Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android szakmai topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- One mobilszolgáltatások
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
escape
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha a kis szürke kör alakú cuccra gondolsz, azt nem lehet. Tengerpartokon lehet találni a homok között, meg a víz alatt. Ritkának nem mondanám, de nehéz belőle annyit összeszedni, hogy egy nagyobb házra elég legyen.
[link] -
Sirandrish
legenda
Tudja valaki hogy hogy lehet clayt craftolni?
-
netpeti98
addikt
Mindenki hozzárakott kicsit felhívta a figyelmemet pár hibára stb, valaki írt hozzá stb.

Tessék kicsit még csiszoltam.
Van még benne kifogásolható?Üdv netpeti98
-
escape
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ubuntuban úgy volt még valamikor a Gutsyban, azóta nem igazán linuxoztam. Ez természetesen a nautilusban(ha jól emlékszem így hívják az alap fájlkezelőjét[intézőjét]).
netpeti: Jó lesz a hsz, szépen összeraktad. Most láttam, hogy beleírtál, igazán nem kellett volna, nem tettem hozzá semmi érdemlegeset.
-
netpeti98
addikt
Ha sz alkategóriákat is belevesszük úgy túl vagyunk a 200. szerkesztésen is.

[link]
Szerintetek mehet?Ami változott:
- 1-2 hibás link javítva
- az operációs rendszerek nevei aláhúzba
- a pocket leírását kiegészítettemÜdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
első hsz
Kiadási megjegyzések
:
- pár fogalmazási hiba javítva
- helyesírásból egy-két elírást javítottam
- pocket verzió leírása bekerült
- a friss pálya seedeket tartalmazó link került be, a pálya seedekről szóló logoutos bejegyzés törölve
- pár helyen konvertálatlan bb kódot alkalmaztam mert az elérési utakat smileként jelezte a rios
Még annyit hozzáfűznék hogy a javítások egy része a linkelt oldalakat is érintetteÜdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Üdv netpeti98
-
tvse1995
senior tag
Kösz mindkettőtöknek!
Akkor amint tudom megvetetem.
-
tvse1995
senior tag
Lehet már tudni,hogy mikor jön ki a végleges minecraft?
Mert addig nem akarom megvenni mert ha jól tudom akkor a bétások nem kapnak kulcsot a teljeshez, de javítsatok ki ha nem így van. -
netpeti98
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Na sikerült elégé összekuszálta a kódot de sikerült, sajnos már nem egyszer csinálta már velem a rios. Most találtam benne pár fogalmazási bakit azt javítom.
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem sokára csak már megint sikerült valahogy elrontani kódszinten, az egész hszt.

Az egész linké változott.
Üdv netpeti98
-
Igen, ez így van ahogy leírod csak ez a gép nekem összesen került 40e-be és akár mikor egyszerűbben és olcsóbban bővíthetem. Egy noti hűtését nehezebb megcsinálni passzívra.
Írtam hogy egy Dell d500 maxraterhelve evett 14w-ot, azt sikerült átalakítanom ilyesmi célra de sajnos csak 1gb ig tudtam ramot bővíteni benne. Korábban ez volt a szerver. Ebben lévő 745-ös pentium m csak az x2-esítés miatt bizonyult gyengébbnek.
Minecraft szerver imádja a ramot, 1gb-al csak pár emberrel játszaható. Prociból ha akar kihasznál több magot is de igazán csak pályagenerálásnál ugrik meg a használat. Vincsi sebessége egyáltalán nem számít csak indulásnál, én ramdriveban használom.
-
Sirandrish
legenda
Peti ha ráérsz dobd már be a legújabb verziót az első hsz-ből.
-
brd
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mindig jókat mosolygok ezeken a próbálkozáson (kivéve, ha számít a külső/méret is, és ne értsd félre, nem személyes), mert egy kulturált Core(2)Duo-s laptop 30-40W-ot fogyaszt tökig terhelve táppal és kijelzővel (ez ugye ki is kapcsolható) együtt (nyugiban pedig 10-15W, vagy még kevesebb, kijelző nélkül), 45-60k szakadt forintért lehet kapni használtan, és keresztben lenyeli (na jó, mivel x2-esítve lett, keresztben nem
) teljesítményben a Sempront. -
KicsiPaszuj
tag
Ebben va 1 Turntable nevű cucc, ez a hozzá csatlakoztatott blokkokat 90fokonként pörgeti !horizontálisan!. Sajna még csak ssp, de készül multi. (Az 1ik legjobb mod lessz)
movecraft. hasonló az előbbihez, csak bukkitra, plussz sokkal szarabb. (gridhez rögzített mozgás.)
A kérdés nem hülye, csak kicsit "kötetlen". remélem ilyesmire gondoltál.
szerk.: kis bónusz: végre 1 mod, ami lenyomja a hülye fáklyákat... (és nem glowstón vagy isten bal karja kell hozzá).
-
tvse1995
senior tag
Better than wolves.
Ebben van forgó mozgás, szél/víz kerékkel lehet előállítani.
Lehet, hogy én is kipróbálom. -
Tévedtem mert 96%-ot írnak, amúgy ez egy 80w-os Pico Psu ami alapból 12v-ról működik tehát kellett hozzá egy hasonló teljesítményű 12v-os tápegység is, ami jelen esetben egy régi notebook töltője (ami eléggé forró). 4-6eFt között mozog az ára (e-bay). Az ATX 12v csati egy noname tápról való, alapból nekem nem adtak hozzá így barkácsolni kellet kicsit. Létezik ebből 60 tól egészen 160w-osig ami azért már egy nem alulfeszelt netezős konfigot is elbírna.
Korábban a régi szerverem egy Dell D500-as notebook volt átalakítva passzívra, az kemény 8-12w-ot evett de persze kicsivel gyengébb is volt. (16gb SSD, Pentium m745, 1gb ram...)
-
föccer
nagyúr
Hülye kérdés, de van valami mod, amiben létezik forgó mozgás?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Milyen tápot használsz? Érdekel ez a 92%os hatásfok...
Egyébként a 40W-os fogyasztás az egész szép eredmény 
üdv, föccer
-
Weißturul
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én ennél kicsit szerényebb szerót fogok létesíteni
Megpróbálok fogni egy T-Bred alapú Geode-ot, van már 1GB PC3200 DDR SDRAM és Matrox Millenium G200A. Már csak egy alacsony fogyasztású SocketA-s deszka kéne meg szerezni egy 4GB-os SSD-t (mondjuk egy ASUS eeePC 701-ből) és egy GUI mentes Debianra bíznám a feladatokat
Számításaim szerint kb 40W körül lesz a fogyasztás, már csak egy ehhez való passzív tápocska kéne... (ez a laptopcuccos megoldás érdekelne) A RAM-okat is alul lehet feszelni, ugye? Geode-ot nem lenne értelme bántani, 14W fogyasztás pont elégséges, már csak a Matrox értékei kellenének. -
válasz
Weißturul
üzenetére
A procihűtő egy ventihibás zalman 9700, ezt a gépet akár prime 95 futtatása alatt is simán viszi, nincs értelme a ventinek. (silent knight hasonlít rá)
A proci sempron 140@x2 egyénileg belőtt c&q-val alulfeszelve (phenom2msrtweaker). (0.8ghz@0.7v....2,7ghz@1.075v)
Asus m4a88t-m (itt is intvga alulfeszelve és alulhajtva)
Samsung 2,5" 320gb gumibakokon
PicoPSU 80w egy noname 60w-os laptoptöltővel hajtva
Hynix ddr3 1333@cas9, ezt még nem bántottam gyárin megyA gép így teljesen hangtalanul teszi a dolgát, max órajelen terhelve 39w terheletlenül 30w. Nem lehet lejjebb vinni, ennek oka valószínűleg az alaplap ami zabál rendesen. (hiába 96% hatásfokú a táp)
A gépen szokott futni néha egy lineage2 kliens valamint tesztnek egy RO2 szerver is. Oprendszer egy kellőképpen kigyomlált Win7 64bit. A cuccok nagyrésze hardveraprós vagy ebay-es, egyedül a vincsi ami bolti új. -
Weißturul
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szép, éles kép

Amúgy részleteznéd a képen láthatókat? Én egy Silent Knight hűtőnek azonosítottam a passzív drágát. Meg egy tech. spec. is jól esne a szerverről magáról
-
escape
aktív tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Amiket leírtam részletesen azok 1.8 előtti verziókkal működnek, a linkelt oldalon viszont vannak már 1.8.1-el működőek is. Ennek megfelelően módosítsd a linkelt bejegyzést.
Régen játszottam már, másfél éve kezdtem az őrületet, aztán minden nagyobb verziónál szánok rá pár napot, és valószínűleg most is így lesz, ki kell próbálnom a seedeket.
-
Bár a barkács/gányolás rovatba jobban elférne, azért tudjátok hogy a PH szerver jelenleg hogyan is néz ki.

[link]
PicoPSU tesztelés alatt, már csak a notivincsit kell SSD-re cserélnem és totálisan 0 mozgó alkatrész lesz benne. -
Weißturul
senior tag
A szerómhoz építenék egy jó kis "fotocellás" (taposógomb indítaná be) főbejáratot a városba. Hogyan érhetném el azt, hogy minden piston egyszerre működjön és nagy (4x3-as) legyen a kapu?
-
Weißturul
senior tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
de az egyszeri júzer nem moddol és nem épít szuperszámítógépet redstone-ból... épít várakat, városokat oszt kész
-
netpeti98
addikt
Nálatok működnek a készülő első hszben lévő pálya seedek?

Nálam nem.
Üdv netpeti98 -
Weißturul
senior tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Az az én javításom a rém egyszerű
most őszintén: minden kocka, ütni, építgetni, kraftolni lehet. Annak aki akar az bonyolíthatja magának bukkittal, industrialcrafttal meg miegyébbel 
-
KicsiPaszuj
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Én szimplán nem preferálom a rém egyszerűt....
Talán.... "A sandbox fogalom megtestesülése" vagy valami ilyesmi. Nemigen láttam "sandboxabbat" az Mcnél.
(és bonyolultabbat se) -
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ill. a sandbox az kisbetuvel kezdodik.
-
netpeti98
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére

Pont javítottam mikor láttam a új hszt és pont ugyanazt írtam le.

No offense.Üdv netpeti98
-
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98
üzenetére
Hát figyi!
Mivel már elég sokat melóztál rajta így elmondom mi lenne a leg"egyszerübb"
Eredeti szöveg : "Egy rém egyszerű Sandbox játék. Felettébb egyszerű, egy lakatlan világban találod magad felszerelés nélkül."
Módosított: Egy rém egyszerű Sandbox játék. Egy lakatlan világban találod magad felszerelés nélkül...
Töröld azt a két szót és annyi

-
netpeti98
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Úgy gondolta én is.

Weis: az új map létrehozásánál kell beírni a seed mezőbe.
Üdv netpeti98
-
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98
üzenetére
Nem kell újraírni.
Az a kis bevezető meg a linkelt videók bőven elég hogy megismerje valaki a játék alapjait, csak arra figyelj hogy ne legyen ennyire szembetűnő a szóismétlés.
Ha nagyon nincs más alternatíva akkor legalább rakj közé két mondatot hogy ne legyen egymáshoz ennyire közel.
-
Weißturul
senior tag
ezekkel a seedekkel mit kell csinálni?
-
netpeti98
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
1. javítom, valahogy egybecsúszott
2. átírom
3. Azt a részt már annyi ember szerkesztette de újra írom.
Üdv netpeti98
-
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98
üzenetére
Szerintem:
Mob: élőlények gyűjtőneve, pár mod: link
A pár mod legyen "íme néhány mod" és a modleírás után jöjjön ne a mob után.
Textura packok: a játék grafikáját változtatják meg részletes leírás ezen a Logout linken:
[link]
Ez szerintem jobban hangzik: A játék megjelenését alapjaiban változtatja meg (lévén hogy minden elem texturáját kicseréli)A fogalmazást meg valami nyelvészprofesszor átnézhetné mert nekem is szúrja 1-2 dolog a szemem..
Pl itt sok az "egyszerű" : "Egy rém egyszerű Sandbox játék. Felettébb egyszerű.... " -
netpeti98
addikt
Köszönöm a seedeket.

[link]
Bekerültek a pályaseedek és a szerver külön bejegyzést kapott.
Jó lesz ez így?Üdv netpeti98
-
Sirandrish
legenda
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Juppiiiii

Amint normálisan felkeltem, megsasolom. -
KicsiPaszuj
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Párdon, rosszat linkeltem.
-
Offbol ennyi szerintem boven eleg volt, keretik visszaterni a topik temajara.
-
KicsiPaszuj
tag
konkrétan ez azon múlik, h voltunk olyan "gerincesek"(még ha amúgy tolvaj szemét genny is)
és jeleztük, h véleményünkhöz híven nem vettük meg a játékot. nem mert nem szeretjük (megkockáztathatod a 100órát, mert kb verziónként van annyim), hanem mert a feltételek szimplán nem tetszenek. nem várjuk el h legyen ez meg az meg félkész játék kész állapotban. de aki szerint a minecraft fejlesztése, a mojang AB hozzáállása, és a modderek elhanyagolása nem gáz, az kérem írja le ide. Mert ugye ez a véleménye, bár az enyémtől eltérő. Elhangzott itt sok Pro, nemcsak kontra. "A béta áráért megkapod a 1.0át". nem maradtak figyelmen kívül. Viszont ezzel 1ütt pofátlan. körülménytől függetlenül.Dabadab: te elvileg "foglalkozol" szoftver fejlesztéssel. ha 1 játékot 1edül készítesz de kinövi ezt a keretet, nem fogadsz fel több embert, mert olvastál 1 könyvet? Ezt nem gondolhatod komolyan. betanulás? JAVA ember!
(és nem 4 embert, a játék ettől jóval többet elvinne a hátán. Munkalehetőség(fejleszthetőség) és anyagi keret szerint is) -
Sirandrish
legenda
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
"Engem az zavar hogy a játék készítői szerintem nem foglalkoznak annyira a saját játékukkal mint ahogy az megérdemelné."
Es megtargyaltuk, hogy ez nem igaz, meg azt is, hogy te viszont vasarlokent egeszen biztosan nem foglalkozol annyit a jatekkal, mint amit megerdemelne.
Szerintem ezt itt le is zarhatjuk. -
kexksz
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Látom nem érted. Természetesen lehet véleményed, tetszhet vagy nem tetszhet. De ha semmit nem fizettel érte, ingyen játszottál vele több 10, vagy merem feltételezni akár több 100 órát, akkor ne sírj már ezután, hogy milyen felháborítóan rossz a játék, és hogy téged átvertek.

-
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Akkor viszont vedd úgy, hogy Sirandrishnak ment.
kacsa: mylittlepony facepalm for prezident!!!!6
-
kexksz
addikt
Tegnap újraindult a szerver, amin régen játszottam (Bircraft). Íme a világ legjobb pixel artja. :3
-
KicsiPaszuj
tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
én 1 szóval sem említettem az 1.8 félkész "sikereit". főleg nem részleteztem.
"Modokon sokkal több ember dolgozik mint a Mojangnál a fejlesztésen, és a modkészítőkön mért nem kéred számon, ha már azért sem fizetsz?"
megvagyok velük elégedve. pedig nem is kellene fizessek...
(Wright... nem. simán elírtam. de aztmondtad nemtudod mi is az. leírtam.)
Az a linkelt szeró jóllátom 1.8?
-
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Akkor viszont nem kéne mondogatni, hogy az 1.8 rossz, ha nem akartok frissíteni 1.9re, mert nincsenek modok. Modokon sokkal több ember dolgozik mint a Mojangnál a fejlesztésen, és a modkészítőkön mért nem kéred számon, ha már azért sem fizetsz?
Én is csinálhatnám, hogy downgrade-elek alpha 1.1.2-re, és járok ide ócsárkodni, mert nincs nether. Ti most ugyanezt csináljátok. -
Sirandrish
legenda
Jönnek a nagy dumák.
Én vagy a szar mert nem nyelek le minden szemetet!
-
kexksz
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Tényleg kimaradt valami, mert fogalmam sincs, hogy mi az a Wright.

(JA HOGY EZ MOST VICC VOLT)
-
Cucuska2
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Már ezerszer megbeszéltük hogy 1.9re frissíts.
kexksz:

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Haditechnika, harcászat
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Képregény topik
- A Ubisoft lerántja a leplet az Assassin’s Creed IV: Black Flag remake-ről
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Apple iPhone 13 512GB eladó! 100%, Szép megkímélt állapot, 12 hónap garancia
- Cayin ha 3a csöves fejhallgató erősítő
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- Apple Mac Studio M2 Max 12/30 mag, 32GB RAM, 512GB SSD - 27% ÁFA
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

:

Egyébként a 40W-os fogyasztás az egész szép eredmény

Meg folyton összeomlik az MC...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)