Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Axekiller
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok az oldalon.
Nemrég ruháztam be egy HTC 310 készülékbe és az lenne a kérdésem hogy lehet e valamilyen módszerrel elérni azt hogy a telefonom megjelenítése megegyezzen a Desire X telóméval.
Üdv :Axe
-
Reaper
őstag
válasz
dombila
üzenetére
A VJ ROMot én is használtam jó darabig, és ha jól emlékszem akkor még ment a video, csak semmi nem látszott felvétel közben. Viszont itt meg úgy tűnik, mintha végig menne a felvétel, számolja a másodpercet, és "érezni", hogy dolgozik a gép, viszont miután "elmenti" nem találom sehol. Valószínűleg a 4.4-es SD kártya kezelési probléma jön itt is elő, mindenesetre elég zavaró.
Pont ez az egyik indok, ami miatt lehetséges, hogy nyugdíjazni fogom, a másik, hogy ezekkel a romokkal nem megy az MMS. Na nem mintha én olyan marha sokat használnám, de a rokonsággal nehéz megértetni, hogy az okos telefonomra miért nem tudnak ilyet küldeni
Plusz azért egy mai új telefon sokkal reszponzívabb, akárhogy is csiszolgatják a custom romokat, lassan elért a végére a felhasználási ideje. -
dombila
őstag
válasz
Reaper
üzenetére
Ez a Beanstalk ROM valóban nagyon jól sikerült.
Előtte VJ féle 4.2.2-es ROM volt fenn, de ez a 4.4.2-es Beanstalk ugyanolyan simán megy, és funkcióban is sokkal többet tud (Pie, Halo, ...).
A kamera video módja nem a ROM hibája, 4.4.2 alatt sajnos semelyik Desire-re készült ROM nem tudja kezelni, FC-vel leáll.Nekem is 2010 áprilisi a Dézim, és hibátlanul megy. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már nem elsődleges telefonként üzemel.)
-
Reaper
őstag
Tegnap nagyon nyűgös volt a telóm az éppen aktuális romjával a Beanstalk R3.5-tel, plusz kellett volna, hogy menjen a wifi tethering is, úgyhogy már majdnem lecseréltem, de gondoltam adok neki még egy esélyt, így felraktam a (szerintem) legjobb 4.4 romot, szintén Beanstalk Chromiumtól: [link]. Na ez most megint jól sikerült, megy a wifi tether, és elég gyorsnak is tűnik, mindig pont annyit javul, hogy éppen elállok a cserétől, bár a kamerának a video módja még mindig nem megy, és mms-t sem nagyon tudok fogadni, viszont ezekkel együtt lehet élni.
Ma meg pont visszakerestem ez előző desire topicban, hogy pontosan mikor is vettem a kicsikét, és a nap 2010-04-08, az első XXLGsm szállítmányból egy, szóval egy hónapja volt 4 éves, le a kalappal a HTC mérnökök előtt
Ja és ennyi idő alatt sem kopott le egyik gomb se, és a kijelzőn is csak egy darab fél centis halvány karcolás van összesen. -
potyi23
senior tag
hi.htc desirehoz milyen particio kell ? eredeti gyari rom.
-
ShadowK
tag
Sziasztok!
Van olyan 4.4 rom a telefonhoz, amin működik a proximity szenzor?
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok Srácok!
Úgy hozta a sors, hogy Pestre kell mennem ma délben, Szegeden lakom egyébként. Van egy Desire a tulajdonomban, imádtam, de elázott :S Nem nagyon, az alaplap alsó részének egyik oldala kapott vizet. Akksi azonnal ki, 3 napig szárítottam, de nem lett jó. Tölteni tölt, jelzi a LED, kijelzőt megnézettem, elvileg az is hibátlan, használni mégsem tudom, egyszerűen mintha nem kapcsolna be.
Tudtok valakit, aki ránézne, esetleg meg is tudja csinálni Pesten? Van olyan szervizes emberke, aki A8181-el foglalkozik még?
Még nem tudom meddig leszek fenn a fővárosban, valamint az is lehet, hogy jövő héten is mennem kell.
Sokat nem szeretnék költeni rá, igazából életem legjobb telója volt (persze vettem másikat, jobbat azóta, de akkor az volt az über), szép állapotban van, talán akksi is jó még, mert 1-2 havonta feltöltöm. Szóval ha van rá reális esély, feltámasztanám. Rom-olgatni jó lenne.
Köszönöm. Üdv.
-
r4z
nagyúr
válasz
darnics
üzenetére
"beirtam a keyt és aztán kiirta hogy exit elötte valmit zárojelbe és key exit"
Örülök, hogy ennyire tudod, hogy mit csinálsz. Nyilván véletlenül van kiemelve az oldalon nagy betűkkel, hogy olvasd el a dokumentációt. Én itt befejeztem, popcornnal nézem tovább, mi sül ki ebből. -
darnics
aktív tag
Üdv! Egy megoldást szeretnék mert hiába van rootolva telcsim nem jönbe a recoverybe a sd instal sem a backup.valami pót progi kéna.köszi szép edtét
-
anonymus89
addikt
Volt tablet azon felmásolta, átnevezte.
Majd e szerint sikerült:
"RazorGTR1
(PH! kedvence)
Ja, hogy úgy Ezt töltsd le, tedd be az SD gyökerébe PB99IMG.zip néven, lépj be HBOOT-ba és már indul is a futtatás, csak le kell okéznod.
. az sd legyen fat32-re formázva.
2. kösd a gépre.
3. másold fel az sd gyökerébe a PB99IMG.zip-et.
4. ha megvagy húzd le az usbről.
5. indítsd HBOOT-ban a telefont. (hangerő le nyomva+power)
6. indul a hboot és magától rákérdez, hogy akarod-e flesselni a zip-et."Hálás köszönet!

További szép estét!
-
r4z
nagyúr
válasz
anonymus89
üzenetére
Szinte biztosan. De ehhez nem kell PC, elég egy kártyaolvasó, amíg felrakod az SD-re a zipet.
-
r4z
nagyúr
válasz
anonymus89
üzenetére
A legfrissebb PB99IMG.zip-es gyári ROM kell hozzá. SD rootjába kell rakni, a bootloader felismeri magától.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Cimborám sajnos kapott egy bootloop-ot és a logónál nem lép tovább a teló.
Volume- és power gomb-ra bejön a menü mit tudna csinálni, hogy gyári állapot jöjjön vissza?
Recovery sajnos már nem jön be egyáltalán. -
-
darnics
aktív tag
válasz
dkovizoli
üzenetére
és különben is volt táblagépem ami eredeti szoftver semmi root és a menük benne voltak az sd kártya mindent láott pedig csak simma frissités volt amit a táblagép maga jelzett és letöltötte és a recoveryböl kellett felraknom ugyhogy ez nem igaz.a kártyát attol még kéne látnia
-
darnics
aktív tag
egy gyors info kéne mert épp raknám fel az uj androidot a desiréme amit már rootoltam stb de már az elején szarakodik és ha belépek a recoverybe nem add be semmit csak a nagy semmit.piros háromszög benne felkiáltójel.nem látja a kartyát vagy mi a ....a ???köszi remélem értelmes hozzászolások jönnek és nem litánia hogy ezt telepisd azt telepisd ez igy azt ugy mert már tököm teli van.egyszerü megoldás mindt az egy klikkes rootolás amit végeztem és nem ezt meg azt meg igy meg ugy meg ezt tölsd le meg azt tölsd le meg stb több a körités mindt a lényeg.szép napot!
-
Reaper
őstag
Azóta már a 3.5-ös változatot használom, van kint 4.5 is, de az valamiért nekem elég bugos lett, képernyő megakadás, stb.
A jelenlegi 3.5ös verzióra azt tudom mondani, hogy használható. A fogyasztása 1-1,5 nap/akksi, de ha sokat netezek, játszok rajta, akkor az 1 nap is alig van meg, ez kb ilyen nekem mindegyik romom.
A felület nem rossz, jól belakható, és viszonylag akadás mentes, persze class 10-es kártyával.
Egy jó öreg 2.3 gyorsabb, de abból tudom, hogy hiányzott nekem 1-2 dolog, ami csak az újakban van meg.
Ami türelmet igényel, az a kamera, és a böngésző elindítása, de igazából minden kicsit döcögősen indul, aztán amikor már megy, akkor nincs vele gond.
Ahogy én látom ez a rendszer már bőven túl van a hardver teljesítő képességén, érezhetően izzad alatta, de nem vészes, az eddigi kitkat romok közül még ez a legjobb, és amíg megmarad a dézi, szerintem ez is marad rajta. -
Skillet
addikt
válasz
darnics
üzenetére
"... és biztonságos megbizható.nem kúrja el a telot?..."
te kérdezted így. tehát neked is fontos volt, hogy ne cseszd el a telefonodat. eszerint kaptál választ. mi ezzel csináltuk, ezért is ez lett ajánlva neked is. amikor vánklikk-re esett a választásod, konkrétan oroszruletteztél a dézivel. bejött. lehetett volna másképp is. -
darnics
aktív tag
Elhiszem és kiis probálnám de mivel az one klick root tökéletes munkát végzett egy kattintással szerintem sokak életét megkőnnyiti mind hogy ezt azt tölts le ezt azt csináld aztán ha gikszer van akkor lessz a baj.ez szerintem biztonságosabb.az hogy müködik egyépként mert amit leirtál azt nem értem .androidot leszedtem azt hogy rakjam fel?őszi szép napot!
-
darnics
aktív tag
Nem sokat értettem amit mondtál ezért fojamodtam olyan progihoz ami egy kattintással megold mindent.a htc quik root semmit nem ér de a super click roottal megoldottam.egy gombnyomás és 10mp után kész volt.köszi a segitséget azért.márcsak egy ilyen egyszerű megoldás kell hogy feltegyem az ujjabb androidot.
-
r4z
nagyúr
válasz
darnics
üzenetére
Revolutionary. Lesz S-OFF meg recovery (utóbbit jóvá kell hagyni), a rootolás maga pedig egy superSU zip ezek után.
-
darnics
aktív tag
üdv! egy gyors kérdés!melyik progit érdemes használni htc desire rootolásához és biztonságos megbizható.nem kúrja el a telot?supet one click vagy htc root.ezek egy katt és mindent elintéznek.köszi!
-
Ununqatrium
aktív tag
Én is szórakoztam magamban, hogy ha akku nélkül is bekapcsol, akkor itt ördögűzés lesz

Ám lehet, hogy a ROM lesz akkor. Újkorától fogva érdekes, mivel gyakran a kikapcsolásra restartként reagált, holott restart parancs nincs is
Gyári, teljesen érintetlen Sense egyébként, Froyos.Köszi.
-
Skillet
addikt
válasz
Ununqatrium
üzenetére
vedd ki az aksit. ha ez sem segítene, akkor már tényleg gáz van...talán a skynet ébred öntudatra.

amúgy passz. ébreszteni tud kikapcsolva, így a kikapcsolás egy dolog.
de amúgy van olyan rom, ami még annyira sem kapcsolja ki a telefont, inkább egyfajta készenlétbe teszi. lehet ebből hozza vissza a rom valamiért. amúgy szerintem rom hiba. bár, én annyira nem értek hozzá. lehet hardwer hiba is
-
Ununqatrium
aktív tag
Hali.
Lenne egy kérdésem. Elég fura dolgot művel a telefonom, így valaki próbáljon már nekem értelmes magyarázatot adni rá, ha tud. Amióta utódot kerestem, a Dézim nyugdíjba ment. Kikapcsoltam és beraktam a fiókba. Pár napig elvan, aztán fogja magát és bekapcsol. Mit akar tőlem?
Egy kattant szoftver okozhat ilyet, hogy aludni se hagyja szegényt?
Vagy miért követi el ezt? -
mcs10
tag
vállal valaki rootolást, rom telepítést?
-
Pocford
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy HTC Desire készülékem, még az amoledes verzió, és azt csinálja, hogy egyszer be lehet kapcsolni, de ha kikapcsolom a kijelzőt, akkor utána már csak a billentyűzet világítás jön be. Ha kiveszem az aksit, akkor megint be tudom kapcsolni és megy is addig, amíg ki nem kapcsolom a kijelzőjét.
Mi lehet a problémája? Hard resetet már próbáltam, de nem használt. -
Reaper
őstag
válasz
Pistike1985
üzenetére
Az akku idő majd kiderül 1 hét alatt, de nem számítok nagy meglepetésekre, azt vettem észre, hogy ha normális releaset találok, akkor lényegében mindegy hogy hányas androidot rakok a telóra, ugyanazt a 1,5-2 napot tudja. Chromium nem most kezdte, és együtt dolgozott a CM-es srácokkal ehhez a releasehez, ezért is mertem nyugodtan nekiállni.
-
Pistike1985
aktív tag
Íme egy Magyar teszt, leírás az általam ajánlott Miui romról.
http://appdroid.blog.hu/2011/04/01/kiprobaltuk_miui_gingerbread
-
Reaper
őstag
Ma tettem fel ezt a romot, ez már 4.4 elsőre elég stabilnak tűnik, aztán majd egy hét múlva kiderül. [ROM][Feb22][Kitkat] Beanstalk | Release 2 | bravo
-
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok!
Ajánlanám a legutóbbi ROM találatomat. Teljes mértékig testre szabható, témázható(ICS, sense,stb. letölthető a témakezelőből) Variálhatjuk a témákat, tehát pl egyikből az ikonokat másikból a bootképet, megint másikból a lockscreent(végtelen variáció), stabil rom, bug mentes. Ez egy Miui rom, multilanguage, tehát magyar is van benne, A2sd sd-re telepíti az appokat(nem fogy el a memória). Akksi idő is jó kalibráció után. Részemről ez a favorit. Érdekes a Miui felület, rendszer, de gyorsan megszokható, én a gyári launchert használom, de persze telepíthető bármilyen egyéb is rá.Én a A2sd verziót használom 1gb EXT4-el és Alpharev N1 Hboottal , de Hboottal is működik.
Érdemes kipróbálni, ajánlom, nagyon jó, az eddigi legjobb amit használtam, pedig nem 1 volt már.

Link a letöltéshez, leíráshoz: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957291
-
mcs10
tag
Sziasztok
PVT4-es készülékem van,
S-off és CMW megcsinálva
particion magiccal a 16GB memória kari is formázva , fat32/ext4/linux swapEzt a romot szeretném rá felrakni:
AOKP VJ 4.2.2 V2.2 April10.zipfelmegy a rom, hboot-ból installálom,
viszont a memoriám továbbra is kicsi marad? mit rontok el? utána link2sd vagy hasonlóval kell valamit csálni?
vagy esetleg valami 4ext.zip-et instalállni??? -
dkovizoli
addikt
válasz
Pistike1985
üzenetére
Ok. Köszönöm, majd ránézek talán hétvégén. Most vettem új telót, így marad tartaléknak, csak mindenképpen egy mindig megbízható romot akarok rárakni. De lehet megy vissza a gyári 😃
-
Jano_023
őstag
Sziasztok, egy barátom adta kölcsön a régi telefonját és szeretnék rá egy gyors működképes romot fel tenni. Kérlek titeket adjatok egy linket leírással és linkkel ahonnan le tudom szedni a ROMot.
Előre is köszönöm. -
dkovizoli
addikt
válasz
Pistike1985
üzenetére
Szia! Biztosklassz,csaka linkek közül nem él egy sem. Te estleg nem tudod feltenni valahová?

-
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok!
Tudom hogy manapság már mindenki KITKAT lázban ég, de én mégis megosztanám az általam használt romot(rengeteget próbáltam, de mindben volt valami bug). Ebben nincs, hibátlanul működik, gyönyörű Sense felület,mindent felrak alapból ami szükséges, sd-re telepíti az appokat(nem fogy el a memória). Akksi idő is jó kalibráció után.Én a legfrissebb rádió rommal, 1gb EXT4-el és Alpharev N1 Hboottal használom, de régebbi rádióval és más Hboottal is működik. Kamera fantasztikus, rengeteg beállítási lehetőséggel (Hd videó természetesen), Wifi, rádió, Store, Bravia engine a Sony Ericssonokból ismert..... minden működik. HTC Desire GR Edition |2nd November 11| Ginger Sense 2.3.3 |ROOT|BRAVIA|STABLE
A v1b update-et is felraktam így teljes.

Link a letöltéshez, leíráshoz: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=18893953
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet
üzenetére
úgy tűnik a programok méretével van gondja. pl az angry birds rio lejön, de a sima angry birds nem. ugyanakkor a blackmartból simán letölt mindent.
szóval a playnek nem tetszik valami. passz. mindegy. marad a blackmart, mert ezt leszámítva megy minden. minden programot felraktam már, amiket használni szoktam és van még belső memória. ha minden igaz, 135mb.
van most -ideiglenesen- másik telefon, de dézivel is foglalkozni kell kicsit
a kínai felhozatalt nézegetem amúgy. pl a xiaomi hongmi ami tetszik. de nekem nagy sajna :S
nehéz dönteni, de szinte biztos, hogy nem valami nagy itthoni márka lesz. -
Skillet
addikt
feltettem a dézire egy miui romot.
INNEN
és konkrétan miui_Desire_2.3.7c_bvnsy7cgtt_2.3.zip erről a romról van szó. EZT találtam, hogy az a2sd scriptet hogyan kell aktiválni.de akadnak gondok. a play áruházból telepítésnél több programnál is ilyen hibaüzenetet dob fel:
error
cut the rope time travel could not be downloaded due to an error. (498)
elvileg cache hibára utal. passz
valaki tud esetleg megoldást erre? nem lenne rossz, mert amúgy a rom elég villám.
addig is megpróbálok pár appot felrakni. megnézem működik-e rendesen a script. ugyanis van, amit enged felrakni. pl kakao talk. viber. opera mobile classic. office calculator. inkpad. k9 mail.
swap-ot amúgy én nem csináltam. lehet azt hiányolja a rom?
köszönöm -
dkovizoli
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Én már jó egy hónapja rakosgatom a kitkat-ot rá. Tényleg bejön, csak számomra hiányzik a sense. De egyébként jo, érdemes szerintem megpróbálni. Az evervolv nightly verziókat teszem fel, a gáz az, hogy majdnem mindennap jön uj. Azért naponta ujrarakni a rendszert uncsi. mostmár ezért csak heti egyet . Épp most dobtak ki ujat. Már próbálom is ki
de, hogy mi a különbség köztük? 
-
TheProb
veterán
KitKat-ot próbált már valaki Dezsőn? A gyakorlatban is jelentkezik az amit a google írt, hogy gyengébb HW-en is rendesen fut a rendszer? Valamint ART-al tényleg jobb a telefon teljesítménye/üzemideje? Arra vagyok kíváncsi, hogy megéri-e 4.4-et rakni rá, lesz-e legalább olyan vagy netalántán gyorsabb a telefon, mint 2.3-al
-
dkovizoli
addikt
Igen, szinkronizálva vannak. Azért nem értem, mert régen ezekkel a sense romokkal, akár PZoley romjaival is, alapból mutatott mindent. Most pedig nem. Okozhatta ezt esetleg kártya csere? De a google azonosítók mind maradtak ugyanazok. Képtelen vagyok megtaláni a megoldást.
-
-
dkovizoli
addikt
Segítséget kérnék. Akármilyen romot teszek fel, nem jelennek meg a naptárban a születésnapok, sem a smooth calendar -ban. Ezzel régebben nem volt problémám, minden müködött. Most egyedül egy gyári ,de rootolt 2.3 romon tölti be őket. Hol a hiba? A másik telefonon (alcatel ) is bejön minden.
-
r4z
nagyúr
válasz
üzenetére
Van mass storage mód a telefonban, amikor rádugod USB-re, az értesítési sávon tudod a kapcsolat módját állítani.
senki11: Próbálkozni próbálkozhatsz, hátha a te DAC-oddal működik - hozzáteszem, az enyém a létező egyik legegyszerűbb drivermentes konstrukció -, de nem látok rá sok esélyt. Már csak azért sem, mert az USB host mode (ami a hangátvitelhez szükséges) ennyi év elteltével még mindig csak kisérleti stádiumban van. OTG, azaz áramellátás a host mode-hoz pedig az elektronikából adódóan nincs.
-
senki11
aktív tag
Nekem Ainol novo 7 venus-ból sikerült már hangot kipréselni JB alatt. Usb audio playert használtam. Gondoltam teszek egy próbát a desi-vel is. Már egyébként is unom a mostani miui-t ami rajta van. Ha esetleg sikerülne szóra bírni, és vinné a flac-et meg hasonló jobb formátumokat probléma nélkül, még egy fiio e 17-en is elgondolkodnék mellé.
Szóval azt mondod nem érdemes kísérleteznem? -
törölt tag
Hogyan lehet a HTC A8181-es készülékre fájlokat másolni? (pl. zenéket, képeket)
Letöltöttünk valamilyen HTC software-t, de nem ismerte fel a telefont. Ez a készülék elvileg a Desire első kiadása, angol nyelvű. -
senki11
aktív tag
Üdv! Tudnátok ajánlani jól működő jelly bean romot? Zenehallgatás miatt cserélném a mostani romot olyanra ami támogatja az usb kimenetet, hogy dac-ra kapcsolhassam a jó öreg desi-t.
-
Graphics
Jómunkásember
Oks, tényleg megy a telefon, gyárilag hibás , új szalagkábelt fogtam ki... akksi ki/be és bekapcsolt, minden megy hibátlanul.
Már csak egy alsó fedelet kell szereznem ,mert elhagytam vhol, pedig egy rakáson volt. Köszönöm a segítséget

-
Graphics
Jómunkásember
Mivel hasonló típus, ezért merészkedek ide írni: Google Nexus One
Komplett ház-csere volt, új üveg, új ház, fedelek.
A felső alaplapi részt is cseréltem, mert a gyári hiba előjött, a szalagkábel megtört a bekapcsológombnál.
Összeszerelés előtt műkdött a rossz kábellel is, amelyt kicsit megmozgatva be is kapcsolt.
Csere után: állapotjelző LED: akksival töltést veszi, akksi nélkül pedig villog... piros-zöld, felváltva.
Na erre valakinek van-e ötlete? Megcsinálnám nagyon szívesen, mert jó kis telefon ez, habár sok a dolog vele.
-
-
dombila
őstag
válasz
fcbarca
üzenetére
1. Telepítsd fel a szükséges driver-eket, pl. ez alapján. Vagy a Revolutionary oldaláról is mehetnek a driverek.
2. Revolutionary-val nyisd ki a bootloadert (S-OFF) ill. kapsz a folyamat során egy Recovery-t is.
3. Ebből a recovery-ből már telepíteni tudsz bármilyen ROM-ot, így a CM-et is..Gyári 2.3-ra nem kell frissíteni!
A Revolutionary Beta Key-éhez a HBOOT verzió info-t a telefon HBOOT-ból kapod meg. (Kikapcs, hangle + bekapcs és bejön a HBOOT mód). Valószínűleg 0.93. A Serial number pedig NEM az IMEI szám, hanem valóban a gyári szám, a telefonban meg lehet nézni.
Ha esetleg a HBOOT verzió 6.x, akkor már van S-OFF és valószínűleg recovery is, így egyből a 3. lépés mehet
-
fcbarca
őstag
sziasztok.
van egy Desire telóm,2.2 androiddal..
az lenne a kérdésem hogy hogy tudnák feltenni egy CM 7 nightlyt?mit kell előtte csinálni?kell frissíteni 2.3-re? -
zozimoto
aktív tag
Köszi mindenkinek. Ott találtam egy jó romot,feltettem és a probléma megoldódott.
Boldog új évet kívánok mindenkinek.
-
r4z
nagyúr
válasz
zozimoto
üzenetére
Zoley valamelyik ROM-jában (bár szerintem többen is) meg volt oldva egy init.d scripttel, hogy a /cache-t a /sdcard-ra csatolja fel, így gyakorlatilag bármi elfért benne. De kézzel is meg lehet ezt oldani. Terminal Emulator és root kell hozzá. A következőt kell a Terminalba beírni:
su
umount /cache
mount -o rw,remount -t rootfs rootfs /
rmdir /cache
mkdir /sdcard/cache
ln -s /sdcard/cache /cacheNem vagyok benne biztos, hogy ez reboot után is megmarad-e, ha nem, akkor kb. ugyanezt init.d scriptként kell a rendszerbe ültetni.
AnTomySm: A MIUI V4, illetve V5 (ami az ICS és JB alapú buildekben van) már túl megterhelő ennek a hardvernek. Működni működik, de lassú, merül, stb. Problémás, na.
Boldog új évet mindenkinek előre is!

-
AnTomySm
tag
És valóban. Tényleg erről az oldalról olvastam össze az infókat hozzá.
Közben asszony is hazaért aki a telefont használja és megnéztem a telefonjában.
Amin fentvan neki rajta a következő: egy 2.3.7-es alapverziójú moddolt android. kernelverzió 2.6.37.6-data2ext+
Eszembe jutott az is, hogy mindig a legújabb data2ext+ -os verzióju miui-t kerestem mert ez csinálta meg azt amiről írtam.Na most a baj az volt, hogy a sima A2SD-s romokat hiába tettem fel, automatikusan nem csatolta be rom a kártyát és nem tudtam használni. Találtam leírást hozzá, hogyan kell a scriptet használni, de valószínű én voltam béna hozzá mert nem sikerült. De ezzel a MIUI DATA2EXT+ os rommal nem kellett varjálni, ha jól emlékszem automatikusan megcsinálta. Csak a mem karit kellett nekem a leírás szerinti formátumra formázni.
Amit továbbra sem tudok, hogy van-e MIUInak ICS -re is ami a Desire-re jó.
-
Faby
senior tag
válasz
AnTomySm
üzenetére
Ezt úgy hívják, hogy app to SD, vagy röviden: A2SD A kártyát neked kell előkészíteni, partícionálni, és utána a megfelelő script becsatolja a külön partíciót, és átrakja az appokat. Csak rootolt készülékkel működik, mint ahogy a custom ROM telepítése is (a MIUI is ilyen)
Több verzió létezik, érdemes utánanézni.
Ez, és sok minden más okosság le van írva PZoley oldalán:
[link], vagy az első hozzászólásban. -
AnTomySm
tag
válasz
zozimoto
üzenetére
Van egy tippem, hogy lehet, de a módját nektek kell megtalálni. Korábban én is ezel küzdöttem, de még a sima gyári szoftverrel. Találtam hozzá egy Miui romot ami még 2.6.7 volt talán? Már nem emlékszem, mind1 is. A lényeg, hogy ez a miui rom azt tudta, hogy a belehelyezett sd kártyáról leválasztott magának 512 megabájt helyet, és azt úgy kezelte, minha a saját memóriája lenne, és nem úgy mintha egy behelyezett mem kari lenne.
Innentől kezdve a softwer úgy látta, hogy a nevetségesen kevés gyári 512 memória helyett amit még ráadásul lefoglal az op rendszer is, már van 1 gigabájt. Arra meg már lehet azért pakolni ezt azt.Szóval a lényeg, hogy létezik elvileg ilyen rom ami ezt tudja. Ha feltelepíted akkor meg lehet vele ezt is csinálni, de hogy hol találsz ilyet, vagy hogy hogyan kell telepíteni ne kérdezd, mert már nem emlékszem.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- PayPal
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de, hogy mi a különbség köztük? 
tulajdonképp semmi nem jön be sem google sem fb. ezek mind jöttek régen automatikusan minden romnál( sense) most pedig ugyanezen romokkal nem

"ismeretlen eszköz(nem sikerült az eszköz számba vétele)"