- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagira.b
újonc
sziasztok!
új vagyok a fórumban.
BB Q10em volt 4 évig, most váltottam 2 napja Classicra. Szóval már megszoktam, hogy nincsenek appok, vagyis valahogy nekem a telepítésnél sose megy minden olyan simán, mint a leírásokban, de elfogadtam, nekem a teló telefonálásra, sms-re, netezésre és e-mailezésre kell, semmi több igényem nincs, ezeket viszont napi több óra szinten használom(nám).Viszont most a Q20ra váltással annyiban azért reménykedtem, a HUBba bele tudom varázsolni a yahoo-s levelezésem, illetve egy nyavajás FB Messengert tudok telepíteni (most a vírus alatt felértékelődött pl a videohívás, és nem voltam képes a régivel videobeszélgetni) illetve egy működőképes Viber. tényleg ennyi az össz igényem, továbbra sem leszek app-mágus, nem várok semmi többet ettől a telefontól, nem használnám ki a többi funkciót, ezt felmértem, mikor ezt választottam.
a kérdésem, hogy tudtok-e 2020 júniusában Budapesten olyan helyet / szakembet javasolni, aki segít nekem ezt a 3 problémát megoldani (BB.OS10-es verzió HUB-ba yahoo integrálása, és működőképes Viber és Fb Messenger telepítése). Olvastam fórumokat, másoknak is volt ezekkel tudom problémája, végigcsináltam a leírásokat, pörgettem letöltéseket, installációkat, de nekem egyedül nem megy, és én ezért fizetnék nagyon szívesen valakinek, hogy kisegítsen!
remélem, tudtok valaki megbízható BB-fant ajánlani, nagyon örülnék neki!
köszi előre is!
-
K2-höz is egy rakat frissítés ömlött be.
-
lezerpiramis
őstag
Jött egy amolyan kötelező frissítés a BB Worldhöz a BB10-es telókra - apró szépséghiba, hogy csak május 30-ig lehetett telepíteni, és enélkül nem használható tovább az áruház.
Ha valaki még használná, de lemaradt a frissítésről (én így jártam), akkor itt a workaround:
[link] -
Nocsak, nocsak..Csaó, Chen!
-
válasz
lugosi #24893 üzenetére
A jól ismert és kedvelt BBM matricák szépek ott figyelnek a Telegramban. És nem fizetős.
De nem csak ezzel volt gond. A fizetős matrica a legkevesebb. A cég rugalmatlan volt és nem nagyon érdekelte a felhasználók véleménye, kívánsága, netán panasza. És ez mindenre jellemző volt. -
Nem is nagyon voltak benne userek itthon. Nekem egy ismerősöm volt akivel használtuk. Nem segített neki az, hogy nem volt multiplatform (a végéig amikor már a konkurenseknek akkora bázisa volt hogy a bbm senkit sem érdekelt), és az sem hogy külön előfizetés kellett hozzá.
Néhány éves reakcióidővel ismerte fel a bb, hogy vannak jobb IM alkalmazások ingyen. Nem hittem a szememnek amikor a végén pénzért árult benne matricákat 🤣
Mire gondolhattak? “Itt van ez vacap vagy mi. Egy milliárd felhasználója van és először évi egy dollár volt, ma már ingyenes. Legyen az a válaszunk, hogy úgy terjedjen a bbm amit amúgy senki sem használ, hogy lehessen benne pénzért matricát venni. Hogy ez eddig nem jutott az eszünkbe!”😀 -
válasz
FoxiestFox #24889 üzenetére
Jaja.... android... Helyenként átgondolatlan igazi vacak funkciókkal...
Nekem is emésztenem kellett a Key2 kinézetét. Megszoktam, de itt van ugye a Bold és Q10 mellette. Mit mondjak... ég és föld.
Az itteni Hub nekem emészthetetlen.. Nem megy a külsős levelező rajta. Nem is értem, hogy miből gondolja valaki, hogy a gmail-en kívül nincs élet? Én speciel nem használom a kuglimélt.
És mind máig bénán szabható a droid. Ez a legszarabb felület forevör. Bár szerintem ezt tudjátok. -
-igu-
veterán
válasz
ArthurShelby #24888 üzenetére
Nativ chat a BBM volt, de kikoptak az emberek belőle.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
FoxiestFox #24889 üzenetére
Anno volt android 4.1, 4.2, 4.4, 5.1...
Ma... már csak főverziók vannak biztonsági frissítéssel (és minimális funkcióbővüléssel). -
Engem ez azért zavar, mert gyakorlatilag minden innováció kiveszett a mobilpiacból, amit én szerettem használni.
Vége a Maemo/Meego rendszereknek, vége a WebOS-nak (ok, okostévéken él), vége az OS10-nek.
Ehelyett van Apple (consumer low-end és mid prémium áron), és Android, szörnyen fragmentáltan, és olyan UI-al, amit kínos kézbe venni, ha az ember akkor tett le egyet a fenti rendszerek közül.
Hol a full gesztusvezérlés, kedves Google? Hol a normális multitasking? Hol vannak a szolgáltatás és kommunikációintegráló rendszerek, amilyen a Hub? -
ArthurShelby
addikt
válasz
lugosi #24886 üzenetére
A BB mindig is túlárazott volt. Nem is értem mikor szarban voltak miért próbálkoztak még mindig a prémium árakkal. A másik probléma, hogy a szolgáltatókhoz sem tudtak bekerülni.
Azt sejtem, hogy az új hardverekért nagy lehetett a verseny, és ott a BB nem tudott labdába rúgni (mivel a csúcs hw-t gyártóknak nincs akkora kapacitása, hogy a kisebbeket is kiszolgálja). Hasonló okok miatt lehet egy több milliós prémium autóban szutyok hw (nem akarnak versenyezni a mobilgyártókkal a kapacitásért), ott is a szoftvert próbálják pofozgatni. (bár utóbbi időben már ott is van némi fejlődés hw-ben)
Maga a BBos10 óriási újítás volt (a gesture-röket ma mássolja az android/ios), nagyon kár érte!
Ami/aki kicsinálta teljesen, az a google és a facebook. Próbálkoztak az android kompatibilitással, de a google szolgáltatásokkal nem bírtak. Még a főzött romokra is rá lehet tenni a google pico-t, a BB-kre is kellett volna valami nem hivatalos hack (mint a play áruház feltevése), akkor a z10-em nem cseréltem volna le, és egyel rövidebb lenne a lista, hogy milyen telefonjaim voltak.
Emellett a facebook sem működött natívan (azt sem sikerült megoldani), pedig ott szoktak az emberek a legtöbbet gépelni (messenger), itt tudott volna a BB nagyot gurítani. Egyetlen népszerű natív chat alkalmazás volt, a whatsapp (de akkora az én baráti körömben épp a viber volt népszerű, BBM-je meg senki nem volt.
A kamerjuk is gagyi volt (ebben pl a hasonló válsághelyzetben lévő nokia sokkal jobb volt, pl 1020)
Így a telefon csak az email írásra és telefonálásra, illetve böngészésre lett csak alkalmas. -
válasz
lezerpiramis #24882 üzenetére
Volt 4G-s is igen, de 3G-s modellt akkor már kiadni szerintem nem volt létjogosultsága. Ennek ellenére a szolgáltatók között ezt terítették, lehet hogy már ők sem tudják, hogy miért.
Az adott kor androidos csúcstelefonjai (Sony, Asus, Samsung, LG, HTC) full hd kijelzősek voltak. Nem egy közülük 64 giga beépített tárral rendelkezett. Azt hiszem a 4 magos proci akkoriban már a csúcskategóriában általános volt (vs 2 mag). Lehet, hogy ezért is voltak nagyon problémásak néha az androidos appok. Ebben az évben, igaz csak ősszel jött ki az i5s, amiben ujjlenyomat-olvasó volt. Év elején ott még azt hiszem 5 volt, abban nem volt. Most nem néztem teljesítményteszteket, de az eggyel korábbi év iphone-ja szerintem nyers teljesítményben erősebb volt mint a Z10.Szoftverek terén én úgy emlékszem sokminden hiányzott, ez talán egy kicsit magas labda is egy BB telefonnal szemben mindig, a szoftverellátottságra hivatkozni. Youtube kliens nem volt, Térképek nevű app irtó elmaradott volt, skype nem volt, google drive nem volt, navigációra nem is emlékszem, hogy volt-e valami akkoriban, de persze a régi BB-k (amik már ekkor kb. feature phone-nak tűntek a többi mellett) alkalmazásaihoz képest jobb volt.
Ezek fényében értem, hogy szupernek nem volt szuper (legfeljebb márkán belül), egyébként elment.
A BB-nek nagyon jó ötletei és irányai voltak, de valahogy különleges tehetségük volt ahhoz, hogy mindent elrontsanak szinte. Az OS10 zseniális volt, a widgetté minimalizálható appokat forradalminak tartom ma is. Ők egy igazi "lehettek volna" kategóriás cég szerintem.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #24884 üzenetére
Ja, hát sajnos ezért nem lehet azt mondani a BB10-re, hogy kiváló termék, azt viszont igen, hogy zseniális oprendszer.
-
válasz
lezerpiramis #24883 üzenetére
Japp. Sajnos a piac nem olyan egyszerű, hogy a jó terméket veszik, a rosszat pedig nem.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #24882 üzenetére
A piac visszaigazolása persze jogos, bár ez alapján az iOS-en és az Androidon kívül minden más oprendszer - telefontól függetlenül - használhatatlan trágyadomb
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lugosi #24881 üzenetére
1. Volt 4G-s változat is, így nem értem, hogy ez miért akkora probléma (nekem is 4G-s van).
2. Ezt aláírom, bár érdekes módon az első néhány 10.1-es OS-sel sokkal jobb volt, persze elég kicsi az az 1800-as akksi.
3. Melyik csúcstelefonhoz képest? Milyen hardverrel volt a piacon 2013 elején egy iPhone mondjuk?
4. Ezt elhiszem, nincs összehasonlítási alapom, keveset fotózok.
5. Mi hiányzott az appok közül? -
válasz
lezerpiramis #24879 üzenetére
Z10-em volt, az alapján:
- a hazai szolgáltatók által forgalmazott nem tudott 4G-t (eleve vajon milyen megfontolásból csinált a gyártó csak 3G-s változatot is belőle?)
- gyenge volt az akkuidő
- gyenge volt a hardver csúcstelefonhoz képest
- gyenge volt a kamera csúcstelefonhoz képest
- gyenge volt az alkalmazáskînálat (az androidos appokkal való szenvedés kísérlet jelleggel poén volt de szerintem a használhatósága nem volt jó)Nekem gariidőn belül 2 ment belőle tönkre. Szerencsére mindkettőt cserélte a szolgáltató, a harmadikat eladtam azonnal. Azóta se volt ennyire gáz telefonom. A PIN kód kérést ki kellett kapcsolni mert magától újraindult. Biztos én fogtam ki egymás után két hibás példányt.
Volt benne pár jó dolog, pl jó volt a szoftveres billentyűzet, de minden másban zsákutca volt. A piac vissza is igazolta ezt. -
válasz
Polarstar #24877 üzenetére
Most rákerestem, látom a key2-t mint két és fél éves telefont 220-230-ért árulják üzletek. Ugyanaz a probléma még mindig megvan a BB telefonokkal mint régen, többek között az árat és a beltartalmat nem igazán tudják összeegyeztetni. Nem tudom sajnálni őket, csoda hogy eddig kihúzták, ez a cég életképtelen. Úgy tűnik nekem, mintha direkt be akartak volna zárni.
-
válasz
lugosi #24876 üzenetére
Sokat írok, és nem fész-kelek. Nekem az elegendő.
A BB oldalakon mennek néha néha érdekes, vagy szánalmas ötletek.
Még mindig jó teló a Key2 szerintem. És ha lehetne kérni, ebben a formában csak kicsivel frissebb beltartalommal és oké lenne.
Nem kell a világot megváltani 4 kamerával vagy noccs-csal. -
Nem akartam a poént lelőni, de az alsó sor tényleg sikít. Szar lehet rajta gépelni valóban.
Na pont ezért utálom a telekijelzős mobilokat. Meg is halna a népek fele rögtőn, ha mondjuk 1 milliméternél nagyobb lenne a keret.
Na meg a divatos új vonalzó kijelzők...
Vicc, de a Z10 és Z30 milyen szuper mobilok voltak anno és fel sem merült senkiben, hogy ebben valamit félre lehet nyomni. -
válasz
lezerpiramis #24873 üzenetére
lul
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #24872 üzenetére
Nekem ez volt a kedvencem
-
-
-igu-
veterán
válasz
FoxiestFox #24870 üzenetére
Amin gépelni se nagyon lehet.
-
-
-
csabzsír
csendes tag
válasz
lezerpiramis #24867 üzenetére
Igen.Azzal az asztali gépekre irt prg.mal probáltam.Legújabb van letöltve (hehe-mostanában nem irtak ehhez újat).
De sajnos ezt vmiért nem törli....
Lehet mivel a készülék jó,totál le kéne gyalulni az agyát és visszatelepiteni...csak hát én abban nem vagyok járatos.... -
csabzsír
csendes tag
válasz
lezerpiramis #24865 üzenetére
Köszönoöm a segítséged.
Van rajta 'policy'
Sajnos az asztali softwareval mindent törölni tudtam kivéve a jelszókérést.
Ennyi feladom! -
csabzsír
csendes tag
Ez volna?készülékadatok törlése?
-
csabzsír
csendes tag
válasz
lezerpiramis #24859 üzenetére
BB desktop szoftware megvan.Azt mint halandó user használva van ilyen lehetőség?
Akku soxor nem volt benne...szóval nem az lesz....
-
válasz
csabzsír #24857 üzenetére
Könnyen lehet, hogy megnyekkent az oprendszer.
Akku ki, pihi, majd be volt már?
Nekem napi használatban van még a Bold 9700, és alkalmasint behal az oprendszer. Vagy van előjel, vagy nincs, de ha bejövő hívást nem tudok felvenni, egy gombra sem reagál, akkor az határozottan kéri a totális akksis kivételt.Ez a jelszókéregetés egy biztonsági protokoll, és nem nagyon szokott bezavarni, csak a rendellenes működésnél. Hozzáteszem, hogy láttam 9900 Boldot a múlt héten a Gellért téren élő ember kezében.Nagyon ki lehet szúrni őket mindenki kezében ma már.
Ha esetleg opció, egy teljes újraszoftverezés még szó jöhet, ha ép nem egy gyűjtői darab csupán. -
csabzsír
csendes tag
Sziasztok!
Van egy bokd 9900 am ami folyton biztonsági kódot kér(tudom).
Kis idő múlva ha kezembe veszem újra.
És újra és újra.
Nem tudom kikapcsolni.Tudja vki. hol kell?Köszi.
-
eventus
veterán
Tisztelet a Z10 elott, 6 ev utan cserelem az oregemnel. Igazabol semmi baja, jol tudta hasznalni es szerette. De nem art a frissites, o is masik gyumolcsos lesz
Új hozzászólás Aktív témák
ma Öt készülék, három szolgáltató, két szakember. Teljes kép a BlackBerry rendszerről.
- Teszt BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat
- Teszt BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Teszt BlackBerry Motion - mozgó üzletkötő
- Teszt BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone
- Teszt BlackBerry DTEK60 - természetazonos szederaromával
- Teszt BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder
- Teszt BlackBerry Priv - magánjellegű probléma
- Teszt BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb
- Teszt BlackBerry Passport - okmány-iroda
- Teszt BlackBerry Q10 - billentyűzettel bizonyít
- Teszt BlackBerry Z10 - erre megérte várni
- Teszt BlackBerry Bold 9900 - közel a tökéletességhez
- Hír Megérkezett a BlackBerry Evolve és Evolve X
- sziku69: Szólánc.
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Óvodások homokozója
- Gumi és felni topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Haditechnika, harcászat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest