Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
nortol
senior tag
Linux alatt a következő paranccsal lehet a fájlok létrehozási idejét buherálni, változtatni:
touch -d '1 May 2005 10:22' fájlneve
vagy
touch -d '1 May 2005 10:22' "fájl:neve"
A második verzióban a fájl nevében van egy olyan karakter, amelyet a linux úgy értelmez, hogy ott vége a fájl nevének, ezért kell a speciális karaktert tartalmazó fájlnevet macskakörmök közé tenni.
Androidon is kell, hogy működjön ez a módszer...
-
Joe30
csendes tag
válasz
szabof1
üzenetére
Igen megközelítik az eredeti dátumot, ahogy írtam is +, - 1 nap eltérés, de ezek az eltérések az eredeti ROM-ban is szerepelnek, persze lehet hogy nem ebben a sorrendben.....
Jonny99:
Igazából a Rootexplorer segítségével nézd meg pl. a system mappa létrehozási dátumát vagy a system-en belüli mappák, fileok dátumát, 2011.09.29, ill. 2011.09.30. kellene hogy legyen.
Üdv. -
Joe30
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbáltam összehozni az EU-s 2.3.5-ös ROM-ot (dátum javítva +1-1) Nincs aláírva, ez azt jeleneti hogy közvetlenül csak 2.3.5 ROM-ra tehető fel!
Természetesen elkészítem a leírást ami szerint nem csak 2.3.5-re lehet telepíteni. Addig is parancsoljatok: [link]
A link nem tudom meddig él mert nagyon gyorsan törlik őket.... (köszönöm a segítséget nfcfx fórumtársnak)
Üdv. -
Jonny99
tag
válasz
jazzkifli
üzenetére
Hát megnéztem a beállításokat és nem találtam semmit ami a közelség érzékelőt állítaná, max azt tudod beállítani a Hívásbeállítások menüben, hogy ébren tartsa a képernyőt.
Nekem sima Defy/CM7-RC1 alatt csinálta ugyan ezt...
Neked melyik nightly van fenn a telefonon? Csak azért mert én ezt még nem tapasztaltam, pedig én is 7.2-t használok.
-
jazzkifli
tag
Feltettem én is a CM7.2-t, nagyon tetszik, stabil, szép, testreszabhatóságban nagyon ott van.
Viszont, előjött valami olyan hiba, amivel nem tudok mit kezdeni.
Telefonáláskor mikor a fejemhez emelem, lekapcsol ugye a kijelező, de a hívás befejezésekor nem kapcsol vissza akármit is csinálok, bármilyen gombot is nyomok meg. Ami megoldás, az az akksi levétel.
Wipe data/factory reset megvolt, és továbbra sem jó.
Sőt, néha akkor is lekacsolja magától a kijelzőt ha nem emelem a fejemhez a készüléket.
Van amikor úgy kapcsolja le, hogy először meghagyja a státusz bart és utána pár mp-el az egészet kilövi, az érintőgombokat is.Van ötlet mit lehetne tenni?
-
Jonny99
tag
Áhh egyenlőre még nem igazán tuti.
Kezdve azzal, hogy eléggé laggol, néhány funkció (pl kamera) nem működik, random újraindul a rendszer, ezen kívül végülis fel lehet rakni a telefonra

Mindennapi használatra még halovány. Most CM7.2 szaladgál rajta, kis CPU húzással és ez úgy néz ki eléggé stabil, nincs fc, nincs bug, kamera/rádió megy.
Igaz 720p-t ehhez a romhoz nem igazán tudom, hogy lehet faragni, mert arról leírást sajna nem találtam, vagy még nincs is.
Szívesen belefognék én is ROM készítésbe, mivel nagyon csíptem a Wajk által készített WIUI-t és talán ha értenék a dolgokhoz megcsinálnám Defy+-ra, de sajna nem vagyok pro ilyen téren

Pedig szerintem lenne rá kereslet...Így marad a mások által készített ROM-ok tesztelése

-
RJocó
tag
telepítettem a 2ndInit et, és a telepítés befejeztével elkezdett világítani állandóan a kis zöld led fent, ez normális, hogyan tudom kikapcsolni?
Újraindítás után már nem világít...megoldódott.
-
nortol
senior tag
-
nortol
senior tag
Itt körbe nézhetsz Te is...
-
RJocó
tag
Sziasztok!
A proci órajelének változtatására milyen mód van? A SetVsel nekem nem megy mivel a program indításakor, újraindul a teló..
(Rootolt, gyári 2.3.5 ) -
szabof1
őstag
válasz
szabof1
üzenetére
Na azt hittem, tudom mire való a premete által linkelt ROM Factory - de túl gyorsan válaszoltam.
Azt hittem, hogy a CM7 verziók frissítésére való ez is (mint pl. a ROM Manager - de az Defyre nem jó), de nem.
Ahogy nézem, ezzel a ROM Factoryval a meglevő romokat lehet lementeni egyetlen update.zip-be, sőt támogatja a romok módosítását is. Kicsit még homályos, de megnézem.
Bétában már a Defy is támogatott.(#4376) nfcfx:
De fogadjunk, hogy te már tudod, hogy ha megjön a frissítés, akkor mit kell tenni, hogy lementésre kerüljön a telepítő. És ha tudod, akkor már profi vagy nekem
-
nfcfx
tag
válasz
szabof1
üzenetére
nem azonos, vannak fájlok +/-1 nap eltéréssel. de ha tényleg van 2.3.6-os frissítés akkor nem kellene ezek miatt aggódnunk.
márpedig a motorola elveszített egy pert ami a lockscreenről szólt. és akinek érkezett 2.3.6-os frissítés azok mind arról számoltak be, hogy megváltozott a lockscreen. tehát elvileg minden telefont kellene frissíteniük. ezáltal pedig lenne egy 2.3.6-os sbf-ünk. -
nfcfx
tag
válasz
szabof1
üzenetére
Épp ezt magyarázom itt pár napja, hogy nincs biztos visszatérés, mivel a nandroid backup visszaállítása után a fájlokon a timestamp (létrehozás/módosítás dátuma) nem ugyanaz mint a gyári állapotnál. Pl. a 2.3.5-ös eu-s romnál a fájlok többségének timestampje 2011.09.29 (+-1 nap néhány fájlnál), a nandroid backup visszaállításánál pedig a backup visszáállításának ideje, pl 2012.02.19. lesz a timestamp
-
premete
veterán
-
szabof1
őstag
Mindjárt tesztelni fogom, hogy a telepítést megelőzően készített 2.3.6-os nandroid visszarakva simán visszaállítja-e a "gyári" állapotot. Valószínűleg igen, mivel a telepített CM7.2 nightly csak system particiót tartalmaz.
Akkor meg nincs probléma, ha mindenki csinál nanadroid backupot a Cm7 telepítése előtt. -
szabof1
őstag
Kedves Defy+-os ismerősömet (nevezzük csak Gábornak) rávettem, hogy telepítsük fel neki a CM7.2-t. Mondjuk nem volt túl nehéz rábeszélni.

A lényeg: most fejeztem be a telepítést és minden lépésről készítettem képernyő felvételt. A következő 24-48 órában várható, hogy elkészülnek a (Defy leírásaimhoz hasonló) Defy+ felkészüléses és CM7.2 telepítési leírásaim kezdőknek részletesen képekkel illusztrálva, a Defy+-hoz érvényes linkekkel.
(#4363) nfcfx:
Hmm, ez jó hír
(nektek) -
nortol
senior tag
válasz
duda1978
üzenetére
A hívásrögzítés biztosan megy tökéletesen(call recording)
De a 720p videó már lehet, hogy nem menne.
Eleve ugye azt mondják, hogy az android verzió 2.3.4-es lesz tőle...De ha rám hallgatsz, akkor neki esel ennek is mindenféle utánna olvasás nélkül :-))))) (nehogy)
-
duda1978
tag
Most már csak a 720 as videó kell......

Gondolom feltudom rakni....
-
duda1978
tag
Király vagyok Király vagyok Király vagyok fent van a cm7

Köszönet mindenkinek
-
AnTigy
tag
Hááát...ez bizalmi kérdés
(szvsz normális ember úgyis azonnal átregel a saját accountjára)
Bár, ami azt illeti a guglira felrakni a kontaktjaidat sem piskóta
. Ami engem illet, én a GO Contacts EX-et használom és a kontaktjaimat az SD-n tárolom amit a PCmmel szink/backup-olok 
-
AnTigy
tag
Szép napot Mindenkinek

Ha javasolhatok vmit, szvsz jó 5let lenne ha nortol feltenne a szerverére egy szűz hazai származású 2.3.5 full nand backup-ot, mert magyarítás előtt sokan elfelejtenek ilyet csinálni. A gari miatti "magyartalanításhoz" viszont nélkülözhetetlen

Előre is köszi a "donornak" és nortolnak

PS: nálatok is prímát megy a CM7.2 csomagból kinyer FMradio.apk (kihangosítható, full RDS műsor/nóta címmel)?
-
atilo
csendes tag
-
bgaborka1
csendes tag
Sziasztok!
Ma telepítettem a CM7.2-es ROMot a telóra (Defy+), elsőre nem akart indulni, majd 20 percig ment a gördeszkás animáció, akku ki-be, majd a boot menüben csináltam egy factory reset-et (sajna előtte elfelejtettem), majd ismét telepítettem a CM7.2-t, simán felment és elindult a teló
Pár órás tesztelés után minimum 120Mb szabad RAM stabil Wifi, érzésre gyorsabb, mint az eredeti.Köszönet motoroladefyall.info!!
Egy kérdésem azért lenne, most nem tud 720p-s videót rögzíteni, lehet ezen segíteni? -
premete
veterán
Köszönöm, át is pakoltam a 2 apk-ból a nyelvi fájlokat. Mondjuk, nem volt olyan egyszerű, mintha a 2 apk-t, vagy a 2 apk-nak a values-hu mappáját kaptam volna, de így megvan már az összes apk, szétszedtem az *.sbf-et, kiszedtem belőle a /systemet, abból az /app mappát, majd a fájlokat.
Utána már csak szét kellett szednem mindkét apk-t, majd abból az egyik /res-ből áttenni a másik /res.be a values-hu-t, visszacsomagolni, szignálni, majd adb shellel kicserélni a fájlokat a /systemben.
[link] -
Trolee
aktív tag
Bocsi, lehet félreérthetően írtam. Rajt van a joe30 féle magyarítás, és a 720p videó felvétel-lejátszás. Ezeket szeretném törölni, tehát visszaállítani a Defy-m gyári állapotában, ahogy vettem, hogy ne kössenek bele a szervizbe. De a problémám mint írtam, hogy nincs biztonsági mentésem, nem tudom visszaállítani, és nem tudom hogy mit kell tennem ez esetben hogy kitöröljön minden buherálást amit végeztem rajt.
-
nfcfx
tag
válasz
mediumgecso
üzenetére
Ez egy ADW Launcher EX Signa ikonokkal. A dokk az i2theme témából van.
(#4316) duda1978: Első indításnál ez normális. Várj 5 percet és vedd ki az akkumulátort. Második indításra menni fog.
-
nortol
senior tag
válasz
premete
üzenetére
Itt van a magyarított sbf: http://motoroladefyall.info/content/defy-android-236-magyar%C3%ADt%C3%A1sa#comment-131
Gondot nem csinálok belőle, mert általad jöttem rá, hogy az eredeti linkek nem működtek :-)
Legalább javítottam a linkeket, és már a fájlok is biztonságban vannak :-) -
defymoto
senior tag
Üdv!
Nem tudjátok, Hogy mitõl lehet AZ, hogy a telefon kijelzõje, miután lezárta, elkezd villogni.
Kérlek, segítsetek.
Elõre is köszi. -
jeni
félisten
-
Trolee
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. szeretném visszaállítani a magyar nyelvet és a 720p-t a defy + 2.3.5-ös gépemen, de nincs "costum Recovery" mentésem, anno valamit elrontottam ezzel kapcsolatban. Mindenképpen vissza kellene állítanom, mert szeretném visszavinni szervizbe, a hangszórója eléggé elhalkult, nem tudom hogy por-víz vagy szoftveres probléma, ill. a torxcsavaroknál oldalt a műanyag át van repedve, több helyen is, ezentúl karcos a kijelzőm is, bár tudom ez nem garos. Vodás ismerősöm mondta hogy mindenképp előbb csináljak rajt vissza mindent mert így lehet nem fogják megcsinálni, de így nem megy. Előre is köszönök mindennemű hasznos tanácsot.
-
premete
veterán
Szia, kellene pár defy 2.3-6-os magyar nyelvi fájl, nem akarok nekiállni lefordítani, ha már egyszer megvan, nincs meg véletlenül? Atrix romba akarom belerakni.
-Blurcalendar
-blur setup (ennek nem tudom, mi a neve, ami bekapcsoláskor feljön és kéri a blur account adatokat) -
zolek
csendes tag
Sziasztok!
Bár nem panaszkodtam, de nekem is állandóan eldobálta a wifit a telefonom.
Egy Gigabyte routerrel szívtam sokat, hagytam is a fenébe! DE! Most, hogy feltettem a CM-ot
egy router újraindítás után atomstabil a kapcsolat! Talán egy kis reménysugár az ilyen problémával szenvedőknek!
-
nortol
senior tag
válasz
duda1978
üzenetére
Ha már gördeszkázik, az már haladás :-)
Első alkalommal én is megijedtem, de pár perc után tovább ment magától.
Az a baj, hogy ha reggel fél öt óta gödeszkázik...Tegnap nagyon sok melóm volt, korán lefeküdtem, pedig itt elkelt volna a segítség...
De hála Istennek azért volt segítséged rendesen :-) -
duda1978
tag
Úgy néz ki most sikerült felraknom......
Bibi csak az hogy folyamatosan gördeszkázik nekem itt az android baba...
Mivel löjjem le,hogy továbbmenjen ?

-
duda1978
tag
Kiváncsi leszek....

-
szabof1
őstag
válasz
duda1978
üzenetére
1. Ha van Custom Recovery, akkor azt használom.
2. Ha nincs Custom Recovery, akkor a Stable Recoveryt használom.
3. Ha neked nem lenne egyik sem, akkor azt választod, amelyik nem a Stock Recovery(#4304) nfcfx:
Ja-ja, Defy+-nál a 2ndInit telepítésnél a "Latest" változatot kell választani!
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gumi és felni topik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- További aktív témák...
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak gyorsan a cpu-s táblázatot találtam meg az értékekkel, s azt hittem ez a leírás is ottvan (emlékeztem rá hogytettél fel ilyen leírást), de úgy tűnik nem néztem szét egészen alaposan 

)

. Ami engem illet, én a GO Contacts EX-et használom és a kontaktjaimat az SD-n tárolom amit a PCmmel szink/backup-olok