Hirdetés
- Bluetooth-headsetekről általában
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Mobil flották
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
defymoto
senior tag
válasz
kimpepevok #6181 üzenetére
Nagyon szép, jó teló
-
alias3t
csendes tag
válasz
Boonen007 #6193 üzenetére
2 napja sincs hogy hasonló kérdésre választoltam (#6125)
(keresőt se ártana használni néha napján, vagy legalább az utolsó 50 hozzászólást elolvashatnád, hogy ne minden oldalon szerepeljen ugyanaz az a kérdés)
meridaharcos:
anno kipróbáltam a 720p mod-ot, de annyira gagyi volt a minősége, hogy nem látom értelmét erőltetni, teljes képernyős felvételi mód engedélyezve van cm7-ben is, ahhoz képest a 720p nálam nem jelentett minőségi ugrást
persze nem kizárt hogy implementálják, de sajnos a defy+ kamerája elég középszerű
-
Boonen007
őstag
A Defy+ kap hivatalos ICS-t? CM9ből van már rá teljesen működő? Vagy egyenlőre CM 7.2?
Előre is köszi!
-
Goose-T
veterán
válasz
meridaharcos #6191 üzenetére
Állítólag a telefonos részen változtatott valamit, itt írja. Bővebb infót nem találtam. Nekem az 23-i változat van fent most, ahhoz képest valószínűleg nincs sok változtatás.
-
meridaharcos
senior tag
Valakinek van infója arról, hogy a legutolsó CM verzió miért van megjelölve kísérletiként? Valaki feltette már?
-
bepken
veterán
én már egy ideje ezt használom, szerintem egyszerűen gyönyörű! kirakja az albumképet, és háttérben pedig magáról az együttesről egy full képernyős háttérképet, ami szerintem rohadt jól néz ki! ráadásul a menü és a lejátszó felület is letisztult, szép. (egyébként free-be van jópár téma is, amivel még jobban személyre tudod szabni a felületet)
régi telefonomnál sokat számíott, hogy a poweramp-ban van eq...de ennél a telefonnál nem érzem szükségesnek
-
törölt tag
Akkor csak-csak a PowerAmp lenne neked a legjobb, ha nem nyávogna nálad. A PowerAmp után talán a Rock Player a legjobb, illetve mostanában sokan dícsérik a Neutron Playert, én is kipróbáltam, vannak erényei, próbáld ki te is. A mistar kolléga által ajánlott MixZing-et én még nem próbáltam.
Szerk.: Egyébként a FLAC-ot én az MX Playeren és/vagy a Mobo Playeren hallgatom, amit meg képes a CMP lejátszani, azt a CMP-n. -
M_AND_Ms
veterán
Én nem agyon pinkódolásról beszéltem. Csak annyit, hogy használom a lakásom ajtaján a zárat és nem hagyom tárva-nyitva.
A cikk marha nagy újdonságot mond, hogy minden védelem feltörhető. Ez köztudott.
Ez meg orbitális baromság: <i>"Ha mindent bekapcsolunk – akkor az esetenként minden nap le le fagyó túlbonyolított univerzális kütyük hozzák ránk a frászt – mikor autóban egy fogpiszkálóhoz hasonló bigyóval kell bepötyögni a kódot, mondjuk 140 km/h tempónál"</i> -
BSOD
senior tag
PowerAmp nyávogással találkozott valaki? Olyan mintha húznák a szalagot a magnóban.
Ki fogok próbálni más lejátszót is. Tudtok valamit ajánlani? -
jeni
félisten
válasz
defymoto #6180 üzenetére
A Motorola Atrix ugyan olyan mint a Defy+. Magyarul azzal is az lesz a gondod,mint a Defy+ telóval.A szoftveres támogatás lesz a gondod,vagyis a gyártó arra is sza@@k majd.
Legtöbben a Motorola siralmas supportja miatt váltanak más gyártó termékére.
Bevallva én se vagyok oda érte a Motorola a saját elméleti gondolkodásával.
Inkább legyen 5000-Ft-al drágább de akkor talán jobb lenne a supportja. -
defymoto
senior tag
válasz
kimpepevok #6179 üzenetére
Megtettszett az Atrix
-
defymoto
senior tag
Ha kell vkinek, eladó a defy+ és hozzá a Nokia SU-w8, és Logitech V740 vezetéknélküli billentyűzet, és egér
-
kimpepevok
tag
Helló!
Nekem most azt játsza a telefonom, hogykiírogatja, hogy cpu100%.
Akkor csinálta először, amikor vettem bele egy nagyobb SDkártyát és azzal először elindítottam. Mondjuk több mint 1000 képet kellett neki beolvasnia. Mivel úgy tűnt, hogy fagyi van kikaptam az aksit. Persze emiatt megsérült néhány fájl. Vissza a régi SD kártya. Tekóban megformáz, majd mindent visszamásoltam rá. Megint olvasgatta a képeimet egy ideig, de most nem kptam ki az aksit. Meg is csinálta szépen és úgy tűnt minden ok. De most telepítettem, egy alkalmazást ás már a telepítésnél kivágta, hogy cpu100%. Azóta is akadozik a teló. a task managerben nem látok semmit, ami megakasztaná a telót, még akkor sem, ha láthatóvá teszem a rendszer alkalmazásokat.No root, szüz teló.
-
Boonen007
őstag
Aha... Nem ezt írtam azt, írtam, hogy mivel mind két procinak más a típusa viszont 1Ghz mind a kettő így nem tudom megkülönböztetni, hogy melyik a gyorsabb és gondoltam van itt olyan aki jobban képbe van (esetleg a technológia fejlődésével stb lehet gyorsabb) mint én sőt mivel elég nagy a megjelenési idő különbsége a két telefon között így esetleg válthatott valaki onnan ide. Nincs egy hete igen, de attól még valaki felrakhatta vagy csak hónapok múltával szabad feltenni vagy miről beszélsz? Azt hittem a fórum arra való, hogy kérdezzek, még ha az hülyeségnek is tűnik a magadfajta nálamnál sokkal okosabbaknak.
-
Pe-pe
tag
Help! Defy+-omra 720p camera zippet próbáltam telepíteni, de nem sikerült.
Van egy backupom, de nem tudom, hogy kell e hozzá valami cash-t törölni? -
nortol
senior tag
válasz
Boonen007 #6170 üzenetére
Te most ezt komolyan gondoltad, hogy egy defy+-os ember megmondja neked, hogy a galaxy S-nek milyen hardvere van, és, hogy az, erősebb avagy gyengébb a galaxy S-nél?
Az Angry Birds Space nincsen még egy hete, hogy kijött hivatalosan, de Te már erre vagy kiváncsi...
Csak segíteni akarok: onnan tudod, hogy a procik 1 Ghz-sek, hogy azt írják mindkettő típusnál!
Hát hajrá barátom, próbáld ki :-)
Vagy vegyél nokia 2230-ot...
-
Boonen007
őstag
Utána néztem, Defy+ 1 GHz-es, TI OMAP3620 Galaxy S ARM Cortex-A8-ra épülő, 1 GHz-es proci. Grafikus chip, Defy+ PowerVR SGX530, Galaxy S PowerVR SGX540. Oké a grafikus gyorsító aké. De most a procit honnan tudjam, ha mind kettő 1 ghz.
De azért köszi
Angry Birds Space simán megy rajta?
-
nortol
senior tag
válasz
oliverkiss32 #6166 üzenetére
Ezt inkább derítsed ki magad :-)
A kamera 3gp-ben vesz fel, ami az egyik "leghelytakarékosabb" formátum.
Otthon ess neki a kamerádnak, és kezd el felvenni...
Aztán majd megtudod, hogy időben mekkora videót tudsz a kártyára felvenni...Ha viszont minden kötél szakad, akkor ahogy mondtad is, majd szépen felteszel egy xvid filmet a szabad helyre az sd kártyán...
Vagy vegyél egy nagyiknak ajánlott, nagygombos mobilverziót, aztán tombolj abban a topikban!
-
Attas
aktív tag
válasz
oliverkiss32 #6165 üzenetére
Hidd el, ez nem hiba. Tudtommal más androidos telókon is van minta zár, és ugyan így működik. Állítsd a minta kérést 20 perc-re és akkor nem lesz zavaró annyira. (Bár a telefon védelme érdekében - lopás esetén -) ezt jobb minél rövidebb időre rakni.
-
Boonen007
őstag
Melyik hardver az erősebb, Defy+&Galaxy S?
-
jeni
félisten
válasz
oliverkiss32 #6155 üzenetére
Ha frissíted a telódat 2.3.5 verzióról 2.3.6-ra akkor onnantól nincs semmilyen rootolási lehetöséged,ugyanis az már 7-s bootloaderes ami jelenleg nem törhetö fel,ès jó darabig gyári verziós marad a Defy+ telod.
-
nortol
senior tag
válasz
M_AND_Ms #6159 üzenetére
Ezt mindenkinek ajánlom elolvasásra, mielött agyon pinkódolja és agyon védi a telefonját: Amikor a mobil túlságosan mobil –mit tegyünk ha ellopják, vagy elvesztjük
A leírásban igencsak megfontolandó dolgokról van szó!
A linkelt hozzászóláshoz még annyit tennék csak hozzá, hogy a telefon ellopása után azonnal gmail jelszót váltanék!!!
A kontaktokkal a simen vagy a telefonban pedig ugysem fog mit kezdeni a tolvaj...A többit rátok bízom!
De egy dolog biztos, mégpedig za, hogy ha nem tudják használni, akkor az okosabbak azonnal romot cserélnek, imei számot cserélnek és tovább adják...
De ha nincs ilyen védelem, akkor van esély a telefon visszaszerzésére! -
Pe-pe
tag
Sziasztok
Van egy olyan problémám, hogyha megnyitom a galériát sokáig gondolkozik mire betöltődik.
CM7 van rajta. Mi lehet ennek az oka? Újra scaneli ilyenkor az SD kártyát??? -
nortol
senior tag
válasz
Hogy az sd kártyára mentsen???????????
Az sd kártyán ezt keresd: dcim - Camera
És már meg is van a több ezer fényképed :-) -
M_AND_Ms
veterán
Pontosan, ezt annak idején tisztáztuk. Még a két dolog időzítése is külön állítható. Arról nem is beszélve, hogy a biztonsági zároláshoz pin kódott is be lehet adni és akkor még jobban szembetűnő a képernyőzár külön funkciója (a zsebem ne próbálkozzon pin kódokkal)
Amúgy, melegen ajánlom mindenkinek a biztonsági zár használatát, hisz a telefonjában ott vannak az email, fb, stb. elérések jelszóval együtt. Egy elvesztett telefon minden kaput kinyit a megtalálónak.
-
válasz
Nem értelek, a gyári kamera szoftver eleve az SD kártyára ment. Ha nem oda mentene, el se tudnád érni.
-
Attas
aktív tag
-
oliverkiss32
aktív tag
válasz
tbajusz #6153 üzenetére
Nekem is ugyanez a problémám! :-) Idegesítő ,hogy beállítom az egyedi zárat de még pluszba a csúszkát is el kell húzni előtte... Szerintem ezt nem így akarták a moto szoftveresek. Azon is látszik ,hogy a többi egyedi zárnak is van saját design-ja pontos idővel ,dátummal ,így elég béna. Az ilyen hibáknál az jut eszembe ,hogy miután legurult a gyártósorrol a mobil valaki kipróbálta?
-
oliverkiss32
aktív tag
Sziasztok!
Az a kérdésem ,hogy a gyári kamera szoftverben miként lehet megoldani ,hogy az SD kártyára mentsen? Ha nem lehet, akkor valami alternatív minőségi video felvevő szoftvert tudtok mondani?
Második kérdésem pedig az ,hogy ha frissítem .5-ről .6-ra az androidot akkor a root elvész?Köszi a segítséget!
Üdv. -
alias3t
csendes tag
válasz
meridaharcos #6144 üzenetére
nortol, Rjocó: no offense
( az természetesen nem jó, ha fölösleges app-ok zabálják a memóriát ) a hangsúly szerintem is az optimalizáción van, és ebben nekem eddig úgy tűnik bevált a V6 scripta leírást holnapra estefelé ígérem (már nekifutottam de per pill nincs időm tisztességesen befejezni)
-
tbajusz
tag
válasz
kimpepevok #5513 üzenetére
Na most erre tényleg nincs semmi megoldás? Nem lehet a képernyőzárat kiiktatni, azért, hogy csak a beállított mozdulattal oldja fel?
Valami app nincs ami kikapcsolná a gyárit? -
nortol
senior tag
Az android verziókban sajnos nagyon nagy kavarc van...
Vannak ugye a német 2.3.6-os verziók(magyarítás), melyek simán rootolhatóak.
Ha valaki felteszi a 2.3.5-re a 720p-t, akkor hírtelen 2.3.4-et vesz észre a telefonján.
Aztán van a cm 7.2 mely már 2.3.7-es android verziót ír.Aztán itt van az új en_EU féle friss 2.3.6-os verzió, mely teljesen új bootverzióval is rendelkezik, ezáltal pedig rootolhatatlan is a jelenlegi helyzetben.
Így tehát elértünk egy olyan megkavart helyzethez, ahol mindenkinek nagyon odakell figyelnie arra, hogy pontosan mi is van a telefonján, mert egy rossz művelet és már van is egy téglája, amit csak jobb helyekről beszerezhető sbf fájllal tud ismét szóra bírni...
-
RJocó
tag
Hát a quarx féle cm7-ben a nyelvek között van magyar nyelv is. Szval ha ezt telepíted akkor lesz benne.
2.3.6 od van és rootolt? Vagy csak a DE-seket lehet rootolni?
Azt viszont nem tudom, hogy arra fellehet e ezeket a romokat tenni. Bár elvileg nincsen akadálya. Azért egy full backup-ot mindenképpen csinálj sztm előtte. -
RJocó
tag
-
RJocó
tag
válasz
alias3t #6141 üzenetére
Hát igen..ugye ha sok program megy egyszerre akkor nyilván lassabb a telefon, és ilyenkor az ember megnézi mennyi a szabad mem, és azt látja hogy kevés, tehát biztos az a baj..
A jó rendszer sztm az ami nem futtat számomra felesleges dolgokat a háttérben, így több a szabad mem, így gyorsabb a telefon.. sztm így függ össze a sebesség meg a mem..de javíts ki ha tévedek, ez csak az én ötletelésem. -
nortol
senior tag
válasz
alias3t #6141 üzenetére
Szerintem meg jó lenne ha soha többet nem bukkanna fel ez az agyament téma.
Szenvedjen mindenki a saját hite szerint, de ezt a hülyeséget Én örökre kiüzném a fórumról...Időközönként fellángol ez a vita.
Az elején Én is vitáztam, aztám már csak mosolyogtam rajta, de mostmár kezd nagyon idegesítő lenni.A dolog nagyon egyszerü pedig.
Vajon miért mondják, hogy a buherált romok sokkal gyorsabbak mint a gyáriak?
Talán átírják az androidos programokat?
Vagy csak ki vannak gyakva azok a programok, melyek állandóan futnának a háttérben, ezzel pedig foglalják a memóriát is?
Ha pedig egy olyan programot szeretnél indítani, amit régebben használtál, legyen ez akár egy játék után egy hívásfogadás is akár, akkor a hívásfogadás minden egyes dolgához első nekifutásra ramot kell, hogy felszabadítson a készülék miközben a processzor is megdolgozik rendesen az ürítés alatt, majd ezután betud tölteni maga az alkalmazás is. Ez a folyamat általában sokkal több időt igényel, mint egy "üres" ramba betölteni a nulláról az alkalmazást.Tehát a buherált romok gyorsasága pontosan azért van, mert általában a szabad memória és a folyamatosan a memóriában tárolt programok optimális arányban és számban vannak jelen, így a telefon mindennapi használata során a felhasználó csak azt tapasztalja, hogy "húdegyorswazze" a gyárihoz képest...
-
RJocó
tag
válasz
defymoto #6139 üzenetére
Az gáz ha 2.3.6. Azzal megvagy lőve sajnos. Lehet a moto gyári felülete a gond..anno az enyémet is az fogta vissza. Próbáld meg esetleg hogy minden nap nyomsz egy restartot, vagy minden töltés után. És akkor nem gyűlik talán össze a sok szemét ami visszafogja. Reméljük megoldják a root ot hamarosan, és akkor előtted is kinyílnak a kapuk
-
alias3t
csendes tag
Ha a motorola hajlandó kiadni újabb ROM-ot, akkor természetesen igen (ebben mondjuk elég szkeptikus vagyok). A IceCreamSandwich kódnéven futó legújabb android 4-et hivatalos formában aligha fogják kiadni defy plus-ra, de a nem hivatalos CM9 (szintén android 4) ROM már előrehaladott állapotban van, jó eséllyel lesz belőle használható verzió pár hónapon belül. Kérdés majd az lesz, megéri-e váltani?
-
alias3t
csendes tag
BusyBox-ot ne is akarj CM7-re telepíteni, mert azt már belehegesztették a fiúk a gyárban
egy script managert viszont fel lehet tenni, és onnantól már ugyan az a menet, bár én nem a fent linkelt leírás alapján csináltam
szerk:
androidarénás változat valószínüleg már elavult, (pl utolsó lépésként 29-et érdemes nyomni)
majd lehet összedobok ide egy rövidke kis tutorialt, de igazából én se értek hozzá, ezért nem is játszanám a szakértőt..
-
RJocó
tag
Köszi a figyelmeztetést
nem akarom ezt a v6 progit feltenni 200 felett vagy az közelében jár memória, annyi meg úgy hiszem elég a kényelmes használathoz, legalábbis nekem. A v6 nemtudom a cm eseknek mennyit dob a rendszeren, írjatok maár valami tapasztalatot légyszi..úgytudtam ez csak azoknak segítség akik memória hiányban küszködnek. Vagy nem?
-
defymoto
senior tag
Üdv!
Nekem is egyre lassabb amikor feloldom a képernyőzárat, szinte mindig vmilyen programban van, és amikor kilépek, sokáig tölt.
Szintén, amikor bejövő hívásom van elkezd rezegni, csörögrni, majd kb 10 másoperc múlva jelenik meg a képernyőn.
Előre is köszi a segítséget. -
pepe10.10
tag
válasz
mediumgecso #6100 üzenetére
SziasztoK!
a telefonom eszméletlenül belassult. hogykell újra resetelni e telefont, hogytudom rámenteni a memóriakártyára a mentéseimet? kérlek segítsetek. köszönöm -
zp1otz
csendes tag
Ha januári CM 7.2-setek van, semmiképp se rakjátok fel a V6 Superchargert, mert a telepítéséhez szükséges 1.18.2-es Busybox vagy a Script Manager (nem tudom pontosan melyik) hazavágja a telót (eljut a cyanogen logóig, majd ott forog,de nem indul el) és rakhattam újra az egészet. Szerencsére volt egy 9napos backupom, de akkorsem volt különösen felemelő élmény.
-
Shiku
aktív tag
Ha lesz újabb Android azt vajon fel lehet majd rakni a Defy+ra?
-
Attas
aktív tag
válasz
kimpepevok #6131 üzenetére
Már nekem is. Az volt a baj hogy ki volt kapcsolva a háttér adat fogadás. ezèrt nem települt.:-)
-
meridaharcos
senior tag
válasz
belavagyokbp #6127 üzenetére
Szerintem bingo!
-
RJocó
tag
válasz
belavagyokbp #6127 üzenetére
http://androidarena.hu/2011/09/v6-
supercharger/
Ez az bocsi később vettem észre h linkelted.. -
belavagyokbp
aktív tag
válasz
meridaharcos #6126 üzenetére
Kirakhatnád hogy hol találtad, szerintem másokat is érdekelne (engem biztosan)
-
Goose-T
veterán
Felraktam a legújabb Quarx-féle CM9-et tegnap este. Eddig teljesen stabilnak tűnik, minden telefonos alapfunkció működik benne, nem fagy, nem FC-zik, nem indulgat újra, a legújabb Titanium Backup segítségével pedig tökéletesen működik az app/data restore is. Eléggé fapad viszont még maga a rendszer, sok beállítás hiányzik belőle, a 2G/3G kapcsolgatás is eléggé érdekesen működik benne. A gyorsaság sem az erőssége, eléggé akadozós még a rendszer. Raktam rá Apex Launchert és lefuttattam rajta a V6 Supercharger scriptet. Az Apex dobott valamit rajta, a V6-tól nem dobtam hátast. Szerintem alkalmas napi használatra, ha nem zavar a lassúsága.
-
JustFun
csendes tag
Sziasztok.
Napokban lettem egy új Motorola Defy+ telefon tulajdonosa, és két kérdéssel fordulnék hozzátok.
1)
A 3G-t hogyan lehet kikapcsolni?2)
Lelehet e tiltani telefonszámokat, hogy az illető ne tudjon, felhívni, és sms-t küldeni?
Ha igen, hogy?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
jeni
félisten
Hello
Pár soral lejjebb megtalálod. Amúgy itt !
Kizárólag 2.3.5 verzióra érvényes. Tehát semmikép se tedd fel rá a 2.3.6 verziót. !!
Ha rootolni akarod a telódat ,akkor lehet feltenni rá a CM 7.2 verziót amiben a magyar nyelv benne van.
Viszont ez garancia vesztéssel járhat,ha rosszul csinálod vagy későbbiek folyamán nem lehetséges vissza rakása a 2.3.5 verzió een EU-s változata -
I.papi
tag
Üdv srácok!
Segítene nekem valaki pár linkkel,hogyan tudom lecserélni a gyári romot 2.3.5 olyanra amiben van magyar nyelv?Itt nem találtam leírást csak a sima deffy-nél nem szeretnék téglázni.
-
törölt tag
Éppenséggel a Google-nál is vannak hülyék, de nem ez a lényeg, hanem hogy a Google és az appok fejlesztői (tisztelet a kivételnek) minket néznek hülyének. Szerinted a Google-nál mindent a mi érdekünkben csinálnak? (Friss, eklatáns ellenpélda az új adatvédelmi szabályzatuk, amire egyébként kiválóan rímel ez a hír: Link )
Azért tervezték ilyenre az Android appmenedzselését (és az appok zömének önmenedzselését), hogy nekik legyen jó. Nekem legalábbis biztos nem érdekem, hogy konzumidiótaként kezeljenek.és (#6113) Dark Archon:
Miért, ami nincs a RAM-ban, az talán nem indul gyakorlatilag ugyanolyan villámgyorsan? De. Ám, amikor elfogy a RAM a sok feleslegesen benne levő szemét app miatt (amelyeknek egy része ráadásul még önhatalmúlag fut is, mert a fejlesztőik úgy írták meg, hogy mindig igyekezzen szem előtt lenni és kavarászni a program), akkor szépen belassul a gép, és elkezd a RAM felszabadításával törődni, amivel pedig nem kéne törődnie, ha csak az a program indulna el, amit én szándékosan elindítottam, és ha használat után egy bezárás gombbal be lehetne zárni a már nem használt appot. A legkulisszahasogatóbb, legbicskanyitogatóbb, legtenyérbemászóbb matketingduma, hogy azért vannak a RAM-ban az appok, hogy gyorsabban induljanak, - én ez ellen a duma ellen "kereszteshadjáratot" folytatok. Lásd még fentebb, az nfcfx kollégának címzett szövegrészt. -
bruti01
őstag
válasz
RiddleR #6116 üzenetére
+Status: [Enable] -->
Alaphelyzetben: Enable (aktiválva)
Ezzel lehet aktiválni a bootmenüben levő cpu szabályzást.
Ha a SetVsel programot akarod használni, akkor ezt Disable-re kell előtte állítani!+Load all modules: [Disable] -->
Alaphelyzetben: Disable
Ebben nem vagyok biztos, szó szerint annyit jelent, hogy betöltse-e az összes modult... én azt hiszem, hogy ez arra vonatkozik, hogy ha másik governort (szabályozót: pl. powersave, smartass, stb.) akarsz használni, akkor az működjön, vagyis ha hagyod az alapértelmezett Ondemand-on, akkor Disable, ha másikat akarsz választani, akkor Enable.+Scaling: [Ondemand]
Alaphelyzetben: Ondemand
Ezzel tudod kiválasztani, hogy milyen fajta cpu szabályozást szeretnél
Lehetőségek: conservative, interactive, ondemand, performance, powersave, smartass, userspace+Clk1: [360] -->
+Clk2: [720] -->
+Clk3: [1000] -->
A cpu órajel (frekvencia) értékei, amelyeket be tudsz állítani. Elméletileg ezeken az órajeleken tud működni a cpu, gyakorlatilag pl. a System Panel szerint is sokkal kisebb lépcsőkben szabályoz (50MHz, vagy még kisebb), az okát nem tudom.
------------------------------
+Vsel1: [23] -->
+Vsel2: [38] -->
+Vsel3: [52] -->
A fenti cpu órajelekhez tartozó feszültség értékeket tudod beállítani. Alaphelyzetben erősen túl van biztosítva, jóval magasabb értékek vannak megadva, mint ami szükséges, de túl alacsonyra sem érdemes állítani, mert reboot lehet belőle (ha a cpu azon az alacsony feszültségen már nem képes megbízhatóan dolgozni) és szerintem sok más parajelenség okozója is lehet. A publikus táblázatból mindenki kibogarászhatja, hogy melyik érték az általános, illetve ha olyan Clk (frekvencia) értéket szeretnél beállítani, ami sehol nem szerepel a táblázatban, akkor véleményem szerint az alatta és felette levő Clk értékekhez tartozó Vsel (fesz) értékekből arányosan ki lehet következtetni, hogy milyen Vsel lenne jó.
------------------------------
+con_up_threshold: [80] -->
A Conservative szabályzáshoz tartozó threshold érték, azt szabályozza, hogy mekkora százalékos terhelésnél váltson a cpu Clk (freq) feljebb.+con_down_threshold: [20] -->
A Conservative szabályzáshoz tartozó threshold érték, azt szabályozza, hogy mekkora százalékos terhelésnél váltson a cpu Clk (freq) vissza (lejjebb).+con_freq_step: [5] -->
A Conservative szabályzáshoz tartozó érték, azt szabályozza, hogy mekkora lépésekkel váltson a cpu Clk (freq).+con_sampling_rate: [160000] -->
A Conservative szabályzáshoz tartozó érték, mintavételezési gyakoriság.+int_min_sample_rate: [50000] -->
Az Interactive szabályzáshoz tartozó érték, mintavételezési gyakoriság.+ond_up_threshold: [32] -->
Az Ondemand szabályzáshoz tartozó threshold érték, azt szabályozza, hogy mekkora százalékos terhelésnél váltson a cpu Clk (freq) feljebb.+ond_sampling_rate: [50000] -->
Az Ondemand szabályzáshoz tartozó érték, mintavételezési gyakoriság.+smt_min_cpu_load: [20] -->
A Smartass szabályzáshoz tartozó érték, nem tudom biztosan, hogy hogyan szabályoz. Szó szerint a minimum cpu százalékos terhelést lehet vele beállítani.+smt_max_cpu_load: [80] -->
A Smartass szabályzáshoz tartozó érték, nem tudom biztosan, hogy hogyan szabályoz. Szó szerint a maximum cpu százalékos terhelést lehet vele beállítani.+smt_awake_min_freq: [300000] -->
A Smartass szabályzáshoz tartozó érték, nem tudom biztosan, hogy hogyan szabályoz. Szó szerint az ébrenléthez tartozó minimum Clk (freq) értéket lehet vele beállítani.+smt_sleep_max_freq: [300000] -->
A Smartass szabályzáshoz tartozó érték, nem tudom biztosan, hogy hogyan szabályoz. Szó szerint az alváshoz tartozó maximum Clk (freq) értéket lehet vele beállítani.+smt_up_min_freq: [1000000] -->
A Smartass szabályzáshoz tartozó érték, nem tudom biztosan, hogy hogyan szabályoz.+smt_wakeup_freq: [1000000] -->
A Smartass szabályzáshoz tartozó érték, nem tudom biztosan, hogy hogyan szabályoz. Szó szerint az ébredéshez tartozó Clk (freq) értéket lehet vele beállítani.+smt_ramp_up_step: [250000] -->
A Smartass szabályzáshoz tartozó érték, nem tudom biztosan, hogy hogyan szabályoz. Szó szerint a Clk (freq) lépésközeit lehet vele beállítani.[Set defaults(*req reboot/don't save!!)]
[Save]
--Go Backremélem tudtam segiteni
-
RiddleR
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi dolgokról létezik valahol leírás, hogy mi mit jelent és mit csinál, ha erre vagy arra állítva vannak?
smt_min_cpu_load:
smt_max_cpu_load:
smt_awake_min_freq:
smt_sleep_max_freq:
smt_up_min_freq:
smt_wakeup_freq:
smt_ramp_up_step:Meg az összes többi beállításról ami még a menüben van?
-
RJocó
tag
válasz
lordyka #6109 üzenetére
Erre a választ sajna nentudom..én mindig szabof1 leírása alapján csinálom, s eddig szerencsére nem volt gond vele. A legújabbra most én se frissítek, lehetne akkor 2 naponta szinte. Szerencsére a 21-i vel eddig nem tapasztaltam semmi negatívumot. Ha ilyen marad akkor egy darabig jó lesz. Nemhagyom hogy elkapjon a `romcsere pánik`
)
-
bepken
veterán
válasz
Dark Archon #6113 üzenetére
a "gond" ott van, hogy sok program időről időre cpu-t is használ (tunein radio olykor nálam pl 30% !!) így nyilván aksit is szívja lefele. én csak az ilyen, cpu-t használó appokat szoktam lelőni gyári task manager segítségével. hiszen ha nem használom, miért is fogyasszon? bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy egy-két widget ennél többet eszik...és persze sokszor tapasztaltam már, hogy a memória felszabadítás is tökéletesen működik, úgyhogy nekem személy szerint semmi bajom sincs a ram méretével
-
-
bruti01
őstag
halihó. érdeklödnék hogy a 2.3.6-os azt hiszem 7-es bootloader-ü telót lehet e már root-olni?
-
lordyka
aktív tag
-
Mec
aktív tag
Új rom (nightly) telepítés előtt mi az amit érdemes megcsinálni? Én egy komplett backup-ot szoktam illetve egy wipe data/factory reset. Egyéb esetleg a különféle mentéseken kívül?
-
lordyka
aktív tag
sziasztok!
nekem most a 0321 defy+ nightly van fent és előállt egy érdekes eset. FR nélkül telepítettem rá a 0316osra és most ugye bootmenuben csak 3 cpu szint van de és a harmadiknál 800 MHz-et ír de a telefonom még mindig 1100 MHz-en muzsikál hibátlanul
ez hogy lehetséges? -
-
törölt tag
válasz
Dark Archon #6102 üzenetére
Pedig van értelme, hogy a fele RAM üresen "tátongjon". Akkor gyors a rendszer, ha van elég üres RAM, és nem foglalják benne a helyet feleslegesen ott levő appok. A "gyorsabban indulnak az appok, ha a rendszer cache-eli őket a RAM-ba" típusú szövegek csak rossz marketingdumák. Egyébként a PC is akkor gyors, ha sok az üres ("üresen tátongó") RAM.
-
-
mediumgecso
őstag
válasz
mediumgecso #6100 üzenetére
Újabb CM ITT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung LCD és LED TV-k
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Akku: 83%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest