Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sto1911
veterán
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Nalam nem ment, kitoroltem, betettem, aztan a login utan fekete kep fogadott
A multithreades valtozatot toltottem le, holnap kiprobalom masikkal is.@(#1801) Cucuska2: Megvolt a META-INF is. Mi a sorrend? Nem csak ennyi (metainf torol, classes bemasol)?
@(#1802) föccer: haaat, nem volt okom panaszra

-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Alapvetően nem a cpu teljesítményét akarom csökkenteni, hanem a játék által kért erőforrást. Tehát nem azt szeretném, hogy ugyanazzal az erőforrással nagyobb fps értéket produkáljon, hanem ugyan azt az fps-t kvesebb erőforrással. Ha direktbe venném vissza a CPU által leadott teljesítményt, akkor a játék teljesítményét is korlátoznám. (no meg akkor minek vettem ilyen CPU-t, ha ne akarom használni...
)üdv, föccer
-
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Ez vajon arra is használható, hogy ugyan azzal az fps érték mellett kvesebb cpu időt egyen a játék? Jelenleg sincs bajom a fps-sel, és a cpu cooler sem kapcsol fel a legalacsonyabb fogozatról, csak egy picit zavar, hogy 53-55%-on terheli az E6500-ast. Ha ezt le tudnám tornászni 40% kürülire, akkor a fogyasztásom is jobb lenne és nem is fűtene annyira

üdv, föccer
-
Sirandrish
legenda
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Próbájjad ki aztán nyomjad a vakert te kis babszemjankó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Ezeket mikor adták ki?
Nem túl rég feltúrtam az MC-s fórumokat az FPS növelés miatt, mert a laptop retek intel VGA-ja 8-15FPS között vitte az 1.7.3-at. Anno csak a tök salang, semmire sem jó leírásokat találtam...Aztán most optimalizáltak, és az 1.8 már 25 fölött fut.
-
KicsiPaszuj
tag
kicsit visszatérve a feketelevesre, itt egy fps növelő, client oldali cumó. azthiszem ez a leg népszerűbb:
[CUCC]basszus konkrétan ez naonbrutál!
mipmap
zoom
nofog
stb
Notch tekis sunyi, hát lehet ezt ígyis... -
föccer
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Amíg így is évi 70 millát keresek a cégnek, addig igazán visszakapcsolhatnák a tecsőt a gépre. Főleg úgí, hogy havonta kb 2 nap van, amikor lehet egy picit lazábban venni a napot, egyébként meg ez a jellemző

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Miért van letiltva melóhelyen a tecső

Otthon meglesem

üdv, föccer
-
KicsiPaszuj
tag
Nemtudom kinek újdonság, de 1 kis minecraft progaming:
[link] -
sto1911
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ez mar boven off, de miert is lenne nagyobb melo? Szvsz azzal se es a Minecrafttal se jatszana szamottevo mennyisegu jatekos telorol (foleg ahogy olvasom, hogy telon csak kreativ mod van, talan meg az is butitva (plusz, az enyemen az se fut, mert regi a proci
)).@(#1787) dabadab: azt tudom, a sima Q3 vs. QL kulonbsegre kerdeztem ra.
-
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
"konkrétan épp a te hozzászólásod volt, h az első misit még a kreatív módért kapta.."
Nem azert, hanem akkor, amikor meg alpha volt a cucc. Es ez messze nem az elejen volt, akkor mar eleg sok cucc elkeszult.
Egyebkent meg kivulallokent a legkonyebb osztani az eszt arrol, hogy mit es hogyan kellene csinalni
-
Ilsyde
őstag
Tavaly is megkerdeztek Notch-tol hogy miert erolteti ennyire a Java-t, a valasz az volt hogy azt akarja hogy browserben is elfusson a jatek. Jo lenne tudni hogy az emberek hany %-a tolja bongeszobol.
-
KicsiPaszuj
tag
válasz
dabadab
üzenetére
konkrétan épp a te hozzászólásod volt, h az első misit még a kreatív módért kapta.. szal,
igen a kezébenyomták rögtön az elején...
a trollkodásért bocsi, rég nem aludtam
amúgy a legnagyobb baj, h nemigen van jele annak, h portolni szeretnék valaha is. többek közt a motor fejlesztései is ezt suggalják.
de a leggdurvább, h a fejlesztés is baromi lassú, én elhiszem h sokan ámulnak az 1.8tól meg a többitől, de ugyanmár.. az alábbi modokat 1-1 ember csinálja hobbiból, szinte ingyen:
-npc falvak? sztem eddigis voltak sőt:
http://www.minecraftforum.net/topic/227822-181-millenaire-npc-village-163-reduced-lag-mayan-crafter-bug-fixes/
-Sőt kolóniaszim:
http://sites.google.com/site/minecolony/
- új mob? edirem? ez komoly?
http://www.minecraftforum.net/topic/81771-v181-mo-creatures-v213-with-smp/
ha jóltudom most portolják smpére...
szal azért kapjuk ösze magunkat, ha kedvezmény, ha nem. sokan előre fizettek az MCért, sztem tartozik annyival, h egy 3playeres listen szerót eltudjak anélkül tolni, h kigyuladjon a gépem. remélem ez nem trollkodás. -
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
"gondolom a c++ nemmenő 1 mojangosnak."
Az eredeti cel az volt, hogy viszonylag gyorsan ossze lehessen rakni egy multiplatform jatekot, marpedig erre a Java tenyleg jobb. Ha az elejen odanyomsz Notch kezebe egymillio eurot, hogy inkabb az elejetol kezdve legyen C++, akkor az lett volna. Odaadtad neki? Nem. Hatakkor?

Egyebkent meg - mint ahogy az mar sokszor elhangzott - a jatek fejlesztes alatt van, meg maga a jatekmenet is alakuloban van, nem igazan ez a megfelelo idopont arra, hogy az egeszet atportoljak C++-ra. -
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
A trollkodást kéretik a billentyűzeten kívül hagyni.

üdv, föccer
-
sto1911
veterán
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Nem kifogas, teny. O biztos csak javaul ert. Remelem a vegleges valtozat mar rendes motort kap.
-
KicsiPaszuj
tag
Mount n Blade? Minecraft? Testvérem!

viccen kívül, szívemből beszélsz...
Notch, sokbavagy! háláld meg. -
sto1911
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Haho! Ne felejtsetek el, hogy ezt java-ban irta, emiatt ilyen horror az eroforrasigenye! Ha egy rendes motor lenne alatta, akkor huszadannyival is beerne.
-
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Béta oké, ezt értem.
De azért ez rekord hogy egy 30-40mb-os játék lezabáljon közel egy giga ramot és annyira terhelje a gépet mint a prime95. Példának az optimalizálatlanak nevezett Ro2 kevesebb ramot eszik, sokkal hűvösebb a proci vele és még így is produkál elfogadható fps-t valamint a szerver oldali részének is negyed gépigénye van. Ro2 nél letekerhetem a vízhűtő szivattyúját is és 40fok körül megy a lötyi, mc-nél meg 50fok maxra tekerve. Tiszta crysis.
A bukkitos szerver jelenleg 10 emberrel annyi erőforrást zabál mint egy 1000 fős l2j szerver csúcsidőben.
Ez már nem optimalizálatlanság hanem totális pazarlás! Vegyenek alá egy normális grafikus motort!Azért eddig még elnézhető volt Notch-nak hogy ez amolyan házi projektnek indult teljesen hobbiból nem egy profi programozóként, de már pénzt keres vele és nem egyedül csinálja. Nem ragadhat le a kezdeteknél, itt már nem csak diplomamunkának vagy haveroknak csinálja a játékot.
Mount and Blade is így indult, mégis megcsinálták szépre és optimalizáltra. -
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az elso milliot meg az alfa(!) allapotban levo cuccal szedte ossze. Mondjuk ketsegtelenul jol beletalalt a korszellembe, vagy valamibe.
-
föccer
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére

Egy jó ötletet sikerült jól meglovagolnia. Kellett hozzá egy jó adag szerencse, hogy felkapta a játékot az internetes társadalom, és ezzel kellő reklámot kapott. Én minden esetre kívánom neki, hogy ne csessze el az egészet a végére.

üdv, föccer
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
"szerintem már el is felejtette hogy béta állapotban van.."
Szerintem meg nem (ha folyamatosan ezen dolgozik, akkor eleg nehez elfelejtenie, hogy meg nincs kesz), eleg erthetoen ki van irva, hogy fejlesztes alatt van a cucc, van idopontja a vegleges megjelenesnek, ilyenek. Ja, meg persze az ara is kedvezmenyes a vegleges megjelenese elott.
Nekem inkabb ugy tunik, hogy a jatekosok felejtik el, hogy ez meg erosen fejlesztes alatt allo cucc. -
Sirandrish
legenda
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
szerintem már el is felejtette hogy béta állapotban van..
Bár nem tudom..akkor nem kéne tesztelni mielőtt eladja vagy 20milió példányban? -
KicsiPaszuj
tag
Optimalizálatlan? Ugyanmár hisz még csak béta! ...egy ideje...
Hogy battnád meg magad Notch. -
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
habár maga a játék az eddigi leoptimalizálatlan ami csak megjelent
kb

üdv, föccer
-
válasz
Cucuska2
üzenetére
Az a helyzet hogy ez totálisan jellemző a magyarokra minden multis játékban. ÉS igen merek általánosítani mert sokféle játékszervert indítottam már, ahol magyar van ott több a csaló. Az hogy tört játékban csal az oké megértem, ezért nem indítok törtet de eredetivel a legnagyobb pofátlanság. (Codban a tört szerveren játszók több mint fele bizonyíthatóan csak valamilyen módon, ennél már csak az orosz játékosokon teszünk túl) Elvből nem megyek semmilyen multis játékban magyar szerverre mert tudom milyenek az emberek.
Mc-ban a legnagyobb gond amiatt van hogy fölöslegesen terheli a szervert ha valaki csal, baromi sok erőforrás állandóan a kockákat változtatgatni valós időben meg ellenőrizgetni ki hogyan mászkál a pályán. (emiatt 10-20w-at többet eszik a szerver)
Monjduk Notch ilyen téren is egy ***** volt hogy nem képes azt megírni hogy a nem látható blokkokat ne küldje el az a szerencsétlen szerver a kliensnek ugyanis baromi nagy pazarlás az egész. (habár maga a játék az eddigi leoptimalizálatlan ami csak megjelent) -
föccer
nagyúr
Lapis Lazurit minden mennyiségben veszek

üdv, föccer
-
Cucuska2
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére

Azt hittem csak velünk van a baj.
-
Gondolom elég egyszer felhívnom a figyelmet arra hogy a szerveren az átlátszó skinpakkok használata is csalásnak minősül! (bár melyik szerveren nem)
Ez ugyan olyan mint egy fps játékban wallhacket használni. A szerveren elég sok erőforrás megy el így is az ilyen dolgok ellen.
Ha még egy ilyent meglátok akkor felrakom a bukkitos spout kieget, azaz csak megadott gyári kliensel és bevizsgált skinpakkal lehet feljönni a szerverre. Aztán vagy játszatok úgy vagy megy az egész pálya a kukába és lesz RO2 szerver 32 playerrel.
-
föccer
nagyúr
Köszi amoba a segítséget! Nélküled nem tudtam volna úrrá lenni a helyzeten. Úgy néz ki, hogy én balszerencsés vagyok ebben a játékban

üdv, föccer
-
netpeti98
addikt
Olvastam ezekről a szintekről hogy (pl: egy szörny melyik szinten van stb).
Hol is lehet megnézni?
Másik kérdés a mob spawnerek melyik szinten vannak?
Üdv netpeti98
-
sto1911
veterán
Netezes kozben talaltam egy umissedclay seed-u palyat, ahol egymashoz eleg kozel 2-3 dungeon van, de csak pok meg zombi jon beloluk. 1-2 robbano kaktusszal talalkoztam, remelem van nekik is egy spawner a kozelben

-
-
föccer
nagyúr
Hehe, jó vicc. Ebből kb annyit értek, hogy tudok fotózni

Ha egy bolondbiztos step by step leírásom lenne se biztos, hogy bele mernék fogni, nemhogy anélkül
De egyébként most hogy mondod, tényleg erre lenne szükségem
Nincs felhő, nincs köd. Legjobb. És lehet renderelni a 550*350-es map részletet 
Szóval hogyis?

üdv, föccer
-
Henryk
aktív tag
Egyszerű, nem singleben kell csinálni, hanem áttolod egy bukkit szerverre a mapot, és dynmappal látod mit csinálsz, és tudod fotózni.
Van ilyen plugin is, egyszer tököltem vele, hogy egy tetszőleges méretű kép linkjét beadod neki, és legenerálja azt a pályára mindenféle szilárd blokkokból összerakva, nagy méretben nagyon zsírul néz ki dynmapon, mondjuk fullhd háttérrel 1:1-ben befagyott mert nem tudott annyi chunkot egyszerre betölteni..

-
föccer
nagyúr
Üdv!
Elérhető az valahogyan, hogy a játék nagyobb térképrészt kezeljen egyszerre? Single-ben egy egészen nagy pixel art-ot csinálok, és ha felmegyek a felhőkig, akkor már vágja a széleket, és így nem fér rá egy screenshoot-ra. Ha már itt tartunk, akkor valami megoldás, hogy a felhők eltűnjenek, és a láthatóságot csökkentő köd se gátoljon a munkában? Persze azzal tiszában vagyok, hogy jóval nagyobb teljesítményt fog kérni a cpu-tól és a memóriáktól, de a vas még bírja egy darabig

Köszi,
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha így lenne megoldva az időjárás, és valami ésszerű korlátok közé lenne szorítva, akkor nem is lenne zavaró. De így, hogy kb minden 2. nap szakad 2 napig az eső, így azért elég bosszantó tud lenni. Főleg, hogy egy 10 kocka mélyen lévő bányában, a köveken keresztül is ömlik, mert annyira bugosan van megcsinálva
Én csak emiatt sírtam, a többivel nem volt semmi bajom 
üdv, föccer
-
veector
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az önjáró csille megvalósítható plugin nélkül, ráadásul nem is nehezen. (fel is le is egy vagy két párhuzamos vasúton). Annyi a negatívum, hogy kell hozzá arany.
A favágós az max a lusta favágók ellen jó, akik csak azt vágják ki, amit elérnek. Az eldőlős ötlet meg jó, csak szerintem nehezen lenne kivitelezni. -
válasz
veector
üzenetére
Időjárással egyet értek, én a hóesést szeretem a játékban az esőt kevésbe, úgy lenne érdekesebb ha befolyásolna dolgokat az időjárás. (áradás, lavina, hó betemeti a házat, meder feltöltődik, sivatagban nem lenne víz...) Ha lesz valami ideális megoldás akkor berakom, a kikapcsolás nekem se tetszik nagyon.
Az önjáró csille nekem tetszik csak jobb lenne olyanra mint a csónakot vagy a kályhás csille lenne irányíthatóra megcsinálva. Jelenleg ez egyfajta fun dolog hogy városokat össze tudunk kötni gyors vasúttal. Én azért tartom jónak hogy egy mély bányából fel tudok jönni egész hamar, lefele meg esni szoktam vízbe rosszabb esetben mellé.
A favágós részben jó, engem zavar hogy a fa "nem esik össze", legideálisabb az lenne hogyha a fa eldőlne valahogy és úgy kellene kikalapálni a fa blokkokat belőle. -
veector
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az önjáró csille meg az időjárás plugin az szerintem totál felesleges. Elvesz a játékélményből. A favágó meg... Az is.
Survivalra egyik se kell. Creativeba meg a csillés nem kell.
Persze engem nem izgat, mivel nem vagyok fent a szervereden.
-
athos79
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Juhhé!
A homespwn működik a két térkép között is!

-
athos79
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi!
A home spawn nagyon jól jön
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
anit x-ray és nocheat mod
Ezek mire jók?A favágós az nagyon bejövős, bár az kevésbé zavart, mint az állandó monszun szerű eső

Üdv, föccer
-
Beraktam pár extrát:
Lumberjack: Favágó plugin, a favágás úgy zajlik hogy a fa alját kell csak kivágni de persze annyiszor ahány fa blokk van a fán összesen. Így ugyan úgy kopik a fejsze mintha kivágnád a régi módszerrel a fát, viszont nem kell fölöslegesen blokkokra ráállni hogy elérj egy nagyobb fa tetejére!
ScizzrHome plugin a régen várt teleportos plugin
/home set és /home parancsok/home set után írhatok akármit és ezáltal több teleportpontotok lehet
Új anit x-ray és nocheat mod bár remélem nem lesz rá szükség.
Önjáró csille plugint kicsit finomítottam, most már csak akkor indul el ha benne ül valaki.
A szerver kapott egy Zalman 9700-as procihűtőt ami jelenleg venti nélkül megy, ezért sajnos van esély rá hogy kevés lesz a procira passzívban de ez szerintem még ma kiderül. Az új tápegység még mindig nem érkezett meg.
-
föccer
nagyúr
Köszi a mai játékot skacok

üdv, föccer
-
válasz
netpeti98
üzenetére
Transporter plugin. Ez képes akár szerverek között is váltani.
-
netpeti98
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha a szerveren nincs engedélyezve a fly az ember repül pár métert és utána kitiltja a szerver.
Különben mi a neve a mapok közti portálos pluginnak?Üdv netpeti98
-
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Fly hack?
üdv, föccer
-
A szerver log tele van ilyenekkel:
11.09.24 19:33:34 [INFO] NC: * failed runfly/horizontal
11.09.24 20:14:04 [INFO] NC: * failed runfly/horizontalA * helyén kettő név van, akár mi is ez nem szeretném többet látni.
-
netpeti98
addikt
Írtátok hogy van ez a plugin amivel portálokkal lehet közlekedni a mapek között. Mi a neve?
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Van egy creativ világ átlehet kapcsolni survivalra, vagy fordítva?
Üdv netpeti98
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Most semmi sem működik bug nélkül

üdv, föccer
-
Látom hogy igény van a vasút kiépítésére, ezért beraktam egy plugint amivel a csillét lehet irányítani. Azaz nem kell powered rail, csak beszálltok a csillébe és olyan irányból üttök bele amerre szeretnétek menni, megállni meg úgy kell hogy totál lefele néztek és a csille aljába üttök bele. A csille addig megy amíg nem ér véget a pálya vagy meg nem állítjátok. A plugin nem 1.8.1-hez való, így nem tudom hogy bugok nélkül működik-e.
-
netpeti98
addikt
És a hőemberrel már vki próbálkozott egymásra két hó kocka és rá egy tök.
Más: a creativ világot átlehet kapcsolni survivalra?
MasterDeeJay:

Üdv netpeti98
-
-
netpeti98
addikt
Azoknak akik az 1.9el játszanak:
[link]
Komoly!
Üdv netpeti98
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Parfüm topik
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Spórolós topik
- iPad topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A multithreades valtozatot toltottem le, holnap kiprobalom masikkal is.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)