- Légies iPhone halvány színei
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #244 üzenetére
Egyrészt nem mindig kivitelezhető, valamint minden másra rendkívül rossz elrendezés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez sajnos problémás, pl. ha vesszük a címben szereplő XP-t, ott ha megnöveled a betűméretet, akkor több olyan ablakkal is fogsz találkozni, hogy a szöveg nem kiférő része egyszerűen eltűnik, nem tördeli be...
Am. az én megoldásom a monitor kérdésre: vettem egy 82-es LcdTV-t 1360*768-as natív felbontással, szal. HD Ready, nem FullHD. Azért vettem ezt, mert ekkora méretben ez a felbontás hozza a legjobb betűméreteket, nem kell hunyorognom, valamint ezt a felbontást ki tud szolgálni egy 20-25K körüli VGA az aktuális játékokban valamint leszedhetem a hűtést a VGA-ról, mert ezeket még lehet passzívan hűteni. Valamint ez a felbontás illik a weblapokhoz is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gabcseee #191 üzenetére
Hűha, 2012-ben valami hatalmas gépigényt jelent az 1GHz processzor, 1Gb ram és 16Gb HDD. (Win7 32 bit gépigénye)
De ha ilyen baromságokat hozol fel érvnek, ott vannak a minimalista kiépítésű Linuxok mint pl. Puppy, hozzájuk képest az XP gépigénye brutális, holott szolgáltatások terén meg már a határban sincs az XP.
Tényleg jó lenne, ha valami értelmes érvet hoznál fel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gabcseee #172 üzenetére
A kollégának igaza van.
Elég sok vállalati, céges géphez mentünk ki ezt-azt szervízelni / telepíteni az utóbbi 3 évben, szinte kivétel nélkül XP volt mindegyiken, evlétve volt egy Vista, vagy 7-es. Ilyen helyeken ált. akkor került új oprendszer, ha a gép beadta a kulcsot. Valamint még mindig előfordulnak olyan webes cuccok, amik csak IE6-on működnek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
djculture #154 üzenetére
Nem is célja, valamint vannak rá nem is kis számban a csomagkezelőkben rögtön telepíthető játékok, pl. még Q3 klón is.
Am. a dolgok egy része megy Wine-vel, most pl. Wine alatt futtatom dosboxon keresztül a még dosra írt Master of Orion2-t. Szóval vannak lehetőségek.
(máig legjobb körökre osztott stratégia)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gabcseee #133 üzenetére
Az UAC egyik feladata az R=1 usereket enter püfföléséről leszoktatása, másik feladata a háttérben futni akaró processzeknek gátat szabása. Az első funkcióra ott van a figyelmeztetési szint beállítása, a második meg Windowson egy elég hasznos dolog, már nagyon régen meg kellett volna valósítani.
A grafikonok egyértelműen nem azt mutatják, hogy sokan szabadulnának a 7-től.
IE9, 10 már nem az a kategória, ami az IE6 volt. Nem használom őket, de ettől még nem rosszak.
DX10 hiánya kihat a videó lejátszási képességekre, mivel a videók is DirectX felületen keresztül mennek, nincs DXVA2 XP-re, ami könnyen oda vezet, hogy tearin jelenségek jelentkeznek, vagy nem működő GPU-s lejátszással találkozol.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gtasystem #125 üzenetére
Ha grafikonokat nézel, egy trabant sem elavult, hiszen van benne robbanó motor, 4 kerék és zárt kasztni, csak hát egy balesetet trabantban túlélni kicsit problémásabb, mint egy modern autóban...
Nem elérhető XP-re UAC, IE9, 9+, DX10, 10+, WDDM, meg egy nagy rakás egyéb szolgáltatás sem és már soha nem is lesznek elérhetőek.A warez XP-k meg pont ugyanúgy frissíthetőek, mint a nem warez példányok, ezt maga az MS engedélyezte. Most aki erről nem tudott, csak warezolt, annak úgy kell.
Túl sokáig hagyták élni az XP-t, így megszokta a nép. Jött későn egy Vista, amit nem igazán kajált a nép, így az igazi visszaesés csak a Win7-el kezdődhetett el. Állítom, hogy a Win8 sem fog nagy áttörést elérni ezzel a metroszexuális felületével, már nagyon készülnek vele arra, hogy állítólag az asztali PC-k kora leáldozott.
Szerencsére nem csak Windows van a világon.Gabcseee: öregem, nó komment
Angel1981: azért DirectX meg ilyenekkel az átlagember is találkozik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Angel1981 #122 üzenetére
Elhiszem, egyik topicban linkeltem az avastom vírus reportját Win7-emről, emlékeim szerint 6 hónapra nyúlt vissza, egyszerűen semmi nem volt benne, se vírusos weblap, se azonosított vírus, se semmi. XP-n jártam úgy anno, hogy 3 hónapig virker sem volt a gépen, mert elfelejtettem feltelepíteni. Aztán felraktam, végigkerestem a gépet, és nem volt semmi. Nyilván ezek feltételeznek "ésszel" böngészést, de az sem véd minden ellen.
Ettől független ha te egy földvárat vizesárokkal és bástyákkal veszel közbe (rendes tűzfal, virker, trójai kereső), attól még földvár marad. Sajnos nem lehet azzal mit kezdeni, hogy mára végtelenül elavult operációs rendszer lett az XP. Jó volt sokáig, de eljárt felette az idő.
Ha MS életben akarta volna tartani még, akkor az SP3-al legalább olyan alapvető dolgokat is mellékel, mint új sata driverek, de az anyagilag nem lett volna kifizetődő. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pont ilyenben gondolkodtam, de a Windows terén. Oldalakat tudnék mesélni a fasságairól. Ezzel szemben leülsz egy Linux disztró elé, és az nem néz / kezel hülyének, ami sajnos nem mondható el Windowsról.
A gyakorlati tapasztalat meg az, hogy gyakorlatilag normál használat alatt egy "desktop" Linuxnál nem kerül elő a terminál, nincs miért megnyitni.
Az oké, hogy a telepítés után gyak. szükség lehet 1-2 dolog kézi beállítására, de aztán ennyi, más nincs. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdemi fejlesztés utoljára az SP2-vel érkezett hozzá, onnantól már csak a szitán a lukakat varrogatják be. Se UAC, se értelmes rendszergazda fiók kezelés, se új WDDM modellek, se DX10 nincs rá, stb... A botnetek többsége még mindig XP-n tanyázik, ez mindent megmagyaráz.
Az MS ilyen, a pénzből él, egy régi oprendszer frissen tartása nem éri meg, egyszerűbb eladni egy újat. Csak az az új meg nem mindig lesz elég jó, így nem öli meg hamar a régit, mint az látható a Vista grafikonjából.
Ha más fajta fejlesztési és kiadási modellre vágysz, akkor ne használj MS terméket. Én ezt fogom tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Posta, csomagküldés
- Futás, futópályák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest