Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veector
senior tag
-
sto1911
veterán
Minecarttal lehet utazni? Ha megproblok ra felugrani csak arrebb gurul

-
netpeti98
addikt
Sajnos egy eltűnt ugyanis kőcsákánnyal álltam neki.

Remélem nem törli le senki addig.
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Na ma feltettem az iskolai gépre a minecraftot (látom más is ügyködött ezen
)
Szerencsére volt java. Na ott csak gyakorolom a játékot, erre belefutok az első 5 percben az aranyba
Itthon meg mennyit bányásztam érte
Üdv netpeti98
-
Ilsyde
őstag
-
sto1911
veterán
"Sugar cane, like saplings, wheat, and cacti, will only grow if the chunk they are on is loaded into memory, so the player should not venture too far from the field. " a wikirol, ezt mondjuk hulyesegnek tartom.
-
sto1911
veterán
Egyebkent allatokat lehet jelen allas szerint tartani benne? Etetni-itatni-szaporitani?
-
kexksz
addikt
Kéne egy kis segítség. Sulis gépre akarnám MCt feltenni, de nincs rendszergazdai jogosultságom, Java meg nem engedi felrakatni magát anélkül..

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sto1911
üzenetére
Ha túlélik az esést, akkor össze - vissza kóricálnak, még bele nem esnek a vízbe. Onnan nem másznak ki maguktól, az csak akkor történne meg, ha meglátnának egy játékost.
A lávás részt meg régebben úgy oldottuk meg, hogy a láva utolsó kockája alá nem földet tettünk, hanem létrát, és a létra alól indult a kivezető csatorna merőlegesen.
-
sto1911
veterán
-
föccer
nagyúr
válasz
sto1911
üzenetére
A lényege az, hogy egy teljesen zárt, sötét termet kell kialakítani. A sötétben pedig folyamatosan spawnolnak a monsterek. Közvetlenül a láva felett pediglen kell egy sor kocka, hogy amikor kapja a sebzést a mob a lávátol, akkor ne tudjon "felugrani". A másik buktató, hogy ha nem 2 kocka magas az elvezető csatorna, akkor ki tudnak mászni belőle.
üdv, föccer
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sto1911
üzenetére
Csak elég hely, megfelelő felület és sötét kell a dögök születéséhez.
A csapdád fölé csinálj egy 3-4 blokk magas termet, ami teljesen sötét. A teremben meg csinálj egy lukat, amin át a csapdába tudnak jutni. A nagyobb hatékonyság érdekében a lukba vízzel könnyen bele tudod vezetni őket.
Aztán ha kész, menj kicsit arrébb, mert a közvetlen közeledben nem születnek mobok. (egy szint kevés a boldogsághoz, de már valamit mutatni fog.) -
Ilsyde
őstag
válasz
sto1911
üzenetére
Ez akkor olyan csapda ami nem general mobokat, csak azokat pusztitja el ami belesetal? Az ugy elegge veletlenszeru lesz am, tul sokat ne varj tole. Foleg hogy ha nem vagy ott mikor megsemmisul az nehany mob ami beleteved. Ugy egy ido utan eltunhet a loot.
Ha olyan csapdarol van szo ami mobokat spawnol akkor lehet hogy a lava megsemmisiti a cuccot is.
Talalgatok en is

-
sto1911
veterán
Sziasztok,
epitettem a felszinre egy csapdat, ami vizzel lemosna a szornyeket es egyebeket egy lavas megsemmisitobe, de meg egy nyersanyagot sem nyertem ki belole, valszeg mert ne mesett bele semmi... Pedig jartak arra fele szornyek, barlang is van a kozeleben, de megsem megy... Mi lehet a gond? 1.8-rol van szo.
-
föccer
nagyúr
Engedelmetekket, ide pofátlakondnék egy kis reklámmal: [link]

üdv, föccer
-
Ilsyde
őstag
Ja ez ilyen egyszintes megoldas akkor. Vegulis nem rossz, az a resze nekem is tetszik hogy feltolja az anyagot. Igazad is van, egyjatekos modba nem kell nagyipari cucc ami ezrevel ontja magabol a lootot.
-
athos79
tag
Akkor a gőzgép lényege
: a mobok úsznak fölfelé, csak meg kell csinálni a rendes vizfolyosókat.
És az értelme?
Ahhoz, hogy az "anyag" egyből a házunkba jöjjön nem kell a felszinen épiteni valami bazinagy trapet, ugyanúgy a föld alatt van, de nem az "anyagért" megyek le, hanem felhozom a mobokat, leölöm őket, és egyből a házamba "potyogtatom a termést".
-
athos79
tag
válasz
Nyiscsák
üzenetére
Ha meglesz az 1.8-as szerver szivesen megmutatom.
A lényeg az, hogy a földalatti spawnhelyről jönnek föl a vizen keresztül a mobok, majd szétválasztom a pókokat a többitől. A pókok fulladnak, a többit lávával ölöm.
Most azon fáradozok, hogy a creepert is szétválasztani a többitől (mondjuk az amugyis csak nappal működne, de egyelőre sehogy sem működik
) -
föccer
nagyúr

Meg is nyerted a virtuális kézfogást

No, közben kitaláltam, hogy mi legyen a következő nagy projektem a MC-ben. Igaz, még nem tudom, hogy akarom-e. MErt jelen esetben a nagy, az azt jelenti, hogy NAGY. Cirka 2794160 kockás pixel art....

Asszem szükség lesz a crative módra

üdv, föccer
-
Ilsyde
őstag
Gondolom kiestél a mapról, bedrockon keresztul?

http://www.minecraftforum.net/topic/575587-giant-flatgrass-map/ de akár mcedittel is lehet.
-
föccer
nagyúr
Persze, nincs is annál jobb

Viszont ha valaki megmondja, hogy kreatív módban hogyan sikerült meghalnom, akkor annak adok egy virtuális piros pontot

A másik, hogy hogyan tudnám azt elérni, hogy egy marha nagy füves placc legyen a térképem? Se hegyek, se fák, semmi egyéb. Minden ebből akarok felépíteni.
Köszi,
üdv, föccer
-
athos79
tag
Sziasztok
A megoldás egyszerű (épp ezért okoz fejtörést)

1. Vízre nem spawnolnak a mobok;
2. Az Enderman 3 blokk magas.Innentől egyszerű a képlet - a spawnhelyek 2 blokk magasak legyenek, a víz fölött lehet több is.
Szerver mikor lesz? Elszigetelve érzem magam, és kezdenek elvonási tüneteim lenni

Athos (Atomanti)
-
Weißturul
senior tag
na, így nem is rossz

holnap nekiállok alkotni valamit... vasércet találtam így lehet vödröm
-
föccer
nagyúr
válasz
Weißturul
üzenetére
Amikor rányomsz a linkre, akkor behozza a csatornát, és elindít egy Minecraft Monster Trap nevű ~14 perces videót...

Közben kipróbáltam a továbbító csatornákat. Szerintem működni fog üvegbéléssel is, csak egy kockával szélesebbre kell tervezni, hogy ne tudják átugrani. Ha jól sejtem, akkor a víz alatti részt nem kell kibélelni, mert azt nem fogja tudni felszedni az enderman.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Weißturul
üzenetére
A link közvetlenül arra a videóra mutat, amit meg kell nézned.
Elvileg (Minecraftwiki szerint) a badrockot is felszedi, amit mondjuk én nehezen tudok elképzelni, de ki tudja.
Most agyalok a jó megoldáson. A padlóra slabs, a falakra üveglap. Sajnos a fal/padló csatlakozása eléggé gázos. Szerintetek melyik megoldás a jobb?
A: Slab be a falig, és felette az üveg,
B: Üveg le a földig és előtte fél kockával az slab.
Szerintem mindkét megoldás helyes lehet. A másik irányú csatlakozást még ki kell próbálnom...
üdv, föccer
-
Weißturul
senior tag
na ez újdonság, recept?
amúgy mintha tényleg szaporodtak volna a szörnyecskék 
amúgy endi ellen az áramló víz a hatásos: nem egyszer nyúvadtak ki a rohadékjai, hogy a víz sodorta őket a falnak, de nem tudtak mozogni ;K majd shotolom az én endicsapdám

3
2 blokk magas falon amúgy átlát? nameg beférne a maga kettőfél blokkmagasságával egy kétblokkmagas terembe? -
-
Nem, az uvegtablat valoban nem szedi ki, ellenben osszetori

Ami ved ellene, az a lava meg a viz (a sekely viz is, amin masok siman atgyalogolnak).szerk: vagy megsem tori ossze? szerintem minecraft wikiben olvastam, de most ott nem latom, ma meg volt vagy szazezer edit az endermanes bejegyzesen.
-
föccer
nagyúr
válasz
Weißturul
üzenetére
No, vazzeg, Most döbbentem rá, hogy ez a khöööcsööög endemnak kihordja a mob trap falát, amivel a nappali termelékenysége kb 0-ra csökken. Van olyan blokk, amit nem tud el hordani? A másik nagy probléma, hogy ha a víz útjából/útjába pakol, ezzel teljesen megzavarva a víz áramlását.
No, ez így kemény lesz, ha ez a köcsög mindent átépít

üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ford topik
- iPhone topik
- Crimson Desert
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- LG 27GX790A-B 2K-480HZ-0.03MS 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De lassan rajovok mit-hogyan-miert kell csinalni.
a powered rail meg drága 

)

Talan a farkaskutyaval sikerulhetne
asszem farkast lehet is idomítani, de hogyan?
de 2x2 nem működne?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)