- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #50 üzenetére
"Nekik egy dolgot tudnék a szemükre vetni, hogy nem használnak ingyenes korszerű Linux-ot">Az MS szemére pedig ezt:
"Someday they will, though. As long as they are going to steal it, we want them to steal ours. They'll get sort of addicted, and then we'll somehow figure out how to collect sometime in the next decade.""Akkor ilyen erővel a Linuxból is tök felesleges félévente új verziót kiadni">Nem is teszik. Szinte csak az Ubuntu ilyen.
-
Воланд
titán
válasz
#41133696 #108 üzenetére
ott kezdodik a problema, hogy a forumtars belinkeli az MS oldalat, ahol le van irva, hogy nem csak uj geppel ertekesitheto az OEM Windows es ezzel parhuzamosan az ellenkezojet allitja. itt nem arrol van szo, hogy mivel keveri a dolgot. na meg en kraftxld-nek nem mondanek ellent ilyen temaban, max ha az MS-nel dolgoznek.
-
djculture
félisten
válasz
#41133696 #85 üzenetére
De most minek adjon ki 25 ezret egy ember a win7-ért mikor megvette az xp-t és neki bőven elég a mai napig.
Tudom neked az a mániád hogy mindenböl a legújabb kell ha kihasználod hanem.
Képzeld el lehet venni Norton Antivirus 2010 HUN-t 1500ft ért és működik, jár hozzá frissités meg minden.
Sőt bármilyen hihetetlen nemrég egyik cégnél 20db gépet vettek xp-vel. Ott voltam mikor bejött a cégtulaj az egyik nagykerbe hogy neki ez kell.
A speckó szoftverek xp-n futnak csak és nem fognak 20millióért új liszenceket venni. -
spirit007
senior tag
-
djculture
félisten
-
cucka
addikt
válasz
#41133696 #66 üzenetére
Azért lenne rossz, mert a felhasználók átszoknának másra. Nekik az a jó, ha az emberek többségének a számítógép használat ekvivalens a Windows használattal, így a cégek és közintézmények is úgy fognak jól járni, ha az emberek Windows-os gépeken dolgoznak. (Érted, egy darab magyarországi minimálbéres melós egy havi bérköltségéből 4 darab Windows licenszt lehet venni, kisker áron, egyszerűen jobban megéri megvenni, mint átállni opensource megoldásokra)
-
válasz
#41133696 #50 üzenetére
Szerintem két dologban tévedsz:
"...így nem is lényegesek a support lejárta után sem, hogy hány %-ban fogják még használni az XP-t."
Abból a szempontból lényeges, hogy a fejlesztők pontosabb képet kapjanak arról, hogy mire kell tesztelni a szoftvert.
Másrészt hiába adna az MS adatot arról, hogy hány XP-t vettek meg, az nem relevánc abból a szempontból, hogy hányan használják jelenleg.
Szerintem, a fizetős júzerek közül többen frissítenek újabb verzióra, mint a warezolók közül.A másik, meg hogy az iskolák, hivatalok néha nem is rendelkeznek rendszergazdával (pénzhiány miatt), és a Feri bácsi csinál mindent, mert mégiscsak ő az info tanár, de valójában ő is csak a "sorold fel a perifériákat" című kérdések kijavításához ért és a szomszéd Pistikét kérdezi meg hogy kell windózt felrakni...
Láttam ilyet Budapest belvárosában lévő középiskolában is, meg máshol is.
(#52) Inv1sus: Ezt azért írtam le, mert többen azzal érveltek, hogy azért kell frissíteni, mert az újabb Windows-ok biztonságosabbak. Pedig ha a többség nem él a Win7 biztonsági dolgaival, akkor ebből a szempontból jó az XP is.
Más kérdés, hogy szerintem Win7-et fölösleges külső progit használni, elég az MSE.
Nekem még az UAC letiltása + rendszergazda módban sem volt problémám. -
bambano
titán
válasz
#41133696 #66 üzenetére
"Az miért lenne rossz az MS-nek, ha lehetetlen lenne a nem vásárolt verziókat használni": mert ezt nem tudják megcsinálni. ennyi az össz-ok.
nem véletlenül erőltetik a tpm-től kezdve az összes "biztonsági" marhaságukat, a kikapcsolhatatlan uefi-biosos aláírt kerneles bootolós dologgal bezárólag. amíg ezt nem érik el, és remélem, soha nem érik el, addig az fut a pc-den, amit te akarsz, nem pedig az, amit a monopólium. -
cucka
addikt
válasz
#41133696 #62 üzenetére
Ezt anno azzal indokolták..
Pontosan, ez az egyik aspektus.
A másik, hogy nekik az az érdekük, hogy azok az emberek is Windowst használjanak, akik nem hajlandóak fizetni egy oprendszerért. Ha túlságosan megsz*patnák a kalózokat, akkor azok lehet, hogy ezentúl nem Windows-t használnának, ami a Microsoftnak rossz.(#63) colomb2
Ez azért nem igaz, a ma elterjedt linuxok nagy része könnyedén használható és megtanulható, és még egyszerűbb is tud lenni ha valaki nem csak windowsos fejjel megy neki a rendszernek.
Elméletileg igen, a saját gyakorlati tapasztalataim mást mutatnak. Komolyan, fel kéne lőnöm egy linuxot és szépen felírni az összes bénaságát, szar megoldását, aztán legalább lenne vitaalapom. -
cucka
addikt
válasz
#41133696 #50 üzenetére
miért olyan adatokra kell támaszkodni, amit a gemius stb más olyan cégek méricskélnek, akik vagy nem tudják vagy nem akarják megállapítani, hogy hány %a legális XP júzerek aránya.
Hidd el, a Microsoft ezt elég pontosan tudja. Az más kérdés, hogy szeretnék-e a nagyközönség orrára kötni. Lényegében ők akkor sem járnak olyan nagyon rosszul, ha a programjaik egy részéért nem fizettek, csak ezt érthető okokból nem szokták nagy dobra verni.A warezosok jelentős része nem is azért warezol, mert fösvény hanem egyszerűen nincs pénz OS-re.
A warezosok többsége azért warezolja le a windowst, mert olcsóbb, mint megvásárolni pénzért.mivel ezek nem jelentenek vásárló erőt, így nem is lényegesek a support lejárta után sem, hogy hány %-ban fogják még használni az XP-t.
Érdekes, mégis elérhetővé teszik az összes biztonsági frissítésüket kalóz windows esetén is.Nekik egy dolgot tudnék a szemükre vetni, hogy nem használnak ingyenes korszerű Linux-ot
Ebben teljesen meg tudom őket érteni, függetlenül attól, hogy megszokásból teszik, vagy a játékok miatt. Amennyiben nem érdekes számodra az oprendszer bütykölgetése, testre szabása, akkor az ingyenességet leszámítva el is fogytak a Linux pozitívumai. -
bambano
titán
válasz
#41133696 #46 üzenetére
""a Linuxból is tök felesleges félévente új verziót kiadni: ez teljesen igaz.
mostanában kezdődik is emiatt pár felháborodás, meglátjuk, mi lesz a vége.
azok közül, amiket mostanában beleraknak a linuxba és/vagy a disztrókba, van pár dolog, ami káros, vagy csak arról szól, hogy most óramutató járása szerint vagy ellentétesen kutyulgatjuk a fajanszban a barna medvét..."Ami az extended támogatással kapcsolatos, én nem a warezbubusokra gondoltam, én velük nem foglalkozom, szívjanak csak ezerrel... azokról az emberekről beszélek, akik anno megvették az XP-t és naprakészen tartják a legújabb javítócsomaggal.": én meg szétnézek az előfizetők között, és azt írom, amit tapasztalok. az én mintám alapján ez a megvették anno az xp-t kicsit erős
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest