- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
cortana ne zavarj funkciója tökéletesen elég, ha valaki attól félne, hogy éjszaka zaklatják (más okot nem látok, miért akarná valaki szándékosan kikapcsolni a telefonját) - lehet időzíteni, ráadásul a fontosabb emberek elérnek baj esetén.
ezt a bekapcsolva töltés árt az aksinak dolgot pedig nem tudom, honnan szedte az illető ... egy telefon arra van, hogy elérjék az embert. ezért viszont meg kell fizetni azt a súlyos árat, hogy bekapcsolva tartod.
-
csongi
veterán
Sajnos én sem tudtam mas megoldást.
Par ora nyomkodas utan a tapasztalat
Nem rossz kis ketyere ez. Jelnleg 30k osszegert jutottam hozza 2 ev garral kartya fuggetlenul. Dual sim.
A felre erzekeles sajnos a LG540idoket idezi. Azota nem tapasztaltam iyen mertkeku felre erzekelest. Kar erte. Es ez csak rosszabb ha teljes erteku bongeszoben irom a hsz.t, mellette zene lejatszo megy. Csokkentheto ennek erteke geplesnel,csak akkor mas ritmusban kell irni,akkor nincs nagy gond.
Minoseg rendben van,meg ha muanyag kis kinai cuccrol is van szo. A tolto egy vicc kategoria,de elvegzi a feladatat.
Az alkalmazas aruhaz jelenleg a badas korszakomat idezi fel.. Legalabb van hova fejlodni. A lehetoseg benne van. Csempes felulet hagyjuk, ez nagyban visszavetette az MS elterjedeset. Beallithatosagok alapazinten rendben vannak. Itt is van hova fejlodni. Elsore azert nem lett ez olyan rossz, de a windows10 updatert kialt. Hangero nagyon rendben van, a hangszorok is jol szolnak. A ppi -s farokmeregetesbe nem meyek bele. Ilyen, lathato olvashato
. Felesleges tul lihegni.
Arendszer dinamikaja; Ezt is be lehet akasztani, csak tolni kell neki. Igaz okosan hasznalja azt a keves romot, de csodak nincsenek. Alkalmazasok frissitese kozben nem erdemes mast csinalni, kepes teljesen leallitani a folyamatot, vagy hagyni telepulni. Ilyenkor be lehet akasztani. Attol hogy atfedesek vannak nem lett gyors a telefon, csak nem szembe tuno a lassusag, ettol fuggetlenul okos megoldas.
.
Ahelymeghatarozas eroltetese katasztrofalis, hogy minden alkalmazas ettol kepes csak telepulni...pff.
Persze tudom, mindegy milyen modon allapitja meg a helyemet. Azert bosszanto, egy zene lejatszot is csak akkor lehet telepiteni ha ez enedelyezve van. Persze utolag kikapcsolhato, elmeletileg
Van meg mit fejlodni,szerencsere van penz a projeltre. Biztos jobb lesz es kiforrja magat. Elso okos telefonnak is batran ajanlom,jelenlegi "fadasogga" kedvezo is ehhez.
Osszesegeben: Hasznalhato, szoftveres fejlodes garantalhato, ami a keszulek apro hibait is remelem javitja.
Ennyi penzert jo vetel. -
törölt tag
Nekem is fent volt pár napig.
Hívással nen volt gondom egyszer se. Skype működött, simsezni szoktam az is futott rendesen kis képernyő felbontás bugot leszámítva.
Néhány alkalmazás nem akart letöltődni vagy frissülni. Átkapcsoltam hogy belső memóriát használjon utána már ment.
Zenelejátszó képtelen volt lejátszani, lehet ez is az SD kártyával van összefüggésben.Slow Ringen voltam, mondom megnézem hátha Fast Ringen vslalanit javítottak. Hiba volt, szöszmötölt egy ideig aztán belefagyott mibdi. Aztán gyári beállítás se sikerult neki, kirakta a szomorú smilet-t és újraindult. Majd újra és újra.
Szóval. Ment vissza a 8.1Kérdés: Nálatok a gyári fénykép app hogy rendezi a képeket?
Nekem úgy rémlik hogy mielőtt win10 et raktam volna a frissek voltak a tetején. Mert most legalul vannak a frissek vannak legalul utoljára. -
DaWe94
senior tag
Na, hát egy napos használat után azt kell hogy mondjam, hogy egész használható már a legújabb build, így én már fent is hagyom, nem térek vissza 8.1-re.
- Sebességben még picit le van maradva a 8.1-hez képest, vannak még apróbb laggok, de már nem gondolkodik sokat mint az előző buildeknél a rendszer. Minden lényegesebb funkció működik már hiba nélkül ahogy tapasztaltam. Vannak alkalmazások pl.: 6tag, amik lassan töltenek be valamiért.
- az ébresztő óra működött rendesen reggel, így nem aludtam el..
- az Outlook Naptár csempéje szerintem bugos, mert nem mutatja a jelenlegi dátumot sehogy sem,az Outlook Posta, hiba nélkül működött viszont.
- az Edge-en belül még mindig nem állítható be az alapértelmezett keresőmotor és ez szerintem zavaró tud lenni... a teljesítményével semmi gond nincs, engem egyedül még az zavar, ha egy oldalon bárhova szeretnék tovább navigálni akkor nem "szürkül" be a szöveg ha odanyomok.
- Messengeren valamiért nem lehet belépni a képküldésnél, a "fényképek" nézetbe, csak az oldalrahúzós megoldással lehet a képeket kikeresni.
- az Áruház szerintem még rettenetes.... nagyon lassan tölt le mindent és nagyon lassan telepíti fel a letöltött alkamazásokat.
- az értesítési sáv mintha kicsit késleltetve húzódna le, de ezt már lehet csak beképzelem....
- a zárolási képernyőn nem mindig jelenik meg az óra, leggyakrabban olyankor, amikor pl írnak és felvillan a képernyőHirtelen ennyi jutott eszembe. Összességében elviselhető hibái vannak már csak számomra az új buildnek, így ezt már tudom ajánlani azoknak akik együtt tudnak élni apróbb hibákkal, és tetszik nekik a win10m kinézete.
Olyan sokat már úgy sem kell várni a "végleges" kiadásig.
-
darkoffallen
csendes tag
November? úgy tudtam hogy minden platformra egy időben jön meg a rendszer, viszont lehet telepíteni valami bétát? mert olvastam hogy más felrakta már a 10-et, ha igen hogyan, és a legfőbb kérdés hogy meg e éri?
Mit kell tapasztalnom ha meghülyül? Ha nem lesz semmi baja akkor a későbbiekben is kialakulhat a hiba ?
Előre köszönök mindent!
-
Castell
aktív tag
Örülök neki, h Neked nincsenek már problémáid. Az szerintem meg abszolút nem normális, h 10-ből 5 usernek még mindig vannak ezzel a típussal. Továbbá a kijelző hiba mellé most egy újabb jött elő, a random újraindulás, amit a Microsoft oldalán is büszkén "hirdetnek," hogy frissítsd a telót, mert "nem fog működni." Sőt egyeseknek még a frissítés után sem javult a helyzet. Az már csak hab a tortán, hogy amióta meg van a készülék folyamatosan érkeznek a frissítések, de egyik sem oldotta meg igazán a problémákat. A Care-ben valóban szakszerűen orvosolhatják a problémát, ezt nem vitatom, ennek ellenére szerintem az abszolút nem normális, hogy az userek kb. 50%-a nem tudja használni a telefont rendesen vagy (újra) előjön a hiba.
A Care-hez kapcsolódóan, nálunk még tetézte az általad említett "szerencsétlenkedést" (Idézet korábbról)
"A weboldalon kb. a 20-ik kattintás után eljutsz oda, hogy megtalálsz egy szervizpontot. És a címlista is hibás, hiszen az Árkádban nincsen szervizpont, hiába is kerestük fél órán keresztül a múltkor. Időközben javítva lett, a Sugárba átköltöztek (valószínű), bár ezt a Sugár információja sem tudta most az előbb megmondani. Ja Google semmit nem ad ki. Van még egy infó, a Telemax honlapján, az még most is az Árkádot írja, mint szervizpontot."
"Amúgy meg ha ennyire rettentően gondot okoz kezelni, a wp végtelenül egyszerű kezelőfelületét... Menjetek csak, szenvedjetek a vele azonos árkategóriájú androidos ipari hulladék, szutyok "telefonokkal".
Senki nem írt a Windows kezelhetetlenségéről. De megsúgom Neked, h az ugyanilyen kategóriájú ipari hulladék androidos telefonom atom stabil... És itt be is fejeztem, mert nekünk nem az a gondunk, hogy Windows vagy Android. Ha visszaolvasol pár hsz-t, akkor megtudod.
-
gthomma
senior tag
Szerencsés ember vagy
"Tegnap este (magyar idő szerint valamikor hajnaltájt) gördült ki a Windows Insider program résztvevőinek a Windows 10 Mobile 10149-es kiadása, amint azt délelőtt meg is írtuk. Ami mindenképpen örömteli benne, hogy a 10136-os megjelenése óta eltelt viszonylag rövid idő (számomra mindenképpen) annak a jele, hogy a fejlesztés olyan fázisba került, amikor a külső szemlélő számára felgyorsul a fejlesztés üteme. Ugyanakkor még ez a kiadás is tele van bosszantónál bosszantóbb hibákkal.
Mindenekelőtt a frissítés menetében még mindog ott figyel a migrációs képernyő hiánya, amiről már a 10136-os kiadás kapcsán is írtunk. vagyis az akkor leírtak még mindig érvényesek. Nem mindenki fogja tapasztalni, de elvben a többség igen, és hát jobb félni, mint. Aki nem akar visszaolvasni, annak röviden csak annyit: amíg nem jelenik meg a zárképernyőn a dátum és az idő, addig ne tessék még csak hozzá érni sem, akármilyen hosszú ideig húzódik is, különben a korábbi és az új kiadás csúnyán össze tud keveredni, ami egy nagyjából használhatatlan rendszert eredményezhet, és örülhetünk, ha a jó 1 órás hard reset visszakutyulja nekünk a dolgokat.
Alább akkor következzenek a legfontosabb bibik – nem feltétlenül fontossági vagy zavarósági sorrendben.
Nem reagál az Install (Telepítés) gomb. Töltőre a masinát, és 40%-os töltöttség felett újra húzhat.
Néhányan 80091007-es hibaüzenetet kapnak, ha a 10136-os kiadásról próbálnak frissíteni. Leül, hátradől, türelmesen vár, amíg kijavítják a bibit, vaaagy lehet visszaállni Windows Phone 8.1-re és lehet kezdeni elölről.
Nincs Insider Hub. Csak semmi pánik, visszatér még.
Néha nem jelenik meg a PIN (képernyzár kód) bepötyögésére szolgáló numerikus billentyűzet. Kerülő megoldás lehet ilyenkor az Action Center lehúzása után próbát tenni valaminek a megnyitásával, legyen az akár egy értesítés, akár a Beállítások.
Nagyon ritkán előfordul, hogy nem lehet feloldani a telefont a PIN bepötyögése után. A Neowin javaslata az, hogy hagyjuk pihenni pár órát, én a soft resetet preferálnám, ami pár óra helyett pár perc. Ugyanakkor a hiba állítólag képes egyre sűrűbben jelentkezni, amire Vlad Dudau szerint az újraflashelés a megoldás. Én egy hard resetet azért megkockáztatnék előbb.
Ha be lett állítva a Gmail fiók, az valamiért képes a Messaging (SMS) alkalmazást megkavarni. Ajánlott megoldás a soft reset.
Egyes alkalmazások esetében, hiába vettük meg azokat, próbaverziót kapunk cserébe. Ráadásul az in-app (alkalmazáson belüli) vásárlásainkat is bukhatjuk. Egyelőre nincs megoldás, reménykedjünk, hogy javítják, különben irgum-burgum.
Egyes alkalmazások esetében kavar lehet a színekkel. Például Outlook Mail narancssárga színben, ami alapvetően a kapcsolat hiányát jelezné.
Néha hiába húzzuk le az Action Centert, az üres.Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy ezeket a hibákat leszámítva a 10149-es verzió tényleg sokkal gyorsabb és sokkal stabilabb még a 10136-osnál is, pedig már az is óriási ugrás volt az előzőekhez képest."
Ezt a foshalmazt használod ?
-
GordonSamway
aktív tag
Magyarországon még nem elérhető 535-re
Lumia 535 Country variant Denim 8.10.14234.375 02063.00000.15114.43004
Lumia 535 Telenor Denim 8.10.14234.375 02060.00000.15053.24002
Lumia 535 Dual SIM Country variant Denim 8.10.14234.375 02063.00000.15114.43004http://www.microsoft.com/en/mobile/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/
-
-
mentoloshypo
senior tag
Röviden kifejtenéd, hogy mi a baj (pláne az alacsonyabb kategóriákban) az Android rendszerrel?
Ismerőseim sincsenek elragadtatva tőle, ahogy hallom néha hogy panaszkodnak erre-arra.
Azt meg hozzáteszem, hogy nekem a telefon még mindig csak telefonálásra kell.Igazából többre nem, max ha nagyon unatkozok a vonaton akkor játszani egy kicsit. Jah, meg néha felnézni FB-ra, de tényleg ennyi.
Szóval nagy igényeim nincsenek. -
Zolly444
aktív tag
Fel. Mindennapi használatra nem ajánlanám.(Még aznap visszakerült 8.1)
A navi sáv ha eltüntetem, nem visszahozható, sokminden bugos, lassú az egész, ha bezárom a multitaskból az appokat akkor szürke háttérrel megfagy 6-7mp-re stb. Mintha egy 30ezres droidot használnék 2éve
Edit: Bocsánat a dupláért -
WindyJoe
aktív tag
Gyertek, gyertek, üdv a táborban...
Nekem ma lett meg a 640 DS. Eddig remekül szuperál, gyors, nem akad, csak szokni kell az andro után.
Én úgy voltam vele, hogy az a 8-10k+ megéri, hogy ne kelljen szervizbe rohangálni a táccsal, meg hát nem utolsó sorban a nagyobb fölbontás és a fullHD video...
Ide lehet jönni, aki vált: 640 topic
(Amúgy is érdemes szétnézni, hogy mennyivel elégedettebbek ott... Nyilván van 1-2 hibás darab, de nem sorozatban ugyan azzal a hibával.) -
WindyJoe
aktív tag
-
WindyJoe
aktív tag
Fordítva.
Fekete kijelzővel fogyaszt többet, viszont elenyészően én egy 21"-os fullHD monitoron teszteltem és kb 2W-al fogyasztott kevesebbet fehér háttérrel. Kicsit meglepődtem, aztán utána néztem, hogy a kristályok alapból átengedik a fényt, ha feszt kapcsolsz rájuk akkor sötétülnek... -
bepken
veterán
eddig, amikor lett volna időm fotózgatni, mindig szar idő volt éppen...úgyhogy nem sikerült még igazán tesztelni a kamerát (persze a töménytelen szelfizésen kívül
) - viszont én nem tapasztalom, amit írsz.
kamera előnézeti kép alatt azt érted, amit a képernyőn látsz kattintás előtt? simán előfordulhat, hogy az elkészült kép máshogy néz ki. például rosszul lövi be a fehéregyensúlyt, a fókuszt vagy bemozdul a téma. igazából ilyenkor lenne okosság a manuális beállítás, ez az, amit még nem igazán sikerült tesztelnem. az autofocus például itt se sokat ér sajnos...legalábbis makrónál folyton elhasal. a színeket eddig nagyjából mindig eltalálta, persze automatán sokszor sárga lesz a fehérből, ha nem természetes fényben fotózol. de lehet, hogy félreértelek és tök másra gondolsz
-
btudos
nagyúr
A gyari kamera alkalmazas "Kamera" neven elerheto az alkalmazaslistabol.Az osszes altalam hasznalt Lumian igy volt eddig, de valoban, most direkt megneztem egy 535-on, ami a 920-on szerepel Kamerakent, az az 535-on nincs ott a listaban. Bocsanat, tapasztalati alapon (eddig az osszes altalam hasznalt Lumiaban megvolt) beszeltem, ezek szerint nincs igazam.
-
-
bepken
veterán
pl.: mielőtt leadtam a szervizbe, a hangszóró (ami a fülednél van) elég szöszös volt már, illetve egyszer sikerült épp úgy "leraknom" a telefont, hogy a bal alsó sarkánál a perem egy picit megnyomódott. na most, amikor a szervizből visszakaptam, ezeket az ismertetőjegyeket vizsgáltam meg először. ezek alapján már bekapcsolás előtt tudtam, hogy nálam valamit egészen biztosan cseréltek
(#1680) sander74! akkor valamit én érthettem félre az előző hozzászólásaidban... többször leírtam már, hogy vigyétek be, cserélik a kijelzőt, és ez bizony meg is oldja a problémát. ennél többet szerintem egyik gyártó se tesz meg hasonló baki esetén. meg nem is kell ennél többet tennie, szerintem.
-
bepken
veterán
egyértelmű. a szervizbe vidd
sufni gari kérdéssel kapcsolatban pedig: nekem a garanciajegy egyébként egy fénymásolt lap, amire ráragasztották a dobozon lévő IMEI címkét, majd lepecsételték. szervizben csak néztek, hogy már a MM is ilyen igénytelen....szerencsére nem volt belőle probléma mondjuk.
-
bepken
veterán
jelenleg nálam így néz ki a dolog (Dual SIM)
operációs rendszer: 8.10.14234.375
belső vezérlőprogram: 02063.00000.15114.43005
hardver: 3.0.0.0
rádiókapcsolati szoftver: 20c9.00076.0001
rendszerchip: 8212ha jól emlékszem, az op.rendszer verziószámon kívül minden ugyanez volt szerviz előtt is.
-
Fiery
veterán
En is felraktam, bar nekem nincs SIM kartya a keszulekben, es nem is elsodleges keszulek, csak tesztelesre van. Jol belassult minden az update utan, az eddig teljesen fluid UI akadozik, receg, neha eltunik ez-az, neha nem mukodik ez-az. Az uj Settings jopofa lenne, de nem kap az ember visszajelzest a "sikeres" taprol (azaz a sikeres menu elem kivalasztasrol), ami rohadt idegesito. A touchscreen gorgetes kozben az update ota sokkal hajlamosabb kivalasztani (tevesen) az egyik elemet, mint a 8.1-nel. A 8.1-nel is elofordult ilyen veletlen kivalasztas, de a Win10-nel sokkal gyakoribb -- holott azt hittem, ezen inkabb jo iranyban faragnak. A bongeszo sem mukodik rendesen. Sz'al reszemrol egy nagy halom bughalmaz, de mindenkepp erdekes latni mukodes kozben az uj rendszert. Ha azonban a Microsoft nem javit a teljesitmenyen, akkor azok, akik megvették a 400-as es 500-as csaladba tartozo Lumiakat, mondvan hogy a 8.1-gyel teljesen jol hasznalhato (= gyors) a gyengebb hardver is, azok nagyot fognak csalodni a Win10 frissites utan
En utoljara akkor jartam igy, amikor 2.3-rol 4.0-ra frissitettem a Galaxy SII-mon az Androidot, es frankon belassult minden a frissites utan.
Ja, es van olyan 3rd party app, ami a frissites elott remekul mukodott, a frissites utan pedig el sem indul, csak fekete kepernyot kapok. Izgalmas
-
bepken
veterán
hogyha bug-mentes, gördülékeny rendszert vártál, akkor valóban nagyot csalódhattál. azért utánaolvastál, még mielőtt felpakoltad? a technical preview igazából épp arról szól, hogy felrakja az ember és amilyen hibát csak talál, mindenről küldi ezerrel a feedbacket
nekem egyébként már így képek és videók alapján se tetszik...az asztali verzióval ellentétben itt egyelőre még nem jött át az az igazi must have feeling...
a képernyő hibára visszatérve: hardveres hiba lesz ez, nagyon valószínű. nem mondanám tökéletesnek az új kijelzőt se, de itt már inkább beszélhetünk félre ütésekről, ha véletlenül nem azt nyitja meg, amit szeretnék. 4-5 ujjat továbbra is hibátlanul kezel. tesztprogramon belül mondjuk az 5. ujj néha eltűnik, ha egyszerre húzom. görgetésnél tapasztaltam eddig ugrásokat, de ekkor se lépett be sehova. illetve egy olyat vettem észre, hogy lentebb kell nyomni a vissza és start gombokat, mert ha nagyon a felső részénél érintek, akkor már pl. mást nyit meg. ez...valószínűleg eddig is így volt egyébként.
ha van rá lehetőség, szerintem adjátok be minél hamarabb szervizbe és cseréltessétek a kijelzőt. az én esetemben a szervizes fickó azt írta a lapra, hogy "hibásan érzékel. néha foltos a kijelző" - ezt pedig azzal indokolta, hogy így valószínűleg mindenképp hozzányúlnak majd a kijelzőhöz. csak egy tipp -
mtm800
senior tag
Dettó, szintén ez a véleményem kb. Sim kártyánál nekem az segített, hogy a pin kódot kikapcsoltam, onnét kezdve rendben volt. valóban nagyon béta ez még, majd talán a végleges. Ettől függetlenül éreztem némi gyorsulást.Ami tetszett benne az az update 2 es csomag volt. Egész logikusan csoportosította a beállítási lehetőségeket...de sajna főként munkaeszköz nálam a teló így a 10-est még nem tudom véglegesként bevállalni. Screenshotokat én sem tudtam csinálni...egyszerűen behülyült minden próbálkozásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest