- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Paul McCartney szerint nem szabad hagyni, hogy az AI kifossza a művészeket
- Netfone
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz mobilizmo #17046 üzenetére
Igen, a 16-os használhatóbb, de 4 GB teló után jó volt az. De ha nincs teleszórva hülyeséggel akkor elég lehet. Nekem volt vagy 2 giga üres helyem mindig, jól megválogatott, csak a szükséges dolgokat tartalmazó rendszerem volt akkoriban. Mostani telón is igazából a képek, videók viszik a helyet, de ha fogy akkor törlök.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz Celtis #17044 üzenetére
Én is ezt mondom már rég óta, azóta se volt ergonómikusabb telóm (mondjuk előtte sem). Ha 2 giga ramja lenne, lehet hogy még mindig azt használnám, annak idején gondolkodtam ram chip cserén is, de nem lett belőle semmi. Tartalék telónak viszont őt veszem mindig elő, 9-es androiddal még meglepően használható (valami lineage féle).
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Celtis
veterán
Ma kezembe került az öreg Moto G. Teljesen ledöbbentem, hogy milyen tökéletes ez a méret és a forma.
Hogy miért nem lehet ma gyártani egy telefont ilyen házban kicsit jobb hardverrel?
Oké, hogy van kismillió féle tepsi, de csak egy lenne, aki csinálna ilyet... -
Upo
addikt
válasz sNake^ #17029 üzenetére
Igen, lassúcska már, bár tényleg még a leggyorsabb volt amíg ki nem próbáltam ezt a lineage romot.
Menekülős telefonnak még mindig ezt használom én is, örök kedvenc, pedig redmi 1s, redmi 2, redmi 3 is van a fiókban.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
mobilizmo
addikt
válasz Szoke1982 #17040 üzenetére
letöltések: ROM, driverek, recovery, adb, GAPPS és Magisk (ha nincs a ROM-ban)
minimal ADB telepítése pc-re
USB driverek telepítése pc-re
1. bootloader nyitás:ez mindent visszavonhatatlanul töröl (és ugrik a gari, de az már úgy sincs)
2. adb-ben fastboot móddal feltolni a recovery-t (TWRP)
3. TWRP-ben felmásolni a ROM-ot majd flashelni vagy adb sideload-al egyből a pc-ről flashelni
4. újraindítás és reménykedésEz így most elég soknak tűnik, de valójában ha tapasztalatot szerzel akkor már gyorsan megy.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Szoke1982
senior tag
válasz mobilizmo #17039 üzenetére
Szia! Néztem, meg olvastam amit itt találtam , de szerintem ezen még a gyári 5.1 van, és ha jól olvastam akkor még nyitnom is kell (mailos módszerrel) és csak utána mehetne pc-re a driverek, aztán meg nem tudom ,hogy kell.. :( Ha leírnád pár pontba a telepítést (ne legyen tégla) meg köszönném! Tudom xda-n fenn a telepítés, de az angol nem az erősségem, igy meg lehet valamit elcsesznék!
Nem tudom igy jó lenne?
1. bootloader nyitás
2. pc-n driverek telepítése
3. Recovery mód ott wipeolni törölni mident?
4. fastboot modba rakni előtte sd -re rá rakni gyökérbe a romot és fastbootban telepiteni a romot? Gondolom hülyeségeket írtam lehet? Köszi ha tudsz segíteni! -
mobilizmo
addikt
válasz mobilizmo #17037 üzenetére
Sikerült feldobni az előző hozzászólásomban linkelt ROM-ot és azt kell, hogy mondjam egész jó. Alap működésben teljesen jó sebességgel működik és Official Google helyett MicroG-vel települ ami azért érdekes mert az egész ROM 3.11 GB-ot foglal, miközben a funkcionalitás elvileg megvan. Szóval szerintem érdemes ezzel kipróbálni.
-
mobilizmo
addikt
válasz Szoke1982 #17036 üzenetére
Nem igazán tudunk rá válaszolni, mert nincs tapasztalat. Én a helyedben a 2019-esek között keresgélnék és próbálgatnám akár melyik a jobb. De most, hogy szóba jött kedvet kaptam feldobni ezt. Ha vársz néhány napot megmondom milyen.
-
Szoke1982
senior tag
válasz mobilizmo #17033 üzenetére
Sziaaztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni !
Nekem van egy 3g-s verzióm és most telefon hiányában most ezt használom , de elég lassú.. Jelenleg ez van rajta 5.1 (221.201.2 falcon_umts.Retail.en.gb)
Jelenleg mit lehet és, hogy kellene felraknom ,hogy jobb legyen? (Valami jó kis rom.. ami stabil, gyors , frissebb ) Utóljára anno lg optimus-ra custom romoztam, de hát az se most volt :D Köszi előre is, ha tudtok segíteni! Szép napot! -
mobilizmo
addikt
válasz Noragami #17032 üzenetére
Alapvetően a legtöbb ROM-ban van magyar nyelv, az a sokkal ritkább amiben nincs. Az előző hozzászólásomhoz képest viszont módosítanék miután kiderült, hogy xt1039-ről van szó. Inkább itt nézegess, de a bootloader nyitás (ha még nem volt) nehézkes volta erre is érvényes. Szóval szerintem először annak járj utána, csak ezután nézegesd a ROM-kat, addig nem érdemes.
Ez egy jó kis ROM, más készüléken is használtam.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Noragami #17030 üzenetére
Kicsit régi az a hozzászólás amire reagáltál. Nem valószínű, hogy a fórumtárs még követi ezt a topikot. Nem emlékszem, a gyári nem tudott magyarul? Gond az, hogy minden egyébhez nyitni kell a bootloadert, az meg ilyen időtávban már nehézkes (mivel ennél még biztos nem volt OEM unlock). Mindenesetre ROM van dögivel itt, még egész friss fordítások is. Látszik igen jó kis készülék volt ez a maga idejében.
-
sNake^
tag
Lassú volt a KitKat? Nálam csak menekülős telefon a Moto G (amikor telefont cserélek/elromlik valami a családban, mindig bocsánatot kérünk szegény Moto-tól és újra használatba vesszük), de a leggyorsabb rom ami volt valaha rajta. A többivel csak a baj volt
Ha indulsz, ha érkezel, éjjel-nappal étkezel.
-
Tim82
félisten
válasz Obyboy #17027 üzenetére
Official LineageOS valóban nincs már a Falconra, de az egyik fejlesztő folyamatosan frissíti a nem hivatalos változatot. XDA topik.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Upo
addikt
válasz Obyboy #17023 üzenetére
Nekem valami meglepően fürge pie rom van rajta, a gyári 4.4.4 és 5.1 nagyon tetves lassú volt.
A linked szerencsére nem mutat sehova, de az xt1032 moto az falcon, a peregrine az meg moto g 4G változat. Olyan romot ne kerestess rá, mert tönkrevágja.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
dudi6
senior tag
válasz Obyboy #17023 üzenetére
Köszönöm, nem igazán tudom mit kellene keresnem, nem tettem még fel sose ROM-t. Így marad a gyári reset, hátha nem lesz nagyon lassú. Arra van valami megoldás, hogy tudjon telepíteni magának játékot a google playről viszont nem szeretnénk megadni a mi email címünket? Nem szeretnénk, hogy levelezésbe és egyéb dolgokba beleturkáljon. Telefonálni, játékokra és fotózni kellene neki a telefon.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Egy kislány örökölné meg első telefonnak a polcon pihenő moto g-t (1032).
Érdemes felrakni rá valamit a gyári rom helyett? Ha igen, mit és honnan?
Köszönöm -
mobilizmo
addikt
válasz tothmaxy182 #17019 üzenetére
Örülök, hogy sikerült. Egyébként én ugyanúgy érzek, mint te, ez volt az első okostelefonom, ami a szívemhez nőtt. Ezért is van még meg, bár már nem használom, csak "játszom" vele. Most például, ha már elővettem feldobtam rá a használt telefonomon is lévő Havoc OS-t. Nem mondom, hogy sebesség bajnok, de egész használható. Telepítés után maradó szabad hely 5.21 GB, egész jó.
-
ghiottone
nagyúr
-
tothmaxy182
őstag
Nah, srácok, köszönöm a segítségeket!
A vasárnapom szabad volt, így nekiveselkedtem (eddig csak esténként tudtam vele foglalkozni max egy órát). Szüleimnél töltöttem a vasárnapot, és az ő Win 7-es gépükön ment minden, mint a karikacsapás. Előtte se az én Win10-es, se az anyós Win7-es gépén nem tudtam összehozni a bootloader nyitást. Fogalmam sincs miért nem sikerült korábban, vasárnap meg egyből, pedig ugyanazt csináltam. Na mindegy. Bootloader nyitás után először csak root-olni akartam a telefont, hogy a factory reset után leszedhessem azt a sok felesleges Motorolás appot, ami csak a helyet foglalja. Aztán vérszemet kaptam, gondoltam ha már idáig eljutottam, akkor megpróbálkozom egy új OP-rendszerrel.
Úgyhogy simán felment rá a twrp, onnantól meg már gyerekjáték volt a Lineage OS 14.1-et, meg a Gapps-t felrakni rá. Úgyhogy siker, legalább már ezt is kipróbáltam.Egyelőre olyan a telefon, mintha kicserélték volna, márcsak azért is, mert teljesen magyar lett. Eddig ugye angol volt, ami édesapámnak azért okozott némi problémát.
Persze még egy darab appot sem raktam fel rá, arra már nem volt időm. Majd akkor leszek kíváncsi rá, amikor már újra beköltözött rá apám. Bár amennyire lassú volt már az utóbbi időben és amilyen gyorsan merült az akksi (valami app folyton beragadhatott, mert fél nap alatt lemerült) annál csak jobb lehet.
Tetszik ez a Lineage OS is, letisztult, semmi csicsa, semmi felesleges app. Így talán még némi tárhely is marad a telefonon, mert a régi rendszerrel folyton hibaüzeneteket dobált a telefon, hogy betelt a 8 gigás tárhely.
És most frissebb Android van így a több mint 5 éves Motorolán (7.1), mint az én másfél éves Xiaomimon (7.0).Nah, szóval egyelőre nagyon pörgős a rendszer, kicsit talán sikerült meghosszabítani ennek a remek kis telefonnak az életét. Ez volt az én első okostelefonom, így még ma is közel áll a szívemhez. Kb két éve örökölte meg apám, azóta ő használja.
Mégegyszer köszi a segítséget nektek![ Szerkesztve ]
Minden szavam magánvélemény!
-
Upo
addikt
válasz tothmaxy182 #17003 üzenetére
Ez powershell, nem parancssor. Írd be előbb hogy
cmd
és nyomj entert. Akkor bejön a parancssor. Ha nem a kívánt mappában vagy akkor válts oda, és csináld a leírás szerint.
Esetleg powershell alatt jó lehet, ha a fastboot helyett mindig ./fastboot -ot írsz, a powershell nem keres az aktuális könyvtárban míg a cmd igen. Ez csak akkor lehet szívás, ha valami parancsfájlt futtatsz és ott nincs átírva powershell félére. Egyszerűbb az első módszer.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
ghiottone
nagyúr
válasz mobilizmo #17014 üzenetére
Már nagyon rég nyitottam bootloadert - kb. 2 éve egy X Play-en és akkor valahol olvastam, hogy a win10 miatt nem megy a nyitás, így ezért gyanakodok erre, mert a többi szerintem rendbe van kollega leírása alapján.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
válasz tothmaxy182 #17011 üzenetére
Más, régebbi win7-es gépet nem tudsz valahonnan szerezni? Win10 lesz a gond.
[ Szerkesztve ]
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
-
mobilizmo
addikt
válasz tothmaxy182 #17009 üzenetére
A linkelt kép alapján nem.
-
mobilizmo
addikt
válasz tothmaxy182 #17007 üzenetére
Oké, kicsit kevertem más készülékkel. Van ahol a gyártó honlapján imei alapján adják ki az egyedi nyitó kódot. Ez olyan régen volt, hogy már elfelejtettem, ennél így működött. A mostaninál meg nem is kell, csak a fejlesztői beállításokban az oem unlock-ot kell bekapcsolni. Mindettől függetlenül igaz amit korábban írtam, fastboot módban kell lenni a telefonnak, hogy működjön ez a parancs "fastboot oem get_unlock_data".
-
mobilizmo
addikt
válasz tothmaxy182 #17005 üzenetére
Oké, írj nyugodtan, napi szinten figyelem ezt a topikot is. Bár én már nem használom, de menekülő készüléknek megtartottam, mert az alap dolgokat még most is nagyon szépen tudja, pedig már lassan 6 éves. Most oreo-s Rom van rajta.
Most jut eszembe, a bootloader nyitáshoz van nyitókódod? A nélkül nem fog menni.[ Szerkesztve ]
-
tothmaxy182
őstag
válasz mobilizmo #17004 üzenetére
Oké, délután rápróbálok, köszi.
Egyébként alapból nem telepítettem össze-vissza mindent, csak amit az első leírás kért. Aztán miután az nem működött, így kerestem másik leírást, az másik programot javasolt, akkor felraktam azt is, és így tovább. Aztán a végére már tényleg katyvasz lett belőle...
Ha nem megy, akkor letörlök mindent és megpróbálom előről újra!Minden szavam magánvélemény!
-
mobilizmo
addikt
válasz tothmaxy182 #17003 üzenetére
Úgy tűnik összevissza telepítettél mindent amit értél. A drivereken és a minimal adb-n kívül nem kell semmi más.
How to
Mivel még akár jó lehet így is, egyelőre próbáld ki a check connected devices-tól megcsinálni (fastboot parancs végrehajtásához fastboot módban kell lenned, tehát kell egy adb reboot fastboot parancs).Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
tothmaxy182
őstag
Sziasztok!
Nem tudom van-e itt még valaki, de azért leírom a bánatom.
Apu használja az én régi, első generációs Moto G-met. Már minden baja van szegény telefonnak, ezért gondoltam adok neki még egy esélyt, telepítek rá egy Lineage os-t, hátha kicsit még kihúzhatjuk az életét.
Még sosem csináltam ilyet, és gondoltam itt a megfelelő alkalom belefogni ebbe is.De már az elején elakadtam. Végigolvastam sok hozzászólást, megnéztem sok videót, leírást, stb, de az istennek sem sikerül nyitni a bootloadert.
1, Fent van a Motorola Drivers
2, Fent van az Android studio
3, Fent van az ADB Tools
4, Fent van a minimal_adb_fastboot
5, Az eszközkezelő mutatja is a telefont
6, USB debugging bekapcsolva rajtaBárhogy, bárhonnan, bármikor próbálom a parancssorba beírni a bűvös "fastboot oem get_unlock_data" mondatot, akkor is a következőt kapom:
Már ötletem sincs, hogy mit csinálok rosszul. A leírásokban meg a videókban olyan egyszerűen megy, én meg bárhogy próbálom nem jön össze.
(Plussz infók: Win 10 van a gépemen, és a telefon egy XT1032-es)
Ha esetleg olvassa még valaki a topikot és van ötlete azt szívesen fogadom!
Minden szavam magánvélemény!
-
lanszelot
addikt
Hello
Régi telomat /moto g/ szeretném idojaras/ejjeli ora kent hasznalni.
Telejs kepernyon, reggel kellemes idojaras jelentes
- este nagyon halvany orat szeretnék.
Nem szeretnén mindig piszkálni, automatikus valtas lenne a legjobb/ pl erintesre, gomb nyomasra, idozitve, tehat ne kelljen kilep, belep, nagyit, allit. Csak egyszeru valtas.
Van ilyen app, vagy appok?
Esetleg otlet?Gondoltam hogy lezarva esti ora, kinyitva idojaras, csak nem tudom mely appokkal megoldhato, vagy hogyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest