- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
válasz
knox83 #11228 üzenetére
Egy darabig használtam azt a tűzijáték animációt, de sztem attól csak lassabb a feloldás, így visszatettem az alapra (valami hullámzó akármi) amivel már rendesen felold. És jóval pontosabb, gyorsabb, ráadásul nekem már fehér az olvasó, nem zöld
Amúgy 30-ról 40-re nem éri meg a váltás, mert nem fogsz semmi változást, javulást érezni. Rendszerileg ugyanaz, a 10.1 inkább belsőleg újít + amiket zsoleszhun mutatott, de lényegében ennyi.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti is megkapjátok fotózásnál az utófeldolgozást, ami szerintem a HDR lesz.
Meglövöd a képet, és megnyitod. 1-2mp után látni, ahogy a kép megváltozik. Olyan témánál próbáld majd ki, ahol nagy a fénykontraszt. Ami bebukik, azt szépen kiegyenlíti, és lesz egy faxa kép. De van mikor ront a képen ez. Legalábbis nálam ez van, így emiatt teljesen más a fotózási technika, nem olyan mint 30Pronál megszoktam, nem mindegy mit mikor és hogyan.
Fotózás szempontjából a főkameránál nincs változás, az ugyanolyan, az 5x zoom 12mpx méretre nőtt, míg a wide camera pedig 40mpx. Supermacro mód nincs, de végülis nem is bánom, mert legalább tudok olyan közelieket csinálni hogy nem ugrabugrál a kép. Jó persze van olyan téma aminél jól jönne, de túl lehet élni
Akkuban nincs változás, elvégre az nem nőtt, na meg most 2 sim van benne és az óra van folyamatos BT kapcsolaton van, ami igencsak tudja szívni, de a napot még így is szépen kibírja.
Összességében elégedett vagyok vele, nem bánom a váltást, de aki a teljesítményt meg egyebet várja, annak csalódás lehet, mert igaz az a mondás(?), hogy 2 évente éri meg a csere, akkor van érezhető változás.
Eléggé szedett-vetett iromány volt sorry, még reggeli kóma van/volt -
kp78
addikt
válasz
knox83 #11214 üzenetére
Írt róla a P40 pro topicban.
Érdemes azt (is) követni, ha érdekel a dolog (ahogy engem is), az úgysem pörög annyira, így nincs olyan sok olvasnivaló.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
knox83 #11104 üzenetére
Nekem tegnap este dobta be a rendszerfrissítés szöveget, amit felrakattam, de nem engedtem újraindítani a telefont. Ma reggel Play áruházban a hirtelen megjelent (tegnap, tegnapelőtt kézzel keresve egyet sem mutatott
) huszonakárhány program frissítés között volt egy Szolgáltatói frissítés nevű is. Ezeket felrakva indítottam csak újra a telefont
-
DonDragonka
őstag
válasz
knox83 #10950 üzenetére
Arra gondolt (ha nem akkor javíts ki légyszi, Zsolesz), hogy ahhoz, hogy működjön a régió és VPN trükk egy dload-ra van szükség a telón...
Teló ->dload az utsó gyári verzióval...(töröl mindent!!! olvasd el a linken a menetét!)
Támogatás-> régió Németország
VPN ->Német
Támogatás-> SW frissítés és akkor talán megtalálja a 10.1-et és telepíti...dload-ot nem akarom próbálni, mert nincs kedvem belakni az egészet megint(dload töröl mindent a telóról, gyári állapotra hozza), a mentésekben meg nem hiszek...
Szóval az már biztos, hogy dload nélkül a VPN trükközés nem megy... azt próbáltam, de nem dobta be a frissítést... -
-
mati12
senior tag
Egyszer már Kb. fél éve tökéletesen működött a magyar címre regisztrált Curve kártyával a magyar Google accountal bejentkezett Google Pay a P30 Pro készülékemen,aztán bezárta a kiskapút a Curve. Viszont egy hete újra engedélyezte a dolgot,tehát ismét működik.az Nfc-s fizetés a telefonon keresztül ugyanúgy ahogy a Samsung Galaxy.Watch órámon keresztül is.
-
Lacccca87
addikt
Telepiteni lehet, hasznalni csakbakkor fogod tudni ha nem magyar google accountot csinalsz es azzal jelentkezel be mint google fiok a telon. Ilketve a curve, moon, revolute accountnak szinten kulfoldinek kell lennie. Vpn es maszatolos munka. Nem eri meg bajlodni vele. Majd lesz. Remelhetoleg ezt is megporgeti a jarvany.
-
ak76
senior tag
Azt néztem én is, elég szar a Telekom mobiljel erőssége, pedig mindenki el tudott érni, fene tudja, az S10e jelerőssége sem volt jobb, cserébe egy napot bírt hat óra SOT mellett....
Aryon87
Mobilneten szerintem sem fog ennyit bírni, de ha csak a fele időt tudja, már az se lesz rossz.
Amúgy még mindig 14 százalékon van, meglesz az a 11 óra SOT.. 😁
-
ak76
senior tag
Én S10 szériáról jövök, teljesen objektíven fel tudom sorolni miben jobb a P30P és miben gyengébb.
Amiben szerintem jobb:
-Fényképezés (főleg az esti produkció)
-Üzemidő (ez hatványozottan sokkal jobb)
-Ujjlenyomat szenzor működése (kivéve S10e, az gyorsabb)
-Az egész rendszer gyorsasága.
-Töltési sebesség.Amiben gyengébb:
-Videó képstabilizálása, általános minősége.
-Iszonyatos méretek, súly (főleg S10e után)
-Maga az EMUI, bosszantó marhaságai, hiányosságai, ehhez képest az UI.2.1 sokkal komplexebb rendszer.Az update-ek gyakoriságáról, intenzitásáról nincs Huawei-es tapasztalatom, Samsungnál nagyon gyors, és folyamatos mind a biztonsági csomagok frissítése, mind a nagyobb update-ek.
Összességében eddig nem bántam meg a cserét, a P30P rohadt gyors, iszonyat sokáig megy egy töltéssel, és a kamera is tetszik, de hosszabb távon majd meglátjuk. -
Aryon87
félisten
Láttam pár napja.
Nappal a P40Pro képei tetszenek, éjszaka pedig a P30Pro-é.
Éjszakaiban ott még kell valamit csiszolni, a 40-esnél, a 30-asnál meg nappal van valami eltolva, mert a miénk ennyire túltolt képeket nem csinál, legalábbis az enyém nem. Nagyon kontrasztos, túlélesített a videóban. -
Aryon87
félisten
Húzós az ár meg kell hagyni. Júniusban meglátom mennyi lesz az annyi a Telekomnál a P40Pro+, aztán majd mérlegelek, mert nem akarok 20k+ havi részletet fizetni, max 18k a max amit hajlandó vagyok havonta kiadni. (P30Pro perpillanat 17k a Telenor által, de úgy hogy a legkisebb csomag + 100gb net). Na meg persze erősen befolyásolja a dolgok alakulását a hülye vírus is, ami az árra is hatással van, mert a Forint a mélyben, Euró meg igencsak magasról köszön vissza.
Max karácsonykor váltok.csabex2007 jól emlékszel, csak mobilnetet használok, de valszeg a magasabb törlesztőrészlet miatt már nem fogok, és wifin leszek, mert Telekomnál nincs az, ami Telenornál.
Nekem a kamera miatt éri meg a váltás a Pro+-ra, persze nem közel félmillióért -
Sumptuous
senior tag
Dejó, hogy letesztelted. :R Éreztem én, hogy hasonló, de azért nagyobb különbségre számítottam. Bár neked az éjszakai merülés elég elenyésző, nálam rosszabbul fest. Lehet a folyamatos óra-telefon szinkron miatt...Illetve a térerő is borzalmas :( [kép]
@F-ECT$: Én nem így tapasztaltam. A Cpu Float appal lehet nézni a magokat, és teljesítmény módban sokkal többször megy magasabb órajelen alap használat közben is. Ez az: [link] A beállításaiban érdemes a mintavételezést 50-200ms közzé állítani, hogy látszódjon is valami..
(Monitor-> Update Interval csúszka)
-
Aryon87
félisten
+1. Rengeteg telefon megfordult az elmúlt 3 évben nálam.
Legjobban a Huawei/Honor vonal (Honor 8 és 9, Mate9, P30Pro, családban pedig P9 és most Honor20Pro) vált be a sokrétűsége miatt, de legfőképp a kamera és üzemidő miatt.Jövőre pedig vagy P50pro, vagy Mate50Pro, esetleg Honor40Pro a választott. Bár lehet idén megpróbálom a P40Pro-t, ha sikerül az, amit egyik ismerősőm mondott nekem a mostani előfizetésemmel kapcsolatban.
GMS nem fog hiányozni, ha nagyon kellene, böngészőben minden elérhető. Nincs push értesítés? na bumm..
-
NemMo
őstag
A youtube, maps, gmail nagyon hiányozna. Tudom weben mind elérhető, de az nagyon nem ugyanaz. Azt megértem, ha nem bíznak már az Usaban. Lehet ha kiforr a huawei saját rendszere, akkor átgondolom, de a felsoroltak nagyon hiányoznának. Mindegy, szerencsére nem érint egyelőre, még csak tegnap vettem a telefont egy darabig elleszek vele. Marhára elégedett vagyok eddig
-
Sumptuous
senior tag
Én is nézegetem ezt a gms mentességet. Amennyi negatív oldala van, legalább annyi pozitív dolog van a másik oldalon is.
@trcvk663: Ez érdekes, hogy az ujjlenyomatra is hatással van, nem igazán értem, mi köze hozzá.
Persze nem probléma ha gyorsabb. Nekem hozzá van adva megbízható eszköznek az okosóra, így ha kezembe van a telefon, sosem kell feloldanom.
@subset: Ez a kép is megteszi, csínosabb, mint gondoltam. A vissza gesztusba nem zavar az üveg széle?
-
Sumptuous
senior tag
Itt valóban nem annyira, illetve egy pár alkalmazásban csak. Viszont az appok mintha gyorsabban nyílnának. Bár bevallom már egy pár hónapja ki se volt kapcsolva ez a mód, lehet placebo az egész. Viszont jobb érzés így használni a telefont, hogy "több ló" dübörög benne.
Ha meg nem merül számottevően jobban, akkor miért ne?
-
Aryon87
félisten
Attól függ melyik képemre gondolsz. Mostanában kezdtem csak el a Pro módot, (M10Pro idejében elegem lett belőle) de csak a kíváncsiság miatt, hogy milyen részletességgel dolgozik a gép ha RAWból munkálom meg. Az éjszakai képek 99%-a éjjeli módban készülnek, ott teljesen az automatika dolgozik.
A pár Pro módos kép pedig alacsony ISO-val és záridővel készültek.
Csillagfotózás még nem sikerült, legutóbb elcsesztem őket, mert megszoktam az alacsony ISO értékeket, így kuka lett mind. Oda kell a magas ISO.
Ha végre normálisabb idő lesz, és nem kell 5-5kg tégát zsebre tegyek, akkor újra kimegyek a János hegyre, ott még viszonylag lehet jó csillagképet csinálni, csak a fókuszt is találja el, mert az se sikerült neki múltkor.. -
-
-
Aryon87
félisten
Este móddal készültek a képek, majd Lightroommal javítottam rajtuk. Legtöbb esetben minimálisan kell belenyúlnom főleg a nappaliaknál, a városi képeknél szükséges csak a színekhez drasztikusan belepiszkálni a sárgaság miatt éjszakain a hülye világítás miatt, amit nem szeret egyik mobil sem.. Néhánynál szaladt meg a fantázia
1db pro módos képem van a bazilikáról, de azt nem tettem fel, nem olyan jó -
Aryon87
félisten
Jaja, jó kis teló volt az. Páromé volt, az elején csináltam vele pár képet, hogy lássam mit is tud. nekem akkoriban több másik márka fordult meg a kezemben (aki ismer főként a fotós fórumból, az nagyjából tudja mennyi telóm volt az elmúlt 2.5 évben, amúgy a P30Pro kb a 23.
)
Jelenleg a 2 Pro a fő teló, a Mi8 és P9 másodlagos szerepet tölt be, bár a P9 remélhetőleg csereutalványban fogja tavasszal végezni a szerviz által, mielőtt lejár a 3. évi prémium gari... -
Jim12
tag
Nem nem a szélein , ennek kivételesen a szélei tökéletesek. Van a családban és az ismerőseim körében van pár db. de ott valóban a szélek hol pirosak , hol kékek
(árnyalat ) ott ahol le vannak kerekítve. Az enyém teljesen hibátlan a széleknél , viszont az egész kijelző halvány piros. Van aki észre sem veszi de ha jól megnézed észre lehet venni. Főleg ha tudod , hogy az a terület amit nézel valójában HÓ fehér kellene legyen. Lehet rajta korrigálni "majdnem" jó ra , de a tökéletestől messze van
. Csak a fehér problémás a többi szín jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Philips LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest