- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Android szakmai topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
Nem tudom volt-e már de EZ elég kemény
-
Sirandrish
legenda
Skacok..volna egy olyan kérdésem hogy van-e mód valahogy Singleben a napszakváltásra?
-
Sirandrish
legenda
válasz
KicsiPaszuj #3030 üzenetére
Majd akkor magyarázzá ha annyi oipszydyánt kiszedsz mint én
-
-
Sirandrish
legenda
Hát igen, Paszuj is folyton panaszkodik a leálló "motorokra", de azért olvashattad a mi trapünket.
Az például teljesen automatizált, semmi dolgod nincs mint hogy kivedd a dropot egy ládából ami akár több 100 kockára is lehet a háztól.
A szénnel fűtős kemencét is felcserélte az elektromos ami nem csak hogy gyorsabb de kényelmesebb is.Nem azt mondom hogy az alap MC nem jó, mert azzal is ugyan úgy elboldogul az ember de én örülök hogy látom a fejlődést, először kínszenvedés a bányászat a kőszerszámokkal ami ugye alap MC-be még vas vagy ha nagyon kemény vagy akkor gyémánt lehet, bár a gyémántot nem igen koptatja az ember kőre ugye.
Itt egészen más a helyzet..kő, majd vas aztán bronz..és mikor kellő nyersanyagot kiszedtél akkor jöhet a miner amit szintén te befolyásolsz...ha nincs elég áramod vagy nyersanyagod akkor sima fúrót raksz bele ami lassabb viszont gazdaságosabb, ám ha már kibányásztál mindent ami kell és elegendő áramod is van akkor már leküldheted gyémántfúróval+ OV devicevel ami gyorsabb és már nem csak 5x5ön hanem 9x9en működik.A másik nagyon jó dolog a helytakarékosság, mivel ezek az eszközök elektromosak így tölthetőek, nem kopnak el, nem kell magaddal vinned 10darabot..felkapsz egy fúrót, egy láncfűrészt meg egy hátitáskát ami 60K Eu-t tárol és kiszedsz vele annyi cúmót mint 10 vascsákánnyal..
Szóval van benne fejlődés..és ez nekem marhára bejön.
És persze a redstone-s elektronika sem kell hozzá..Meg az sem mindegy hogy csak szén áll a rendelkezésedre mint erőforrás vagy Napkollektor, Szélerőmű, vagy akár atomerőmű is..nem mellesleg persze az áramot tárolni is tudod...szóval jobban odateheted magad és az a lényeg
-
Sirandrish
legenda
Mint a múltkor már kiderült nekem pl nincs meg eredetiben így nem tudok.
Viszont a jó hír (nekem) hogy hamarosan megveszem..maximum 5.e körül (jön a lééé
), viszont ahogy azt már többször is írtam, nekem az alapjáték hamar unalmassá válik.
Bár ez hülyeség mert ugye azt csinálok amit akarok....hm...hogy is mondjam..kevés...imádom az elektromos kütyüket amik sokkal használhatóbbak a kő/vas cuccoknál.
Nem utolsó sorban pedig csak az IC annyi itemet ad hogy ihaj...nem tudnék nélkülük élni
De az tuti hogy ha MD megengedi akkor majd felnézek és meglesem az alkotásaitokat.Amúgy hányan fordultak már meg innen a PH-s szerveren?
Az oké hogy általában max ketten vagytok de voltak innen már többen is fent?Amúgy már mondtuk neked hogy jöhetnél hozzánk
Nem egy nagy kaland...elküldünk egy 70megas filet, leszeded és jöhetsz is..mellesleg külön mappába is rakhatod és csak az ikon elérési útját változtatod meg, vagy két ikont csinálsz más-más elérési úttal, ergo mindkét szerverre fel-fel tudsz menni amikor csak akarsz.És ahogy elnézem te fogékony vagy a RedStone-os cuccokra, úgy hogy neked aranybánya lenne az IC+BC combo
-
Sirandrish
legenda
Nem akarok beleugatni mert egyáltalán nem az én dolgom viszont pont a te "műved" alapján én sose mennék fel oda, max szétnézni
Gondolom emlékszel mikor felépítettél egy kis kutat vagy szentélyt (már pontosan nem emlékszem) de mivel a "polgármesterek" azt nem engedélyezték így le kellett rombolnod.
Hogy őszinte legyek én azt csodálom hogy te még oda járszOFC nem a szervert becsmérlem csak a felfogást...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Weißturul #2825 üzenetére
ÉS 1-1 ilyen falva mekkora alapterületű?
Mi nem szoktuk külön részre osztani.
Van egy általában elég nagy kecó..mellette nem sokkal lerakok vagy 60-100 nyírfát, ami szép sűrű erdőt eredményez és kivágni is ezt a legkönnyebb szóval termelés is megy ezerrel.
A ház pincéjéből nyílik általában egy bánya, amit kellő nyersanyag után felvált a miner amit árammal üzemeltetünk, ehhez általában tartozik egy kis bányászlak ahonnan hurcolásszuk a minert.
Cukornádat nem nagyon preferáljuk, inkább hús vagy búza amiből ugye kenyér leszBank? Katedrális? Piac? Templom?
Lőnél róluk képet? Kíváncsivá tettél -
Sirandrish
legenda
Tudja valaki hogy hogy lehet clayt craftolni?
-
Sirandrish
legenda
Peti ha ráérsz dobd már be a legújabb verziót az első hsz-ből.
-
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98 #2738 üzenetére
Hát figyi!
Mivel már elég sokat melóztál rajta így elmondom mi lenne a leg"egyszerübb"Eredeti szöveg : "Egy rém egyszerű Sandbox játék. Felettébb egyszerű, egy lakatlan világban találod magad felszerelés nélkül."
Módosított: Egy rém egyszerű Sandbox játék. Egy lakatlan világban találod magad felszerelés nélkül...
Töröld azt a két szót és annyi
-
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98 #2735 üzenetére
Nem kell újraírni.
Az a kis bevezető meg a linkelt videók bőven elég hogy megismerje valaki a játék alapjait, csak arra figyelj hogy ne legyen ennyire szembetűnő a szóismétlés.
Ha nagyon nincs más alternatíva akkor legalább rakj közé két mondatot hogy ne legyen egymáshoz ennyire közel. -
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98 #2732 üzenetére
Szerintem:
Mob: élőlények gyűjtőneve, pár mod: link
A pár mod legyen "íme néhány mod" és a modleírás után jöjjön ne a mob után.
Textura packok: a játék grafikáját változtatják meg részletes leírás ezen a Logout linken:
[link]
Ez szerintem jobban hangzik: A játék megjelenését alapjaiban változtatja meg (lévén hogy minden elem texturáját kicseréli)A fogalmazást meg valami nyelvészprofesszor átnézhetné mert nekem is szúrja 1-2 dolog a szemem..
Pl itt sok az "egyszerű" : "Egy rém egyszerű Sandbox játék. Felettébb egyszerű.... " -
Sirandrish
legenda
válasz
KicsiPaszuj #2730 üzenetére
Juppiiiii
Amint normálisan felkeltem, megsasolom. -
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
Jönnek a nagy dumák.
Én vagy a szar mert nem nyelek le minden szemetet! -
Sirandrish
legenda
válasz
dabadab #2696 üzenetére
"Ha meg nem akarsz felkesz jatekkal jatszani, akkor ne jatssz, vard meg, amig megjelenik a vegleges"
Ezt már vártam
Nem azt mondtam hogy ne legyenek fejlesztés alatt lévő dolgok.
De belerak NPC falvakat lakók nélkül?
Belerak betegséget gyógymód nélkül?
Belerak használhatatlan dropot?
És én vagyok a paraszt mert megjegyzem hogy ez rossz. -
Sirandrish
legenda
válasz
Dzsokszer #2685 üzenetére
A játék tetszik.
Notchot és az MC-t elismerem.
Csak azt nem bírom hogy ha véleményt nyilvánítok olyan dolgokról amik egyértelműen baromságok, például az üres NPC falu ha már szóba jött, akkor egyből megmondják nekem hogy az nem úgy van meg kevesen vannak meg kevés a pénz.Ha így van akkor nem kell ígérgetni, nem kell belerakni használhatatlan és értelmetlen funkciókat és kész.
De ha belerakja, akkor azért had mondjam már el a véleményem úgy hogy közben nem szólnak be 4en és nem próbálják a saját véleményüket rám erőltetni.
Ha mégis megteszik akkor vitába szállok és ennyi, amivel szerintem nincs probléma amíg az normális mederbe folyik. -
Sirandrish
legenda
válasz
dabadab #2678 üzenetére
"Ugyanis a Mojangnal nagyjabol ket programozo (notch es Jeb) dolgozik a Minecraft kodjan, a tobbiek az egyeb feladatokon vannak."
Na.
Hát ez a büdös nagy probléma!
Sokkal többen kéne hogy dolgozzanak egy ilyen projecten!Mellesleg nem gondolom azt hogy nálam van a bölcsek köve, viszont nem gondolnám hogy az a megfelelő hozzáállás hogy 2embert állítanak rá egy játékra ami már egy éve is pénzt hozott pedig még most is csak béta.
Amúgy nem tudom rémlik-e de mi ezt már egyszer megvitattuk!
-
Sirandrish
legenda
válasz
Cucuska2 #2668 üzenetére
Ez nem fogás hanem hülyeség!
Ha belerak egy betegséget akkor az legyen gyógyítható, vagy szimplán ne rakja bele csak akkor ha MÁR gyógyítható!
Egyébként ez is egy olyan dolog ami egy k*rva jó ötlet csak elég gyér megvalósításban!
Mellesleg az ételmérgezés nem adott semmiféle titokzatosságot mivel az MCwikin fent volt első pillanatban hogy ez biza az, de meg se próbáld gyógyítani mert nem lehet majd csak 1.9ben. -
Sirandrish
legenda
válasz
Cucuska2 #2666 üzenetére
Jah az még egy vicc, ha már felhoztad.
Belerakja az ételmérgezést 1.8ba amit csak 1.9ben lehet gyógyítani?
Belerakja a hihetetlen Endermant ami droppol, de a dropját csak 1.9ben lehet használni?
Mégis mi a francnak adta ki az 1.8at?
Mielőtt megkérdeznéd..azért nem játszunk azzal mert arra még nincsenek modok, és az alap MC nekünk kevés! -
Sirandrish
legenda
válasz
dabadab #2663 üzenetére
"Megkerdezhetem egyebkent, hogy milyen tapasztalataid vannak szoftverfejlesztes teren nagyobb projekteknel?
"[/]
Semmilyen!
De tudod mit?
Hidd el hogy egy majdnem 4milió darabban elkelt 15dolláros játék után ennél százszor gyorsabb lennék...
Várj, nem én...hanem az emberek akiket alkalmaznék.
És tudod miért? Mert hajtanám őket hogy a játék, amit idáig több millióan megvettek (ergo nekem sok sok pénzt hozott)az fejlődjön és még több millióan megvegyék (még több lóvét termelve nekem).
Az nem fejlődés hogy havonta el-el lopja vagy hogy szebben fogalmazzak "kölcsönveszi" 1-1 modder munkáját!
Az hogy ő sajnálja a pénz (hosszú távon saját magától), az nem az én problémám!Vannak modderek akik egyedül vagy maximum 2-3as csoportokban dolgoznak mégis többet hoznak ki magukból mint ők tizenakárhányan, és ez tény!
-
Sirandrish
legenda
válasz
dabadab #2659 üzenetére
Én szét is moddolom (Paszujjal) csak azt nem értem hogy Notch miért nem tárgyal az igazán májer modderekkel.
Tuti megengednék hogy beletolja az alap MC-be a modjaikat, és ráadásul neki sok mindent nem is kéne tennie.
Questekkel nem igazán találkoztam a játékban, ergo marad az építés..ha nem az akkor mi a lényege?
Mellesleg tényleg kegyetlen jó vétel...de CSAK a modok miatt!Cucuska2 Megyek az MC-be..jéé egy falu..jah de üres...hm..
Minek nézzek utána? Engem nem Notch interjúja érdekel hanem a játéka, amiben jelenleg a falvai üresek...legalábbis 1.8.1ben. -
Sirandrish
legenda
válasz
X3B6O0X #2648 üzenetére
Game design, programming, graphics: Markus Persson ("Notch") from the beginning, later Jens Bergensten ("Jeb") and the rest of Mojang
Music and sounds: Daniel Rosenfeld ("C418")
Ingame artwork (paintings): Kristoffer Zetterstrand
Additional programming: Paul Spooner
forrás: minecraft.netHa ennyien vannak akkor nem portolják, és ne csináljanak másik játékot...egy játékhoz is kevesen vannak
-
Sirandrish
legenda
Én beszélek másról?
Elmondtam hogy van több ezer mod és sok sok modder akiknek a munkáját Notch valószínűleg ingyen is felhasználhatna.
Erre te azt mondod hogy ingyenes Bétával nem lenne pénz a fejlesztésre.
Az ingyenhez általában nem kell pénz.
És ezek után megemlíted hogy miket ígér Notch amivel csak az a baj hogy az összes "új" ötlete már egy éve működik ergo az ötleteit egytől egyik lopja...mellesleg az ígéretekkel is tele van a padlás.
Aztán jössz a nagy buherával ami egyenlő 1 azaz EGY másolással.És akkor neked van igazad? Mégis miben?
Egy olyan dolgot nem mondtál ami rácáfolna bármire amit én mondtam. -
Sirandrish
legenda
Misa 64x64es texture packjához egy fájlt kell bemásolnom..
Kegyetlen nagy buhera
A moddoláshoz meg annyit hogy ha kis buherral is, de működik ami Notch nagy mod támogatásáról még nem mondható el..
Nem mellesleg az elmúlt 1 évben mit csinált? bele rakott 3 új itemet?
A Minecraft fele ennyire sikeres sem lenne ha nem lennének modok...szóval Notch bébi össze tehetné a két kezét hogy ha már ő nem is...több száz ember foglalkozik a játékával..Ezt a lenéző dumát( a képpel együtt) meg hagyd olyankorra amikor igazad is van.
-
Sirandrish
legenda
Fejlesztés? Én nem találkoztam vele
High-Res textura packal a net már egy éve tele van, én is használok pl.
Moddolni szintén nem nehéz, legalábbis Paszuj általában pikkpakk megoldja.
Jelenleg a szerón amin játszunk van : Buildcraft,Industrial Craft 2, Planes, Vehicles, és WW 2 gun is. Szóval az sem nagyon lesz újdonság...Egyébként nem kéne itt nagy újításokat belerakni, ezt már régebben említette is.
Több féle anyag/szin kombináció, és a blokkokat mondjuk lehetne negyedelni.
Sokkal szebb, látványosabb és magasabb felbontású cuccokat lehetne készíteni ugye negyed annyi helyen is, és ugye ez a játék lényege.Szóval nem kell itt atommagot hasítani...
-
Sirandrish
legenda
Neeeem, viszont jobban örültem volna ha mondjuk a bétáért nem kell fizetni (Blizzard se kér pénzt a bétáért, és az EA sem csak hogy a nagyokat mondjam), de ha már mindenképp fizetős a cucc akkor elvárnám hogy amint kilép a beta fázisból ne annyi különbség legyen hogy eltűnik a bal felső sarokból egy szó.
Végül is a vásárlók fizetnek azért hogy felhívják Notch figyelmét arra miket kéne javítani, amikkel ráadásul nem is igen foglalkozik.
És hát valljuk be, ahány verzió már napvilágot látott...hát hogy is mondjam...nem egyenesen arányos a fejlődéssel.
1.8-ba is belerak "csomó" újdonságot de csak 1.9-ben lesz értelme?
Hagyjuk már..
Ha már a bétával is betegre kereste magát akkor elvárható lenne hogy ha már neki nincs is kapacitása rá, akkor vegyen fel 2 embert aki újítja a játékot.
Millió olyan mod van ami fényévekkel túlmutat az eredeti játékon, amiket ráadásul a modderek valószínűleg boldogan Notch rendelkezésére bocsátanának..
Szóval minimális ráfordítással egy ezerszer jobb játékot is kaphatnánk, de mivel nem törekszik ilyesmire, eléggé nyilvánvaló hogy amúgy szarik a fogyasztói társadalomra.Lehet ez sokakat nem érdekel de engem picit meghat.
-
Sirandrish
legenda
Első hozzászólás hogy áll Petikém?
-
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98 #2558 üzenetére
Öhm amúgy támogatom az új első hsz-t de ez már túl hosszú lesz.
Azt a kérdés/válaszos cuccot be kell rakni egy txt-be, felrakni valahova és a hozzászólásba belinkelni hogy "GYIK - IDE KATTINCS" vagy a másik lehetőség hogy ide valaki szimplán elküldi hsz-ben és azt az egy hosszászólást linkeljük be az első hozzászólásba. -
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98 #2555 üzenetére
"K: A creeperek és a pókok miért nem halnak meg a napfénytől?
V: Ez a két zombi nem hall meg a napfénytől, de csak sötétben spawnolódnak."Ezt esetleg kijavíthatnád MOB-ra...szóval nem az a 2 zombi (lévén hogy 1 fajta zombi van a játékban) hanem az a 2 mob.
És ezzel egyidejűleg bővíthetnéd a "fogalomtáradat" egy "Mob" szócskával amit mondjuk a "a játékban fellelhető szörnyek gyűjtőneve" szavakkal definiálnál...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish #2550 üzenetére
'K: A creeperek és a pókok miért nem halnak meg a napfénytől?
V: Ez a két zombi nem hall meg a napfénytől, de csak sötétben spawnolódnak"Itt meg lehetne említeni hogy az Enderman-nak meg pl a víz fáj
"K: Nyugodtan dolgoztam, nem volt a közelben semmi ami megsebesíthetett volna miért kezdtem hirtelen meghalni?
V: Valószínűleg elfogyott a kajád. (csirkecombok)"Ez nem feltétlenül igaz mert ugye az éhség váltja ki a sebződést, ettől lehet hogy az inventorym tele van kajával. Igazából a fogalmazással vannak problémák.
Szerintem: K: Miért kezdtem hirtelen sebződni és nem meghalni
V: Valószínűleg éhes lettél amit az éhségmérő (csirkecombok) jelöl, mihamarabb juss ételhez."K: Felgyulladt az erdő. Mi történt?
V: Vagy egy villám gyújtott vagy az egyik fát közel rakta a lávához a játék."Helyesen, : Vagy egy villám gyújtotta fel...
Ennyi.
Majd jönnek a többiek is átnézni -
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98 #2548 üzenetére
Gyors átfutás után, de majd még átnézem
"K: Mi az a pre-reasle?
V: Pre-reasle:"Mindkétszer elírtad...az pre release (szerintem
)
"K. Slim golyót honnan lehet szerezni?/"
1. Az Slime és ne legyen a fele magyar a fele angol..Slimeball és nem golyószerk: jah és a link is rossz...ütöttél egy space-t a végén
-
Sirandrish
legenda
válasz
antikomcsi #2539 üzenetére
Ebben úgy látszik hogy benne van de ez egy régebbi verzió.
Ha a fiadnak is ez az 1.7.3 van akkor hajrá(#2541) tudtommal az a legfrissebb
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P53S - 15.6" - I7 8565U 1.80GHZ- 16Gb ram - Nvidia P520
- Lenovo Thinkpad P1 15,6" CORE I7-8850H 2.60GH- 32Gb ram - Nvidia P2000 vga
- Galaxy S23 Ultra 512gb 1,5 év gari
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest