- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
válasz
Gabcseee #213 üzenetére
Öcsisajt: A környezet és a nevelés is befolyásolja az ember személyiségét pedig azok csak külső impulzusok, fotonok, hanghullámok, melyeket az érzékszervek idegi ingerekké alakítanak, amik ionáramként haladnak tovább, hiába az a kocsonyás szerv, az agy csinál mindent, ha ezek a dolgok meghatározzák a működését, sőt alakítják a benne folyó fehérjeszintézist, és még az idegpályák térszerkezetét is hosszú távon.
Nem a szoftver van a hardverért hanem a hardver a szoftverért. A szoftver, a benne leírt szabályrendszerek dirigálnak, ha tetszik ha nem. Attól még hogy a proci hajtja végre, a program predesztinálja a CPU és részben többi cucc működését, és PONT. Az hogy az SSD hogy szervezi belül a dolgokat magánügy. Az a lényeg, hogy az OS és a többi hardver számára mutat egy konzisztens képet amire lehet támaszkodni, az a lényeg, hogy megcsinálja az adott feladatot amit kérnek tőle, azt hogy hogyan oldja meg, az már magánügy.
-
PuMbA
titán
válasz
Gabcseee #213 üzenetére
Én nem arról beszélek, hogy hány magot támogat meg ilyenek hanem, hogy jobban osztja szét és ütemezi a feladatokat a magok között, tehát a szoftverről beszélek, ami ezt kezeli, ami XP esetén már természetesen elavultabb.
TRIM: OS szintű támogatás nem kell feltétlenül, de akkor viszont egy olyan szoftvert kell feltenned, ami ezt kezeli. Oda van írva a Wiki-be, amit linkeltél: "Where TRIM is not automatically supported by the operating system, there are utilities which can send TRIM commands manually" Ha nincsenek kiadva TRIM parancsok, akkor a hardver magától nem csinálja meg.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gabcseee #205 üzenetére
jó, de ha játszani is kell a gép, akkor legalább 4 giga memória kell (vagy több). 64bitet nem lehet megúszni. (nem irodai) munkára meg főleg kell a 64bit.
arról nem is beszélve, hogy négymagossal, nyolc giga rammal (két hetes átmeneti időszak volt, addig se akartam kiszerelni a gépből a többit, csak 3.2gigát látott) próbáltam xpt, win7hez képest lassú volt. nem tud TRIMet, SSDk egyrésze bajos, újabb (sok vrammal szerelt) videokártyákkal problémás, nincs dx10/11.
ahogy múlik az idő, úgy lesz egyre kevésbé kompetetív az xp. akinek meg komolyabb teljesítményre van szüksége (értsd kell egy jó ütemező a sokmagoshoz, kell 4+gb ram, kell az SSD, kell DX10/11 és kell 1-2GB VRAM a videokártyán), annak már az xp felejtős.
win7 driverek tekintetében stabil, általában eléggé gyors, erőforrásokkal optimális, xpnek max régebbi (max 2gb ram, régebbi/lassú videokártya), kisebb IDEs vinyóval szerelt gépeknél lehet előnye.
-
eziskamu
addikt
válasz
Gabcseee #201 üzenetére
Kishaver az OS dolga pont az hogy ő dirigáljon, kiossza az erőforrásokat, memóriát, prociidőt, IO-t stb. Most egyesek itt visszasírják a DOS-t is, és mondjuk, ha nem kellene pl multitasking és a PC-s hardver annyira kötött lenne mint pl egy C64 esetén, akkor gond egy szál se.
De csak kell az a fránya preemtiv multitask, tárvédelem, mindenféle API-k, ésatöbbi persze már akinek
De valamiért az a fránya UNIX, VMS és egyébb fejlett oprendszerek is hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, és az NT vonallal a Microsoft is erre az útra tért rá. Egyszerűen az OS dolga kellő mértékben tartani a gyeplőt a hardver felett, és elfedni a hardvert.
És hogy miért? Hát hogy egyszerűbben és biztonságosabban lehessen programokat írni, akármilyen szutyok program jobb esetben ne fagyassza le a rendszert, rosszabb esetben súlyosabb adatvesztést ne okozzon (persze attól még mindenféle kártevő meg tudja csinálni ezeket a mutatványokat, de azokat legalább direkt csinálják ilyenre és nem véletlen hibák)
A másik, hogy nem kell ezerféle hardverhez támogatást biztosítani az alkalmazásban (régi szép időkben a DOS-os játékok hang és videó támogatása pl), elég csak az adott oprendszert és az API-jait hasznáni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gabcseee #191 üzenetére
Hűha, 2012-ben valami hatalmas gépigényt jelent az 1GHz processzor, 1Gb ram és 16Gb HDD. (Win7 32 bit gépigénye)
De ha ilyen baromságokat hozol fel érvnek, ott vannak a minimalista kiépítésű Linuxok mint pl. Puppy, hozzájuk képest az XP gépigénye brutális, holott szolgáltatások terén meg már a határban sincs az XP.
Tényleg jó lenne, ha valami értelmes érvet hoznál fel.
-
Воланд
titán
válasz
Gabcseee #178 üzenetére
"Csakhogy az XP az máig és megkérdőjelezhetetlenül a legjobb és a legelterjettebb OS."
most mondanam, hogy nezd meg ezt a grafikont, de elore tudom, hogy teljesen felesleges mivel mar bebizonyitottad ebben a topicban, hogy egyreszt nem tudsz grafikont ertelmezni, masreszt lovesed sincs az egesz temarol, csupan baromsagokat irkalsz ossze-vissza.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gabcseee #172 üzenetére
A kollégának igaza van.
Elég sok vállalati, céges géphez mentünk ki ezt-azt szervízelni / telepíteni az utóbbi 3 évben, szinte kivétel nélkül XP volt mindegyiken, evlétve volt egy Vista, vagy 7-es. Ilyen helyeken ált. akkor került új oprendszer, ha a gép beadta a kulcsot. Valamint még mindig előfordulnak olyan webes cuccok, amik csak IE6-on működnek.
-
-
djculture
félisten
válasz
Gabcseee #139 üzenetére
Annyira azért nem kell szélsőségesen látnod neked se. Szerintem xp is elfér a win7 mellett.
Régi gépen jobb az xp, új gépre a win7. Mindkettőnek van előnye meg hátránya is egymással szemben. Mindenki használja azt ami jólesik neki. De fikázni nem kell a másikat mert xp vagy win7 használ. Én xp-t is win7 alatt futtatom, a héten is volt 2 progi ami errort dobott win7 64bit alatt. Most ha megvan pl a diablo 1.09 nehogymár ne tudjak vele játszani és nosztalgiázni -
eziskamu
addikt
válasz
Gabcseee #139 üzenetére
Win 7 alig fél óra alatt fenn van (a Vistánál gyorsabban sokkal), ha mást nem telepítesz. Ha gyors neted van, és a hálókártya kapásból müxik, adsz neki még 10 percet, és a hiányzó meghajtóprogikat kapásból felrakja a netről.
Másfél óra alatt már a biztonsági frissítések és pár maszek alkalmazás is felmászott rá már rég.Persze túlméretes a Win7, viszont muszáj is, hogy a régi programok nagy hányadát képes legyen futtatni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gabcseee #133 üzenetére
Az UAC egyik feladata az R=1 usereket enter püfföléséről leszoktatása, másik feladata a háttérben futni akaró processzeknek gátat szabása. Az első funkcióra ott van a figyelmeztetési szint beállítása, a második meg Windowson egy elég hasznos dolog, már nagyon régen meg kellett volna valósítani.
A grafikonok egyértelműen nem azt mutatják, hogy sokan szabadulnának a 7-től.
IE9, 10 már nem az a kategória, ami az IE6 volt. Nem használom őket, de ettől még nem rosszak.
DX10 hiánya kihat a videó lejátszási képességekre, mivel a videók is DirectX felületen keresztül mennek, nincs DXVA2 XP-re, ami könnyen oda vezet, hogy tearin jelenségek jelentkeznek, vagy nem működő GPU-s lejátszással találkozol.
-
eziskamu
addikt
válasz
Gabcseee #133 üzenetére
UAC: hasznos dolog, csak rendesen kéne programokat írni a fejlesztőknek, hogy ne kelljen mindenhez root jog.
IE9: ez mindenki szíve joga, én krómozok
DX10+ és WDDM: azért vannak bennük jó dolgok ugye az újabb DX-ekkel elméletileg csökkenteni lehet a CPU terhelést, valamint van ugye a DirectCompute, hogy ne csak grafikára használjuk a GPU-t, a WDDM meghajtóknak meg elméletileg ritkábban (vagy egyálltalán nem?) szabadna lefagyasztani a rendszert, hanem max újraindul (tudom XP esetén ATI karikkal ott volt pl a VPU Recovery).
Az AERO se hülyeség MacOs X és Linux alatt is van hasonló, úgy vagyok vele, ha már van GPU, miért ne használjuk a GUI rajzolásához is. -
Воланд
titán
válasz
Gabcseee #112 üzenetére
erdekes, en ezen a grafikonon azt latom, hogy az xp reszesedese csokkeno tendenciat mutat (ertsd: egyre kevesebb gepen fut), a win7 reszesedese pedig novekvo tendenciat mutat (ertsd: egyre tobb gepen az fut). az nekem ebbol nem jon le, hogy az xp hol veri meg a win7-et, hiszen miota kapni lehet az xp reszesedese folyamatosan csokken. csak a folyamat lassabb a globalisan megfigyelhetonel, de a tendencia ugyan az.
-
nicu71
addikt
válasz
Gabcseee #106 üzenetére
és te ennek örülsz,meg tapsikolsz...gratulálok.
Most mondjam azt az óriási ordas közhelyet,hogy ezért tart itt az ország,ahol,egy lépés előre,kettő hátra stb stb ?
Nem ezt nem hiszem,és nem is hihetem.Vannak elborult agyú egyének,olyanok is akiket az orruknál fogva vezetnek,de szerintem nem tudsz tesemmitsokat,csak mondod a magadét.Náladnál sokkal felkészültebb forumtársakat próbálsz kioktatni/woland kollega/primitív módon. -
Ringman
félisten
válasz
Gabcseee #112 üzenetére
csak ez nem válasz a kérdésre.
folyamatos hardver lobbik a hw-gyártóknak szerintem tökmindegy milyen oprendszer van a gépen.
végtelenben találkozó párhuzamos csíkkal, melyen felül egy zöld csík jelöli az XP fölényes győzelmét, és egyben a Windows 7 megszégyenítő vereségét.
anyámborogass.
szerintem nyomtasd ki a grafikont, és hosszabbítsd meg a vonalakat.(hint: zöldet a pirossal)
-
törölt tag
válasz
Gabcseee #112 üzenetére
"a folyamatos hardver lobbik ellenére sem és hogy minden új géphez adják, ha kell , ha nem."
Ez azért nincs így, komplett laptopokat osztogatnak Linux-al meg Free DOS-al csak azért, hogy ellehesen adni olcsobban. A hazai komplett PC-k 90%-a meg nem márkás hanem összedobják a hipermarketben, illetve a számtech boltokban, na azokhoz sem igen jár OS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos autók - motorok
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest