Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor most a többi modtól/plugintól tekintsünk el.
Azt írtad, hogy 10-20 blockot még küldjünk el. Ez viszont pont elég az xraynek, mondjuk a 10. level környékén ások és látom alattam meg felettem a diamondokat. Ha meg ezeket nem küldjük el, akkor nagy a veszélye, hogy lag esetén voidba esik a player. Az hogy meg küldjük el a teljes chunkot ha nem végez a vizsgálat... háát... nem valami szép megoldás. De az az ötlet teszik, hogy külön magon futna ez a vizsgálat, ez nagyban felgyorsítaná. Tesztelgetni kéne.
Orebfuscator ha jól látom ore blockokat rak a legfelső solid block réteg alá, így az alatta lévő cuccokat nem látja az xray (igazából látja, de kivehetetlen a sok ore között). Nem valami szép megoldás, de legalább nem esel voidba
. -
Nem, simán felmehetsz. Hasonlóan mint a lépcsőkön.
MasterDeeJay: szerintem is helyettesíteni kell a már meglévő fűblokkokat, az új blockok behozása nem célszerű, sokkal macerásabb. Ma nem tudok foglalkozni a moddal, de szerintem keddre írok valami kezdetleges verziót, ami már lecseréli a blokkokat. Bugok biztos lesznek az elején, mert nagy a problématér.
föccer: Isten értessen!
Este még azt hittem, hogy a kislányod lett 7 hónapos, vagy 1 éves 
-
-
netpeti98
addikt

Már próbáltam a water fájlt is, de az a baj hogy nem is tartalmazza a terraint mivel ez csak a fű színét és a guit változtatja. (ha hiányzik egy fájl a texture packból akkor a minecraft jarból használja a játék, ezért működik ez a pack is)
De megpróbálom berakni akkor a terraint vagy fordítva a fű színét tartalmazó fájlt a craftba.Üdv netpeti98
-
-
-
vamzi
senior tag
Notebookról van szó, így a hardvercsere nem nagyon jöhet szóba. A látótávolság a legkisebb.
A multicore verziót majd kipróbálom, ha kijött az 1.2.4-hez. Igazából már az is sokat javított a teljesítményen, hogy kitakarítottam a laptopot belülről és most már nem kell 80-90fok felett bömbölnie az egész hóbelevancnak
Így már a kezem sem égeti és az fps is egészen jó lett.Superhun neked is köszi!
-
A szerver egy darab jar file-t futtat, azaz tökmindegy milyen oprendszer csak java futatható legyen, mellette van egy webszerver ami most nem lényeg mert ki lehet váltani ingyenessel.
A szerver ramdrive-ból fut, elég neki 1gb ramdrive valamint 4gb ram tehát össz 5gb-vel biztosan 100%-ig elbír 20 teljesen aktívan építkező játékost! (össz: 6gb oprendszerrel)
Proci csak akkor kell neki amikor pályát generál, 140-es kétmagosítot sempron hibátlanul viszi, tehát elég lenne egy akár milyen mai alsókategórás kétmagos. (kivéve ha a sok játékos egyszerre indul el más-más irányban, az az egyetlen speckó eset ami miatt lagolhat)
VGA nem kell, teljesen karakteres felületű akár karakteres linuxon is menne!
Tárhelyre csak a biztonsági mentéseknek kell naponta lefut egy script ami tömörít is (teljes mentés), illetve a ramdrive is folyamatosan ment 5 percenként. Pár Gb szükséges (1gb ramdrive + 400-500mb-os mentések pár napra visszamenőleg. Gyors vincsi és SSD teljesen fölösleges, ramdrive megoldja a rengeteg másodpercenkénti írást olvasást. (jelenleg olcsó 320gb-s notivincsi van, de ezeréves ATA is megteszi)
Sajnos nincs kész rcon felülete, egyedül a bukittnak van. Egy portot használ a játék 25556. A rcon portja konfigurálható. (bukkit rcon esetén is csak plusz egy port kell) Teamvieverrel oldottam meg.
Hivatalos, más nem is lehetne, hülyén nézne ki PH szerver törtként.

A szervergépet én fel tudom ajánlani, hiszen készen van be van konfigurálva (kis fogyasztású teljesen passzív gép, 30-50w). Teamvieverrel elérhető.
Hálózati forgalmat nem tudom meghatározni egyértelműen, neten talált leírások alapján 10 aktív játékosnál 100gb és nyilván arányosan nő. (nekem 20 játékossal sem ment 200gb fölé az adatforgalmam!)
Spórolni a ramon kis mértékben lehet, ha kevesebbet adok meg mint 4gb akkor sokszor kell újraindítani a szervert. (java teleszemeteli, bárcsak lenne annyi eszük a készítőknek hogy legalább a szerver oldali részt írnák meg más nyelvben)
-
KicsiPaszuj
tag
Énis ezt mondtam, de köszönjük. ugyan én az Spc-t vettem alapul nem az optifine-t. (többek között mert nekem működött az :
Optifine
Industrialcraft2
Buildcraft
Smp mocreatures
GUIAPI
Audiomod
Smartmove
Flan's Planes
Flan's Vehicles
Flan's ww2 weapones.
modloader
modloadermp
PlayerAPI
MinecraftForge1 SZERVEREN!, szal sztem nem az optifineal van a gond. Többek között mert ez van a honlapján:
"Compatible with: ModLoader, Forge, SinglePlayerCommands, TooManyItems, PlasticCraft, CJB's Modpack, Zan's Minimap, Rei's Minimap, DynamicLights, The Aether and many other.
Not compatible with: GSLS Shaders, MinecraftExtended, CCTV."Szal sztem ezt túltárgyaltuk.
Annyi,h a modloadert/Forge-ot hamarabb kell telepíteni mint az OF-t.Míg ahogy -szintén írtam- az SPC kicsit "népszerűbb" classokat szerkeszt más modokra különösebb tekintet nélkül.
Emelett -amit már szintén írtam- azis problem lehet, h a Zant hamarabb kell felrakni mint a Toomanyt.
Az optifine pl a modloader classét is szerkeszti, de nemszámít, mert a már modloader álltall szerkesztettet írja tovább. így a sorrenden kívül más hibafaktor nincs. ezzel szemben az SPC Lefossa a többi modot.
(amúgy meglehet csinálni az összes modot full modloaderrre. Ha a Forge-nak sikerült egy igencsak átfogó APIt készíteni, akk gondolom a GUIAPI is menne, szimplán csak később lett portolva, így kompatibilis a modloaderrel, de nem használja ki 100%ban.)
-
KicsiPaszuj
tag
A modloader lényege, h külső fájlokat is beloadol, így nemkell meglévőt módosítani= nagyobb kompatibilitás. A SPC ezt bizonyos szinten lekakkantja, és módosít alap MC classokon, amit a többi mod (ha adott esetben hivatkoznak rá) ezt nem annyira szereti.
Az OptiFine gyak. mindennel kompatibilis lassan (Forgos modokkal is Pl)
(személyes tapasztalat: Mo Creatures + optifine + zan map simán pörgött. Accem pl a zan mapot előbb kell felpakolni mint a toomanyt, mer amúgy összevesznek.. Ha az SPC köt bele vmibe, akk ahogy mondtam lőjje ki.
-
Igen, ez így van ahogy leírod csak ez a gép nekem összesen került 40e-be és akár mikor egyszerűbben és olcsóbban bővíthetem. Egy noti hűtését nehezebb megcsinálni passzívra.
Írtam hogy egy Dell d500 maxraterhelve evett 14w-ot, azt sikerült átalakítanom ilyesmi célra de sajnos csak 1gb ig tudtam ramot bővíteni benne. Korábban ez volt a szerver. Ebben lévő 745-ös pentium m csak az x2-esítés miatt bizonyult gyengébbnek.
Minecraft szerver imádja a ramot, 1gb-al csak pár emberrel játszaható. Prociból ha akar kihasznál több magot is de igazán csak pályagenerálásnál ugrik meg a használat. Vincsi sebessége egyáltalán nem számít csak indulásnál, én ramdriveban használom.
-
netpeti98
addikt
Lávát akartam írni

Amúgy nem lenne hova menniük levegőért mert a három kocka magas szobában 3 kocka magas víz (bele esnek ebbe a szobába) lesz így fulladnak van ilyesmi youtubos videó annak mintájára csinálom a fullasztót (az építmény maga nem hasonlít)
Amúgy hogy működik a lávás trap?
Üdv netpeti98
-
athos79
tag
-
athos79
tag
Hisz épp az a baj, hogy átírta a mentést is és egy teljesen új normális pályát tölt be, holott egy teljesen lapos sandstone pályának kellene lennie. Az meg szerintem manapság nem normális, hogy ötpercenként backupoljam a pályákat. Nem arról van szó, hogy annyira fontos volt, ez csak egy játék, de azért ez több mint bosszantó.
Föccer: mint irtam is, igen figyelembe veszem, hogy ez csak egy beta. Nem is nagyon zavar ha beakadok valahová, ha kilép a játékból egy hibaüzenettel, pár kockával odébb spawnolok (erről te is tudnál beszélni
), de hogy meghalok egy teljesen lapos pályán, ahol csak 5-6 épület van, és spawnolásnál egyszercsak az erdőben találom magam, körülöttem viz meg hegyek - hát arra nemigen lehet ráfogni, hogy mert beta. Alapból, ha nem tudja visszagenerálni az aktuális állapotot (halál, vagy programleállás esetén), akkor a legutóbbi mentést kellene betöltenie, és nem egy üres pályát generálnia, amivel még felül is írja a régit!Na mindegy, azért azzal az enderman csapdával megpróbálkozom mégegyszer

-
-
föccer
nagyúr
Zsír. Lassan csak belerázódok

2 kérdés, és mára szerintem békén hagylak benneteket.
- új texturákat hogyan lehet készíteni?

- Van-e arra mód, hogy valamilyen előre meghatározott domborzatot generáljon nekem a játék? Pl készítek egy bitmap fájlt, és abból nyeri az adatokat. Van-e valami hasonló lehetőség?üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Plus 84% Akku megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

most már frankó
.

(Eddig én is a számsort használtam, de most már azt se kell)
Az optifine amúgy jó verzió. És más gépeken tökéletesen müxik a játék.