- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
válasz
MasterMark #244 üzenetére
Nekem a TN-es Samumal ez azért nem jön be, mert a függőleges betekintési szög sokkal kisebb mint a vízszintes, és ha nem vagyok elég távol, más színárnyalatúnak látom a két szememmel a képet, és ez nagyon zavaró.
-
proci985
MODERÁTOR
pontosan. arról nem is beszélve, hogy 1080pre azért már két class ki tud férni általában, ha több dolgot kell egyszerre piszkálni (esetleg dokumentációban kell matatni), akkor szerintem sokkal jobb. aztán persze szerintem az ideális kiépítés a célra két monitornál kezdődik, de az egy laptopnál nem mindig egyszerűen megoldható.
-
11 éves az XP.... és laza 50%-unk használja...
vajon, amikor a Windows 3.11 volt ugyanennyi idős, azaz cirka 2004-ben, akkor a felhasználók hány %-a használta a Win3.x-et? -
törölt tag
válasz
Hát nekem a nagyobbik monitor tudja a pivot-ot... utoljára 2008-ban próbáltam ki egyszer amikor megvettem, azóta sem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Egyrészt nem mindig kivitelezhető, valamint minden másra rendkívül rossz elrendezés.
-
-
törölt tag
A legelterjedtebb 15.6 colon az 1366x768-at szokták preferálni. Ez a felbontás viszont nem full HD. Láttam lényegesen nagyobb kijelzőjű laptopot, csajszi elővette a buszon... hát nem kellett volna
Az IC-n még csak csak elmegy, de egy buszon nem igazán kényelmes a használata... persze sokáig én is azt gondoltam, hogy nem baj ha egy aktatáskánál nagyobb ha könnyű, de amikor megláttam a buszon egyből az ugrott be, hogy ez nem idevaló, ez kényelmetlen, már csak azért is mert a fele kb átlógott a másik ülésre
Ennek a dolognak meg a mobilitás a lényege, bárhol, bármikor...
-
powergoku
tag
Ez nem csoda.
-
törölt tag
Laptopok PC szempontból kicsinyke kijelzőjén igencsak ritka a FullHD, már csak azért is, mert kis kijelzőn nagyon szemrontó lenne vagy a másik út, hogy maga a latop lenne lényegesen nagyobb. Ez utóbbi szokott előfordulni.
Egyébként a kisebbik gépemen nekem is egy 7 éves Philips 170C5BS LCD monitorom van, 1280 x 1024-es felbontással (5:4). Játszani nem játszom ezen a gépen, viszont sokat Internetezem rajta, mivel ébredés után ezt szoktam bekapcsolni, és aludni is e mellől megyek, a kettő között meg használom a nagyobbik gépet ott már 1680x 1050-ben egy PHILIPS Brillance 200WP7-esen (16:10), az sem Full HD és májusban lesz négy éves.
A szimpla 720 pontos HD-t mind a kettő tudja. A nagyobbik gépen rengeteg játszom
Nem tervezem őket lecserélni, ameddig működőképesek, addig lesznek használva. A monitor az egyik legidőtállóbb dolog a számítástechnikában, utána következik az UPS
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez sajnos problémás, pl. ha vesszük a címben szereplő XP-t, ott ha megnöveled a betűméretet, akkor több olyan ablakkal is fogsz találkozni, hogy a szöveg nem kiférő része egyszerűen eltűnik, nem tördeli be...
Am. az én megoldásom a monitor kérdésre: vettem egy 82-es LcdTV-t 1360*768-as natív felbontással, szal. HD Ready, nem FullHD. Azért vettem ezt, mert ekkora méretben ez a felbontás hozza a legjobb betűméreteket, nem kell hunyorognom, valamint ezt a felbontást ki tud szolgálni egy 20-25K körüli VGA az aktuális játékokban valamint leszedhetem a hűtést a VGA-ról, mert ezeket még lehet passzívan hűteni. Valamint ez a felbontás illik a weblapokhoz is.
-
Sofya
csendes tag
válasz
banhammer #222 üzenetére
"Érdekes, hogy az 1024x768-as és 1280x1024-es felbontás még mindig nem halt ki.
Úgy látszik a felhasználók legutoljára a kijelzőt cserélik korszerűbbre."A többségnek, aki 15"-os laptoppal mászkál, nem is igazán van igénye sokkal nagyobb felbontásra. Nem kell mindig mindenkinek FullHD tartalmakat megjeleníteni, átlagos használatra bőven elég ennyi is, bármennyire hihetetlen.
-
banhammer
veterán
Lassan de jön fel a Win 7.
Érdekes, hogy az 1024x768-as és 1280x1024-es felbontás még mindig nem halt ki.
Úgy látszik a felhasználók legutoljára a kijelzőt cserélik korszerűbbre. -
eziskamu
addikt
válasz
Gabcseee #213 üzenetére
Öcsisajt: A környezet és a nevelés is befolyásolja az ember személyiségét pedig azok csak külső impulzusok, fotonok, hanghullámok, melyeket az érzékszervek idegi ingerekké alakítanak, amik ionáramként haladnak tovább, hiába az a kocsonyás szerv, az agy csinál mindent, ha ezek a dolgok meghatározzák a működését, sőt alakítják a benne folyó fehérjeszintézist, és még az idegpályák térszerkezetét is hosszú távon.
Nem a szoftver van a hardverért hanem a hardver a szoftverért. A szoftver, a benne leírt szabályrendszerek dirigálnak, ha tetszik ha nem. Attól még hogy a proci hajtja végre, a program predesztinálja a CPU és részben többi cucc működését, és PONT. Az hogy az SSD hogy szervezi belül a dolgokat magánügy. Az a lényeg, hogy az OS és a többi hardver számára mutat egy konzisztens képet amire lehet támaszkodni, az a lényeg, hogy megcsinálja az adott feladatot amit kérnek tőle, azt hogy hogyan oldja meg, az már magánügy.
-
PuMbA
titán
válasz
Gabcseee #213 üzenetére
Én nem arról beszélek, hogy hány magot támogat meg ilyenek hanem, hogy jobban osztja szét és ütemezi a feladatokat a magok között, tehát a szoftverről beszélek, ami ezt kezeli, ami XP esetén már természetesen elavultabb.
TRIM: OS szintű támogatás nem kell feltétlenül, de akkor viszont egy olyan szoftvert kell feltenned, ami ezt kezeli. Oda van írva a Wiki-be, amit linkeltél: "Where TRIM is not automatically supported by the operating system, there are utilities which can send TRIM commands manually" Ha nincsenek kiadva TRIM parancsok, akkor a hardver magától nem csinálja meg.
-
törölt tag
Tisztázzunk már le valamit... 2001-ben amikor megjelent az XP még tervekben sem igen léteztek több magos processzorok.
1997-ben voltak olyan alaplapok - horror 100E ft-os áron - amelyekbe betehettél két processzort, pl két 166 vagy 233 MHz-es csudát
, de ezek eltűntek a kiskereskedelemből, mert a kutya sem vette őket, főleg, hogy 18 havonta megduplázódott a CPU-k gyorsasága
-
LordX
veterán
Az a cikk a többprocesszoros gépekről beszél, nem pedig többmagos processzorokról.
A Windows processzoronként (=foglalatonként) van licencelve, ha lesz egy processzor a közeljövőben 80 maggal, akkor a leghülyébb Home Basic Starter Lite Edition is működni fog vele (feltéve, hogy megkapta a patch-et, hogy felismerje, hogy az tényleg 1db 80 magos cucc.)
És már megint: nem az a lényeg, hogy látja, és esetleg még ütemez is rá valamit, hanem az, hogy a hardver tulajdonságait is ismerve csinálja azt. Lásd Bulldozer patch, ami néhol akár 10% extra teljesítményt kihozott a gépből. Na, ezt a patch-et már a Vista sem kapta meg, nemhogy az XP.
-
zoli62
addikt
Itt egy link, hogy támogatják az eltérő Windows Xp verziók a többmagos processzorokat.[link]
-
törölt tag
válasz
gtasystem #196 üzenetére
Szerintem hülyeséget írtak.
Én olyan 6-7 éve nézegetem, azóta így láttam.
Ennek alapján valóban tűnhet úgy, ahogy írod. Azonban OS nélkül esélytelen Mac-et venni, az árában eleve benne van, bár az sosem fog kiderülni, mennyi is az annyi. De egy sima új telepítést is csinálhatsz bármelyik 29$-os Mac telepítőlemezzel, annak ellenére, hogy a mac-boltban "upgrade"-et írnak. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gabcseee #205 üzenetére
jó, de ha játszani is kell a gép, akkor legalább 4 giga memória kell (vagy több). 64bitet nem lehet megúszni. (nem irodai) munkára meg főleg kell a 64bit.
arról nem is beszélve, hogy négymagossal, nyolc giga rammal (két hetes átmeneti időszak volt, addig se akartam kiszerelni a gépből a többit, csak 3.2gigát látott) próbáltam xpt, win7hez képest lassú volt. nem tud TRIMet, SSDk egyrésze bajos, újabb (sok vrammal szerelt) videokártyákkal problémás, nincs dx10/11.
ahogy múlik az idő, úgy lesz egyre kevésbé kompetetív az xp. akinek meg komolyabb teljesítményre van szüksége (értsd kell egy jó ütemező a sokmagoshoz, kell 4+gb ram, kell az SSD, kell DX10/11 és kell 1-2GB VRAM a videokártyán), annak már az xp felejtős.
win7 driverek tekintetében stabil, általában eléggé gyors, erőforrásokkal optimális, xpnek max régebbi (max 2gb ram, régebbi/lassú videokártya), kisebb IDEs vinyóval szerelt gépeknél lehet előnye.
-
eziskamu
addikt
válasz
Gabcseee #201 üzenetére
Kishaver az OS dolga pont az hogy ő dirigáljon, kiossza az erőforrásokat, memóriát, prociidőt, IO-t stb. Most egyesek itt visszasírják a DOS-t is, és mondjuk, ha nem kellene pl multitasking és a PC-s hardver annyira kötött lenne mint pl egy C64 esetén, akkor gond egy szál se.
De csak kell az a fránya preemtiv multitask, tárvédelem, mindenféle API-k, ésatöbbi persze már akinek
De valamiért az a fránya UNIX, VMS és egyébb fejlett oprendszerek is hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, és az NT vonallal a Microsoft is erre az útra tért rá. Egyszerűen az OS dolga kellő mértékben tartani a gyeplőt a hardver felett, és elfedni a hardvert.
És hogy miért? Hát hogy egyszerűbben és biztonságosabban lehessen programokat írni, akármilyen szutyok program jobb esetben ne fagyassza le a rendszert, rosszabb esetben súlyosabb adatvesztést ne okozzon (persze attól még mindenféle kártevő meg tudja csinálni ezeket a mutatványokat, de azokat legalább direkt csinálják ilyenre és nem véletlen hibák)
A másik, hogy nem kell ezerféle hardverhez támogatást biztosítani az alkalmazásban (régi szép időkben a DOS-os játékok hang és videó támogatása pl), elég csak az adott oprendszert és az API-jait hasznáni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest