- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0_gAboR
őstag
egy ideje nem kovettem a milestone temat. hogyhogy van mar custom rom a telora?
sikerult feltorni a lockolt bootloadert? -
n0_gAboR
őstag
válasz
premete #2151 üzenetére
Nekem is Desire-m van 2.2-vel, es SOKKAL gyorsabb lett tole a telefon.
Tudni kell viszont, hogy mit kell figyelni:Az animaciok, atmenetek nyilvan nem lettek erezhetoen gyorsabbak (ezek akkor lesznek, ha vegre megirjak hw gyorsitottra a kezelofeluletet, de ez csak android 3.0-ra varhato).
Viszont a szamitasigenyes feladatokon tenyleg erezheto a 2-4x-es gyorsulas. (pl. appok indulasa, toltesi muveletek, kepfeldolgozas, stb).
Pl. eddig, ha nem volt elinditva az ebresztoora elotte, es este be akartam allitani, kellett varni 2-3 mp-et hogy feljojjon az app, 2.2-vel szinte rogton, szempillantas alatt indul.Arrol nem is beszelve, hogy mennyi egyeb ujdonsagot tettek bele a HTC-s es Google-es arcok:
- Magyar nyelvu prediktiv szotar szovegbevitelhez
- Gombnyomasra valthato szovegbevitel nyelv
- Flash 10.1 alapbol felrakva
- 720p videofelvetel, vaku videofelvetel kozben
- Nagyon sokat gyorsult a fotozas
- Tethering
- HTC zseblampa app
- News & weather app
- Uj widgetek (FM radio, calculator, market)
- Browser plugintamogatas, animgif tamogatas, uj HTML5 cuccok tamogatasa, joval gyorsabb Javascript vegrehajtas,
- RDS tamogatas radioban
- SD kartyara telepites
- Uj task switcher
- Approbb kezelofelulet finomitasok, attervezesek
- Facebook eventek es szulinapok a calendarban
- stb.Szoval nem tudom miert nem voltal tole elajulva, de szerintem eleg impozans update.
Ennek a nagy resze a Milestone tulajokat is erinteni fogja. -
n0_gAboR
őstag
Desire CPU-ja majdnem 2x gyorsabb (1GHz) mint a Milestone (550MHz). Ez masszivan megerzodik a kezelofelulet es a bongeszo sebessegen is.
Pl. ameddig tolt az oldal, a weblapok scrollozasa, nagyitasa akadozik rendesen Milestone-on, Desire-n jo sebesseggel tortenik mindez.
A Droid 2 lesz majd pariban sebessegben a Desire-vel, de az meg USA-ban sem jelent meg.
-
n0_gAboR
őstag
Dehogyisnem!!
A kexec-el on the fly lehet masik kernelt bootolni (elvileg azert fejlesztettek ki, hogy magas rendelkezesre allasu szervereken ne kelljen frissites utan ujrainditani a cuccot, hanem csak siman betolteni az uj kernelt a memoriaba es azzal futni tovabb).
A kexec egy kernel modul, amit az eredeti kernelbe be lehet tolteni, a kernel modositasa nelkul (A kernel modositas ugye nem lehetseges, a lockolt bootloader signature ellenorzese miatt.)
Ezzel a megoldassal a bootloader feltorese nelkul lehet custom kerneleket (custom ROM-okat) futtatni.
Szerintem ez a megoldas meg jobb is mint a bootloader hack. Ha a bootloaderrel tortenik valami, a telefon konnyen papirnehezekke valtozhat. A feltort/lecserelt bootloadert eszrevehetik gariztataskor, es megvonhatjak a jotallast. Itt viszont siman visszaflasheled a gyari ROM-ot, es soha nem veszik eszre, hogy butykolve volt a telefon.
-
n0_gAboR
őstag
Ismert 2.1 bugok:
- ebreszto bug (ez ugye orvosolhato a kanadai Telus firmware kernelevel)-
- random elindulo zenelejarszo, illetve megallitott zenelejatszo elindul, hogyha kihuzod a fulhallgatot
- 2D grafika teljesitmeny regresszio, joval lassabb, mint a 2.0.1-en
- random ujraindulas (ez nekem nem jott elo)
- wifi kapcsolat bug - neha nagyon magas a packet loss, emiatt nagyon lassu a kapcsolat, illetve csomoszor nem tudsz csak sokadszorra csatlakozni wifi halozatokhoz
- homescreenrol neha eltunnek az ikonok, es widgetek (ujrainditas utan megjavul), ez sem jott elo nalam -
n0_gAboR
őstag
Oszinten, mire mentunk hogy a Milestone-ra jott ki kb. legeloszor a 2.1 update? Ennyire szar bugos firmware szerintem nem nem volt az android rovidke tortenelmeben.
A legviccesebb, hogy az OTA frissitesekkel (amik par honappal kesobb kerultek ki, mint ahogy a romok a neten elerhetoek lettek volna) ugyanazt a bugos szart toltak ki.
Inkabb dolgoztak volna rajta meg par honapot.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
MrTwister #1467 üzenetére
LauncherPro nagyon durva alkalmazas, enis ezt hasznaltam mar egy ideje. Eszmeletlenul gyors. (Egyebkent a Nexus One Launcher2-jere hajaz)
2.0.1-el viszont nekem folyamatosan FC-zett amikor desktop ikonrol indiottam valamit - 2.1-el viszont tokeletes.
En gameboid-dal jatszottam (Gameboy Advance emulator), kenyelmesen raalitottam a kurzor gombokat a bal oldalra a A, B stb gombokat jobb oldalra, es majdnem olyan kenyelmes volt iranyitani, mint egy rendes gameboyt
(Sajnos a 2.1 firmware-ben tapasztalhato 2D perfomance regresszio miatt akadozik a cucc, 2.0.1-ben viszont tokeletes!)Kiraly volt rajta Mario Land 3-at jatszani, sokkal osszetettebb, mint egy altalanos mobilos game (es a grafika is elegge rendben van szerintem)
-
n0_gAboR
őstag
-
n0_gAboR
őstag
válasz
tibi666 #1451 üzenetére
Enis kiprobaltam, istentelenul gyors lesz tole a telefon, eg es fold a kulonbseg.
Motorola Droidosok reg ota hasznaljak, es allitolag semmi karos hatasa nincs, az elem gyorsabb merulesen kivul.
Nekem 31 foknal nem ment feljebb a homerseklet - viszont a gyari 550MHz-el is ugyanennyi@tibi666
SetCPU nevu programot erdemes hasznalni. A Milestone Overclock programmal beallithatod, hogy mennyi legyen a max, mondjuk 1000MHz, a SetCPU-val pedig beallithato hogy pl 250MHz legyen a minimum, es 1000MHz a maximum. Ilyenkor terhelestol fuggoen automatikusan allitja. A profiloknal kulonbozo allapotokhoz lehet beallitani a minimum es maximum ertekeket (pl: Toltes, Sleep/standby, stb)A SetCPU-t be lehet allitani, hogy ujrainditaskor automatikusan alkalmazza a beallitasokat. Viszont ugye ujrainditas utan meg nem fut a Milestone Overclock kernelmodulja, igy 550MHz-t lat maximumnak.
Egy bootkor lefuto script segitsegevel ha el lehetne inditani a milestone overclock-ot, mukodne folyamatosan az overclock. -
n0_gAboR
őstag
válasz
domedee #1447 üzenetére
Megoldottak a CPU overclockot Motorola Milestone-on is!
A telefon allitolag 1200MHz-n is stabilan mukodik. (ilyenkor sebessegben a Nexus One-t is beelozve)
Rootolt 2.1 rendszer szukseges hozza.Infok: [link] [link]
Letoltes: [link]Az ujitas, hogy nem modositott kernelt hasznalnak (mint a Motorola Droid-hoz hasznalt custom firmware-ek, ez ugye nem jarhato egyelore Milestone-on), hanem egy kernelmodult toltenek be, ami a memoriaban allitgatja a CPU frekvenciakat. Egy apk programot kell felinstallalni, megadni neki a root jogokat, es maris allithato a CPU sebesseg.
Egy video a program mukodeserol: [link]
Aki kiprobalja, legyen szives ossza meg a tapasztalatait.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
JNashville #1420 üzenetére
A gyari homescreen nem hozza az IPhone sebesseget, de egy Home++ vagy Zeam eleg gordulekennye teszi a telefont. En jelenleg Home++-t hasznalok.
-
n0_gAboR
őstag
Probalta mar valaki flashelni a ma megjelent 2.1 UK verziot?
Vajon ujabb build, mint az eddig hasznalt central eu verzios rom? -
n0_gAboR
őstag
-
n0_gAboR
őstag
Talaltam egy blogot, ahonnan le lehet szedni a Nexus One-os 3D-s Launcher2-t, meg a tobbi hianyzo 2.1-es alkalmazast. Ha volt mar, akkor sry.
Minimum Android 2.0.1 kell hozzajuk.
Nekem ment a Launher2 ( gyorsabban mint a gyari optimalizalatlan home
), bar nem volt tul stabil.
Itt talalhatoak a cuccok: [link]
-
n0_gAboR
őstag
válasz
tibi666 #1283 üzenetére
"gyors és átgondolt rendszernek tűnik"
Atgondoltsaggal es a lehetosegekkel nincs gond. Jo kis rendszer LESZ majd az android ha jobban kiforr.
Nekem pont a gyorsasaggal vannak gondjaim, sajnos egy IPhone 3GS lenyegesen gyorsabban reagal minden utasitasomra - mondhatni azonnal.
A homescreen meg az application list nagyon lassu - a haverom spicaja lenyegesen tobb FPS-el reagal. A proci eleg kakaot kene hogy biztositson (IPhone 3GS-el megyegyezo architektura).Lehet esetleg remenykedni a 2.2-ben, de az meg honapokra van, ha egyaltalan elkesziti a motorola, mert ugye kernelt nem tudunk szigno nelkulire cserelni.
De hogy ne csak rosszat irjak, a telo kulsore es hardverileg nagyon rendben van, tetszik. A szoftvert kene erosen csiszolgatni.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
#16820480 #1229 üzenetére
Nem akadozik, hanem alacsony az FPS. A "desktop" valtasokkor es az alkalmazas menuben valo gorgeteskor.
Spicaban ezek sokkal gyorsabbak - pedig az joval gyengebb masina.
Egyertelmuen a szoftver nincs rendesen optimalizalva, mert a Home++ sokkal gordulekenyebb.(Sok youtube videot neztem, mindenkinel ilyen sebessegu, maximum neked nem tunik fel, nem vagy erzekeny az ilyesmire)
-
n0_gAboR
őstag
"Sokkolo" elmenyben volt reszem tegnap
Kiprobaltam haverom spica-jat (gyari 1.5 fut rajta), es SOKKAL gyorsabb volt a homescreen es a programlista animacioja, mint a 2.1-es Milestone-nak.
Nagyon zavaro ez az akadozas.
Home++ -t hasznalva vilagosan latszik hogy boven van ero a prociban, gyonyoruen, akadasmentesen fut a program (sajnos nekem az apro kis ikonok miatt nagyon nem tetszik).
A gyari home-ot "elfelejtettek" optimalizalni a motorolasok. -
n0_gAboR
őstag
Megoldottak az ebresztoora bugot !
A Telus szolgaltato altal hasznalt SHOLS_U2_03.10.0 firmwareben ujabb kernel talalhato, ezt kell feltenni az altalunk hasznalt europai SHOLS_U2_02.31.0 RTEU. firmware-re.Itt van reszletes leiras, es a linkelve a szukseges fileok: [link]
Elvileg az image csak a kernelt modositja, tehat minden mas marad, nem jar adatvesztessel.Erre nem benthagytam a cegnel az USB kabelt
-
n0_gAboR
őstag
Jovo honapban erkezik elvileg az Android 2.2 Froyo: [link]
Lehet majd sirankozni a motorolanak a frissitesertA "JIT compiler" (varhatoan kb 20-30% teljesitmenynovekedes), es a "RAM optimalizálás" nem gyengen hangzanak jol!
-
n0_gAboR
őstag
válasz
golyóbis66 #1209 üzenetére
Jah, akkor sry
-
n0_gAboR
őstag
válasz
golyóbis66 #1207 üzenetére
Akkor csak siman rakd fel a hivatalos 2.1 europai verziot.
Itt egy nagyon egyszeru leiras hozza magyarul: [link]
-
n0_gAboR
őstag
Nah ma nalam is elojott a 2.1-ben az ebreszto bug. ~15 perccel kesobb ebresztett. Eleg zavaro, hogy egy ilyen alap es trivialis funkcio megbizhatatlanul mukodik.
-
n0_gAboR
őstag
Telefonalas kozben eleg zavaro, hogy hallom a sajat hangomat is a hangszoroban (talan egy kicsit kesve is jon vissza a hand , de nem visszhangzik).
2.1-update1 EU verzio firmware van a telon.
Ti tapasztaltatok hasonlot? -
n0_gAboR
őstag
Ma reggel halal pontosan ebresztett a telo 2.1-el...remelem igy fog viselkedni a tovabbiakban is.
-
n0_gAboR
őstag
Nah beleptem en is a milestone-osok taboraba. Egyelore nagyon tetszik a telefon.
Rogton upgradeltem 2.1-update1 europai firmware-re.Tapasztalta valaki 2.1-en a hibas ebresztes, telo ujraindulas bugokat?
Probaltam beallitani par perccel kesobbre teszt ebreszteseket, de mindig pontosan jelzett a keszulek. Ujraindulast sem tapasztaltam az 1. napon.
Itt olvastam roluk: [link]
-
n0_gAboR
őstag
Sziasztok!
Ha jol latom erre a telora mar kijott hivatalosan a 2.1. Ezekbol a 2.0.1-es bugokbol sikerult javitani a motorolasoknak?: [link]
A 2.0.1 webbongeszojeben scrollozaskor tapasztalhato akadozasok megszuntek?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest