- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
simico #19453 üzenetére
Egyébként első körben "fejben" szerintem mindig így tervez, csak azt ugye soha nem rajzolja ki.
Legalábbis már sokszor figyeltem fel rá, hogy amikor bepötyögöm az úti célt, akkor olyan irreálisan kicsi távolságot ír ki, hogy az esetleg légvonalban lehetséges. Aztán amikor már ráböksz az indulásra, akkor módosul a távolság is.
-
válasz
simico #19240 üzenetére
öröm és boldogság!
Feltételezem, a traffi-előrejelzés nem működik vele most sem?#19239 No.01 Próbálj meg Bp-en a reggeli / délutáni forgalomban végig szabályos sebességgel haladni, vagy piros-hullámot kapsz és/vagy a fenekedben jönnek folytonosan.
#19241 woodworm Hmm, passz. Előtte sosem volt waze telepítve a tabletemre, így tisztalappal indultam.
Tipp: gyaluld le a Waze-t, de előtte töröld a gyorsítótárát is. Ezt követően használd a korábbi linkemet. -
retesz147
addikt
válasz
simico #19050 üzenetére
Igen, média hangerő lett, eddig volt külön "navi" hangerő, mostmár nincs, médián szól a Waze. Ki kell venni a "mindig a telefon hangszóróján...", mert különben csak a beszédhangszórón szól.
Nálam bármilyem új Waze verzión (Chuppitó is) csak Lotti hajlandó a trafikat mondani, többi magyar hang nem.Szvsz jól elcseszték most... Bekavarták rendesen.
-
Rick4
félisten
válasz
simico #19050 üzenetére
Volt régen egy olyan funkció AA-n, meg androidos rádión, hogy ha a pl a tunein szólt, akkor a hangerővel a zene hangerejet tudtad állítani, viszont amikor megszólalt Dóri, akkor a hangerőszabályzóval a navi hangerejét tudtad állítani, és mindkettő úgy is maradt, azaz halk rádió mellett is hangos volt a navi, vagy hangos rádiózás mellett se üvöltött Dóri, hogy forduljak jobbra.
Namost ez egy éve,.másfél is, hogy eltűnt. Lehet ez jött vissza? -
retesz147
addikt
-
Rick4
félisten
válasz
simico #18723 üzenetére
Jajj, ezt én is ismerem, én már régóta összehasonlítom gmaps tervezéssel, általam ismert utakkal, és kb 4-5 éve tök és paszuly módnak hívom a tervezési szisztémát.
Ugyan azt nem vettem észre, hogy dugóban ugrana annyit az érkezési idő, mivel ezt nem nézem percre pontosan, bőven időben el szoktam indulni, itthon nem jelent problémát, viszont legutóbb a horvát tengerpartra menet volt egy ilyen szitu, Karlovacnál dugó, és folyamatosan ment az érkezési idő, végül fél órát csúszott, tehát az elején nem számolt vele. Ez akkor teljesen reális, ha az indulás után történik bármi, ami időközben módosítaná a dolgokat, viszont az útvonalat ermiatt nem kell áttervezni, mert másfelé se lenne hamarabb érkezés. Szóval bizonyos fogik ez még lehetne normális is.
Nálunk anno Marcaliban nekifogtak egy kereszteződést, meg egy belvárosi szakaszt újraépíteni, hónapokig le volt zárva az egész rész. Mivel a waze arra vitt volna, de nyilvánvalóan nem lehetett arra menni, bejelentettem, megjelölve, hogy hónapokig ilyen lesz, mert nagy meló folyik. Utána pár nappal arra mentem megint, a jelentés már nem volt érvényes, pedig írtam, hogy fixen zárva a környék, úgy jelölje, újra bejelentettem, erre azt a flegma választ kaptam térképszerkesztés helyett, hogy nem érdekel az senkit, csak én jelentgetem, majdf észreveszik, és megtalálják a jó utat...
Erre írtam neki, hogy oké, értem én, hogy csak egy 300m-es szakaszról van szó, de amennyiben Kaposvárra menet a waze nem a városi elkerülőn visz, ami időben 3 perccel több, hanem keresztül a városon, ami egy kisvárosnál egyébként sem probléma, így viszont fordulhatok vissza, és mehetek amarra, és még én érezzem kellemetlenül magam, holott át vagyok verve, mert szándékosan rossz útvonalra hozott..
A fénykép is el lett küldve..
De volt olyan is, hogy ezt az utat nekifogtak felújítani, ennek ellenére azt mondta, erz a tuti. Persze fél órát késtem 70km-en...Na én ekkor jelentettem be utoljára térkép vagy úthibát.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
simico #18723 üzenetére
Van igazság abban amit írsz , tapasztaltam én is ezt és van hogy az ellenkezőjét is.
Gondolok itt arra , például , hogy Budapest belvárosában amit jól ismerek , nem visz a mellékutcákban , mert neki full pirosban jelzi , mikor arra megyek "nézzük meg alapon mert itt nem szokott bedugulni" , és mikor valóban oda érek , sehol egy autó az utcában és a környéken se , de a térkép totál pirosban van az útszakasz. -
Rick4
félisten
válasz
simico #18715 üzenetére
Milyen útvonal beállítások voltak? Autópálya kerülés, nehéz kereszteződés, földút, stb stb?
Ugyan ilyen mindig benne van, de az okokat is ki kellene deríteni, mert lehet a másik úton dugó, baleset, útzár is nehezítette volna a továbbhaladást. Megtörtént velem itthon, csehországban ilyesmi, ahogy máshol, úgy nálad is meg fog, de pl én a cél előtt is meg szoktam nézni, mi az épp aktuuális útvonal, és ha a másik jobban tetszik, vagy nyomós ok nélkül azt választom, akkor átterveztetem, vagy abba az irányba haladással kikényszertem az újratervezését. -
whbear
senior tag
válasz
simico #18715 üzenetére
Engem a Google Map is megszívatott, pár száz méterrel előbb kanyarodjak le egy járhatatlan földútra. Mentem tovább és teljesen behülyült, új utat kalkulált végtelen ciklusban. Érzésre mentem és megérkeztünk de a Gmaps az még nem. Úgyhogy vissza a Tomtomhoz. Amigo jól működik, a Go-ra nem fizetek már elő.
-
Rick4
félisten
válasz
simico #18691 üzenetére
Van bőven, nincs semmiféle probléma vele, minden helyet ismer, igaz én gmaps-en előte összenéztem mindent, mert egy 3000 km-es útra mentünk, de egyébként mindenhol jó, még végig a tengerparton is lehet vele terveztetni a paraméterek finomításával, mindenhova odatalálsz vele.
-
Regirck
senior tag
válasz
simico #16589 üzenetére
Értem, mondjuk azt elfelejtettem írni, hogy ez nem friss élmény. Akkor még nem volt sávasszisztens se (ezért is kavarodtam fel a pályára). Azóta ez lehet változott.
Sokszor szoktam a Waze-t úgy használni, hogy nincs tervezett út vonal, csak megy (így amikor ismerős útvonalon megyek akkor elég rápillantanom és látom, hogy melyik út piros és melyik nem stb...). Ilyenkor tapasztaltam, hogy sokszor fogalma sincs, hogy épp hol vagyok, ha van közel másik út is simán oda tesz. Viszont amikor navigáltatok is vele akkor pontosabban tudja, hogy hol vagyok, gondolom ott a nagyobb GPS drop-okat, pontatlanságok jobban elvannak simítva. Tapasztalatod úgy történt, hogy ment is a navigáció vagy csak előnézetben futott az alkalmazás (vagy nem tudom erre mi a legjobb szó)?
Érdemes lenne ellenőrizni, hogy biztos Pest megyei van beállítva és nem véletlenül országos.
-
petir
senior tag
válasz
simico #15835 üzenetére
A Waze-nek nincs más hangutasítása erre vonatkozólag.
Szóval nem tud mást mondani...esetleg ha kiderül milyen kamera lehet lobbizni , hogy legyen hang...
Pl Olaszországban van olyan - átlagsebesesség mérés ezen az útszakaszon - szóval nem lehetetlen a dolog.Ma hajnalban arra jártam amúgy - tábla van ami figyelmeztet!!!
-
-
bociusz
aktív tag
válasz
simico #14706 üzenetére
A webes térkép alapbeállítással nem számol a matricás utakkal. Ezen a linken lehet ezt bekapcsolni.
-
kmarci25
veterán
válasz
simico #14071 üzenetére
Én viber-en szoktam átküldeni a nejemnek. Nem kérdeztem, hohy pontosan mit lát, ha rábök a linkre, mert a link mellett írja a becsült érkezéskori időt, és általában az elég. Nemrég viszont menet közben a Waze kiírta, hogy egy barátom (ez volt a feleségem) "épp követi az utadat". A megfogalmazásból gondolom, hogy ilyenkor valós, pillanatnyi adatokat lát.
-
Szili17
tag
-
simico
aktív tag
válasz
simico #13627 üzenetére
Na, hétvégén volt 2x 265 km Bp - Nyíregyháza környéke utam. Odafele 2,85 MB, visszafele kerek 4 MB adatforgalmazása volt a Wazenek. Érdekes, hogy visszafele 40%-kal többet evett, pedig végig ugyanarra mentem, csak értelemszerűen az ellenirányú sávban. Ehhez képest ma reggel a szokásos 35 km inga csont ugyanarra mint minden nap: 3,06 MB. Érdekes...
-
Nikaré
őstag
válasz
simico #13737 üzenetére
"Egyébként Mogyoród végén az első körforgalom csak szerintem agyrém? Biztos kifogyott a markolóból vagy földgyaluból a gázolaj, hogy nem bírták vízszintesre megcsinálni..."
Nagyok az elvárásaid!
Ilyenen már meg sem lepődöm.
Ez pedig baj mert ebből azt a következtetést vonom le, hogy ez egy ilyen ország.
Persze ez csak egy példa... kicsiben. -
Chris0321
veterán
válasz
simico #13632 üzenetére
Én kétszer voltam Debrecenben, ami 80 km-re van tőlünk az elmúlt héten és még egyszer egy szomszédos városban 35 km-re (mostanában nem jártam ezeken a településeken) és az aug. 23 - szept. 22 adathasználatra előtérben 30.73 MB-ot, háttérben 145 kB-ot írt.
Még egy kérdés, a korlátlan adathasználat "kapcsolónál" mit érdemes használni ha a Telekom-nál nem számolja az adatforgalmat a Waze-nál? Jelenleg ki van kapcsolva és ha jól értem érdemes lenne bekapcsolnom. -
Szili17
tag
válasz
simico #13614 üzenetére
Minden jogod megvan hozzá.
Ilyen ez a showbiznisz.
Ha nem világjáró vagy akkor nem lesz rajta a telefonon egész Európa, csak azok a részek amiken ingázol. A többi meg csak találgatás, hogy ha pl lemegyek Debrecenbe akkor azokat a csempéket eldobja-e 1 hónap múlva mondjuk vagy mi lesz velük?
Inkább azt nézd meg légyszi, hogy mennyi adatot forgalmaz 1-1 út alatt (ha gondolod km-re vetítve is mehet). Már én is kíváncsi lettem, ha már felmerült mint kérdéskör.
-
-
zharkanyi
tag
válasz
simico #13584 üzenetére
A múltat írta. Régen tényleg korlátozták a GPS pontosságát, de már igen rég nincs ilyen.
Most annyi van, hogy pusztán műholdas jelekkel a pontosság olyan amilyen. Legtöbbször elérhető 4-5 méteres pontosság, de ezen nagyon sok minden tud rontani: GPS vevő elhelyezkedése az autóban (de a kezünkben sem mindegy melyik oldalunkon fogjuk), lombozat, felhők, páratartalom és akkor még nem is beszéltünk a domborzati viszonyokról.
Galileo műholdaktól ígértek még nagyobb pontosságot, de azokkal egyelőre több baj volt, mint amit hozzátettek. Talán majd később. Viszont azokkal sem leszünk 1-2 méternél pontosabbak.A földi adótornyok pedig tudnak segíteni a pontosságon, de ez mindenhol fizetős (havidíjas?) szolgáltatás jelenleg.
-
Szili17
tag
válasz
simico #13434 üzenetére
Tartom és emelem a postással, aki egyszer úgy kézbesített egy csomagot, hogy átdobta a kapu felett.
Ezzel még nem is lett volna gond, csak a címzett más név, más kerület, más házszám és más közterület típus volt (igen, a közterület neve egyezett). Ezek mind szerepeltek a csomagon is irányítószámmal együtt.
Hétvégén én vittem át a bácsinak a város túlfelére a csomagját. -
Szili17
tag
válasz
simico #13208 üzenetére
Igen, valamiért nem jelenik meg, ha nem zoomolsz bele eléggé. Gondolom túl rövid a szegmens és nem tudná kirajzolni, de ott is tiltva van.
Mondom, szinte mindenhol tiltva van. 1 kezemen meg tudom számolni hogy hány helyen engedélyeztem eddig.
Engem szerencsére ritkán küld arra, de tudom. Ott szoktam nézni aki mögöttem türelmetlenkedik és majd jól levágja és megelőz arra (gondolom ott száguldozik a kis utcákban), majd találkozunk a becsatlakozásnál.
De a vissza irányban is volt olyan aki tolt a 40-es szakaszon, hogy mi az hogy csak 45-tel megyek, hogy képzelem, majd ő megmutatja (kis mamika) aztán majdnem nekem jött a Dózsa Györgyön, mert nyilván nem engedem ki, hiába ért előbb oda. Hasadjál kettőbe.Szerintem a Váci tök jól járható, én ahogy írtam arra mentem most is. Szerintem se csökkent, de korábban se volt olyan húha arra (szerencsére). Egyszer úgy kipróbálnám tényleg hogy a valóságban mit számít. Volt is szó ilyenről már, hogy a hecc kedvéért leteszteljük meg csinálunk belőle videót is hogy ki merre megy, hogy alakul az idő, csak még nem került rá sor. Az idő ugye...
Igen, ha mondjuk nem vezetsz és az utasülésen folyton újratervezgetsz akkor lehet ilyen, hogy billeg az útvonalterv hogy mit ajánl éppen aktuálisan. Ez is egy másik ilyen sarkalatos pont, hogy amikor van egy tervezett utad, arról nem fog letéríteni azért, mert éppen aktuálisan a másik 2 perccel gyorsabb (amit tud, hisz a háttérben újratervezget és nézi hogy van-e jobb alternatíva). De ha te kézzel tervezel akkor vált. Ez is "hát ez milyen hülyeség" nem, nem az. Én nem akarom azt hallgatni hogy folyton csipog és menj egyenesen, ne térj inkább le, mégis egyenes, mégis térj le. Hülyeség. Nincs is gyakorlati haszna, majd ha szignifikáns az eltérés akkor változtat. És meg is teszi velem is volt már többször ilyen.
A BSOD-hez nincs nagyon hozzáfűzni valóm. Milyen profilt vált? Lehet simán hogy nem szereti a Waze, a fene tudja hogy mit módosítanak a háttérben a profil kezelésben. Ha a Waze alatt is vált a profil akkor nem csodálom hogy fájdalmas neki. Ha más profil akkor nem tudom. Lehet hogy pakol valami a %current_user% mappába és szintén fáj neki hogy ha változik. Vagy passz hogy milyen profil. De egyik általam felvázolt eset sem hangzik rendeltetésszerű működésnek.
-
Szili17
tag
válasz
simico #13204 üzenetére
Hát azért a Rádayról az Eötvösre kikanyarodni se a legjobb. Persze nagyságrendekkel egyszerűbb még így is.
A hármason, ahol mutattad nincs engedélyezve sehol a visszafordulás. Meg úgy általában nincs sehol, kivétel az értelmes és indokolt eseteket, amibe nem tartozik bele a "de én itt szoktam" és társai.
Szóval minden tisztelettel, de amit írsz az nem lehetséges (normál esetben, de nem hiszem hogy a routing ilyen hülye lenne). Inkább arra gondolnék, hogy az M31 felüljáró előtti kis nyúlfarokba navigált be és hozott ki balra.Tudom, hogy kicsit hazabeszélek, de nekem is volt már ilyen érzésem, hogy "mi ez hülye nem is lehet arra menni" és aztán leesett, hogy a pillanatnyi izgalom közepette nem sikerül jól olvasni a lila vonalat hogy honnan hova megy, csak hogy kábé azt akarja hogy itt forduljak meg/be pedig nem is lehet. De nem ezt akarta.
-
Szili17
tag
válasz
simico #13193 üzenetére
A lényeg a poén volt. Meg amit leírtam. Az hogy van amikor nem működik az más tészta mint amikor hülyeségeket szakértünk meg, hogy "azért nem jó...", meg "amióta..." Engem ez nagyon zavar, amikor kinyilatkoztatunk valamit, vagy netán még fel is vagyunk háborodva, hogy "én nem is fogom akkor frissíteni mert én tudom". De nemtudod! Hányszor kell elmondani? Vagy akkor tudod, csak ne írd le, mert lefordulok a székről ha el kell olvasnom.
Ha nem viccből írjuk (márpedig aki dühös az ritkán tesz ilyet), akkor ne szaporítjuk már a butaságokat meg álhíreket a neten. (Arra vannak nekünk újságíróink 'neves' lapoknál.)
Az amikor nem talál útvonalat meg ajjaj, azzal nem tudok mit csinálni, az fejlesztési és üzemeltetési kérdés, az meg nincs crowdsource-olva.
Én akkor tettem föl, mikor kellett mutogatni az xy kódot, hogy én azt a menüt kérem. De már nem is voltam ott vagy 1 éve meg az app sincs már fent.
Csak ez volt az első ami eszembe jutott. Majd akkor máshova megyünk WazeCaféra
Szadán még engem se, de Veresen mindig arra akar vinni, ahol nem lehet látni semmi a MOL kút előtt nonstop parkoló szétrohadt teherautótól. Mérnemtudja hogy ott nem lehet kitlátni? Öcsém ez szarezafos.
-
Szili17
tag
válasz
simico #13174 üzenetére
Nem jött át a lényeg. Egyrészt nem ez volt a fő szempont, másrészt amit mondtam:
A Waze kliens verziójának semmi köze a tervezés milyenségéhez.
Ajjajozás van, meg network error is van, ez lehet kliens oldali problem meg szerver oldali is. A kliens oldalán jellemzően (tapasztalatom szerint) a hálózat kezeléssel van gondja. Wifiről 4G handover meg hasonlók. Romaingból hazajönni (nekem ilyenek voltak, utóbbiba a telefon bukott bele maga).Amit én figuráztam ki, az a végfelhasználói hozzáállás és "megszakértés", hogy "amióta frissítettem a legújabb verzióra, mindig belevisz a dugóba". Felejtsük ezt el. Nem azóta, ha nem frissíted akkor is belevisz. Sőt, akkor is ha visszateszed a 3.9.34.6-ot, meg akkor is ha fogod és innentől iOS-en használod. MERT UGYANAZ A ROUTING SZEVER SZOLGÁL KI MINDENKIT! (Nyilván földrajzi helytől függően és biztos van terheléselosztás is meg stb. de semmi köze a kliensedhez.)
-
csababarca
őstag
válasz
simico #12593 üzenetére
Nem mondtam hogy felesleges, csak nekem haszontalan több okból kifolyólag is.
80%ban azért zavar, mert orrba szájba reklámozzák, meg tolja/tolta a pofámba hogy állítsak be ezt azt, stb.
Én azért említettem meg, mert pl erre szántak időt, energiát, gondolom nem is keveset, hogy beépítsék funkciónak, erre meg jönnek az ilyen sztorik, hogy szétdobja a jelet, nem tervez, újraindítgatni kell stb.Nekem ilyen problémám nincs szerencsére, de egyre többen panaszkodnak, ezekkel kéne foglalkozni, hogy ami jó, az akkor stabilan és üzemszerűen működjön.
-
-
zharkanyi
tag
válasz
simico #12468 üzenetére
Az útvonalak gomb után ilyenkor ki is választod a leggyorsabbat, vagy már önmagában a lekéréskor áttervez, ha van gyorsabb?
Én itt se szeretek másik útvonalra bökni, mert nem tudom utána mennyire ragaszkodik a kiválasztotthoz. Ha menet közben lesz valami nagyobb pitty-putty a választott útvonalon, akkor azért azt ki fogja kerülni, vagy "te választottad, így jártál" módon működik innentől?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
simico #12284 üzenetére
Tény és való, hogy ez a frissítési mizéria már követhetetlen, mit javit vagy épp mit ront el és hogy kinek épp melyik verzió van fent a készüléken. A kétnaponta frissítéséről nem is beszélve. Az egész egy nagy káosz így ebben a formában ... A különböző gyári droid rendszerekről nem is beszélve...
-
Szili17
tag
válasz
simico #12037 üzenetére
Nagyonnagy király vagy! Köszi!
Meditálok majd rajta kicsit, de valószínűleg nem leszünk okosabbak. Közben velem is előfordult "ilyen", csak kicsiben, egy balos helyett jobbra és hurok vissza. Csak pislogtam, hogy ez micsoda. A térkép ott is rendben volt. Gondolom itt sem fogom semmit találni. -
Szili17
tag
válasz
simico #12003 üzenetére
Legközelebb csinálj róla egy képernyőképet (ha nem épp 130-cal repesztesz). Nem azért, mert nem hiszek neked, csak kíváncsi vagyok (meg hitelesebb).
De sajnos nem tudjuk, hogy miért úgy tervez ahogy. Velem szombaton volt egy érdekes hurok, egy balkanyar helyett jobbra és visszafordulni. Pff. Megnéztem a szerkesztőben és minden király. Hogy miért csinálta ezt? ¯\_(ツ)_/¯Unaloműzőnek, szőrmentén kapcsolódó téma: Egy rövid reggeli beszélgetés a Millásreggeliben! Köszi!
-
simico
aktív tag
válasz
simico #11848 üzenetére
Hétvégén eltűnt a Waze-ből az előzményben levő útépítés miatti egyirányúsítás Veresegyházán (Petőfi utca egyirányúsítva a Pázmány utcától az Újtelep utcáig, Pázmány -> Újtelep irányban lehet csak haladni). Valaki fel tudná újra vinni, az elején úton folyó munka veszéllyel (jelenleg az úttest bal oldalán lehet csak közlekedni és kerülgetni dolgokat)? Ahogy elnézem, idén ezt nem fogják befejezni...
-
Winner_hun
félisten
-
Szili17
tag
válasz
simico #11841 üzenetére
Jaj, nálunk is elég durva köd volt reggel, csak úgy néztem...
Hát esti kép is kép, egy próbát megérhet. (Egyébként napszakonként van külön, szóval ha van esti kép és este keresel rá akkor az estit fogja feldobni, elvileg.)
Nem, direkt így van hogy csak a helyszínen tudod a kamerával fényképezni, utólag feltölteni nem lehet sehonnan.Meglátom mit tehetek ez ügyben. Az egyirányúsítás meg sajnos ilyen, ha tök rendszertelen akkor nem nagyon tudunk mit csinálni, aki arra megy és belefut az kliensből jelentse be néhány óra vagy egész nap hosszal.
-
Szili17
tag
válasz
simico #11836 üzenetére
Király vagy! Szépen megadtál mindent! (Hozzákapcsoltam még a Google helyet, illetve a Mapsben is áthúztam, hátha jóváhagyják és ott is jó helyen lesz majd a hónap múlva.)
A benzinkutat is átneveztem, töröltem a képet belőle, ha jársz arra és van időd csinálj róla egy újat, köszi!
-
simico
aktív tag
válasz
simico #11834 üzenetére
Felvittem újra, valaki legyen szíves jóváhagyni az Örbottyán, Móra Ferenc utca 48 alatti állatorvost.
Egyúttal a korábban FixOil néven futó benzinkút nevét is át lehet írni, kb egy hónapja "Oil!" a neve.
-
Szili17
tag
válasz
simico #11785 üzenetére
Ja én csak arra reagáltam hogy milyen az út minősítése. Annak nincs alapvetően köze az utasításhoz, átrendeztem a kereszteződést kicsit hogy értelmesebb legyen az utasítás 1-1 irányba (erre nem reagáltam, mert értettem hogy ilyesmit is sérelmezel és nem volt vita tárgya hogy igazad van). Ha nem tetszik akkor még jelezd majd kérlek!
Más: Hol vitted fel, hol kéne lennie? Kliensből vetted fel? Én már csináltam olyat, hogy mindent beállítottam, majd a végén a kész helyett csak kiléptem. Ment minden a levesbe. :/
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
-
Szili17
tag
válasz
simico #11465 üzenetére
Iskolakezdéskor meg a végén meg a tavaszi-, téli-, őszi szünetben kell neki időt hagyni hogy magára találjon.
Viszont nekem most teljesen jól viselkedett iskolakezdés alatt is. Lehet hogy amerre én járok ott nem változott akkorát a forgalom? (Kicsit nagyobb lett, az tény, de nem lett duplája a menetidő és a Waze is elég jól eltalálja nálam (kopp-kopp).) -
válasz
simico #11444 üzenetére
Ma meg dugó volt mindenfelé és a 3km-el hosszabb kerülő úton akart vinni,amerre sose járok dolgozni. Aztán nem hallgattam rá,mert csak 2 perccel lett volna gyorsabb és ráadásul hosszabb is.
Aztán amikor arra mentem amerre szoktam nyertem 3 percet még ehhez képest isElőtte néztem meg merre menjek. Kicsit fura ez így,de percekről van csak szó. Viszont én a külső sávban mentem ami jól haladt,mert mindenki lekanyarodott előttem. Lehet emiatt lett gyorsabb az útvonalam.
-
Szili17
tag
válasz
simico #11304 üzenetére
Térképfrissítés óta és szerintem még nem mindenhol, de több/sok helyen, érzésem szerint sokan szerették volna ezt is, hogy "lehessen bekapcsolni", hát ez nem született meg, de meg tudtuk hackelni.
(Akinek nem tetszik engem lehet utálni, mert az én ötletem volt a workaround.)
Szóval feature, vagyis szándékos vagy hívjuk aminek akarjuk.
Akik az újratervezés kérdezik:
"Folyamatosan" újratervez a háttérben és ha szignifikáns változás van, akkor változtat magától. Ha te kézzel nézegeted az útvonalakat, akkor előfordulhat hogy az ott megjelenő 3 közt nincs benne az aktuális, de ilyenkor tipikusan 5 percen belül van az ÉVI.
Ez a letértem és x perccel rövidebb lett, ez ennek is köszönhető meg annak is, hogy nem min(ETA) a függvény amit használ az útvonal kiválasztásakor, hanem valahogyan súlyozzák az adott útvonal megbízhatóságával is, hogy mennyire hajlamos bedugulni. Például mostanában egy Margit híd meg nagykörút szerintem elég esélyesen dugul. Így ha arra jelenleg mondjuk 8 perccel gyorsabbnak tűnik, lehet hogy akkor sem visz arra, mert lehet hogy a -8 percből +20 lesz. (Mert miért ne, ügyesen vezetünk.)
Nyilván pontos számokat meg algoritmust nem tudnak csak az alkalmazottak, de nagyjából így kell elképzelni. Többek között ezért sem lehet megválaszolni tipikusan a miért erre vitt és nem arra jellegű kérdéseket, csak annyit lehet rá mondani, hogy az esetek többségében a Waze-nek igaza van, lehet trükközni ezzel meg reszkírozni, hogy ahha rögtön -6 perc, de király vagyok, az senki nem fogja leírni (én mondjuk megtettem már többször is), hogy ügyeskedtem és hopp +15 perc lett, mer én majd jobban tudom. Igen, jobban tudtam, meg is lett az eredménye. Persze van amikor tudom hogy én x kereszteződésen keresztül lassabban jutok át, ezért más irányba megyek és hopp -1 perc. Ügyes vagyok, de ez nálam inkább arról szól, hogy nem szeretem a másik útvonalat és leszarom hogy most +/- hány perc, tudom hogy kb ugyanaz.(#11030) Szili17 2018-07-31 08:46:35
Egy ideje már aktív, szerintem rendben van, a nagy részében benne van a kezem és a hivatalos anyag alapján van beállítva, szerintem korrekt. Itt ugyan azt írtam hogy mindenki figyeljen, just in case, de nem nagyon jött vissza negatív tapasztalat (ez elején volt egy kis ez-az de korrigáltuk, akkor se büntis lett, hanem leterelt mindenkit), olyan volt aki nem tudta meddig is érvényes igazából az adott megye matricája. Nincs ezzel gond, ha kétség merülne fel írjátok meg, válaszolok szívesen, kikeresem, megnézem a térképen is, de nincs tudomásom eddig olyan panaszról amikor rosszul lett volna megadva és belevitt volna olyan részbe amit adott megyével már nem használhatsz.
-
Szili17
tag
válasz
simico #11278 üzenetére
Szia! Itt vagyok, jelen! "a Waze ingázásra lett kitalálva, nem pedig "ugorjunk el megnézni a Pilatus Bahnt utazásokra". Happy?
Real deal: Dióhéjban annyi történik, hogy A-ból B-be elkezd útvonalat tervezni, kellő absztrakcióval nézve ez egy A* keresés. Akármilyen megfontolások miatt, ez időlimites, vagyis amikor "Ajjaj" van, akkor előbb lett timeout, mint útvonal. → Adj meg közelebbi célt. Ráadásul ha légvonalban messze van a célpont, akkor az út nagy részére elsődlegesen magasabb rendű utakat néz, ha nincs a közelben akkor ez is visszavetheti a távolságot (hiszen már egy csomó időt pazarolt).
Az alternatív útvonalak is így pottyannak ki, hogy az A* közben szinte ingyen van más paraméterek mentén is címkézni a költséget. (Pl 2. találat nem fizetős útvonal szokott lenni.) Nyilván az alternatív útvonalak megtalálásához kell picivel több idő (hisz ha csak 1 van, akkor az a legjobb, mert nincs is más adott idő alatt). Amikor túlfeszítjük a húr és csak egyet talál, akkor rátolva még néhány kilométert esélyes, hogy egyet sem fog találni, csak ajjaj lesz.Amíg nincs jó, stabil long distance routing (volt már próbálkozás, van aki emlékszik is rá hogy ment) addig ingázásra való.
Persze nem tudhatjuk hogy pontosan hogy kalkulál meg pl milyen technikai akadálya van hosszabb útvonal tervezésének.
Visegrád: Konkrét esetre nem emlékszem, de van amikor nem megy a tervezés, futottam már bele én is hazainduláskor. Ha tényleg ingázós távra van ajjaj, akkor ajjaj van, több mint valószínű, hogy szerver oldali gond.
-
Szili17
tag
válasz
simico #11167 üzenetére
Lehet hogy a kis faluban meg az a baj, hogy tényleg senki nem jár, aztán azért próbálkozik hogy menj arra is, legyen onnan is adat. Legalábbis ezt mondták nekem a tapasztaltak, hogy régen, amíg kevés user volt így mérte fel az utakat mindenhol hogy melyik mennyire valid. Aztán hogy ez most itt mennyire igaz...
Persze lehet térképhiba is, ha jelented mindenképpen köszönjük! Nem tart sokba ellenőrizni hogy tényleg minden oké-e.Ha mégis szeretnéd, akkor ahogy Winner_hun mester mondta, szívesen segítünk!
Addig is jobbulást! Remélem nem betegeskedve töltötted a szabid nagy részét.Szerkeszthető terület: Van hogy az kicsit később jön meg, persze erről is mindenfélét hallani.
-
Szili17
tag
válasz
simico #11160 üzenetére
Ezek alapvetően tervezési hibák. A térkép jó, hisz lehet menni mindkét úton, nem tiltja semmi.
Szóval direktben nem nagyon tudunk vele mit csinálni. Erre mondtam azt, hogy ha ez mindig megismétlődik, ott mindig rossz irányba visz, más szóval reprodukálható.
Félig-meddig értek veled egyet, mert itt emberek kliens frissítéshez kötik meg hasonlók. Nem azt mondják hogy "ezen a helyen mindig így viselkedik", hanem hogy "amióta frissült, mindig a kis utcákon visz / csak a főúton visz", ergo ez globális probléma / megfigyelés.
A konkrét esetben, ahol levisz majd visszahoz, esetfüggő. Én is láttam már ilyet, ezeket nem szoktam követni ahol ismerem a helyet, tudom hogy mit akar, de azt hagyjuk meg neki, hogy van amikor időben egyébként gyorsabb lenne ha elmennék 500 métert a főút mellett, majd vissza. Volt egy ilyen konkrét eset Pomázon amit láttam. Szentendre felől sokszor úgy áll ott a sor, hogy be sem tudsz menni Pomázra végig sor. Ha sikerült bejutni a településre le tudsz kanyarodni balra - most már ez lakó-pihenő övezet - végigmenni a főúttal párhuzamosan, majd visszatolakodni. Teljesen valid, beelőzöl vagy 40 autót. Ez is ilyen "levisz, majd vissza", de igaza van. Persze nekem ez sose tetszett - morálisan - így nem éltem vele eddig sem és ez után sem fogok, de ez ettől még nem hiba szerintem.A sebességkorlátozásra meg annyi, hogy több szegmensre daraboljuk az utcát, másutt is van ilyen elmés kitáblázás... sok helyen látszik hogy a közútkezelőnek gőze nincs arról hogy mettől meddig tart 1-1 tábla hatálya...
-
-
Szili17
tag
válasz
simico #10787 üzenetére
A 2. alternatíva mindig egy nem fizetős, az meg azt hiszem nem tud nagyon egyszerűbb lenni ennél, vagy igen?
És igen, akkor is ha engedélyezted a fizetős utakat.Amit meg sose kínál fel, az valószínűleg a vaskos piros csík miatt van a "Budapest XV." felirat mögött.
Nem tudom milyen a Róbert Károly reggel befelé, de délután kifelé az Árpád híd → M3 irányában elég gyilkos (megítélésem szerint).De persze a "miért arra visz és nem amarra" kérdésre továbbra sem tud senki válaszolni és nem is fog tudni, kivéve ha konkrétan eltoltunk valamit a térképen.
-
eisento
addikt
válasz
simico #10756 üzenetére
Talan az is lehet manapsag a baj, hogy nem csak szemelyautosok hasznaljak hanem teherauto kamion (a mobil trafik miatt is) es mivel ugye nezi a progi az utoinfokat fals infok jelennek meg a wazeban, meg minel tobben hasznaljak mondjuk rosszul annal pontatlanabb lesz. Pl jo magyar szokas, hogy tenyleg sokan csak navigalasra hasznaljak de arra mar lusta hogy jeloljon is dugot balesetet stb... pedig biztos nem torne le a keze ket koppintastol...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest