- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új AMOLED kijelzős Garmin óra érkezett, itt a Forerunner 570
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
xyember #2393 üzenetére
Gondolom azért van felosztva, hogy külön sd nélkül is lehessen használni. Át lehet particionálni, akkor kapsz kb 2.5gb-os belső memóriát, meg minimális belső "sd"-t.
Lenovo szoftverekben kell keresgélni, van bennük frissítési lehetőség. Ha nem engedi frissíteni akkor meg Titanium Backuppal letörlöd, és feltelepíted a netről. pl az első hozzászólásban linkelt helyekről. Konkrétan a Lenovo power az nekem se frissült, csak törlés-újratelepítés után. Google Calendart is lehet a playről telepíteni, meg youtube-ot, driveot stb... -
sentinel
aktív tag
válasz
xyember #2393 üzenetére
P770-es topikban egy kollega ezt kifejtette:
Ahogy már fentebb leírták, 1Gb RAM-van a telefonban, ezt a futó programok és a rendszer használja. Ez megegyezik a PC-kben lévő RAM funkcióival.
A másik a ROM (a név ne tévesszen meg senkit, itt nem read only memory-t jelent már), ez ennél a telefonnál 4GB. Ebből kb 1,5Gb-ot a rendszer vesz el, a maradék 2,5 Gb használható egyéb célokra. Azonban ez a maradék hely is két részre oszlik, az usb tárhelyre (ezt látod, amikor pc-re csatlakoztatod a telefont), illetve az alkalmazásoknak fenntartott tárhelyre.
Az alkalmazásoknak szánt tárhelyet szokás megnövelni az usb tárhely rovására, jellemzően 2gb-ot érdemes a programoknak adni és így marad 0,5gb egyéb dolgoknak (háttérkép, csengőhangok stb). Mivel a legtöbben úgyis rakunk memóriakártyát a telefonba, így ez nem okoz gondod, viszont jóval több alkalmazást lehet majd feltelepíteni (gyárilag már nem emlékszem mennyi van hagyva erre a célra, de az hamar be tud telni).
Ilyenkor célszerű még a telefonban elsődleges tárhelynek beállítani a memóriakártyát és akkor a térképek, játékok nagy fájljai is automatikusan a külső memóriakártyára kerülnek. -
west76
aktív tag
válasz
sentinel #2395 üzenetére
Indulj ki abból, hogy nem kell modem csere. Ha probléma lesz vele, akkor majd cserélsz, de nem jellemző egyébként. Na meg hatalmas csodákat sem kell várni tőle. Egyedül akkor van értelme, de ekkor sem muszáj elsőre is nekiállni, ha vodafone a net szolgáltató és olyan környéken lesz használva, ahol 900MHz-en szórják a 3G netet.
-
sentinel
aktív tag
Megjött a telefon kínából, este lesz átvéve.
Meg tudnátok mondani hogy tudom eldönteni a modem csere szükséges-e vagy sem? Nem én leszek a tulaj, csak beállítok dolgokat és máshol fog üzemelni, ezért jó lenne tudni mit kell néznem a modem cserével kapcsolatban... hogy egyéltalán kell-e? Minideal-től jött...
-
xyember
csendes tag
Fiúk, lányok azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulnék ide a tagsághoz:
nincsen valakinek itthon egy külső tok szabadon??És egy pár kezdődő kérdés amit nem értek a készülékkel kapcsolatosan:
-Mi a fészkes fenéért van két részre osztva a belső memória, lehet-e egybe gyúrni?
s116
- Hogyan lehet csak a lenovo szoftvereket frissíteni ,ha a rendszer frissítés nem működik? Konkrétan a kalendárium marhára teszik, de nem tudok eseményt hozzáadni. -
west76
aktív tag
Itt egy összehasonlító táblázat:
Én nem tudom mi a valós különbség, mivel csak az általam ajánlott típust ismerem
A táblázat szerint csak a tükröződés mentesség a különbség
-
west76
aktív tag
Na erről van szó, én ezt használom és ettől az eladótól rendelem mindig, megbízható, gyors:
-
zsfoto
tag
USB meghajtó probléma(?)
Találkoztatok már olyannal, hogy amikor rádugom a telefont az USB-re és kapcsolódok, akkor első alkalommal elérhető volt mindkét meghajtó. A belső és a külső memóriakártya.
Most csak a belső elérhető.Ugyan meg kellett cserélnem a 20-as és a 30-as kártyát, hogy mindkettő működjön. Lehet, hogy a fenti kérdéshez ennek köze van? Na majd visszacserélem és újra próbálom.
A lényeg, hogy kmost csak a belső mem elérhető csak.
-
szpali
addikt
Én ilyet rendeltem: www.ebay.com/itm/261240066141
(bár telefonom még nincs, valahol a nagyvilágban utazgat)
Minden telefonomra ilyen matt fóliát rendeltem eddig. -
west76
aktív tag
Én vikuiti adqc 27-es fóliát használom. Vastag, jól bírja a strapát ès rendkivül könnyű felrakni, magától rásimul és a kicsi hibák magától kijavulnak. Cserébe jó drága, majdnem 3000 huf.
ebay-ről, német eladótól. Most nem tudom linkelni, ha érdekel holnap belinkelem.
Amúgy valóban mivel állítólag gg így nem lenne fontos, de ki tudja
... -
zsfoto
tag
Melyik oldalról, ill honnan érdemes védőfóliát rendelni?
Milyen gyakran kell cserélni?Én anno a Treo-ra rendeltem egy aránylag vastag fóliát és tökéletes volt éverkig szinte. Csak a passziánsz miatt kopott egy helyen.
Aztán rendeltem ismét, máshonnan és az ugyan olcsó volt. 6 lapot küldtek, de az nagyon hamar karcos lesz. Szóval van különbség köztk rendesen.Ez picit érdekes számomra, mert ha gorilla üveggel van ellátva, akkor nem kell fólia.
Most akkor mi az igazság?Köszönöm
-
szpali
addikt
válasz
tuningtomi #2380 üzenetére
diópálinka
-
tuningtomi
aktív tag
Ma én is lecseréltem a gyári fóliát mert felkunkorodott amikor zsebretettem a telt.
Első kuka, második bubis, harmadik majd hétvégén nyugodtan
A kijelzőn én is meglepődtem mikor lejött a fólia, összehasonlítva a régi telómmal ég és föld a különbség. -
CATTER
csendes tag
mai lenovos történetem gyári fólia csere. még soha nem csináltam. első kettő kuka. szünet ideg szét.b..... két feles dió pálinka a harmadik hibátlan!
-
tuningtomi
aktív tag
Újratelepítettem az SLX-et és minden működött normálisan amíg nem jött egy bejövő hívás, onnantól ismét elkezdett újraindulni folyamatosan a teló ha a 2g/3g slotban volt a kártya.
Úgy néz ki a sim kártyám a felelős, másik kettővel is kipróbáltam és egyikkel sem jött elő a hiba, működött velük a mobilnet és a telefonálás is, amint visszaraktam a sajátom már kezdte is a restartot.
Kb. 1 hónapja cseréltettem pont azért a simet mert nem mindig akart csatlakozni a mobilnethez, akkor most itt az ideje hogy ismét beballagjak a trémobilhoz.
Remélem ezzel végleg megoldódik a problémám. -
west76
aktív tag
Persze bármit lehet, de ha ennyi appot használsz aktívan, akkor érdemes lehet elgondolkodnod egy átparticionáláson... Ami megnöveli a szabad helyet a telepített app-ok részére, cserébe a belső SD-d eltűnik, vagy minimális lesz, de ha van külső SD akkor ez lényegtelen veszteség.
-
-
zsfoto
tag
A WhatsApp használható ingyen SMS küldésre? Vagy hogy érthetik a
"Használd a WhatsApp-ot SMS helyett az első évben teljesen ingyen, küldj és fogadj vele üzeneteket, képeket, hang- és videóüzeneteket. (A második évtől $0.99 USD/év.)"
Vagy esetleg egymás között használható, mint pl a skype?
-
zsfoto
tag
Szeretném kérdezni, hogy melyik memória mit jelent?
Mivel még nem jött meg a mem kártya...Alapértelmezett írás-lemez
--------------------------------------
- Telefon-memória [x]Belső tárhely
------------------
processbar úgy 92%-ig betelve (progresszbaron mutatva)Összes tárhely: 2,13GB
Elérhető (progress baron mutatva) 142MBTelefon memória
------------------------
(Progress baron mutatva kb 6-8%)Összes hely
1,46GBElérhető: 1,33GB
================================================================
Ami ebből zavar, az a legelső a belső tárhely ami progress bar alapján úgy >90%.Lehetséges, hogy kevés a teló memóriája és ez lenne a gyengéje? Azért ez dúrva lenne!
-
somasz
addikt
válasz
randras #2367 üzenetére
Nekem a beépített böngészője szarakodik pl. a hardverapróval egy ideje, meg a wtccblogot sem tudom rajta olvasni. Nyilván más lapokkal is csinálja, de ezek tűntek fel. Aztán mostanában volt olyan, hogy nem volt hajlandó reagálni az érintésre: se linkre, se képre nem tudtam rányomni, a vissza gombra sem reagált, csak a menübe kilépésre. Valamiért néha nem enged letölteni és megnyitni dolgokat, de ez lehet a memóriakártya miatt is, valami nincs rendben vele...
Már rég áttértem volna az SLX-re, ha nem lenne cib mobiltoken a telefonon, és nem kéne azzal is szarakodni újratelepítésnél. Na meg ha lenne rá időm.
-
zsfoto
tag
Normális az, hogy a Cleaner alkalmazásnál kitöltés % úgy 70-80% körül van. Alig van hely a tetjén...
Egyelőre nem jött meg a mem kártya, de hamarosan érkezik (remélem) -
west76
aktív tag
válasz
tuningtomi #2364 üzenetére
Lehet hardware-es is, de én mindig azt mondom, hogy a problémákat mindig a legegyszerűbb úton közelítsük meg elsőre
-
west76
aktív tag
válasz
tuningtomi #2362 üzenetére
Szerintem simán lehet ettől ,de az is lehet, hogy egy wipe-olás segítene. Nos én a v23-as modem drivert használom jelenleg. Nem a legizmosabb, van olyan, amelyikkel jobbnak tűnik helyenként a jelerősség, de tudja a 900 MHz-es 3G-t (ez mondjuk, ha jól tudom, akkor csak a Voda hálózatán fontos) és alapvetően eddig nem volt vele gondom, bár én Vodafone-os vagyok, szerintem kísérletezd ki, hogy neked melyik jó. Esetleg a legfrissebb is megér egy próbát. De tényleg neked a te hálózatodnak és földrajzi elhelyezkedésednek a függvényében kell megtalálnod a megfelelőt, ha cserélni szeretnél.
-
west76
aktív tag
válasz
tuningtomi #2360 üzenetére
Esetleg modem driver csere...?
-
tuningtomi
aktív tag
Fura dolog történt a telómmal
Éjjel meló közben azt vettem észre hogy folyamatosan eldobálja a sim kártyát és pár perc után újraindul.
Beletettem a sim karit a 2g/3g -ből a sima 2g-be és azóta megszűnt a probléma, ahogy visszarakom ismét kezdi.
Ami még érdekes, így is hasít a net és kiírja a 3g-t is a térerőnél.
Ahogy időm engedi újrarakom az SLX rom-ot, de az csak valszeg hétvégén lesz.
A sim kártyát kb 1 hónapja cseréltettem a Tré-ben, gondolom azzal nem lehet gond.
Valakinek ötlete esetleg? -
induna
csendes tag
Köszi mindkettőtöknek. Összefoglalót olvastam, de elsiklottam felette.
-
-
west76
aktív tag
válasz
tuningtomi #2351 üzenetére
Nem teljesen az, amire te gondolsz, de a gravity box-ban tudsz az állapotsávra kitenni csempéket, amik helyettesítik az általad keresett funkciót.
-
tuningtomi
aktív tag
SLX-ben hogyan lehet kitenni a kapcsolókat az értesítési sávra?
Már mindenhol kerestem, de nem találom. -
cool13
őstag
válasz
randras #2346 üzenetére
Gondolom spórolás miatt hagyták el a külön töltő csatlakozást. Az meg hogy felhasználják a + - pontokat, az semmi gondot nem okoz. A másik két pont meg a data.
Ha a gyári töltővel töltöd akkor melegszik mint állat.Ezt kellene kerülni az elmondásod alapján.
És ez nálam meg is valósul.
PC-ről töltve, épp hogy érezni hogy langyos, meg ha a már említett töltőt használom akkor is.Ne értsd félre nem kötekszem, csak próbálom felfogni miért is kellene akkora áramerősséggel tölteni.
-
oliver1981
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 3 hete van egy ilyen telóm. Eddíg mindennel megbírkóztam, de most kifogott egy dolog rajtam. Eddíg, ha beszéltem valakivel, és ha fülemre emeltem a telót elsötétült a kijelző, és nem érzékelt a képernyő semmit. Ha elvettem a fülemtől, akkor visszajött a kép, és megjelent a piros letevő rész! (Ez így jó szerintem) Viszont most ha fülemhez teszem nem tűnik el a kijelző, csak egy idő után, amikor amúgyis eltünne, és ha újra magamelé veszem, akkor sem jön elő a kép. Csak úgy tudom letenni, ha a bekapcs gombbal életrekeltem. Elállítottam valamit? Ha valaki segítene megköszönném!! -
sznoopy1977
tag
Nekem európai dugós a töltő, krll neki kb 5 órácska, de bírja is 5 napig...
Tudja valaki, hogy SAMBA-val hogy tudom a SDCARD1-et láthatóvá tenni hálózaton?
-
zsfoto
tag
Most beszéltem egy ismerősömmel és reklámozott nekem egy új telefont.
Nézzétek megBocsánat, ha ez itt OFF lenne, talán ez esetben megbocsájtható
-
zsfoto
tag
Sziasztok
Akárhogy keresem, de már feladás előtt állok. Hol lehet rábírni, hogy szinkronizálja le a google címtáramat? Egyszer megtette és azóta a régi állapot van benne.
Létezik olyan program amivel a számítógépen kezelem a címtárat és az automatikusan szinkronizálódik a telóval? MobilWin (Treo750) és Outlookkal ez szépen ment eddig. Naptárat, címeket akármelyikbe módosítottam, újat írtam, az utána leszinkronizálódott és egyforma volt mindkettőben.
Itt is van ilyen? (És Linux platformon?)
Köszönöm
-
peteracs
csendes tag
Tapasztalt valaki olyat, hogy telefonálás közben visszhangzik a beszéd oda-vissza (tehát mindketten halljuk, hogy valami nem stimmel)? Párszor előfordult, illetve egyszer volt 1 olyan eset is, hogy ilyen fura,nyikorgó hangot adott ki, aztán megszakadt. Szóval nem egészen százas a dolog...van esetleg erre valami frissítés, vagy akármi ilyesmi?
-
zsfoto
tag
Jó contact managert tudtok ajánlani? Melyiket próbáltátok?
-
induna
csendes tag
Sziasztok!
Ma a telefon újraindítása után, megjelent egy akku % jelzés a térerő és az akku szimbólum között. Eddig nem volt ilyen. Valaki tudja, hogy mitől lehet? -
kovacszk
senior tag
Ha valakinek szintén halk lenne a telefon hangereje fülhallgatón kereszetül, akkor ez mobile uncel tools-al orvosolható:
engineer mode-> enginer mode (mtk) -> hardware testing -> audio -> Headset mode -> max vol értéket akár 160-ig. -
randras
veterán
válasz
tuningtomi #2324 üzenetére
Tehát a nick nem túlzás, gyorsan haladsz.
-
west76
aktív tag
válasz
tuningtomi #2324 üzenetére
Először keresd meg az xposed telepítőt, ott a keretrendszer menüben a telepítés, frissítés menüpont, majd utána egy újra indítás. Ezután ismét lépj be az xposed telepítőbe, modulok menüpont, ott pipa, ha nem lenne a fent lévő modulok mellé, majd újraindítás és máris használhatod
-
tuningtomi
aktív tag
Feltettem az SLX-et.
A gravitybox nem indul el.
Hogyan lehet működésre bírni? -
randras
veterán
válasz
tuningtomi #2322 üzenetére
-
tuningtomi
aktív tag
Tegnap délelőtt megérkezett a telóm
Még1x köszönet randras-nak a segítségért.
Sok időm nem volt még meló mellett nyomkodni, de nagyon tetszik hogy intenzív 2,5 óra használat után csak 20%-ot merült. -
zsfoto
tag
válasz
randras #2314 üzenetére
Ami kimaradt a fentiekből.
Azt írták az oldalon, hogy a szállítás ingyenes. Részemre leglább is.
Én a javaslataitokra a singapu postot választottam ami néhány $-omba került. Aztán jött egy üzenet, hogy ááá, elszúrták és kárpótolnak és kaptam (már nem emlékszem 6 vagy 8 dollár) kedvezményt egy további vásárlásból.
Okay, gondoltam. Még lehet, h rendelek akármit is.Azt ugyan nem tudom, hogy az a 4Gigás SD kártya miért került be a dobozoba. Igazából pen drive helyett tudom használni, mert elég sok eszközön van már alapból SD olvasó. De itt a telón, nem tudom használni semmire.
Szóval, még egy 4GB-os SD kártya is volt a dobozban.
-
zsfoto
tag
A telóval még ismerkedem, mivel az utolsó telóm ugyan okos teló, de Win van rajta. (Treo750)Így az Android nekem még úgy. Még most állítgatom be úgy, ahogy ...
Ami nem tetszett. Azt hittem, h reggelre fel lesz töltve. Erre nézem, alig van benne a gyári feltöltésből már. Hát persze, mert igen könnyen kicsúszott az USB töltő az EU-s átalakítóból ami qrvára gagyi. Na nem hagytam annyiban, hanem fogtam egy borotvazsinórt és ráforrasztottam. Most teljes a kontakt. Még tölt.
Próbáltam gyengébb USB töltőt rátenni, de ehogy néztem inkább leszívta, mint rátett volna. Azaz idővel mégkevesebb lett az akkuban. Na most a "hackelt" gyárival töltöm.
Ahogy fentebb írtam, a gyári naptár igen car és most néhányat feltettm és próbálom megtalálni azt amelyiket használni fogom. De ha ezek mind a google cal-lal szinkronizálnak, akkor mind jók lesznek. Csak arra nem jöttem még rá, hogy melyik az amelyik rendesen beriasz, ha esemény van. Azaz úgy is, hogy ha nem aktív a naptár. Szóval még olvasgatnom kell, ismerkednem kell még vele, de ez az én saram.
A memóriakártya még nem érkezett meg. Nyomkövetés szerint úton van. A tok néhány nappal a telcsi előtt érkezett. Sajnos nem mágneses tokot vettem és utólag már nehezebb beszerelni és beszerezni olyan mágnest mivel jól menne. Azt nem tudom, hogy a tok mágnese nem zavarja-e az iránytűt. Lehet jobb így mágnes nélkül?
Arra még nem vettem a bátorságot, hogy lamer kérdésekkel bombázzam a fórumot. Persze lehet, h az eddigieket is valaki annak minősítni. Hmm. Ez van. ;-)
Amilyen válaszokat eddig kaptam itt, mind hasznosak voltak.
Így mégegyszer köszönöm nektek.
-
gadosp
tag
Köszi
-
gadosp
tag
Hogy működik a garancia ezeknél a kínából rendelt Lenovoknál?
-
qkaleko
tag
válasz
spirit dog #2294 üzenetére
DA DL legyen bepipálva flashtoolsba.
-
synar
őstag
Így:
Gmail-be, CSV-fájlokat az Outlook, az Outlook Express, a Yahoo! Mail, a Hotmail, az Eudora és néhány más alkalmazásból is lehet importálni. Aztán a telefonon bejelentkezel a Gmail-es fiókodba és már le is szinkronizálódik az összes névjegy, előtte akár pc-n szerkesztheted is őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest