Hirdetés
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
Nézegettük mi is az 1.8-as verziót és mit is mondjak nagyon el van találva.
Bár még nem találtunk mumust
Üdv netpeti98
-
X3B6O0X
aktív tag
Tegnap este nézem a fórumot mobilról. Aztán egyszer csak láttam valamit, amitől kikerekedett a szemem, és csak ennyit tudtam mondani (bocsánat a vulgáris kifejezésért) :
MIAF@SZOM?!
Másnap reggel gép be, és azonnal letöltöttem a kiszivárgott 1.8-at.
Első reakcióm: Ez mekkora jó lett!
Második reakcióm: És nem is bugos!
Harmadik reakcióm: Gyere ide malac, nem bánt a bácsi... Basszus, ez hova szalad? Ja tényleg...
Negyedik reakcióm: Mész innen, teee.. öööö, Mumus!
Ötödik reakcióm: Köszönöm nektek, és annak, aki megszerezte a bétát! -
Henryk
aktív tag
Csak akkor ennyire bugos ha creative-ba mentek, survivalban rendesen tamadnak a mobok meg minden, enderman is mükszik.
-
kexksz
addikt
Nem rossz ez az 1.8, főleg az új világítás.

-
KisTopi95
aktív tag
Nah skacok aki akar 1.8 pre-release-el játszani, ajánlom ezt a linket. A bányák benne vannak, de pl agresszív mob nem spawnol. Ennek ellenére, nem bírom lerakni.
Elkéstem

-
Henryk
aktív tag
Naggyon komolyan durván néz ki az új pálya.. csináltam hozzá 1.8 szerót is, ott kicsit bugosabb, de műkszik.

Valami meseszép a terület, néhol teljesen reális tájképpel, faluk is vannak, meg minden ami a listán volt.
Kicsit döcögős ahogy gyorsan repkedek magasan, de gyalogosan teljesen jó.
-
Ilsyde
őstag
Kint van ám már a hivatalos 1.8 pre-release:
http://www.minecraftforum.net/news/214-want-to-play-18-early-heres-how/
mcpatcher megy vele meg a kompatibilis textúra pakkok is
-
Thome
veterán
Vót má? LINK
-
X3B6O0X
aktív tag
No, akkor egy gyors listát összeszedek az 1.8-ról és az 1.9-ről (egyébként szerintem ezek már az utolsó updatek lesznek, max. bugfixek jöhetnek).
-Pár bugfix és módosítás (a felhők nem mennek át semmilyen anyagon, éjszaka más lesz a mozgásuk, mint nappal, a csontik élethűbb íjakat kapnak, és mi is, stb.)
-pár új blokk (kőtégla, téglalépcső és tégla félkő, valamint ugyanezek kőtéglából, és egyfajta kerítéskapu, üvegpanel)
-új mobok: (Enderman, háát, nem is tudom, minek hívjam, modnjuk legyen mumus
, Egy rovar, ami a fablokkokat támadja meg, és ha kiütöd a blokkot, akkor rádtámad (kissé ijesztő), és kék pók, ami ha megsebez, meg is mérgez)-új éghajlatok, életterek (mocsár, hegy, óceán, az óriás gombák éghajlata, és esetleg vulkánok)
-újfajta tömlöcök, erődítmények, elhagyatott bányák, szakadékok
-a jól ismert faluk
-XP pontok (egyelőre csak úgy lesz)
-Éhségmérő (ha kilenc csibecomb fölött van az éhségszinted, öt másodpercenként fél szivet ad vissza)
-új kaják (Steak, csirkehusi (a nyers húsok ezentúl lehet, hogy megmérgeznek) , dinnyeszelet, és rothadt hús, amit a zombik fognak dobni, és biztosan megmérgez, de kevésbé leszel éhes tőle)
-sprintelés, ami leüríti az éhségmérőt
-a ládáknak lesz egy nyitott állapotuk
1.9
-a Pokol egy kicsit izgalmasabb lesz
-NJK-k azaz nem játszható karakterek, akik a falukban fognak élni
-Bossok az erődítményekben
-lesz valami használati módszere az XP-knek
(-gleccserek esetleg, amik a valódiaktól eltérően nem mozognak, de elfedik a tájat [ezt már nem tudom, hol olvastam])
Egyenlőre ennyi, de közel sem teljes a lista. Hétfőig már fél lábon is kibírom, de én inkább még rászámolok egy plusz hetet, mert hatalmas az update.
-
KisTopi95
aktív tag
Mondták is PAX-n hogy 2 részre lesz szedve a játék, de a nagyobb módosítások az első felében lesznek. Bár nem túl sok mindent mutattak, én azért várom az 1.8-at. Vártam a mai napot, erre 2 napja, nézem és eltolták hétfőre....
-
bAtt001
addikt
na úgylátom megint egy ügyes trükkel eltolták az újdonságokat, 1.8ban nem lesznek npc-k még. akkor én megvárom az 1.9et a visszatérésre

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LTwinHU
üzenetére
Még 20 szint, és tök jó lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A mi 22x22.es oszlopunkhoz majdnem 3 nagy láda cobble fogyott el, mire a map aljától a tetejéig megépült, plusz volt még 6 szint oldalt, amik becsatlakoztak alul a gyilok szinten. Ha jól emlékszem, valami 30-40 perc körül telt meg az üres inventory a loottal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Oh! Na ezeket jó tudni!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csirkék az jó kérdés. Szerintem ez a lávás megoldás még talán jó lenne, mert a csirke próbál repülni, előbb utóbb beleszállna. Viszont nem jött be a mob looter mintájára az állat looter, mert az állatok nagyon ritkásan spawnoltak a szintekre, így nem volt értelme a dolognak.
A másik probléma, hogy a játékos körül 127 blokk sugarú körben van csak spawn esemény (24 blokk sugarú belső körben nincs spawn), szóval ha nincs senki a looter közelében, akkor egy darab mob sincs benne. Mondjuk ez segít, hogy ne fogyasszon annyi erőforrást a játék, de lehetne erre valami craftolható cucc, ami körül spawnolnak a lények. Meg jó lenne, ha mondjuk a redstone torch vonzaná a dögöket, lehetne vele tök fasza dolgokat csinálni...
-
föccer
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Igen építettem már ilyen csapdát. A ph-s szerón a múlt héten állítottunk be egy bazinagy monster trap-ot. Tegnap meg végre beüzemeltem az álattenyészetemet is. Hozza is a sült husit rendesen. Csak egy baj van vele, hogy a csirkék beférnek a láva penge alatt a kiadóba. Erre esetleg valakinek valami ötlet?
üdv, föccer
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
L: láva
F: föld
V: víz
H: létraEz a kialakítás ami jól bevált. Azt hiszem 8 blokkot folyik a láva.
LLLLLLLL
FFFFFFH
FFFFFFFVVVTalán látszik mit akartam ezzel, nincs most megépítve, így nem tudok jobb képet adni. Lényeg annyi, hogy a láva legvége alatt van a létra. A vízbe bepotyognak a mobok, a létra nekinyomja a lávának, meghal, és a cucc a vízbe esik. A megfelelő hatékonyság érdekében kell kb. 20-25 spawner szint a gyilok szint fölé, egy haverommal csináltuk, két hét volt kettőnknek a felépítése. Ha jól emlékszem 22x22-es volt az alapterülete.
Hopp, találtam egy normális leírást egyik lehetséges megoldásról: [link]
No és itt látszik, amit lerajzoltam profilból:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ezt nézzétek meg, jó kis griefer csapda Pistonokkal, ötletes: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LTwinHU
üzenetére
Kaktusz nem jó, minden itemet eltüntet. Ha rádobsz bármit, azt is lenyeli. Láva + létra a megoldás jelenleg.
Am. ha minden igaz, később csak akkor lesz loot, ha személyesen öljük meg a mobot, ami a csapdákat értelmetlenné teszi. Azért remélem ez nem valósul meg, és csak az XP bogyók nem fognak jönni, de loot igen. -
LTwinHU
tag
Sajonos nem holnap jön az 1.8

Vagy is jeb_ twittere szerint nem.Más:
-föccer te mien néven MC-zel?
-Nekem is van 1 kis egyszerű monster-trapem és ez lenne a kérdésem hogy a benne lévő kaktusz (beszivja?) miatt silány a "bevétel"? Mert azért esik bele johéhány skeleton stb.
-Néhány kép: [1.] [2.] [3.]üdv. LTwinHU => koxx (MC-n)
-
X3B6O0X
aktív tag
Azért nem droppol, mert a kód úgy van megírva, hogy csak egy bizonyos része droppol az állatoknak. Kb. a 6/10-ük. Ennek a fele duplát droppol. Visont a játék nem úgy számol, hogy "most kettő nem dropplot, most egynek mindenképp kell", hanem egy véletlenszerű esemény folyik. Így lehet, hogy a jövő héten meg mindenkinek bőrpáncélt osztasz, mert annyit termelt a trap
.Egyébként valaki tudna nekem egy Cobblestone generátor howtot mutatni? Meguntam a folyamatos járatokban mászkálást, az állandó fáklyagyártást, stb. Láva az van, meg víz is, csak nem tudom, hogy kell megépíteni. Amit meg most gyorsan összeütöttem, nem elég hatékony (egyszerűen bent ragad a drága Cobblestone az újonnan keletkező blokkban. Próbáltam egy lyukat ásni alá, hogy kipotyogjon, de ez sem jó. Talán összeütök egy pistont, ami automatice kitermeli...).
-
föccer
nagyúr
Néhány érdekesség az automata állattenyésztéssel kapcsolatban:
- a csirke gond nélkül átjut az egyszerű gyilkoló gépen,
- a malac egyből sült húst ad,
- éjszaka monster trap-ként működik...üdv, föccer
-
Cucuska2
addikt
Nekünk elsején kezdődött a suli.
-
föccer
nagyúr
No mi van gyerekek, mindenki az 1.8-ra vár? Napok óta kihalt a szerver
Csak én építem vadul a farmot. Még a végén kisajátítom magamnak és pénzért fogom osztogatni belőle a javakat ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként ma elég sokat haladtam. Kiépítettem a kiadó és fogadó épületet, valamint megcsináltam a vágóhídnak a szerkezetét. Már csak az 5 víz és 4 láva hiányzik belőle, de még nem merem élesíteni, mert minden megépült csatornát egyből feltöltök. Ezen kívül megcsináltam a fő és mellékcsatornákat az alsó területeken és elkezdtem körbe keríteni a terepet. Ahogy növekszik a csatornák száma, látványosan nő az egy nap alatt behozott állatok száma. Jó lesz az, csak egyedül marha lassan megy az építés

üdv, föccer
-
amoba
tag
Én csak a készleteimet vinném át, semmi mást.

-
veector
senior tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Én úgy tudom, hogy lehet, de az új chunkok generálásánál állítólag túl látványosak lesznek a határok. Szal kb szakadék vagy nem tudom mi. De MCEdittel a fontosabb dolgokat át lehet rakni egy szűz 1.8-as pályára (ne barlangrendszereket akarj átrakni) és az úgy elegánsabb megoldás.
-
netpeti98
addikt
Gyors kérdés: Hol tárolja az elmentett mapot?
üdv netpeti98
-
föccer
nagyúr
Hát, úgy néz ki a helyzet, hogy a tervezett állattenyészetem hozama lehangolóan alacsony lesz
Nem baj, azért a héten befejezem, de senki ne várjon belőle semmit 
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Kell valakinek barna gomba? Találtam párszáz darabot egy barlangban

üdv, föccer
-
tvse1995
senior tag
Egy tipp azoknak akik belevágnának ilyen wool-ból készült dolgokba: a festékkel ne a gyapjút hanem magát a birkát színezzétek mert így egy festékkel akár 4-5 színes gyapjúd is lehet

-
-
amoba
tag
Ja és az első fél óra hozama a lenti dobozban....

-
föccer
nagyúr
Nem akar valaki jönni gémelni? Kiszedhetnénk a fákjákat, de egyedül nem akarok nekiállni.

Másik, hogy Topi kapujával átnéztem a túlvilágra. Mondhatni bizalomgerjesztő egy hely...
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
No, jelentem, hogy beépítettük az utolsó járófelületeket is, és feltöltöttem a csatornákat. Innentől mindenki csak saját felelősségére rohangáljon a csapdában!
Más csak a fákjákat kellene vállalkozó szellemnek összeszednie, illetve a menyezeten lévő lyukakat kellene befoltozni.
üdv, föccer
-
CPT.Pirk
Jómunkásember

-
föccer
nagyúr
Jelentem, hogy élesítettem a trap gyilkoló gépét, szóval csak óvatosan
Ezen kívül építettem egy csomó járófelületet. Már nem sok maradt hátra. Már csak az a jó kérdés, hogy a fákjákat ki fogja összeszedni?
üdv, föccer
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jab_ twittere szerint jó találgatás a 8.-a.
-
föccer
nagyúr
válasz
X3B6O0X
üzenetére
Ezek szerint 8.-án jön ki az 1.8?
mod: közben el is felejtettem mondani, hogy sikerült engedélyt kapnom egy TeamSpeaker 3 szerverre. Szóval aki szeretne multizás közben dumálni, akkor az írjon egy privátot, és megadom az elérhetőséget és a szükséges jelszavat.
üdv, föccer
-
X3B6O0X
aktív tag
Várunk szeretettel, szeptember nyolcadika!
nyáháhá, enyém az 1300. nem moderált hozzászólás
. -
Aki a szerveren szeretett volna nézelődni kicsit és nem csak építgetni annak összeraktam egy jó dolgot. Akinek nincs eredetije az is megnézheti a szerver pályáját teljesen 3D-be.
A szerver teljes pályáját egy opengl-es megjelenítővel feltöltöttem ide:
http://www.mediafire.com/?d9evyyn8zas6k9vHasználata egyszerű:
kicsomagolni akár hova, majd az eihort.exe-t elindítani majd kiválasztani mcextreme2 pályát. Jó nézegetést!Sajnos az online spectator módra nincs elég sávszél a szervernek.
-
föccer
nagyúr
Üdv!
No, sikerült megoldanom a monster trap kivezetését. Igaz csak úgy, hogy nem az eredetileg tervezett keleti, hanem a nyugati oldalra vezettem ki. Mivel azon az oldalon már van egy telek, így a hozzá tartozó feljárót, valamint a nyugati menedékházat és trap-shop-ot csak közvetlenül a trap épülete mellé tudtam építeni. Ezt figyelembe véve kéretik minél kevesebb időt eltölteni az épületben, bár a trap kapacitását figyelembe véve akár mindegy is lehet
üdv, föccer
-
netpeti98
addikt
Na ma leültem az egyik családtag gépéhez 10 percre, na láttam van a gépen minecarft . Na haladok szépen elsősorban szerszámokat craftoltam (tapasztalat gyűjtésként) . Na jön az este gyorsan építek egy tornyot hogy a zombik ne szívassanak,már eléggé fent járt a hold már kezdtem készülődni hogy hamarosan mehetek,két kockát bontottam le a toronyból erre nem lelő egy csonti

Na oda lett minden fa szerszámom és itt kiléptem, mert a pók is megtámadott utána mire meg ugye átállítottam könnyűre már sehol nem voltak a cuccaim .
Különben nekem elsőre egy kicsit nehéznek tűnt az irányítás,de majd szokom

Üdv netpeti98
-
Henryk
aktív tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
WTF? Első hogy duplán adja be..
Anno nekünk is voltak merész építményeink, mi mondjuk direkt olyat csináltunk, ami kivitelezhető könnyen beszerezhető anyagokból. Ha volt raktáron 40k cobblestone akkor abbból építettünk..

-
Henryk
aktív tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Ez csak természetes, ha ilyen projektekbe fogtok bele ilyen kevés létszámmal, nem várja el senki hogy darabonként szedjétek össze.

-
KicsiPaszuj
tag
Az addolásról annyit, h a híd addolva lett(először cubliból volt, de gányul nézett ki) szal befigyelt a túmeni... minden mást kikapartunk... másik projectunk amihez nincs kép az 1 Highwind.. de még a hídhoz hasonlóan dirtből, szal vszeg annál is lessz 1-2 addolt vaskocka.
sajna van amit nemigen lehet 1 életalatt kiszedni.. (pl 4500wool+rózsa kombó) evvan
üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- EA Sports WRC '23
- Bluetooth hangszórók
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Wuthering Waves
- További aktív témák...
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Jackson elektromos gitár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Legalábbis szerveren nagyon gyakori, hogy a farkas levadássza a bárányt.

na de jöjjön már valami update, legyen miért belépnem

!