Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MasterMark #244 üzenetére
Hát nekem a nagyobbik monitor tudja a pivot-ot... utoljára 2008-ban próbáltam ki egyszer amikor megvettem, azóta sem
-
törölt tag
A legelterjedtebb 15.6 colon az 1366x768-at szokták preferálni. Ez a felbontás viszont nem full HD. Láttam lényegesen nagyobb kijelzőjű laptopot, csajszi elővette a buszon... hát nem kellett volna
Az IC-n még csak csak elmegy, de egy buszon nem igazán kényelmes a használata... persze sokáig én is azt gondoltam, hogy nem baj ha egy aktatáskánál nagyobb ha könnyű, de amikor megláttam a buszon egyből az ugrott be, hogy ez nem idevaló, ez kényelmetlen, már csak azért is mert a fele kb átlógott a másik ülésre
Ennek a dolognak meg a mobilitás a lényege, bárhol, bármikor...
-
törölt tag
Laptopok PC szempontból kicsinyke kijelzőjén igencsak ritka a FullHD, már csak azért is, mert kis kijelzőn nagyon szemrontó lenne vagy a másik út, hogy maga a latop lenne lényegesen nagyobb. Ez utóbbi szokott előfordulni.
Egyébként a kisebbik gépemen nekem is egy 7 éves Philips 170C5BS LCD monitorom van, 1280 x 1024-es felbontással (5:4). Játszani nem játszom ezen a gépen, viszont sokat Internetezem rajta, mivel ébredés után ezt szoktam bekapcsolni, és aludni is e mellől megyek, a kettő között meg használom a nagyobbik gépet ott már 1680x 1050-ben egy PHILIPS Brillance 200WP7-esen (16:10), az sem Full HD és májusban lesz négy éves.
A szimpla 720 pontos HD-t mind a kettő tudja. A nagyobbik gépen rengeteg játszom
Nem tervezem őket lecserélni, ameddig működőképesek, addig lesznek használva. A monitor az egyik legidőtállóbb dolog a számítástechnikában, utána következik az UPS
-
törölt tag
Tisztázzunk már le valamit... 2001-ben amikor megjelent az XP még tervekben sem igen léteztek több magos processzorok.
1997-ben voltak olyan alaplapok - horror 100E ft-os áron - amelyekbe betehettél két processzort, pl két 166 vagy 233 MHz-es csudát
, de ezek eltűntek a kiskereskedelemből, mert a kutya sem vette őket, főleg, hogy 18 havonta megduplázódott a CPU-k gyorsasága
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #195 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem intel celeron 400-at hajt még 2000-ből ?
Azon a gépen nagyobbnak számítana az XP HW ígénye a maga 500 MHz-es kritériumával, mint 2006-ban volt a Vistáé a 60-70E-res 2006-os hipermarketes konfogokhoz viszonyítva
Az XP imádatából több dolog is következik:
1.kevesebb mint 4 GB RAM-ja van
2. Valószínűleg egy magos a procija is
3. DX10, DX10.1 és DX11-es játékokkal sem játszott még...Lenne még több is de azokat inkább megtartom
-
törölt tag
válasz
Gabcseee #112 üzenetére
"a folyamatos hardver lobbik ellenére sem és hogy minden új géphez adják, ha kell , ha nem."
Ez azért nincs így, komplett laptopokat osztogatnak Linux-al meg Free DOS-al csak azért, hogy ellehesen adni olcsobban. A hazai komplett PC-k 90%-a meg nem márkás hanem összedobják a hipermarketben, illetve a számtech boltokban, na azokhoz sem igen jár OS.
-
törölt tag
Igen, csak sokan azzal keverik a dolgot, hogy 2005 előtt egyrészt tényleg rajta volt a Windows XP lemezén is, hogy csak új számítógépre telepíthető, más felől pedig volt egy olyan kitétel is, hogy csak akkor legális a Windows OEM licenced ha a boltban alaplappal, optikai meghajtóval vagy perifériával vette az ember. Ezt aztán módosították 2005-ben.
Az első Windows Licencem egy Windows XP Home Edition-t volt 2003 októberében, egy olyan csodálatos akcióban sikerült megvennem a Debreceni Tescoban, amilyen akcióval idehaza Magyarországon még azóta sem találkoztam. Volt egy Philips CD író, ami a paraméterit tekintve nem számított már csúcs modellnek, de 11 000 Ft körüli árával még sem számított drágának mert szó szerint adtak mellé egy Windows XP Home Edition-t. Vitték mint a cukrot, én meg még most is úgy emlékszem mintha tegnap lett volna, hogy a pult előtt toporogtam mondogatván magamnak, hogy ilyen nincs, meg egyébként is már csak egyet látok belőle
Aztán megvettem, meghajtó a gépbe be, matrica a házra rá és 2008-ig használtam. Ez az XP ma is használatban van, mert az imént említett szomszédomnak adtam el a gépet és ahogy az kell adtam vele az XP-t is. Egyébként jó volt, mert még az is teljesült, hogy új gépre telepítettem amikor megvettem, hiszen a 2200+-os TBred procis konfigot is akkor vettem, az OS meg pont kapóra jött rá
Szóval azzal a konfiggal jól járt, mert már lassan 4 éve van Nála és bár maga a konfig lassan 9 éves lesz, de esélyes, hogy 2014-ig kihúzza
Még azon is gondolkodik, hogy a Windows 8 bétát is kipróbálja rajta
-
törölt tag
válasz
djculture #80 üzenetére
Az embereknek van kisebb része, akik nem váltanak IE6-ról mert megszokták... nem váltanak XP-ről mert szédülnek Windows 7-en, rájuk mondják, hogy 1.0 userek. Ez az XP esetében még nem gáz, de ha nagyon szerény a költségvetés, akkor még win9x-et használ... de attól még ugyanúgy sebezhető a régi OS miatt, ha már azt írtad, hogy Internetezésre használja. Ezt leírták már itt páran a topicban is, javaslom olvasd végig a jelenlegi kicsivel több mint 80 hozzászólást.
Amúgy meg hagyjuk már ezt a régi vas xp dolgot... Szomszédomnak megy a windows 7 egy Athlon TB 2200+-os gépen 1.5 GB RAM mellett Abit Siluro GF4 VGA-val.
-
törölt tag
"majd amikor kihal alóluk a kacat, és olyan vasat kénytelenek venni, amin nem fut már az xp, akkor fognak váltani."
Ja ez a mondat elkerülte a figyelmemet
Emlékszem anno, a 2000-es évek elején amikor már 400-500 MHz-es procik voltak, és páran szívtak a Win95-el, mert 300 felett állítólag elszállt
-
törölt tag
A fejlesztők onnantól, hogy lejár a 2014-es dátum nem fognak vele piszmogni (nagyrészt).
Azt, hogy melyik Windows verzió van használatban XP, Vista, Windows 7 az egyértelműen látszik a kulcsokból. Ha most az XP-ket vesszük, akkor látható, hogy ki mikor aktivált utoljára XP-t, és akkor ott van még a Microsoft oldalain az eredet-ellenőrző funkció is, ami megint egyértelmű azonosítás, és visszajelzés.
"Szerintem, a fizetős júzerek közül többen frissítenek újabb verzióra, mint a warezolók közül."
Ami a warezosokat illeti: Ez nagy részt az IT területén teljesen tájékozatlan júzerekre vonatkozik, akik bedőlnek annak a városi legendának, hogy az XP 2012-ben is egy csúcs rendszer mely jobb a Vistánál meg a Windows 7 -nél is. Ugye láttunk már itt is a fórumon, olyan begyepesedett véleményt, amikor a tag a w98-ra esküszik 2012-ben és terjeszti az agyrémet
Az nem baj, hogy magát szívatja vele, meg mi jókat mosolygunk is, de van akiket tévútra vihet.
Ha valakinek meg olyan gyenge gépe van, hogy még az XP is szaggat és azért nem vált, annak meg tényleg valami egyszerűbb linux lenne való.
-
törölt tag
Az miért lenne rossz az MS-nek, ha lehetetlen lenne a nem vásárolt verziókat használni, és mondjuk lenne egy 60-40-es arány ahol 60% legális Microsoft Licenc, 40% meg a kiszorult réteg akik azért a netről nem szorulnának ki
csak ugye kénytelenek lennének mást használni?
Még a monopóliumával való visszaélés vádja is gyengülne, nehezebb lenne őket elmeszelni, hogy jajj beépítettek a Windows-ba olyan funkciókat amiket egyébként a konkurensek is ugyanúgy beépítenek - Linux, Apple -, de érdekes módon az EU-nál mindig csak az MS akad fent.
-
törölt tag
"Érdekes, mégis elérhetővé teszik az összes biztonsági frissítésüket kalóz windows esetén is."
Ezt anno azzal indokolták, mert ha nem így tennének, több millió warezos gép válna zombivá, amit a bűnözök hatalmas botnetként használhatnának, és melyekkel komoly kormányzati - főleg amcsi - szervereket támadhatnának DOS támadással meg egyéb módokon, ami azzal járna, hogy ezen szerverek nagy valószínűséggel összeomlanának.
-
törölt tag
Igen, ez sokszor előszokott jönni, de két dolog:
Bemegy a hipermarketbe és vesz 50-60-kért olyan konfigurációt, amin röhögve elmegy a legújabb COD is ( tekintve azt, hogy 2007 óta kp ugyanaz a motor van az összes COD alatt).
A másik jelenség. Egyik ismerősöm, 60-70 ezerből kicserélte a Processzorát négy magos Phenom II-re ami magonként 3.2 Ghz-en megy, vett 8 GB RAM-ot, meg egy 20 k s ASUS lapot. Természetesen OS-t nem, plusz most még vett e 6870-est azt is olcsóbban mint amennyiért én vettem a 6850 -est, csak azért mert még én kitartottam amellett, hogy nagy és olyan boltból vásárolok ami teljesen megbízható, addig Ő nem volt ilyen finnyás megvette egy olyan boltból, amit a Google kidobott, és amit amikor nekem belinkelt én simán rávágtam, hogy ilyen kis boltból max epret vennék... a kártyája a mai napig jó. Ami poén, hogy nekem lényegesen több került már az OS miatt is a móka, Neki most valamivel erősebb gépe van töredék áron, mert bár kb félévvel később rakta össze, de eleve DDR3, magonként 200 MHz-el gyorsabb processzor, és 6850 helyett 6870... igaz SSD-je még nincs.
Plusz poén, hogy nem igen használja a Windows Update-et, viszont aktívan Steam-ezik, Originezik, és játszik, sok játékot vesz, Win-t azt nem. Védelmi programból is megúszta 10 $-ból a BitDefender Internet Security 2012-t és kész
-
törölt tag
válasz
Johnny Cage #39 üzenetére
Metro-t láttad e már ?
-
törölt tag
"Elhiheted, hogy nem ők teszik ki azt az 53%-ot."
Tudom, hogy nem ők , de azért nekik is van benne egy egészséges 20%-uk tippre, mindig felmerül a kérdés bennem, hogy miért olyan adatokra kell támaszkodni, amit a gemius stb más olyan cégek méricskélnek, akik vagy nem tudják vagy nem akarják megállapítani, hogy hány %a legális XP júzerek aránya.
Az MS-től kellene megkérdezni, hogy tudomásuk szerint mennyi legális XP van folyamatosan használatban.
A warezosok jelentős része nem is azért warezol, mert fösvény hanem egyszerűen nincs pénz OS-re. Gáz de nyilván sokan vannak ilyenek, ez most úgy jött ide, hogy az MS szempontjából, mivel ezek nem jelentenek vásárló erőt, így nem is lényegesek a support lejárta után sem, hogy hány %-ban fogják még használni az XP-t.
Nekik egy dolgot tudnék a szemükre vetni, hogy nem használnak ingyenes korszerű Linux-ot, de ezt sem 100%-ban, mert akkor nem menne az ilyen olyan forrásból származó játékuk...
Persze vannak olyanok akik fövények, és kerek-perec kijelentik, hogy nem vesznek Windows-t mert ők magukat felsőbbrendűnek érzik, meg májernek ,meg a fene tudja minek, és nekik ez jár... persze Windows Update-etlni vagy nem mernek ,vagy azt sem tudják mi az, ugyanakkor kijelentik, hogy a Windows árából vesznek 3 COD részt...
Az iskolák hivatalokhoz meg annyit, hogy sajnos a munkaerőpiacon túl kínlat van, olyan rendszergazdát kell felvenni, aki becsülettel elvégzi a munkáját, például a frissítést.
-
törölt tag
Azért az új kártevők sem mennek el olyan könnyen az UAC mellett, meg ha a felhasználó nem rendszergizdaként netezik... Ha meg kikapcsolja az UAC-ot, illetve rendszergazdai szinten netezik... hát akkor így járt... nem tudom sajnálni.
Akkor ilyen erővel a Linuxból is tök felesleges félévente új verziót kiadni, meg plusz védelmi mechanizmust belepakolni, mert ráadásul arra sokkal kevesebb a féreg, és más kártékony kód mint Windows-ra... és különben is a kártevők is fejlődnek és ugyanott vagyunk ugye... ami persze nem igaz, és logikai bukfenc.
Ami az extended támogatással kapcsolatos, én nem a warezbubusokra gondoltam, én velük nem foglalkozom, szívjanak csak ezerrel... azokról az emberekről beszélek, akik anno megvették az XP-t és naprakészen tartják a legújabb javítócsomaggal.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
doktordrog #12 üzenetére
Na meg mert 4 GB ram felett szívás van vele, a több magos processzorok magjait pedig nem igen kezeli, jól meg főleg nem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Opel topik
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest