Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weißturul
senior tag
GUI mentes debian? (ez gondolom egy linux)
ilyenről se hallottam még, de akkor kipróbálom! 
nos, itt az ideje egy überalacsony fogyasztású szervert létesíteni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ha bacsis kisegít egy kis infóval akkor T-Bred alapú Geode-ra fogom megépíteni, van 1GB DDR RAM-om, már csak egy alacsonyfogyasztású AGP-s VGA kell
(tippek jöhetnek, asszem van valahol Matrox G200, arra még cooler se kell) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dzsokszer
üzenetére
A Linux belefér ebbe a keretbe. Komplett GUI-s Ubuntu nem evett nálam 200 Mb ram fölött a 384MB ramos P3-on. Viszont vannak jóval kisebb igényű Linuxok, egy Puppy Linux GUI-val elfut 64 Mb ramos gépen is, szal a lehetőségek adottak.
Meg ahogy Netpeti mondja, GUI mentes Debian. Talán ez a leguniverzálisabb megoldás. -
Dzsokszer
csendes tag
-
Dzsokszer
csendes tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Nos ezt több tényező határozza meg. Mondjuk ha vagytok 2en és ugyanabban a "chunk"ban akkor probléma egy szál se. Egyébként a szervernek olyan 100MB RAM kell emberenként, hogy problémamentesen fusson. Proci sem kell annyira tápos. A net ami gond lehet még.
szerk.: Ha esetleg írnál konfigot (kitöltenéd az adatlapod) és neted adatait akkor úgy könnyebben tudnék válaszolni
-
netpeti98
addikt
Pl egy két személyes szervernek mekkora lehet úgy a gépigénye modok nélkül?
Üdv netpeti98
-
kexksz
addikt
válasz
antikomcsi
üzenetére
Hány éves?

Amúgy F3
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Próbáld meg az F3-al kikapcsolni.
-
antikomcsi
veterán
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Kicsit bonyolultnak tűnik, fogalmam sincs, hogy a fiam, hogy boldogul ezzel.
Megy ez a koloniás dolog, meg raktam bele pár egyebet is, és most az egyik játék kezdete óta, mindenféle infót kiír. FPS értéket, memória használatot, pozíciót x, y koordinátákat, és fogalmam sincs, hogyan kapcsoljam ki.

-
netpeti98
addikt
Gépelési és súlyosabb helyesírási hiba nincs vagy kevesebb (?)
:http://logout.hu/tema/proba/hsz_5833-5833.html
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Parancsoljatok: [link]
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
-
netpeti98
addikt
Úgy gondoltam hogy azokat külön hszbe raknám és azok linkjei lennének benne az első hszben, így akit érdekelnek a modok rákattint
. Nézzétek meg a Firefox topicot.Üdv netpeit98
-
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98
üzenetére
Öhm amúgy támogatom az új első hsz-t de ez már túl hosszú lesz.
Azt a kérdés/válaszos cuccot be kell rakni egy txt-be, felrakni valahova és a hozzászólásba belinkelni hogy "GYIK - IDE KATTINCS" vagy a másik lehetőség hogy ide valaki szimplán elküldi hsz-ben és azt az egy hosszászólást linkeljük be az első hozzászólásba. -
tvse1995
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát átköltöztettem az egész mapomat sykblockon a 2.1-es mapra.
Így meg tudtam csinálni a birch logs-os, meg a Glass Pane-es challeng-et.
Tehát már csak ezek maradtak:
23) Craft 10 Black Wool.
24) Craft 10 Gray Wool.
25) Craft 10 Light Gray Wool.
35) Craft 5 Gold Ingots.Ezek közül az első háromhoz kéne tinta, de még mindig nem értem, hogy miért nem spawnolnak a Squid-ek pedig kb. egy órát töltöttem a medencétől 50 block távolságban.

Az utolsóhoz pedig a Zombie Pigman által dobott Gold Nugget kellene.
Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy a Zombie Pigman-ek spawnolásának ugyan olyan feltételei vannak mint a többi MOB-nak?Ha végeztem ezzel a 4 challengel akkor szerintem kezdek valami MOD-os mapot.

Nem válasz akart lenni

-
netpeti98
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Javítom. Lenne egy kérdésem ha szépen megkérlek a szervereteken használatos fő két pluginról csinálnál rövid bemutatót?

Cucuska: így így

Üdv netpeti98
-
Cucuska2
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem csak szörnyek, előlények.
-
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98
üzenetére
"K: A creeperek és a pókok miért nem halnak meg a napfénytől?
V: Ez a két zombi nem hall meg a napfénytől, de csak sötétben spawnolódnak."Ezt esetleg kijavíthatnád MOB-ra...szóval nem az a 2 zombi (lévén hogy 1 fajta zombi van a játékban) hanem az a 2 mob.
És ezzel egyidejűleg bővíthetnéd a "fogalomtáradat" egy "Mob" szócskával amit mondjuk a "a játékban fellelhető szörnyek gyűjtőneve" szavakkal definiálnál...
-
netpeti98
addikt
Kösz mindenkinek.

Nélkületek nem tartanék itt a leírásban.
Üdv netpeti98
-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish
üzenetére
'K: A creeperek és a pókok miért nem halnak meg a napfénytől?
V: Ez a két zombi nem hall meg a napfénytől, de csak sötétben spawnolódnak"Itt meg lehetne említeni hogy az Enderman-nak meg pl a víz fáj
"K: Nyugodtan dolgoztam, nem volt a közelben semmi ami megsebesíthetett volna miért kezdtem hirtelen meghalni?
V: Valószínűleg elfogyott a kajád. (csirkecombok)"Ez nem feltétlenül igaz mert ugye az éhség váltja ki a sebződést, ettől lehet hogy az inventorym tele van kajával. Igazából a fogalmazással vannak problémák.
Szerintem: K: Miért kezdtem hirtelen sebződni és nem meghalni

V: Valószínűleg éhes lettél amit az éhségmérő (csirkecombok) jelöl, mihamarabb juss ételhez."K: Felgyulladt az erdő. Mi történt?
V: Vagy egy villám gyújtott vagy az egyik fát közel rakta a lávához a játék."Helyesen, : Vagy egy villám gyújtotta fel...
Ennyi.

Majd jönnek a többiek is átnézni -
netpeti98
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
melyik link?

Üdv netpeti98
-
Sirandrish
legenda
válasz
netpeti98
üzenetére
Gyors átfutás után, de majd még átnézem

"K: Mi az a pre-reasle?
V: Pre-reasle:"Mindkétszer elírtad...az pre release (szerintem
)"K. Slim golyót honnan lehet szerezni?/"
1. Az Slime és ne legyen a fele magyar a fele angol..Slimeball és nem golyó
szerk: jah és a link is rossz...ütöttél egy space-t a végén
-
netpeti98
addikt
Első hasz újratöltve:http://logout.hu/tema/proba/hsz_5826-5826.html

Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Minecoloni nem rossz mod.

Első hsz: bővül rendesen csatlakozott itt még az eggyik kolléga és segített a struktúrában.Üdv netpeti98
-
kexksz
addikt
válasz
antikomcsi
üzenetére
Legfrissebb MineColony mod az 1.8.1-re van, ami jelenleg a legfrissebb stabil verzió. Itt egy link hozzá:
[link] Itt le tudod tölteni és az is le van írva, hogy hogyan kell telepíteni, illetve a munkásoknak a ládákat craftolni.Azon viszont jót nevettem, hogy az ittlévő HC MCsek nagyrésze azt se tudta, hogy miről van szó, pedig ez az egyik leghíresebb mod.

-
Weißturul
senior tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
óó, aggyá linkeeeet

-
KicsiPaszuj
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
A Minecolony jelenleg 1.8 on pörög, és rc14es verzióval. Egyébként, igen ezt láthatta a fiad. Viszont fontos megemlíteni, h (hál' istennek) végre sikerült igazi -ízig-vérig- kolónia szimulátort készíteni belőle. Gyakorlatilag simán felveszi a versenyt néhány RTSel.
A jelenlegi rendszerben van legalább 5féle munkás, adórendszer, lakosság, bank.
Fontos az angoltudás, (vagy hipergyors felfogóképesség) mivel eléggé szabály-függő lett a cucc, ezzel kapcs. tud segíteni ez A dolgok sorrendisége igen fontos lett. (építkezés, munkakiosztás, stb)
Aztán sok sikert...
-
Sirandrish
legenda
válasz
antikomcsi
üzenetére
Ebben úgy látszik hogy benne van de ez egy régebbi verzió.
Ha a fiadnak is ez az 1.7.3 van akkor hajrá
(#2541) tudtommal az a legfrissebb
-
föccer
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
A colony az sima multiplayer, esetleg egy ellőre elkészített pályán.
Az 1.7.3 meg már egy régebbi verzió. Jelenleg az 1.8.1 az aktuális verzió.
üdv, föccer
-
antikomcsi
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Jajjjj ne is mond, képes órákat nézni, meg játszani vele, aztán jön olyan dolgokkal, amik nekem túl magasak.
Szerintem valami ilyenre gondol. MineColony Minecraft Mod
Itt meg is találtam és kérdezném, hogy akkor ebben benne van ez a dolog?
-
föccer
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
Mindent a gyerekért

Szerintem valamilyen multiplayerről látott videót, mert ott ténylegesen többen vannak a pályán egyszerre, de ez mind játékos irányította "munkás".
A multiplayerhez meg a játék bejelentkezési részén a megfelelő menüt kell választani, és megadni egy szerver címét.
üdv, föccer
-
Weißturul
senior tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Gondolom a fiad multiplayer videót nézett, mert munkásokat lerakni nem lehet, egy ideig te voltál az egyetlen élő humanoid, de az NPC-ket se lehet majd olyan nagyon felfogadni.
-
Sirandrish
legenda
válasz
antikomcsi
üzenetére
Én személy szerint azért linkeltem a videókat mert én ilyenről még nem hallottam hogy lerakom a favágót.
Ha neked uncsi, akkor mutasd meg a fiadnak
-
antikomcsi
veterán
Azt hiszem nem értettetek meg.

Engem ez a játék baromira nem érdekel, még nézni is unalmas a kockavilágot számomra.

A gyerek látott egy videót, amiben lehet valamilyen munkásokat "lerakni", akik egy ládába gyűjtenek valamiket. Sajnos többet nem tudok, mert ez nem az én világom.
Ez egy mod, vagy valami csomag, vagy mi a szösz?
-
föccer
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
A játékban úgy indulsz, hogy semmid nincs. Szó szerint. Érdemes megnézni az ilyen videókat. Ha megvannak az első eszközök, akkor már könnyebb az élet.

üdv, föccer
-
Sirandrish
legenda
válasz
antikomcsi
üzenetére
Öhm a favágó ő maga..ha egy balta van a kezébe

-
antikomcsi
veterán
Sziasztok!
Sajnos én tök hülye vagyok ehhez a játékhoz, de a fiam szereti, és kért hozzá ilyen kiegészítéseket.
Viszont nekem fogalmam sincs, hogy honnan tudnám beszerezni. Valamilyen munkásokat szeretne, mert látta a youtube-on, hogy van hozzá favágó, meg ilyesmik.
Honnan, és hogyan tudom én ezt Neki megcsinálni?
Köszönöm szépen!

-
tvse1995
senior tag
Rájöttem, hogy miért nem spawnolnak a squid-ek.
Csináltam egy 3 kocka mély medencét amibe 2 kocka magasan tettem egy sor követ arra tettem a vizet utána kiütöttem a középső sor követ és örültem magamnak, hogy milyen gyorsan végeztem
VISZONT így igazából csak 1 magas állóvizem volt és alatta 2 kockában folyott. 
Remélem ez a volt a baj most feltöltöm rendesen aztán majd még felentkezek
-
Weißturul
senior tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Ha megengeded, szerintem így sokkal jobban hangzik, nekem olyan furcsa volt olvasni a "parancsokat" (építesz,keresel,készítesz) és az egyéb a magyar nyelv ellen elkövetett gaztetteket

-
netpeti98
addikt
Csak hogy lássátok mit csináltam ma:[link] Direkt ide egy üzenet az elején.

Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Sajnos hétköznap lassan haladok. Viszont bővítettem a gyiket de egy két dolog hiányzik és utána jön a helyesírás még egyszer és mehet. Ha valaki még talál hibát ne tartsa magában!

Üdv netpeti98
-
brd
nagyúr
-
netpeti98
addikt
-
tvse1995
senior tag
Na én is csináltam egy pár képet a mapomról:

Trap:
És egy pár perc termése (annyi van hogy nem tudok vele mit csinálni
)
Egyébként most nem tudom hogy mit csináljak mert én még az 1.1 nél kezdtem a mapot és abban még nem volt obsidian és így nem tudok portált csinálni de nincs kedvem újrakezdeni mert sok munkám van már benne

-
amoba
tag
Némi vödrözés után. És pár óra [vár,megnéz,bosszankodik,vár,megnéz,gyilkol(örül)] folyamat után, volt annyi nyersanyag hogy megcsinálhassam a szivárványt. Bár nem véletlen hogy a sötét (világos szürke,szürke,fekete) rész van alul. Nagyon macera.
A netherben is skyblokkosítva van a dolog, csupán egy doboz, és némi glowstone van. a kaput úgy a legegyszerűbb begyújtani hogyha raksz köré egy fa "rámpát" és valahova bele öntesz egy lyukba lávát. (De vigyázz hogy amikor valahol meggyullad vedd ki a lávát mert szét folyik.) Leég az egész, de beindul a kapu is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ilyenről se hallottam még, de akkor kipróbálom! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)