- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
knox83
senior tag
-
Macika66
őstag
válasz
Aryon87 #5943 üzenetére
Kétségtelen, hogy van, akiknek tompítja. Számomra (53 éves vagyok), bár lézer-műtött a szemem, már nem tompítja, hidd el
Nálam más a preferencia, az arctól egyáltalán nem zsírosodás, a könnyebb siklás, az ujjlenyomat-mentesség a fő szempont.
Ha fotókat akarok rendezgetni, akkor azt laptopon csinálom, 15,6 collon... -
ferrari0819
tag
válasz
Aryon87 #5745 üzenetére
Nekem is eszembe jutott ezért ki vettem a tokból délután de tudtam hogy nem ez a baj mert ezelőtt nem volt ilyen. De azóta már 4x ujraindult. 3 x 1 órán belül úgy hogy mellettem volt az ágyon és rezgett az óra a kezemen, rá néztem és láttam hogy sötét a kijelző. De érdekes mert olyan mintha kikapcsolna és 5-7 másodperc múlva jön a Huawei logó. Most volt az utolsó 5 perce pont telefonálás közben indult újra.
-
Macika66
őstag
válasz
Aryon87 #5691 üzenetére
Így van, ahogy írod.
Az, aki víz alatti kamerának olvasta a véletlen vízbeesés elleni védelmet, asz olvassa újra a leírást.
SZÓ NINCS RÓLA, hogy víz alatti filmforgatásra találták ki a telefont!!!!
Arra való a vízmentessége, hogy ha kipottyan a felső zsebedből, bele a WC-kagylóba, akkor ne ázzon be, ne legyen 300ezres károd. Nem egy ökör áráért lehet hozzá kapni vízmentes tokot, azzal aztán mehet a fotózás ezerrel! -
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Aryon87 #5511 üzenetére
Kicsi esélyt látok arra, hogy szolgáltatónál legyen.
Nem feltétlenül van rá racionális érvem. A képfeldolgozás még ehhez képest is javult, a videó is. Engem a Kirin 990 teljesítménye nagyon lenyűgöz.
Egyékbént ha nem úgy jön ki a lépés (hogy az asszony megkapja az enyémet), akkor nem veszem meg. -
bandigyerek
senior tag
válasz
Aryon87 #5338 üzenetére
Így van, sajnos. Nagyon úgy tűnik, hogy a "nagyok" egy jó ideje elkényelmesedtek. Az LG is húzott egy rövidet a G5-el, azóta gyakorlatilag helybetopi van, de legalábbis a többiek mögött kullog fél évvel (ha nem többel), és úgy gondolja, hogy majd az a két betű eladja a telefonokat. Ja, közben persze az ácsceruzát elfelejtették elrakni, mert a számla az ugyanolyan vastag. De a többi sem jobb. Persze a Huawei is ilyen lesz. Az árakkal már behozta a többieket, és ha lecseng ez a Trump-ügy, szépen visszavesz a lendületből. Ezt a céget is emberek irányítják, meg a haszon. Ha kevesebb befektetéssel is lehet ugyanakkorát kaszálni, minek pénzt kidobni. De, egyenlőre még ugyanazért az árért a Huawei tud felmutatni jobb dolgokat. (a puding próbája az evés, meglátjuk, hogy a M30 széria mit tud. Én egy Honor 6-al kezdtem, Mate 10 pro-val folytattam, és most ezt a telefont használom. Nem véletlenül.
-
adomok
tag
válasz
Aryon87 #5338 üzenetére
Teljesen egyetértek a leírtakkal. Gondoltam írok is a Mate 30 pro topicba, de elment a kedvem tőle. Ha nem lenne a google mizéria, nem nagyon tudna senki belekötni a telefonba, de így tele van szórva az okosabbnál okosabb kommentekkel. Én is úgy gondolom, hogy valódi újdonságot már egy ideje csak a kínai gyártók hoznak. Az apple csak kamerában fejlődött, de mégsem neki jutott eszébe, hogy legyen alapból támogatás az osmo-ra, nem hozott fotózáshoz kiegészítőt és ez csak a kamerás vonal. Remélem hamarosan véget ér a google hercehurca, bár én lehet, hogy így is be fogom vállalni az aktuális csúcs huawei-t ha ilyen megoldásokat hoz majd a P40. Most még nem váltok, mert a P30 pro több mint elég mindenre.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Aryon87 #5326 üzenetére
Az a baj, hogy sok olyan van.
Remélem a P40 Pro már HarmonyOS alapú lesz. Ha már Google nincs, akkor jöjjön egy harmadik oprendszer. Addig is az App galleryre 1 Mrd USD-t szán a Google, szóval fel fogják futtatni szépen.
A bemutató végén beszélt róla. Elég fasza kis platformot alakítottak ki a fejlesztőknek, szóval szerintem vonzó lesz ez így is. -
Silenzio
addikt
válasz
Aryon87 #5057 üzenetére
Én is.
Holnap délelőtt vágunk. Rendezni nem voltam hajlandó, a szerző, egykori filmkritika tanárom, barátom, exfőbérlőm (
) a rendező, de úgy gondolom, még sok minden nem állt össze a fejében. Amit a t. fórumtársnak írtam a könyvkiadásról, az annyit takar, hogy profi stábot ígért neki a kiadó, de végül lefújták a kampányt, annak ellenére, hogy Grafitember a másodszerző, aki azért név.
Profi, amatőr, érdekes kettősség manapság. 2005-ben még ezzel a filmmel tudtunk valami tucat amatőr filmes fesztiváldíjat nyerni, és a mai napig oktatási anyag a helyi egyetem tévé és műsorkészítő szakán. Mondjuk szerintem erős film az ironikussága meg a ritmusa miatt, de azért a kivitelezésre eléggé megmosolyogtató. A pesti filmszakokon kifejezetten rühellték, az újságírók viszont komálták. Legalábbis a Kubiszyn Viktor, meg aki még beszélt róla anno a Tiloson.
Eltelt x év, idén már olyan technikával dolgoztam, amivel a Doctor House leglátványosabb epizódját forgatták, de ez mind a technikai lehetőségeket, mind az ambíciókat tekintve még amatőr szint. Szerintem a profi az, aki ebből meg tud élni, ha esküvői videós, ha filmrendező, ha tévés operatőr.
Nem akarok profi filmes lenni, mert más pályán köteleztem el magam. Számomra ez hobbi. Szerintem amúgy a profi-amatőr közti cezúra a hangban technikai kérdés, képben már kevésbé. Olcsó eszközökkel nem tudsz igényes hangkulisszát kreálni, én is kunyeráltam egy 600 ezres stúdiókártyát, viszont mobiltelefonnal lehet akár mozifilmet forgatni. A Black Reel díjat nyert Tangerine-t iPhone-ra forgatták, és tavaly már az Ocean's 11 rendezője is forgatott telefonnal egészestés filmet. Attól függ, milyen képi világot akarsz, milyen környezetben. Kell hozzá érteni a filmezéshez, az biztos. A Beastgrip righez és a profi objektívekhez azért ragaszkodnak a t. rendezők, a rig megvan, de ahhoz nekem még kell egy DSLR obi konverter, ami kisebb vagyon, de mivel minden más adott, obik, a rig, stb. még így is megéri megvenni, hogy a telefon másodkamera lehessen.
Egy biztos, ha Bódy Gábor vagy Jean-Luc Godard a 2010-es években lett volna fiatal, csak mobillal forgatna.
Más. Az üzemidő valóban jobb a P30 Prón. Nálam mondjuk sose éri el a "kategóriaátlagot", nálam a P is "másfélnapos" volt, és 6 óra kijelzőidőnél már 10-20% körül volt. Mondjuk nem lepődtem meg, a felbontás alacsonyabb.
(#5058) Imre9211:
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Aryon87 #4709 üzenetére
Pedig arra írtam, amire gondolod is (#4687). Kora délután még azt írod, hogy haláleset miatt kivonod magad a forgalomból, pár óra múlva meg már kamera beállítva és várod a tűzijátékot és töltöd is fel a képet.
Egyrészt senkinek semmi köze, hogy miért nem írsz XY ideig, senkinek nem tartozol magyarázattal, de ha ilyet beírsz, aztán 2-3 órával később a következő kommented már a tűzijátékra várakozás, akkor az kissé visszás, nem gondolod?
Erre írtam a hattyú halálát, mert nem tudok olyan halált elképzelni, ami után én a fórumon toljam a képet, hogy várom a tűzijátékot. Mondjuk nem is tenném publikussá, hogy haláleset történt, mert senkinek nem tartozom magyarázattal. Ez számomra (inkább nem írom ki mi), ha megsértődsz, ha nem.
Magyarázkodni meg nyilván nem kell, a kommentem csak a te kommentedre egy okozati összefüggés, még ha csúnya is volt.
-
Yoe
tag
válasz
Aryon87 #4681 üzenetére
Jó nagy állvány, gondolom vinni is terebényes és nem lehet könnyű.
Távirányítóval exponálsz vagy a telót nyomkodod?
Van esetleg képed az álványról, gondolom bevált már csak azért kérdezem.
Régebben gondolkoztam én is egy komolyabban de elmaradt, helyette vettem ezt a háromlábút amit rá lehet tekerni bárhová és meg áll a saját lábán is. -
gyurma888
aktív tag
válasz
Aryon87 #4600 üzenetére
Manuális OTA frissítés:
1. Ezt a pakkot letölteni: [link]
2. Innen letölteni a telepíteni kívánt firmware-t: [link] (VOG-LGRP2-OVS 9.1.0.193 FullOTA-MF)
3. Hisuite eltávolítása, majd újraindítás.
4. Jegyzettömb futtatása rendszergazdaként, majd C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts fájl megnyitása
5. Aljára új sorba beírni: 127.0.0.1 query.hicloud.com, majd mentés, ne zárd be a jegyzettömböt, mert még kelleni fog.
6. A letöltött pakkban található HiSuite v9.0.2.304 telepítése. A végén ne okézd még le, előbb másold be a Program Files (x86)/HiSuite mappába a httpcomponent.dll-t, valamint a C/Users/felhasználóneved/AppData/Local/HiSuite/userdata/UpdateDogDev mappába a HiSuiteConfig.xml-t.
7. A telepítéshez mindenképp kell egy lassabb meghajtó. Ha van HDD a gépedben, csinálj a gyökérben egy Hstool mappát és rakd bele a hstool.exe-t és a letöltött firmware fájlt(update_full_base.zip, ne csomagold ki). Ha csak SSD-d van, szerezz egy pendrive-ot vagy külső HDD-t, amin van legalább 16 GB szabad hely, célszerű USB 2-es portba dugni. Valamint arra figyelni kell, hogy NTFS legyen, ne Fat32, mert egy 5 gigás fájlt is ki fog csomagolni rá.
8. Nyugtázd le a Hisuite telepítést. Settings/ROM Flashing menüpontban állíts be egy mappát azon a meghajtón, ahová a hstoolt is raktad, pl. D:\ROM.
9. Zárd be a Hisuite-ot.
10. Indítsd el a hstool-t, majd írd be, hogy continue és enter.
11. Elindul a letöltött firmware kicsomagolása, a végén kiírja, hogy extraction done.Ezután a hosts fájl szerkesztését kéri, de azt már megcsináltuk.
12. Indítsd el a Hisuite-ot és nyomj a System recoveryre, megjelenik egy continue felirat.
13. Hstoolban y és enter.
14. Telefon kikapcs, hangerő le nyomva tart, USB kábel bedug, ha bejött a recovery, el lehet engedni a hangerő gombot.
15. Hisuiteban katt a Continue gombra, megjelenik az Entered system recovery mode szöveg.
16. Hstoolban y és enter.
17. Vissza a jegyzettömbre, korábbi sor cseréje 159.138.6.23 query.hicloud.com szövegre, majd mentés.
18. Hisuite ablakát húzd pl. a képernyő jobb oldalára, hstoolt pedig a balra, hogy látszódjon majd mindkét ablak.
19. Hstoolban mehet az y és enter, ezután a Recover-re kell nyomni a Hisuite-ban. Válts át a hstool ablakára és innentől ne nyúlj a géphez, a hstool ablaka legyen előtérben. Ha minden jól megy, a folyamat alatt pörög a "\" jel, és miután a Hisuite kicsomagolta az általa letöltött firmware-t, a hstool ezt szépen le fogja cserélni az általad letöltött fimware-re. Megjelenik a Successfully replaced... felirat.
20. Várd meg, hogy a Hisuite végezzen a frissítéssel.
21. Örülj a .193-as firmware-nekA frissítés adatvesztéssel nem jár, de a folyamat előtt backupot készítsetek, felelősséget nem vállalok semmiért
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Aryon87 #4659 üzenetére
Ezzel nem tudok vitatkozni. Újabban rengeteg telefontesztet néztem/olvastam, és sosem kapott el az az érzés, hogy na arra a telefonra lecserélném a mostanit. Pedig mind felsőkategóriás volt. Mindig volt valami gyengesége, ami a P30 Pro-ban nem szerepelt. Ilyen pl.: a gagyi(bb) képernyő alatti ujjlenyomatolvasó, vagy a 3400, 3700 mah- körüli akkumulátor egy nagyobb készülékházban, lényegesen lasabb gyorstöltés, vezeték nélküli töltés hiánya, használat mellett nagyobb melegedés, gyenge fényerő direkt napsütésben, stb. (Ezt a posztot is direkt napfényben írom.)
A kamerákat nem hasonlítottam, mert engem az kevésbé érdekel, hiába abból is az egyik legjobb a telefon. Mái napig nem bántam meg a vásárlást.
Két dolog van, ami a P30 Pro-ból hiányzik (szerintem) a sztereó hangszóró, és a mai modern notch-mentesség. (Akár képernyő alatti kamerával) Ha a P40 ezeket megkapja (+egy ujabb SOC), minden más marad ugyanígy, szerintem ismét bezsebeli a díjat.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Aryon87 #4595 üzenetére
Igencsak érdekes, ahogy az autómata próbál választani a jobb fókusz és a jobb fényérték között. Tesztelgettem és szerencsére a főkemara kap nagyobb prioritást. Ha már meszebbre fókuszálsz, akkor nem marad a makró lencsén, hiába tudná az is lekezelni a témát, hanem átvált a nagyobb szenzorra. Jópofa meg szerintem hasznos is. Eddig is zavart, hogy muszáj bekapcsolnom az Ai-t, ha makrózni szeretnék, vagy átmennem a makró módba. Így ez megoldódott. :D Bár szerintem ez nem indokolta a 4Gb-os frissítést.
Szerk: Illetve ha átváltjuk a kamerát az előlapira, akkor portré módban indul..Ez vajon eddig is ilyen volt? Most használtam kb. 3adjára az előlapi kamerát :'D
Legalább jó irányba fejlesztik.
-
Sumptuous
senior tag
-
ferrari0819
tag
válasz
Aryon87 #4512 üzenetére
Olvastam egy emailt a telefonon és egyszer csak be dobta... Tegnap olvastam pont egy hírt, valami fontos biztonsági rést találtak a Huaweinél számszerűsítették hogy 2-3 kritikus meg közepes, szerintem ezzel lehet összefüggésben. A hírt nem találom de keresem még. Na meg van, szerintem ez lehet az link
-
ffodi
veterán
válasz
Aryon87 #4387 üzenetére
Én úgy látom, mintha az EIS lenne az egyik oka, hogy akadozik. Ezt a gyári app-ban nem lehet kikapcsolni, mint ahogy a bitrate-et sem lehet állítani (elég alacsony bitrate-tel vesz fel a gyári alkalmazás).
Akik elégedetlenek a felvett videókkal (akadoznak), azok nézzék meg esetleg a Manual Camera-t (itt nem lesz EIS), vagy az Open Camera-t (itt van EIS) manual bitrate (60-80) beállítással. Persze van kompromisszum, mert a zoom nem fog olyan jól/egyszerűen működni...
-
oxide83
aktív tag
válasz
Aryon87 #4387 üzenetére
A videóminőségen az lehet fennakadva például aki sok videót készít a telefonjával
. Nyílván te említetted hogy félévente egyszer videózol, így elhiszem hogy neked egyre megy hogy röccen-e a kép vagy épp beszaggat pásztázásnál. Régebben én is tettem rá, volt egy nexus 6p telóm amivel cseszettül jó képeket készítettem de a videókészítés hulladék volt, na és mi van akkor
. De mióta sokat utazgatok külföldön is így fontos lett a videóminőség és az alapján döntök teló vásárláskor hogy melyik milyen minőségben videóz.
Példa videó igaz csak 1080p:
-
Ixion77
addikt
válasz
Aryon87 #4387 üzenetére
Szerintem az még a kisebb gond hogy ugrik időnként panorámázáskor. Tegnap újra kipróbáltam, az eredmény megtekinthető itt. Mobilon nézve elmegy, de monitoron nézve szánalmas. Részlettelen, zoomoláskor nem talál fókuszt és szánalmas a dinamika - fehérek kiégve még borús időben is.
Összehasonlításul egy fényképezőgéppel készült felvétel itt. Beltéri reflektoros, tehát nehezebb körülmények közt készült mint a rendőrös.
-
oxide83
aktív tag
válasz
Aryon87 #4353 üzenetére
Köszi a megosztott videót amit a telóddal készítettél, sajna rendesen beszaggat, én nem értem erre miért nem fektet nagyobb hangsúlyt a Huawei, csúcskategóriás telefon és az FPS érték simán beesik bőven 23 alá ami a szemnek már szaggatott képeket eredményez. Egy 80 ezres telóban elfogadható lenne egy csúcskategória esetében viszont elfogadhatatlan, de ez az én szubjektív véleményem.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Aryon87 #4295 üzenetére
Ezt nem. Egy lépcsőházban volt a lépcsők alatt lekavicsozva. De tény, hogy szép kort megért -a festéket kivéve- szinte sértetlenül. Ami ugye baj.
Egyébként találtunk már tejfölös poharat (a szögleteset), újságokat a 80-as évekből (na az egy kicsit viharvert volt, de olvasható).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- DUNE médialejátszók topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest