Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CB
senior tag
válasz dombila #39855 üzenetére
Üdvözlök mindenkit!
Mától Desire tulajdonos vagyok. ez az első androidos tapicskolós telefonom.
A kütyüt használtan vettem, 2010 áprilisi kiadás, amoled kijelzős. A telefon gyönyörű állapotban van, a használat szinte nem is látszik rajta. Hogy az akksi milyen, még nem tudom. Előfordulhat, hogy cserére szorul majd.
Nokia E72-ről váltok, és eddig nagyon tetszik. Állítólag még nem volt mókolva a telefon, a program nem magyar, de ugye az eredeti ROM gyorsan vissza tud kerülni szakértő kezek között.
Mivel szeretném, ha magyarul is tudna a telefon, ezért biztosan segítenetek kell majd, mert hiába olvastam el a ROM csere technológiai leírását már sokadszor, így is maradtak fekete foltok.Első kérdés:A telefon alapból tartalmaz egy 4 gigás sd-t. Ez elég lesz-e az általad belinkelt GS DTP 2.10a ROM-hoz, ill. ehhez a ROM-hoz kell-e partícionálni az sd kártyát?
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
CB
senior tag
Sajnos a rootolás nem jött össze, szinkronizálási problémáim vannak.
Marad az angol nyelvű program. Nem gond, de jobban szerettem volna magyar szavakat látni.Most a telefonszámokat pötyögöm be egyenként, szeretném, ha mind rendben lenne.
A SIM-et még nem tettem át, és mielőtt átteszem segíthetnétek, hogy hol és mit állítsak be a szinkronizálásokkal kapcsolatban. Jó lenne, ha nagy adatforgalmam nem lenne hónap végén. Most csak 100 MB-os csomagom van.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
CB
senior tag
Tudtok-e olyan programot, amivel a szinkronizálási időszakokat pontosan be lehet állítani?
Exchange levelek,
Gmail levelek,
Időjárás,
és később még nem tudom milyen progikat teszek fel.Olyanra gondolok, ahol meg lehet adni a hét napjait, és azokon a napokon amit bejelöltem, időpontot is meglehet adni. pl. reggel 6-tól este 8-ig. És meg lehet adni, hogy 30 percenként frissítsen.
köszönöm.
-
CB
senior tag
Tudnátok nekem mondani az áruházból letölthető kipróbált, free, divx-es filmet is lejátszó program nevet.
Ha feltettem, és a telcsire szeretnék filmet tenni, akkor az sd kártyára rakott film mappaneve meghatározott, vagy bármi lehet?
Köszi.
-
CB
senior tag
Az előző kérdésre már (szerencsére) nem kell válaszolni, mert a Revolutionary módszerrel rootolt lett a telefonom.
......most jön a rom csere.
-
CB
senior tag
A ROM telepítéshez néhány kérdés:
A linkelt ROM-hoz:[link] elég a telefonhoz adott 4 GB-os SD kártya?
A partícionálást pzoley útmutatása alapján csinálná meg, de ugye az útmutatóban végig 16 GB-os kártyáról van szó. Mehet úgyanúgy, csak 4 GB-os kártyával:[link]
A partícionálás a számítógéphez kötött telefonnal történik, vagy kártyaolvasóval?
Köszönöm.
-
CB
senior tag
-
CB
senior tag
válasz dombila #40065 üzenetére
Igen, erre én is felfigyeltem már, mikor a people alkalmazásból akartam exportálni, és szólt a progi. Miután leválasztottam, kipróbáltam újra a backup progit is, de megint panaszkodott.
Mindegy, most teszem fel az új ROM-ot, és nézem a település közben elindult android animációt. Nagyon zsír.
-
CB
senior tag
Fent van az új ROM! Siker!
Már épp itt volt az ideje, mert a nejem kezdi elveszteni a türelmét.
-
CB
senior tag
Hát, még nem jött be nekem az új rom, az eredetit a beállításai miatt jobbnak találtam eddig, hiába volt angol. Lehet, hogy még csak én bénáskodom.
Például:a naptárnál az istennek sem tudom beállítani, hogy minden napot mutasson a névnapokkal együtt.
visszatettem a telefonszámokat, a neveket egy vesszővel választja el. De minek? Az előzőben nem volt vessző.
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Üdv!
Sikeres ROM cserét követően próbálom gatyába rázni a telefonomat.
A naptár napirend funkciójánál, (az eredeti ROM-ban) minden napot mutatott a névnapokkal együtt. Ezt az új ROM-ban nem tudom előcsalogatni. Csak azt a napot mutatja, amelyikben feladat lett rögzítve.
Hogy lehetne előcsalogatni minden napot?
Ha nincs rá megoldásotok, mondhatnátok egy magyarul is tudó, bevált naptár programot.Köszi.
-
CB
senior tag
Üdv!
pzoley féle MIUI-DTP-V2.4.13 ROM-ot tettem fel a telefonomra. Ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem:
1.: Feltelepítettem a ROM-ot, ami rendben el is indult.
pzoley a ROM mellé mellékelt egy másik fájlt: a 2.6.35.14-DTP-PZoley-#06-aosp-A2SD+.zip fájlt. Ezt fel is feltelepítettem recovery menüből. Ezek után a telefon csak a htc fehér képernyőig jutott el a boot, ott megállt.
Valamit elrontottam, vagy az a fájl nem kell a működéshez? Egyébként a telefon jól működik.2.: A sense ROM alatt, ha új névjegyet akartam felvenni, ki tudtam választani az exchange szervert, ahol a kolegák telefonszámait le tudtam kérni, majd el tudtam menteni a telefonkönyvben beosztástul, emilcímestül, mindenestül. A MIUI romban ezt a lehetőséget nem találom. Nincs is, vagy csak máshol kell keresni?
Köszönöm.
u.i.:A2SD+ -ra van partícionálva a 4 GB-os kártya.
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
válasz nyergess #40287 üzenetére
Szia!
Rendes tőled, hogy válaszoltál a problémámra. Sajnos a recovery menben nem találtam meg az USB brick menüpontot, viszont a fixed permissions-ra sikeresen rákattintottam. Remélem ezzel nagy gondom nem lesz.Lehet, hogy visszatérek a sense megjelenítéshez, bár a miui is tetszik.
pzoley féle Ginger-Sense-DTP-FN V2.10a-A2sd+ romot már próbáltam, sajnos nekem össze-vissza keverte a csengőhangokat, de lehet, hogy én nem tudtam rendesen beállítani.
A lapozós óra viszont nagyon tetszett
Eddig a legstabilabbnak a gyári rom bizonyult, viszont az meg ugye nem magyar, bár ott is mindent be tudtam lőni. Ott viszont nem volt lapozós óraHa már a lapozós óránál tartok:
A pzoley féle lapozós órát hogy lehetne miui-ra feltelepíteni?40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
CB
senior tag
válasz arpy17 #40294 üzenetére
"Ja, és ha tudsz romot telepíteni, ne is keresd az USB brick megoldását, nincs olyan gondod. "
Köszi a választ.
ROM-ot tudtam telepíteni A2SD+ partícióra:Most pl. ez van fent
de pzoley felrakott a letöltésekhez egy frissítést. Ha azt feltelepítem, a HTC felirat után nem megy tovább a telefon.
Erre ajánlotta nyergess topiktársunk az USB brick funkciót, amit nem találtam.A fancy widgetet must is fentvan, a ROM tartalmazza, de ez nem lapozza az órát.
Az ajánlott program csak a csengőhang beállításokat menti, vagy az értesítési hang beállításokat is?
A fixed permissions-ra csak véletlenül nyomtam rá a menüben kutakodás közben, remélem nem csináltam vele nagy galibát.
-
CB
senior tag
Sziasztok!
Nandroid Backup-pal lementettem a pzoley féle MIUI rom-ot.
Kérdés: Hova tette a mentést?Ki szeretnék próbálni más romot is, ezért gondoltam, hogy a belakott MIUI-t lementem, és ha nem találok olyat, ami a MIUI-nál jobban tetszene, akkor visszapakolom ezt.
Gondolom ezt a mentést PC-re kellene raknom, hogy ne vesszen el. Ha meggondolnám magam, elég a mentést az SD gyökerébe rakni? A Nandroid Backup megtalálja?
Sense romot raknék föl, mit javasoltok?
A Ginger-Sense-DTP-FN V2.10a-A2sd+ már volt fönn a telcsin, nekem őszintén szólva az eredeti jobban tetszett, leszámítva a magyar nyelvet és a tényleg lapozós órát.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
CB
senior tag
válasz Koczó93 #40370 üzenetére
O.K. megtaláltam.
Köszi.
Lehet hülye kérdés lesz, de a Nandroid Backup a rommal együtt menti a hívólistát,sms-eket, stb. is?Esetleg ezeket a romokat ismeri valaki? (pl.)unny_ROM_v6.1.1.zip
4 GB-os kártya van a telefonban, két partíció: 3,3 GB+ 700 MB EXT3 (A2SD+). Erre fel tudnám rakni az említett romot?
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Ha a Nandroid Backup mentéskor az Ext3 partíció mérete 700 MB volt, most pedig újrapartícionáltam az SD-t, és 1000 MB -ot adtam meg (a Runny Rom ennyit kér), nem lesz gond a Backup visszaállításakor, ha mégis a MIUI-t akarom visszatenni?
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Uhhhhhhh! Jó látni, hogy itt vagy.
Azon gondolkoztam az előbb, hogy ha nem sikerül a rom felrakás, ha valamit elszúrok, megyek az one X topikba érted.
A pzoley féle Full_wipe_ext4_no_journal-V1.1.zip -et is recoveryből rakom fel ugye? Majd utána jöhet a rom?
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Sikerült felrakni a romot az alábbiak szerint (magamnak archíválásul, másnak okulásul):
- SD kártya partícionálás pzoley féle a2sd+ A 4 GB-os kártya ext3 partíciója min 1 GB legyen
- Partícionálás után felraktam az SD-re a Runny_ROM_v6.1.1.zip romot, és pzoley féle Full_wipe_ext4_no_journal-V1.1 zip fájlt.
- Telefont recoverybe, majd először full wipe telepítése, utána rom telepítése.
- Rom telepítésekor meglepetésre a magyar nyelv is kiválasztható, és persze a telepítendő programok is.
- Telefon újraindítása első körben nem sikerült.
- Akkumulátor ki, majd még egy újraindítás. A program elindult.Első tapasztalatok: Sajnos elég lassú. Nagyon látványos, gyönyörű. Beállításoknál a kiválasztható háttérképek, témák, stb. helyén fekete téglalap látszik, ha elfogadom a beállított dolgot, akkor azért betölti.
Azt hiszem, a lassúsága miatt nem is lakom be. Másikat próbálok.
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Este visszatettem a Nandroid Backuppal mentett MIUI romot.
Előtte újrapartícionálás, pzoley féle full wipe három lépése.Létezhet, hogy mégsem lett olyan a sebessége, mint előtte? Vagy csak én nem látok rendesen?
Mintha nem lenne olyan folyékony a program, mint mielőtt letöröltem az új rom kipróbálásához.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
CB
senior tag
O.K.
Sajnos amit leírtál az már nekem kínaiul hangzik.
Mivel úgyis gyakorolni akartam a rom telepítést, így inkább újból felrakom a MIUI romot.Ettől függetlenül, ha van kedved és időd (el tudsz szakadni one X topikból) szájbarágósan is leírhatnád mit csináljak, mert ezeket a lépéseket is szívesen megtanulnám.
Egyébként az alap partícionálást végeztem el az SD-n, majd a program telepítésnél A2SD+ lett kiválasztva.
-
CB
senior tag
Off
Ja, akkor azért vagy lemaradva 1000 hozzászólással!!!?Megszabad kérdezni miért nem látogatod? Az időbeosztás, vagy a család nem engedi, vagy volt valami konfliktus odaát?
Csak azért kérdezem, mert én is abba az irányba tartok. Ez a tanuló telefon, nem rég vettem játszani.
OnRendben, így már értem.Köszi.
-
CB
senior tag
Én pzoley által ajánlott progikat használom.
A partícionálás nálam csak úgy működik rendesen, hogy a kártya a telefonban van, majd a telefont USB-re dugva felcsatolom (működő rom esetén, tehát nem HBOOT vagy Recovery). Így látja a fentebb linkelt program az SD-t. Partícionálás után nem szabad lehúzni USB-ről, rögtön rá kell másolni az új rom-ot, amit telepíteni szeretnék. Ezen kívül mindent fel szoktam rakni (mentett névjegyek, backup, képek, stb.) Biztosra szoktam menni, hátha nem sikerül a rom telepítés.
Ha nem így csinálom, nekem sem sikerül az SD partícionálás. Az Ext3 partíciót nem akarja megcsinálni.
Remélem segítettem.
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Szia!
Úgy látom nem sokat haladtál előre.
Szerintem először vegyél be egy Magne-B6-ot, hogy megnyugodj.Ezek után pontosan írd le, hogy hogyan akartál partícionálni, milyen programot és eszközöket használsz, mit mire dugtál, mert biztosan csak így tudnak neked segíteni.
Én a fentebb leírt módszerrel ma már 5-ször partícionáltam. Romokat próbálgatok.
-
CB
senior tag
Elhiszem.
Mivel elég amatőr vagyok hozzá, így pzoley instrukciói alapján mentem, aki ezt írta:
"1. Ha teljesen más típusú ROM-ot teszünk fel, mint ami előtte volt, particionáljuk újra az sd-kártyát !! "De talán igaza van, jobb nulláról kezdeni.
Ja, köszi.
-
CB
senior tag
Ügyes vagy! Lehet örülni.
Van két noti itthon, mindegyikben SD olvasó, de az ext3-at egyikkel sem tudtam megcsinálni. Mindkét notival próbáltam USB-s kártyaolvasóval megcsinálni, nem ment. Visszatettem a telefonba, két percen belül meg volt formázva a kártya, és ment fel rá a ROM.Te is a telefonban partícionáltad?
-
CB
senior tag
válasz siofok #40422 üzenetére
Én két hete ITT vettem, személyesen voltam bent.
Eredeti akku volt 7900-ért volt gyárilag csomagolt, és 5000-ért volt szintén eredeti, de csomagolás sérült akku.
Garantáltan eredeti akkukat árultak, természetesen tudtak volna utángyártottat is adni.
Ja, és egyébként vettem egy Bugatti tokot is mindjárt, 5000 Ft volt, forgatható csiptetővel, nagyon igényes bőrtok.Ja, és még valami: Gyönyörű lányok voltak a kiszolgálók, ami nem egy utolsó szempont.
[ Szerkesztve ]
-
-
CB
senior tag
válasz arpy17 #40436 üzenetére
Nekem is az van fenn.
Én kevés plusz progit használok, azt hiszem a MIUI-val telepített programokon kívül csak a TV24, BoatBrowswr mini, az időkép widget és az OfficeSuite pro van fenn, és ennyi elég is.
Még nem lassult be sosem.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
CB
senior tag
Első körben nekem sem tetszett.
Viszont rendkívül testreszabható.
Amióta sense ikonokat, hátteret használok, azóta jobban tetszik. Majdnem teljesen át lehet "sensésíteni".
Egy-két dolog azért hiányzik a senséből, de már megszoktam.arpy17 megelőzött.
Külön lehet témázni a feloldó képernyőt, hátteret ikonokat, asztalt, értesítések sávot, betűtípust, szöveg stílust, tárcsázó stílust, boot animációt.
Mindegyiknek van online elérése is, ahonnét százszámra lehet témákat letölteni. Csúcs!
Ezen kívül testreszabható még, hogy a képernyőket - amelyekből bármennyit felvehetsz (nem csak hetet) - hogyan váltsák egymást. Ez is Csúcs![ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Üdv a fórumban.
Sajnos annyira már nem aktív a fórum, de azért biztosan kapsz segítséget, legyél türelmes.s-off -ot te csináltad, vagy így vetted?
pzoley oldalát ismered? Jól átolvasgattad? Melyik ROM-ot próbáltad feltenni, és hogyan?Én is kezdőnek számítok a témában, az s-off -ot én revolutionary-val csináltam.
Egy biztos, sense rom-hoz pzoley féle partícionálás jó. Nagyon részletesen leírja.[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
pzoley oldalán találsz sense rom-okat, melyeket a készítő megmagyarosított.
(találsz mást is, de ha neked a sense a liblinged........)Ebben a topikban általában ezt szokták ajánlani, mert nagyon stabil és jó.
Neked a linkelt alap partícionálás elég lesz, a partícionáláshoz van több program is, én a pzoley által használt, ill. ajánlottat használtam.
Ha a partícionálásoddal kész vagy, onnét már pofon egyszerű az egész.
A kiszemelt ROM-ot felmásolod az sd kártyára.
Kikapcsolod a telefont.
Hangerő le gomb+bekapcsoló gombbal bekapcsolod.
Innentől pzoley instrukciói alapján telepíted az sd-re másolt .zip fájlt (romot).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Myth: Wukong
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Robotporszívók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
- Apple iPhone 11 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- Iphone 13 Mini 256GB Nagyon szép állapot, garanciával, üzletből
- Iphone 14 128GB fekete, Független 93%AKKU, Üzletből Garanciával
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest