Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
YAS-dude #17957 üzenetére
(és (#17958) bepken
Ahogy a Defy-topikban ki volt vesézve, és ehhez a magam részéről ragaszkodtam: a háromtengelyes akcelerométer definitíve giroszenzor. Akcelerométer és giroszenzor nem ugyanaz, de a háromtengelyes akcelerométer és a giroszenzor ugyanaz. Tehát van giroszenzor a Defy(+)-ban. És ahogy domerator kollégával megvitattuk: ez a háromtengelyes akcelerométer (alias giroszenzor) megfelelő giroszkóp célú szoftver segítségével elvileg/gyakorlatilag képes lenne giroszkópként működni a Defy-ban (is). Az elvileg/gyakorlatilag kitétel arra utal, hogy a giroszkópként való működéshez (az adekvát szoftveren kívül) nem ártana egy pontosabb háromtengelyes akcelerométer alias giroszenzor, mert ezekben a mobiltelefonokban eléggé "nagyvonalúak" vannak - kivétel lehet például az iPhone, amely alkalmanként hirdeti is, hogy van neki giroszkópja (azaz van neki nagypontosságú háromtengelyes akcelerométere alias giroszenzora, és ehhez társítva egy giroszkóp szoftvere - ha igazak a hirdetéseik).
Persze nem ez az érdekes elsősorban, hanem hogy montressor kolléga kalibrálni akarja ezt a valamit, csak nem írja hogy mit ért ez alatt, hogy kalibrálni akarja.(#18081) lordyka: Ez valóban szép és logikus leírás, úgy gondolom, a custom kernel legfőbb fontosságát az adja, hogy erre majd a szakácsok korrektül fel tudják noszogatni az összes szükséges drivert, ergo megszűnnek a hardverváltozatok okozta problémák (lásd például SOC kamerás Defy), és teljesértékű ICS/JB oprendszert lehet rádolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
konigjanos #18098 üzenetére
ki kellet cserélni nekem is a 2ndboot.ko fájlt most ég a piros led és megy körbe körbe a cyanogenmod logo körül a izééé
szerk:piros led elaludt[ Szerkesztve ]
-
12 perce moto logo semmi haladás ez gáz?
-
pete_21
addikt
válasz
lordyka #18081 üzenetére
Köszönjük a felvilágosítást!
Így már azért tisztábban látunk.
Tehát akkor a lényeg az, hogy a 2.6-os kernel is tökéletesen megfelelő lehet nekünk?
Arról esetleg tudsz valamit, hogy a Quarx-féle 2.6-os custom kernelben benne vannak-e a JB feature-ök, pl. a Project Butter?(#18085) belavagyokbp és (#18093) konigjanos:
Köszi a tapasztalatokat! Kicsit fura, hogy eléggé mást tapasztaltatok sebesség terén...
konigjanos, Neked nagyon pörgős volt a rom? Nem is voltak lagok? Folyamatosak voltak az animációk is? Egy CM7-hez képest milyen a sebesség és válaszképesség? -
rakloo
aktív tag
Van olyan kedves ember, aki panelt cserélne Defy+-omon? Panelem van, csak a szerszámok bő 250km-re vannak tőlem.
Természetesen nem ingyen.
-
konigjanos
senior tag
válasz
szucsinka #18091 üzenetére
Igen. wipe data-t nem is csináltam, csak cache és dalvik. a boot menüben a 2nd boot már alapértelmezetten be volt állítva, szóval csak mintha egy új romot flash-elnél, annyi az egész.az első indulás hosszabb, és a kék led után sokáig ég a piros led, és a boot után egy ideig laggol, de utána villám...
-
csampei
senior tag
válasz
oliverkiss32 #18089 üzenetére
Amint látod!
Sajnos visszatértem erre a vonalra,bár ez sem a legjobb,főleg a szeretett német Defy+++ CM9 rom után,de hát ez van!A CMX,meg még odébb van,hogy feltoljam.
-
válasz
konigjanos #18090 üzenetére
ugyanugy kell felrakni ahogy az elözöeket?
-
konigjanos
senior tag
Feltettem a mai quarx-ot.mindenkinek ajánlom!200 felett a ram!
-
csampei
senior tag
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
belavagyokbp #18085 üzenetére
Közben fejlemények: sikerült deepsleepbe tennem, csak a governort kellett ONDEMAND-ra állítanom (a boosteden volt alapból).
-
szepsuti
aktív tag
off
[ Szerkesztve ]
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
105kacsa #18083 üzenetére
Nehézkesen, de sikerült felrakni. Egyszerűen felkellett flashelni a zip-fájlt, plusz a gapps-ot, majd újraindítani. A boot NAGYON sokáig tart, kék led felvillan, majd piros led fog égni egy jóideig.
Nálam valamilyen oknál fogva a piros MOTO lógó a képernyőn maradt, holott a rendszer már betöltött (rezgett meg hangot adott, ha hozzáértem a kijelzőhöz), így EZ alapján kicseréltem az alap zip fileban azt a bizonyos 2ndboot.ko fájlt. Visszamásoltam a telefonra, újraflasheltem, és már működött is a dolog.
Egyelőre azt az érdemi gyorsulást, amire számítottam, nem hozza. Felhúztam a procit a szokásos 1.2Ghz-re, 62-es vsellel, bekapcsoltam minden memória ürítő-tömörítő opciót, így gyorsabb lett ugyan, de még mindig nem az igazi.
Olvastam, hogy bekapcsolás után 5-10 percet deepsleepben kell hagyni a telefont, hogy "magához térjen", és ez után elvileg felpörög a rendszer; ezzel csak egy baj van: nem igazán tudom deepsleepbe varázsolni.
Most újrahúzom az egészet előről, hátha én rontottam el valamit, megnézem, hogy alap beállításokkal se lép-e be deepsleepbe. -
bepken
veterán
válasz
lordyka #18081 üzenetére
ez kérlek az egyik legkorrektebb leírás, amit az utóbbi időben olvastam, úgyhogy köszönöm! pár napja nyomozok már ebben a kérdéskörben, de érthető választ (értsd: amit én is fel tudok fogni) sehol nem találtam. de ezzel most letisztult a dolog, már azon a szinten, amennyire engem érdekel
-
105kacsa
őstag
válasz
belavagyokbp #18079 üzenetére
Várjuk a fejleményeket
-
fil
őstag
válasz
jazzkifli #18077 üzenetére
A mai nightly tartalmazza az új kernelt is. Tehát nem kell kernelt másolgatni/telepítgetni külön.
A cwm backuppal a legjegyszerűbb a "visszatérés".
A bootmenüben kell a 2ndinit és a 2ndboot -ot ide-oda állítgatni.
Nekem bootloopot hozott, úgyhogy ment is vissza a backup
Majd este otthon, lehet teszek még egy próbát, de hát ez experimental, ahogy írta is. -
lordyka
aktív tag
válasz
pete_21 #18076 üzenetére
na akkor egy kis felhomályosítást kell tartani úgy vélem.
ezek amikről beszélünk LINUX kernelek. szóval nem kimondott android kernelek. innentől semmi közük az android verziókhoz. nincs gb meg froyo meg jb kernel. csak kernel van.
vehetjük úgy is h a kernel teljesen más úton fejlődik.
ezek az alap linux kernelek vannak androidhoz igazítva.
és ami igazán fontos azok a driverek. azokat kell frissíteni h a frissebb android rendszerek megfelelően futhassanak.
quarx is elmondta h bármilyen kernelverzión futhat bármilyen rendszerverzió, csak a driverek frissessége a fontos.
azért a 2.6.59es kernellel kezdte mert annak a motorola kiadta a forráskódját mivel erre kötelezve voltak. így quarx fogta a kódot és frissített pár drivert amiket közben a gyártók kiadtak jb-hez. így kvázi lett egy JB kernel(igazából ha már nevezgetni akarjuk akkor JB kompatibilis kernel.) erre már nem rakható fel a gingerbread mert nem tudja kezelni, de mégis ugyan az a verziószáma a kernelnek)
közben jött ki 3.0ás linux kernel, de a motorola azt nem csinálta meg a telefonra mert minek, így azt quarxnak kb a semmiből kéne felépíteni, ezért megy az lassan.
és szvsz a telefon még mindig nem lesz téglázható, mivel a bootloader zárt.
és akkor h mi is a bootloader? ez a kódhalmaz felelős a bootolásért. és mivel ebbe nem lehet belenyúlni így a telefon mindig elkezd majd bootolni, mert tudja h mit kell csinálnia. a régi kernel is megvan, csak a 2ndboot egy idő után lekapcsolja és átveszi a helyét.
akkor lenne téglázható a cucc h ha a kernel kiégetné a procit vagy vmi hasonló dolog balul sülne el, de azért quarx nem csinál ekkora bakit. -
bepken
veterán
én még várok egy kicsit...csak egy pár visszajelzésre van szükségem XDA-n, aztán bátrabb leszek
arra azért kíváncsi lennék, hogy ebben melyik kernel van.
pete_21! természetesen a 2ndboot-nak köszönhetően a custom kernel a gyári "felett" futhat, tehát a gyári így kimarad a buliból. és talán a téglázás is megúszható az eddig is ismert sbf telepítéssel...de azért nem árt mostantól jobban vigyázni szerintem
-
pete_21
addikt
válasz
jazzkifli #18077 üzenetére
Elvileg igen, az install zip from sd card menüvel.
Én egy ilyen útmutatót olvastam:
1. bootmenüben ki kell választani a 2nd-bootot (2nd-init helyett)
2. CMX rom telepítése
3. kernel telepítése
4. rebootPersze van, aki a 2nd-boot-ot a végén választja ki, és működik neki. Azt nem tudom, hogy mennyire fontos, hogy a kernelt a rom után tegyük fel.
Olyan is van, aki nem csinált data wipe-ot, csak cache és dalvik ürítést, és megy neki az új kernel egy belakott CMX-en.Szóval elég rugalmasnak kéne lennie.
Úgy tudom, hogy a visszatérés úgy történik, ahogy írtad. Nandroid backup-ot visszaállítunk, és elméletileg akkor törlődik a kernel. Viszont lehet, hogy a bootmenüben nekünk kell visszatenni, hogy a 2nd-init-et használja. -
jazzkifli
tag
válasz
pete_21 #18073 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek!
Az nem tiszta még nekem, hogy a kernel csere az úgy történik mint egy ROM csere csak a megfelelő kernel.zip-et kell telepíteni az "install zip from SD card" menüpont alól? Ha igen akkor mikor? Az új ROM előtt vagy után?
A visszatérés a régi kernelre a CWM backuppal történik vagy az "install zip from SD card" menüpont alól?Előre is köszi!
-
pete_21
addikt
válasz
szucsinka #18052 üzenetére
Nekem CM7 alatt is csinálta, és WIUI alatt is. Szóval nem egyedi probléma.
Viszont CM9 alatt nem tapasztaltam ilyen hibát.Más: Azt még hozzátenném a custom rom témához, hogy úgy olvastam, DroidXGovernors-t nem szabad feltenni, mert nem működik együtt a kernellel.
Ha esetleg valaki kipróbálná, akkor jól jöhet az info.(#18075) jr1994: Én sem értek hozzá annyira, csak nagyon sok hozzászólást olvastam. Csak az a baj, hogy pont ezeket nem írják le, hogy melyik kernelnek mi a lényege...
Ha jól sejtjük, és a JB funkciói tényleg csak a 3.0-ás kernellel jönnek, akkor igazából attól lehet majd folyamatos és pörgős működést várni.[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz
PirosHello #18022 üzenetére
Igen, a wifire voltak még panaszok. Volt olyan is, hogy a wifit ki és be kellett kapcsolni, de már nem tudom, ez melyik hibára volt a megoldás...
De gondolom próbálkoztál a kapcsolgatással, de hiába.
Azt meg tudod mondani, hogy lagok voltak-e? Pl. app drawer megnyitásnál, lapozásnál, főképernyőn, és app drawerben? Illetve az animációk szép, folyamatosak voltak?
A programok indulását akkor nem tudtad megnézni, mennyire gyors, ha nem volt interneted...
Reméljük, hogy pár hét, és már működni fog minden.(#18025) bepken: Hétvégén azt olvastam, hogy a 3.0 kernellel elakadt Quarx. Persze azóta elég sok idő eltelt, reméljük azóta túl tudott lépni a kezdeti hibákon, és megy a fejlesztése. Azt viszont én sem tudom pontosan, gyakorlatilag mivel ad többet a 3.0-ás kernel? Vagy ebben lesznek benne a JB funkciók, pl. Project butter?
A 2.6-os kernelben nincs is benne, csak azért fontos a 2.6-os custom kernel, hogy működésre tudta bírni?[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz
jazzkifli #18014 üzenetére
"Ha jól értelmezem, akkor ez az új kernel mizéria azt jelenti, hogy felteszem az új kernelt és onnantól kezdve a CMX vonal nagyságrendekkel jobb lesz?"
Elméletileg igen.Akik feltették, azok azt mondják, hogy nagyon pörgős lett a rendszer, és a ramhasználat is nagyon korrekt lett. Olyasmi lett szerintem, mint GB alatt.
"Ha fenn van az új kernel attól még tudok CM7/WIUI-t feltenni?"
Úgy tudom, hogy csak a JB alapú Android megy az új kernelen.
Persze kernel visszaállítás után fel lehet tenni CM7-et, WIUI-t is."Várhatóan mikorra tisztulhat le ez a kernel verzió és mondhatjuk azt, hogy bátran használhatjuk?"
Jó kérdés. Remélem, hogy hamarosan. Szerintem néhány hét, és már nagyjából ki lesz szűrve minden kezdeti hiba, és mindennapokban használható lesz. Legalábbis abból kiindulva, hogy Quarx mennyire pörgősen dolgozik. És a lényeg, a kernel végül is már készen van.(#18017) bepken: Köszi a választ! Lehet, hogy tényleg léglázható lesz. Viszont, javítsatok ki, ha hülyeséget mondok, de ez az új kernel nem arról szól, hogy megmarad az eredeti kernel is a telefonon, de felteszünk még egyet? És a 2nd-boot arra való, hogy az új kernelt töltse be, a régit hagyja figyelmen kívül. Tehát akkor megvan még a telefonon az eredeti kernel is, ha netán valami gáz lenne. Legalábbis én ebből indulok ki, ezért nem vagyok biztos benne, hogy téglázható lesz.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz
oliverkiss32 #18070 üzenetére
Igazad van. A névnapokat le kellett szinkronizálni.
Köszönöm a segítséget! -
lacibacsi
addikt
A készülék vakuja mennyire bírja a különböző zseblámpa appok alkalmazását? Nem fekszik ki a villanásra tervezett szerkezet a folyamatos világítástól?
-
-
pete_21
addikt
WIUI-t használóktól lenne egy kérdésem: a 2.5.27-ben a Naptár mutatta a névnapokat, de a legújabb WIUI-ban a Naptárban nincsenek névnapok.
Vissza lehet hozni valahogy azt a naptárat, ami mutatja a névnapokat? -
eventus
veterán
sziasztok!
feb 2.0 miert lagon szuz telepitessel?
-
alias3t
csendes tag
Van valakinek tippje, milyen fájlrendszert érdemes használni sd kártyán?
FAT32-ben 4GB a legnagyobb megengedett fájlméret. Ami gondolom szóba jöhet az ext3 / ext4 / ntfs (egyéb tipp?). Lehet többfelé partícionálni az sd kártyát, tudja ezt kezelni az android? -
bepken
veterán
válasz
tom120514 #18056 üzenetére
én úgy vettem észre, hogy a CM7 romok kevesebbet kérnek enni, persze nyílván nem ugyan azok a szolgáltatások vannak, mint mondjuk egy CM10 esetében (talán ez is számít)
az viszont nagyon sokat számít, hogy milyen governor-t használsz! én a BoostedASSv2 vagy SmartASSv2-t ajánlom, ezek okosabban gazdálkodnak az energiával.
ezen kívül, ahogy előttem is írták, ajánlott kideríteni, hogy van e olyan háttérfolyamat, ami beragadt vagy akár szándékosan fogyasztja az energiát.de egyébként szerintem nem vészes a fogyasztás az általad felsorolt dolgok tükrében...
(#18057) 105kacsa! tényleg nem kötekedni akarok, de néha olyan nehezemre esik kiolvasni a szavakat a linkjeid között, hogy el se hinnéd
(gondolom telefonról írsz ilyenkor)
[ Szerkesztve ]
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
sirdenis #18059 üzenetére
Pl futó folyamatoknál tudod megnézni, de rákerestem itt a fórumban is, hirtelen ezt találtam.
[ Szerkesztve ]
-
sirdenis
tag
válasz
belavagyokbp #18058 üzenetére
beragadt appot mivel tudom kiszürni?
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
Rom szempontjából elvileg a gyári a legtakarékosabb. Tedd fel a CPU spy nevű programot, azzal megtudod nézni, hogy melyik CPU szintet mennyi ideig használja a telefon, elvileg ha lezárod a billentyűzetet, deepsleep állapotba kell, hogy lépjen. Ha nem teszi, akkor valamelyik program nem engedi "aludni", ezért fogyaszthat sokat.
Próbálj még meg azért egy akksit is kalibrálni, ezzel a programmal megtudod tenni, előtte felkell tölteni 100%-ra, majd lemeríteni 0-ra, hátha segít valamit.Ha semmi nem válik be, akkor marad a rom-csere, (#18057) 105kacsa ajánlott jópár alternatívát.
[ Szerkesztve ]
-
105kacsa
őstag
válasz
Wajk 2.9.27 http://goo.im/devs/Wajk/Defy%20Plus/GB/WajkIUI_multilang_2.9.27_Plus.zip Fuzz http://fitsnugly.euroskank.com/?rom=cm7&device=jordanplus maniac103 https://github.com/maniac103/android_device_motorola_jordan-common/downloads cm7.2 stable http://get.cm/?device=jordan_plus&type=stable Az első nálam a wajk féle miui vonal, a többi egyszerűbb fapadosabb sima fekete cm vonal.Jelenleg ezeket érdemes defy+ rakni, full magyar nyelvűek és gyakorlatilag hibamentesek.Blogomba egy kis teszt is van nézd meg: http://logout.hu/blog/105kacsa/index.html
-
tom120514
őstag
Üdv mindenkinek,
kérnék segítséget, hogy a lehető legjobb akkuidő szempontjából tudok-e tenni valamit pl. ROM cserével, ha meg lehet ezt így mondani (Defy+ természetesen, rootolt, 2.3.6. van rajta).
3 email fiók szinkronizálásával 15 percenként reggel 5 és este 10 között, napi cca 30-60 perc böngészéssel vagy WIFI-n vagy 2G-n (elég sok WIFI használattal, ha van elérhető, egyébként csak 2G), napi 20-30 perc telefonálással néhány darab óránként frissítő widgettel a jelenlegi 2.3.6 nem nagyon tartós, előfordul, hogy a reggel feltöltött telefont délután már ismét töltenem kell, mert nagyon alacsony az akksim már - van esetleg olyan, ami jobban teljesít vagy ennyit tud és örüljek?
Köszönöm előre is.
-
meridaharcos
senior tag
Köszönöm a segítségeket launcher ügyben, holnap kipróbálgatom őket !
-
105kacsa
őstag
válasz
Black Phone #18045 üzenetére
Wajk-nál a boosted-ba be van építve DroidXGovernorsV2.2 külső programra nincs szükség.Egyébként más is írta, hogy fc-zet a rom.
-
válasz
oliverkiss32 #18046 üzenetére
szerinted én hogy rakom fel a romokat te papagáj?
nem vagyok már én se nyeretlen 2éves -
bepken
veterán
válasz
oliverkiss32 #18046 üzenetére
nem hiszem, hogy a rom telepítéssel lenne gond, hiszen (mint mondtam) nálam már a gyári rendszer is csinálta ezt - részben ezért kezdtem el romokat pakolászni - illetve túl vagyok már egy pár rom telepítésen
ebből kifolyólag csodálkoznék, ha ennyiből állna a hiba elhárítása.
arról már nem is beszélve, hogy 10 hívásból nálam 3...nagyon max 4 alkalommal fordul elő, hogy a kijelző nem -vagy csak lassan éled. ráadásul voltak olyan romok, ahol erről a bug-ról el is feledkeztem(pl Quarx májusi build-je)
-
oliverkiss32
aktív tag
-
105kacsa
őstag
válasz
Black Phone #18041 üzenetére
Beállításoknál menüben volt pár meg a cpu-t nem lehet a bootmenuben
állítani csak egy külön app-al ami felesleges lenne a defy-nél. -
bepken
veterán
válasz
szucsinka #18042 üzenetére
látod ez jogos
ettől függetlenül az említett bug nálam ugyanúgy elő-előjött már gyári rom alatt is...az okára sajnos még nem jöttem rá.
szerk: egyébként éppen ezek miatt a kis hülyeségek miatt nem merek fateromnak androidos telefont ajándékozni...pedig neki tetszene, sokszor csak pislog, hogy miket meg lehet oldani manapság telefonnal. viszont 1-2 ilyen eset után egészen biztos, hogy a telefon húzná a rövidebbet...azt meg sajnálnám (meg a földhöz vágástól számított fél perc elteltével már faterom is
)
[ Szerkesztve ]
-
105kacsa
őstag
Friss tesztek , full wipe telepítéssel mérések a szűz romon belakás előtt http://logout.hu/blog/105kacsa/index.html
-
bepken
veterán
válasz
szucsinka #18035 üzenetére
szerintem flash-eld újra, kezd előröl...ennyire rossz még egy évvel ezelőtti rom se nagyon lehet, szóval a hiba nálad van.
egyébként pontosan milyen folyamat áll le? (az, hogy android.com valami...az sajnos nem sokat mond...)(#18038) szucsinka: sokszor leírtuk már...vagy hangerő le/fel gombot nyomod meg, vagy elhúzod lassan az ujjad az érzékelő felett és az esetek 99,99%-ban azonnal feléled a kijelző
[ Szerkesztve ]
-
a WajkIUI™2.9.27 -tel meg az a gond hogy hiába minden probálkozás egyszerüen nem jön vissza a képernyö hivás után.
lekapcsoltam a közelség érzékelöt de igy is kikapcsol a képernyö és ugy marad .csak ha a bekapcs gombot megnyomom akkor tudom letenni. kicsit bosszantó tud lenni..
megy vissza gyárira...[ Szerkesztve ]
-
-
jazzkifli
tag
válasz
PirosHello #18032 üzenetére
Nekem az Apex jött be leginkább, de az csak ICS/JB alapú ROM-okon megy és mivel most CM7.2 van, az ADW teljesít, nagyon jól!
-
M3oH
addikt
válasz
meridaharcos #18030 üzenetére
En Go Launchert hasznalok eleg regota. Nem mondom, hogy nincs jobb, de anno bevalt es azota is az van. Tegy egy probat vele.
-
meridaharcos
senior tag
Sziasztok!
Launchert keresnék cm 7.2 alá. Jelenleg LauncherPro van, de hiányolom, hogy nem lehet programoknál kategorizálni.
Valakinek valami jó alternatívája? -
bepken
veterán
na de a kernel verziókkal kapcsolatosan még mindig nem látok tisztán....
mármint Quarx eddig a 2.6.x kernelt vette alapul (jól gondolom, hogy ez a "GB kernel"?) ...most pedig a 3.x kernelen dolgozik.
miben ad ez többet? vagy egyszerűen ő lenne a "JB kernel"? -
PirosHello
senior tag
válasz
pete_21 #18007 üzenetére
Én tegnapelőtt feltettem az új kernelt a telóra (06.10 verzió), sajnos a wifi nem működött (illetve működött, csak a felismert hálózatokhoz való "csatlakozás" gomb kiszürkült, nem lehetett rábökni
A fogyasztási adatokat megerősítem: baromira ette az aksit, kb. háromszor gyorsabban evett CMX alatt, mint a gyári kernellel. Én számottevő gyorsulást szemre nem vettem észre rajta, bár ugye sok mindent nem tudtam kipróbálni, mert nem volt internet...
Egyedül a memória felhasználás javult, de nekem eddig amiatt még sosem lassult be a telefon, vagy lépett ki alkalmazásból azért, mert kevés lett volna a RAM
Előtte csináltam egy teljes nandroid backupot, így ment vissza a CMX, az eddig bevállt. Ha még egy csiszol rajta Quarx, (szerintem min 2-3 hét), lesz wifi, akkor már érdemes lehet áttérni az új kernelre.
[ Szerkesztve ]
-
105kacsa
őstag
Hivatalos stabil cm7.2 Defy+ http://get.cm/?device=jordan_plus&type= Én kipróbálom ezt is utána maniac félét https://github.com/maniac103/android_device_motorola_jordan-common/downloads majd mokeeos defy+ is http://www.mediafire.com/?2m9h7ixamcm7xhh amit somi52 magyarosított. Kíváncsi leszek wajk 2.9.27-et tudja -e valamelyik felülmúlni.Teszt...
-
bepken
veterán
válasz
jazzkifli #18014 üzenetére
Quarx jelenleg kizárólag a DefyPlus-os CMX build számára használható kernelen dolgozik (ami szerintem teljesen logikus). aztán, hogy a többiek mire jutnak...
pete_21! én úgy tudom, téglázhatóvá válik a telefon, de a hardveres "bug"-ok is előfordulhatnak mostmár (lásd zöld lencsés defy-nél vaku nuku...)
én ezeken a kernel számozásokon nem tudok eligazodni...
[ Szerkesztve ]
-
jazzkifli
tag
válasz
pete_21 #18007 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor ez az új kernel mizéria azt jelenti, hogy felteszem az új kernelt és onnantól kezdve a CMX vonal nagyságrendekkel jobb lesz?
Ha fenn van az új kernel attól még tudok CM7/WIUI-t feltenni?
Várhatóan mikorra tisztulhat le ez a kernel verzió és mondhatjuk azt, hogy bátran használhatjuk? -
Black Phone
senior tag
Sziasztok!
Új defy+-ra is, somi-mokeeos ha esetleg valakit érdekel ,nálam nagyon szépen muzsikál.
-
RJocó
tag
válasz
rbence #18006 üzenetére
Az oldalán a csavarok mellett a műanyagot is csekkold le. Ha elejtik akkor ott könnyen berepedhet. Ha leveszed a hátlapot akkor nem szabad pornak lenni az akksi terében Ha van akkor már lehet,hogy a szigetelésnek annyi. Valamint az alsó gombsor világításával szokott gond lenni ( pl.: egyik nem világít )
-
pete_21
addikt
Átolvastam ma az összes hozzászólást, hogyan is áll most a custom kernel.
10.06-ai a legújabb, ha jól tudom, amit Quarx oldaláról meg lehet szerezni. Pár napig nem ment az oldala, most megint működik.
Volt egy-két bug a kernelben: töltés közben nem világított a fehér led (a zöld már ment). Azt írták, hogy RGB módban működik, bár lehet, hogy azóta már a sima fehér led is világít.
Indulás után sajnos kb. egy bő 5 percre altatni kell a telefont, különben nagyon lagos. De altatás után azt mondják, hogy baromi gyors lesz.
Páran írták, hogy a deep sleep nem működik nekik. Bár azt is írta valaki, hogy az akksit kivette pár percre, és utána már nem volt ilyen gond.
A fogyasztásra panaszkodtak páran, hogy kicsit magas. Volt, akinek 3-4%/óra volt, volt akinek 2%/óra. Valaki írta utána, hogy később helyrejött neki a fogyasztás, ~1%/órára beállt, egy töltés után.
A telepítés utáni indulás (gondolom csak az első) elég lassúcska, 3-5 percig is eltarthat. Illetve előfordult olyan, akinek nem akart elindulni. Valószínűleg háklis, hogy EU-s vagy CN-es rom van alapból, de ezt tudtommal lehet cserélni, és már többeknek sikerült is elindítani, akinek addig bootloop volt.
A sima Defy modellekhez is a Defy+ romot kell feltenni ahhoz, hogy jól működjön minden. A Defy build a Defy modelleken azt eredményezi, hogy az alsó gombsor nem világít, illetve a szenzorok nem mennek (közelség- és fény-). Természetesen a sima Defyhez és Defy+-hoz ugyanazt a kernelt kell feltenni. Vagyis innentől elég egységes lehet a fejlesztés.
A zöld lencsés Defyn probléma van/volt, a led-es vaku valószínűleg túl nagy feszültséget vagy fényerőt kapott szoftveresen. Ezért aki vakut használt zöld lencsés Defy-n kicsit hosszabb ideig, az elvesztette a fényerejét. Nem égett ki teljesen, de állítólag jóval tompább lett. Ezt Quarx javította, a githubon is látszik, viszont azóta ha jól tudom, nem adott ki újabb kernelt. Viszont egy fórumozó megépítette az új kernel buildet, így már javítva lett ez a hiba, elvileg nem ég ki a zöld lencséseknek a vaku.
Akik feltették, és jól megy nekik, azt írják, hogy nagyon gyors lett a telefon. És a ramhasználat is nagyon jó. Úgy látszik, már csak apróbb finomítások kellenek, és teljesen jó lesz mindennapi használatra is.Pár dolgot viszont nem tudok:
-működik-e benne teljesen pl. a Project Butter?
-még mindig téglázhatatlan a telefon? -
davide83
csendes tag
Bocs!
Tudom, hogy ennek nem ez a helye, de vennék egy használt jó állapotú Defy+-t!
Kérlek írjatok, sürgős lenne!
-
rbence
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki,hogy szerdán mennék egy Defy+ ért,gondolom nem én vagyok az első,aki kérdezi,de akik huzamosabb ideje használják közületek,mennyire vannak megelégedve a telefonnal (gondolok itt a pixelhibák előfordulására,a hangszóró milyenségére,stb)? Látom szoftveresen igen aktív még a telefon,de mire figyeljek oda mondjuk egy majdnem 1 éves telefonnál?
Köszönöm előre is a válaszokat -
jr1994
addikt
válasz
oliverkiss32 #18000 üzenetére
de jóó ez az ics téma, köszi! eddig a darkot használtam a gyáriak közül, nem is figyeltem hogy ilyen is van
-
pete_21
addikt
válasz
oliverkiss32 #18000 üzenetére
Köszi! Tényleg jól néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Politika
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sweet.tv - internetes TV
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111