Hirdetés
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Android szakmai topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Netfone
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
válasz
klambi #41796 üzenetére
Ha 4Ext recoveryd van, akkor ott találsz USB unbrick opciót, ha nem, akkor goto első hsz, ott van a javítás részletesen.
MIUI DTP 2.2.10 DSWS-A2SD+ az én ajánlatom még mindig. Angol nyelv is van benne.
SD kari: FAT32 + Ext4 no journal. Ha Ext partíciót használsz, kikapcsoláshoz és reboothoz a Quick Boot nevű programot használd.
rizso: Ahhoz kell Sense framework, amihez szintén Sense kernel kell.
-
klambi
addikt
na, nagyon megmakacsolta magát, nem akarja felcsatolni az sd-kártyát, ilyenkor mi a teendő?
-
klambi
addikt
tudtok linkelni 1 olyan miui-t ami működik és angol, mert vagy vagy alapon találok csak.... és már ideges lettem kicsit!
-
dombila
őstag
Eddig tartott a CM 10.1 (4.2.1) használata. Gyors és stabil volt - ami működött benne. Sajnos a 3G rendszeresen eltűnt belőle és csak reboot-al lehetett újra előhozni. Néha a repülő módba be/ki kapcsolás is visszahozta, de nem mindig. Nagyon idegesítő volt, hogy ha szükségem volt a 3G-re, akkor percekig vacakolni kellett hogy működjön.
Így aztán visszakerült a már bizonyitott tökéletesen stabil Ginger Sense DTP 2.10a. Másfél éve - egy-egy próba után - mindig ehhez térek vissza. Aki szereti a Sense-et ne használjon mást! -
Barcageri
tag
Hali!
Tudnátok tanácsot adni? A ZTE Grand X In és HTC Desire X között vacilálok nagyon. Nem tudok dönteni tesztek alapján se. Köszi előre is -
klambi
addikt
miért van az hogy az értesítő led színét csak a miui-ban tudtam változtatni, többiben nem....??
-
klambi
addikt
srácok tud valaki linkelni 2 jó romot, mert most valamiért 1db nem indul el...
leszedtem 1 cyant meg 1 miui-t, felrakom, de nem indulnak el... -
rizso
addikt
Kár, pedig az egész jó megoldás volt a gyári/Sense romokban. Aztán átnézem alaposabban ezt mildwild romot, hátha itt is van valami opció, hogy egyből mass storage módban kapcsolódjon.
Más: gyári/Sense alkalmazásokat ki lehet nyerni egy rootolt készülékből? Pl. zseblámpa, kamera.
-
r4z
nagyúr
válasz
klambi #41782 üzenetére
Inkább Ext3 vagy Ext4 no journaled partíciót használj, feltéve, ha a kerneled támogatja ezeket. Ha nem akarsz kirakni bizonyos csoportokat (/data/app, /data/data, etc), csak egy-két alkalmazást, akkor a Link2SD a barátod. Ha csoportokat raknál át, ahhoz inkább a ROM-ba égetett init.d scriptet javaslom, a Link2SD nem elég stabil és gyors nagy mennyiségnél.
rizso: Sajnos nem, Sense kernel kell hozzá.
-
klambi
addikt
szevasztok!
ha rakok sd karira ext2-es particiót(mondjuk 100Mb-t) akkor tudok oda telepíteni programokat, vagy tök mind1 hogy van-1 rajta ext partició? -
rizso
addikt
Srácok! A gyári usb csatlakozási mód választó felvarázsolható valahogy egy nem sense romra?
-
gzbotii
nagyúr
Dezi elott volt SGS1-em (4.1-el),
meg egy hetig Blade. Hat ez a keszulek osszeszereles szempontjabol sokkal jobb. Meg azok a fizikai gombok is megernek mindent rajta. Most egy eve volt meg Dezim, de akkor Omnia7 utan a gyari 2.3-as ROM-al nem volt sok pozitiv elmenyem vele -
rizso
addikt
Múltkor volt egy kis tökölésünk facebookkal. Akkor ugye sikerült megcsinálni. Azóta enyém lett az a Desire, és ő kapott egy fehéret. Ugyanazt a romot tettem fel neki, mint ami azon volt, ugyanazzal a módszerrel próbáltam működésre bírni, de nem sikerült. A megoldást ezúttal is mannybiker xda-s fórumtás hozta el. A lényeg: "You can open the certs.zip and extract the files (*.bks, *.zip, *.der) to your sd, then with root explorer try to copy these files in system/etc/security of your internal memory". Én csináltam biztonsági másolatot az eredeti fájlokról, ha valami nagyobb gond lenne, de szerencsére működik a módszer, megint van facebook
-
Üdv.
Android 2.3.3 verzió van a telefonomon. Legalább 1.5 éve használom gond nélkül. Illetve majdnem. Az utóbbi időben észrevettem,hogy a telefonra felrakott filmek és videók már közel nem futnak olyan szép simán mint régebben. A telefon nincs agyonrakva mindenféle alkalmazásokkal,van bőven memória. Nem vagyok egy szakértő a témában,ha valaki adna tippet,hogy mi lehet a gond megköszönném.
-
rizso
addikt
válasz
Skillet #41774 üzenetére
Na, most megcsináltam ezt, és utána volt egy wipe battery stats - remélem így jó lesz.
Nem a szolgáltatóval van bajom, nem is a simmel, mert az októberi, másik telefonokkal tökéletesen megy, illetve egy másik simmel is ugyanezt csinálta. Hardveres hiba nincs kizárva, de talán nem az lesz (remélem). Tegnap olyan 19 óra óta még nem találkoztam a hibával, talán helyreállt a régi rend
-
Skillet
addikt
Rom cserénél egy aksi kalibrálást nem árt megcsinálni.
Neked amúgy nem a szolgáltatóddal van baj? Mármint nem egy sim kártyát kellene cseréltetned vagy ilyesmi? Lehet már ezer éves és haldolik.
A másik eshetőség, hogy hardveres a probléma. Esetleg antenna csere, vagy ami még kellemesebb, alaplap csere. Ennyi rommal nem lehet probléma. Ezek a romok sokunknál hibátlanul teszik a dolgukat. -
rizso
addikt
válasz
norb27 #41772 üzenetére
Jónak tűnt, viszont előjött a szokásos 'nem vagyok elérhető' hiba. Próbálkoztam egy kis radio/ril cserélgetéssel, aztán az lett a vége, hogy bekapcsoláskor nem kért pint, és utána sem tudott csatlakozni a hálózatokhoz (pedig ugyanazt csináltam, mint máskor is, sőt a radio és ril verziókat sem módosítottam).
Ezután megint romcsere. Mondom akkor kipróbálok megint valamit, ami végül a MildWild CM-7.0 JG Stable lett. Eddig szerencsére a szokásos hiba sem jött még elő (koppkoppkopp), és egy egész jó kis rom. Egy meglepetést okozott eddig: akksi 30%-ot mutatott, és egyszer csak bedobta az akksi lemerült üzenetet, és ki is kapcsolt.
-
norb27
tag
Igen, ezt raktam fel én is. A videofelvétel használhatatlan, viszont fényképezni normálisan lehet vele, nem látok különbséget az eddigi romokhoz képest.
Az automatikus fényerő állítás picit lassan reagál, +opera mini nekem nem működik. Ennyi az eddigi negatívum, de meg kell említenem, hogy ez legalább a hívásokat perfektül kezeli, nincs késlekedés fagyogatás és rohadt gyors -
LaMeRick
csendes tag
válasz
#24633088 #41766 üzenetére
Köszi, ki fogom próbálni, csak még nem találtam meg az említett ROMot
A magyarítás nem izgat, angolul használom,de ígéretesnek hangzik!
Te aztán nem szarral gurítasz -ezt mire irtad?
Arra, hogy, hogy egy "melyik a legjobb" kérdésre - bármilyen témában - senki sem szokott válaszolni, mert nem is nagyon lehet. Kb. mint a ki a legjobb nő?RazorGTR1
Neked is kösz! -
r4z
nagyúr
válasz
#24633088 #41762 üzenetére
Pontosan, a boot.img-ből kell flashelhető zipet csinálni. Keress valami szintén AOSP kernelt, bontsd ki, és az updater-scriptbe less bele, hogy mit kell neked is írnod.
gzbotii: Már az SGS offban is írtam neked, hogy MIUI DTP 2.2.10 DSWS-A2SD+. Ennél gyorsabb és stabilabb ROM-mal nem volt dolgom.
LaMeRick: Szintén. A CM7 is jó egy darabig, de nálam egy idő után iszonyatosan belassult.
-
törölt tag
válasz
LaMeRick #41765 üzenetére
szerintem használd a qiss me desire jelly bean romját minden működik benne korrektül. tedd fel rá az android 4.2.1 kameráját a neten megtalálod plussz cseréld ki benne a systemui.apk és framework-res.apk fájlt arra ami ebben a romban van és magyar nyelved is lesz http://www.4shared.com/zip/0nYhPz7Z/somi_qiss_me-moto-defy-tw-0210.html? plussz töröld ki a qlauncher.apk és odex fájlt meg a gadget és theme_dafault mappákat a system media mappából és tedd még fel az int2ext+ zipet cwm ből és lesz bőven helyed az alkalmazásoknak. üdv sok sikert. ui: olyan gyors mint a mildwild 7 rom
-
LaMeRick
csendes tag
válasz
gzbotii #41764 üzenetére
Üdv!
Te aztán nem szarral gurítaszNekem is ez lenne a kérdésem, én egy stabil, gyors, sallangmentes, nem akksi szívó ROMot keresek. Ahogy olvasgattam, ezen célokat a GB alapú AOSP romok teljesítik. Így erre esett a választásom: "MildWild based on CyanogenMod7" Tulajdonképp csak megerősítést várok, esetleg ha esetleg átsiklottam valamin és van a céljaimhoz jobban passzoló ROM, akkor annak örülnék.
Tegnapig Blade-eztem, ott kelzsoca sweet dreams ROMját használtam, de gondolom ez irreleváns most.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Melyik ra a legjobb ROM?
-
rizso
addikt
válasz
batabe #41755 üzenetére
Na ilyenre nem is gondolunk
Egyébként mostanáig rendben volt minden, akárhányszor hívtam magam elérhető voltam, reggel sem arra keltem, hogy csak segélyhívást indíthatok, gondoltam most is cinálok egy próbát, mielőtt beírom, hogy minden okés. Még jó, hogy nem írtam be, mert most megint nem vagyok elérhető, hiába van max térerő
Most pont tudtam hívást indítani, viszont engem már nem tudtak hívni, az sms-t viszont egyből kaptam, hogy volt nem fogadott hívásom...
-
törölt tag
sorry! Közben megtaláltam a választ vagyis azt hiszem. boot.img kibontása és így tovább ( ha nem akkor várom a választ) de ez nekem már magas. a lényeg az lenne hogy már sikerült magyarítani a qiss me desire 4.1.1 romot csak szeretném a kernelét átflashelni nikez legújabb jelly bean romjába hogy működjön a kamera normálisan ( igen mennie kéne mert egyszer már megtaláltam a qiss kernel zipet és vj cm10 romján ment de aztán én hülye letöröltem a kártyámról most meg nincs már feltöltve sehova) ha esetleg valaki ért hozzá megcsinálhatná.
-
törölt tag
#41757 ehez valami tipp?
-
törölt tag
Sziaszto! Az lenne a kérdésem, hogy egy akármilyen rom zip-ből hogyan lehet kiszedni a kernelt és 1 flashelhető zip-et készíteni belőle amit majd egy másik romra tudok majd rárakni (jelly bean ről van szó) ha ez számít. Köszi a válasz előre is.
-
r4z
nagyúr
válasz
senki11 #41752 üzenetére
Igazából Zoley munkái közül egy sem volt még fenn.
Hiba!
Korábban Sense-párti voltam (és vagyok a mai napig), nem szerettem az AOSP-n alapuló ROM-okat. Puritánok voltak nekem. MIUI-val korábban is kísérleteztem, de ez volt az első olyan nem-Sense ROM, amit meg is tudtam szeretni, mert nem fagyott, nem laggolt, és minden a helyén volt benne. Imádtam.
Egy későbbi verziót, a 2.4.13-at (?) is kipróbáltam, amit szintén Zoley készített, de nem volt olyan kiforrott, mint a 2.2.10.
-
batabe
senior tag
-
rizso
addikt
válasz
senki11 #41750 üzenetére
Nekem nagyon tetszett az említett miui, tök jól belaktam, csak hát észrevettem ezt a hülye "nem kapcsolható" hibát - ami mondjuk minden romon megvolt (remélem, hogy beszélhetek róla múltidőben, mert addig szórakoztam a romokkal, radiova, RIL-lel, recoveryvel, hogy most a ginger-sense romnál még nem jött elő). Igazából nem találkoztam olyan hibával, ami a rom miatt lett volna. Egy próbát mindenképpen megér
norb27: ez lenne az? Én is fel akartam ma rakni, csak a leírásnál a "choppiness video recording" kicsit eltántorított. Mi a tapasztalatod vele? Pl. CoolDroid Revolution v9.0-nél elég gyenge volt a kamera, vagyis jó lett volna, de laggolt az egész, nem lehetett vele értelmesen fényképezni sem. Esetleg bármi egyéb hiba?
Lehet holnap kipróbálom...
-
norb27
tag
nekem pont ugyanez volt a tapasztalatom PZoley általam kipróbált romjaival
azzal megspékelve, hogy pár nap használat után le is fagyott híváskor
Most viszont CM10 4.1.2 van fent és a hívások problémamentesek. 105órája megy, ebből 2ó49p hanghívás, azóta nem fagyott és nem is lassult be. -
senki11
aktív tag
Miui romoknál azt én is észre vettem, hogy a kijelzőhöz képest a csörgés egy pici fáziskésésben van. Mondjuk a késés szerintem nem tett ki egy teljes csöngésnyi időt mint nálad. A másik problémával is találkoztam, vagyis azzal, hogy ha felveszed, akkor 1-2 mp náma csend. Ettől eltekintve szinte rögtön megragadott a miui, ezért ez a problem sem zavart. Az ismerősök is megszokták, hogy azt a kis csöndet a hívás elején ki kell bírniuk, ha akarnak velem beszélni.
A nagyobb gondok később jöttek. A fentebb említett repülős üzemmódos dolog. Spontán kikapcsolások, FC-k, a képernyő spontán felélesztése - ez persze felzabálta az aksit. Egyszer az is megesett, hogy nem ébresztett - akkor fogyott el a cérna, majdnem elkéstem
Érdekes, hogy a képernyő spontán bekapcsolása oxygen alatt is megesett. Aztán kezdett meghülyülni az sd.
Egyébként elég gyorsnak érzted a Zoley féle miui-t? Nekem az XJ és a Marange is lassulgatott néha. A legjobb talán az egyik miui-au verzió volt, de azt is lekoptattam valami miatt.
-
-
rizso
addikt
Simán felflasheltem, és így elsőre már látok annyi változást, hogy mikor egy másik telefonon először kicseng, akkor nálam már rezeg/csörög is. Az előző RIL verzióval úgy volt, hogy a kijelzőn láttam, hogy hívásom van, de csak kb. a második kicsöngés után csörgött/rezgett.
Na most tesztelem, meglátjuk van-e javulás...
-
rizso
addikt
Próbáltam, only 3G módban is sikerült "nem kicsörögni" (only 2G-ben még nem jött elő a hiba, de simán lehet véletlen, ahogy az az este is történt).
Közben beszélgettem Edenyke fórumtársunkkal is, ő a RIL verziót kérdezte. Xda-n találtam egy kis apk, és a következőket írja:
RIL:
HTC-RIL 1.6.1062G (Apr 23 2010, 17:35:06)
Radio:
32.56.00.32U_5.17.05.23Vélemények ezzel kapcsolatban?
senki11: MIUI-DTP-V2.4.13 - nekem ez nagyon tetszett, valószínűleg ezt rakom majd vissza, ha sikerül megoldani a problémámat...
-
r4z
nagyúr
Próbáld meg GSM only és WCDMA only módot is, hogy ezekkel is előjön-e ugyanúgy. A SIM megigazításán már gondolom túl vagy. Nekem legutóbb amiatt dobta el a hálót a One X, elég ramaty állapotban van már. Egy éjszaka alatt ledrainelte az akkut azzal, hogy nem talált hálózatot.
Nem lehet, hogy víz (vagy nagy páratartalom) érte az alaplapot?
senki11: MIUI DTP 2.2.10 DSWS-A2SD+ Zoley oldaláról.
-
senki11
aktív tag
Bocsi, hogy minden nap feljövök telefirkálni a fórumot, de azt hiszem teszek még egy végső próbát mielőtt visszazúznám gyárira. Találtam az xda-n egy hasonló problémát mint az enyém (sd rosszalkodás oxygen alatt), de még nem válaszolt rá senki. Lehet, hogy mégsem usb brick, hanem csak az oxygen a2sd kavart be.
Azt hiszem megpróbálok újra egy miui-t felflashelni. Hátha sikerrel járok. Tudtok ajánlami egyet ami jól elszaladgál desire-n? Fő a stabilitás és a gyorsaság, nem kell csicsa.
-
rizso
addikt
Hálám üldözzön
Gondoltam megpróbálok egy "szűz" miuit felrakni, de már az elején elakadtam. Itt egész érthetően le van írva a folyamat, tegnap a drivereket is telepítettem már, elvileg csak recovery csere kellene, utána meg wipe, majd a rom és radio telepítése (igen ám, csak e leírásban említett desire_radio.zip nincs egyik letöltött fájlban sem).
-
senki11
aktív tag
Nam emlékszem, hogy volt-e s-off, de ha jól olvastam valahol akkor cwm nem telepíthető s-off nélkül.
Tegnap felraktam egy régi sense mentést ott tudtam navigálni astro-val az sd-n. Aztán felraktam a legutóbbi miui mentést. Astro itt is lát mindent az sd-n. Érdekes módon a telepített programok jól futnak (oxygen alatt a teló azt írta szinte mindenre, hogy nincs telepítve), de nehezen tudok újakat felrakni. Google play nem minden esetben, de azt válaszolja, hogy nincs elég hely, pedig tuti van. Próbáltam felrakni a 4ext recovery updatert, de a flashelésnél elakat.
Már nem tudok kimenni ebből az egészből. Azt sem értem, hogy ez usb brick hiba vagy sem. Ha lesz kedvem megpróbálkozok a gyárira való visszaállítással. Bár nem tudom, hogy fog-e sikerülni a Zoley-féle második módszer, ugyanis a HTC sync tegnap előtt nem ismerte fel a telefont. Na mindegy lesz, ami lesz...
-
rizso
addikt
Megfigyeltem, ha hosszabb ideig nem nyúlok hozzá, akkor nemcsak hogy nem lehet hívni (hiába van van max térerőn), hanem le is kapcsolódik a hálózatról, és kiírja, hogy csak segélyhívások (tegnap meg ma reggel is ez volt).
Azt hiszem ma megint hosszú napom lesz...
-
rizso
addikt
Nem, ő nem ezzel használta. Viszont volt már rajta a legfrissebb pzoley-féle ginger-sense is 8GB microsd-vel, most meg miui van rajta 32GB microsd-vel - mindkettővel szarakodik. A másik Desire a ginger-sense+8GB párossal tökéletesen működik, szóval nem a rommal van/volt gond szerintem.
-
Faby
senior tag
válasz
senki11 #41733 üzenetére
Passz, talán olyat kellene megkérdezni, aki csinált már ilyet.
Még egy kérdés, S-OFF volt a telón? Azzal együtt szokott módosulni a partíciók mérete is (nem feltétlenül, de általában azért szokott S-OFF lenni, hogy ez megtehessük, sok minden más mellett)Ahogy írtam korábban, nekem stock HBOOTon működött a visszaállítás, de csak a PB99IMG.zip-et kellett futtatnom, a downgrade-re nem volt szükség.
Elvileg Titanium backup, vagy quick system info is ki tudja írni a méreteket, ezek hátha működnek nálad is.
Találtam közben egy kis táblázatot, csak érdekesség képpen:
Name /system /cache /data
Bravo Stock 1.8 250M 40M 147M
Bravo N1Table 145M 95M 197M
Bravo Data++ 180M 40M 217M
Bravo Oxygen 90M 10M 337M (no longer used, replaced by r2)
Bravo Oxygen r2 100M 5M 332M
Bravo CM7 130M 5M 302M (no longer used, replaced by r2)
Bravo CM7 r2 145M 5M 287M -
Faby
senior tag
válasz
senki11 #41729 üzenetére
Próbáld meg megnézni valamivel, pl Absolute system, vagy valami hasonló appal, hogy mekkorák a partíciók, a system pl 250MB a data pedig 145MB kell, hogy legyen. Ha ettől eltérő, akkor kell először visszaállítani ezt az állapotot, majd utána a megcsinálni a full gyári visszaállítást.
-
rizso
addikt
Működött, legalábbis a telefon névjegyén belül frissült a verziószám. Viszont továbbra is úgy szar ahogy van, van mikor csörög, van mikor nem. Komolyan nem tudom mit kellene csinálnom vele, hogy rendesen működjön (az előző tulaj azt mondta, hogy nála soha nem volt ilyen gond)
-
senki11
aktív tag
#41720 - re valaki?
-
Faby
senior tag
Meglepődtem volna, ha tartós lesz, a PC driver telepítés semmit nem csinál a telefonnal/ban.
Én soha nem csináltam így radio frissítést, de talán nem véletlenül van ott leírva, szerintem működhet.
Nekem eddig minden működött, amit Zoley leírt és kipróbáltam, de ez csak egy tapasztalat. Sztem egy próbát megér, de ez csak az én véleményem. -
rizso
addikt
Minden csoda 2 percig tart, megint elkezdte a nem kapcsolható hülyeségét
Szerintetek ezzel a módszerrel sikerülne a radio csere?
-
rizso
addikt
Na, egy érdekes dolog, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Neki akartam állni a recovery és a radio cserének. Olvasgattam, hogy előtte legyenek rendesen felrakva a szükséges driverek. A leírás alapján megcsináltam, minden gond nélkül ment.
Telefont újraindítottam, lecsatlakoztattam, mondom teszek egy próbát, hogy kicsöng vagy nem. Most pont kicsöngött, csak éppen fura led színekkel (az eddigi villogó zöld helyett most állandó kéken piros villogás jelzett - ezt visszaállítottam a beállításokban). Na mondom teszek még 1-2 próbát, hogy minden okés-e. Vagy 10x hívtam magam, és mind a 10x sikerrel - előtte nem nagyon volt ilyen.
Őszintén: lehetséges, hogy a drivertelepítéssel a telefonon is "aktiválódott" valami, ami eddig hiányzott volna? Vagy csak mázlim van most, hogy minden hívásnál kicsörög?
-
func93
senior tag
Igazatok volt! Hatalmas ez a PZoley féle miui rom. Hasít rendesen és elég tetszetős is.
-
senki11
aktív tag
Felraktam pzoley oldaláról az első filet. Elótte átneveztem. Kikapcs, ... hang le+bekapcs ... felismerte a zip-et ... jobb felső sarokban betöltődött valami, aztán semmi nem történt. Bementem recoverybe, onnan rebootoltam a telót. Végül újra az oxygen rom fogadott, méghozzá úgy ahogy hagytam. Mit csináltam rosszul? Ilyenkor kell a másik zip file?
-
rizso
addikt
válasz
dombila #41718 üzenetére
Az enyémen 4EXT Recovery v2.2.7 RC5 van, páromén RA-desire-v2.0.1 (mondjuk ezen nem próbáltam még radio cserét).
Belevágnék én a recovery cserébe, csak pzoley oldalán ezt olvastam: "A recovery cseréhez ne használj olyan rom-ot ami az eredetihez képest eltérő módon kezeli a data partíciót. pl dsws, a2sd++, a2sd-x, a2sdx, data2ext !! " Na most ugye én a MIUI-DTP-V2.4.13-at raktam fel, plusz mellé telepítettem a 2.6.35.14-DTP-PZoley-#06-aosp_DSWS kernelt (bár nem tudom szükséges volt-e - ennyire értek a dolgokhoz
).
Ha leírnád nekem szájbarágósan (értsd: ahogy egy hülye is megértené), hogy mit hogyan kellene csinálnom, azért hálás lennék
-----------------------------
Kicsit unom, hogy random módon nem lehet engem hívni - bár az is lehet, hogy egy radio csere sem oldja meg a problémát
-
dombila
őstag
A Radio ZIP file-ja Amend script-et használ. Ez a scriptelési eljárás az Andorid korai verzióinál volt használatos, de erről már áttértek az Edify script technológiára.
Az Amend script-es ZIP-et a te recovery-d nem támogatja.
A következőket tudod csinálni:
1. Korábbi CWM-et használsz. Pl. 2.5.0.7 - elég régi, de még mindkét scriptelést ismeri. (Én a mai napig ezt használom, és semmi gondom nincs vele.)
2. Valahonnan letöltesz egy újabb verziójú ZIP-et a Radio-hoz. (Nem vagyok benne biztos, hogy találsz...)
3. A Radio.img-t fastboot-ból flash-eled fel.A másik Desire-n valószínűleg nem ilyen recovery van.
-
senki11
aktív tag
Köszi, így már oks.
Jelenleg oxygen van fenn. Előtte volt pár miui verzió, de arra nem emlékszem, hogy a telefonban babráltam volna a partíciókat. Az sd-t azt gyalultam rendesen, főleg az utóbbi időben, de a telót azt hiszem csak simán rootoltam.
Van valamilyen biztos módszer, ami alapján el lehet dönteni, hogy végüli is melyik kell a két zip közül?
Még valami... Most ext4 és fat32 van az sd-n. Toljam le sima fat32-re? -
Faby
senior tag
válasz
senki11 #41713 üzenetére
Az attól függ.
Ha gyári azaz STOCK a HBOOT, tehát nem lett átparticionálva (egyes CM romokhoz, Oxygen, meg kitudja milyen romokhoz kellhet) a system, cache, stb mérete, akkor csak az első, hosszú nevű zip kell, átnevezve a leírtaknak megfelelően, majd az sd kártya gyökerébe bemásolva a következő, hangerőle+bekapcs nyomvatartásával indításnál lefut, és mindent visszaállít a gyárira (ne felejtsd el a teljes rendszerindítás után a gyökérből törölni, vagy átnevezni, mert következő indításnál újra lefut), Én ezt használtam többször szerviz miatt, ment gond nélkül. Ajánlott a teljesen feltöltött akksi.Ha módosított a HBOOT, akkor kell a második downgrade... zip, ami először visszaállítja a gyári partíciókat, majd utána mehet az első zip. Ezt így én nem használtam, mert nem kellett, gondolom nem lehet nagy kihívás, ha már rootoltál és tettél fel főzött romot.
érdekes, hogy a legutolsó szerviz látogatás után, amikor próbáltam rootolni, nem ment, aztán megnéztem, és érdekes módon 2.2.2 verzió volt fent, és ezzel nem boldogult az unrewoked. Felraktam így a gyári 2.2-t, és azzal már ment minden, mint a karikacsapás.
-
senki11
aktív tag
Úgy döntöttem, hogy több hajszálat nem vagyok hajlandó elveszteni az usb brick szívás miatt. Vagy inkább fastboot szívás miatt
Visszanyomom a telót gyárira, aztán rootolom újra.
Pzoley leírása alapján csinálnám [link], de valami nem világos... A leírásban lévő mindkét zip-et fel kell tennem az sd-re és külön flashelni? -
akaresz
csendes tag
Sziasztok!
A korábban feltett pzoley féle GB Sense-et tegnap délutánig tudtam használni, mert annyira meglassult, hogy használhatatlan volt.
Lemondtam a Sense akármilyen formában történő használatáról és feltettem a nemrég ajánlott CM7 alapú MildWild-ot és már érezhető a különbség, persze ez is meglassulhat idővel, de a kiindulási állapot is sokkal jobb (a kameráról nem is beszélve).
Az XDA-n lévő leírás alapján battery calibration is csináltam, kíváncsi vagyok milyen lesz.
K
-
rizso
addikt
Srácok! Azt vettem észre, hogy elég sokszor van olyan, hogy nem látja a hálózatot. Mikor párom használta, már neki is feltűnt, sőt olyan is volt nála, hogy őt nem lehetett hívni, pedig csatlakozott a hálózathoz, illetve ő tudott hívást indítani. Egy radio rom csere megoldhatja a problémát? Ha igen, melyiket kellene felflashelnem?
-
senki11
aktív tag
Egyébként mit jelent az 1. hsz-ban hogy flashbootban indítani a telefont? Win alatt felugrik egy fekete ablak a flashboot parancsra, de azonnal el is tűnik. Linux alatt pedig nem látja a telefont. Próbáltam úgy is, hogy simán össze van kötve a teló a géppel meg úgy is, hogy közben flashbootban vana teló. Semmi eredmény. Gondolom én csinálok valamit rosszul, de nem tudom, hogy mit. Anno a rootolás pikk-pakk megment. Már nincs ötletem.
-
senki11
aktív tag
válasz
dkovizoli #41700 üzenetére
Soha nem csináltam... Sőt nem is tudom, hogy mi az, de az sd kártyás problémával már tele van a t....m. Ha még egy napig kell szarakodnom vele ledarálom az egész rohadt telefont.
Tudnál dobni valami leírást...mit hogyan kell csinálnom stb..
Egyébként köszi a tippet, most minden tanács jól jön -
tenke.
tag
Üdv. Érdekelne miért írja a JB romok telepítésénél hogy Status 7-hiba.
-
rizso
addikt
Mindenkinek köszönöm a tippeket!
Végül a következő lett a befutó: MIUI-DTP-V2.4.13. Eddig nagyon tetszik, gyors, stabil (mondjuk még tényleg nem nagyon nyúztam), tényleg jóféle
-
dombila
őstag
Ahogy tegnap esete is írtam, másfél évig használtam a Ginger-Sense DTP 2.10a-t. Hónapokig ment újraindulás nélkül, megbízható, stabil ROM - de meguntam.
Ha igazi újdonságot szeretnél kipróbálni, akkor próbáld ki ezt a CM 10.1 (JB 4.2.1) ROM-ot.
Egy hete használom, és csak jót mondhatok róla. Gyors, nem indul újra, nem akad, a kamerának vannak apró hiányosságai - de én nagyon ritkán fényképezek vele -, ill. a WIFI Adcanced menüőontja nem működik.
Minden egyéb tökéletesen megy benne.ICS-t is próbáltam korábban, de mindig voltak vele problémák - akadt, bootolt, bluetooth gondok voltak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Autós topik
- Mozgásban a SPINE című akciójáték
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Proxmox VE
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Poco F7 Ultra 16/512GB Fekete színben. Dual sim
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB Awesome Graphite
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest