- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19144 üzenetére
Proxy ügyben: az XDA-n találtam a "Transparent proxy" nevű programot. Ma (most) próbáltam, és a v3.08 beta nálam tökéletesen működik (root kell hozzá!)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19140 üzenetére
Na, közben annyival módosítnamám a kérdést, hogy ki milyen 3rd party app-ot használ proxy beállításhoz. Ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy alapból ezt az Android nem tudja.
Én ezt a kettőt találtam: Android Proxy Setting APK és ASProxy
Most sajna nem tudom kipróbálni. Másnak tapasztalat? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #18525 üzenetére
Jelentem megoldódni látszik a probléma. Az (kiváltó) okát még nem ismerem, és a "gyógyszer" működését sem értem. Egyszerűen támadt egy ötletem, hogy mi lenne, ha leformáznám (természetesen csináltam backup-ot) az SD-t a tellóról. Ilyenkor ugye csak a FAT32-es partíció törlődik. Meg is csináltam. Utána átnéztem a könyvtárakat, és csak azokat másoltam vissza, amikre feltétlen szükségem volt. Amiket a rendszer hozott létre, hagytam érintetlenül. És láss csodát, múködik. Azért még majd megpróbálok rájönni, hogy mi okzta a gubancot, de most örülök, hogy végre megy.
-
jaszy76
aktív tag
válasz
<Adamsky> #18536 üzenetére
Szia!
LeeDroid 2.3d alatt kipróbáltam a HTC Widgetet. Ha PC-re kötöm a telefont, akkor pár másodpercig "lehal" a widget, de aztán magához is tér. Ugyanez leválasztáskor.
Én beautiful widgetet használok, na annak "betesz" a pc-re kötés:
ha alap témán hagyom a widgetet, akkor okés minden, de ha letöltött témát használok, akkor pc-re kötés után átvált alap témára, majd leválasztás után visszaáll.
De ez tudtommal azért van, mert a letöltött témákat az SD FAT-es partícióján tárolja, az meg ugye PC módban a telefon számára nem elérhető. Jól tudom? -
racerx
őstag
válasz
<Adamsky> #17302 üzenetére
semmit se kell beállítani, automatikusan (amit tud) az sd ext particiójára telepít. Persze így is fogy valamicskét a hely, mert nem tud mindent odarakni (de erről is vissza lehet olvasni itt).
2.2 natív semmit se ér, nem mindent tud odarakni, és nem is az egészet, felejtő.
Elvileg az a2sd nem rakja a davik cache-t az ext3-ra, a + igen. De manapság már szerintem minden rom +-os, csak nem irják oda -
dombila
őstag
válasz
<Adamsky> #17073 üzenetére
A gyári calendar is tudja az ismétlődő eseményt, csak kicsit furcsán:
Pl. a következő beállítással
Kezdő időpont: Jan 3 8:00
Vég időpont: Jan 7 16:00Létrehoz hétfőtől péntekig 8:00-16:00 között 5 ismétlődő eseményt. Ráadásul össze is tartoznak, csak egyben lehet törölni ill. módosítani őket.
Nem mondom furcsa így megadni, de működik.
Bár kétségtelenül az olyan ismétlődést hogy, pl. minden második keddre 6 hónapig betegyél egy eseményt, a telefon gyári calendar-jában nem tudod megcsinálni, de lehet hogy külső app-al igen.
-
LouiS22
veterán
válasz
<Adamsky> #17089 üzenetére
Passz. Mivel nálam HD-ROM fut, így nem tudom megnézni, hogy milyen az eredeti. Az biztos, hogy a HD-ban így működik, jól működik. Emlékeim szerint a simában is működött - de lehet, hogy tévedek.
Egyébként pedig ott a Market, tele programokkal, kutass, próbálkozz - valószínűleg már megírták azt a kontakt/eseménykezelő programot, amit te keresel - és mint látom, már le is írták a Dialer One-t, meg a Pure Calendart.
-
llaszlo
veterán
válasz
Amivel tuti meg lehet csinálni az a Pure Grid Calendar, de talán a gyári calendarral is megy. Én sokszor használom a netes gcalendart. Így leginkább ott szoktam az ilyeneket beállítani.
Most találtam épp a Business Calendart mindjárt telepítem és tesztelem. Nagyon úgy néz ki, hogy azt tudja, mint a Pure. Az Agenda widget is jobb szerintem, mint a Pure Agenda és az is free.
Nálam alapból a Dialer One az alap tárcsázó ez volt a ROM-ban. Abban van olyan funkció, hogy nyomkodom a számokat, mintha egy szót írnék be és az alapján szűr. Ha cég nevet írok akkor azt listázza akik ott dolgoznak. -
LouiS22
veterán
válasz
Nézd, az, hogy nem tájékozódsz megfelelően, az szerintem a te hibád, ne a gyártót okold. Példának okáért, vásárlás előtt pl. letölthetted volna a kézikönyvet pdf-ben, és átolvashattad (volna).
Csak egy ötlet: a settingsben van egy search beállítás, ott bepipálhatod, hogy a gépen lévő kereső (amit a nagyító gombbal aktiválsz, mondjuk a főképernyőn) hol és milyen mezőkben keressen a gépen (kontaktok, sms-ek, stb.). Én ugyan az életben nem használtam a company mezőt (bár van vagy 900 névjegyem, de azért nagyjából tudom, hogy ki miért van a névjegyek között, és azt is, hogy az illető mivel foglalkozik, mit csinál - tehát hol dolgozik), és nem esküszöm meg rá, de gyanítom, hogy ha a névjegyek között keres a kereső, akkor átnézi az összes releváns mezőt is.
-
llaszlo
veterán
válasz
<Adamsky> #17045 üzenetére
Lehet, hogy nálam van a hiba, de ezeket simán megcsinálom a kis vacak Pulseom is. Azért, mert te nem tudod használni a telefont még nem jelenti azt, hogy ezeket nem tudja.
"Ez a platform nem komoly, egyfajta játék/közösségi élet/boogie woogie, természetesen a saját szigorú véleményem szerint...!"
Nekem is kezd ez az érzésem lenni.
Pedig maga a HW annyira jó, és a rendszer is stabil és gyors. De a többi...Ezt ismét csak cáfolni tudom. Egyszer beállítom a telefont aztán nem kell hozzányúlni.
Azért, mert itt egyesek állandóan mókolnak vele még nem jelenti azt, hogy ezzel a rendszerrel nem lehet normális dolgokat csinálni.
A munkámhoz szükségem van a telefonra, elég sokat telefonálok, email-re, agenda-ra és a netre. Attól eltekintve, hogy a Pulse hw-e gyenge más bajom nincs. Igaz a legutóbbi ROM amit feltettem az nem a legjobb, de erre is van megoldás, vissza kell tennem az előzőt ami működött rendesen. -
bigsee
addikt
válasz
<Adamsky> #16913 üzenetére
Jól mondod, business telefonnak viszont nem való az Android, arra WM6-ost kell fenntartani, vagy Nokiát,
illetve BB-t, de ez nem ennek a fórumnak a témája
Ez a platform nem komoly, egyfajta játék/közösségi élet/boogie woogie, természetesen a saját szigorú véleményem szerint...!
-
bigsee
addikt
válasz
<Adamsky> #16814 üzenetére
Egészen pontosan az ActiveSync és a Windows Mobile eszközközpont nevű nemistudomhogyanírjamle rettenetekre gondoltam, amikor duplán kellett biztosítani a névjegyeket - PIM backup-al, ami ugye sd kártyára mentette a névjegyeket - hogy ne szálljanak már el egy esetleges szinkronizáció során.
Én jelenleg 2 Androidos telefont használok, és minden névjegyem/emailem/naptárbejegyzésem megvan, ha az egyikben módosítok valamit és felküldöm a "felhőbe" akkor megvan a másikon is és vice versa...
A task-os problémádra biztos van megoldás, ahogy írtad 3rd party, de az Androiddban mi nem az?
Nekem is hiányzik egy-két plusz funkció a naptárban (régóta vadászok pl. olyan naptárra, amiben 20 napos előrejelzést is meg lehet adni, megoldható, csak több lépésben), majd csak megszán valaki aki ért hozzá...
Out of outlook: igen, az csak az Office-al települt fel a gépemre, feleslegesen foglalja a helyet...
Nehogy sértésnek vedd amit írtam, nem annak szántam, nem rossz szándékból íródott! PEACE!!!
-
CSiPet2
tag
válasz
<Adamsky> #16814 üzenetére
Én is sok éves winmo múlttal rendelkezem, Touch Cruise-omon, még az volt, de egy ilyen készülékkel, szerintem megéri áttérni egy az egyben gmail-re. Mielőtt megvettem én is outlook-oztam, meg thunderbird-öztem stb, de egyszerűen kényelmesebb az élet, ha az egész hóbelebancot átpakolod google-re. Rámegy egy nap (én nem bíztam az import/export-ban kézzel csináltam), de utána király. Bármit átírsz a címtárban, fél perc múlva a készüléken is frissült, és vissza.
Amúgy meg próbáltam sok levelező klienst, sok szolgáltatót, de nincs semmi ami gmail-t akár csak meg közelítené. A régi címek meg egy az egyben át vannak irányítva...
(Amúgy személy szerint nem tudok select all parancsról people-ben, pedig elég sok ideig nyúlkáltam benne.) -
bigsee
addikt
válasz
<Adamsky> #16802 üzenetére
Valahol a közelben van pedig pont erre - keresztnév/vezetéknév - vonatkozóan HSZ, talán az előző 1-2 oldal valamelyikén.
A WinMo-hoz képest pedig sztem sokkal fejlettebb az Android szinkronizációs/naptáros képessége, és egy napnyi kemény munka árán - gmail.com-on szerkeszteni kellett a kontaktokat, persze mindezek előtt behúzni őket outlook-ból - sikeresen megcsináltam anno augusztus környékén, azóta sem kellett csak egyszer-kétszer hozzányúlnom, viszont kontaktom, bejegyzésem nem veszett el
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest