- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
elég sok dologra lehet használni a 3G hálózatot. videótelefonálásra pont nem nagyon (milestone-ban nincs előlapi kamera), de mobilnetezni például gyorsabb azon, mint edge vagy főleg gprs hálózaton. illetve ha van elérhető hsdpa lefedettség, akkor akár rá is lehet kötn ia telefont egy számítógépre, és modemnek használni, vagy hasonlók.
MADcat: azon a képernyőn, ahol látod az ébresztéseket, meg az óra is van, nyomni kell egy menüt, és a settings alatt be tudod állítani.
-
Rickazoid
addikt
Nálam egyszer-kétszer újraindult már, vagy csak kikapcsolt úgy, hogy nem tudtam bekapcsolni, lefagyott, csak akku kivétele és visszarakása után sikerült, utóbbi úgy történik, hogy bekapcsolom a kijelzőt, de csak nagyon nagyon minimális fényerővel kapcsol be, ilyenkor le is fagy. De az újraindulás is a kijelző bekapcsolásakor történt eddig. De eddig csak kétszer tapasztaltam ezt, újraindulást is talán ha kétszer, szóval nem vészes, konkrétan random sose történt még, mindig a kezemben volt ilyenkor, tehát egyből tudtam intézkedni, ami a jobbik eset azért, a csúnya dolog, de még belefér kategória. Egyszer meg a főképernyőn néztem valamit telefonálás közben, amikor a másik fél letette, de a rendszer nem vette észre, hogy megszakadt a hívás, továbbra is számolta a másodperceket, mintha még mindig tartana, nem is tudtam kilépni belőle, csak az újraindítás segített.
Wifi-t nem használok, ebben nem tudok hozzászólni, más bug-ot nem tapasztaltam, alarm bug javítva a kernelcserével, zenelejátszó (TuneWiki) csak akkor indul, ha elindítom, leáll, ha leállítom vagy kihúzom a fülhallgatót, nem szaggat, a homescreen bug-ról meg itt hallok először, sose jött elő. Bár néha tényleg eltűnnek, de csak egy-két másodpercre, amikor fut egy jó pár program a háttérben, lassabban rajzolja ki őket, vagy nem tudom és a főképernyőre lépéskor nincs ott azonnal mindegyik, várni kell picit.Mindezek ellenére én meg vagyok elégedve vele és merem ajánlani, ez a telefon 99%-ban tökéletesen megfelel az igényeimnek!
-
n0_gAboR
őstag
Ismert 2.1 bugok:
- ebreszto bug (ez ugye orvosolhato a kanadai Telus firmware kernelevel)-
- random elindulo zenelejarszo, illetve megallitott zenelejatszo elindul, hogyha kihuzod a fulhallgatot
- 2D grafika teljesitmeny regresszio, joval lassabb, mint a 2.0.1-en
- random ujraindulas (ez nekem nem jott elo)
- wifi kapcsolat bug - neha nagyon magas a packet loss, emiatt nagyon lassu a kapcsolat, illetve csomoszor nem tudsz csak sokadszorra csatlakozni wifi halozatokhoz
- homescreenrol neha eltunnek az ikonok, es widgetek (ujrainditas utan megjavul), ez sem jott elo nalam -
n0_gAboR
őstag
Oszinten, mire mentunk hogy a Milestone-ra jott ki kb. legeloszor a 2.1 update? Ennyire szar bugos firmware szerintem nem nem volt az android rovidke tortenelmeben.
A legviccesebb, hogy az OTA frissitesekkel (amik par honappal kesobb kerultek ki, mint ahogy a romok a neten elerhetoek lettek volna) ugyanazt a bugos szart toltak ki.
Inkabb dolgoztak volna rajta meg par honapot.
-
törölt tag
szerintem tök mindegy, hogy a HTC-re, vagy akármire mikor jön. ez nem úgy megy, hogy a gyártók húznak egy sorszámot, és amíg az egyik be ne mfejezi az új kiadás implementálását, addig a többiek hozzá sem kezdhetnek. gondolom már dolgoznak rajta, amint értelmesen stabil állapotba kerül, biztos ki is adják majd.
-
törölt tag
nálam csak az ébresztő bug volt mostanában, de azt a kernel frissítése orvosolja.
igazából nem a térfogatbeli mérete nagy a telefonnak, hanem a súlya szerintem. de ez mondjuk nagyjából mindegyik hasonló méretű és jól összerakott készüléknél jelentkezik, egyik sincs 130g alatt. viszont nekem a Legendben leginkább az árcédulája nem tetszik, egyszerűen annyiért nem éri meg. ahogy például a Nexus egy remek telefon, olyat is akartam venni, de hacsak nem közvetlen a google-től rendeled, akkor elképesztően magas az ára a konkurenciához képest. -
Cyberpunk
félisten
+1 a Milestone-ra
Ha erősebb hardver kell meg a qwerty billentyűzet sem utolsó.
Nálam az utóbbi a döntő tényező jó az érintő kijelző főleg ha kapacitív, de a fizikai gombokat nem helyettesíti jobban. Szóval szöveg bevitelnél abszolút előny a qwerty bill..
És hát sajnos androidos telefonok nem bővelkednek qwerty billentyűzet téren. -
Rickazoid
addikt
Üdv!
Nálam jelen van egy bug, mégpedig, hogy a gyári böngésző bezárul, ha kikapcsol a kijelző. De erre egy megoldás a Dolphin HD telepítése, ami már végre tudja ugyan azt és bele se nagyít az oldalakba (hisz anélkül is jól olvasható minden), mint az elődje. Illetve tapasztaltam egy-két újraindulást, valamint egyszer elveszítette a hálózatot, bár az nem biztos, hogy a telefon hibája volt, viszont ilyenkor újra kéri a PIN-t, ha nem kapcsolod ki, úgy meg csak akkor lép vissza, ha észreveszed, de ez egyébként a WM-re is igaz. De van olyan program, ami ilyenkor tud jelezni, bár én gyorsabb merülést tapasztaltam vele, de annyira nem is lényeges, mert mindig fixen tartja a kapcsolatot a hálózattal.
Nagyjából ennyi, amiről én tudok, ami nálam előjött kb. két hónap alatt... van még pár program, ami lemeríti az akkut pár óra alatt, de ez meg nyilván a programok hibája, nálam például az Alarm Klock korábban merítette, de már nem, valószínűleg javítottak, optimalizáltak még rajta.
Egyszóval én személy szerint meg vagyok elégedve vele annak ellenére is, hogy akadnak problémáim néha, de ez már a komolyabb felhasználásból ered, amikor már buherálni kell, ahogy sheratan is írta, oda már jól jön a háttértudás, de nélküle se vagy teljesen elveszve.(#1389) maathe: például amit én is kérdeztem, hogy a microSD-re telepíteni a programokat, meg tudod törölni a gyárilag telepített programokat, mint a Motonav, ha erre van ingered, stb.
-
törölt tag
ha csak használni akarod a telefont, akkor semmilyen linuxos tudás nem szükséges hozzá. alapvetően az egyik legkönnyebben és intuitívabban kezelhető felületet kapod az androiddal manapság.
akkor kell kis háttértudás, ha buherálni akarod a rendszert, de alapvetően ehhez is vannak elég jó step-by-step leírások azért. én például lényegében semmilyen trükközést nem használok rajta, és így is jól működik. persze attól függ, hogy mire akarod pontosan használni a készüléket. -
-
törölt tag
szerintem egyáltalán nem nehéz kezelni, elég intuitív, és jól testreszabható.
multimédiában úgy általában az android nem túl erős, és ez alól a milestone se kivétel. lehet rajta zenét hallgatni, jobb mint egy n78, de mondjuk egy mp3 lejátszótól nagyon messze van. nem elég a dinamika és kicsit van alapzaj is. mondjuk buszon-metrón nem feltétlenül olyan zavaró, de mondjuk klasszikus zenei nyitányokat nem érdemes erőltetni rajta. equalizer van, csak nem testreszabható, de a gyári hangzásképekből lehet válogatni.
a kamerán javítottak sokat a 2.1-es fw-ben, leglaábbis a beállíŧások terén biztosan, de amióta megvan az update, nagyból egyáltlaán nem használtam fényképezésre. előtte elég vacak volt. este el lehetett felejten ia videózást, mert nagyon kicsi volt az érzékenysége, illetve mosott, tejes képeket csinált. de elvileg ezen javítottak (mondjuk dslr után miden mobil szar képet csinál).
akksi ilyen használattal szerintem 2 napot ki kell bírjon simán. leginkább attól függ, hogy mennyit lógsz mobilhálózaton (telefonálás, 3G), illetve menyit világít a kijelző. ez a kettő fogyaszt sokat, a wifi meg mp3 nem annyira.
elvileg bármilyen 2 vagy 3 eres jack csatlakozós fülessel működik, de gyakorlatban az ipod és nokia kompatibilis termékeket kerüld messzire, mert azokkal nem.
a főképernyő teljesen testreszabható: tehetsz ki élő és halott (sima) háttereket, widgeteket, ikonokat (programok, könyvjelzők, url-ek, kontaktok, stb), szóval elég jól meg lehet valószítani, amit elképzelsz oda. -
Már egy ideje nem vagyok Milestone tulaj, de a kérdések egy része megy
1) Egyáltalán nem nehéz kezelni, átlátható és egyszerű a rendszer, ha minimális angoltudásod megvan. A dolgok úgy kezdenek bonyolódni, ahogy minél jobban a lelkébe próbálsz gázolni - de a topikja alapján az Arena flashelésénél még így is bőven könnyebb. Ha esetleg pesti vagy, nézz be a Speedshopba és próbáld ki a kiállított telefonokat - volt Milestone is, bár eléggé köhögős (2 hónapja jártam arra kb., nem tudom leformázták-e azóta), mindenesetre az Android többféle változatával is találkozhatsz.
2) A zenelejátszás minőségére már nem emlékszem, de az biztos, hogy 2.0.1 óta van equalizer. Nekem annyira nem vált be, de a 2.1-en nem próbáltam már.
3) Egy napot simán, a többi az mágia kérdése.
4) 3,5-es jack aljzata van, úgyhogy igen, bármit rádughatsz zenehallgatáshoz; azt nem tudom viszont, hogy mikrofonnal együtt működik-e.
5) A főképernyő nagyon testreszabható, a háttér mellett rengeteg widgetet és parancsikont rendezgethetsz. Ezt úgyis hamar látni fogod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest