- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1954 üzenetére
Az LG termékregisztráció valóban egy kitűnő lehetőség.
Azt hiszem, hogy a téma-összefoglaló 4. fejezettében - amint lesz rá időm - írni fogok bővebben erről a remek opcióról.Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmünket.
[MOD] Mivel ez egy fontos információ lehet, ezért - utólagos engedelmeddel - OFF topkról, ON topikra moderáltam ezt a közérdekű bejegyzésedet.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Remekelek28 #1951 üzenetére
Tehát akkor te,csak a budapesti vásárlási opciót vetted figyelembe. Vidéket nem,igy érthető. Én mondjuk vidéki vagyok,az biztosan nem számit. de Budapesten se lakik mindenki az üzlet mellett.
Hogy jön ide az, hogy egy bolt budapesti vagy vidéki? Volt ilyen kritérium?
"én mondjuk vidéki vagyok", 200 km-ről szerveztem utat oda, és ha netán bármi garanciális hiba lenne, - aminek kicsi az esélye - akkor is személyesen vinném Budapestre, az LG-be.Minden részletesen le van írva a téma-összefoglaló 4. VÁSÁRLÁS / GARANCIA fejezetben. Ez ráadásul rögtön az elején van, és egy hiperhivatkozással új lapon nyílik. A V10-en túlmenő fogyasztóvédelmi, adóhatósági és egyéb szempontok is meg vannak említve. Nem hinném, hogy sok szakmai fórumon általános lenne az ilyen szintű alaposság, még a nem éppen szakmai témában is.
Szépen megcsináltad az 1 hsz-t,ritka az a topic,ahol ilyen kreativ,de attól még a garancia terén azt hiszem el,amit a gyártó mond ,nem azt ami ide le van irva.
További jó munkát
1. Köszönöm
2. Nem 1-es hsz, hanem lenyíló TIR. Az első hozzászólás ez.
3. Felőlem azt hiszel el, amit szeretnél, nincs szándékomban elvenni a hitedet.
Ne hidd el azt sem, amikor pl. egy LG G4-es fórum társ, szintén beszkennelt papírokkal (ahogy én is) megosztotta a történetét, hogy a PartNero-s számlával (nem a garilappal) szervizeltette a telefonját. Ne hidd el más topikokban sem a megemlített LG hivatalos állásfoglalást, miszerint EU-s készülékeknél készpénzfizetési számla szükséges. Mindez a te döntésszabadságod.
Csak arra kérlek, (csak kérés!) hogy ezt a - valótlan hitedet - ne itt terjeszd.
Azt sem kérem, hogy hidd el azt, amit a topik-összefoglalóban írtam, még akkor sem, ha azok döntő részét személyesen teszteltem le, jártam utána, időt és energiát nem kímélve.Megértem, ha volt 3 negatív élményed a PartNero-val. Jómagam nem fogok kampányolni a boltért, csak megosztottam a tapasztalatomat. Szuverén jogod, hogy honnan veszed a telefonodat, de ha felteszel egy kérdést, arra valaki válaszol, - amit hitelesen alá is támaszt - akkor szerinted az a megfelelő hozzáállás, hogy:
a.) elkezded az álláspontjával eltérő negatív élményedet újra és újra leírni?
b.) olyan dolgot állítasz határozottan, aminek az ellenkezője le van írva a topik-összefoklalóban, amit nem a Topikgazda talált ki.Oriipo: Ezek szerint az 1941 es hsz odban te is teleszemrtelted a topicot,már,ha nekem cimezted az irást?
Válaszolok helyette. Igen, egyszer így tette. Talán tévedett, ki tudja. Neki is felhívtam erre a figyelmét, de ő ezt azonnal megértette, és utána nem tett ezért szemrehányást. Te viszont újra és újra fel-fel hozol olyan témákat, amelyek már lerágott csontnak tűnnek. Lehetséges, hogy te is tévedtél, de ennyiszer? -
E2E4
aktív tag
válasz
Remekelek28 #1946 üzenetére
Ha a mobilkereskedésnél hozzácsaptad a postaköltséget,a partnerónál,miért nem?
Mert a PartNero-nál átveheted személyesen, ingyen; míg a mobilkereskedesnel ilyen opció nincs, nem rendelkeznek átvevő hellyel, kötelező posta van!Mellesleg vettem már a partnerotól,tiszta porosan kiküldték a telefont,ázsiai töltővel átalakitó nélkül.
Mellesleg vettem már a PartNero-tól, bontatlan volt a doboz, előttem bontotta fel, SIM kártyát ingyen kivágta, beletette, a V10-et beüzemelte, EU-s verzió volt, EU-s töltővel, a telefonon pedig egy porszem sem volt.Garancián még csak véletlenül se szerepelt áfa,de még,ha a váci úti LG szerviz el is fogadja,az LG álláspontja az,hogy áfás számlával viheted a szervizbe.
Az LG álláspontja az, hogy szabályosan kiállított számlád legyen. Ez (lsd. ÁFA törvény!) lehet 0% ÁFÁ-s is!Inkább veszek 100%ban eus telefont normális számlával,mint rizikózzak 1500 ft on.
Pontosan így voltam ezzel én is, ezért vettem a PartNero-ból meg a V10-et, normális számlával!Az első hsz-t meg ne tedd már kötelezővé,hogy elolvassuk,okit minket eleget majd holnap a főnökünk. Köszi
Az itteni közösség megtisztelt azzal, hogy felkért Topikgazdának. Mint Topikgazda, tetemes munkát öltem abba - tök ingyen, jelentős időt és munkát áldoztam az életemből arra, - hogy a téma-összefoglalót olyan szinten és szakmaisággal írjam meg, amely - többek között - alkalmas arra, hogy a topikban újra és újra visszatérő kérdések elkerülhetőek legyenek. Mindezt tettem egyebek mellett azért is, hogy a topikban drasztikusan redukálódjon a visszatérő kérdések redundanciája.
Van olyan felhasználó, aki elejétől a végéig olvassa a topikot, és nem biztos, hogy nagyon értékeli azt, ha egy kérdést 23-szor feltesznek, és mindannyiszor megadják ugyanazon választ rá. (Én is ilyen felhasználó voltam.)
Éppen ezért engedtessék már meg a Topikgazdának az, hogy (ahogyan más fórumoknál is felbukkanó módon) - de számodra VIP módon átfogalmazva:Kedves Remekelek28!
Mielőtt kérdeznél, végtelen tisztelettel és szeretettel kérem, hogy a téma-összefoglaló-t elolvasni,
illetve a topikban a kereső-t használni szíveskedj.Hálás köszönettel,
A Topikgazda -
E2E4
aktív tag
válasz
Remekelek28 #1943 üzenetére
Remekelek28:
- Nincs semmi különbség,veheted nyugodtan az olcsóbb helyről is,a lényeg,hogy 27%os áfás számlát adjanak.Pontosítanék. Lehet nyugodtan 0% ÁFÁ-s számlás is!
Irreleváns, hogy 27%-os ÁFÁ-s vagy 0%-os (alanyi adómentes) a számla, mivel mindkettő szabályos, és ezzel az LG márkaszerviz is tisztában van. (Topik-összefoglaló-t olvassátok már el.)Kiegészíteném: Pl. PartNero-nál már csak 127 eFt! (3 hete vettem, akkor még 132 volt!)
Mobilkerewskedes.hu: 128 + 2,5 eFt postaköltség = 130,5 eFt.Különbözet 3,5 eFt, abból nagyjából kijön egy PowerAmp, egy L extender, és egy impedancia illesztő is. S ezekkel már ki is hozhatod a telenodból a maximumot Hi-Fi terén.
[I- ]Egy kérdésem lenne. Itt a v20 be,van aleays on funkció? Csak azért kérdem,mert sok promoképen ezzel reklámozzák.
- Nincs, és nem is lenne szüksége rá a másodlagos kijelző miatt, ami amúgy nagyon keveset fogyaszt, (kb. 0,3 százalék és 0,8 százalék ónként.)- a V10 ben nem sima GG 4 van,hanem flexibilis,melyet az LG erősitett meg. Kb 30%al rugalmasabb,mint az átlag GG4. Ettől függetlenül törhet. De láttam olyan videót,ahol 10x vágták földhöz és nem lett baja. Szerintem ezvazca telefon melyre felesleges üvegfóliát venni. Meg egyéb bazárságokat.
100%-ban egyetértek vele.Outblast:
- valaki meg tudja nekem mondani, hogy ez miért van hogy a V10 Extremedigital-nál és MM-ben 200ezer míg árukereső feldob jó pár oldalt ahonnan 130-ért meg lehet venni? (minden ugyanaz rajtuk)
Nevezett két kereskedő más árréssel dolgozik és/vagy nem hajlandó követni a V10 változó piaci árát.- Esetleg van valami ajánlott oldal ahonnan érdemes megrendelni?
Esetleg ha bekukkantanál a topik-összefoglalóba, akkor nem jönne fel az ilyen kérdés újra és újra a toikban.PartNero, Mobilkereskedes.hu
OPiiPO:
- szemezgetek a V10-el, de csak dual sim-es változatban érdekelne. Milyen hátrányai lehetnek ennek a változatnak, pl. nincs belőle európai változat, ritkább szoftverfrissítés, stb.?
A V10 szemezgetése mellett, kérlek szemezgess a topik-összefoglalóban is. Megtalálod a választ a Készülék típusok fejezetben.Kedves ide látogatok!
Egyik szemem nevet, a másik sír.
Örülök, hogy egyre jobban felélénkül a topik, deMielőtt kérdeznél, olvasd el a téma-összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!Köszönettel, "Gazdátok".
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1930 üzenetére
tányér = mély"sugárzó", hangszóró: Még nem hallottam ezt a speciális Hi-Fi megnevezést
Szerinted tök felesleges a 9H üveg?
Igen, ez a nézőpontom.Hosszú lenen a sztori, helyette egy kép, ami mindent elmond...
Nillkin fólia esete a kalapáccsal. A háttérben a csomagolással, mely csak az üvegfólia láthatóságát biztosítja.A történet végén, amikor a teszt kedvéért a burkoló lapon feküdt a "kínai csoda" (Nillkin = Made in China!) nem ütöttem rá nagyot, csak szeretetből bekopogtattam nála a kalapáccsal. Oszt' ő meg ilyen lett.
Részemről erről ennyit.
Nekem nem jött be. Pont.zozzzzzzzzzz fórumtárs:
Ha nálad, a 20 km/h-s autóból esős teszt után ez a helyzet, akkor én bátran fogom használni a V10-et marhabőr tokjában, és ezután marha lennék rá venni üveg-óvszert.
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1928 üzenetére
Mit jelentenek számodra a tányérok, mint Hi-Fi elem?
Nekem ma pár másodpercig volt fenn a 9H üveg, utána le is vettem. (Tán' kifejtem majd, minek.)
Teszteltem is utána járólapon, kalapáccsal.
Szerintem tök felesleges rá az üveg, én már bánom, hogy 2,5 eFt-ot pár perc alatt eltapsoltam a semmire.
Úgy érzem, egy PowerAmp jobban megér 1 eFt-ot, mint az a sz.. két és félezret. Konzultáltam ez ügyben mással, és hát' többen vagyunk így. A Gorilla Glass védelem még a prémium igényű felhasználóknak is elégségesnek bizonyult.Emellett számomra elég hiteles volt zozzzzzzzzzz fórumtárs írása arról, hogy éles helyzetben szükség van -e a telefonra külön megvett üvegfóliára, tokra, és egyéb ehhez hasonló védelmi dolgokra. Jómagam hasznosabbnak tartom inkább dobállni ezeket az összegeket egy perselybe, és ha kigyűlt a pénz, akkor egy minőségi fej- vagy fülhallgató az, amivel meg lehet kínálni a V10-et, s így lehet kényeztetni a fület.
-
E2E4
aktív tag
téma-összefoglaló: - releváns frissítés megtörtént
Változások:
- FAQ/GYIK újabb Hi-Fi kérdésekkel bővült.
- Szövegben elütések javítva.TG
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1925 üzenetére
Amúgy .flac -nél van jobb? (quality)
Igen, el lehet menni a csillagos égig. A legfényesebb csillag jelen esetben a natív 32 bit DSD (SACD).
Hívő vagyok, így elhiszem, hogy van tapasztalatod Hi-Fi terén, de akkor költő kérdés:
Mégis mi a szent tehénnek kapcsoltad be a "tiszta térhatás" nevű "torzítót"?U.S.A.tányérok?
S azon finomabb volt az étel?
Egy szóval sem írtam azt, hogy a V10 lenne a világ legjobb zenei lejátszója, viszont "a világ legjobb hangminőségű okostelefonja".
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1923 üzenetére
"(hang effekt vagy hangszínszabályozásnál a "tiszta térhatás" van használatban)"
(Emóció szemléltető kép.)
Ha gyári lejátszót használod, akkor:
Első lépés: Kapcsold ki a "tiszta térhatás" nevű "torzítót". Igen, jól írtam: torzítót. (Nem részletezném jobban.)
Második lépés: Hangszínszabályzó: legyen "Normál"-nál
Harmadik lépés: más "effektet" se adj a zenéhez.
Negyedik lépés: próbálj meg minőségi zenefájlokat hallgatni. (Nem szeretnék konkrét zenei repertoárt ajánlani, de pl. azokat a számokat, amiket a fórumbeli első [mese on] írásban írtam, kipróbálhatod."ja és BT eszközzel is közel ugyanaz a szint hallható"! BT-n nem is működik a Hi-Fi üzemmód, tehát emiatt, valamint a technológia miatti átvitel következtében más minőséget kellene hallani, még ha a kimeneti jelszintet közel azonosnak is hallod.
A többi 3 kérdés megválaszolásával az összefoglaló FAQ/GYIK része hamarosan kiegészítésre fog kerülni.
Ha van még kérdés, tedd fel bátran, hiszen aki nem a Hi-Fi szerel-[mese], az nem biztos, hogy mindenre rá fog jönni azonnal. Erre való ez a szakmai fórum. A FAQ/GYIK fejezte is szépen hízni fog legalább...
kentucky és zoleeno1: Köszönöm elismerő szavaitokat. - Esetleg ti, vagy bármely felebarátom, ki ezt olvassa: beajánlhatnátok a Mobilaréna tesztelői csapatába.
...
-
E2E4
aktív tag
válasz
malphitee #1920 üzenetére
A legjobb minőség és dinamika előcsalogatásához a lenyitható TIR-ben, olvasd el a Hi-Fi audio részt, abban is kiemelten a Hardveres minőség javítás illetve Szoftveres minőség javítás alfejezeteket! Ugye ezt amúgy már meg is tetted, és már csak megerősítő válaszért írtál a topikba?
Mit jelent neked a "max hangot kjhozzuk belole"? Ha a minőséget, lsd. előző bekezdést, ha a hangerőt, akkor további max. hangerőhöz (hogy ne 75 legyen a volume skála teteje) routolni és mókolni kell a telefont. (Jómagam ezért soha nem rootolnám a V10-et.)
"Amj erdekel meg hifi mod bekapcsolasakor akkor is dolgozik a sabre ic pl ha youtubon hallgatok zenet vagy sporify,soundcloud?"
Röviden: igen.
YouTube-ot teszteltem, amennyire az ottani (általában gyér) hangminőségű fájlok füleimnek mutatni engedték, hallható a Sabre DAC+AMP páros bekapcsolása. Andrid 6.0 alatt nem kell DAC fix app sem. (Ezt is lsd. a TIR-ben!)"Valaki hallott mar meizu pro5,6 ot? Annak eleg durva hangja van elvileg."
Hallottam már emlegetni ezt a "kínai csodát" de meg még nem hallgattam, és a V10 után nem is szeretném már kipróbálni. (Nem sok értelme van a dobogó legfelső fokáról leereszkedni, és az alsóbb fokokon tobzódni.)
"A V10 egy „high-end” Android készülék," ... "a világ legjobb hangminőségű okostelefonjává teszi," (szintén TIR) Ezek után van még kérdés?"Milyen hangerore kepes ?" Megfelelően meghajt még egy fejhallgatót is, pláne a high gain üzemmódos trükkel.
Automatan hogy talalja kj milyen uzemmodba kapcsoljon low vag high gain? Úgy, hogy érzékeli a csatlakoztatott eszköz impedanciáját, és ez alapján vált a három üzemmód (és erősítési fokozat) között az AMP.
Valaki hasznalt dapot elotte? Minimum dx50 vagy fiio x3ii? Ha igen melyiknek jobb a hangja?
stemplar07 fórumtárs igen, konkrétan egy Fiio X3II-at használt. Múlt időben: használt. Ugyanis miután megvette a V10-et, el is adta. Ő is komoly fejhallgatókat használ, s természetesen nem a YouTube/Spotify/stb. helyen fellelhető veszteséges tömörítésű hangfájlokkal, hanem veszteségmentes tömörítésűvel, ahol FLAC a belépő szint, és ahol el lehet menni a DSD-ig is...Az jo h 1 eszkoz van nalad mindig ,nem kell kettot hurcolni, meg ha mukodik vele yt,spoty. Meg persze a hang.
Fején találtad a szöget! Amit amúgy a V10-el kvázi meg is tehetsz, a rozsdamentes acél oldaléllel.(Mert hogy mindezek mellett, az a remekmű még ütésálló is.)
-
E2E4
aktív tag
válasz
zozzzzzzzzzz #1916 üzenetére
A MIL-STD-810G / 516.6 katonai szabványnak megfelelő "ütésálló minősítés" zozzzzzzzzzz tórumfárs által a gyakorlatban tesztelve.
A telefon borítása: 316L rozsdamentes acél, Dura Skin műanyag, Gorilla Glass 4 üveg, a kamera lencse körül talán valami recézett fém keret. Van még kérdés?
Aki ezek után még kételkedik a készülék ütésállóságában, illetve a további védelem érdekében "bumszli" tokot tesz rá, az nézőpontom szerint - egy pikáns hasonlattal élve - olyan, mint ha egy vastag óvszerre ráhúzna egy vékony óvszert, mielőtt szeretkezne.
A védelem szempontjából, meglátásom szerint, maximum egy üveg fólia javasolt, extrém behatások esetére, ami nem ront az esztétikai megjelenésen, hogy ha nagy gáz van, inkább az repedjen, mint a Gorilla Glass 4 bevonat, vagy esetleg alatta a kijelző.
Végre egy telefon, aminek nem kell elcsúfítani a prémium megjelenését, és úgy ütésálló, hogy nem néz ki gyárilag úgy, mint egy rücskös ásóbot.
Köszönjük LG.
-
E2E4
aktív tag
Este vihar? Hmmmm.... Tapasztaltam már villámcsapás másodlagos indukciós hatását, de ez légköri okok miatt mindig napközben volt. Éjszaka (amíg alszunk) ennek kicsi a valószínűsége, de persze nem lehetetlen.
100% megoldás: powerbank-ról tölteni a telefont, és akkor jöhetnek Zeusz nyilai.sixpak Pedig nem mondasz hülyeséget. Ha kihúzod, az biztos megoldás lehet. (Egyes nők szerint másra is...
)
Alternatíva: komolyan kiépített, LPZ 0, LPZ 1, LPZ 2 villámzónákra osztott épület, valamint B, C, valamint D osztályú túlfeszültség védelmi eszközök használata.
Ugyanis a sztenderd, pár ezer forintos "túlfeszültség védelemmel" ellátott elosztók ebből csak a D osztályt képvisel(het)ik, ami a védelmi zóna utolsó eleme. Ha szerencsés a felhasználó, megúszta; ha nem, akkor meg suxxx... Ja, és hiába fizet a biztosító, az elveszett adatok, idő, stb. felbecsülhetetlen, "Minden másra ott a MasterCard" -
E2E4
aktív tag
Először is, neked is szívesen az összefoglalót. Ha találsz benne olyat, ami segíthet, az külön öröm.
"viharnál a villám kinyírja." Ez komoly?
Villámcsapásnál - elektronikus eszközöknél - két lehetőség fordulhat elő:
1. Elektromos hálózatra kapcsolat fogyasztónál, a villámcsapás indukciós hatása miatti áramköri károsodás. A V10 - az akkumulátor töltést leszámítva - nincs a hálózatra kapcsolva.
2. Direkt villám kár. Nagyon ritka, hogy a villám pont egyetlen elektronikus eszközbe csapna bele. Bár, hogy így belegondolok, pl. ha a hegytetőre állunk, és magasra tartunk egy V10-et, ott van az acél oldalél, az meg jó elektromos vezető. Ráadásul azt fogjuk is, és esőben állunk mezítláb a földön, hogy kellően le is földeljük. Hát' ilyenkor tényleg van némi esély a közvetlen villámkárra, a V10 és a fizikai testünk tekintetében egyaránt. Bár feltételezem, hogy ezen biztosítási eseményre még nem történt sok kártérítés.
De ha "vannak más tényezők is", akkor nyilván te tudod, hogy mik azok, és kellően mérlegelted azt, hogy ezen események bekövetkezési valószínűségére érdemes -e biztosítást kötni.
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1904 üzenetére
Tényleg azt hittem, hogy poénkodsz.
Az a "kristálytiszta" lehet az a "digitális torzítás" is, ami magas hangfrekvencián van, egyfajta fémes hangzás, amikor a kimondott "s" "sz"-nek hallható. Kikapcsolat Hi-Fi üzemmódnál hallhatod is, vagy bármilyen más, sztenderd audio eszköznél, akár másik okostelefonnál is.
Hi-Fi bekapcsolásakor, a kimeneti erősítés már low-gain-ben is magasabb, mint kikapcsolt esetben. Ezt hallani lehet.
Bekapcsolt „Hi-Fi” esetben, (...) - füllel hallhatóan - egy másik minőségi dimenzió ”nyílik meg”.*
Amúgy milyen hangfájlt hallgattál?
Tömörítetlen, veszteségesen tömörítette, veszteségmentesen tömörített?
Milyen paraméterekkel?Milyen zenét?
Milyen masteringgel?
Kellene hallani a különbséget, (Kivétel ez alól pl. a dinamikakompresszorral éppen a dinamikától megfosztott, szétmasteringelt „zene”, amin már ez se segíthet.*)
Van a forrás CD borítón "digitally re-mastered" felirat? Nem minden esetben, de akkor már kezdhetsz gyanakodni.Próbálj több zenei forrást, mint fájlban, mind zenében.
*(by topik-összefoglaló
)
-
E2E4
aktív tag
Elszíneződő hiba: oda mentem, és megválaszoltam abban a topikban.
luimapeiz Ugye ez csak valami beugratós kérdés, vagy valami nagyon absztrakt poén? Ha igen, akkor:
-
E2E4
aktív tag
TIR NEWS: 1.1 verzió hibajavítás megtörtént.
Változások:
- Dizájn és kivitelezés képben a képmutatók PhotoShop-ban kiegészítve, majd a feliratok CorlDraw-ban kiegészítve: „Dura Guard szél: alul és felül egyaránt 316L rozsdamentes acélból” hozzáadva, egy helyen az elírás javítva. „duraskin” -> „Dura Skin”). TIR-ben a régi kép helyére beszerkesztve.
- Dizájn és kivitelezés rész átírva, újabb információkkal bővítve.
- Kijelző résznél az utolsó mondat átírva erre: „Ez az 5 legutoljára használt app érintés érzékeny piktogramját jelenti, amely a task váltást rendkívül elegánssá és gyorssá teszi.”
- Specifikáció – áttekintés részhez bekerült:
Adatkommunikációs szempontból, a megjelenéskor elvárható csúcskategóriás telefonok felszereltségét kapjuk. Van 802.11 a/b/g/n/ac-es kétcsatornás WiFi, A-GPS, GLONASS, Beidu képes helymeghatározás, Cat.6-os 4G/LTE is, mely elméletileg 300 Mbps sebességre képes, csak legyen szolgáltató, amelyik ezt biztosítani tudja. Apropó szolgáltató! A telefon NanoSIM kártyád fogad. Természetesen van 4.1-es Bluetooth is (amely pl. android wear esetén előnyt jelenthet, de alapvetően a rendszer sajátosságai miatt, ritkán még mindig előfordulhatnak sebességbeli problémák). Infra port is található a készüléken, amelyik - ha valaki még használni szeretné erre a célra, - akár adatátvitelre is képes; valamint előre programozott és tanítható távirányítóként is használható ez a "feature".- FAQ/GYIK részben:
Mennyi üzemidőre képes a V10?
Kiegészítve: „Az üzemidő ezek mellett 8 ~ 100 óra közötti szórásban van.”(Magyarázat ide a fórumba: Nálam 4 nap után még volt 15% „szufla”, tehát nekem akkor még 100 óránál is többet tudott volna.
)
- Újabb kérdés beillesztve a FAQ-ba:
Hogyan láthatom polarizált szemüvegen keresztül a telefon kijelzőjét? (Pl. vezetés közbeni navigációnál.)
90 fokos elforgatás esetén, (fekvő kivitelnél) tapasztalható egy enyhe fátyolosodás, melyek mellett még az apróbb feliratok is olvashatóak maradnak. (Ez a jelenség amúgy LCD technológiai sajátosság és készülék / LCD panel / panel beszállító függvénye.) Ebből a szempontból a V10 az élmezőnyben van. (Vannak olyan készülékek (pl. Sony Z3C, HTC 10) ahol ilyen esetben a kijelző teljesen elsötétül, s vannak olyan telefonok (pl. iPhone) ahol ez az effekt elő sem jön.) -
E2E4
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a köszönöm-öt.
tothak fóumtárs:
Mivel a TIR alján írtam, hogy "ha szeretnéd valamivel kiegészíteni, akkor vesd fel azt a topikban és a közösségben megvitatjuk!" így haragnak helye nincs, s amúgy sem lenne.Akkor vitassuk, ahol esetleg szükséges:
Dura Skin: nem találtam én sem egyértelmű utalást az öngyógyításra. Esetleg valaki tesztelte már? (Úgy tudom, a G2 flex-nél volt öngyógyító anyag, de az meg nem ezzel a megnevezéssel.) Ki tudja ezt?
nem a leggyakrabban használt 5 alkalmazás jelenik meg, hanem a legutoljára használt 5
Amit írtam, "Az 5 leggyakrabban használt app piktogramja, használtsági gyakoriság szerinti sorrendben."
Egyre gondoltunk, de tény, hogy tisztábban is fogalmazhattam volna, mert amit írtam, félreérthető. Javítani fogom.Továbbá nálam a 2,5 óra SOT a jellemző, de fontosnak tartom megemlíteni azt is, hogy max 8 óra üzemidővel.
Amit írtam: "Ez csak és kizárólag a felhasználó szokásaitól függ. Felhasználói visszajelzések alapján, tipikusan hozza az okos telefonos átlagot, amely használattól függően 2,5 - 6 óra kijelző idő."
Az üzemidőt is fel lehetne tüntetni, de erről a fórumban nem érkeztek visszajelzések, tehát legyen a te 8 órád az alsó határ, de mi legyen a felső? Nekem egyszer 4 nap volt az üzemidő, a SOT-ot meg sem néztem. Ez így most jelentheti a felső határt? Nem hinném. Mert hogy közben volt 2 nap repülő üzemmód is. Akkor miket vegyünk még bele a ebbe az elég szubjektív vizsgálódásba?
Persze vitassuk meg, csinálhatunk olyat, mint pl. más topikokban, ahol üzemidő/SOT (és még milyen használati tényező?) screenshotokkal tűzdelik tele a topikot. Ha kéri itt a nép, felőlem legyen úgy. Nép?polraizált napszemüveget használok: most próbáltam ki. Ez szerintem is technológiai sajátosság. Reprodukáltam az imént a "hibát":
a.) bent szobában,
b.) kint árnyékban,
c.) kint tűző napon.
Hát' ez szerintem távol áll a torzulástól. A karakterek szépen olvashatóak, csak van egy "fátyol" a kijelzőn, amely minél világosabb a háttér, annál számottevőbb. És ugye csak és kizárólag a 90 fokban elfordított készülék esetén. Szerintem még a "high-price" kategóriás Apple termékeinél is így van. Lehetséges, hogy csak néhány kijelzőnél jobb valamivel a helyzet, pl. az általad említett G3-nál. De ezt nem írhatom be a FAQ-ba a "Van a telefonnak ismert gyártási vagy használat közben jellemzően előforduló hibája?" kérdésre, csak akkor, ha a többi ilyen IPS kijelzővel rendelkező készülék tesztjénél is megemlítik.Android wear eszközt (Moto 360 1st gen): szintén nem érzem azt, hogy ez V10 specifikus hiba lenne. Mint írtad, más telefonnál is így van, tehát könnyen lehet, hogy a Moto-nál, vagy az alkalmazott BT technológiánál van a gubanc. Ezt le kellene tesztelni.
A többi kiegészítéseket fel fogom tüntetni, az elírási és értelmezési hibát javítom majd, amint lesz rá lehetőségem.
(Ahogyan koxx fórumtárs utalt az időre, már a javítások is (PhotoShop, CorelDraw, text) több időt fognak igénybe venni, mint "20 perc"... Az összefoglaló írásának, grafikai és képi szerkesztésének az idejét meg inkább meg sem említem...) -
E2E4
aktív tag
Figyelem!
Elérkezett a pillanat, megszületett az LG V10 téma-összefoglaló!
Ismerősök, és ismeretlenek, olvassátok, ha szeretnétek!(Akiknek hosszúnak tűnik, azoknak elárulom, hogy az ismeretanyag kb. 23%-a külön megnyíló alfejezetekben van, hogy rövidebb legyen a törzs anyag.
)
Kérek mindenkit, hogy ezután, kérdésfeltevés előtt, olvassa el a téma-összefoglaló-t, illetve használja a topikban a kereső-t!
Kérem továbbá a fórum használóit, és az ide látogatókat, hogy ezt követően, szakmai kérdésekben ne keressenek privátban, hiszen arra való a topik közössége.
Köszönöm.
A „Topikgazda”.
-
E2E4
aktív tag
koxx Köszönöm. Ezek szerint Te ajánlottál?
zoleeno1 Köszönöm. Hát' ja! De vigyázz, mert most már lett nekem egy törlés meg egy OFF gomb is...
(De amúgy a zsiráfokat szeretem.
)
-
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #1867 üzenetére
Igen, ez biztos. A Hi-Fi üzemmód (Sabre DAC + AMP páros) már minden zenei alkalmazás esetén hozzáférhető Android 6.0 alatt. (Természetesen ez is benne lesz az összefoglalóban.
)
Köszöntök minden kedves fórumozót, mint "Topikgazda"!
Ahogy ígértem, hamarosan tisztességes összefoglalója lesz ennek topiknak is. (Jelenleg is dolgozom rajta...)
Addig még szíves türelmeteket kérem! -
E2E4
aktív tag
Vízöblítéses WC? Ugyan minek?
[természet on]
Amíg az angolok nem találták fel ezt a "világ megváltó" találmányt, addig (előtte) használták a jó öreg légöblítéses WC-t, avagy az árnyékszéket. Amikor valakinek valamilyen betegsége lett, az ürülék formájában közvetlenül érintkezett a földdel, s csodák csodájára, a település (élettér) határában csakhamar elkezdett nőni egy olyan gyógynövény, amelyik az adott betegséget gyógyítani tudta. Ennyire intelligens lényen élünk (Földanya) és ezt barbár módon "elmostuk" a vízöblítéses WC-vel. S megannyi más módon barmoljuk szét a mai napig azt az életteret, amiben élünk, mindezt a "fejlődés", "kényelem" és egyéb logikusnak tűnő, de globálisan, valójában teljes mértékben destruktív folyamatok által.
Köszönöm, hogy ezt megoszthattam veled illetve veletek.
[tremészet off]
Na ez már annyira off topik, hogy kirúgom magam innen.
Előtte még:
sixpak: Folyamatosan írom, szerkesztem az összefoglalót. Ebben a pillanatban éppen 14 oldalnál tartok a képekkel és címgrafikákkal együtt. (!)
A legnagyobb kihívás a jelenleg is íródó buhera fejezet. Pl. Dual SIM-es telefonra LTE B20 varázslása. Ezt esélyem sincs tesztelni, csak értelmezem az angol szöveget és fordítom magyarra. S bár az angol nyelvi szövegek általában a primitívség határán vannak, ebben azért vannak olyan részek, hogy az írójával élő csalánleveleket fogatnék, természetesen szigorúan a reumája gyógyításának szándékával. -
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #1849 üzenetére
Szia!
Jómagam nem tudok kellő számosságú tapasztalattal rendelkezni, de egyszer tapasztaltam már az általad leírtakat. (Fürdőben amikor letettem, elővigyázatosságból beélesítettem az ujjlenyomat zárat és ki is kapcsoltam a telefont. Bekapcsoláskor csak a kóddal engedett be. Én a tesztelés miatt még 5.1.1 Androidot használok, de amint lesz rá időn, teszem fel a 6.0-t (leginkább a Hi-Fi üzemmód miatt.)
Szerintem tothak fórumtárs hibakereső módszerét célszerű először kipróbálni. Olyat már én is tapasztaltam sima dupla koppos lezárásnál, hogy a marhabőr tartóban a bőr belső finom része csinál a telefon egy "dupla koppot" amikor betoltam vagy kihúztam onnan, persze ezen felület nyilván kellően érintkezik a kijelzővel. (Én megnéztem a proximity szenzor-t nálam az hibátlan.) De mivel még nem volt lehetőségem olyan sorozatos hiba produkálására, amiről te írsz, így eddig nem is nagyon foglalkoztatott az ügy.
Szoftveres hibakeresésnél (estleges összeakadás kiderítésére) ajánlott tesztelni a telefon Safe mod-ban való elindítással. Ha akkor is produkálja a hibát, akkor egy esetleges app akadás gyanúja kizárható.
Még egy kérdés: írtad, hogy használod a Smart setting-et, ami ugye hely alapú, ami lehet csak GPS jel alapján is beállítva. Egy kellően árnyékolt épületben akár ez is lehet egy probléma forrása, - Smart Settinges opcióban, hely alapú ujjlenyomat zárás esetén.
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #1846 üzenetére
Köszönöm zoleeno1 fórumtárs finoman célzó kerítő írását, még akkor is, ha az abban foglaltak beteljesülése kevésbé valószínű, mint az 5-ös LOTTO telitalálata. (Természetesen a női oldal miatt.)
Apropó LOTTO! A zoleeno1 és m@xsys által adott számokat megjátszottam, azonban a főnyeremény elmaradt, szóval ezúttal sajnos nem kerülnek kiosztásra az AKG K3003-asok. Bennem meg volt a szándék…
-
E2E4
aktív tag
válasz
Aryon87 #1844 üzenetére
Jól látod. Sőt, még olyan is de "partolt", aki amúgy eredetileg G4-et szeretett volna venni, aztán összehasonlította a G4-et, a G5-el, és a V10-el, és akkor már nem is volt visszaút a V10 előtt. Utána meg azt vette észre, hogy - noha előtte még nem is volt LG telefonja - sőt, a MobilArenán is csak néha-néha írogatott, hogy hirtelen elkezdte írni az első téma összefoglalóját, V10-ből. Most meg már lassan oda kell figyelnie, nehogy túlzottan rabjává váljon a fórumnak, a V10-nek, meg a mobil Hi-Fi világnak.
Nagy csapda ez a V10 világ, felebaráti szeretetből mondom néked', menekülj innen, amíg tudsz.Amúgy sem járnál jó vele, ha szó szerint "hozzád vágnának egyet" - lévén a rozsdamentes acél oldalél önvédelmi eszközként sértene meg, és akár 8 napon túli sérülést is okozhatna. Sőt, a fentiek tudatában azt javaslom, hogy tüzetesebben ki se próbáld a V10-et. Ha óvó tanácsom ellenére mégis megtennéd, akkor viszont könnyen szembesülhetsz két dologgal:
1. Azon kapod magad, hogy a lehető legjobb áron tudd értékesíteni a G5-öt;
2. Hirtelen azt veszed észre, hogy egy V10-et használsz.Én szóltam előre...
Mindenki.
Tudtok egy jó terapeutát, - lehetőleg legyen "nőőő" és "szééép" és szeresse az "okos férfiak"-at- aki a V10 függőség gyógyításában, egy eredményes terápiában részesítené az írásban szereplő "tag"-ot? Személy szerint engem már egyre inkább kezd zavarni, amikor tükörbe nézve meglátom őt.
-
E2E4
aktív tag
Igazad van, magam is gondolkodtam az időn. A 15 évvel ezelőtti idősáv valóban reálisabbnak tűnik.
Egy próbát komolyan megérhet.
Arra azért figyelj oda, hogy - ahogyan többen is írtuk - a bontatlan doboz mellé a készülék IMEI számával ellátott készpénzfizetési számlát is kapj. Ha ezt biztosítják, és a készülék eredeti, akkor a szerencse fia lehetsz. -
E2E4
aktív tag
[szarkazmus on]
"Üzletünk azzal a céllal jött létre hogy kielégítse a rohanó világból fakadó idő hiánnyal küszködő leendő vásárlóink minden igényét s óhaját."
Az időhiány jegyében, weboldalunkat kb. 20 éves dizájn, valamint a céges adatok megadásának teljes hiánya jellemzi, amin az NFH bármely munkatársának szeretnénk kedveskedni, hogy az sírva röhöghessen.
Számomra az weboldal "kellemes felüdülés" volt a szakmai írogatások közepette, szóval köszönöm az élményt.
[szarkazmus off]
Az kínált ár nagyjából 4-6 ezer forinttal az elérhető legalacsonyabb ár alatt van. A kérdés csak az, hogy mi van a valóságban?
Itt a fórumon még nem bukkant fel ez a weboldal, tehát bármi lehetséges...
Ha kockáztatsz, és ott veszed, kérlek, mindenképpen írj ide egy hozzászólást a vásárlásról, én tényleg kíváncsi vagyok rá.
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1836 üzenetére
-
E2E4
aktív tag
Üdvözöllek életed egyik legjobb döntse előtt.
Ajánlom figyelmedbe az LG V10 – VÁSÁRLÁS ÖSSZEFOGLALÓ-t.Az elég részletes topik összefoglalóba ez a rész is belekerül majd, természetesen rövidebb verzióban. (Így is már 12+ A/4 oldalnál járok. Egy kvázi referencia írás lesz lassan...
)
Taci Ugyanazt tapasztaltam, amit sixpak fórumtárs írt.
Litván Zongora és luimapeiz A "Hi-Fi audio" részt azóta bővítettem, és lehet, hogy még egy gyors teszt konkrét eredményével is ki fogom majd egészíteni.
Köszönöm mindenkinek a biztatást, dolgozom az összefoglalón, ahogy csak bírok. Részemről ez egy szolgálat, és a későbbiekben sem szándékozom más "titulus" elérésére.
Többek fórumos és privát javaslatára a topikgazda címért is folyamodni fogok, kizárólag azért, hogy az összefoglalót - amikor szükséges - frissíteni tudjam.
Az érem egyik oldala a tökéletesség, a másik pedig a mihamarabbi megjelenés, és az érme jelenleg pörög a játékasztalon. -
E2E4
aktív tag
Legyen akkor, ahogy a topiklakók szeretnék.
A "Hi-Fi audio" fejezet természetesen már elkészült teljes részletességgel, a teszt végül is mehet utánna is.
Még a Buhera fejezeten kell dolgoznom, illetve utazás közben újabb címsor grafikát álmodtam meg...
A lényeg:
Coming soon... -
E2E4
aktív tag
Ám legyen!
A MobilArena instrukciója alapján: "elkészíted a Próba topicban (de egyeztess a topiclakókkal, magadtól ne partizánkodj!), ..." fogok eljárni.
Akkor most egyeztessünk: kérdés, kérés, óhaj, panasz, bánat?
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1814 üzenetére
luimapeiz
#1 tok
Miért pont a Verus High-Pro Shield Hybrid Dual Layer Slim-re esett a választásod?
A fém oldalkerete és a V10 oldalkerete között van kellő párnázás?
Nem fogja csikarni a telefon oldalkeretét?
A két fém közé bekerülő apró porszemek nem fogják csikarni a telefon oldalkeretét?#2 van erről a típusú üvegfóliáról (iVoler?) tapasztalatod? (A fórumon még nem láttam felbukkanni ezt a típust.)
#3 Miért is kell egy nano SIM adapter a V10-hez? (Mármint ugye a V10-hez nano SIM kártya kell, ha az meg van, milyen céllel kellene azt növelni?)
sixpak
Jelenleg már csak az utolsó fejezet hiányzik. (Tervezett cím: BUHERA (mélyvíz a „mókolóknak”))
Bár, - ahogy írtátok - "főzelék" híján lehet, hogy a víz annyira lesz csak mély, hogy a két éves unokaöcsipók is pancsolhatna benne.A Hi-Fi audio fejezethez szeretném megvárni az L extendert és az impedancia illesztőt is, mert ezekről még tervezek tesztet írni.
A küldemények beérkezési ideje június 29 és július 18 között várható.
Ám döntsön a "nép":
Várjam meg a kütyüket, vagy élesítsem hamarabb az addig elkészülő összefoglalót? -
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #1810 üzenetére
"viszonylag olcsón meg lehet úszni"
Őőőőő.... A GYIK és a Buhera rész még nincs teljesen kidolgozva, de már 10+ oldal...A telefon már majdnem 2 hetes, és még egyetlen karc sem látható a gyári fólián. Zsíros ujjlenyomat annál inkább. Szóval ha megjön az üvegfólia, azonnal felkerül a V10-re...
-
E2E4
aktív tag
előbb a védelemről gondoskodtam, aztán jöhet majd az élvezet
Hát hol marad így a spontán hevület?
Ha kibírod várni azt a jó pár napot, amíg megjönnek a kiegészítők, s majd csak utána rendeled meg a telefont és arra is vársz, az a Te döntésed. Mindenesetre elképzelhető, hogy közben egy másfajta emóció is megjelenik majd a várakozás alatt. (Főleg ha addig kézbe is veszel egy V10-et.)
Jómagam csak akkor rendeltem meg a kiegészítőket, amikor már a kezemben volt a készülék. (A G4-nél máshogy volt. Megjöttek az üveg fóliák, s közben a G4-ből V10 lett. Most meg hiába hirdetem a hardver aprón, nincs komoly érdeklődő.
)
A V10-en lévő gyári fólia is jól bírja addig, amíg megérkezik a megrendelt - számodra is ajánlott - üveg fólia, a fekete telefon pedig egy, szűccsel méretre készíttetett, tépőzáras, a kihúzást segítő bőr csíkkal ellátott fekete marha bőr tokban pihen, amit nadrág övre húzok. Egy előző telefon is 5,7"-es volt, csupán a 3,5 mm-es jacknek kellett egy újabb furatot vágatnom, és ezzel az updete-el a tok V10-re lett szabva. Így utcán haladva a zseb is szabad marad, és ha szükséges, zenét is lehet hallgatni - ekkor a V10 természetesen fejjel lefelé van a tokban. Olyasmi, mint másoknak a nagy magyaros tegez, csak esetemben egy "high-end" készülék lapul benne, ugrásara készen arra, hogy megszólaljanak benne a zenészek...Na, ennyit a locsi-fecsiről, megyek vissza összefoglalót írni...
(Annyit időm van már benne, hogy ha tisztességes órabérben fizetetlenének, már lehet, hogy vehetnék belőle egy minőségibb fülhallgatót - természetesen a V10-hez.)
-
E2E4
aktív tag
Nillkin 9H rendelés - itt pedig a kérdés felvetése és utána a válasz a fórumon
Ajánlott vékony tok - (Ez ránézésre sem olyan robusztus tok, elől ráhajlik a kijelző peremére, szóval ha a V10-el is lépcsőn szeretnél focizni, akkor kibírhatja.
pl. itt írtak róla a fórumon.Ahogy zoleeno1 is megírta, ez csak akkor kell, ha maradsz 5.1.1-es féltékeny roboton, (zöld szörny
) ha upgradelsz 6.0-ra, akkor nem kell a háttérben ezt futtatnod, ha az itt lévő listán (working with DAC) kívüli zene lejátszón szeretnéd élvezni a "Hi-Fi" üzemmód élményét.
Mivel a nyuszti érzékeny kis teremtmény, ezért csak finoman, nőiesen írom le (miközben megértően simogatom a kis bundácskáját
):
Tessék szíves lenni használni a keresőt és olvasni a fórum hozzászólásait, kérdés feltevés előtt. Persze így is segítünk, csak hát' minek legyenek újra- és újra ugyanazon visszatérő kérdések és válaszok a fórumon, amikor írhatnánk helyette pl. Hi-Fi teszteket is.
Vagy pl. azt, hogy egy nő milyen szempontok alapján választotta ki a V10-et? -
E2E4
aktív tag
Legyen!
Azonban - mint olvashattad - ennek feltétele az, hogy tekinteted levedd az "Alma árus" delejező nézéséről, és iPhone-ról válts egy LG V10-re.
S ez is csak a Te érdekedben van. Egészen egyszerűen azért, mert az iPhonnal nem tudnád kihasználni az AKG K3003 által nyújtott minőségégi potenciált. Nem állítom - olyan fanatikusan, mint néhány iPhone user(nem rád céloztam) - azt, hogy egy V10-el teljes mértékben ki tudnád használni. Azt viszont kijelentem, hogy szignifikánsan jobban, mint pl. egy iPhone 5S-el.
Hi-Fi terén higgy a fülednek, s próbálj ellenállni a sötét oldal delejező hívásának. Hallgass V10-et, s
meglátod, meghallod, az erő veled van!... -
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #1788 üzenetére
Sejtheted, hogy szól.
Strucc fórumtárs mesélhetne erről...
Ilyet írt a fórumon:
K3003-as fülessel hallgatom és a "rendes" DAP-om egy AK240. Komolyan könnyebb szívvel válnék meg az AK-tól, ha valamiért el kéne adnom, ha ilyen pótlék van utána. (#151)Nos, számoljunk csak:
AKG K3003: 300.000 Ft
Astell & Kern AK240 $2,499.00 ami kb. 700.000 FtEz már nem a sima Hi-Fi minőség, és már nem is audiophile, hanem a high-end...
Azért ha valaki költ egymillió forintot ilyen cuccokra, és azt írja, hogy komolyabb szívvel válna meg egy Astell & Kern-től, ha ilyen pótlék van utána (pótlék = LG V10) akkor valamit tudhat ez az LG V10-es készülék... (Készülék = telefon + hordozható Hi-Fi lejátszó.)
-
E2E4
aktív tag
sixpak: Ha így lenne, én kérnék szépen hozzá még denevér hallási képességeket is.
Jó lenne hallani a 10 Hz - 40000 Hz-es frekvencia sávot is.zoleeno1: "sok melo lesz vele" - De még mennyi... Skacok, ezt nem mondtátok előre.
Amúgy elég, ha csak intuitíven mondsz nekem 5 LOTTO számot privátban.
Csak hogy picit domborítsak sixpak felajánlásán, full nyeremény esetén legyen részemről minden fórumtársnak egy AKG K3003. Csak hogy zsebre lehessen tenni. -
E2E4
aktív tag
1. A Sabre IC-k (DAC+AMP) csak vezetékes csatlakozás esetén működnek, akkor kapcsolható be a "Hi-Fi" mód. Ahogyan azt gretzky77 fórumtárs megírta. (Magánvéleményem szerint egy BT eszközzel használni ezt a készüléket eretnekség. De hát' mindenki maga dönt.) Szóval ha van kábeles csatlakozási lehetőség, érdemes azt előnyben részesíteni. De javaslom, hogy teszteld le.
2. A stemplar07 fórumtárs által ajánlott L extender + impedancia adapteres hardveres trükkel előhozható "high gain" funkcióval; valamint a Poweramp lejátszó a hozzá letöltött alpha-build-700 kiegészülős szoftveres megoldással olyan minőségnövekedés érhető el, hogy a Toyota - Lexus hasonlatban a Lexus helyett majd egy másik autó is bejön a hasonlatba. (Ezekre várok én is - már megrendeltem - és ha meglesznek, erről is lesz személyes tapasztaláson alapuló részletes(ebb) írás - terv szerint az összefoglalóba is kerülne ebből.)
Taci - Üdvözöllek a csapatban!
Jómagam még egyenlőre tesztelem 5.1.1 Androidon, de hamarosan váltok 6.0-ra én is. (Sok idő elmegy ezzel a tesztelgetéssel, de aki téma összefoglaló írására szánja a fejét, az ismerjen meg a lehető legtöbbet a telefonból.
)
-
E2E4
aktív tag
"Remélem olyan lesz, mint az első normális készülékem, amit szintén úgy vettem meg, hogy előtte csak képen láttam és arra is sokat vártam!"
Ebben biztos lehetsz!
Bár én előtte átolvastam a G4 (nagyjából) és V10 (teljesen) fórumokat, kipróbáltam (kézbe fogtam) és egy másik alkalommal hangminőség tekintetében is leteszteltem - amennyire ott és akkor lehetőségem volt. Most azt kell mondjam, hogy kár volt erre időt pazarolni, csinálhattam volna az idő alatt mást is.
Amikor megvettem, lett egy flagship telefon és egy kvázi FLAP zenelejátszó is, szóval két legyet ütöttem egy csapásra.
A V10 egy „high-end” Android készülék - ezt a már készülő összefoglalóba írtam, és ez nem túlzás.Nem lennék most a helyedben, ismerem a várakozás érzését...
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #1775 üzenetére
Megjelent egy nő a színtéren, - finom provokációra, mint egy fűben lapuló nyúl, váratlanul ugrott elénk - s mi, mint éji bogarak, úgy repültünk a fénylő lámpásnak.
Köszönöm a megelőlegezett bizalmat.
Kb. akkor kezdhettem el írni az összefoglalót, amikor a hozzászólásod megérkezett. (Annyira belemerültem, hogy észre sem vettem a hozzászólásodat. Természetesen egyedi grafikát szándékozom gyártani a főcímeknek is. Kell neki pár hét, mert - ahogy írtam - bevárom a Hi-Fi kiegészítőket, hogy egy tisztességes(ebb) audio tesztet is írhassak.)
Szóval, tényleg nagyon jó az intuíciód. Szándékozlak megkeresni a közeljövőben a LOTTO számok tekintetében... -
E2E4
aktív tag
Végre egy nő, - aki nem maszkulin, nagyon nem
- s aki V10-et venne.
Jól látod, itthon csak fekete és fehér színben kapható.
"(veletek ellentétben én csak akkor cserélek, ha elromlik a telefonom)" A magam nevében tudok csak nyilatkozni: az előző telefonom garancia időn belül elromlott, elküldtem javításra, nem javították meg, sőt el is tűnt a készülék. Számomra ez így egy elég nyomós érv volt a "váltásra", lévén egyszerűen nem volt telefon. Amúgy a történetről könyvet vagy logout blogot tervezek írni - és ez nem vicc.
)
A fényképező és videó képességei - a manuál mód miatt - szintén egy jó érv a V10 mellett.
"Sajnos kipróbálni, kézbe venni esélyem sincs errefelé a V10-et." Nem tudom, hogy merre van az "errefelé" (én is jelenleg vidéken élek) de ha van rá lehetőségem, szívesen segítek ebben, ha megfelel a fekete szín kipróbálásra. (Ez csak egy lehetőség. Ha szeretnéd, keres meg privátban.)
"Ugyanis nem szeretném tokkal elcsúfítani, csak üvegfóliát teszek majd előre." - Jó döntés.
Az "Akinek fehér van, kérem írja meg, nem színeződik, koszosodik nagyon?"-ra majd válaszolnak a többek.
Remélem, hamarosan V10 tulajként is üdvözölhetlek itt a fórumon!
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1764 üzenetére
Jó választás!
A szín és a V10 is ütős - lesz.Átérzem az izgatott várakozásodat, mivel jómagam is átéltem már ezt. Amikor még nem néztem meg alaposabban a V10-et, bevallom, kissé meglepő volt számomra az, hogy a V10 tulajok milyen emocionális reakciókat adnak. Aztán amikor a kezembe vettem és később a hangját leteszteltem, hirtelen egy gyorsított kvázi "megvilágosodás intenzív" kurzust éltem meg.
[B]Litván Zongora A maszkulin szót amúgy csak azért használtam, mert előtte Pityukaka fórumtárs is így jellemezte a fekete V10-ét, és nem hagyhattam mi a leírt szarkasztikus poént. Persze, hogy ettől senki nem lesz alfa hím, meg a
farkapénisze sem fog fizikailag megnőni."Stílszerűen rozéarany színben, mely választást részéről imádni valónak tartok, bár én bottal se piszkálnám.
"
Hát' erre is céloztam az előző hozzászólásban a "kevés igen válasz érkezne. S nem csak a méret miatt." mondatrésszel.
gretzky77 Így van. Rám használat közben is "más benyomást tesz" a fekete.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #1761 üzenetére
Nekem a fekete színű telefonnál sem volt olyan, hogy keresgélni kellet volna a színe miatt.
V10 esetében előlapon a két sávban különböznek a színek. Ez annyira kis felület, hogy tisztítás szempontjából nem oszt - nem szoroz. (Erről írtam a racionálisabb #1755-ben.)
(Autó esetén is más s nézőpontom. Volt fehér és van ezüst metál színű is. A fehéret egyrészt nehezebb eladni, másrészt a szürkére száradt apró sárdarabok, és rárakódott por is jobban meglátszik rajta, mint az ezüst metálon. Én pont hogy racionális és praktikussági okokból választottam ezüst metált, persze nem a "kazán ezüst" változatát, hanem egy picit szürkébbet. ("08 szürke")
A fekete és királykék valóban csak divat és racionálisan nézve egy horror. Aki ezt választja, az még lemosás után is piperézheti az autót úgy, hogy a gumis vízlehúzó hatékony használata után a szárazra törlés is 100%-os legyen. Már egyetlen vízcsepp is rikít a fényezésen.)Összességében: A V10 minden színben jól mutat. Minderi választja azt, amelyiket szeretné.
Ui.: Van tudomásom olyan G4 tulaj nőről, akinek tetszett a V10. Azt már nem tudom, hogy azóta megvette -e. De valószínűsíthető, hogy a fórumon indított "V10 telefonom van. Nő vagyok?" kérdésre kevés igen válasz érkezne. S nem csak a méret miatt.
-
E2E4
aktív tag
A TV / hangdobozok esetében (nagy, porosodó felület, a rejtett otthonban) jómagam is megfontolnám a fehér szín használatát. (kevésbé látszik meg a por a nagyobb felületen.)
De a telefonnál... Hát...
Ui.: Viszonylag ritkán viszed magaddal a TV-t? Amikor ez megtörténik, kérlek szólj, mert megnézném, ahogy előkapsz a zsebedből mondjuk egy 108 cm képátlójú televíziót.
luimapeiz: Privát viszont ment.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #1756 üzenetére
"egy igazi férfit csak ez érdekel.
"
Atyaég!Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a színnel kapcsolatos véleményem előtt leírtam két szót, ezek a következőek: "Szubjektív válasz"
Írok még három szubjektív véleményt:
- A fekete Hi-Fi tornyon a fekete színű telefon mutat jól.
- A fekete autós tartóban, a fekete műszerfal felett a fekete színű V10 néz ki jól.
- Volt már fehér színű telefonom (az első Androidos teló, ami szintén 5,7"-es kijelzőjű volt) akkor nem éreztem magam annyira maszkulinnak vele. A fekete V10-el határozottan érzem, hogy közelítek az alfa hím állapot felé.(Ezt remélem, hogy hamarosan a hölgyek is alátámaszthatják majd.
)
Racionálisabb válaszomat #1755-ben fejtettem ki.
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1748 üzenetére
Kiegészítés:
"EZ viszont viszi a prímet !"Előlapon V10 esetén a színek a kijelző feletti sávban (a legnagyobb távolság 8 mm) illetve a kijelző alatt (a legnagyobb távolság 13 mm) térnek el. A kijelző borítása mindegyik színnél azonos.
Még feketénél sem gyűjti az ujjlenyomatokat ez a két kis sáv, ha pedig arra a kis helyre rá is szállna pár porszem, az-az összképet nagyjából nulla mértékben rontja.
A fekete duraskin hátlapon pedig - kék és fekete előlapi sávok esetén is fekete színű a hátlap - maximum egy sas láthatná a porszemeket, de az is csak max. egy méterről. (Pl. ha a V10-et egy sasfészekbe dobnánk, és a hátlap lenne felül.
)
-
E2E4
aktív tag
Összefoglaló
Meg van bennem az indíttatás az összefoglaló megírására, (erre már kétszer is tettem megjegyzést, és nem blöfföltem) de még várok két - már megrendelt - kiegészítőt (L extender, és 75 Ohmos impedancia illesztő), hogy a tervezett nagy Hi-Fi tesztet megcsinálva írhassak bővebb tapasztalatokat. Továbbra is úgy látom, hogy ez a telefon megérdemel egy alapos "Hi-Fi szekció"-t az összefoglalón belül.
A kezdeti mámoros lila köd már elmúlt, csupán a kellemes érzés maradt meg, így gyűlhetnek bennem a telefonnal kapcsolatos negatív tapasztalatok is, amely az eddigi semmiből a későbbiekben számszerűsítve is megjelenhet, amely - interpolálva az eddigi tapasztalataimat a jövőre nézve - akár 0 is lehet.
#luimapeiz
Minkét kérdésedre megtalálod a választ, ha visszaolvasol a fórumban, vagy használod a keresőt.Szubjektív válasz:
Szín: a fekete maszkulin (férfias). Tapasztalatom szerint nem igazán gyűjti a port a kijelzőn kívül. (A hátlapon meg szinte nem is látszik.) A kijelzőn mindegyik színűn ugyanúgy látszik, mivel a kijelzők azonosak.
A fehér nőies, az aranyozott szegélyre leginkább a távol-keletiek buknak...
Javaslom, hogy inkább nézd meg a bézs színűt.
A kék szép lehet, bár Magyarországon hivatalosan csak a fekete és fehér színűek elérhetőek.H961N kontra H960A
Kiegészítés: ha fontos a garancia megléte, és a "4G/LTE kelendő neked" akkor az "itthoni 32GB verzió" a te választásod.
(H961N-en a 4G/LTE varázslat csak rootolás után működik, root egyenlőre csak 5.1.1 Androidon van, emellett a garancia ekkor természetesen ugrik.) -
E2E4
aktív tag
#Pityukaka
Az írás alapvetően jó. (A Toyota-Nexus párhuzam nekem is ismerős hasonlat.
(jómagam írtam
))
Szeretnék két megjegyzést hozzáfűzni:Az értesítési LED hiánya – ahogyan arra Litván Zongora fórumtárs is utalt – a távolról való érzékelést teszi (tenné) lehetővé. Egy, a színével illetve a villogás mértékével is üzenetet adó LED, méterekről jelez a felhasználónak, hogy a letett telefonon történt valamilyen esemény, és még annak típusáról is tájékoztat. Ezzel szemben a V10-en a másodlagos kijelzőn, 2,5 mm-es (!) fekete alapon tört fehér* vagy fehér* kis ikonok jelennek meg (*a külső fényviszonyok függvényében) amely maximum egy sasnak adhat távolabbról releváns információt. Pedig lehetne ezt másként is. Üzem közben, a task váltó ikonok 5,5 mm-esek, ezek már távolabbról is észrevehetőek lennének. Tehát szoftveresen lehet(ne) ezen javítani.
Fényszivárgás: ez a gyártási időponttól független technológiai sajátosság. Lehetne AMO LED is, ahol nincs fényszivárgás, azonban a beégés annál hatványozottabb veszély lenne. (Felhasználói visszajelzések alapján.) A fényszivárgás mértéke szerintem nem releváns hiba. Intenzívebb környezeti fényviszonyoknál – amikor fehér színben jelenít meg információkat a másodlagos kijelző és az LCD LED háttérvilágítása is intenzívebb, – a külső fényviszonyok miatt ez alig észrevehető.
Sötétebb környezeti megvilágítás esetén – amikor tört fehér színben jelenít meg információkat a másodlagos kijelző és az LCD LED háttérvilágítása is kevésbé intenzív, – a fényszivárgás intenzívebb.
Véleményem szerint – lévén technológiailag ezen kijelző típusnak ilyen a sajátossága – ez nem ront a telefon minőségérzetén, persze természetesen ez is szubjektív látásmód függvénye.Nézőpontom szerint az elvárások nagyobbak lettek az idők folyamán. Pl. a ’80-as években, egy fluorescent kijelzős videó magnónál, horizontális apró világító csíkok voltak láthatóak – szintén technológiai sajátosság miatt. A legtöbben örültünk, hogy volt akkor „képmagnónk”, ráadásul már nem a mechanikus számlálóval, és eszünk ágában sem lett volna ezt az effektet hibaként felhozni.
#Taci
Jómagam ezt az autós tartót használom a telefonnal. (Előtte már két másik telefonnal is ezt az autós tartót használtam, a tartó nekem bevált.) Szignifikánsan drágább, mint a zoleeno1 fórumtárs által ajánlott "no name" típus, viszont nagyon stabilan tarja a készüléket, és a hátulján lévő gomb megnyomásával gyorsan oldható, valamint így a légbefúvó is szabad és a levegőbefújás iránya is állítható marad.
Két apró hátrány lehet: szélvédőre cuppan, ami van, akit zavar (engem nem); illetve a kialakítás miatt (ha csak nem támasztjuk alá hátulról a telefont plusz öntapadós gumi bakkal, hogy picit "kijjebb" kerüljön a megtámasztás síkjától – az oldalkeretre enyhén ívelő gumiperem miatt (ami amúgy stabilabb tartás ad) picit nehezebbé teszi a vezetés közbeni intenzív szövegbevitelt, könnyű magyar billentyűzet appnál a szélső gombok megnyomása közben. (Persze vezetés közben nem is lenne szabad ilyet csinálni, de ha mégis…)#zoleeno1
Jók a megérzéseid.
Valóban volt bennem olyan szándék, hogy megírok egy összefoglalót, kvázi már el is kezdtem itt a fórumon (lsd. [mese on] írások) A legnagyobb kihívás az lenne, hogy lényegre törő és rövid(ebb), valamint szakmailag megalapozott legyen.
Csak ez ugye együtt járna a topik gazda titulussal is, ami állandó és intenzív jelenlétet várna el. Jelenleg ezzel sem lenne probléma, de ki tudja, mit hoz a jövő.Megjegyzés az összefoglalóval kapcsolatban: már csak azért is érdemes lenne az összefoglalót megírni, mert noha a készülék még a megjelenése után 8 hónappal is világ legjobb audio képességekkel ellátott okostelefonja, ez a rész nagyon visszafogottan, sőt megkockáztatom, hogy kissé szakmaiatlanul is lett megírva a tesztben. Az összefoglalóban elvárható, hogy az audio rész kellő mértékben ki legyen domborítva és megadhassa azokat az (alap) információkat, amelyek a telefonról készült tesztből egyszerűen kimaradtak. Sőt, talán nem is csak alap információkat, hiszen a High Fidelity egy külön terület...
-
E2E4
aktív tag
Köszönöm az érintetteknek a segítő szándékot.
Kéretik megbocsájtani a téma általi "zavar a biliben" effektért.
Mentségemre szóljon, hogy pontosan ugyanazon hiba előfordult másnál is, de mint kiderült, ez csak az Android "varázsa" volt. -
E2E4
aktív tag
válasz
peli1983 #1714 üzenetére
"Nálad is valami program okozhatja. Jó keresgélést
"
Igen! Valóban így történt. Köszönöm.
Az [egyik app törlése] -> [smart cleaning] -> [telefonhívás] -> [hiba maradt] -> [a törölt app újra telepítése és beállítása] eljárást többször alkalmazva megtaláltam a hiba okát.
Nálam a Profile Scheduler nevű app okozta a "kihangosításos hibát".Ez amúgy még csak nem is egy kihangosító program, hanem - a nevéből adódóan - időzíthető profilokat lehet vele beállítani. (Pl. hogy egy beállított esti időben kapcsolja le a Wi-Fi-t, vegye le a hangot, a kijelző fényerőt, illetve 4.2-es Androidig repülő üzemmódba is kapcsolt, majd reggel mindezeket visszaállította. Pont az volt gyanús, hogy a repülő üzemmód, és még egy másik opció Android szinten nem volt támogatott magasabb Android verzióknál. Mondjuk nem is engedte ezeket már állítani, csak kiírta az előző szöveget.)
Kísérletező kedvűek kipróbálhatják az appot és a "kihangosító hibát" is.
)
-
E2E4
aktív tag
válasz
Nagytoll #1707 üzenetére
Többször olvastam a G4 topikot, és az összefoglalót is, úgy tűnik, ez egy nagyon friss hír. (Tegnapi.)
Köszönöm a helyreigazítást. Végre reagáltak. Le a kalappal az LG részéről.Félreértés ne essék, az egyik legkorrektebb cégnek tartom az LG-t, nagyon jó telefonnak tartom a G4-et, és meg jobbnak a V10-et.
Emellett örülök, hogy végre használhatok egy olyan készüléket, ami jelenleg a világon a legjobb audio képességekkel rendelkező okostelefonja.
Csak amikor egy 5 napos telefonnál, a telefonálásnál bug van, az "picit" érzékenyen érint. Marketingesen szólva: rontja a vásárlói elégedettséget.
De úgy tűnik, nincs erre a bugra konkrét megoldás.Úgy látom, hogy ha Androidos telefont használok, - még ha az új is - és van egy szoftveres bug, akkor rutinosan csinálni kell egy hard resetet, vígan és dalolva egy új "belakást", (még véletlenül sem backup visszaállítást) ezzel eltöltve pár órácskát, miközben esetleg egyetlen röpke gondolat fordulhat meg a fejemben: "Ez egy Android - ez ilyen".
-
E2E4
aktív tag
A "nyomorult OTA-frissítés" csak a 2. kérdés volt. És erre az az álláspont, hogy "nincs hivatalos adat" tehát az általad linkelt hely sem hivatalos az LG Magyarország számára.
A készüléken NEM csináltam sem OTA, sem más frissítést, gyári verzióban van.
Az elsődleges probléma a kihangosítós bug.
Tehát, az összes beérkezett hívás alapból kihangosításra kerül!
Ekkor mondom a hívó félnek, hogy "pillanat, várjál", - és be majd ki kapcsolom a kihangosítást, hogy ezzel a trükkel a külső hangszóról a fülnél lévő hangszóróra kerüljön a hívó fel hangja - és csak ezután tudok normálisan telefonálni!Mivel neked nincs ez a probléma, megértem, hogy nem tudsz vele azonosulni, de én és peli1983 ezzel "küzdünk", jómagam pedig próbálok megoldást találni rá.
Tehát megköszönöm, hogy reagáltál, de meg inkább megköszönném, ha te, vagy bárki más tudna megoldást javasolni a problémára.
Vagy tényleg csak a hard-reset lehet ilyenkor - és "szofveres problémák esetén mindig" - az egyetlen megoldás? -
E2E4
aktív tag
Körkérdés:
Kinek mi?
1. Modell szám? (H960A / H961N)
2. Származási ország?
3. Mikori gyártású a telefon? (Gyári szám első 4 számjegye)
4. Jelenlegi Android verzió? és szofver alverzió V_ _ _ van fent?
5. HOGYAN frissítette? OTA / LG Bridge / PC Suite?
6. Milyen verzióról, mire történt a frissítés?Körkérdés feltevésének oka:
Az LG Magyarország hivatalos álláspontja az, hogy a V10 esetén az OTA frissítés működik, nincs szükség az LG Bridge vagy PC Suite alkalmazására. Azonban nincsen információjuk arról, hogy az EU-s, gyárilag független készüléken, - a szolgáltatókhoz semmi köze és nem is lehetne, mivel Magyarországon egy szolgáltató sem forgalmazza a V10-et!* - jelenleg OTA-n melyik a legfrissebb verzió, esetemben Cseh köztársaságban. A különböző fórumos adatok pedig számukra nem nevezhető hitelesnek.
„Mondhatom én önnek, hogy 6.0 vagy 7.0, de mivel nincs erről hivatalos információnk, így nem szeretném becsapni.”A kihangosítós bugról nem kaptak visszajelzést. (Szerintem, ha kaptak volna, akkor sem vallanák be, lsd. LG G4 bootloop hiba: Nem ismerjük el, de ha van valami hiba a telefonon, de azért biztos ami biztos alapon cseréljük az alaplapot is, mert amúgy hegyekben állnak a G4 csere alaplapok a raktárban erre a célra).
„Gyárilag a telefonon lehetnek olyan, a felhasználó számára rejtett teszt programok, amik akár a kihangosítós problémát, vagy az OTA frissítés érkezésének hiányát is okozhatják. Csináljon egy „gyári beállítások visszaállítását”, ekkor a gyári rejtett tesztprogramok is törlődnek, és a probléma megoldódhat.”
Költői kérdés: És ezt nem tudnák esetleg a gyárban megcsinálni?- Ha nem, akkor abban a hipotetikus esetben mi a teendő?
„Ennek esélye csekély, mivel valószínűleg ez egy szoftveres probléma, de ha mégis, akkor fáradjon be az LG szervizébe, mivel akkor hardveres hiba lehetséges.”Egy öt napos készülékről beszélünk…
*Ezt azért hangsúlyoztam ki, mert úgy tűnik, nekem kellett erről felvilágosítani az ügyfélszolgálatost, miután azt mondta, hogy "A frissítéseket a szolgáltatók kezelik."
-
E2E4
aktív tag
válasz
peli1983 #1634 üzenetére
Látom te is tapasztaltad kihangosítós bugot.
Rájöttél már a megoldásra?
Milyen telefon, milyen Android / szoftver verzióval észleleted a bug-ot?Elég valószínűtlennek tűnik, hogy neked is és nekem is pont fel lenne telepítve egy olyan app., ami a hívásszolgáltatáshoz kapcsolódna, és/vagy annak egy beállítása ezt a hibát eredményezné.
Jómagam nem szeretnék egy gyári visszaállítást csinálni pár napos, még nem is teljesen belakott telefonon.
Bár, Android verzió váltásnál ez állítólag javallott. (Költői kérdés: De akkor meg minek laktam be 5.1.1-el?)
Tényleg, van valami gyakorlati haszna a 6.0-ás Androidnak pl. azon kívül, hogy minden zenelejátszóval kompatibilis a Hi-Fi üzemmód?
Apropó OTA frissítés!
Az mennyire korrekt, hogy 2016 júniusi vásárlásánál egy februári gyártású telefon gyárilag kijön 5.1.1 / V10a rendszerrel, és a frissítések ellenőrzésénél: "A jelenlegi operációs rendszer változat legfrissebb szoftver változatát használja."
Komolyan nekem kellene LG Bridge-el manuálisan frissítgetni? Intuitíven megérezni, hogy mikor jött éppen valami újabb verzió?
Akkor mégis mire való az OTA? -
E2E4
aktív tag
[bug on]
Hívásfogadáskor a telefon önmagától kihangosításra kapcsol. Ekkor úgy lehet a hangot a felső ("füles") hangszóróba „varázsolni”, hogy a kihangosítás be / ki kapcsolásra kerül, egymás után.
Tapasztalt már valaki ilyet? Megoldás?
(H960A, Android: 5.1.1; Szoftver: V10a-EUR-XX)
[bug off]
-
E2E4
aktív tag
válasz
stemplar07 #1699 üzenetére
Visszatérted ismeretlenül is ezt az érzést váltotta ki belőlem.
Kérlek egészíts még ki mondandódat.
Pl. PC-n, CD-t rippelve az előző hozzászólásom 1. és 2. kérdésére adandó válasz tekintetében.
Jó -e s JetAudio 44,1 kHz/16 bites FLAC-be rippelése, mivel egyéb helyeken is csak 16 bites FLAC-et látok. Tehát FLAC tekintetében ez így korrekt?Az SACD és DSD formátumokat majd akkor próbálnám ki, ha lesz hozzá pl. egy Audio-technica ATH-MSR7.
Olvastam nevezett japán hangkeltő csoda tesztjeit, és van, ahol az összeszerelés minőségét kifogásolták.
Költői kérdés tőled, aki ezt már használja egy ideje: zenehallgatás közben ebből észrevenni bármit is? -
E2E4
aktív tag
[Hi-Fi on]
Találomra megnéztem egy tucat meglévő, más forrásból származó FLAC-et, és azt láttam, hogy a mintavételezési frekvencia rendre 44,1 kHz (egy esetben 48 kHz), azonban a bitek száma mintánként egységesen 16 bit.
JetAudio-val való rippelés esetén is 44,1 kHz / 16 bit-et kaptam, ~1000 kbps* bitsűrűséggel. (*A 0-8-as skálán lévő 4-es tömörítési fokon konvertálva.)
Egy tervezett végfokerősítős teszthez rippelek saját CD-ről, hogy ugyanazt a zenét összehasonlíthassam a két forrásból. (CD lejátszó kontra V10)
V10 specifikusan:
1. Hallottatok -e minőségbeli különbséget a 16 bit / 24 bit / (32 bit?) minták között? Ha igen, milyen fejhallgatóval / Hi-Fi rendszerrel?
2. Ki mivel rippel? Vagy csak külső forrásból származó FLAC-et hallgat?
3. FLAC-nél használ -e valaki jobb minőségi forrásanyagot, és ha igen, akkor mi a tapasztalata? (A mostanság nem aktív stemplar07 fórumtárson kívül?)[Hi-Fi off]
-
-
E2E4
aktív tag
válasz
gretzky77 #1679 üzenetére
Az alukeretes bumper használatának megfontolására 3 lehetséges érv:
1. A keret és az oldallap közé szoruló porszemek csiszolhatják a telefon oldalkeretét! Ezt mások is tapasztalták, még tpu esetén is. Aluval ez szerintem hatványozottan problémásabb lehet.
2. Az ilyen keretek csak minimális védelmet adnak.
3. Esztétikailag a telefon minőségével nehezen összeegyeztethető.
-
E2E4
aktív tag
-
E2E4
aktív tag
Apropó tárhely.FLAC-ek esetében már ez is kérdéses lehet. (Szerintem a 32 GB már nem is biztos, hogy elégséges.)
Ajánlottak itt már 64 GB-s Samsung EVO+ szinttől a SanDisk 200GB-osáig, az ár azonban exponenciálisan nő.
Kinek mi jött be, és milyen tárhely "szokások" mellett?
-
E2E4
aktív tag
[Hi-Fi on]
FLAC-ek telefonra másolásánál a Windows intéző rákérdez, hogy akarja -e konvertálni, amit amúgy ajánl is. Ha igen, akkor FLAC -> WMA, ha nem, akkor marad FLAC.
Előny: Kb. 1/6 annyi helyet foglal a WMA, mint a FLAC. (Konkrét példa 34 MB kontra 5 MB.)
Hátrány: A konvertálás jelentős időt vesz igénybe, pláne sok FLAC másolásakor.Füllel nem hallottam különbséget a kettő között.
Ki, hogyan jár el ilyenkor és mi a tapasztalat?
[Hi-Fi off]
-
E2E4
aktív tag
[mese on]
LG V10 – VÁSÁRLÁS ÖSSZEFOGLALÓ
Mivel hazánkban egyik szolgáltató sem forgalmazza a készüléket, így a vásárlás helye és módja különösen hangsúlyos lehet. Ez az írás erről szándékozik egy átfogó képet adni, párhuzamosan a saját megtapasztalás megosztásával. A különböző fórumokon számtalan hozzászólás tartalmaz pontatlanságokat, vagy valótlan rémhíreket, itt a V10-es fórumban pedig eddig nem is jelent meg erről átfogó írás – szóval jöjjön a tiszta víz és a pohár.
KÜLFÖLD, (EU-N BELÜL) KONTRA BELFÖLD – GARANCIA
LG mobiltelefon tulajdonosként, hazánkban, abban a szerencsés helyzetben lehetünk, hogy a szabályosan kiállított és a telefon azonosíthatóságát lehetővé tevő számlával, mi magunk is besétálhatunk a készülékkel az LG központi szervizébe, ahol 1 évig a garanciális javítást végzik. Tehát az EU-n belüli vásárlás esetén, Magyarországon a Budapest, 13. kerület, Váci út 33 alatti szervizet bátran kereshetjük, 1 éven belüli garanciális problémánkkal. Ebből a szempontból tehát nincs különbség a magyarországi és az EU-n belüli más országból származó készülékek hazai garanciális javítása tekintetében. EU-n kívüli vásárlás garanciális javítása Magyarországon nem megoldott!
WEBSHOP KONTRA BOLT
Ízlés dolga, hogy ki mit preferál.
Webshopos vásárlásnál előny:
- Általában kedvezőbb ár (Esetemben pont nem!)
- 14 napon belüli, indoklás nélküli elállás fogyasztóvédelmi jogaWebshopos vásárlásnál hátrány:
- A készülék nem vehető kézbe, nem próbálható ki
- Általában a személyes kontaktus hiánya (A legtöbbször csak kiszállítással, vagy postázással vehető át a készülék, a személyes átvétel lehetőségét nem minden esetben biztosítják.)
- A postaköltség vagy szállítási díj a vásárlót terheli
- Ha a valóban bontatlan csomagban, a készülékben, vagy tartozékaiban szállítási sérülés, karcolódás, stb. látható, akkor annak bizonyítása, hogy ez már az átvételkor jelen volt, vagy a vásárló okozta, gyakorlatilag lehetetlen
- Még abban az esetben is, ha a websop olyat ír, hogy a futár jelenlétében, a csomag átvételkor átvizsgálható a termék, ez a gyakorlatban kivitelezhetetlen. Nincs az a futár, aki erre várna, az utcán senki nem fogja bontogatni, aprólékosan nézegetni, postai kiszállításnál pedig erre nincs is módBolti vásárlás esetén előny:
- Vásárláskor a készülék megfogható, kipróbálható
- Személyes kontaktus lehetősége
- Kisebb üzleteknél, ahol az eladó egyben a tulajdonos is, közvetlenebb, „barátias” attitűd, szolgálatkészebb kiszolgálás (A V10 vásárlásakor jómagam ezt tapasztaltam.)Bolti vásárlásnál hátrány:
- 14 napon belüli, indoklás nélküli elállás fogyasztóvédelmi joga nem biztosított, helyette csak a 3 napon belüli, gyártási hibából adódó készülékcsere érvényesíthető – fogyasztóvédelmi szempontból
- A legtöbbször magasabb, vagy sokkal magasabb ár (pl. Media Markt) (Esetemben a vásárláskor pont ellenkező volt a helyzet, mivel az akkor elérhető legalacsonyabb áron vettem a V10-et, egy GSM boltból.)ALAP 1 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA KONTRA 2 VAGY 3 ÉV KITERJESZTETT GARANCIA
Néhány webshop csábító ajánlatokkal próbálja magához édesgetni a vevőt. Kezdjük a legnagyobb mézesmadzaggal. 1 év gyártói + 2 év szoftveres garancia = 1 év gyártói garancia + „nesze semmi, fogd meg jól” garancia. A szoftveres garancia semmilyen valódi készülék meghibásodást nem tud orvosolni, ráadásul a szoftveres beavatkozások egyénileg is megoldhatók.
„24 hó teljes körű gyártói + forg. garanciával” = 1 év gyártói garancia + 1 év bolti garancia. A mobilkereskedes.hu csábító ajánlata. A valóságban az 1 éven túli garanciát ők intézik. Ügyfélszolgálatos válasz: „Vagy az LG-be visszük, vagy a Telemaxba.” A Telemax időnként legendásan hírhedt ténykedéséről fórumos hozzászólások garmadáját lehet olvasni. Ráadásul felvetődhet három kérdés:
1. Valóban hivatalos helyre viszik javítani a 2. évben, vagy csak hátul a műhelyben „megmókolják okosban” kínai után gyártott, hamisított, „kicsi óccsó” alkatrészekkel?
2. Valóban korrektek a 2. évben, vagy csak a jól ismert „a szarnak nincs gazdája” elv érvényesül?
3. Ez a szolgáltatáscsomag (a helyszíni oda-vissza futárral együtt) megér plusz 5000 Ft-ot?
Számomra a három kérdés logikai ÉS művelettel lett feltéve, amiben ha csak az egyik válasz „nem” akkor a kimenet „nem.” A személyes válaszom így a „nem” lett.1 év gyártói garancia
Számomra ez tűnt optimális választásnak.A SZÜRKEIMPORTOS GSM MOBILKERESKEDÉS MUMUSA
Sokat olvasni arról, hogy miért érdemes kerülni az ilyen helyeket.
Személyes véleményem az – és a másokkal folytatott privát levelezésem alapján ezt a legtöbben így látják – hogy engem nagyon nem érdekel, hogy a GSM bolt, vagy annak beszállítója hányszor utaztatja, vagy nem utaztatja a készüléket külföldre oda-vissza, és hányszor végez, vagy nem végez jogosulatlan ÁFA visszaigénylést. Ez a NAV hatásköre, én pedig nem vagyok NAV alkalmazott. Pont.Vásárlóként négy dolgot tartok szem előtt:
1. Legyen a vásárláskor elérhető legkedvezőbb ár
2. A készülék legyen eredeti
3. A doboz legyen bontatlan
4. Az esetleges garancia érvényesítéshez kapjak olyan szabályosan kiállított számlát, amely a készülék azonosíthatóságát lehetővé teszi, az-az legyen feltüntetve az IMEI vagy sorozatszám. Irreleváns, hogy 27%-os ÁFÁ-s vagy 0%-os (alanyi adómentes) a számla, mivel mindkettő szabályos, és ezzel az LG márkaszerviz is tisztában van. (Tehát a 27% ÁFÁ-s számla igény csak egy olyan fétis, amit nyugodtan le lehet tenni.)
A garanciajegy megléte az LG márkaszerviz számára irreleváns, csak a számla szükséges.A fentiek alapos mérlegelése után választásom – a fórumokon is többször ajánlott – PartNero-ra esett.
Mivel a G4-csúcstalálkozó (LG G4 OFF topik) helyen megemlítettem már a helyet, akkor nem éppen kedvező tapasztalattal, úgy érzem, az a korrekt, ha az érem másik oldalát is megmutatom.
Akkor egy 2016-os gyártású, fekete bőr hátlapos, EU-s készülékre vártam hiába, azonban kiderült, hogy ez máshol sem beszerezhető. A G4 sajnos kifutó termék lett. Ami pedig nincs, annak beszerzésében a PartNero sem tud partner lenni, viszont a V10-nél más volt a helyzet.A pénteki napon, egy barátommal beszélgettem akkor, amikor kaptam egy banki egyenleg értesítő SMS-t, egy olyan összegről, ami az addig G4-re féltetett pénz, és a V10 árának különbözetét fedezni tudta. Azonnal felhívtam a PartNero-t, és kérdeztem, hogy szombati átvételre van -e LG V10 1 SIM-es, fekete színben? Van. Pár perc múlva kaptam egy SMS-t, hogy a készülék a boltban már át is vehető. Szombaton el is mentem érte.
A VÁSÁRLÁS
Az eladó első ránézésre vizuálisan olyan volt, hogy ha szemben jönne velem az utcán, nem hogy este, de nappal is erős késztetést éreznék arra, hogy az út másik oldalán menjek tovább, talán mert azaz oldal érdekesebb.
(Borostás arc, kigyúrt test.) Egy órát beszélgettem vele, és közben a kezdeti kép teljesen megváltozott. Egy közvetlen, más esetben is segítőkész, barátságos embert ismerhettem meg.
Csak egyetlen példa:
A mikro SIM kártyát,nononano SIM kártyára kellett vágatnom, hogy azt a V10-ben használni tudjam.
A szolgáltató erre képtelen volt; a Media Mark 1000 Ft-ot kért volna érte (még jó, hogy pár hete közel ötvenezerért vettem egy kupon kedvezményes porszívót onnan, sebaj, az okos pontban simán hülyének néztek volna); a PartNero-ban pedig ezt ingyen megcsinálták, a kártyát a telefonba tették, a levágott darabokat pedig a dobozba. Mint megtudtam, a kártyakivágó került neki 1000 Ft-ba. („Media Mark – mert hülye azért nem vagyok!” – hogy onnan vásároljak V10-et 200 ezerért, vagy kérjek SIM kivágást 1000-ért.)Kaptam garancia levelet, de a számlatömbje akkor pont betelt, és mondta, hogy hétfőn
eseteste tudja postázni. (Jelenleg 200 km-re vagyok Budapesttől.) Bevallom, hogy végigfutott a meleg rajtam, pláne, hogy terv szerint szombat este mentem volna el Budapestről. Azonban mégis elvittem a telefont számla nélkül is. Az autóban haladva pedig már csak egy enyhén felemelő boldogságot éreztem, ahogyan vezetés közben az autós tartóban pihenő V10-re pillantottam. Aztán úgy alakult, hogy a hétvégén még Pest közelében maradtam. Hétfőn személyesen bementem a számláért. Kézfogással indítottunk, az eladó megírta a számlát az új számlatömb első lapjára, beírta az IMEI számot is, én beírtam a nevet és címet, és még örültem is neki, hogy a számla hétfői dátumú volt, mivel így az LG szervizben igénybe vehető 1 év helyett 1 év 2 nap garancia időt kaptam.Nekem a PartNero partner volt, s ha legközelebb telefont veszek, akkor is ezt a – 17 éve (!) jelen lévő – üzletet szándékozom felkeresni.
Végezetül a vásárlás bizonyítékai, az érzékeny adatok kitakarásával:
[mese off]
[ Módosította: radi8tor ]
-
E2E4
aktív tag
A fórumot végigolvasva nem fordult elő a G4-nél is tapasztalat "boot loop" hiba. Tehát elvileg csak az ár és az érvényesíthető garancia lehet a preferencia.
Ha nem sürgős a vásárlás, akkor megvárhatod, amíg írok ide egy részletes beszámolót a vásárlásról. ( [mese on] várható - közkívánatra.
) Hátha neked is segítség lehet.
-
E2E4
aktív tag
Victory - Végre V10 Van Vígan Velem, így valódi klubtagként is köszöntöm az egybegyűlteket!
Van, aki használ eredeti LG flip tokot?
Ha igen:
1. Biztos, hogy eredeti?
2. Honnan vette?
3. Mennyibe került?
4. Mennyire elégedett vele?Az eredetiség hangsúlyozásának oka: más LG készülékeknél (konkrétan G4) a felhasználók elégedetlenek voltak a hamisított tokok minőségével és tartósságával. Így – a telefonhoz hasonlóan – itt is melegen ajánlott a „Made in Korea” felirat…
-
E2E4
aktív tag
Jómagam a Gruppi vásárlói klubból vettem két 20.000 mAh-s Power Bank-ot.
Ránézésre is no name, kínai, de eddig még (közel egy éve) tökéletesen működik mindkettő, (a másikat nem én használom) a kontakt hibás, és cserére szoruló vezetéket leszámítva. Ezért viszont kárpótolt az ára: 2990 Ft/dbAzonban ha kisebbet, ránézésre is jobb minőségűt és jó érték/ár arányút keresel, akkor – ahogyan azt zoleeno1 írta – érdemes lehet a Xiaomikat megnézned. (Mármint a Power Bankok tekintetében.)
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1583 üzenetére
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #1574 üzenetére
Még nem volt rá lehetőségem, de reményeim szerint hamarosan... Szóval addig csak általánosan "osztom az észt".
Amint meglesz ez a remek készülék, - a V10, - kicsit jobban szeretném letesztelni, hogy ne csak olyan kis nyúl farknyi gondolatot kellejen leírnom, mint amilyet ezen fórum debütáló hozzászólásában tettem.
(Bár egy barátom szerint inkább a logout-ra kellene cikket írnom.)
-
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #1572 üzenetére
Valóban, két akkumulátor használata "jelentősen" - optimális esetben akár kétszer - hosszabb élettartamot biztosíthat, ha:
a két akkumulátort szimmetrikusan használjuk, r-go egyszer az elsőt, egyszer a másodikat. Költői kérdés: ez vajon a gyakorlatban pontosan betartható? Gyakorlatias válasz: nem.Folyamatos használat mellett, általában 2 év az élettartam Li-Ion akkumulátorok esetében.
Hosszabb távon, valóban rászorulhat a felhasználó az akkumulátor cserére - pláne a V10 esetében, amely a telefon funkciója mellett egy kvázi FLAP zenelejátszó.
Újabb költői kérdés: emellett szüksége van -e a felhasználónak pl. az akkumulátor tartó és töltő egységre (Charging Kit) illetve egy másik (redundáns) akkumulátorra?
A gyakorlati választ pedig mindenki megadhatja magának. -
E2E4
aktív tag
"Vagy jobban megéri egy sima power bank?"
Szerintem, igen, mert:
1) többször - és főleg egy 2,1 A-es kimeneten keresztül, kihasználva a V10 gyors töltési lehetőségét - viszonylag hamar feltölthető vele a telefon, ellentétben az LG V10 Battery Charging Kitben lévő feltöltött akkumulátorral, amely csupán egyetlen további 3000 mAh elektromos kapacitásnövelést tud biztosítani;
2) univerzális, tehát más készülék(ek) - akár egyszerre történő - töltésére is használható;
3) olcsóbb, mint az LG V10 Battery Charging Kit;
4) nagyjából akkora, vagy nem sokkal nagyobb, mint az LG V10 Battery Charging Kit;
5) Vannak szituációk, ahol csak a power bank jöhet szóba. Pl.:
a) hosszabb, de még egy napos túrázásnál, műholdas tracking alkalmazás használatakor (pl. Endomondo). Akkumulátor cserekor az útvonal folytonos mentése megszakad.
b) még hosszabb, akár több napos túrázáskor, ahol elektromos hálózat nem érhető el, egy nagyobb kapacitású, 20.000 mAh-s power bankkal, feltöltött induló telefon akkumulátor mellett, akár egy hétig is "életben tartható" a telefon. (Vagy folytonos, napi GPS nyomkövetés esetén is több napig.)Hirtelen ennyi.
-
E2E4
aktív tag
k5.20 érdekes felvetésére, rögtönzött közvélemény kutatást indítok. Aki kedvet érez, csatlakozzon.
Kinek, milyen tapasztalata van üvegfólia kontra gyári Gorilla Glass 4-el kapcsolatban:
- használhatóság,
- ujjlenyomat gyűjtés,
- ujj tapadása / ujj könnyen siklása tekintetében?Eddig kiderült:
xPROtector ultra clear 0.33: "nagyon gyűjti a zsírt...állandóan opálos, homályos"Aryon87: Ez elismerés volt számomra egy ilyen vérbeli G4 felhasználótól, és kommentelőtől.
-
E2E4
aktív tag
válasz
gretzky77 #1542 üzenetére
A tesztben: „a phablet ütésálló, megkapta a MIL-STD-810G minősítést is, ami a nem specifikusan ilyen célra készült mobiloknál elég ritka és dicséretes tulajdonság.”
Quqesz #1210: „megkapott vmi biztonsági elismerést a teló, így mehet állami és katonai szektorban is.” link
Úgy tűnik, az LG weboldalán ebben is ugyanúgy szerénykednek, mint az okostelefonokban egyedülálló minőségű DAC és fejhallgató erősítő IC típusának megadásával.
Pedig szerénytelenül repkedhetnének specifikációs leírásokkal az alábbi marketing mondatok:
- A világ első, minőségi Hi-Fi zenehallgatást biztosító okstelefonja
- A katonai minősítést is megkapott készülék, aminek minősített acél oldaléle akár önvédelem esetén is bevethető
- Az Android egyik legjobban optimalizált modifikált operációs rendszere
- Magyarországon a legkorrektebb szervizes attitűdMindemellett nem, nem vagyok elvakult felhasználó, mivel - egyenlőre még - nem is rendelkezem ezzel a nagyszerű készülékkel.
Sőt, az itt leírtakból pl. az utolsót (kissé nyomatékosabban
) megemlítettem egy olyan áruházban, ahol több telefon típust is árultak, ráadásul az egyik eladó - költséghatékonyságból - egy "kínai csodát" használt. Ők is csak bólogattak, pedig nekik minden készülék eladó, még a sokkal drágább modellek is. Mindezt úgy, hogy eszem ágában sem volt ott vásárolni, az elrugaszkodott árak miatt.
-
E2E4
aktív tag
Tisztelettel kérdezem, egy por- és ütésálló telefonra, a front oldali védelemre, nem lenne elégséges egy *edzett üvegfólia? (Ha durvábban esik egyenetlen felületre, akkor az reped, nem a kijelző.) (*Pl. amit már a fórumon is linkeltek.)
Nem is tudom, van -e még olyan telefon a V10-en kívül, ami ütésállósága ellenére prémium kategóriás megjelenéssel rendelkezik. Valóban szükséges ezt eltakarni egy tokkal, amely ráadásul egyenetlen felületen, fizikailag képtelen a kijelző védelmére? (Pl. egy kisebb kavics is simán túlnyúlhat a perem "védelmi szintjén".)
Ha az tapasztalat, hogy mégis szükséges a tok rá, akkor szerintetek mi a helyzet a Slim Armor-al, előre nyúló oldalperem** tekintetében? (**Amely nem engedi a kijelzőt hozzáérni a szigorúan egyenletes felülethez)? (Ebben a tokban akár ki is lehet támasztani a telefont, ami pl. videó nézésénél hasznos lehet. Igaz, ennek a "többletnek" dupla ára van a "Thin Fit" kivitelhez képest.)
-
E2E4
aktív tag
Szerintem a Partnero-nál:
H960 = valójában H960A
H961 = valójában H961NA két típusra vonatkozó különbségeket írtam le fentebb.
Jó tanács: az adott üzletben ajánlott a folyamatos és pontos kommunikáció, mert nem biztos, hogy ami ki van írva, az kapható is. (Konkrétan ott vártam több mint 3 hetet egy fekete bőr hátlapú G4-re, és még most sincs.)
-
E2E4
aktív tag
Módosítom: Előző hozzászólásomban "H961A": helyett H960A.
Feltételezem, hogy bitmad is a Magyarországon beszerezhető és a fórumon is előforduló modellekre célzott, és a H960A-t kérdezte. (Én csak másoltam a kérdésből a típusszámot.)
Köszönöm Taci listáját, és azt is, hogy felhívta - közvetve - erre a figyelmemet.
ronaldo: a dual SIM-es 64 GB-os.
Bár feltételezem, hogy az amerikai kérdés költői, de a válasz is az: igen, mindenből többet (jelen esetben kétszer annyit) kapnak.babosmiki:
Ezek szerint ezt is javította az LG a G4 óta. Első hozzászólásomban a lista tovább bővül:
14. dual SIM-es verziónál vezeték nélküli töltés nem lehetséges -> ez megoldott
-
E2E4
aktív tag
H961N: 64 GB flash memória, 2 SIM (dual standby), rádiónál felvételi lehetőség, hivatalosan nem támogatja a B20 (800 MHz) LTE frekvenciát (rootolás után mókolható bele), EU-ban nem forgalmazott, így nincs is rá hivatalos LG garancia (csupán bolti "no komment" kategóriás)
H961A: 32 GB flash memória, 1 SIM, rádiónál felvételi lehetőség nincs (vélhetően EU-s szerzői jogok miatt), tudja a B20 (800 MHz) LTE frekvenciát, EU-ban forgalmazott, van rá hivatalos LG garancia 1 évig, személyesen is lehet vinni az LG központ márkaszervizébe
A tulajdonosok majd megírják, hogy a 2 SIM-es telefonban is lehet -e "mókolni" wireless töltést? (G4-nél ez nem volt lehetséges, mert a 2. SIM helyén lett volna a wireless töltés helye.)
Már írták korábban a fórumon, jómagam is tisztelettel kérdezem a rezidens fórum tagokat: ilyen, és ehhez hasonló, visszatérő, eddig nem teljesen kifejtve megválaszolt kérdések tisztázására, nem lenne célszerű az oldal tetejéről lenyíló összefoglalót írni?
A G4-es topikban ezt Stauffenberg készítette el, elég szakszerűen.
A "De, csináld meg te!" válaszokra bátorkodom előre válaszolni: még nincs ilyen telefonom, de az első írásomban is kifejtettem, hogy azért vannak eltérések a G4 és V10 között is. Ráadásul az ide újonnan betérőktől nem is várható el az, hogy a G4 csínját-bínját ismerjék. Főleg az audió képességek élveznek a V10 esetében specialitást, ami más (alap kiépítésű*) telefonnál még téma szinten sem jön elő.*A G5-nél a "Hi-Fi barát modul" külön vásárolható opció.
-
E2E4
aktív tag
Köszönet a biztatásért mindazoknak, akik ezt kinyilvánították.
Amint lesz ihlet és lehetőség, talán újra billentyűzetet ragadok egy átfogóbb írás erejéig.stemplar07 ezen írásából arra következtetek, hogy igen. Ez az ESS Sabre 9602C fejhallgató IC sajátossága, az-az hogy a csatlakoztatott impedancia függvényében változtatja a kimeneti erősítést. Az említett esetben az "aux" módnak megfelelő kimeneti erősítést ad. S ha már működik a fejhallgató erősítő IC, logikus, hogy a dedikált DAC is üzemel.
Erről azonban még – a telefon hiányában, – egyenlőre nincsen tapasztalatom. Terveim szerint az elsők között szeretném majd a telefont a végfokerősítőre kötni, és használni az eddig bevált „műszert”, a füleimet. Talán még abból is születhet egy írás.
Ha egyre többen és többször emlegetjük stemplar07 fórumtárs nevét, talán újra megidézhetjük őt ide. Számomra sokat adtak a lelkesítő írásai.
-
E2E4
aktív tag
[mese on]
Kedves egybegyűltek, más fórumokból (G4, G5) „ismerősök” és ismeretlenek!
Az imént sikerült végigolvasnom a topikot, és szeretném megosztani a V10-es tapasztalataimat (is).
Igyekszem lényegtörően és nem finomkodva írni. Kéretik minden mondat elé képzelni a „Nézőpontom szerint” szavakat, tehát az itt leírtak kizárólag a saját tapasztalataim alapján formálódott véleményemet tükrözik, az igazságok is (ha lennének) csupán az „én igazságaim” – noha lehetséges, hogy ez egybeesik a valósággal is.Elöljáróban annyit, hogy G4-et szerettem volna, (tehát nyilvánvaló, hogy nagyon jó telefonnak tartom) abba a topikba folytam bele, - ott lettem lelkes, szó szerint „újoncból” „lelkes újonc” - és oda még egyszer azt is leírtam, közel három hete, hogy „a G4 vétel előtt nem érzem azt, hogy a G4-el boldogtalan lennék, a V10-el szemben. Pláne amilyen áron hozzá lehet jutni most a G4-hez.”
De mivel 3 hét alatt nem sikerült 2016-os gyártású, fekete bőr hátlapos G4-et venni, így megnéztem egy V10-et is. És ekkor vártan dolgok történtek.Szemrevételezés:
Ez bizony egy másik kategória. A G4 és V10 között nagyjából az a különbség, mint az autóiparban a Toyota és a Lexus között. Mindkettőt a Toyota gyártja. A Toyota jó autó, megbízható, de Lexus, az luxus. A V10 pedig olyan, mint ha a G4 luxus kiadása lenne. Érezhető a különbség, látható a többlet a G4-hez képest, de az első tapogatás után még azt mondtam, nem ér meg nekem ez a többlet jelenleg +40..80 ezer Forintot:
1. kijelző 5,5” -> 5,7”
2. Gorilla Glass 3 -> Gorilla Glass 4 kijelző védelem
3. másodlagos kijelző nincs -> van
4. műanyag, könnyen kopó oldalél -> acél, kopásálló oldalél
5. asztalra lerakva és a kijelzőt tapizva a telefon billeghet -> nem billeghet
6. sérülékeny bőt hátlap -> strapabíró, duraskin hátlap
7. tok szükséges lehet a sérülések kivédése miatt -> (por és) ütésállósága miatt ez szükségtelen
8. videó manuál mód nincs -> videó manuál mód van
9. RAM: 3 GB -> 4 GB
10. ujjlenyomat olvasó nincs (egy 2015-ös flagshipben!) -> ujjlenyomat olvasó van
11. külső hangszóró hátul van -> külső hangszóró végre alul, oldalt található
12. szimpla előlapi kamera -> dupla előlapi kamera (Tök felesleges, de van.)
13. „ismeretlen DAC” (LOL) -> ESS Sabre 9018C2M DAC és 9602C fejhallgató erősítő. Pontosan olyan DAC, mint amilyen a 219.990 Ft-os Fiio X7-ben van. De a hangképet több alkatrész együttese befolyásolja, nyilván ebben nincsenek olyan alkatrészek, mint a célhardverben.Egy másik alkalommal sikerült egy hang tesztet végezni, az egyik műszaki áruház LG promóterének közreműködésével.
LG V10 vs. G4 vs. G5 hang mustra
Részvevők:
a.) A három telefon alap kiépítésben
b.) Egy, már nem belépő szintű, de azért közel sem az itt emlegetett szintet hozó, AKG K370 fülhallgató, JBL fülrögzítőkkel, hogy ne csússzon ki az „agyba dugó”
c.) A nálam lévő Toshiba 32GB micro SD kártyáról ad hoc módon választott 3 különböző stílusú zene:
Klasszikus: Andre Rieu - Celebrates ABBA (2013): Chiquita
Pop: Pet Shop Boys - Art (2003): Jealousy
Elektronikus: Jean Michel Jarre - Equinoxe [1997 remastered] - Equinoxe (part 4)Tudom, eretnekség, de csak mp3 volt a memóriakártyán (320 kbps VBR és FBR) így nem is számítottam sok mindenre.
d.) a füleim
Mindhárom esetben a gyári zenelejátszót használtam, természetesen EQ nélkül (flat) és maximális hangerőn.
V10: Hi-Fi mód be/ki kapcsolása zenelejátszás közben. Hogy volt -e hallható különbség a Sabre és az alap Snapdragon megoldása között? Mi az hogy!
Alap esetben mesterséges digitális és „karcos” magas hangok, elmosott közép, és nehezen hallható mély. (Eddig azt hittem, hogy eleve mélyben szegény a fülhallgató karakterisztikája.)
Bekapcsolt „Hi-Fi” esetében: Megjelent a dinamikatartomány, ami eddig nem nagyon volt hallható. A magasak természetesen szóltak, a közép tartományt jól meg lehetett különböztetni és olyan mélyek jöttek elő a fülhallgatóból, amiket előtte még nem is hallottam. Az egész zene természetesebben szólt, még úgy is, hogy veszteséges tömörítésű zenei fájlt hallgattam. Csupán az elektronikus zenénél nem volt jelentős különbség, ami érthető is, hiszen az egy „remastered” album volt, r-go dinamika kompresszorral felturbózott és szétcseszett, „legalább autóban jóóóól szóól” lemez volt az, amiről az mp3-at készítettem. És hát’ szarból nem lehet várat csinálni.Nagyjából úgy mosolyogtam a „Hi-Fi” üzemmódnál, mint egy zsűri tag a tehetségkutatón, amikor meglát egy őstehetséget a színpadon. Közben pedig önkéntelenül bólogattam, mint a retro bólogató kutya az autó kalaptartóján. Ilyet én még okostelefonban nem hallottam.
G4: Azért ebben is van egy „ismeretlen DAC”. Lássuk! Ó, jajj! Nagyon hamar abba hagytam a „zene” hallgatást, ugyanis pontosan azt az „élményt” nyújtotta, mint a V10, kikapcsolt „Hi-Fi” üzemmóddal.
G5: nem volt az áruházban hozzá kapható „Hi-Fi barát modul” így csak az alap készüléket próbálhattam ki. Ebben már Snapdargon 808 helyett Snapdargon 820 ketyeg, talán a hozzá adott alap DAC is jobb lett. Nem lett. Ugyanazt tapasztaltam, mint a G4 esetén.
A V10 megvett kilóra. Az elején felsorolt lista utolsó elme („Hi-Fi”) olyat mutatott, hogy állva maradtam, ahogyan az összes többi okostelefon állva maradhat mellette. (Ahogy olvastam, a G5 + B&O modul is, sajnos.) S itt van a lényeg. Az ár. Kérem szépen: ez a telefon kvázi egy mobil hifi lejátszó, emellett egy flgship telefon. Ez a kettő meg, ha árban összeadjuk, akkor olyan 400 ezer Forintot feletti magasságában vagyunk. Ehhez képest a telefon ára…
Hab a tortán:
Kíváncsiságból meghallgattam az eredeti Pest Shop Boys lemezt (amiből az mp3-at készítettem) ugyanazon fülhallgatóval, egy Denon DCD-695 típusú CD lejátszó fülhallgató kimenetéről. Tudom, ez is eretnekség, de kíváncsi voltam. A Denon amúgy is sajátságos jellegű hangot ad (van aki szereti, van aki nem) de azért még is „ASLC Lambda, 20 bit 8 times over sampling digital filter, duble super linear convererter” meg ez volt az első CD lejátszó, amin zenekari képet hallottam egy 3 hangszórós szettből. (Tehát megvolt a zene tere: balra előre 5 méter egy zongora, előttem közvetlenül egy énekes, stb.)
Kérem szépen, a hangkép majdnem olyan volt, mint a V10-nél, kikapcsolt „Hi-FI” módban. Tehát a V10-en, „Hi-Fi” módban, az mp3-ba konvertált zene jobban szólt, mint az eredeti CD. Itt nagyjából leesett az állam, valamint gondolatban el is temettem régi, hőn szeretett CD lejátszómat.DAC-al dacolóknak, a sok félreértés tisztázására.
Minden olyan digitális eszközben van DAC, és valamilyen „hangerősítő”, ami hangot képes megszólaltatni. Így még egy „ősrégi” butatelefonban is van. (Sokszor csak az emberi beszédhang átviteli minőségére optimalizálva) E nélkül egyszerűen nem hallanánk azt, aki felhív minket, ő sem hallana minket, valamint például a csengőhangot sem hallanánk a külső hangszórón. Ezek általában valamilyen alaplapra integrált megoldások, esetleg SoC kivitelezések. (A szekértők majd itt pontosítják, ha szeretnék.)
Amikor DAC-ról beszélünk, akkor egy külön IC-t kell vizualizálnunk, illetve jelen esetben még egy másik integrált áramkört is, ami a fejhallgató erősítő. A különböző digitálisról analógra átalakító, és hangot erősítő eszközök között pedig füllel hallható a különbség. Ebben a V10 nem csak a jelenleg kapható összes okostelefont múlja felül, de – nyilván kompromisszummal – egy olyan céleszközzel is felveheti a versenyt (mobil hifi lejátszó) ahol pont a hangminőségre van minden kiélezve. Itt a fórumon is olvasható olyan – sajnos mostanában már nem aktív – felhasználóról (stemplar07), aki konkrétan egy Fiio X3II-t adott el, és helyette a V10-et használja, egy – az általam használtnál – jóval komolyabb fejhallgatóval, valamint veszteségmentes hangfájlokkal.Röviden, ennyi.
Tervezett megvétel után, folytatása következik…[mese off]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest