- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
djculture #150 üzenetére
Mi számít gyenge gépnek?
Nekem egy Core2 alapú 2 magos Celeron E1200 procim van, ami a gyári 1600Mhz-en megy és összesen 512KByte L2 Cache-t tartalmaz. 2 GB Ram van a gépben. A videokártya egy GeForce 9300ge 256MB VRammal.
Szerintem ez gyenge gép.
Egy 32 bites Win7 van fent, és érezhetően gyorsabb a gép, mint a régi 32 bites XP. Mindkettő jogtiszta, semmi crack meg ilyesmi.
Maga az ablakkezelő egy picit lomhább Win7 esetén, mint XP-n, de szerintem ez főleg az animációk és az AERO miatt van - ha visszaváltanék Klasszikus témra, akkor valószínűleg hozná az XP sebességét.
Viszont a programok indítása sokkal gyorsabb Win7-en. A böngészők (Opera, FF, Iron) is gyorsabbak, de igazán a nagyobbaknál látványos a különbség: 3dsMAX, Photoshop, IBM Lotus Symphony, Flash Professional, Mudbox, NetBeans, AMD APP SDK, stb.És ami a leginkább feltűnő, hogy 2010 január óta nem kellett újratelepíteni, és sem lassulást, sem hibás működést nem tapasztaltam azóta.
Ez XP-vel nem így volt. Ott előbb-utóbb a sok fel-le telepítgetés (muszáj némeliyk kodek miatt, amivel szoktam filmeket konvertálni) után a nagyobb progik betöltése és a windows indítása is belassult, így egy évnél tovább szinte sosem bírta. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
djculture #154 üzenetére
Nem is célja, valamint vannak rá nem is kis számban a csomagkezelőkben rögtön telepíthető játékok, pl. még Q3 klón is.
Am. a dolgok egy része megy Wine-vel, most pl. Wine alatt futtatom dosboxon keresztül a még dosra írt Master of Orion2-t. Szóval vannak lehetőségek.
(máig legjobb körökre osztott stratégia)
-
eziskamu
addikt
válasz
djculture #148 üzenetére
Ki mondta, hogy kevesebbet? Amúgy érdekes, az újabb Ubuntu változatok is egyre több erőforrást zabálnak
A másik, hogy nem kellene tiltani a Pagefile-t mert általában olyankor ír ilyeneket, amikor piszkálják a beállításait, a másik, hogy több szolgáltatás fut rajta, melyek egy része pont azt szolgálná, hogy az erősebb gépeken jobban gyorsuljon a rendszer.
-
nicu71
addikt
válasz
djculture #98 üzenetére
Nem.Minden tiszteletem a gyűjtőké,ha van idejük,kedvük és legfőképpen helyük,akkor gyűjtsenek,mutogassák,dédelgessék,stb stb.
Amit írtam,az másról szól.Például az olyanokról,akik a frissen megvásárolt,gyárilag feltelepített win7-t futtató csúcsgépükre ismerőssel xp-t tetetnek fel.
vagy a fenti kollega,aki a win7 beépített védelmét gyakorlatilag kiiktatta,mert azt az urban legend alapján úgy kell. -
nicu71
addikt
válasz
djculture #91 üzenetére
Hát ha immunis az ujdonságokra,és szereti /még a számitástechnikában is/ a muzeális értékeket ,akkor valóban elég.Jó lesz a toldozott foldozott alsógatya,minek vegyek újat...
Mindegy.
Más:erste bankba ma voltam befizetni,teljes gépállományon xp fut/biztos a speckó szoftverek miatt/ a billentyűzet meg olyan koszos volt,hogy életemben olyat még nem láttam,majdnem hánytam -
törölt tag
válasz
djculture #80 üzenetére
Az embereknek van kisebb része, akik nem váltanak IE6-ról mert megszokták... nem váltanak XP-ről mert szédülnek Windows 7-en, rájuk mondják, hogy 1.0 userek. Ez az XP esetében még nem gáz, de ha nagyon szerény a költségvetés, akkor még win9x-et használ... de attól még ugyanúgy sebezhető a régi OS miatt, ha már azt írtad, hogy Internetezésre használja. Ezt leírták már itt páran a topicban is, javaslom olvasd végig a jelenlegi kicsivel több mint 80 hozzászólást.
Amúgy meg hagyjuk már ezt a régi vas xp dolgot... Szomszédomnak megy a windows 7 egy Athlon TB 2200+-os gépen 1.5 GB RAM mellett Abit Siluro GF4 VGA-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest