tudnak vinni). Ami megint kb mindegy mert ha nem használod akkor nem is megy... én a wifit sem szoktam kikapcsolni, de már nem emlékszem mennyivel bírja jobban ha ki van kapcsolva amikor nincs csatlakoztatva.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4522 üzenetére
Sokszor, főleg ha egy samu vagy egyéb agyontápolt launcheres készülék van Nálad, egyszerűbb egy másikat használni, a gyárit meg leállítani. 4.4 alatt már alapból van launcher váltó a menüben, nem is fut a gyári, hiába van fent, és nem zabál. Én pl. 1db kezdőképernyőt használok, így a fenének kell a fix. 5. Ezért váltottam. No meg elrejthetőek a nem használt ikonok a menüben, így még jobban érzem magam. De ki mit szeret, azt használ.
Persze, ha egy GO vagy NEXT launchert szedsz le, ne csodálkozz, hogy jobban fogja, mint a gyári.De azoknak is megvan az előnyük, iszonyat mód testre szabhatóak.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4517 üzenetére
Az, hogy kicsit lassabban érkezik meg a kép, sajnos kötelező megszokás kérdése. Vagy esetleg lecseréled a launchert, de nem biztos, hogy segít. Ja? Akkor már nem lesz meg a gyári circles.
A circles nálam sem tudta, mikor van hajnal, mikor van este, akkoriban sem találtunk rá megoldást. Szerintem most sincs.
Ha nagyon nem kell a G+ meg társai, de nem is fogod hiányolni, akkor egyszerűen tiltsd le. Ettől még nem garantált, hogy egyetlen %-kal is több memóriád marad, mert majd elindít mást.
-
Schanyee
senior tag
válasz
kiro4444 #4519 üzenetére
Használom a home gombot, de nem tűnt fel eddig, hogy zavarna ilyesmi amit írsz. Most próbálgattam egy ideig, több alkalmazással is, amiket rendszeresen használok, de ott gyakorlatilag azonnali volt. Nyilván másabb, amikor hosszabb ideig használom a programot és utána lépek ki, akkor lehet egy megakadás úgy fél mp-re, de olyan, hogy várni kell az appok/widgetek betöltésére nekem egyáltalán nem jellemző, nem rémlik hogy ilyen lett volna. Viszont nekem nem az alap launcher van fent (hanem a Nova, amiben a Circles widget sem működik) ezért a véleményem továbbra sem mérvadó a kérdésben szerintem.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4509 üzenetére
Dobd ki a fenébe azt is. Ez is olyan, mint az orvosok. Ha tőlük kérdezed egy sima kivizsgálás után, hogy jól vagy-e, egyre több mindent megtetetnek Veled, hogy "jól" légy. De ha alapból felhagysz mindennel, akkor nagy eséllyel jobban leszel napok múlva, mint a kezelés alatt. Ameddig nincs nagy baj, nem szabad piszkálni.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4504 üzenetére
Nincs már meg rég a telefon, de vagy itt, vagy másik fórumban a következő, igen-igen elfogadható magyarázatot kaptam hasonló parára:
Ne lőj ki semmit, mert az android ilyen, úgyis újra elindítja. (Hacsak le nem tiltod, mint én a G+, G kereső és társait, de én azért, mert nem is szeretem használni és tényleg memóriazabálók.) De azzal, hogy kilövöd, megpörgeted a procit, később újra elindul, újra megpörgeti a procit. Ha nem bántod, hosszabb az akkuidőd és semmivel sem jársz rosszabbul. Max. 1-2 hetente újra kell indítani. Ennyi. -
MFalcon
tag
válasz
kiro4444 #4500 üzenetére
Próbáld ki a greenify-t. Korábban már volt szó róla. Most már root sem kell hozzá. Le tudod vele fagyasztani a progikat, hogy a rendszer ne futtassa őket magától, de te bármikor el tudod őket indítani. Nekem a hívás, az üzenetküldő appok és a widgeteken kívül minden fagyasztva van. Lényegesen több memóriád marad szabadon.
-
GGMPC
őstag
válasz
kiro4444 #4498 üzenetére
Ne zizegj az annyi - ilyen az android!
Nekem 200MB korul van szabadon, de en semilyen ramzabalo noname applikaciot nem raktam fel.Nemsokara jon a RAM barat kitkat es akkor nyugodtan hatradolhetunk.
Egyebkent a felhasznalt memoria nem mindig ugyanannyi, mert magatol vissza is szokott menni...
(2 naponta egy kibekapcs nem art neki)
-
Zsebob
senior tag
válasz
kiro4444 #4368 üzenetére
Szaladjunk neki még egyszer....azt az áfát amit az államnak kifizettél, azt hogy szerzed vissza?
Elsőre is értettük, hogy visszautalta a kinai, de ha visszaküldöd a telt, akkor ezt az összeget levonja a refundból.Razr i 59000 HUF ért kapható itthon, mondjuk az se egy szolgáltatás, de legalább a "bolti " gar él...
de hamár itt tartunk a Razr M is hatvanért vihető, ( például tőlem, de ez most csak azért írtam, fel kérdés volt a termék beszerezhetősége SIC! ) -
tekk
tag
válasz
kiro4444 #4351 üzenetére
Újonnan Magyarországon pl. itt nézd meg
-
Schanyee
senior tag
-
Schanyee
senior tag
válasz
kiro4444 #4340 üzenetére
Szerintem egy zárt telefonnál teljesen mindegy, hogy aksi vagy telefon gond. Ha szétszeded a garancia úgyis veszik mindkét esetben. Én megvárnám mit válaszol az eladó, aztán küldeni vissza, hogy hibás a telefon. Ha nem találsz semmi programot ami merítené és újabb reset után anélkül hogy bármit feltennél rá is ugyanúgy merül, akkor a szoftveres hibát kb ki lehet zárni. Hardveres hiba esetén meg amennyiből rendelnél új aksit mondjuk ami nem is biztos hogy megoldja, annyiból visszaküldöd hong kong-ba és cserélik garanciába vagy visszafizetik az árát. IMEI számát (vagy valami sorozatszámot) írj fel előtte, hogy tudd melyiket küldik vissza.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4329 üzenetére
Én tudnám ajánlani Neked, hogy párszor töltsd fel/merítsd le (csak 5%-ig, az alá semmiképpen) a telefonodat, de ha lehet, ne PC-USB-t használj, hanem a saját töltőjét. Ha az után is csinálja, akkor nyomj neki egy hard resetet (ízlés kérdése, kezdheted ezzel is és utána a másik variáció, de a huzamosabb raktározás miatt inkább a töltés/merítés lenne a jobb) és egy-két napig "csupaszon" használd, ne tegyél rá semmilyen nem gyári app-ot.
A töltés/merítés a hosszabb állás miatti "összezavarodás" miatt lenne jó. Hátha csak kicsit összekavarodott.
A hard reset azért jó, mert ha egy app-od akadt be, akkor utána minden fentmaradó sallang nélkül újra próbálhatod. Onnantól meg, ha jól működik gyárilag, 1app/nap sebességgel (vagy ha ilyen mértékű a merülés, akár 2-3 app/nap) teszegesd vissza azt, amit használsz. Fontos, hogy egyszerre egyet, mert úgy tudod a leg könnyebben kiszűrni, melyik meríti.
Ha egyik módszer sem segít, minduntalan bazi gyorsan kipurcan az akku, akkor meg sajna garancia, mert ez semmiképpen sem elfogadható. -
Drenadar
veterán
válasz
kiro4444 #4307 üzenetére
bakker most látom, hogy ezt az opciót kivették a beállításokból... a contactson belül volt setting és display option ahol be lehetett állítani hogy csak olyan embereket mutasson ahol szám is van... a csoportok azok ott vannak... de miért kellett kivenni egy ilyen beállítást? :|
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
kiro4444 #4302 üzenetére
Azért nem teljesen hülyeség a MoreLocale, SMS írásnál pl jól jön a magyar szótártudás, főleg ha a gyárilag feltelepített Swype-pal írsz. Sőt, nekem a naptárban vannak magyar névnapok is és mivel semmi ilyen programot nem telepítettem, a fő "gyanúsítottam" is a MoreLocale által átállított nyelv.
Éjszakai kikapcsolás: én nem használok ilyesmit, de a gyárilag fent lévő SmartActions-szel valószínűleg simán meg tudod oldani.
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
kiro4444 #4299 üzenetére
A MoreLocale 2-n belül:
Custom Locale:
* Language: hu (ISO639)
* Country: HU (ISO3166)
* Variant: [hagyd üresen]Hatalmas változást ne várj tőle: azok az alkalmazások, amelyeket a Play-ről töltesz le és tudnának magyarul is, azok magyarok lesznek. De maga az Android szinte egyáltalán nem lesz tőle "magyarabb", maximum olyanra számíts, hogy Google Play-ből Play Áruház lesz.
-
MFalcon
tag
válasz
kiro4444 #4295 üzenetére
A magyarító app a MoreLocale2 .
A tárcsázáshoz én az exdialer nevű appot használom. Ebben be lehet állítani, hogy csak a telefonszámmal rendelkező kontaktokat mutassa. Van sok téma is hozzá és testre szabhatóbb, mint a gyári. -
J.K.F.
csendes tag
válasz
kiro4444 #4296 üzenetére
Ugyan már, ez semmiség!
Nekem annk idején SMS írásnál ajánlott fel folyton olyan embereket, akiknek nem hogy telefonszámuk nem volt, hanem még a telefonkönyvben sem látszottak (a GMail-ből hozott át olyanokat, akiktől valaha legalább 1 emailt kaptam, pedig telepítéskor külön kikattintottam, hogy ne merészeljen semmit leszinkronizálni)! Mivel a telefonkönyvben sem látszottak törölni sem lehetett őket - azaz végül lehetett, de ehhez le kellett tölteni a Contact Remover-t a Google Play-ről.
-
sxxorp
őstag
válasz
kiro4444 #4279 üzenetére
Pontosan! Remélem legalább 2 éves a SIM-ed, akkor alapból nincs gond. Ha nem, ügyeskedés. Ha megjön a másik telefon, kitöröd
Még egy kérdéses, hogy nano vs microSIM esetén mi van, nekem a Razr i miatt micro kellett, de csak hasonlóan kezelik a nano-t is. Kockázatok és mellékhatások tekintetében keresse helyi Telenor-üzletét
-
sxxorp
őstag
válasz
kiro4444 #4274 üzenetére
Ha 2 évesnél idősebb, akkor a Telenornál ingyenes a csere (DVLad:+1, kipattintós, ami eccerű adapternek is használható, ha visszarakod bele), lehet, hogy a többiek még rugalmasabbak - vagy tényleg érvelj a térerővel. Egy a fontos, ne engedd magad ilyenért lehúzni
Baranya24: ha nem fejezed be az ekézést kitiltatlak. A 4260 megjelölés nélkül félreérthető, azért is kérdeztem, de a múltkori köröd alapján a stílus belefért volna.
-
kiro4444
tag
válasz
kiro4444 #4249 üzenetére
Nem akarok senkit megbántani, de unalmas már ez sárdobálás. Kinek ez, kinek az. Olyan telefont soha senki nem fog gyártani, amelyik majd mindenkinek tetszik, mindenkinek minden igényét ki fogja elégíteni.
Szerintem tök felesleges egy Razr i fórumot ilyennel szétnyírni.....
Szerintem lapozzunk, ebbe a storyba nincs több, kibeszéltétek teljesen.Peace and respect!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest