- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, csak sokan azzal keverik a dolgot, hogy 2005 előtt egyrészt tényleg rajta volt a Windows XP lemezén is, hogy csak új számítógépre telepíthető, más felől pedig volt egy olyan kitétel is, hogy csak akkor legális a Windows OEM licenced ha a boltban alaplappal, optikai meghajtóval vagy perifériával vette az ember. Ezt aztán módosították 2005-ben.
Az első Windows Licencem egy Windows XP Home Edition-t volt 2003 októberében, egy olyan csodálatos akcióban sikerült megvennem a Debreceni Tescoban, amilyen akcióval idehaza Magyarországon még azóta sem találkoztam. Volt egy Philips CD író, ami a paraméterit tekintve nem számított már csúcs modellnek, de 11 000 Ft körüli árával még sem számított drágának mert szó szerint adtak mellé egy Windows XP Home Edition-t. Vitték mint a cukrot, én meg még most is úgy emlékszem mintha tegnap lett volna, hogy a pult előtt toporogtam mondogatván magamnak, hogy ilyen nincs, meg egyébként is már csak egyet látok belőle
Aztán megvettem, meghajtó a gépbe be, matrica a házra rá és 2008-ig használtam. Ez az XP ma is használatban van, mert az imént említett szomszédomnak adtam el a gépet és ahogy az kell adtam vele az XP-t is. Egyébként jó volt, mert még az is teljesült, hogy új gépre telepítettem amikor megvettem, hiszen a 2200+-os TBred procis konfigot is akkor vettem, az OS meg pont kapóra jött rá
Szóval azzal a konfiggal jól járt, mert már lassan 4 éve van Nála és bár maga a konfig lassan 9 éves lesz, de esélyes, hogy 2014-ig kihúzza
Még azon is gondolkodik, hogy a Windows 8 bétát is kipróbálja rajta
-
spirit007
senior tag
Hű, valóban, szóval az első szakaszban lévő fenyegetést :
"Azok az ügyfelek, akik ún. „csupasz” (operációs rendszer nélküli) számítógépeket vásárolnak, ám később Windows ügyfél-operációs rendszert szeretnének használni ezeken a gépeken, vállalatuknál a Microsoft licencelési szabályainak megsértését kockáztathatják."
nem kell komolyan venni, mert megváltoztatták a korábbi hozzáállást. Tehát ezek szerint Vér Istvánt most már nem csak a viccekben lehet OEM rendszerépítőnek nevezni. (bár ez így még nagyobb vicc)
Mellesleg továbbra sem "életszerű" ~15K-s konfigra 28K-s oprendszert venni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Építő/felújító topik
- Zyxel NAS326
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest