- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas.janos
csendes tag
válasz
farkas.janos #3814 üzenetére
Na erre is megvan, hogy mi okozta: nalam a tasker kisegito lehetosegek ( rendszerbeallitasok-> kisegito lehetosegek-> Tasker JB[be]) engedelyezese utan jott elo. Catlogban olyasmit latok ezutan, ami nincs benne a rendszerben alapbol.
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): Object tried to add another callback
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): java.lang.Exception: Called by
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at com.android.internal.policy.impl.keyguard.KeyguardUpdateMonitor.registerCallback(KeyguardUpdateMonitor.java:1036)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at com.android.internal.policy.impl.keyguard.KeyguardSelectorView.onResume(KeyguardSelectorView.java:326)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at com.android.internal.policy.impl.keyguard.KeyguardHostView.onScreenTurnedOn(KeyguardHostView.java:1001)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at de.robv.android.xposed.XposedBridge.invokeOriginalMethodNative(Native Method)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at de.robv.android.xposed.XposedBridge.handleHookedMethod(XposedBridge.java:547)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at com.android.internal.policy.impl.keyguard.KeyguardHostView.onScreenTurnedOn(Native Method)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at com.android.internal.policy.impl.keyguard.KeyguardViewManager.onScreenTurnedOn(KeyguardViewManager.java:376)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at com.android.internal.policy.impl.keyguard.KeyguardViewMediator.handleNotifyScreenOn(KeyguardViewMediator.java:1715)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at com.android.internal.policy.impl.keyguard.KeyguardViewMediator.access$2200(KeyguardViewMediator.java:105)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at com.android.internal.policy.impl.keyguard.KeyguardViewMediator$4.handleMessage(KeyguardViewMediator.java:1375)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at android.os.Looper.loop(Looper.java:153)
02-24 14:22:45.781 E/KeyguardUpdateMonitor(15464): at android.os.HandlerThread.run(HandlerThread.java:60)Amugy van valakinek olyan modositott framework-res.apk fajlja, ami tamogatja a tobbfelhsznalos modot?
-
west76
aktív tag
Bár teljesen meg vagyok elégedve az SLX ROM-al és rám nem jellemző módon már hónapok óta nem telepítettem új FW-t a telefonomra, de nagyon kíváncsi vagyok már a legutóbbi próbálkozásom óta mit változott a MIUI, mert azért szépségben az verhetetlen. Szóval kérdésem lenne hozzátok:
Használja-e valaki az oroszok által port-olt miui-t, ami itt érhető el: [link]
Ha igen, akkor, van-e benne magyar nyelv? Minden működik-e benne? Stabil-e, nincsenek idegesítő belassulások, újraindulgatások?
-
cool13
őstag
válasz
farkas.janos #3896 üzenetére
Igen.
-
Tudom régi post-ra válaszolok...
Neked is és a többieknek is szeretném megköszönni a pár hozzászólást, amit ennek a ROW/CN különbségnek szenteltünk.
Én is olvasgattam közben.
Úgy néz ki, a flashtool egy fw upgrade esetén a PMT-t is frissíti (info: rua1@xda – az MTKDroidTools fejlesztője).
Ez miatt alaptalannak tűnik az az aggályom, hogy a ROW verziót felrakva a CN verzióra partíciókeveredés lesz a vége.
Ezt támasztja alá a te példád is, szerencsére.Igen hasznos volt az is, hogy a CN->ROW konverzió utáni dumchar_info is szerepelt a hozzászólásokban.
További infó, hogy a két változat meóriacím-összertéke azonos: 3769344kB.
Egyszóval ebből is tanultam a segítségetekkel.
A javaslatom továbbra is az, ha valaki CN telefonból csinál ROW-t, vagy ROW-ból CN-t, akkor utána cserélje le a recovery-t is a megfelelő verzióra (Mivel a partíciók kiosztása ezzel megváltozik).
-
cool13
őstag
Na most nekem van kis gondom. MAC address hogy lehet egyforma két telefonon? Meg tudom változtatni valamelyiket? Ha nem akkor a mit tegyek hogy ne dobja le az egyik telót ha fellépek a másikkal? Vagy ez nem telefon beállítás kérdése? WIFI téren béna vagyok.
-
west76
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3889 üzenetére
Ezzel is meg tudod oldani, ezt legalább ismerjük is valamennyire
:
De miui nem tudom hogy rootolt-e, szóval, ha nem akkor húzd újra a rendszert és úgy próbáld
hopp, beg megelőzött
na de azért a link miatt hagyom
-
beg
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3887 üzenetére
MobileuncleTools a playről és lőn engineer mode az appon belül. Onnan már ki tudod jó eséllyel javítani.
-
west76
aktív tag
válasz
kmate07 #3886 üzenetére
"flash tools nem megy" - nem jól van vagy nem a megfelelő driver van felrakva
átparticionálás - nem próbálkoznék azzal, mert a life romhoz van egy script az orosz fórumon vagy akár itt is egy-két hsz-ben megtalálható. e ha slx-et akarsz, akkor először azt tedd fel utána particionáld át
-
randras
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3887 üzenetére
Engedd el a kezeddel a kezed és csapd arcon magad.
(Amúgy nem tudom.)
-
Mr.Csizmás
titán
szeretnék magammal kezet fogni
mtkdroidtools - cappa72 féle cwm 125 - miui - nincs imei
persze menteni elfelejtettem, a linkelt leírás szerinti mérnökmenü nem jön be a mijáun. mit tegyek?
-
kmate07
csendes tag
Kipróbáltam másik gépen azon sikerült megcsinálni a mentést.
Most viszont a flashtool nem megy. Firmware upgrade-et elindítom, de semmi nem történik.
Nem akar elindulni. :S
Valami ötlet esetleg?
Ha esetleg felmenne a life, akkor utána mehet az átpartícionálás?
Cappa72-nek van hozzá egy leírása. Ez működik CWM helyett TWRP vel is?
Előre is köszi a segítséget! -
wallace
tag
válasz
szaszyka #3876 üzenetére
Jófogás-ról, de simán lehet, hogy apródon is volt ugyanez... Lehet, hogy te jártál jól, most már minden létező modem drivert végigpróbáltam, most már nem ugrál a térerő, de valami elképesztően gyenge a jel (2G-n), konstans -100 dB körül, ez lókuki, használhatatlan. Talán az antennákkal lehet még valami, ha az sem, akkor megszívtam...
-
FOX888
tag
(#3879) beg , (#3881) Cyborg
Köszi -
han_lev
senior tag
Köszi!
Az ejgó-ra mindíg megszerzem a friss térképeket, most is full europa 2013 van rajta (ez egy jó filmcím is lehetne
A laucherek közül én is a novát tartom a legjobbnak, de kitróbálom a miui felületet is.Azt szeretem, mikor kiírja, hogy melyik "kártyán" jön be a hívás, illetve a fogadásnál, jelzi, hogy az adott sms melyik kártyáról jött, illetve ment.
Üdv!
-
FOX888
tag
A kezemben tartott készülékről meg tudom állapítani valahogy, azt hogy rootolt-e?
-
han_lev
senior tag
Egyelőre a kiműtött bölcsességfogamat finomhangolom egy kis fájdalomcsíllapítóval, a külöünféle dolgokra majd később rátérek
de bekapcsoltam.
Nos most valami progikat keresek, ez a felület nekem nem annyira tetszik, va UI kéne, a lenovóé jó volt, majd letöltöm, és apk-ból telepítem.
A MIUI is jó, régen szerettem, megnézzük.
Illetve IGO-t is telepítenem kell, meg a BisnisCalendart meg miegymást.
De tetszik, gyors, és remélem az üzenetkezelése, meg a két kártya kezelése is megadja amire szükség van.
Nagyon hálásan köszönöm mindenkinek a segítséget, és az összefoglalóban meg a külön nekem írt FlashTool használatról írt válaszban rejlő nélkülözhetetlen segítségeket.
Kiváncsian várom a jövő fejlesztéseit, remélem még nagyon sokáig "buzerálhatom" a kis (nem is annyira kicsi) kedvencemet.
Szép napot mindenkinek! -
han_lev
senior tag
SIKER!!!
Forog a Google fogaskerék. Indul először az SLX_v_23a_lenovo p780 hoz.Bagatell hiábát vétettem este. Nem csomagoltam ki a FlashTools-ot, hanem a zippfileből telepítettem, illetve indítottm el. Így hiába tallóztam be a scatter filet, nem talált valamit, nem is indította el a LiFe_V3-at.
ahogy kicsomagolt mappából indítottam, máris frissítette a telót a LiFe-ra.
Kicsit megnéztem, aztán kikapcsoltam és máris a Recoweryvel indíítottam újra.
Ahogy a leírás mondja, betallóztam az SLX rom zippjét (előtte persze feltettem az ad kártyára)És lám már megy is.
A kérdésem csupán az mered: mi az a GraviBox? Lehet közben rájövök, de, ha segítettek, az .. nagy segítség lenne
Béke! -
han_lev
senior tag
Kérdés, probléma:
Az MtkDroidTools cuccait miért értelmezi trójainak a Nod32-m?
-
wallace
tag
Miután recovery-ben modem drivert cseréltem, nrm kér PIN kódot sem és miért mutat a verzió infó alatt "unknown baseband"-et? Mit csináltam rosszul? Betallóztam install-ba modem drivert zip-es formátumban, install, majd egy wipe davlik cache-t nyomtam...
-
wallace
tag
Szerintem nekem sem a ROM cserélgetéstől kell tartanom. Tegnap éjjel még volt még egy bakim, ami miatt úgy aludtam el (igen rosszul aludtam kb 4 órát összesen), hogy ennyi volt, mehet a kukába a teló. Szóval annyi történt, hogy este cseréltem egy SIM-et, de persze már egy micro SIM-et szedtem ki, ami bele volt rakva a keretében, abban meg már lötyögött, stb. Elég annyi, hogy amikor szedtem ki a SIM-et, volt egy kis gubanc a SIM kártya érintkezőivel, én meg elég erőszakos voltam, szóval kiszedtem a kártyát, de az érintkezőket vissza kellett nyomkodnom, picit hozzáértek a fémkerethez, amibe belecsúszik a SIM, egyszóval ritka balf*sz voltam. (de egyébként fizikailag nem károsodott semmi, az érintkezők is a helyükre kerültek) Ezek után, kapcsolnám be a telót, semmi. Reset gomb, semmi. Gyakorlatilag semmilyen gombkombinációra nem reagált. Szétkaptam vagy 2-szer mindent átnéztem, reset gomb, sűrű nyomkodása nem hozta el a megváltást. Aztán már volt vagy 1 óra, lefeküdtem aludni, persze teljesen el voltam keseredve. (Éjjel álmomban más mobilokat javítgattam, LCD-t cseréltem, ilyesmi, gondolom próbálta az agyam a kibillent lelki békém helyreállítani
) Ma reggel 6-kor felkeltem megint szétkaptam teljesen, amikor eszembe jutott, hogy az AKKUMULÁTOR csatiját még nem vettem le, lehúzom, visszadugom, INDUL!!!!! Ekkor majdnem elsírtam magam örömömben.Összeraktam és ismét boldog okos-akkubank tulajdonos vagyok...
Azért írtam le ezt a kis sztorit, hogy ha más is olyan helyzetbe kerül, hogy teljesen döglött a teló, akkor lehet az a megoldás, hogy lehúzza az akku csatit egy pillanatra, mert ezek szerint a reset gomb sem mindenható...
-
cool13
őstag
válasz
kmate07 #3859 üzenetére
Miért nem próbálod ki, hogy működik a dolog? Tudsz telepíteni például windows-t kikapcsolt gépnél?
Ha áram van minden van!De akkor ovis szinten. Bekapcsolod a számítógéped/Driverek legyenek fent/Elindítod a Droid Tools-t/Bekapcsolod a telefont/Összekötöd a két gépet/DroidTools dolgozik és tádám!!!
Ha nem azt látod amit már százszor és ezerszer kiveséztünk első képnek, akkor Driver gond szerintem. Ha így van kezdheted az alapoknál.Szerintem nézd még át azt a Driver kérdést, ha csak nem kikapcsolt állapotban nem dugtad rá a telót a gépre.
ROM cseréhez nem kell nyomogatni factory vagy recovery mód meg más hülyeséget. Csak akkor ha nem FlashTools-al rakod fel a ROM-ot. Akkor is a RECOVERY kell. Majd ha kicserélted a ROM-ot, utána kell bogarászni a wipe dolgok miatt, akkor is a Recowery-ben.
Ennek elővarázsolása. Én nem nézem hogy be vagy ki van kapcsolva a készülék. Egyszerre két ujjal nyomom a hangerő gombokat + a bekapcsoló gombot. Addig amíg el nem sötétedik a készülék, majd felvillan valami logó féle (rom függő) mi. Ekkor elengedem a bekapcsoló gombot, tovább nyomva tartom a két hangerő gombot addig amíg be nem villan a recovery.
A Recovery cseréhez meg meg kell nézni mi van fent, és Cappa72 elképesztő melóval, mindhez készített használhatót. Ennek lecserélésére pedig a legegyszerűbb ha fent van a Mobileuncle MTK Tools a telón. Ezzel le tudod cserélni a Recovery-t.De nem hiába mondják itt az okosok (west76 és mások is) az SLX felrakását. Stabil jó stb, stb. Ráadásul előtte felkerül a Life ami miatt a TWRP. Ez pedig azért jó, mert talán jobban áttekinthetővé egyszerűbbé válik a Recovery-ben mókolás. Ráadásul, vagy a GB-ban kell beállítani, vagy alapból olyan az SLX, hogy bekapcsoló gomb hosszan nyomására, van lehetőség újraindításra, és ezen belül kapásból Recovery-ben való elindításra. Szóval okafogyottá válik az előző szösszenetem.
Lehet más ROM is tudja ezt nem tudom már, mert az SLX előtt szinte mind volt fent, de amióta ez felkerült mindent elfelejtettem ezzel az egész cserélgetéssel kapcsolatban. Olyan mint amikor megtalálod az igazit.Nem tudom mit kell fosni itt a dolgoktól mindenkinek. Nem tudtam elrontani semmit. Pedig nem is értek hozzá. Ráadásul soha nem volt még előtte Droidos telefonom. Lehet olyan voltam mint a cigány lova, de soha nem volt gondom ROM cserénél. Olvastam, próbálkoztam. Aztán újra, ha nem ment. Addig nyomogattam míg valahogy életet leheltem bele az elején. Így tanulod meg. A legnagyobb bakim sem a ROM cserélgetéskor volt, de ez már más tészta, és fedje örök homály, annyira fatális a dolog.
Na elég is volt már, mert lassan újraírom az összefoglalót!
Persze ettől még én nem vállalok felelősséget a tetteitekért, csak leírtam nálam hogy ment vagy megy a dolog.
Bocs mindenkitől a hossza miatt.
-
han_lev
senior tag
Egyébként Factory módba továbbra sem sikerül elindítani.
valami "meta" modot ír ki, és "long press to normal mod - dal lehet tovább menni.
a CWM - be be tudok lépni FEL+ LE + POWER gombbal.Így az MtkDroidTools - ot sem tudom használni,mert azt meg csak Factory m odba lehet.
Ötlet?
Egyébként köszi, sikerült letölteni.
Bár ahogy elindítom már erre is riadóztat a Nod32, hogy vírusos.. -
ath
senior tag
válasz
han_lev #3860 üzenetére
mtk droid tools v2.4.6 & v2.5.2
7zip
telepíted a 7zip-et, kicsomagolod a 7z-t, abban lesz a scatter, azt betallózod flashtool-ba, majd flasheled. ha sikerült, power+hangerő fel+hangerő le után jutsz a twrp recoverybe, ott install-nál megkeresed az slx-et, telepíted, majd factory reset, és működnie kell -
han_lev
senior tag
Na jó, akkor most megállok.
Némi problémába ütköztem....Először is: Nekem nem indul el facktory módban. Akár hogy nyomom, le + bekapcsra az jön be, hogy : ideiglenes mód, nyomjon hosszan normal bootra. ha fel + bekapcs akkor is kiír valamit ... de csak ki be kapcsol, .. egyébként meg megy a teló.
másodszor: az MtkDoridTools - t nem tudtam letölteni az adott helyről az összefoglalóban. A vírusírtóm mindíg kinyírta, vagy maga a Chrom tiltotta le, mert trójai van benne...vagy mi. Egyedül a 2.2.7 est sikerült letölteni, ami fel is ismeri normál bekapcsolt módban a telót, de nem engedi a mentést (szürke a bizt. mentés gomb)
viszont scatter filet sikerült vele csinálnom, azt el is mentettemnamármost: a mobilUnkle progivel sikerült feltennem egy CWM-et amit Cappa72 oldaláról töltöttem le. Azzal csináltam egy mentést, amit elmentettem pár helyre (790 mgb nagyságú azt hiszem)
Ami gondom: a FlashTool-al kéne felrakni a LiFe_V3-as romot, hogy aztán felmenjen az SLX. DE: az orosz oldalról letöltött file 7z-be van tömörítve, ebből hogy lesz scatterfile?
Egyébként ha fe+le + bekapcs gombot nyomok, akkor a CWM jön be a Cappa72 féle.
Na most hogyan tovább?
Üdv! -
kmate07
csendes tag
Szia!
Köszi szépen. Ezzel próbálkozom. Első kérdés, a telefont milyen álapotban dugod a gépre?
Kikapcsolva, bekapcsolva, factory mód vagy micsoda?
A driverek elvileg fent vannak, az eszközkezelőben látszik is a telefon, de az mtk droid tools nem ismeri fel. Csak azt írja, hogy csatlakoztassam újra... -
wallace
tag
Köszönöm a biztató szavakat, egyelőre kitapasztalom ezt a 135-ös romot, majd átnyergelek SLX-re, bízok annyira magamban...
Egyébként a korábban ajánlott modemcsere úgy néz ki megoldotta a térerő/megszakadós problémát. Pedig az előző tulaj ezért adta el 40 ezerért nekem...
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
esetleg van P780 tulaj Szombathely-Sárvár viszonylatban? Megnéznék egyet élőben.
Előre is köszi! -
west76
aktív tag
válasz
wallace #3853 üzenetére
Akkor ne próbáld
Csak akkor állj neki bármilyen módosításnak ha:
1. Van mentésed jelenlegi állapotról
2. Bízol benne, h jobb lesz módosítás után, mint előtte volt
Különben nincs értelme mert csak idegekedni fogsz az meg nem jó
Ui.: az is fontos, hogy bízz magadban (és bennünk, akik segítenek majd ha elakadnál
)
-
ath
senior tag
válasz
wallace #3849 üzenetére
nem, és nem is ezt mondtam. letöltesz egy másik drivert (itt válogathatsz, a legtöbben a v51-et használjuk), és recoveryből telepíted, vaagy, manuálisan a system/etc/firmware/modem.img fájlt felülírod ezzel, majd a jogosultságokat 0644-re állítod, majd restart.
ha ez nem segít, utána lehet rom cserén gondolkodni, abban az esetben már számít (bár west szerint nem) hogy row vagy cn.
-
wallace
tag
Sziasztok,
Hogy lehet kideríteni egy P780-ról, hogy kínai vagy ROW verzió? Vettem egy p780-at, amin S135-ös vezió van. de térerő problémái(eltűnik a térerő, illetve megszakad hívás közben) vannak. A kérdés az, hogy melyik verziót tehetem fel a rengeteg gyári illetve custom közül? Vagy nyugodtan kísérletezhetek, nagy bajt nem csinálhatok vele? Nem kezdő vagyok, a MTKTools-os mentésem már megvan, egyedül ettől a chinese vs world verziók közötti különbségtől fosok, nem akarom téglázni a telót 1 nap után...
Közben annyit kiderítettem, hogy nekem 4 GB-os van és mintha a nemzetközi verzió (ROW) 8 GB-os lenne. Tehát akkor kínai belpiacos a 4 gigás?
-
cool13
őstag
Mivel sokan nem tudnak olvasni, vagy nem értik, vagy egyéb dolog miatt rendszeresen megkérdezik hogyan kell Backup-ot készíteni. Erőt vettem magamon és kb 5 perc alatt készítettem egy leírást.
Maga a backup sokkal tobb ideig tart. Igaz Cappa72 már leírta blogjában. Benne is van link formájában az összefoglalóban, mégsem megy sokaknak.
Szóval.
BackupEzt kell lásd ha a driverek fent vannak a gépen és rádugtad a telefent a DroidTools elindítása után.
Megnyomod a Root,Backup,Recovery fület, ezt kell lásd.
Megnyomod a Backup gombot.
Elindul a folyamat. Mindent kiír, mit csinál és azt hova teszi a jobb oldalán az ablaknak. Sokat szöszöl vele.
Megjegyzed hova menti. Otthagyod, vagy lemented valahova biztos helyre ha kész. Hátha kell majd.
Ha kész, megkérdezi, csomagolja vagy ne. Tégy belátásod szerint.Ennyi.
Majd a hozzáértők nézzék át, mert ha jó így is megy az összefoglalóba hátha jobban észre veszik.
-
8zabi
őstag
a 2.9.7-es GravityBox végre működik ismét, nálam is, a changelog első pontja a rejtélyes bootloop fix, azt hiszem most már megy a fejlesztőnek egy kis jutalom :-)
-
evabf
tag
Sziasztok, most szeretnék A820-ról P780-ra váltani, és nézegetem a webáruházakat. Mi a különbség a két készülék között? (Leszámítva természetesen a színt
)
http://www.minideal.net/lenovo-p780-smartphone-4000mah-battery-otg-android-4-2-quad-core-1-2ghz-dual-sim-5-0-inch-hd-8-0mp.htmlhttp://www.geekbuying.com/item/Lenovo-P780-5-0-Inch-IPS-HD-Retina-Screen-MTK6589-Quad-Core-Smart-Phone-1GB-RAM-4GB-ROM-Android-4-2-OS-GPS-3G-Black-317881.html
Hol érdemes vásárolni? A válaszokat köszönöm előre is.
-
kmate07
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy P780-am amin P780_ROW_S116_130828 van eredetileg.
A drivereket sikerült feltenni és az összefoglalót is megtaláltam.
Nincs bajom eddig az S116-al de rengetegen ajánlották itt az SLX-romokat, gondoltam kipróbálok egyet.
Melyik az amivel minden rendben van?
Próbáltam rendszer mentést csinálni, de elakadtam. Az összefoglalóban van elvileg CWM amit lehet telepíteni, de ott S110 és S125 van, S116-ra mit tegyek? Az S110 jó rá?
Az MTK Tools mentést is néztem de "bekapcs+hangle" a mást dob, "bekapcs+hangfel" az factory mód de kínai.
Szóval mivel mentsem a rendszert?
És ha át is szeretném partícionálni akkor azt, hogyan és mi legyen a sorrend?
Előre is köszi a segítséget! -
P780Amateur
csendes tag
válasz
farkas.janos #3831 üzenetére
Pedig: sosem csinalta addig.Felraktam,egyfolytaban csinalta.Letoroltem,azota soha... Bitmisztikum
-
farkas.janos
csendes tag
válasz
P780Amateur #3829 üzenetére
Amit modasz, annak se sok koze van a lockscreen csuszkahoz, de amik nekem fent vannak, azoknak sem. Eleg misztikus hibanak tunik
-
P780Amateur
csendes tag
válasz
Nekem akkor volt ilyen baj a lockscreen-nel, amikor a Light Flow led control volt fent.Amint leszedtem el is múlt...
-
beg
veterán
válasz
mr.perfect #3825 üzenetére
Hát, ha lehet hinni a pletykáknak.... Vibe romot cserélik le v1.5-re. Az MTK platformon ezeknél várható: S930 S650 VIBE X (S960) S820/S920/P780
Nem lenne rossz dolog
Ropogtatnék egy kis KitKat csokit ha nem is márciusban, de egy finom portolás után mondjuk áprilisban.
-
west76
aktív tag
Erről jut eszembe a GravityBox frissült, itt a changelog:
-
west76
aktív tag
válasz
mr.perfect #3825 üzenetére
Köszönjük a linket
Bizakodjunk és várjunk türelemmel... Bár nekem semmi nem hiányzik jelenleg, így legfeljebb csak a tudat lesz kellemesebb, hogy a legújabb android fut a gépünkön
-
mr.perfect
tag
Sziaztok.. én is rendeltem egy ilyen telót.. a jövő héten jön meg.. Addig is találtam egy ilyen bejegyzést az orosz fórumon, ahol azt írják, hogy márciusban jön a 4.4 erre a készülékre is.. erről tudtok esetleg valamit?
-
Stiven
csendes tag
Ok.
-
Stiven
csendes tag
Akkor most hogyan tovább?
Tegyem fel az SLX-et? -
beg
veterán
válasz
Nálam volt ilyen, feloldókörös csúszkát állítsd át mintára (vagy bármi másra) és onnantól nincs gond. Ha kell a csúszka, akkor másik lockscreent tegyél fel.
(#3813) Stiven: Írtuk korábban is, hogy SLX-el próbáld. Gyári rommal lehet gondod, azt hiába frissítgeted S116-ról S125-re, attól még nem csináltál rom cserét.
-
west76
aktív tag
válasz
Volt ilyen másnál is, azt hiszem, hogy másik lockscreen beállítás segített. Vagy próbálj meg másik launchert én ezt tenném.
-
farkas.janos
csendes tag
Sziasztok
Van egy kis ujraindulasi problemam. Tegnap mar belefutottam, de tobbszor akartam produkalni, hogy biztos legyek.
Twrp wipe utana slx telepites, takaritas, inditas, beallitas, boldogsag.
Tibi visszaallitas utan ujrainditaskor a zarkepernyo feloldogyurujet erintve elojon az ujraindulas (soft reboot). Ha lapozok jobbra, vagy balra, akkor fel tudok oldani alkalmazasba belepessel. Feloldogyurure erintve lezaras utan is fagy. Tibi-n kivul amit meg eppen piszkaltam most: pattern lock megadasa, sd kartya alapertelmezette tetele.
Volt valakinek hasonlo? Ja igen csak felhasznaloi alkalmazasokat allitottam vissza es az ezekhez tartozo adatokat. -
Stiven
csendes tag
Rom csere volt, s116-ról s125-re. A wifi és bt. broblémám továbbra is megmaradt.
Sajnos ez sem oldotta meg.
Szerintetek hardveres baja lehet a telómnak?
Mit javasoltok?
Nem szeretném visszaküldeni Kínába. Ebay-en vásároltam. -
somasz
addikt
Másodszor fordult elő, hogy kikapcsolt a telefonom, míg nem figyeltem... Hosszan nyomva sem akart bekapcsolódni, csak egy reset segített. Másnak ilyen baja nem volt?
-
beg
veterán
Ne már, arannyá fog válni? Vízálló nem lesz tőle?
Hogy legyen egy kis ON. Többszür előfordul, hogy 3G-2G váltás után nem akar mobilnetről szinkronizálni semmi. Értem ez alatt, hogy csak a szinkron meg a push nem jön, nem kapok értesítést FBM üzenetről, Gmailről, hangout-ról. Adatkapcsolat van, mert pl. böngészni tudok, de ha hazaérek és rácsatlakozom wifire, akkor ömlenek be az elmaradt jelzések. Nem mindig csinálja, de úgy figyeltem meg, hogy legtöbbször akkor, mikor 3g-ről EDGE-re vált és vissza a térerők miatt, mikor sokat mászkálok kocsival. Más is tapasztalt hasonlót?
-
west76
aktív tag
Ha az orosz oldalon azt írják, hogy a képernyőt kalapáccsal kezelve arannyá válik a telefonod, akkor azt is elhiszed és kezded kalapáccsal verni? Én azért nem hiszek el mindent amit az interneten valaki valamikor leírt, vagy lefotózott.
De a legfontosabb, hogy mindenki úgy és arra használja a telefonját amire akarja, de nem tartom szerencsésnek pletykákat terjesztve túlmisztifikálni egy egyszerű dolgot, mint a telefonon a firmware csere.
Sajnos még nem találtam meg a megfelelő e-mail címet, amin felvehetném a lenovoval ez ügyben a kapcsolatot, de ha sikerül, akkor majd természetesen megosztom a választ itt. Addig is én maradok a saját módszereimnél, amivel eddig is nagyon jó és hiba nélküli átjárásom volt ROW és CM ROM-ok között.
-
YADA
tag
Harom antennahoz 3 erosito kell, a kinai verzioban csak 2 van, ezert van rajta plusz egy IC a ROW kivitelben. Ha valamit nem tudsz, nem csipobol tagadni kell, hanem utanajarni (tyuklabas es orosz oldalakon van kep rola, csak keresni kell szorgalmasan). Igen, foglakoztam elektronikaval. Nem varazslat ez, hanem fizika. Persze ettol meg lehetne SW oldalrol kompatibilis a ket verzio, de nem az teljesen, nem veletlenul kell eltero radio SW hozzajuk. Es ez okozza a gyakori terero problemakat is.
Az eltero LCD meg nem beallitasbeli kulonbseg, hanem gyartastechnologiai. Nem feltetlenul ugyanattol a gyartotol szarmazik az osszes. Ahogy laptopoknal is eleg gyakori hogy gyartot valtoztatnak es eltero panelt raknak be az idok folyaman. (regen a nokia 6110 paneleket is legalabb 3 kulonbozo gyartotol lehetett beszerezni, van is beloluk jopar a fiokban)
Mindezektol fuggetlenul tobbe-kevesbe kompatibilisek a CN/ROW keszulekek. A nalunk ritka 8GB verzio a leginkabb modositott verzio, azon az alap 4GB rom-ok ritkan mennek valtoztatas nelkul.
-
Mad_Wolf
aktív tag
válasz
hunbandit #3793 üzenetére
hát figyelj... ha szeretnél egy telefont, amit nem kell minden este töltőre dugni, hanem elég csak 2-3-4 (használattól függ, volt itt már 9 is) naponta, akkor vegyél ilyet.
ha szeretnél egy elegáns megjelenésű telefont, akkor vegyél ilyet.
ha szeretnél egy gyors négymagos procis telefont, amin gond nélkül fut minden, akkor vegyél ilyet.
ha nem akarsz 80-100 ezret költeni a fentiekben felsorolt tudású telefonra, akkor vegyél ilyet.
minden más esetben ajánlom az ájfónt -
west76
aktív tag
"Valoszinuleg a harmadik a 900MHz 3G miatt van benne, es azt egy extra IC hajtja meg." ennek a mondatnak a műszaki tartalma nagyjából közelít a 0-hoz
Az antennát hajtja meg egy külön IC? Foglalkoztál te valaha elektronikával, vagy esetleg azon belül rádiótechnikával?
Mindezektől függetlenül még itt tartom elképzelhetőnek a leginkább a különbséget, de nem ebben a formában.
"Ezeken kivul az akku is mas. A feliratozas rajta legalabbis biztosan. De ahogy neztem a neten a fenykepeket, a kapacitas is picit elter (4200mAh kontra kb 4130mAh gyari kapacitas)"
Biztos lehetsz benne, hogy az akku semmiben nem különbözik tartalmilag a ROW és a CN változat között, a címkézése lehet más, de a 4000 mAh-s névleges kapacítás és minden más ugyan az benne.
"volt mar szerencsem eltero LCD-hez is"
Beállításbeli különbség.
Szóval számomra ROM telepítés szempontból továbbra is átjárhatónak tűnik...
-
beg
veterán
A téma összefoglaló javasolt, de tömören:
1: win driverek legyenek fent (sima usb és VCOM) kikapcsolt és bekapcsolt állapotban rádugva se legyen ismeretlen eszköz az eszközkezelőben.
2: flastools és/vagy mtkdroidtools mentés
3: Mentsük el a mentés mentését mielőtt még egyszer mentenénk
4. flastools-al lifev03 rom feltétele (scatter file betallóz, majd upgrade, közben reset gomb)
5. Ha elindul a life rom, akkor már van TWRP recovery is
6. SLX rom zip menjen az sd kártyára
7. TWRP alól (power+hang le/fel egyszerre) install zip from sd, kiválasztod az előbb letöltött zipet és hajrá.Bővebben ezek alapján lásd a téma összefoglalót
-
gjoe
addikt
Na a sokféle leírás közül nem tudom kihámozni a lényeget.
Fel kellene tennem az slx v23-at.
Ha jól értem akkor a térerő probléma ezzel megszűnik.
A készülékem alapsávja: p780 v20
Build szám: P780_ROW_s116_130828.Valaki szájbarágósan leírná, hogy akkor mit töltsek le, és mit csináljak?
Előre is köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB White
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest