Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
Így néz ki!
Méretei 50x50x3 kocka!
A fáklyák természetesen nincsenek itt mikor várjuk a mobokat.
Ami bekarikáztam az a kijárat..1 kocka de 14magas szóval fény alig-alig szűrődik le.
Természetesen próbáltuk már hogy azt nyitva hagyjuk és úgy is hogy bezárjuk ergo vaksötétbe.A cucc néhol nem csak 3 magas mivel bele bele fúrtunk 1-1 ilyen föld alatti barlangba de gondolom a "több" nem baj.
Szóval sötét van, elég nagy is szerintem, és persze nem vagyunk sem túl közel sem túl távol.
Mi lehet a gáz szerintetek? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elvileg egy chunk távolságot kell tartani, az meg ha jól emlékszem, 64x64 kocka, amin belül nem születnek mobok körülötted.
-
Sirandrish
legenda
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Hát konkrétan 100-120kockányira voltam tőle, esőbe, éjszaka nappal.
Volt mikor nyitva hagytam a kijáratot hogy "levegőzzön" volt mikor bezártam.
Volt hogy csak 30kockányira vártam, volt hogy 3percet vártam volt hogy 20at.
És SEMMI!
Hatékonyság? Az mit jelent? Ássunk 10 emeletet a trapba azaz 10 darab 50x50x3as cuccot hogy aztán hatványozódjon a mobspawn...ergo bespawnolna 10x NULLA?
Nem azzal van baj hogy kevés bennt a mob hanem hogy NINCS!
vagy 1.8ban már tényleg ilyen ritkák
-
KicsiPaszuj
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A tornyot azért nem, értem mért lenne hatékonyabb, mer konkrétan 50re vagyunk a föld alatt, sztem mind1 h föld alatt vagyunk messzire v a föld felett... és konkrétan kb 130ra vagyunk a csapdától átlagosan, szal 25ön kívül, 180on belül. emelett a spawnpointunktól,(safezone) is 200ra van...
Bár r*hadjon ketté, sztem bepróbáljuk oszt kész.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sirandrish
üzenetére
Arrébb mentél 1 chunkkal? Am. egy szint még kevés, igazából a map aljától a felhők fölé kellene emelni egy tornyot, na az hatékony lenne.

-
Sirandrish
legenda
Ez a Mobtrap már az agyamra megy.
Tegnap ugye kivájtam az 50x50x2es alapot..semmi nem volt benne még hosszú idő múltán sem, aztán spawnolt bele vagy 4 pók.
Óh, mondom király akkor a többiek biztos nem férnek el úgyhogy átmentem rajta még egyszer hogy megmagasítsam, így lett 50x50x3 immáron.
Kis idő múlva visszamentem volt benne vagy 4 csontváz, ennek örömére hogy működik a spawn mentem is aludni.
Reggel első dolgom..nézem a trapet, két csonti..mondom nem sok de legalább működik, és ennyi...ennek kb másfél órája és azóta semmi azaz SEMMI nem spawnolt be..
Egyszerűen nem értem...mi a francnak kell megfelelnie ennek?
Kétlem hogy 3 óránként spawnolna két mob...így meg egy kalap szar és már lassan 6 órányi munkám van benne összesen.. -
KicsiPaszuj
tag
Na, reggel frissült erővel összedobtam a két-fázisú limiter (amire panaszkodtál, h nagy) 1 kompaktabb változatát. ez 5x5x4(vagy3 ha a redstont nemszámoljuk, azaz ha a földbe építed lehet a tetején menni), és ugyanúgy minden karpeccintésre impulzust küld(2piszton megszakítja saját jeleit. azaz ahogy ON rögtön OFFra is vált)
Szal vagy használd ezt, a jelenlegi BUDhoz, v építs 1 rögtön impulzust küldő BUDot.
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Na, ezt már holnap fogom megemészteni.

üdv, föccer
-
KicsiPaszuj
tag
hát nemegésszen értem akk mi számít 1 impulzusnak, én most dobtam össze 1 ilyet, és ez update-enként 1x villan. Aképen 1 instabilpistonosfost használok, melyet 1 sima piszton kapcsolgatásával késztetek updatere. 1 lever-rántás(update) 1 villanást eredményez.
Javíts ki ha vmit rosszul értek.
(már csak azért is ugyanúgy működik ez a BUD mint az azelőtt linkelt limiter, mert konrétan ugyan az. vizsgáld át a gépet, és rájössz, h ugyanúgy megszakítja a piszton a saját jelét, mint ott. annyi h itt a kezdeti jelet is a pistonba visszakötött jel adja, ami csak updatekor kapcsol. a két gép kopp ugyan az)
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Igen, ezt a fajta bud-t használom. Amikor update van, akkor a bud nem impulzust ad le, hanem csak átvált a kimenő jel aktívtól inkatvíra, vagy fordítva. Tehát nem impulzust ad le, hanem csak egy fél impulzust. Ezért kell figyeltetnem a változást és minden változáshoz leadni egy teljes impulzust. Namármást e mellé megy egy 8-as counter és az automata és a kéti reseteléshez szükséges xor kapu Mindezt 5 széles és 4 magas helyen

Esetleg van olyan BUD, ami teljes, lehetőleg 0,1 sec-es impulzust ad le, és nem csak csak állapotváltozást? Azért kell ilyen rövid impulzus, mert a counter csak ilyen rövid jellel működik.
Köszi,
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Nem az ennyimé a multi szerver, így nincs beleszólásom a felhasznált modokba.
Egyébként a leveler helyett miért nem működik az, hogy simán nekivezetem a redstone-t? Mert ugye a BUD-ról vezetéken jön le a jelem...

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Gyakorlatilag megdupláztad az elektronikát, és egy not-tal toltad el a két fázist? A 2 kimenő jelet pedig egy sima or kapuval meg összekötöm egybe. Aham, jó az elgondolás. Csak férjek el vele a pincében
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
üdv, föccer
-
KicsiPaszuj
tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Pont a lényeget nem mutatttam, szal:
[Csöcslesőkompresszor] hátulrólAmúgy ajánlom figyelmedbe a [RedPower] nevű modot. Ez a legtöbb logikai kaput és sekvenciát tartalmazza, 1 ripíter méretű cuccban.
-
KicsiPaszuj
tag
EZAZ! éjfélvan de rohadjon kettí a cíííve, bespawnolt 2 pók meg 1-2 csonti!!!!
Amúgy amit linkeltem tökéletes, csak egy NOT vagy minek (nemnaon vágom mi a nevük, többnyire magamnak dobok össze ezt azt) mindkét kimenetelére szereld rá.
gyorsan összedobtam, h nelegyek félreérthető:
[Alaksori remekmű]Ez elvileg mindkét leverváltásnál küldeni fog jelet. sajnos én a szerómmal kicsit lassú frémmel működök, szal ki-kihagyott, de teknikailag jó.
(a végén a fákja csupán a láthatóság kedvéért van, gondolom ez 1értelmű..)
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
No, annyiból nem jó az ajánlott gép, hogy csak minden második bejövő jelre ad ki egy rövid jelet. Ez ugye a gombnál nagyon jó lenne, de a gomb az ad és el is veszi a jelet, és ebből csinál egy egészen rövid jelet. Viszont, ha a levelert átkapcsolom, akkor elsőre a bemenő jel nem jön ki, csak akkor amikor ismét váltok a levelerrel.
Nekem arra lenne szükségem, hogy minden egyes változásra kiadjon magából egy rövid jelet. Szóval a leveler egy teljes ciklusához (oda és vissza váltás) 2 rövid jel jelenjen meg az out oldalon.
Üdv, föccer
-
KicsiPaszuj
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát ezt akk elkapkodtam

Amúgy, elvileg ahogy írtam a "kezdőhely" től elvileg 50re nem spawnolhat ellenséges mob, de gyakorlatilag 200ra sztem már kéne... 1szerűen felfoghatatlan.. (nembeszélve arról, h legyártottunk 30 rezonanciás-motort, 4gyémántért transzformátorokat, stb... és most kuka az egész.
-
föccer
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az előbb már agyaskodtam rajta és azt hoztam ki belőle, hogy spawnolnak azok, csak a hecc kedvéért itt túráztattok minket
A viccet félretéve nem tudom, elvileg simán jönniük kellenének.
üdv, föccer
mod: RE (#2277) KicsiPaszuj :
Igen, ez jónak néz ki. Mindjárt összerakom és megmondom, hogy működik-e. Egy BUD-t akarok összekötni egy automata resetelős counterrel, és nem ártana, hogy a BUD által leadott fázisonként leadott van jel, nincs jel formátumot rendesen számolja.
Köszi,
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére

Viszont nekem is lenne egy redstone-os kérdésem.
Van-e olyan rendszer, ami egy bejövő jel változásból (pl leveler átkapcsolása) egy rövid, impulzus szerű jelet generál?
Köszi, üdv, föccer
-
Sirandrish
legenda
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Dehogyiiiis...
Tökre bírom értékelni hogy az 1x1x2es lyukba amit egy levegőből érkező madárszar vájt ki beleragad a ződg*ci, amit vájok egy hétig nagy cunder lyuk azt magasról telibefossák.. -
KicsiPaszuj
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Na igen, ő ásta a 2-3 50x50es placcot, szal kicsit pipább mint én

-
Sirandrish
legenda
Miért nem spawnol a mob egy 50x50x2es full sötét (kijárat sincs rajta) helyre?
-
KicsiPaszuj
tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
tök mind1 van-e. industrialcraft van, buildcraft van. Ráadásul 1 minecraft-étól fejlettebb API-t használnak, szal sokkal tuningosabbak, brutáljól futnak, és ötvözöttebbek. Annyi h lekell kapni a "Minecraft Forge-ot", azaz az említett APIt..
Az industrialcraftot jácci könnyed telepíteni, buildcraftot dettó...
-
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Technic pack van 1.8-hoz?
-
netpeti98
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Mi az fekvő vmi?

Üdv netpeti98
-
KicsiPaszuj
tag
De lemaradsz Minderről!!! vhahahha!!!

Szóval ok, és azért kössz

A fekvő "valami" ÉN vagyok, direkt így printeltem
Smartmove. Tudsz úszni, mellúszni, 2magas sziklára felkapaszkoni, külön gombbal sprintelni, kúszni, stb... -
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Nem, sry, de ennyit macerát nem vállalok
üdv, föccer
-
KicsiPaszuj
tag
hm.. látom csábít az ajánlat
...Amúgy röhej, mert 2 napja építünk egy igen komoj cuccot, a mob grinder nagyfeszültséggel csapta volna agyon a mobot, ehhez elkellettt vezetni a feszkót, transzformálni többször, bekötni a cuccokat, a buildcrafttal csőrendszer, ami a lootot szedi szintén nem 2 perc kialakítani, erre amikor minden redi, simán nemjön mob...
Most ássuk a harmadik 50x50es spawnert, és 1xerűen már nemtudunk elég messze kerülni a Player Spawnzone tól... lassan 200kockára vagyunk, a 180as határértéket majdnem elérve(a házunk 50re van, szal tőlünk kb 130...)
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Szinte azonnal. Csatornázással minden rendben? Ha multi pályán van és elküldöd privátban a címét szívesen ránézek.
üdv, föccer
-
KicsiPaszuj
tag
minden távolsági koordináta az álltalános tartózkodási helyektől kb 50re van, és mint írtam, 50es magasságban (bedroktól 50re) szal az alapkritériumokkal tisztában vagyok, a hely vak sötét természetesen. ettől kicsit komolyabb a problem.
Esetlegesen nem várunk elég időt? mennyi idő alatt szoktak bespawnolni? -
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
A mobok száma nem függ a nehézségi foktól. Az csak a mobok sebzését állítja, ha minden igaz. Teljesen el van sötétítve a terem? A másik probléma még az lehet, hogy a mobok a játékosoktól 16 (vagy 24?) bloknyinál közelebbre nem spawnolnak, és maximum a játékostól ~180 blokknyira spawnolnak. Tehát a játékostól 16-180 távolságra.
netpeti: Még így sem világos számomra, hogy pontosan mit i szeretnél...

üdv, föccer
-
KicsiPaszuj
tag
Emberek, lassan 60x60x2es mobfarm van kialakítva 50es magasságban, de 1szerűen 1 darab mob nincs benne. ötlet? a "viskó" kordinátái a spawnpont 50es körzetében van, ez lehet a gond? mármint, a spawnpont közelében nem spawnol ellenséges mob? vagy wtf?
a szerver difficultit is áttoltam normal-ra, hátha a ízin kevesebb a mob, de semmi...
-
föccer
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
Igen. Arra kell figyelni, hogy 1: meg kell szakítani a teljes vízoszlopot, mert különben idő előtt megfulladnak, és kárba vész a loot, 2: a 4x4-es liftet teljes magasságban, blokkonként kell feltölteni vízzel, mert különben lefelé irányuló áramlat lesz és nem úsznak fel.
üdv, föccer
-
Weißturul
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát én Zombiearmageddont nembtapasztaltam, de egyszerre három ender nekemesett miközben soroztak a ropik és durrantak a creeperek
-
föccer
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Túl sok
üdv, föccer
-
Sirandrish
legenda
Srácok.
Nektek 1.8.1ben mennyi mob jön éjszaka?
Nálunk olyan nagyon ritkák mintha gyémántból lennének
-
Weißturul
senior tag
a nyomólapot (ami aktiválhatja a mezei ajtót) megtartja a piston (sima/sticky)? lifthez kellene vagy egyéb módszer
-
netpeti98
addikt
Most olyanon gondolkozom hogy egy kis kamrába tereli őket a víz és megfulladnak egy vízoszloptól azért gondolkozom újabban ezen mert kissé kényelmetlen a föld alá járkálni mire leérek eltűnnek a cuccok.
Más van 3 ender gyöngyöm valahogy megoldom hogy ne szedje szét de az ender gyöngy hasznos lesz a következő verzióba hisz ahova ledobod oda teleportál téged.Üdv netpeti98
-
föccer
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
Ez a kérdés így, abben a formában értelmetlen. Ha legegyszerűbben a mélyárkosat lehet megoldani, a legkissebb helyen a lépcsős-táblás csatárnás megoldás a nyerő. Ha lent vagy mélyen a föld alatt, akkor lehet függésleges vizi liftet bele építeni, ami felhozza a mobokat és ott alakítod ki a gyilkológépet. Ez viszont rizikós, mert egy véletlenül betévedt creeper sokkal nagyobb károkat tud okozni, mint a föld alá telepített verzió. Mi Atomantival 2 félét is készítettünk. Az első így is 2 részből áll. A felső része a pixel artok kockájába van bele építve, míg az alsó részéből vizilift hozza fel a mobokat. A másik az hatalmas alapterületet foglal el, ezért a lépcsős-táblás csatornákat kellett megcsinálni benne.
A hatékonyásg leginkább a beépített mérettől függ. A többi meg az adottságok szerint változhat.
üdv, föccer
-
netpeti98
addikt
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Lehetne egy kérdésem melyik a legjobb mob trap típus?
Egyébként a skelton tényleg tud kempelni
bementem a trapba és egy szer csak a vizes árokból rám lő. 
Üdv netpeit98
-
HS 2142
őstag
-
föccer
nagyúr
Ügyes megoldás. Sajna ehhez még nagyon kicsi a tudásom.
Minden esetre sikerült megcsinálom a 2*45 hosszú pistonsorot. Köszi a segítséget

Most rakok mellé egy 8-as countert, ami automatikusan reseteli magát, és elvileg meg is van az automata búza betakarítás. Összesen 720 blokknyi területet tud egyszerre betakarítani, ráadásul amint elkészültek azonnal lemossa a földet.
üdv, föccer
-
Henryk
aktív tag
Nekem csak aza bajom ezekkel a tiszta repeateres cuccokkal, hogy nagyon könnyen elállítódnak, vagy ha sok van sorbakötve akkor pl nem egy gyors jel fut végig, hanem 3-4 is mehet egymás után egy szálon.
Nekem jelenleg ez a kedvencem:

Ez egy elég rövid jelet ad le, nagyon jó pontossággal, és persze 4 repeaterrel lehet szabályozni a sebeséget, valamint ennek köszönhetően 4 különböző kimenete is van, és a középen lévő blokk tologatása egy fix késleltetést ad.
-
brd
nagyúr
-
klambi
addikt
szevasztok!
anynit tnt-t raktam le hogy out of memory, ezt hogy tudom növelni?
1-2 dolgot próbáltam de nem jött be a jávánál...
-
netpeti98
addikt
Lenne egy kérdésem stílusosan a redstoneról késleltetőkkel meglehet oldani hogy örökké mozog jön (egy körbe pár késleltető és gyorsan kiszedni az indító fáklyát és a helyét összekötni.)
Üdv netpeit98
-
Henryk
aktív tag
Na csak hogy lásd kivel van dolgod, megcsináltam én is amit mutattál.

Működik, lehet kapcsolni, és mindegyik mozog, ha hoszabb távon kell, akkor szintén a föld alatt repeaterekkel tobb ilyen felvezetést csinálsz.Remélem így már tiszta.

Természetesen csak azért kalapáltam szét a felét hogy rá lehessen látni.

-
-
Weißturul
senior tag
-
föccer
nagyúr
válasz
Weißturul
üzenetére
Ha egyszer ilyen megesik veled (mármint hogy valaki ellenségesen/incorrecten viselkedett veled, akkor jelented és ha bizonyítottá válik az eset, akkor permaban az elkövetőre. Volt már ilyenre példa MDJ szerverén is. Szóval ilyen szempontból nem kell félni.

üdv, föccer
-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish
üzenetére
Természetesen a mohát

-
Sirandrish
legenda
A mohás kőröl nem lehet átterjeszteni valahogy a sima kőre?

-
athos79
tag
Látom mindenki nyomja a minecraftot aki aktív ebben a témában.
De miért nem jöttök online??
Tényleg jobb singleben épiteni, és küldeni a képeket?

Mi értelme pl. egy mobtrap-nak singleben? Ott a creative mód..... Esetleg kipróbálni, hogy működik-e....
-
sto1911
veterán
Nem megy a Skyblockban a mob spawn 1.9pr3 alatt
Meg a nyamvadt gomba se no meg mindig.
A spawn helyet 30 kockanyira epitettem ki, 12x12-es sik felulet. Kesobb 3 magasan huztam ra egy tetot, meg korbe falakat, hogy tok sotet legyen, de semmi
Na, ugy nez ki bugba futottam.
"While playing in 1.9 PR3 I had a problem with no mobs where spawning. Even though I was playing the Hardcore map, the overall game was on peaceful. So if you run into this issue just switch to another map set it to anything other than peaceful and the mobs will start spawning. This may be a bug in 1.9PR3!. "
UGy tettem, ahogy irja, es egybol lett vagy 30 szornyem. Kiraly

-
netpeti98
addikt
Itt van pár how to :[link]
Üdv netpeti98
-
Sirandrish
legenda
Kakaóbabot lehet termeszteni valahogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)