Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- 2026-ra halasztotta a Siri felturbózását az Apple
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zhorvath
aktív tag
válasz
HUTCHG #41197 üzenetére
Szia! Mivel a Desire belső memóriája kicsi, a módosított romok ezt úgy hidalják át, hogy a memóriakártya egy részét mint a belső memória kiterjesztését használják. Ezért mielőtt feltennéd az új romot, nézd meg, hogy mit kell csinálni az SD kártyával! EXT3 vagy EXT4 partíció létrehozása, beállítása, stb. Szerintem erre gondolt a kolléga, hogy olvasgass még. Amúgy S-OFF a telefon?
Az A2SD-ről itt olvashatsz: http://pzoley.matraszele.hu/desire.php?p=wiki[ Szerkesztve ]
-
HUTCHG
csendes tag
válasz
dani3l #41194 üzenetére
Igazabol nem kell sok alkalmazas........akkor az xj-t probalnam ki, ahhoz esetleg egy linket kaphatok?
A telepitesrol.
Most egy an-droid 2.2.0 rom van rajta.
Van superuserem, van recoverym.
Az a bajom, hogy ezt az A2SD-t nem nagyon ertem, hogy micsoda.... Sgs -en ilyen nincs, gondolom, hogy az sd kartyarol valo telepitest jelentheti....Szoval:
1. Rom letolt, sd kartyara tesz.
2. Recovery-be teszem
3. Wipe data, cache, dalvil
4. Install rom
5. RestartIgy jo lesz?
-
dani3l
őstag
válasz
HUTCHG #41193 üzenetére
Full wipe kell telepites elott (data/cache/dalvik), de pzoley oldalan valahol talalsz egy 'full wipe ext4 no journal' nevu zipet, azt futtasd le telepites elott ugyanugy, ahogy a romot folteszed. kertnelt ugyan ezzel a modszerrel kell foltenni, csak ertelemszeruen rom telepites utan.
pzoley fele romok 'ellen' annyit hoznek fol, hogy tele vannak (szamomra legalabbis) mindenfele folosleges dologgal.. amig egy sima miui xj megall kb 120-130 megaban, addig a pzoley fele legalabb a duplaja. persze ki lehet utolag is szedni, ami nem kell, csal nem latom ertelmet alapbol egy csomo folosleges dolgot a systembe pakolni..
[ Szerkesztve ]
-
revolver
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek mert nem tudom mi állítódott el a telefonon,de tárcsázott ill. fogadott hívásnál állandóan bekapcsol automatikusan a hangszóró.Már nagyon zavaró de nem tudom mi a baj Lehet az auto mod kapcsolódott be,de azt sem találom hol lehetne kikapcsolni..tudom tudom a gugli a barátom ,d nem találok rá semmi megoldást!
Segítségeteket előre is köszönöm! -
llaszlo
veterán
válasz
HUTCHG #41188 üzenetére
Ha fontos a magyar nyelv akkor pzoley.matraszele.hu. Esetleg a MIUI XJ full magyarítással: miui.hu
Ha nem akkor az eredetit angolul. http://connortumbleson.com/miuiandroid-roms-mirrors/
A 2.4.13-as amiben minden működik 2.3.7-es kernellel. Az újabbakban már valami nem vagy rosszul működik. Pl a kamera. -
siofok
őstag
Sziasztok!Visszatértem 1 kérdés erejéig,méghozzá hogy az S-off-olt kis készülékemhez vki tud priviben segítséget adni hogy hogy lehetne rávenni,hogy más sim-et is kezeljen,ne csak 1 szolgáltatóét?Garancia nem számít.
-
HUTCHG
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta van ilyen telefonom,és rá szeretném tenni a MIUI-t.
Melyik MIUI-t ajánljátok?
Előre is köszönöm -
factor113
csendes tag
nekem 2.2.2 es van rajta,ja és nekem is a video befagy amint belemegyek,a fotoknál nem csinál ilyet szerencsére..
ha valaki tudna ebben segíteni h mi ilyenkor a teendő azt megköszönném...
amugy tök jó telo és nem adnám oda senkinek..következő HTC ONE X-lesz csak kell még gyüjtenem... -
dani3l
őstag
Ertem. Hat, azt pont nem probaltam, mert kb elötte negyed oraval vagy 3x inditottam ujra, megpedig azert, mert allandoan eldobalja a mobilnetet. Gondol egyet, aztan elmegy, akkor se mobilnet ki-be kapcs, se ujrainditas nem segit, kicsit kesöbb megint gondol egyet, aztan visszajön..
Ugyhogy ezek utan mar nem volt kedvem megint ujrainditgatni, annyira nem erdekelt. De majd legközelebb ha ilyen van, megprobalom (ami egyebkent nem hiszem, hogy meg fog törtenni, mert addigra valoszinü lecserelem a kicsiket, de azert eszben tartom..).
Attila04: Az egy "kicsit" több, mint a gyari..
Több, mint valoszinü, hogy az okozta a problemat. Itt mar fölösleges az akku kalibracioval jatszanod, az az akksi sajnos kuka.
Parszaz mA plusz a töltönel meg nem olyan veszes, bar allando hasznalatra az se biztos, hogy egeszseges, de azert a gyari duplaja az eleg durva különbseg.[ Szerkesztve ]
-
dombila
őstag
Ha már akkumulátor, ma jelent meg egy cikk róla.
-
potyi23
senior tag
hat ezen baszarok.Ma felszurtam a telt gepre,nemismerte fel rendesen,elojott h javitas,es ellenorzes,ranyomtam,es az osszes kepem,videom eltunt a memoria kartyarol...MEGBASZ AZ IDEG. hova lettek ?
-
dani3l
őstag
válasz
rbence #41166 üzenetére
Nem igazan produkal semmifele melyet, ahogy szerintem a telefonok nagytöbbsege. Ha pedig a fülhallgatora gondoltal, a gyari eleg hulladek, attol ne nagyon varj meg közepes tartomanyokat se, nem hogy melyet..
Mas, ha mar elökerült a hangszoro tema:
Ma itthon felejtettem az iPodomat, es telorol akartam zenet hallgatni, de sajnos sehogy sem akart megszolalni a füles. Hiaba dugtam ki-be, nem is jelezte, hogy csatlakoztatva lenne, es csak a külsö hangszoro szolt. Bar különösebben nem erdekel a dolog, mert nem hasznalom ilyen celra, de azert erdekelne, talalkozott-e mar mas is ilyennel es egyaltalan mi okozhatja? -
rbence
senior tag
válasz
Csak1kérdés #41163 üzenetére
Azzal vettem
De amúgy szerintem van róla kismillió leírás,fel kell hegeszteni egy recoveryt,onnantól kezdve meg úgy telepíted a zip-eket,ahogy nem szégyelled -
dani3l
őstag
válasz
rbence #41162 üzenetére
Kicsit több, mint egy hete (is) volt rola szo. Elöbb-utobb mindenkinel jelentkezik..
Attila04: Mekkora a kimenö aramerössege a töltönek? Ha nem nagyobb (vagy nem sokkal), mint a gyarie (1A), akkor nem gond..
[ Szerkesztve ]
-
rbence
senior tag
válasz
Attila04 #41161 üzenetére
Én most rendeltem a dealextreme-ről 2400-asat,elvileg a héten vagy jövő héten érkezik meg,kíváncsi vagyok,hogy mennyit bír majd.
Másnak is csinál olyat a telefon,hogy ha 20%-nál van az akksi,akkor azonnal kikapcsol?
Utána visszateszem töltőre,bekapcsolom és 0-ra le van merülve. Megpróbálom majd az akksikalibrálást,csak kíváncsi vagyok,hogy egyedi esetről van-e szó. Most CM10 nightly van fent,de a hivatalos 2.3.7-es cyanogenmoddal is ezt csinálta már. -
-
Attila04
tag
válasz
dani3l #41155 üzenetére
Köszi a gyors választ. Esetleg van ötlet, hogy honnan lehet jó áron beszerezni?
Egyébként gondolom az nem egészen normális, hogy enyhén púpos az akkumulátor. Nem akarok potyára újat venni, de gondolom ez nem szoftveres probléma lesz.)
Gondolom új komplett töltő is kelleni fog. -
Attila04
tag
Sziasztok, azt hiszem kihalt egy cella az akkumulátoromból.
Lehetséges, hogy azért, mert nem a saját töltőjével, hanem nagyobb teljesítményűvel töltöttem kb. 3 hétig?
Kérdésem, hogy milyen akksit érdemes venni bele? A gyári 1400 mAh-s. Ennél létezik nagyobb is gyáriban vagy csak utángyártott? Mit javasoltok?
Előre is köszi a segítséget!
-
Malanrion
tag
válasz
Csak1kérdés #41152 üzenetére
Amióta a 2.3.3 van rajta nekem azóta csinálja ezt, sőt a kamera is beszokott fagyni néha kedve szerint, nem tudom, hogy ez csak nekem áll-e fent.. rootoláson gondolkodom, mert a belső tárhely elég kevés..
-
Csak1kérdés
csendes tag
Köszi a választ, de én valami szoftveres megoldásra gondoltam, mondjuk egy marketről letölthető program, esetleg egy frissebb android? Most 2.3.3 van rajta, de igazából gőzöm sincs hogy hogyan lehetne újabbat tenni rá. Nincs is semmi bajom egyébként a jelenlegivel sem, csak ez zsebes-felvevős dolog nagyon bosszant. Különben imádom ezt a telefont, ha esetleg váltok jövőre, tuti hogy a HTC-nél maradok.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Csak1kérdés #41149 üzenetére
Tok vagy kifelé fordított kijelző.
esetleg zokni -
Malanrion
tag
válasz
Csak1kérdés #41149 üzenetére
Ez nekem is előfordul..
-
Csak1kérdés
csendes tag
Sziasztok. Sajnos nagyon nem értek a telefonokhoz, igazából nem is érdekelnek, azonban van a HTC telefonomnak egy nagyon bosszantó tulajdonsága. Ugye ha hívnak akkor úgy tudom felvenni, ha megérintem a kijelzőt egy lefelé irányuló mozgással. Namost, ha a zsebembe csörög a telefonom, akkor amikor kiveszem onnan közben fel is veszem (vagy leteszem) a telefont akaratlanul is. Tudtok rá valami egyszerű megoldást?
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #41144 üzenetére
Egy biztos felülírta a hboot-ot, mert megváltozott a verziója. Viszont még mindig ott virít az AlphaRev felirat legfelül és az S-OFF is.
Most HBOOT-6 93.1002
Korábban AlphaRev 0.93.0001 volt.Hogyan lehet S-ON-ra visszaállítani más módszerrel?
Szerk:
#41145) RazorGTR1
Nem frissítettem az oldalt. Mindjárt megpróbálom.
HBOOT-ot hogyan lehet downgradelni? Tegyek fel valami AlphaRev-et?[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Fent van a gyári rendszer. Azt tudom valahogy ellenőrzini, hogy most S-ON-e?
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Valaki találkozott már hasonló problémával?
Dézi fullra fel van töltve, normálisan működik mindaddig amíg be nem kapcsolom a wifit. Ez után körülbelül 1 óra alatt (irreálisan gyorsan) nullára lemerül és kikapcsol a telefon. Wifi nélkül viszont kibírja azt a normális kb 1 napos üzemidejét.
Régebbi ICS rom volt rajta, tettem fel gyári RUU-t de megmaradt a probléma. Sima akku hiba vagy lehet, hogy alaplap gondos? -
llaszlo
veterán
válasz
dani3l #41135 üzenetére
Nincs windows-om ott kezdődik a "gond".
Meg eleve driverekkel sem akarok sz@rakodni. Mert eddig a winnél mindig szívtam vele akármilyen telefon volt. Legutóbb egy wp-re fél napom ment rá feleslegesen. OSX-el meg Linuxszal egyből felismerte a telefont nem kellett semmi driver.
Ezért egy jó ideje már letettem a wines hackről.[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz
llaszlo #41134 üzenetére
Pl igy, igy nem kell a zippel szarakodni. Letöltöd a ruu-t (ha nincs fönt a htc sync akkor fölteszed), radugod a telefont a gepre, aztan elinditod. Amikor vegzett egy full gyari 2.2 lesz rajt.
Ha nem a gyari hbootod van, akkor innen leszeded a downgradert, az viszont csak a zipes modszerrel megy, kitörlöd a downgradet a vegeröl, fölmasolod a memoriakartyara, aztan inditod a telot bootloaderbe es downgradeli maganak. Ehhez elvileg nem kell goldcard. -
llaszlo
veterán
válasz
arpy17 #41133 üzenetére
Kösz közben találtam egyet a pandaapp-ot. Töltöttem már le innét csak nem emlékeztem a címére. És sok más oldalt kiadott ahol nem lehetett letölteni csak egy linket adott emailben vagy QR dobott fel.
Hogyan kell visszatenni a gyári ROM-ot?
Meg van a rom.zip ha jól tudom ezt át kell nevezni PB99IMG.zip-re. Aztán hogyan tovább?
Ez csak goldcard-al megy?
T-mobile-os telefon eredetileg. -
voyi
aktív tag
Egy igencsak bosszantó dolgot vettem észre:
Telóban a netnek ilyen max 3-400kbyte/sec (2,5-3 mbit/sec) a sávszélessége,mindez úgy,hogy wifivel, max jelerősséggel csatlakozik a routerhez. Miközben mellette a laptopom meg max hozza a 10mbitet. Namost telómnál ez normális dolog,hogy csak ilyen gagyi sebességgel megy a net? Esetleg valami drivert / alkalmazást nemlehet rátenni a telómra,ami javít a helyzeten? -
mycso
veterán
-
cadeyrn
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, sajnos tényleg csúnyább, és elég átverés szagú is a dolog. A 7 vibrálás overheating, ha hűtőbe teszem, utána lefut a RUU zip-ből simán, bebootol, majd meghal, X újraindulás után 7 vibrálás megint.
A szép, hogy ROMhibásnak árulták, tanultam belőleKitalálom mi legyen vele, van esetleg, aki vállal alaplap reflow-t?
-
llaszlo
veterán
Túl kicsire állítottam a cache-t és nem tudom letölteni a Bad Piggies update-t.
Honnan lehetne letölteni az apk-t?
HD-t találtam, de simát nem.Van valami olyan oldal ha jól tudom ahonnan direktben le lehet tölteni az apk-kat, de most nem találom.
-
dani3l
őstag
A romban (cm7) alapbol bent levö cpu governorokhoz lehet hozzaadni valahogy tovabbiakat, vagy azt lehet csak hasznalni, ami benne van? Vagy ez kernelfüggö?
Illetve meg egy erdekes kerdes: a cm rom a /data-t hasznalja cache-nek is, tehat a cache particio kvazi hasznalatlan, na most egy esetleges wipe cache a recoveryböl ettöl függetlenül akkor is a cache particiot fogja formazni, ugye? Csak hogy nehogy egyszer meglepetes erjen..
Illetve ebben az esetben lehet valahogy üriteni a cache-t, hogy ne formazza le az egesz data particiot?
Gondolom nem ugy 'linkeli' a cachet, a data particiora, különben nem egyezne meg a merete a dataeval..
Foglalkoztatott ez mar valakit rajtam kivül? -
r4z
nagyúr
válasz
cadeyrn #41123 üzenetére
XDA-n találtam egy hasonlót.
A lényeg az, hogy a GoldCard Helpert kell használni a Store-ból egy másik androidos készülékkel, az ottani reverse CID-vel itt létrehozni a GoldCardot ez alapján a 7. lépéstől (ugyanis neked már dupla nullával kezdődő reverse CID-d van), és ha az megvan, elvileg le fog futni valamelyik WWE RUU. Próbáld egyből a gyári 2.3.3-ast.
[ Szerkesztve ]
-
cadeyrn
aktív tag
Segítség kell, csúnya ügy:
eBay-en vásárolt O2 UK Desire, leírás alapján elcseszték a ROM upgrade-et, de ennél kicsit rusnyább a dolog.
A telefon stock hboot-tal ( 0.93.0001 ) és S-ON-nal szerelt, nincs rendes Recovery, nincs GoldCard.Ezt kicsomagoltam innen ( unruu linuxra ), a zip-et SD-re, PB99IMG.zip; radio-t kivéve upgrade-el, elvileg lefut és minden szép és jó... ámde boot után O2 képernyő és 7 vibrálás.
Sehol nem találtam megoldást, esetleg vannak rá ötletek? ( JTAGem nincs itt és most, attól sem riadok meg, csak leírás lenne jó, hogy mégis mi van )Bocsánatot kérek, ha volt már ilyen thread, megijedtem 47000 kommentet átolvasni
-
bagaba1
tag
Valaki tudna segíteni, gyári állapotba való visszaállításban? Sokmindent próbáltam, de egyszerűen nem akar összejönni. Itt visszaolvasva is próbáltam megoldást találni, de semmi. Függő készülék, CM10 szoftverrel. Goldcard benne van a készülékben, arra másolva a PB99IMG.zip file. HBOOT elindul, észleli a filet, majd hibát ír ki, és egyből bootol a telefon. RUU-val is próbálkozok, ott amikor a BOOTLOADER-t indítja, egyszercsak kiírja hogy error 170/171, és leáll a program. Ötlet, hogy mit tudnék csinálni? Gépen fennt vannak a kellő driverek.
-
arpy17
tag
válasz
gaben1117 #41114 üzenetére
nandroid backup kellett volna, azt átmásolni, aztán restore. de mostmár valszeg mindegy. (már annyira szécseszte magát, hogy ha visszatennéd a régi kártyát, az sem állna fel normálisan)
újra kell flashelni a romot, az a legtisztább.
mond meg neki, hogy előbb kellett volna kérdezni, így maradt a macera munka - újratelepíteni, beállítani mindent. -
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Régebben volt Desire-m, ezért egy haverom hozzám fordult segítségért, de az ő telóját is én romolgattam, így nagyjából képben vagyok vele. Pzoley Ginger-Dtp 3.2 A2SD+ rom van neki a telón, ha jól emlékszem ext3-al a memkarin. A gond ott kezdődött, hogy haverom memkarit váltott, fogta átmásolta az előző tartalmát (már ami látható volt számára) az újra és kész. Ugye így elég sok progi meghalt, nem indul, gondolom mert hiányzik neki az ext3 tartalma. Továbbá arra is panaszkodik, hogy nem tud a HTC Syncel csatlakozni, vagy micsoda.
A kérdés az lenne, mi a legegyszerűbb módja, hogy az új 16gb-os kártya ugyanúgy működjön, mint az előző. Tehát mintha a korábbi lenne bent, csak nagyobban.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
szata.68
senior tag
Helló
Láttam,hogy létezik microUSB to HDMI kábel,amivel rá tudnám kötni a telefonom a tv-re,de a telefonnak támogatni kell az MHL technológiát.
A Desire tudja ezt? ( rootolt,MIUI rom)Köszi előre is,ha valaki válaszol
Tomi
/közben ha jól néztem a Desire nem támogatja/
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
Oké. Köszönöm a segítséget !
-
dombila
őstag
Hááát, ez nem bíztató: hibás blokkok vannak az MTD-ben (belső memória), és a Revo pont belefut ezekbe, emiatt nem tudja root-olni a telefont.
Ezzel sajnos semmit nem tudsz kezdeni, gariban lehetne cseréltetni, ha a gyári ROM-al is okozna gondot. De a gyári ROM neked hibátlanul megy, így nem tudsz a szerviznek olyan hibaokot mondani, ami miatt a memóriát cserélnék...Ezt valószínűleg nem fogod tudni root-olni.
-
dombila
őstag
A Revolutionary a PVT4-et is simán viszi az egyetlen gond az lehet, ha a HBOOT verziója 1.03-as! Nézd meg milyen HBOOT-od van. Ha nem 1.03, akkor a Revo-nak működnie kell, ha minden driver rendesen fel van telepítve. Ha 1.03 akkor pedig downgrade-elni kell a HBOOT-od így, és utána menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
arpy17
tag
Állj neki a Revolutionary-val, azzal minden rendben kell, hogy menjen. Kapsz CWM-et, S-OFF-ot => fullextra. mehet a custom ROM.
-
dani3l
őstag
Szia!
Anno nekem is ilyen gondom volt az egy honapos telommal, mondjuk en egy regi rootolasi leirast olvashattam, valoszinü az volt a gond, hogy az meg az amoledes szeriahoz keszült..
Mindenesetre szedd le innen a masodik exe filet (GSM/WWE alatt), majd inditsd el es kövesd az utasitasokat. Ha minden jol megy, es az a gond, amit gondolok, akkor visszaallitja full gyarira es visszakapod a kijelzödet.
Szerk.: A telefon drivere legyen föltelepitve!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest