Hirdetés

Microsoft Lumia 535 Dual SIM - egy új remény

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Nokia egy több évtizede meghatározó cég, mely olyan emlékezetes telefonokat dobott piacra, mint a 3210, a máig közkedvelt 6310i, vagy akár a játékra kihegyezett N-Gage. Lehetne persze még sorolni a jobbnál jobb mobilokat, ám azért nem mindig volt ilyen rózsás a helyzet. A finn gyártó ugyanis ott szúrta el, hogy nem vette igazán komolyan az érintőkijelzős telefonokat, sőt, még az első iPhone-ra sem léptek időben, pedig ott már látszott, hogy teljesen más irányvonalat kezdett el követni az iparág. A Nokia ráadásul túl sokáig ragaszkodott a korábban olyan jól működő Symbian rendszerhez, csak hát felhasználó élmény kapcsán és a hardveres limitációk miatt idejétmúlttá vált a szoftver, nem meglepő módon tehát kicsit kapkodásba mentek át a dolgok a vállalatnál.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM kézben tartva
[+]

A Nokia egy idő után elkezdett el éledezni, áttért a Windows Phone-ra, egy fejlődőképes, jól használható, potenciális rendszer került a telefonokra. Már ekkor felvetődött viszont a kérdés, hogy lesznek-e ennek hosszútávú következményei, hiszen azért nem egyszer szó esett arról, hogy Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója átveszi a Microsoft irányítását, s főleg akkor került ez a történet reflektorfénybe, amikor Ballmer elhagyta a redmondi vállalatot. A dologból végül nem lett semmi, ám ettől függetlenül elindult az a folyamat, mely a finnek korszakalkotásának véget vetett. A Microsoft ugyanis kivetette a hálóját a cégre, a finneknél számos gyárat bezártak (köztük a komáromit is), és már csak az nem látta a történet végét, aki nem akarta. A Nokia válthatott volna Androidra is, ami nyilván megint csak biztosította volna a helyzetét, ám sokáig úgy tűnt, hogy a Windows Phone rendszer jó döntésnek bizonyult, hónapokon keresztül uralták az ablakos rendszeres telefonok eladásait. Nyilván ez úgy azért nem volt nehéz, hogy a többi gyártó a kezdeti lelkesedés után zömmel kifarolt a WP mögül.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM logó
[+]

Tavaly szeptemberben pedig robbant a bomba, a Microsoft 5,44 milliárd euróért felvásárolja a Nokia telefonos és szolgáltatások fejlesztésével kapcsolatos üzletágát, fontos viszont kiemelni, hogy tableteket és más eszközöket ettől még saját név alatt készíthetnek a finnek. A viszonylag aprópénzért megtörténő akvizíciót (főleg ha azt vesszük, hogy a Facebook 19 milliárd dollárt fizetett a Whatsappért), először a befektetők, majd az Európai Bizottság és Kína is jóváhagyta, szóval nem volt visszaút. Sokáig ment a huzavona, hogy mi lesz a Nokia márkanévvel, ám a telefonokról ezt végül száműzték, így tesztalanyunk; a Nokia, akarom mondani Microsoft Lumia 535 lett az első olyan mobil, mely a redmondiak égisze alól került ki. A két SIM-et kezelő masina az alsó kategória meghódítására készült, és erre a kellemes ár/érték aránya és a jó teljesítménye miatt alapvetően minden esélye meglenne.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM doboz
[+]

Az újdonság a XXL GSM háza tájáról érkezett hozzánk, természetesen már a végleges dobozban. A fedélen nem csak a termék képe a különleges, hanem már magának a Microsoft logónak a jelenléte is, még arra is figyeltek, hogy a telefonon szereplő óra 5:35-öt, ami egyértelműen a számozásra és akár egyben az új időszámításra is utal. A csomagolás tetejét eltávolítva tesztalanyunkba botlunk, mely számos színben érhető el, hozzánk a rikító narancssárga változat került. A doboz alján a szokásos tartozékok lapulnak; egy töltő, egy használati útmutató, valamint egy normál kialakítású, nem túl minőségi füles jár kedvencünk mellé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés