Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
trio08
csendes tag
Sziasztok!
Melyik erre a készülékre a legprobléma mentesebb rom? Mit érdemes felrakni?
-
georgeh
tag
Sziasztok! Csak haldoklik a térerő, ill. ha csak az egyik SIM jelez, akkor sem tudok hívni (hálózati hiba az üzenet), szóval eladás így, vagy alaplapcsere. Cserélt már vki alaplapot ilyen hiba miatt, és jó lett-e? Talán megérné egy hibás telót vagy új alaplapot szerezni, mert amúgy pöpec a masina...
-
azimut
aktív tag
válasz
Magizter
üzenetére
Mi tagadás egy akksi csatlakozót már én is tönkretettem.
Ez elsején érkezett meg, különös műgonddal csatlakoztattam (nagyító, csipesz, formára hajlított vezetékek), hibátlanul működik.
Nekem még szállítottak, 10 nap alatt ért ide.
-
Magizter
csendes tag
sziasztok! Sikerült ma letörni az alaplapról az aksinak 3 kis csatlakozóját az 5-ből. A régi aksit cseréltem ki még decemberben egy utángyártottra de nem működött jól, néha váratlanul lekapcsolt a telefon. Most az eredeti aksi visszarakásánál történt a baleset. Nem tudom érdemes-e javíttatni és ha igen akkor hol lehet?
-
Casoli
őstag
válasz
Casoli
üzenetére
Felment az S228-as ROW ROM a CN telefonra. Telepítés után ment egy recoveryből alaphelyzetbe állítás (cache/data törlés). Gyári modem nem volt jó, mert a SIM2-ben lévő Voda kártya alig kapott térerőt. V101-est raktam fel, egyenlőre jónak tűnik. Belakás folyamatban, eddig fagyást, fura dolgot nem tapasztaltam. Youtube természetesen meggyógyult. Azért raktam fel ezt a ROMot, mert a játszós P780 "táblagépemen" is ez volt, és jól működött a youtube.
-
Casoli
őstag
-
-
Casoli
őstag
Baralajbi féle szoftvert használok, a legutolsó. Sajnos egy év után újra előjött, hogy a youtube lejátszásnál a hang kb. 2 másodperccel előreszalad. Egy éve ezért frissítettem erre a firmware-re, mert megoldotta, a youtube hibát. Másnál nem csinálja ezt? Tuti a google nyúl ebbe bele, hogy cseréld a telefonod... Elindul a videó, aztán két másodperc után megáll a kép, miközben a hang megy tovább, aztán rá két másodpercre megy minden tovább, de a hang már előreébb jár 2 másodperccel. Ugyanez beletekerésnél is. Bármit csinálok, indításnál megakad a kép.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
ddsteel
üzenetére
Na végre megjött a SIM foglalat, csak azért írom, hogy akinek ilyen hibája van (kitörtem egy lábat az egyik SIM-tartóból), nyugodtan vágjon bele a cserébe, a korábban linkelt videó alapján 15 perc alatt megvolt a csere. Viszont úgy látszik erősen nyomtam rá az új foglalatot, mert egy ideig sárgásbarna folt lett a kijelzőn, ettől picit megijedtem, de eltűnt. Neten utánaolvasva írják is, hogy nyomástól lehet ilyen a kijelzőn (iphonenál olvastam, de gondolom erre is igaz.)
-
BUÉK mindenkinek!
-
-
georgeh
tag
Sziasztok! Csak tutira szeretnék menni, hogy azok a ROM-ok, amik META-INF és system mappákat tartalmaznak, mi alól telepíthetők? Az összefoglalóban sajnos már néhány (főleg oroszokra mutató) file már nem létezik. Az is fura, hogy pl. a Blue Eagle által gyártott ROM-ok simán felmennek, az ugyanilyen struktúrát tartalmazó "Flashes" ROM-ok pedig nem. Pl. AOSP . Mindkettőhöz a mellékelt FT-t és Scattert használom, de ilyen-olyan hibával nem műkszik.
Köszi előre is -
válasz
amtibacsi
üzenetére
Nem bántam meg.
Hátrány nem lehet, ha csak a száraz adatokat veted össze. Ezek az adatok ami miatt megéri.4 mag 1,2 GHz-es vs 8 mag 1,7 GHz-es proci
41% -kal gyorsabb processzor
4G van.
10% -kal keskenyebb
15% -kal könnyebb
62% -kal több megapixel
100% -kal több beépített memória. -
Trexx
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg valakinek szüksége lenne védőfóliára, a telefonomhoz maradt egy nillkin csomag:
http://hardverapro.hu/apro/nillkin_vedofolia_lenovo_p780_telefonhoz_uj_bontatlan_csoma/ -
-
ath
senior tag
válasz
takitibi
üzenetére
na elmondom tapasztalatnak hogy jártam. elkerülhető, más ne fürödjön be..
tehát aki úgy érzi, hogy lötyög az aksija, az igenis szedje szét a telefont, és ékelje ki, ragassza be, kezdjen vele valamit, mert a sok lötykölődéstől, mozgástól a csatlakozó el fog engedni. nekem legalábbis ez történt, igaz 3 év után. a csatlakozó úgy néz ki, hogy 6 ér van, 2 rózsaszín, 2 fehér, 2 fekete. többet nem tudok róluk melyik-melyik, nekem a két bal szélső fekete vált le. szerencsére meg tudtam forrasztani, majd vissza is, így kiékelve és beragasztva nem mozog, érintkezés is van, de rohamléptekben be kell szerezzek egy új aksit, mert munkatelefon is.
azt csak mosolygásra jegyzem meg.. az összeszerelés után, mivel megmozgattam a sim és sd panelt is, nem volt kártyám, de semmi nem jelent meg az állapotsávon. össze is csokiztam magam. aztán leesett, hogy a visszajelzést ha nincs sim, letiltottam GB-ben. visszakapcsoltam, ott is volt a nincs sim jel. eltelt egy jó fél óra, próbáltam guglizni hardvert hogy lehet tesztelni, stb, amikor villámcsapásként tudatosult, hogy azokat a szrokat fordítva, seggel előre tettem be. megfordítva egyből ment minden ;D -
takitibi
tag
Sziasztok!
Szeged környékén van-e valaki, aki frissítené a telómat (P780)?
Jelenleg gyári FW van rajta. Én nem akarok belenyúlni, mert nem vagyok telefonguru.
Aki csinálta már és tudja és nem téglázná ki a telóm, akkor kifizetném a segítségét.
Keressetek privátban. Köszönöm! -
azimut
aktív tag
válasz
Mad_Wolf
üzenetére
Erről itt írtam, használom, jó.
-
Mad_Wolf
aktív tag
van mostanában valami működőképes orosz rom?
vagy innen a fórumról nem probálkozik mostanában senki velük? -
azimut
aktív tag
Eddig megvagyok, de nem működik. S228 (ami 5-ös verziójú FT-al eddig windowson működött), már a scattert sem tudtam betallózni.
Fájlkezelőben .sh futtatás: driver probléma volt. Google, sokadik találat, rendszergazdai mód kell - ki gondolta volna?
Rendszergazdai mód: párszor sikerült a scattert betallózni, aztán elfelejtette, jelenleg már a download agent sem működik. Sem agent, sem scatter. Azt hiszem a linuxos vonallal befürödtem.

(Még egy lehetőség, ez eddig csak egy szkript, talán installálni kéne, repókban nincs, telepítéshez 3 videó tutorialt néztem végig, a szokásos amerikai típusú, egér-rángatásos értelmezhetetlen katyvasz.)

Linux, esetleg valaki?
-
bigh
csendes tag
-
okmaci
csendes tag
válasz
georgeh
üzenetére
Szia, ha jól emlékszem, akkor az Igo saját menüjében kell keresned a megoldást, ott lehet állítani, hogy látszódjon-e vagy nem.
Más.
Ha jól emlékszem, valamikor 2013 októberében lettem boldog tulajdonosa a 780-amnak, amit csak most ősszel váltott egy Vibe x3 lite. Én annyira meg voltam elégedve vele, hogy a gyári 110-es ROM-mal használtam, nem volt vele semmi bajom, az angol felülettel sem.
Mivel az asszony S660-asa elkezdett haldokolni, így újra kézbe került a teló, és vidáman indítottam egy factory resetet, majd a reset közben jutott csak eszembe, hogy anno átparticionálásra került a belső memória és az lehet, hogy bezavarhat. Kicsit később volt csak időm ránézni a telóra, (kb fél óra) de csak a bootképernyő Lenovo feliratánál állt. Mivel a fórumot read only módban azért még mindig követem, így az összefoglalóból már töltődött is BlueEagle S228-asa, így életembe először indítottam a Flashtool-t, kis gyomorgörccsel, mivel igen sok bejegyzésen van túl a topic, amiben féltéglásított (bár utólag szinte mindig helyreállítót) telefonokról volt szó. Viszont nemsokára, az első probálkozás sikeresen zárult, elindult a telefon, rajta az új rommal. Majd meglátjuk, hogyan teljesít "második" életében a feleségem kezében.A kis összefoglaló lényege: KÖSZÖNÖM mindenkinek itt a topicban a hozzászólásokat, még azoknak is, akiknek baja volt, hiszen a hibákból is sokat lehetett tanulni, de különösen Blue Eagle rendíthetetlen munkáját amit ennek a telefonnak szentelt!!!
-
kismércse
tag
Üdv! Valakinek lenne reális áron eladó alaplapja? Ha hardveres probléma miatt nincs annyira térerő, az nem gond!
-
Bottalfog
tag
Sziasztok egyik Ismerősöm full wipot csinált a telefon (TWRP- keresztül vagy recoveryben. Sajnos nem tudom pontosan mi a különbség
) és a FT ezt a hibakódot dobja. Valakinek van ötlete hogy lehet ezt megcsinálni, vagy csak kb mi lehet a gond? És valaki nyugtasson meg hogy nem szálltak el az imei számok. Sajnos mentés nincs
mert nem nagy tecnikai zseni az Ismerős. Előre is köszi -
azimut
aktív tag
Helyesbítek, nem mikrofon, hanem fő antenna takaró, mindegy, az az alsó fekete izé...
-
azimut
aktív tag
A lencse helyén egy zöld fólia van, alatta a ragacs, amihez az üveg lencse tapad. Hangerő, kibekapcs gomb, usb fedő és lencse kombót is találtam - ez a sok bizbasz fogyóeszköz.
Ehhez a telóhoz tényleg minden van.
Rácstisztítás fogkefével.
Az akksi szerintem nálad is púpos, nézz bele oldalról, a fém hátlap más esetben "minden körülmények között" felpattan. Vagy (bocs, ha már tudod) hibalehetőség összerakáskor: az akksi fém fedlapja a mikrofon alá csavarozandó!
Alaplapról csak úgy fecsegtem.
-
válasz
azimut
üzenetére
Ez attól függ, hogy zip-es vagy flashtool-os.
A flashtool-os biztos sikítana (amit előtte jól körbe kéne járni pesze). A zip-es nem (ami recovery-ből telepíthető), csak itt már bejön a hw eltérések kérdése, és persze akkor az uboot/boot kapcsolat, tehát felmenne, kérdés okozna-e károkat. -
e=mc²
őstag
válasz
azimut
üzenetére
Nekem fontossagi sorrendben akksi - kozepso keret - hatlap - kepernyo kellene.
Akksit mar csak 2000mah-nek ismeri fel, es idoben is annyit bir.
Kozepso keret az elso naptol kezdve, miota megvan horpadt (odavagtam - kicsuszott a kezembol - asztallabhoz a kibontas utan azonnal) az oldala. Azota elrepedt ket helyen is, valamint a szokasosnak mondhato hangerogomboknal. Bar nem esett le egy darab sem, kuzdeni kellett a szet- es osszeszerelesekkor. A toltonyilas takaro muanyag pedig az elmult honapban adta meg magat, azota nincs. A fekete karosszeria darab mar korabban lejott rola.
Hatlap mert karcos, illetve volt egy idoszak, amikor nem kattant be a helyere, hanem lazan kijott -> leesett a hatlap. Kis hajlitgatas utan egy fokkal jobb lett, azaz nem esik le.
Kepernyon pedig van ket pontban egy kis fenytultenges. Nem zavaro, de lathato.Kozepso keretnek ez nem rossz, igy legalabb a gombok es lencsevedo is uj (fenyes) lenne.
Meg talan a hangszoro / ertesito led racsat kellene kitakaritani, de odaig meg sosem jutottam el szetszedesben.
Alaplap nekem nem kell.
-
azimut
aktív tag
Aliról vettem 3x, ebből 2 jó egy nem. Mindkétszer puffadt akksikat cseréltem - a hátlap nem akart rápattanni, nézem, mint egy kitömött párna.... Nem a legolcsóbbat kerestem, hanem a visszajelzéseket olvasgattam.
Ezzel szívtam, bedőltem a hamis adatoknak. Működik, de hamar merül. Ahogy linkeltem, látom az árak emelkedtek, viszont az alaplap 30 dodó alá süllyedt.
Középső hátlap, annyi a probléma, hogy a kamera üveg nincs, át kell tenni a régiről, ami törik. Usb fedő sincs hozzá. Basszus, ezt kellett volna venni, lencse és hátlap is van.

Van néhány bazárom, kijelzőm is, de annak annyi a széséghibája, hogy az alsó funkciógombok ábrája rá van gőzölve, a led nem látszik át (micsoda hülyeség), a képe hibátlan. Újonnan a keretbe ragasztott lcd+érintő sem drágább, mint ha külön vennéd, nem kell mókolni a duplafix-el.
Közben az ANSP rom sem vált be - nem ismeri fel az sd-t, visszatérek a Helenához, vagy az AOSP-hoz.
-
-
e=mc²
őstag
Amugy gondolkozom, hogy mit csinaljak ezzel a teloval. Csereljem vagy inkabb felujitsam es hasznaljam tovabb...
Csere nem allna meg 60k kornyeken, mig ha veszek akksit, keretet, kijelzot, hatlapot, 15-20k-bol megvan.
Bar mondjuk kerdes, hogy ez pl. mennyire lehet hamisitvany.
-
azimut
aktív tag
Az említett MIUI kilőve, nem megy fel. Nnnna, most ezt...
-
azimut
aktív tag
Egyik tartalék tefonomra a következőt tettem fel: az alap a régi jó S228 helyett ez az AOSP, mivel FT-al flashelhető, és 3-as (magyarítható) TWRP-vel rendelkezik - ld. korábbi képek. Ez jó kis ROW alap, ezen gyaksziztam, utoljára a tegnap megjelent MIUI-t flasheltem TWRP-ből. Saját telepítője van, olyasmi, amit cappa72 kolléga A820-on is használt.
Háááát... érdekes, számomra szokatlan rom, angolul használható, amúgy Bauuu kartárs egyik tucatáruja. Még egy pár alternatívát kipróbálok a Needromról.
Egyik tartalékomat beváltottam s660-asra, a "kistesóra", ezzel is mókolok kicsit.
Vyctorius kolléga, az új fejedet nehéz megszokni...

-
-
e=mc²
őstag
Sziasztok!
Nem regen feltettem ezt a romot. Eleg jol mukodik, es hosszabb tavon megtartanam, azonban nincs root. Megtudna valaki mondani, hogy hogyan kell kimondottan ezt a romot rootolni? Vagy hogy tudom meg, hogyan kell, ha a leiras nincs a rom mellett errol?
Vagy sok eselyem nincs, mivel Xiaomi alaprol lett portolva?
Koszi, udv,
-
ddsteel
aktív tag
-
ath
senior tag
sziasztok
ha sd foglalat rakoncátlankodik azt meg lehet házilag oldani? különösebben nem vágynék a szétszedésre.. gyanítom csak a lábakkal van a gond, mer az esetek többségében működik és érzékeli/írja/olvassa a kártyát.
-
-
Casoli
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Pont ezt írom. A gyári 8gb-s telefonnak egyben van a kapacitása, nincsen emulált sd tárhelye. A 4gb-s verziót pedig külön partícionálták gyárilag. Nem értem benne a logikát. 4gb-hoz nem létezik olyan rom, ahol nincsen ketté szedve a tárhely?
Az, hogy a telefon nem ismeri fel a sim kártyákat, minek a hibája lehet?
-
válasz
Casoli
üzenetére
Az hogy lehet, hogy a gyári 8GB ROMban egyben van a tárhely, a 4GB-os verzióban pedig külön?
Úgy lehet, hogy más a partíciókiosztás, amit pedig a gyárban adnak meg. Továbbá más a kernel, és a csatolási pontok.Szerintem a 4GB esetén felesleges a belső SD, a 8GB esetén már inkább alkalmazzák az emuláld belső SD-t, aminek szintén van előnye/hátránya.
-
Casoli
őstag
Vettem egy játszós telefont. Egy ilyen darabot el tudnék viselni. Sajnos rossz mindkettő SIM nyílása. Ahogy észrevettem belebuheráltak az alaplapjába a kiegészítő antenna csatlakozónál.
A 4GB-s telefonon is elérhető valahogy ez a partíció kiosztás? Ezen teljesen gyári Lenovo OS fut, most frissítettem fel telefonon keresztül a legújabbra.
-
azimut
aktív tag
A p780-al timelapse videót készítettem ezzel az app-al. Videófelbontásokhoz nem értek, az elkészült videó nem tölti ki a teljes szélességet, holott a mezei videó (saját fotóalkalmazás) kitölti. Mit kéne beállítani? Esetleg tud-e valaki másik appot?
A videó az adatlapomon szereplő weboldalról elérhető.
-
Kész a P780 vs Redmi 3s írásom, egyelőre nem tudom mikor lesz aktiválva az oldalon. A Redmi jobb, de a P780 még mindig egy nagyon jó telefon, marad is az enyém, nem adom el.
-
barnagy
csendes tag
Sziasztok!
Tudom láma kérdés, de meg tudná valaki mondani, hogyan tudom beállítani az (Ble Eagle féle) S228-at, hogy a beírt névjegyeket (telefonszámokat) ne a készülékre mentse, hanem egyből a gmail-os fiók címtárába? Régen csináltam, és most nem találom sehol a beállítási lehetőséget.Előre is köszi a segítséget!
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
ddsteel
üzenetére
300 km-t autóztam waze progival kb. 60 mega ment el. Ha wifire váltasz az adatforgalom leáll a mobilneten, nem kell külön kapcsolgatni. Wifit kikapcsolod, visszaáll mobilnetre. Érdemes widgetet felrakni a wifi kapcsolgatásához. 3G-n jobban merül, 2G-n is letölti a leveleket, érdemes erre is widgetet használni. Levelező progiban be lehet állítani, hogy csak wifin keresztül töltse le a mellékletet.
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, bocs az amatőr kérdésért, de mindent el kell kezdeni valahogy: ilyen telóm van és most lesz először moilnetem, domino csomagom van, ahhoz vennék egy 500MB-osat, kizárólag emailek lekérdezésére és néha helymeghatározásra. Szerintetek ez elég lenne hozzá? Ha megrendelem, elég csak bekapcsolnom a mobilnetet és kész?
+ hol állítom be, hogy a levelek csatolmányát csak wifin töltse le?
+ a teló automatikusan tudja, hogy bekapcsolt mobilnet mellett is, ha wifire megyek, akkor inkább az ingyenes wifit használja, mint a fizetős mobilnetet? Vagy mindig ki kell kapcsolni ilyenkor az adatkapcsolatot?Köszi a válaszokat.
-
vlaci79
senior tag
Hali, aksit honnan érdemes rendelni?
Olcsó, jó és ne 1 hónap míg ideér...
Köszi... -
azimut
aktív tag
-
Casoli
őstag
válasz
azimut
üzenetére
Hát ha szeretnél az egyiktől megválni nagyon szívesen átveszem. Utalok pénzt, és kettő kartondoboz lap közé be tudod rakni borítékba.

Szeretném felújítani a 3 éves telefonomat.
Egy hónapja rendeltem ebayről hozzá tokot. Megjött, két nap múlva letörött az összes sarka a toknak.
Ugyanekkor rendeltem hozzá üvegfóliát, gondoltam lecserélem a gyári fóliát egy anti fingerprint üveglapra. Ez is megjött, felraktam, persze, hogy ujjlenyomatosodott.
Anyagi kár nem ért, mert paypal visszaadta a pénzemet. Viszont a sok törölgetéstől az üveg alá ment vaalmi szösz, azóta levegős.
Honnan érdemes tokot és üveglapot rendelni hozzá?
-
azimut
aktív tag
válasz
Casoli
üzenetére
Middle frame case battery cover. Kettőt rendeltem, jók lettek. Ugorj le, Hajdú-Biharba... (bocs
) -
Casoli
őstag
Kérlek segítsetek. Vajon hogyan hívják a telefonon a műanyag oldalát? A csavarok kitekerése után ezt kell körbe lepattintani.
Alább a kép. A jobb oldalira gondolok. Sajnos az enyém szét van törve, valahonnan be kellene szereznem.

Nincs valakinek tartalék hibás telefonja, amiből oda tudná adni azt a műanyagot? Persze nem ingyen.
BP. 22. kerületben vagyok.
-
Megjött az új hátlap, tökéletes.Szerintem eredeti. Annyit hibáztam, hogy feketét rendeltem, nem szürkét. A képek alapján ez tűnt ugyanolyan színűnek. Úgy becsomagolták, hogy az eredeti lenovo doboz is befért volna.

-
-
3LVW
csendes tag
Sziasztok! Másnak is van esetleg olyan tapasztalata, hogy a Nillkin kemény tokja a sarkok mentén fokozatosan szétrepedt? Alig vettem le, akkor is figyelve rá, de így is már három sarkán széttört. Aki ilyet használ, az tud esetleg valamilyen magyar boltot ahol lehet kapni, vagy csak távoli országokból lehet rendelni? Köszi előre is!
-
azimut
aktív tag
-
azimut
aktív tag
válasz
Victoryus
üzenetére
Ez nagyjából ugyanaz, de Flash Tools-al flashelhető, TWRP 3.0. Android 4.4, tud magyarul, még a TWRP is! Szerettem volna TWRP-ről screenshotot lőni, de azt hogyan kell? Nem, nem billentyűkombináció, egy kicsit trükkösebb, működő megoldást tud-e valaki.
Blue, hol vagy?
-
-
w.miki
veterán

köszönöm, köszönöm.
Tehát a preloader szabadon cserélgethető?Még azt mondjátok meg, ezekben a ROMokban van magyar nyelv, vagy csak BlueEagle ROMjai tartalmazzák?
-
-
válasz
w.miki
üzenetére
Formázni ne formázzál. Mint írtam, tilos formázni... ezt nem győzöm hangsúlyozni. Helyette ott a FW upgrade.
A preloader kérdésben érdemes figyelembe venni, hogy a flashtool-os romokban ki szabad cserélni a preloader-t, ha nem indul el a telefon.
Én magam az slx-et javasoltam általában, mert a LenovoUI szerintem megfogja a telefont. De ez már mindeninek egyedi. De hogy az újabbakra is van-e SLX, hát azt a tulajdonosok tudják megmondani.
-
w.miki
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Nem sikerült az S124-et felrakni a korábbi S228-asra. Pedig még formázni is próbáltam. De már azt sem lehet.

Talán a régebbi preloader miatt de nem indul el a telefon, csak ha újra a Lenovo_P780_S228_ROW_PreRooted_TWRP.zip-ast flashelem fel, ami elég lassú.
Hogyan tudnék visszaállni a régebbi verzióra? -
válasz
w.miki
üzenetére
Inkább a saját imei-t írd be mindkét helyre, mielőtt baj lesz (értem ez alatt a komoly jogi következményeket)!
Ne találj ki csak úgy imei számot. Ha véletlenül másnak is lenne ugynaz, mindkettőt tiltják, és tényleg komoly jogi (büntetőjogi) következményeket von maja után.
Minkét slotra ugyanaz az imei mehet nyugodtan - a dobozon/telefonon található, mivel dual standby telefonról van szó. (Ha dual active lenne, akkor gond lenne, mert ott különbözőnek kell lennie).Az összefoglalóban 7.4 Blue Eagle által magyarított S124 ROW ROM jó lehet neked.
Vagy valamelyik SLX - ez alap-android közeli, más a felülete. -
w.miki
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
köszi!
Végül másik gépen, az innen szedett (és össze-vissza próbálkozott) driverekkel sikerült visszaírni az IMEI-t, a leírás alapján (Bár a telefon címkéjén csak 1 IMEI szám van, a másikhoz hozzáadtam 97-et.)
Majd még megpróbálom az SN, MAC, és BT címet is visszaírni, hátha menni fog.
Viszont.
Tényleg ez előbb feltett (Lenovo_P780_S228_ROW_PreRooted_TWRP.zip) ROM, a legjobb erre a telefonra?
Úgy nézem eléggé tele van pakolva alkalmazásokkal.
Nincs egy tisztább, magyar(ított) ROM P780 4GB telefonra? -
w.miki
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Nincs esetleg B verzó?
Bár a telefon a kijelző szerint Meta módban van, a program mégsem vált sárga lámpára, és nem tudok IMEI beírást választani
Cannot find the Kernal modem comport.
Persze lehet a drivereket sem jól raktam fel.
SP flash tool driverek vannak fent, de Lenovo P780 drivert nem találtam (kérdőjeles), és az Android Gadget is felkiáltójeles maradt.
Nincs egy teljes driver packod? -
w.miki
veterán
Bocsi olvasgatom az összefoglalót, csak egy kicsit zavaros. A lényeg:
Ismerősöm P780-asa nem indult el.
Gondoltuk megfrissítjükl.
Letöltöttem az összefoglalóból a Lenovo IdeaPhone P780 S228 ROW firmware-t.
Először PMT error-t írt ki az SP Flash tool, de Auto format után felment a ROM, és el is indul a telefon.
viszont nem áll fel hálózatra.
Mit kell csinálni? Másik ROMot tegyek fel? Melyik az ajánlott verzió?
A telefon:
Lenovo P780
CMiiT: 2013CP5888 -
válasz
Casoli
üzenetére
Lehet veszek majd bele másik aksit, nem annyira drága, Alin néztem. Hátlap már úton, eladás előtt egy nagygenerál
De lehet nem is adom el. Szerintem kb. 10-15%-ot vesztett az eredeti kapacitásából 3 év alatt, mert 30-ról szokott beesni 15-re sokszor. Tehát valami gubanc csak van. Régen a Zte v970 is ezt csinálta nálam 2 évesen. Így is veri az egész mezőnyt, 8-9 óra kijelzőidő még mindig megvan.
Jól bírja, egész napos endomondo tracking 25%-ot evett csak! Szerintem az elég jó érték. Nem energiatakarékosra van állítva a gps használata. Mondjuk IGO is elmegy 4-5-6 órát max fényerővel. Közbe kijött a Redmi 3s teszt, lehet mégse írom meg amit akartam. -
Casoli
őstag
válasz
azimut
üzenetére
Ez még nem olyan biztos. Néha nekem is muszáj volt rátöltenem az aksira, sajnos ilyenkor a % el tud mászni. A megoldás, le kell párszor teljesen meríteni az aksit, és csutkára feltölteni. Nekem már több mint 3 éves a telefonom, az aksija ezzel a módszerrel még mindig hozza a 3 évvel ezelőtti kapacitást.
Nem egy laptopon sikerült az elhasználódottság értékét csökkenteni, nem is kevéssel. Ott is ez volt a megoldás. Párszor csutkára meríteni és teljesen feltölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest